USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
On Anoi Kaa
Fitz ratkaisee
Viestit: 6242
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: USA:n Presidentinvaalit

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ma Joulu 02, 2019 7:16 pm

Eka sivulta:
killingfields kirjoitti:
To Loka 20, 2016 12:18 am
Eipä ole taidettu Hilary Clintonia lahjuksen vastaanottamisesta tuomita, vajakkien foliohattuilut sikseen. Clintonista tulee presidentti ja sekös Putinin pientä punapioneeria ottaa päähän :mrgreen:
- Hillary tapattaa apua pyytäneen diplomaatin ja vielä valehtelee tapauksesta (Benghazi) -> ei virkarikostutkintaa, ei 24/7 mediäöyhötystä.
- Hillary maksaa ukrainalaisille paskan kaivamisesta, jota käytettiin poliittisen vastustajan tuhoamisen yritykseen -> ei virkarikostutkintaa, ei 24/7 mediäöyhötystä.
- Donald erottaa häntä inhonneen diplomaatin, virkarikostutkinnan tähtitodistajan, jonka ainoa anti oli se, että hänelle tuli paha mieli kun sai potkut -> pakko saada viralta, eikä valtaa pitävä media muusta enää puhukaan!

Naurettavaa pelleilyä vuonna 2019, nyt oikein korostettiin kuinka syytön ja kunnollinen nainen joutui alfa-toksisuuden jyräämäksi ja tämä kaikki tapahtui vain siksi, että Trump vihaa naisia. Tämä uravirkailija oli yksi monista, joka yllättyi, kun pressa ei antanutkaan deep state -uravirkamiesten päättää USAn ulkopolitiikan linjauksista.

Apurahoja tulisi tämän "interagency" -porukan mielestä antaa kyselemättä, vaikka läpeensä korruptoitunut maa oli hyvin Trump -vihamielinen ennen uutta hallintoa ja he pyrkivät kaikin keinoin auttamaan Clintonia voittoon, vaikka he eivät ulkomin. Hillaryltä tai pres. Obamalta kovaa tukea saaneetkaan (toisin kuin Trumpilta korruptoituneen hallinnon vaihtuessa). Ukraina oli myös isossa roolissa demokraattien järjestämässä Venäjä -huijauksessa, millä Trump yritettiin ensiksi kammeta viralta.

Suurta hupia seurata impeachment-sirkusta, "uusi kasvo" ja "Trumpin kauheasta rasismista" kärsivä OAC lipsautti totuuden, "kyse ei ole virkarikoksista, vaan siitä, että Trump jatkaisi virassaan myös 2020 ->, jos häntä ei panna viraltaan".

Tässä CNN:n eräs mestariluomus, Trump on kulttijohtaja, jolla on yliluonnollinen kyky hallita kannattajiensa ajatuksia! Häh häh!
CNN ja reliable sources - Trump on kultin johtaja, joka hallitsee kannattajien ajatuksia.png
CNN ja reliable sources - Trump on kultin johtaja, joka hallitsee kannattajien ajatuksia.png (71.8 KiB) Katsottu 788 kertaa
https://www.newsbusters.org/blogs/nb/ni ... nd-control

On hienoa, että Epstein-tutkinta jatkuu, mutta saammeko koskaan selville, miksi Bill Clinton lensi lolita-expressillä ainakin 26 krt, vaikka miehellä oli omakin kone käytössään? Oliko Eppi oikeasti niin cool, että siksi tämä nuorella harjoittelijallaan mulkkuaan imettänyt seksisti halusi lentää nuorilla naisilla ja lapsilla itseään imettäneen seksistin kanssa todistettavasti ainakin 26 krt? Tätäkään media ei "jostain syystä" myllyttänyt tai enää edes yritä tutkia, kun taas jopa Trumpin loistosuoritukset esitetään negatiivisessa valossa - yli 90% valtamedian Trump-uutisista ovat negatiivisia, vain 6 prossaa on positiivisia tai neutraaleja! Vaatii vahvaa persoonaa, ettei ala uhriksi FAKE news -sirkuksen keskellä, mikä lähinnä vastaleirin kulttuuriin kuuluu. Mies on taistelija, sanokaa mitä sanotte! Lisäksi ihan loistava koomikko.
...

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4400
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja URSA » Ke Joulu 04, 2019 2:49 pm

Ihan loistava koomikko, mutta tahattomasti myös silloin, kun yrittää olla hauska. Lontoonreissun uutisoinnissa on huvittanut, kuinka ensin uutisoitiin, ettei Boris Johnson tapaa Trumpia, koska keskittyy vaaleihin ja todennäköisesti pelkää Trumpin kanssa esiintymisen laskevan suosiotaan. Eikös Trump Lontoossa töräyttänyt julki, että tapaa Johnsonin kahden kesken, kuten sitten tapasikin.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006331119.html
Tiedusteluvaliokunta väittää Trumpin syyllistyneen väärinkäytöksiin – näin virkasyyteprosessi jatkuu seuraavaksi

Julkaistu: 12:09

Myös tiedusteluvaliokunnan republikaaniedustaja Devin Nunesin nimi nousee raporttia varten kerätyissä puhelutiedoissa esille.

