Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Meri-Mari
Alibin satunnaislukija
Viestit: 128
Liittynyt: Ke Elo 14, 2019 11:44 am

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja Meri-Mari »

Viime vuoden lopussa, kun nämä al-Holin naiset lapsineen olivat
änkeämässä Suomeen, mutta vain ne pari orpolasta otettiin, puhuttiin muistaakseni sellaista, että jos joku isisnainen pääsee tulemaan Suomeen, hänet pidätetään välittömästi.

No näinhän ei ole kai tietenkään tehty. Eikä kai lapsiakaan ole huostaanotettu, vaikka perustelut siihen olisivat niin kovat, ettei juuri kovempia voi olla. Mutta kaikkihan on täysin salattua tuon porukan kohdalla. Joten emme tiedä, tutkitaanko edes noiden naisten tekoja, vai yritetäänkö heidät vain huomaamattomasti sulauttaa kansan joukkoon? Kenpä tietäis sen..

Avatar
poikani
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4520
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja poikani »

Meri-Mari kirjoitti:
Ke Heinä 01, 2020 12:37 pm
Viime vuoden lopussa, kun nämä al-Holin naiset lapsineen olivat
änkeämässä Suomeen, mutta vain ne pari orpolasta otettiin, puhuttiin muistaakseni sellaista, että jos joku isisnainen pääsee tulemaan Suomeen, hänet pidätetään välittömästi.

No näinhän ei ole kai tietenkään tehty. Eikä kai lapsiakaan ole huostaanotettu, vaikka perustelut siihen olisivat niin kovat, ettei juuri kovempia voi olla.
Vierauden palvonta menee kaiken muun edelle.
Meri-Mari kirjoitti:
Ke Heinä 01, 2020 12:37 pm
Mutta kaikkihan on täysin salattua tuon porukan kohdalla. Joten emme tiedä, tutkitaanko edes noiden naisten tekoja, vai yritetäänkö heidät vain huomaamattomasti sulauttaa kansan joukkoon? Kenpä tietäis sen..
Millä sitä tutkittaisiin Suomen viranomaisten resursseilla? Googlaamalla? Tietysti heidät halutaan vain osaksi pullantuoksuista yhteiskuntaamme.
????? ?? ??????.

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3443
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Jossain vaiheessa teevee-uutisissa mainittiin, että yhtä henkilöä poliisi olisi jo kuullut, harmikseni en löydä netistä kyseistä juttua.
Analyysi: Yltääkö Suomen lain koura Syyriaan asti? – Terroristijärjestöä vastaan todistavia tuskin jonoksi asti
8.6.2020 07:00 Jussi Orell
Poliisi päättää esiselvityksen perusteella, onko al-Holin leiriltä palanneista naisista tarpeen käynnistää esitutkinta. Terrorismiepäilyissä matka tuomioon asti on pitkä. Tämä nähtiin niin sanotussa irakilaiskaksosten tapauksessa, kirjoittaa Lännen Median uutispäällikkö Jussi Orell.

Uusvanha hallitus punnersi ensi töinään poliittisen linjauksen al-Holin leirillä olevien suomalaisten kotiuttamisesta. Linjauksen mukaan Suomi pyrkii kotiuttamaan leirillä olevat lapset mahdollisimman nopeasti, mutta aikuisten eli käytännössä lasten äitien kotiuttamiseen ei velvoiteta. Äitejä voidaan silti kotiuttaa, jos se on lapsen edun mukaista.

Alusta asti on ollut selvää, että jos leiriltä tulee lapsia, tulee myös aikuisia. Leiriä hallinnoivat kurdiviranomaiset eivät ole suostuneet päästämään lapsia yksin.

Kotiutukset alkoivat joulukuussa kahden orpolapsen tuomisella, minkä jälkeen koronapandemia pisti viranomaisoperaation jäihin. Viikko sitten selvisi, että leiriltä oli kevään aikana onnistunut pakenemaan kolme suomalaisäitiä lapsineen.

Suomeen yhteensä 12 hengen seurue saapui lentokoneella Turkista. Ulkoministeriö avusti perheet konsulipalvelulain nojalla Syyrian rajan yli Turkkiin ja laati näille matkustusasiakirjat.

Suojelupoliisi on kertonut pitävänsä leiriltä palaavia aikuisia potentiaalisena turvallisuusuhkana. Poliisin tehtävänä on nyt selvittää, onko aikuisten osalta syytä käynnistää esitutkinta terrorismirikoksista. Niihin on voinut syyllistyä myös varsinaisiin veritekoihin osallistumatta.