Yhdysvaltojen edustajainhuoneen tiedusteluvaliokunta julkaisi tiistaina raportin, jossa todettiin presidentti Donald Trumpin syyllistyneen väärinkäytöksiin. Tiedusteluvaliokunta äänesti raportin hyväksynnästä puoluerajojen mukaisesti: enemmistönä olevat demokraatit sen puolesta ja republikaanit sitä vastaan.

Amerikkalaismediassa raporttia on kutsuttu tiekartaksi kohti virkasyytettä. CNN:n mukaan raportin ensimmäinen osio käsittelee vallanväärinkäyttöä ja toinen osio pyrkimyksiä estää tutkintaa.

Demokraatit väittävät myös, että Trump saattoi rikkoa liittovaltion lakia hyökkäämällä todistajia vastaan ja pelottelemalla heitä. Raportissa mainitaan neljä esimerkkiä siitä, kuinka presidentti hyökkäsi todistajia vastaan Twitterissä, Politico kertoo.

Suurin osa raportin sisällöstä oli jo aiemmin julkisuudessa kerrottua ja pohjautui pitkälti esimerkiksi julkisissa kuulemisissa kuultujen todistajien lausuntoihin. Raporttiin oli kuitenkin myös sisällytetty esimerkiksi puhelutietoja.

Puhelutiedoista käy esimerkiksi ilmi, että tiedusteluvaliokunnan republikaaniedustaja Devin Nunes oli kahden avustajansa kanssa toistuvasti yhteyksissä Trumpin asianajajaan Rudy Giulianiin ja tämän kätyrinä toimineeseen Lev Parnasiin.

Puhelutietojen mukaan yhteydenpito Giulianin kanssa oli tiivistä alkuvuonna, jolloin Giuliani samaan aikaan hyökkäsi Yhdysvaltojen silloista Ukrainan-suurlähettilästä Marie Yovanovtichia vastaan ja valmisteli matkaa Ukrainaan kaivaakseen törkyä demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivästä Joe Bidenistä.

Nunes myös puhui huhtikuussa Parnasin kanssa. Parnasin asianajaja kertoi marraskuussa hänen asianajajansa olevan valmis todistamaan virkarikostutkinnassa yhteyksistään Nunesiin ja republikaaniedustajan pyrkimyksistä kaivaa törkyä Bidenistä.

Lisäksi puhelutiedoissa kuvataan Giulianin yhteyksiä omiin avustajiinsa ja useisiin hallinnon virkamiehiin.
Puhelutiedot paljastavat Devin Nunesin ja Rudy Giulianin yhteyden.

Raportin hyväksyminen tarkoittaa sitä, että virkasyyteprosessi jatkuu. Jo keskiviikkona oikeusvaliokunnassa pidetään kuulemisia koskien ”presidentin virkasyytteen perustuslaillisia perusteita”. Todistamassa on neljä perustuslain asiantuntijaa.

New York Timesin mukaan oikeusvaliokunta pitänee ainakin kolme kuulemistilaisuutta. Valiokunnan tarkoituksena on koostaa virkasyytteen kohdat. Kohdista voidaan äänestää myös yksitellen. Jos yksikin pykälä saa enemmistön kannatuksen, presidentti saisi virkasyytteen.

Demokraateilla on edustajainhuoneessa enemmistö, minkä takia virkasyyte on täysin mahdollinen.

Sen sijaan epätodennäköiseltä näyttää se, että Trump tuomittaisiin virkarikoksesta. Tuomiosta äänestettäisiin senaatissa, jossa enemmistö on republikaanien hallussa. Käytännössä 20 republikaanisenaattorin pitäisi äänestää virkarikostuomion puolesta.

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4400
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja URSA » Ke Joulu 04, 2019 10:00 pm

Trump viihdytti pääministereitä ja presidenttejä vaihteeksi Lontoossa.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006331721.html
Nato-johtajat naureskelivat Trumpille, video levisi julkisuuteen – Trump peruutti suunnitellun lehdistötilaisuutensa

Julkaistu: 17:36

Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, vaikuttiko kohua aiheuttanut video Trumpin päätökseen poistua Nato-kokouksesta etuajassa. Trump ehti jo kutsua videolla esiintyvää Kanadan pääministeriä ”kaksinaamaiseksi”.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on perunut lehdistötilaisuuden, joka hänen oli ollut määrä pitää keskiviikkona alkuillasta Suomen aikaa. Trumpin mukaan hän aikoo poistua Lontoossa meneillään olevasta puolustusliitto Naton kokouksesta heti tavattuaan Tanskan pääministerin Mette Frederiksenin.

– Palaan Washingtoniin. Emme aio pitää lehdistötilaisuutta, koska olemme pitäneet niitä niin monta kahden viimeisen päivän kuluessa. Turvallista matkaa kaikille! Trump twiittasi.

Aiemmin keskiviikkona Trump oli kutsunut Kanadan pääministeriä Justin Trudeauta ”kaksinaamaiseksi”. Syynä tähän oli julkisuuteen tullut video, jolla Trudeau vaikuttaa naureskelevan Trumpin toimille yhdessä Ranskan presidentin Emmanuel Macronin, Britannian pääministerin Boris Johnsonin sekä Alankomaiden pääministerin Mark Rutten kanssa.

Videolle tallentunut keskustelu on nähtävissä suomeksi tekstitettynä jutun yläosassa.

Kuva
Kohutulta videolta otetussa kuvakaappauksessa vasemmalla edessä Mark Rutte, hänen takanaan prinsessa Anne, hänen oikealla puolellaan Justin Trudeau sekä Boris Johnson. Emmanuel Macron on edessä oikealla selin kameraan.

Video on kuvattu Buckinghamin palatsissa tiistaina illalla järjestetyllä vastaanotolla, ja sen perusteella seurueen keskustelussa oli mukana myös tilaisuutta emännöineen kuningatar Elisabetin tytär, prinsessa Anne. Washington Postin mukaan videon julkaisi ensimmäisenä Kanadan yleisradioyhtiö CBC.

– Senkö takia myöhästyit? Johnson kysyy videolla hymyillen Macronilta.

– Se oli noin 40 minuutin tiedotustilaisuus... Kyllä, kyllä, 40 minuuttia.... Hän ilmoitti... Trudeau sanoo.

Macronin vastausta videolta ei kunnolla kuulu, mutta pian Rutte kommentoi sitä.

– Valeuutismedia? Rutte kysyy ja nauraa päälle.

– Katsoin, kun hänen koko tiiminsä leuat tippuivat lattiaan, Trudeau sanoo.

– Kyllä, ei, ei. Se on Doral, Miamissa, Trudeau sanoo kommentoiden Johnsonin sanoja, jotka eivät ole videolla kunnolla kuultavissa.

Doral on Trumpin Miamissa omistama golfklubi, jossa hän olisi alun perin halunnut järjestää ensi vuoden G7-maiden huippukokouksen. Tästä nousseen kohun myötä kokouspaikaksi vaihtui kuitenkin tiistaina Yhdysvaltain presidentin lomahuvila Camp David.

Ainakaan toistaiseksi ei ole tietoa siitä, vaikuttiko julkisuuteen levinnyt keskustelu Trumpin päätökseen poistua kokouksesta ennakoitua aiemmin.

Trudeau ja Johnson kommentoivat

Trudeau kommentoi videosta noussutta kohua keskiviikkona, kun häneltä kysyttiin asiasta. Hän sanoi tapaamisensa Trumpin kanssa sujuneen hienosti ja lisäsi viitanneensa puheissaan tiedotustilaisuuteen, jota ei oltu etukäteen aikataulutettu.

– Olin iloinen saadessani osallistua siihen, mutta se oli merkille pantavaa, Trudeau sanoi Reutersin mukaan.

Hän lisäsi myös yllättyneensä kaikkien muiden ohella G7-kokouspaikan vaihdosta, mutta olevansa tästä kuitenkin mielissään. Trumpin tiimin ”leukojen putoamisella” hän kertoi viitanneensa siihen, että myös sen jäsenet yllättyivät kokouspaikan siirtymisestä.

Trudeau painotti Kanadan ja Yhdysvaltojen suhteen olevan ”tärkeä ja tehokas” ja oman suhteensa Trumpiin olevan ”erittäin hyvä”. Hänen mukaansa olisi parempi keskittyä videon sijaan kokouksen positiiviseen antiin.

Myös Johnson ehti kommentoimaan videota keskiviikkona. Hänen mukaansa on ”täyttä hölynpölyä”, etteikö hän ottaisi Trumpia vakavasti, kuten videon perusteella on epäilty.

Kun Johnsonilta kysyttiin, keskusteliko hän muiden kanssa Trumpista, hän sanoi, ettei tiennyt, mihin kysymyksellä viitattiin.

Avatar
Tackleberry
Hercule Poirot
Viestit: 2189
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja Tackleberry » Ke Joulu 04, 2019 10:23 pm

Liittyy URSAn uutiseen...

Kuva

There's always a tweet. :lol:
Kardemumma kirjoitti:Et kai tosissasi usko sen mielisairaan rouvan saaneen enemmän ääniä kuin Trumpin joka pääsi valtaan?