Mahdolliset oikeudenkäynnit järjestettäisiin Suomessa, sillä paikallisen kurdihallinnon visiot sotarikostuomioistuimen perustamisesta alueelle ovat ainakin hetkellä haihattelua.

Sekasortoisissa oloissa vieraassa maassa tapahtuneiden asioiden luotettava selvittäminen voi olla lähes mahdotonta, jos asianosaiset, kuten vierastaistelijat tai näiden perheenjäsenet eivät niistä puhu.

Hyvästä huonosta esimerkistä käy irakilaiskaksosten juttu. Turvapaikanhakijoina Suomeen tulleita kaksosia syytettiin muun muassa useista terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista sekä sotarikoksesta. Syyttäjän mukaan kaksosveljekset olivat olleet osallisina Camp Speicherin joukkomurhassa Irakin Tikritissä vuonna 2014. Tuolloin Isis teloitti ainakin tuhat aseetonta vankia.

Syytteet kaatuivat sekä Pirkanmaan käräjäoikeudessa että Turun hovioikeudessa näytön puutteeseen. Epäselvyyttä oli esimerkiksi siitä, olivatko veljekset esiintyneet Isiksen propagandavideolla vai oliko kyse muista henkilöistä. Haastavaa oli myös todistajien kuuleminen Irakissa ja näiden kertomusten uskottavuuden arvioiminen.

Luotettavien todistajien saaminen on vaikeaa myös suomalaisten palaajien osalta, jos esitutkintaan päädytään. Jos aidoiksi tunnistettavia dokumentteja, kuten kuvia tai videoita ei ole, näyttö on henkilötodistelun varassa. Mistä todistajia saadaan ja miten näiden turvallisuus taataan?

Kalifaatti on murskattu, ja Isis on vain varjo entisestä, mutta kokonaan sitä ei ole lyöty. Raakalaismaista terroristijärjestöä vastaan todistaminen voi yhä käydä terveyden päälle.

Oikeusvaltiolle on kuitenkin kunniaksi, että asiat pyritään ongelmista huolimatta selvittämään.

[email protected]
https://www.hameensanomat.fi/uutiset/an ... i-1300054/

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3443
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja Iivis »

ISIS:n kerrotaan salakuljettavan lapsia pois al-Holista
KASPERI SUMMANEN | 29.06.2020 | 15:52- päivitetty 29.06.2020 | 19:33
Tutkijan mukaan jihadistit maksavat salakuljetuksen pois leiriltä.

ISIS-jihadistijärjestön kerrotaan järjestävän lapsia pois al-Holin leiriltä Syyriassa.

– ISIS (joka tämän maksaa) salakuljettaa orpolasten ryhmiä pois al-Holista Idlibiin. Tästä on vahvistus naisilta al-Holissa ja HTS:n tiedustelun ulkomaalaisilta Idlibissä. Venäjänkielisistä lapsista on vahvistus ja huhutaan myös ranskalaisista lapsista, Harvardin yliopiston tutkija, tohtori Vera Mironova kertoo Twitterissä.

HTS:llä viitataan sunnalaiseen Hayat Tahrir al-Sham -jihadistiryhmään.

Mironova tunnetaan muun muassa Irakin ISIS:n vastaisten taisteluiden seuraamisesta etulinjassa vuosina 2016-2017. Hän kertoo ISIS:n salakuljettaneen al-Holista toukokuussa 11 lasta. Nyt lähtöä olisi Mironovan tietojen mukaan valmistelemassa toinen ryhmä.

– Al-Holin naisten mukaan jotkut ISIS-myönteiset naiset keräävät siellä tarkoituksella paljon orpoja, joista he väittävät huolehtivansa (mutta joita he oikeasti kaltoinkohtelevat), jotta ISIS maksaisi heidänkin salakuljetuksensa, Mironova sanoo.

Neljä tapaa palata
Kurdiviranomaisten mukaan al-Holista on viime kuukausina salakuljetettu pois hollantilaisia, ranskalaisia, ruotsalaisia, suomalaisia ja sveitsiläisiä naisia ja heidän lapsiaan. Ruotsin SVT kertoi hiljattain leiriltä salakuljettajien avulla Turkkiin ja sieltä Göteborgiin palanneesta ruotsalaisnaisesta.