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4400
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja URSA » To Joulu 05, 2019 9:39 pm

Naureskeluun saattoi vaikuttaa miten Trump yhteisessä tiedotustilaisuudessa Macronin kanssa alkoi yhtäkkiä väittämään suurien määrien Isis-taistelijoita olevan Euroopasta ja että "Macron saisi niin paljon Syyriassa vankina olevia Isis-taistelijoita, kuin vain haluaa." Trumpin käytös alitti jälleen kerran riman monella eri tavalla, mm. siksi kuinka monta terrori-iskua Isis on kohdistanut Ranskaan ja Trump puhui omituisen huolettomasti terroristeista. https://www.independent.co.uk/news/worl ... 31226.html Viimeisen tiedotustilaisuuden väliin jättäminen oli lapsellinen reaktio. Muuten Trumpin Lontoonreissu vaikuttaa sujuneen kommelluksitta, edes kuningatar ei jäänyt tällä kertaa selän taakse.

Ilmeisesti valtionjohtajia huvitti Trumpin tapa puhua pitkät ajat medialle tiedotustilaisuuksissa pysymättä etukäteen päätetyissä aiheissa ja aikatauluissa. Ei ihme, että tulee outoja kommentteja, ja sitten Trump valittaa feikkiuutisista, vaikka itse antaa niihin jatkuvasti aiheita.

Avatar
sikakoira
Sherlock Holmes
Viestit: 3074
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Pe Joulu 06, 2019 11:59 am

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006333553.html
Trump kommentoi virkasyytteitä Twitterissä – ”Me voitamme!”
Yhdysvaltain presidentti ehti kommentoimaan myös edustajainhuoneen puheenjohtajan Nancy Pelosin toimittajan kanssa käymää kiivasta sananvaihtoa.

Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen puheenjohtaja Nancy Pelosi ilmoitti torstaina ohjeistaneensa edustajainhuoneen oikeuskomiteaa aloittamaan syytteiden laatimisen presidentti Donald Trumpia vastaan. Pelosin lehdistötilaisuudesta ei mennyt kuin hetki, kun Trump jo kommentoi asiaa Twitterissä.

Pelosin lausunto Trumpin virkasyytteistä on nähtävissä yllä olevalla videolla.

– Saamattomat radikaalivasemmistolaiset demokraatit ovat juuri ilmoittaneet, että aikovat yrittää syyttää minua EI MISTÄÄN. He ovat jo antaneet periksi naurettavassa Mueller-jutussa, joten nyt he takertuvat kahteen täysin asianmukaiseen (täydelliseen) puheluun Ukrainan presidentin kanssa, Trump kirjoitti twiitissään.

Lue lisää: Trumpin virkarikos tutkinta kiteytyy yhteen hikiseen heinäkuun päivään – näin se eteni tunti tunnilta

– Tämä tarkoittaa sitä, että tärkeää ja harvoin käytettyä virkarikosmenettelyä tullaan käyttämään rutiininomaisesti hyökkäyksissä tulevia presidenttejä vastaan. Se ei ole sitä, mitä maan perustajilla oli mielessään. Hyvä asia on se, että republikaanit eivät ole KOSKAAN olleet yhtä yhtenäisiä. Me voitamme! presidentti jatkoi.

Trump on ehtinyt jo kommentoida myös Pelosin toimittajan kanssa lehdistötilaisuuden lopuksi käymää sananvaihtoa. Se sai alkunsa toimittajan kysyttyä Pelosilta, että vihaako tämä Trumpia.

Lue lisää: Trumpin syytteistä ilmoittanut Nancy Pelosi tuohtui toimittajalle – ”Älä pelleile kanssani”

– Nancy Pelosi sai juuri hermoromahduksen. Hän vihaa sitä, että meillä on pian 182 mahtavaa uutta tuomaria ja niin paljon muuta. Osakemarkkinat ja työllisyysluvut. Hän sanoo ”rukoilevansa presidentin puolesta”. En usko häntä, en lähellekään. Auta kodittomia omassa vaalipiirissäsi, Nancy, Trump kirjoitti.
Näin,Trumpin twiittiin on helppo yhtyä.
Seurauksia mahdollisesta senaatin käsittelystä:
Vastoin demokraattejen toivoa senaatti tulee käsittelemään asian perinpohjaisesti ja venyttää käsittelyn mahdollisimman pitkään.
Demokraattejen ehdokkaista ainakin Sanders ja Warren sidotaan käsittelyyn loppuun asti (tämä saattaa olla demokraattien tarkoituskin koska sosialisteista on päästävä eroon)
Kuulemisissa tullaan näkemään äärimmäisen mielenkiintoista porukkaa alkaen "whistleblowerista" ja päättyen Obamaan.Väliin mahtuu kymmeniä mielenkiintoisia nimiä Schiff,Brennan,Steele,Comey,Bidenit jne jne.....
Media saa sellaisen spektaakkelin jota ei vielä Trumpin kautena ole tähän mennessä nähty ja katsojaluvut hyppäävät avaruuteen.
Trump vapautuu syytteistä ja valitaan seuraavalle kaudelle.

Tässä välissä kansa pääsee ihmettelemään Horowizin,Durhamin ja Barrin loppulausumia ja syytteiden nostoja.
Popkornit on jo todellakin kaivettu esiin :lol:
“I think we have to find out what happened first. Here we go again with, you know, you’re guilty until proven innocent. I don’t like that. "
Donald Trump

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4400
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja URSA » La Joulu 07, 2019 10:51 am

Miten voi voittaa, kun ei edes osallistu? Trump tulee kuitenkin valittamaan Twitterissä, ettei "saanut" puolustautua. Olen vähän pettynyt, kun Trump ei lähettänyt Giuliania paikalle.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f5c ... 71ef151142
Lauantai 7.12.2019

Yli 500 lainoppinutta tukee Trumpin viraltapanoa – Valkoinen talo kieltäytyy osallistumasta tutkintaan

Tänään klo 5:44

Yli 500 lakitieteen professoria ja asiantuntijaa toteaa Donald Trumpin syyllistyneen virkarikokseen.
Valkoinen talo ilmoittaa, että Donald Trump jättää käyttämättä mahdollisuuden puolustautua ja kutsua omia todistajia omassa virkarikostutkinnassaan.

Lainoppineet ilmoittavat kannastaan perjantaina julkaistussa avoimessa kirjeessä, kertoo muun muassa Washington Post.

Kirjeen ovat allekirjoittaneet muun muassa Yhdysvaltain eliittiyliopistojen, kuten Harvardin, Yalen, Columbian, ja Berkeleyn, lakitieteen professorit.

Lainoppineiden mukaan ”musertava todistusaineisto” osoittaa Trumpin rikkoneen virkavalansa pyrkiessään painostamaan toisen maan hallitusta auttamaan häntä vääristämään Yhdysvaltain vaaleja omaksi henkilökohtaiseksi ja poliittiseksi edukseen.

Kirjeessään lainoppineet toteavat Trumpin toimineen näin suoraan kansallisen turvallisuuden kustannuksella.

– Hänen toimintansa on juuri sellainen uhka demokratiallemme, jota (Yhdysvaltain) perustajat pelkäsivät lisätessään virkasyytteen keinoksi perustuslakiin, lainoppineet toteavat.

Avoimessa kirjeessään lainoppineet huomauttavat, että mikäli lainsäätäjät päättävät esitetyn todistusaineiston perusteella panna Trumpin viralta, he toimisivat toimivaltansa puitteissa.

Virkasyyte ei vaadi rikollista toimintaa

Lainoppineet eivät ota kantaa siihen, onko Trump rikkonut lakia.

– Mutta toiminnan ei tarvitse olla rikollista ollakseen virkasyytteen arvoinen. Virkasyyte on lääke julkisen luottamuksen räikeään väärinkäyttöön, he huomauttavat.

Yhdysvaltain edustajainhuoneen virkarikossyytetutkintaa kritisoineet ovat esittäneet, että asia pitäisi jättää äänestäjien ratkaistavaksi vuoden 2020 presidentinvaaleissa.

Lainoppineet ovat eri mieltä. Heidän mielestään demokraattiseen prosessiin luottaminen ei ole oikea vastaus Trumpin pyrkimykseen huijata tiensä uudelleenvalintaan.

– Tätä varten virkasyyte on, avoimessa kirjeessä perustellaan.

Edustajainhuoneen puheenjohtaja Nancy Pelosi totesi saman torstaian ilmoitaessaan, että edustajainhuone alkaa muotoilla syytekirjelmää Trumpin virkarikoksista.

Pelosi huomautti tuolloin, että virkasyytteessä on kysymys Yhdysvaltain perustuslain kunnioittamisesta, ei vaaliteemoista. Hän lisäsi, että edustajainhuoneen jäsenet toimivat virkasyyteprosessissa oman virkavalansa vannomina.

– Faktat ovat kiistattomia. Presidentti käytti virka-asemaansa väärin edistääkseen omaa poliittista uraansa kansallisen turvallisuuden kustannuksella, Pelosi totesi torstaina.

Trump ei puolustaudu


Perjantaina Valkoinen talo syytti edustajainhuoneen virkarikostutkintaa ”täysin perusteettomaksi” ja ”edesvastuuttomaksi virkavallan väärinkäytöksi” oikeuskomitean puheenjohtaja Jerry Nadlerille osoitetussa vastauksessa.

Näin Valkoisen talon asianajaja Pat Cipollone ilmoitti, että Valkoinen talo eikä Trump eivät ottaisi osaa maanantaina pidettävään kuulemiseen, jossa Trumpilla ja tämän edustajilla olisi ollut viimeinen mahdollisuus esittää kysymyksiä ja vastalauseita, haastaa todistajia ja pitää loppupuheenvuoro.