Kolme al-Holin leirin suomalaisnaista ja yhdeksän lasta palasivat toukokuun lopussa Suomeen. He lensivät maahan Turkista. Ulkoministeriö ja ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ovat kertoneet naisten ja lasten paenneen leiriltä eri aikoina ja eri ryhminä. Suomen viranomaisten on kerrottu olleen ainakin osaa vastassa Turkin rajalla. Palaajille järjestettiin matkustusasiakirjat Suomen Ankaran-suurlähetystössä.

Al-Holista on käytännössä mahdotonta paeta ilman jonkinlaista ulkopuolista apua. Toistaiseksi ei ole tarkkaa tietoa, miten suomalaiset leiriltä poistuivat tai miten he selviytyivät ennen ilmaantumistaan Turkkiin. Erään naisista on tosin kerrottu oleilleen jonkin aikaa ”asunnossa Syyriassa”.

BBC kertoo tästä löytyvässä tuoreessa videoreportaasissa al-Holin tämänhetkisestä tilanteesta. BBC:n mukaan ISIS on hiljattain toistanut uhkauksena vapauttaa naiset ja lapset yhä turvattomammaksi käyvältä leiriltä.

Idlibissä toimiva salakuljettaja antaa videolla ymmärtää jihadistien järjestävän väkeä pois leireiltä.

– Heitä saapuu säännöllisesti, ISIS:n jäseniä ja myös heidän perheitään. He tulevat tänne vapautettuun pohjoiseen tai menevät heti Turkkiin, kasvot peitettynä puhuva salakuljettaja sanoo.

– Al-Holin leirillä ensimmäinen askel on koordinointi salakuljettajien ja leirillä olevien perheiden välillä. Me laskutamme naisten ja lasten kohdalla 1 700-3 000 dollaria henkilöltä. Tapoja on kaksi – joko pääportin kautta tai aidan yli, hän jatkaa.

Vera Mironovan mukaan salakuljetus al-Holista maksaa kansalaisuudesta riippuen todellisuudessa noin 12 000-15 000 Yhdysvaltain dollaria henkilöltä.

Salakuljettajat käyttävät hänen mukaansa kahden sijasta neljää tapaa ihmisten järjestämisessä pois leiriltä ja Idlibiin. Ensimmäinen on lahjusten antaminen portilla, toinen salakuljetus vesisäiliössä ja kolmas kuuden päivän kävely. Neljäntenä on vasta vasta hiljattain auennut mahdollisuus suoraan tiehen Turkkiin.

– Nämä eroavat toisistaan hinnassa ja turvallisuudessa. Toisin kuin voisi luulla, on turvallisin tapa kävellä kuusi päivää al-Holista Idlibiin, Mironova sanoo.

Tämän kerrotaan olevan etenkin vanhempien poikalasten kanssa karkaavien suosiossa. Kävely on myös keinoista halvin.
https://www.verkkouutiset.fi/isisn-kerr ... l-holista/

BBC:n videolla ranskalainen isis akka kertoo lasten kääntyvän vanhempiaan vastaan ja kertoo lasten haluavan olevan enemmän extremistejä kuin he.

H.Moilanen
Helen Mirren
Viestit: 1451
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Olen aloittamassa lukemaan natsi-Saksan propagandaministeri Joseph Goebbelsin pikakirjoittajan muisteluun perustuvaa kirjaa. Vinkkasin siitä jo salaliitto-alueen keskustelussa. Googlailin hieman tietoja kyseisestä Brunhilde Pomselista ja törmäsin kiinnostavaan Kotilieden artikkeliin.

Minusta alle kopioitu juttu sopii harvinaisen hyvin luettavaksi ISIS-akkojen tilannetta pohtiville. Kirjoitus on mielestäni myös tervetullut puheenvuoro usein Murha.infossakin mainittuun ilmiöön "naisalennus". Tämä artikkeli heijastaa tietysti toimittaja Hanna Koiviston ajatuksia ja se lienee naisille suunnattu, koska on julkaistu Kotiliedessä. Koivisto esittää kuitenkin useamman kiinnostavan ajatuksen. Lisäksi jutussa mainitaan useampi kirja, joiden kautta aiheeseen voi tutustua syvemmin.

Screenshot_20200701-231906.jpg
Screenshot_20200701-231906.jpg (27.62 KiB) Katsottu 1071 kertaa
Kuvassa naiset ompelevat natsilippua.