– Torjuttuaan tämän mahdollisuuden hän ei voi väittää tämän prosessin olleen epäreilu, Nadler totesi.

damfin
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 2774
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja damfin » La Joulu 07, 2019 12:26 pm

Jotenkin veikkaan että oli virkarikossyytteen käsittelyn lopputulos mikä tahansa, niin Trump ei suostu vapaaehtoisesti valkoisesta talosta lähtemään, hän tulee vetoamaan siihen että on vaaleilla valittu presidentti ja vaatii asevoimia puolustamaan asemaansa.
Jää sitten nähtäväksi kumman puolelle armeija ja poliisivoimat asettuvat, Trumpin vai perustuslain mukaan toimivan edustajainhuoneen.

Voin jo kuvitella sen tilanteen kun Trump istuu valkoisessa talossa lukittujen ovien takana omien vartijoidensa puolustamana twiittailemassa ja vaatimassa kansalaisia nousemaan puolustamaan häntä valemedian masinoimaa vallankaappausta vastaan.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Avatar
sikakoira
Sherlock Holmes
Viestit: 3074
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja sikakoira » La Joulu 07, 2019 12:53 pm

^
:lol:
Trump on toistuvasti kehoittanut demokraatteja ryhtymään sanoista toimiin jotta homma etenisi ja saataisiin katsottua kuka oli oikeassa. Valkoisella talolla on hieman muutakin tehtävää kuin osallistua tällaisiin vallan väärinkäytöksiin.

Laitetaas tähän herra Nadlerin paasausta vuodelta 1998
https://www.youtube.com/watch?v=lWxBOfmba94
Jerry Nadler | We're Lowering the Standard of Impeachment :lol:
“I think we have to find out what happened first. Here we go again with, you know, you’re guilty until proven innocent. I don’t like that. "
Donald Trump

Avatar
sikakoira
Sherlock Holmes
Viestit: 3074
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja sikakoira » La Joulu 07, 2019 3:50 pm

Eiköhän se peli ala olla selvä kun jopa CNN toteaa että tie seuraavalle kaudelle on avoinna :lol:
https://edition.cnn.com/2019/12/06/poli ... index.html
Donald Trump now has an obvious path to a second term

266000 uutta työpaikkaa marraskuulle
“I think we have to find out what happened first. Here we go again with, you know, you’re guilty until proven innocent. I don’t like that. "
Donald Trump

Avatar
Tackleberry
Hercule Poirot
Viestit: 2189
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja Tackleberry » Ma Joulu 09, 2019 11:06 am

Se on selvä, että ryssien talutusnuorassa kulkevat republikaanisenaattorit vapauttavat Trumpin, jos nyt lähdetään äänestämään. Ei siis ole syytä kiirehtiä, vaan käsitellään kaikki Trumpin ja muiden rikollisten toiminta julkisesti niin kuin he toivoivat.
Kardemumma kirjoitti:Et kai tosissasi usko sen mielisairaan rouvan saaneen enemmän ääniä kuin Trumpin joka pääsi valtaan?

Avatar
sikakoira
Sherlock Holmes
Viestit: 3074
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Ma Joulu 09, 2019 11:44 pm

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cbc ... 59e6d5bc3a
Pitkään odotettu raportti lyttää Trumpin väitteet: FBI aloitti tutkinnan Venäjän vaalivaikuttamisesta laillisesti
Yhdysvalloissa on julkaistu pitkään odotettu raportti liittyen Venäjän vaikuttamiseen Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa 2016. Raportissa Yhdysvaltojen oikeusministeriön ylitarkastaja Michael Horowitz toteaa, että FBI toimi oikein aloittaessaan tutkinnan Venäjän vaalivaikuttamisesta, kertoo CNN.

Oikeusministeriö päätyi tekemään raportin, koska silloinen oikeusministeri Jeff Sessions vaati sellaista. Tekeminen aloitettiin maaliskuussa 2018.

Horowitz toteaa, että ei löydy todisteita siitä, että tutkinta olisi aloitettu väärin perustein tai poliittisten asenteiden takia. FBI:n tutkinnassa keskityttiin Donald Trumpin vaalikampanjaa johtaneeseen Paul Manafortiin sekä muihin kampanjan neuvonantajiin Carter Pageen, George Papadopoulosiin ja Michael Flynniin.

Raportissa torjutaan presidentti Donald Trumpin väite, että FBI olisi vakoillut hänen kampanjaansa laittomasti. Raportin mukaan FBI:lla oli riittävät tiedot tutkinnan aloittamiseen.

Silti raportti todennäköisesti ruokkii poliittisia kiistoja pikemminkin kuin lievittää niitä.

Oikeusministeri William Barr on jo kiistänyt raportin löydökset. Barrin mukaan raportti näyttää, että FBI aloitti ”tunkeilevan” tutkinnan perustuen ”huteriin epäilyksiin”, jotka eivät Barrin mukaan olleet riittävän vahvat tutkinnan aloittamiseen, kertoo CNN. Tätä johtopäätöstä ei ole kirjattu raporttiin.

Raportti nostaa kuitenkin esiin FBI:n yksittäisiä virheitä. CNN:n mukaan raportissa esimerkiksi syytetään entistä FBI:n juristia Pagen tutkintaan liittyvät asiakirjan muuntelusta. Kyseinen juristi ei ollut johtavassa asemassa.

CNN on julkaissut ylitarkastajan raportin sivuillaan.
Heh.
Elikkä raportti siis vahvistaa sen mitä republikaanit ovat koko ajan väittäneetkin. FISA hakemuksen takana oli Steelen huuhaa raportti. Lisäksi selviää että FBI ei vakoillut vain kahta vaan neljää Trumpin kampanjan jäsentä.Durham ja Barr ovat jo esittäneet eriävät mielipiteensä toimien laillisuudesta.
AG BARR:
"The evidence produced by the investigation was consistently exculpatory. Nevertheless, the investigation and surveillance was pushed forward for the duration of the campaign and deep into President Trump’s admin.”

"Report makes clear that the FBI launched an intrusive investigation of a U.S. presidential campaign on the thinnest of suspicions that, in my view, were insufficient to justify the steps taken."
"I have the utmost respect for the mission of the Office of Inspector General and the comprehensive work that went into the report prepared by Mr. Horowitz and his staff. However, our investigation is not limited to developing information from within component parts of the Justice Department. Our investigation has included developing information from other persons and entities, both in the U.S. and outside of the U.S. Based on the evidence collected to date, and while our investigation is ongoing last month we advised the Inspector General that we do not agree with some of the report’s conclusions as to predication and how the FBI case was opened." -US Attorney John Durham
Horowiz on keskiviikkona senaatin edessä kuultavana,täytyy varmaan seurata. :lol:
https://www.zerohedge.com/political/hor ... -untainted
DOJ Inspector General Releases Report On FBI Conduct, Finds "Clear Abuse" Of FISA Process

Mitähän mieltä FISA oikeus on FBI:n toimista.Sopiiko huuhaa raporttien pohjalta hakea vakoiluoikeuksia kansalaisille,saas nähä :lol:
“I think we have to find out what happened first. Here we go again with, you know, you’re guilty until proven innocent. I don’t like that. "
Donald Trump

damfin
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 2774
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja damfin » Ti Joulu 10, 2019 9:00 am

^ sikakoiralla on kyllä erikoinen taito tulkita eräät uutiset aivan päinvastaisiksi kuin mitä niissä kerrotaan :lol:
sikakoira kirjoitti:Elikkä raportti siis vahvistaa sen mitä republikaanit ovat koko ajan väittäneetkin. FISA hakemuksen takana oli Steelen huuhaa raportti. Lisäksi selviää että FBI ei vakoillut vain kahta vaan neljää Trumpin kampanjan jäsentä.Durham ja Barr ovat jo esittäneet eriävät mielipiteensä toimien laillisuudesta.
Tuon siis sikakoira löytää tuosta raportista, tosiassa raportin pääkohdat ovat nämä:
The Justice Department's inspector general released a much anticipated report on the FBI's Russia probe today.
The inspector general found that the probe was legally justified and unbiased. But the report also cites significant errors in surveillance warrants.
Here are some of the key takeaways
-Legal and unbiased origin of the probe: In no uncertain words, the inspector general says there was no political conspiracy to undermine Trump's 2016 campaign.
-Conspiracy theories debunked: The report essentially rebuts more than two years of talking points by Trump and Republicans about a deep-state effort to derail his campaign. There were no FBI spies planted in Trump Tower, for instance. And the famed dossier by ex-British spy Christopher Steele was not the reason the investigation was launched, the IG report states. Inspector general Michael Horowitz specifically says that Peter Strzok, a former senior counterintelligence officer, and Lisa Page, a former FBI attorney, whom Trump has repeatedly vilified and mocked in crude ways, did not act out of bias or unduly influence the start of the investigation.
-Serious mistakes by the FBI: While the report doesn't back up conspiracy theories promoted by Trump and his allies, the inspector general details 17 "significant inaccuracies and omissions" in four applications for surveillance targeting Trump campaign aide Carter Page.
-Barr and Durham go on the attack: Attorney General William Barr and John Durham, the US attorney leading a separate review for Barr, are unhappy with the IG's conclusions about a lack of political bias.
https://edition.cnn.com/politics/live-n ... index.html
Eli raportti vahvistaa että FBI:n aloittama tutkimus oli perusteltu ja aiheellinen eikä poliittisesti suuntautunut, vaikkakin tutkinta sisältää joitain vakavia virheitä Carter Pagen osuuteen liittyen.
Lisäksi raportti kumoaa Trumpin salaliittoteoriat tutkimuksen syistä, eli päinvastoin kuin sikakoira väittää, raportti EI vahvista rebuplikaanien väitteitä siitä että tutkimuksen takana olisi huuhaa raportti.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Avatar
sikakoira
Sherlock Holmes
Viestit: 3074
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Ti Joulu 10, 2019 11:07 am