Natsivallan sihteeri Brunhilde Pomsel: Tiesikö hän keskitysleirien kauheuksista?

Saksalainen Brunhilde Pomsel eteni nuorena pikakirjoittajana natsi-Saksan sydämeen, propagandaministeriöön asti. Vielä satavuotiaanakin hän kielsi tienneensä mitään holokaustista. Miten se on mahdollista?

Kiväärien laukaukset kantautuvat Berliinin kauduilta natsi-Saksan propagandaministeriön väestönsuojaan. Siellä ministeri Joseph Goebbelsin sihteeri Brunhilde Pomsel, 34, tyhjentää riisi-, jauho- ja makaronisäkkejä. Niistä täytyy ommella lippu Saksan antautumisen merkiksi.

Viime päivät on vain odotettu sodan loppua. Viereisestä bunkkerista käytiin ensin kertomassa, että Adolf Hitler oli surmannut itsensä. Sen jälkeen myös propagandaministeri, Brunhilden esimies Joseph Goebbels oli tehnyt saman. Hän oli vaimonsa kanssa myrkyttänyt myös kuusi lastaan.

Kun toinen maailmansota loppui, Brunhilde oli 34-vuotias sihteeri, joka oli päätynyt osaksi natsien propagandakoneistoa. Pakosta, niin hän ainakin sanoi venäläisille kuulusteluissa.

Natsien julmuuksista tietämätön?

Kolme sodan viimeistä vuotta Brunhilde oli työskennellyt Goebbelsin toimistossa, vain huoneen päässä natsi-Saksan propagandakoneiston luojasta. Toimistossa päätettiin mitä elokuvia sai tehdä, kuka niitä teki ja ketkä niissä näyttelivät. Sieltä valvottiin ja ohjailtiin tiedotusvälineitä, teattereita, kirjallisuutta ja kuvataiteita, ja asetettiin vääriä mielipiteitä ilmaisseet esiintyjät pannaan.

Brunhilde oli yksi toimiston pikakirjoittajista ja sihteereistä. Hän vastasi puhelimeen, kirjoitti esimiesten sanelusta ja järjesteli asiakirjoja. Hänen pöytänsä ohi kulkivat kaikki vieraat Goebbelsin lapsista läksytettäväksi joutuneisiin näyttelijöihin.

Sodan jälkeen Brunhilde vaikeni vuosikymmeniksi, kunnes yli 100-vuotiaana kertoi elämäntarinansa dokumenttielokuvassa Ein Deutches Leben. Nyt hänen tarinansa on julkaistu myös kirjana Sihteeri. Joseph Goebbelsin pikakirjoittajan perintö (Gummerus), jota varten kirjailija Thore D. Hansen haastatteli häntä uudelleen.

Loppuun asti Brunhilde väitti, että ei hän tiennyt juutalaisten joukkotuhosta ja muista natsien julmuuksista mitään silloin, kun niitä tehtiin. Omien sanojensa mukaan hän kuuli niistä vasta vapauduttuaan venäläisten vankileiriltä viisi vuotta sodan jälkeen.

Brunhilde Pomsel kuoli viime vuoden tammikuussa 106-vuotiaana, omasta mielestään syyttömänä.

Oliko hän syytön? Olisiko hän voinut tehdä toisin?

Sirot sihteerit ihanteena

Vuonna 1911 syntynyt Brunhilde päätti heti keskikoulun jälkeen hän ryhtyä sihteeriksi, koska toimistotöissä käyvät, kauniisti pukeutuvat naiset viehättivät häntä. Työskenneltyään vuosia juutalaisissa yrityksissä hän päätyi kansallissosialisteihin kuuluneen Wulf Bleyn alaiseksi. Brunhilden poikaystävä oli esitellyt Bleyn hänelle sen jälkeen, kun juutalaistyönantaja ei enää pystynyt maksamaan täyttä palkkaa.

Aluksi Brunhilde teki kahta työtä. Aamuisin hän työskenteli juutalaisyrityksessä ja iltapäivisin kirjoitti natsin muistelmia. Kansallissosialistien vaalivoiton jälkeen kesällä 1933 Bley kuitenkin nimitettiin Berliinin Saksalaiseen teatteriin ja pian sen jälkeen Valtionradion johtokuntaan. Brunhilde sai seurata mukana.

Parikymppisestä Brunhildesta työpaikka radiossa tuntui onnenpotkulta. Palkka oli kaksinkertainen aiempaan verrattuna, työkavereista tuli ystäviä ja työ oli monipuolista ja kiinnostavaa. Vuoden 1936 Berliinin olympialaiset hän sai kokea radion ajankohtaistoimituksesta käsin.

Se, että radioon pääsy oli vaatinut natsipuolueeseen liittymistä, ei oikeastaan häirinnyt. Hän oli tehnyt sen työpaikan takia.

Natsien tyttö- tai naisjärjestöihin Brunhildeä ei olisi saanut liittymään. Tiukat pukeutumissäännöt läskipohjakenkineen ja sinisine leveine hameineen eivät kiinnostaneet. Mieluummin hän pukeutui muodikkaasti kapeaan hameeseen.

Toisen maailmansodan sytyttyä Brunhilden työkaverit siirrettiin vähitellen rintamalle tai muihin tehtäviin. Vuonna 1942 myös Brunhilde määrättiin uuteen työhön, Goebbelsin luotsaamaan propagandaministeriöön, jossa hän työskenteli sodan loppuun saakka.

Työ ei ollut yhtä antoisaa kuin radiossa, mutta toisaalta palkka oli parempi ja ministerin vieraana saattoi päästä osallistumaan eliitin illalliselle tai ­teatteriesitykseen.

Esimiehensä tunnetuista puhujanlahjoista Brunhilde sai vihiä vuonna 1943, kun hän osallistui Goebbelsin puhetilaisuuteen, jossa tämä villitsi kuulijansa julistamalla totaalisen sodan Saksan vihollisille.

Natsien näkymätön sukupuoli

Brunhilde ei ollut ainoa, joka sodan jälkeen kielsi syyllisyytensä tai ylipäätänsä tienneensä mitään. Niin teki myös esimerkiksi Hanna Reitsch, joka sodan aikana toimi koelentäjänä Saksan ilmavoimissa, tapasi maan johtoa ja oli natsi-Saksan propagandakasvo.

Vain harva nainen on kertonut kokemuksistaan, vaikka natsihallinnon alaisena työskenteli satojatuhansia naisia. Pelkästään Punainen Risti, joka oli Saksassa tiukasti sidoksissa natsipuolueeseen, koulutti 400 000 naista hoitajiksi eri puolille Saksaa ja valloitettuja alueita.

Armeijassa työskenteli vähintään puoli miljoonaa naista muun muassa konttoristeina ja sähköttäjinä, ja vuotta ennen sodan loppua valtaosa ilmavalvonnasta oli naisten vastuulla. Keskitysleirien kaikkiaan 55 000 vartijasta runsaat 3 500 oli naisia.

Kotirintamalla naiset työskentelivät muun muassa kätilöinä, sosiaalityöntekijöinä, rotuselvitysten tekijöinä ja opettajina. Monissa ammateissa rotulakien toimeenpano oli olennainen osa työtä. Kolmasosa Saksan naisväestöstä oli aktiivisesti mukana natsipuo­lueessa.

Tästä huolimatta, naisten osuutta sotaan ei oikeastaan koskaan käsitelty.

”Naiset nähtiin ei-poliittisina. He eivät olleet tärkeitä. Katsottiin, että koska naiset eivät olleet saaneet taistella, he eivät myöskään voi olla syyllisiä,” sanoo ruotsalainen Anna Larsdotter, jonka kirja Naiset sodissa (Atena) julkaistiin vastikään suomeksi.

Sodan jälkeen naiset haluttiin nähdä mieluummin jälleenrakentajina ja häpeällisen menneisyyden siivoojina kuin aktiivisina osallistujina.

Oikeudenkäynneissä huomion veivät muutamat julmuuksia tehneet SS:ään kuuluneet keskitysleirivartijat ja upseereiden vaimot, kuten raa’asta ja perverssistä käytöksestään tunnettu Irma Grese tai Maidanekin keskitysleirin komentajan vaimo Ilse Koch, jonka tiedetään muun muassa keränneen teloitettujen vankien tatuointeja muistoksi. Heidät tuomittiin kuolemaan.

Monet muut kärsivät muutaman vuoden vankeutta ja palasivat sitten entiseen elämäänsä. Brunhilde palasi viiden vuoden vankeutensa jälkeen sihteeriksi Valtionradioon. Hanna Reitsch jatkoi ilmailualalla, kun hänet puolentoista vuoden pidätyksen jälkeen vapautettiin.