https://edition.cnn.com/politics/live-n ... index.html
Eli raportti vahvistaa että FBI:n aloittama tutkimus oli perusteltu ja aiheellinen eikä poliittisesti suuntautunut, vaikkakin tutkinta sisältää joitain vakavia virheitä Carter Pagen osuuteen liittyen.
Lisäksi raportti kumoaa Trumpin salaliittoteoriat tutkimuksen syistä, eli päinvastoin kuin sikakoira väittää, raportti EI vahvista rebuplikaanien väitteitä siitä että tutkimuksen takana olisi huuhaa raportti.
Elikkä jos vaivaudut lukemaan raportin niin siellä sanotaan selkeästi että FBI käytti FISA oikeudessa Steelen raporttia pohjanaan vaikka tiesi Steelen olevan epäluotettava.FBI suorasanaisesti VALEHTELI FISA oikeudessa vakoiluluvat saadakseen joka selviää tuosta raportista. :lol:

Lisäksi selviää että näillä oikeuksilla ei vakoiltu kahta vaan neljää Trumpin kampanjan jäsentä.Horowizin loppuoletus on jo siinäkin mielessä erikoinen että syytteet on jo luettu yhdelle FBI:n jäsenelle tässävaiheessa. Durham siis lausui tulleensa toiseen johtopäätökseen raportin sisällöstä ja Durham on se joka on laitettu syytteitä nostamaan.Barria on informoitu ja Barr on myöskin kantansa sanonut.

Nunesin tutkimustulokset FISA:n väärinkäytöksistä siis pitivät paikkansa tismalleen ja jopa enemmänkin. :lol:
Senaatin kuuleminen keskiviikkona on mielenkiintoinen ja tuo varmastikkin lisävaloa asiaan.

CNN on jo alkanut valkopyykkinsä :lol:

Lindsey Graham tiivistää havaintonsa raportista
https://www.youtube.com/watch?v=QbQHkFOof6c
Senator Lindsey Graham (R-SC) on Justice Department IG Report
“I think we have to find out what happened first. Here we go again with, you know, you’re guilty until proven innocent. I don’t like that. "
Donald Trump

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4400
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja URSA » Ti Joulu 10, 2019 8:16 pm

https://yle.fi/uutiset/3-11111546
Trumpin virkarikossyytteen syytekohdat julki: Vallan väärinkäyttö ja kongressin tutkinnan vaikeuttaminen

Syytteiden nostamisesta äänestetään vielä erikseen.

Donald Trump10.12.2019 klo 16.11

Yhdysvaltain edustajainhuoneen demokraatit ovat julkaisseet presidentti Donald Trumpin virkarikossyytteen syytekohdat. Ne ovat vallan väärinkäyttö ja kongressin tutkinnan vaikeuttaminen.

Epäillyssä vallan väärinkäytössä on kyse siitä, että Trump painosti Ukrainaa saadakseen itselleen hyötyä.

Tutkinnan vaikeuttamisessa on kyse siitä, ettei Trump suostunut tutkinnan kuultavaksi ja Valkoinen talo kielsi useiden kuultaviksi kutsuttujen todistamisen.

Edustajainhuoneen lakivaliokunnan puheenjohtajan Jerry Nadlerin mukaan Trump on asettanut itsensä lain yläpuolelle.

– Kukaan, ei edes presidentti, ole lain yläpuolella, Nadler jyrähti syytekohdat esitellessään.

Tiedusteluvaliokunnan puheenjohtajan Adam Schiffin mukaan Trumpin jättäminen vastuuseen asettamatta antaisi tuleville presidenteille vapaat kädet rikkoa lakia.

Syytteiden nostamisesta äänestetään vielä erikseen.

Presidentti Donald Trump kommentoi asiaa jo aiemmin Twitterissä kutsumalla syytöksiä poliittiseksi hulluudeksi. Trump vakuuttaa, ettei ole tehnyt mitään väärää.


@realDonaldTrump
To Impeach a President who has proven through results, including producing perhaps the strongest economy in our country’s history, to have one of the most successful presidencies ever, and most importantly, who has done NOTHING wrong, is sheer Political Madness! #2020Election

Myöhemmin presidentti tviittasi lisää ja kutsui syytöksiä jälleen kerran muun muassa noitavainoksi ja virheellisiksi.

Valkoisen talon mukaan Trump ottaa kantaa senaatin kuulemisessa ja odottaa saavansa täyden vapautuksen syytteistä. Senaatissa republikaaneilla on enemmistö.
Talouskasvu tuskin on Trumpin ansiota vaan tapahtuu Trumpista huolimatta. Tai voivat siihen vaikuttaa ne kaikki virkamiehet, jotka piilottelevat papereita Trumpilta.

Vastaa Viestiin