”Keskitysleirivartijoita lukuun ottamatta naisista ei välitetty ollenkaan, vaikka Saksan asevoimissakin oli yksi nainen kahtakymmentä miestä kohden”, Larsdotter sanoo.

Ristiriitainen nuoruus

Amerikkalainen historian professori Wendy Lower on pohtinut natsinaisten syyllisyyttä kirjassaan Hitlerin raivottaret. Saksalaisnaisia natsien kuoleman kentillä (Atena). Hän kirjoittaa, että sota-aika oli monille nuorille naisille ristiriitainen kokemus.

Toisaalta sota ja sitä edeltänyt aika oli vapauden ja itsenäistymisen aikaa. Moni koki ensirakastumisen, sai ensimmäisen työpaikan, pääsi ehkä natsityönantajan juhliinkin ja yhtäkkiä oli vähän rahaa käytettäväksi vaatteisiin tai ystävien kanssa kahviloissa ja kapakoissa istuskeluun. Saksan tulevaisuus näytti valoisalta.

Toisaalta epämiellyttäviä, jopa hirveitä asioita ei voinut olla kohtaamatta. Brunhildekin myöntää pelästyneensä marraskuun 1938 Kristalliyön tapahtumia, joilloin juutalaisten liikkeitä tuhottin ja ryöstettiin ja heitä pahoinpideltiin ja vietiin leireille.

Myöhemmin Brunhildeä järkytti natsivastaisia lentolehtisiä levittäneen Valkoisen ruusu -vastarintaliikkeen jäsenten teloittaminen ja hänen oman juutalaisystävänsä Eva Löwenthalin katoaminen. Vuonna 1943 kadonneen ystävän kohtalosta Brunhilde uskalsi kysyä vasta yli 60 vuotta myöhemmin. Silloin selvisi, että tämä oli viety Auschwitziin ja surmattu siellä vuonna 1945.

Thore D. Hansen huomauttaa, että nuoriso oli altis manipulaatiolle.

”Koulutusta ei voi mitenkään verrata nykyaikaan, eikä monipuolista tietoa ollut tarjolla niin kuin nykyisin. Brunhilde näki ensimmäistä kertaa elämässään mustan ihmisenkin vasta Berliinin olympialaisissa 1936. Sellaista ei voi nykyään edes ymmärtää.”

Brunhilde myöntää itsekin, että kaikkea ei haluttu tuolloin nähdä. Lisäksi hän sanoo uskoneensa, mitä kansalle haluttiin kertoa: juutalaiset vietiin asuttamaan tyhjäksi jääneitä alueita, ja keskitysleireillä opetettiin parempia arvoja hallitusta vastaan puhuneille.

Suuri salaisuus

Brunhildella oli myös salaisuus, jonka hän uskoi Hansenille vain pari kuukautta ennen kuolemaansa. Ennen vuoden 1936 olympialaisia hän tapasi berliiniläisessä kapakassa nuoren juutalaisen graafikon ja kuvittajan Gott­fried Kirchbachin, jolle hän tuli myös raskaaksi.

Kun Gottfried olympialaisten jälkeen päätti paeta natsien vainoja Amsterdamiin, Brunhilde oli lähdössä mukaan. Gottfried kuitenkin halusi ensin luoda siellä edellytykset perheen elättämiselle.

Lopulta Brunhilde ei koskaan muuttanut rakkaansa perään, ja raskaudenkin hän joutui keskeyttämään. Brunhilden mukaan lääkärin piti raskautta liian vaarallisena hänen aiemmin kärsimänsä keuhkosairauden takia.

Pariskunta tapasi muutaman kerran Amsterdamissa ennen kuin oli liian vaarallista matkustaa herättämättä viranomaisten huomiota. Sodan sytyttyä yhteys katkesi.

Gottfried kuoli vuonna 1942 Amsterdamissa. Brunhilde taas eli loppuelämänsä yksin ja lapsettomana.

Lohtua unohduksesta

Thore D. Hansen uskoo, että niin Brunhilde kuin monet hänen aikalaisensa yrittivät sodan jälkeen aktiivisesti unohtaa kokemuksensa.

”Ei hän varmastikaan tiennyt kaikkea, esimerkiksi missä juutalaisia tarkalleen tapettiin. Sitä en kuitenkaan usko, että hän ei olisi ymmärtänyt, mitä Berliinissä natsivallan viimeisinä vuosina tapahtui. Hänen oli pakko ymmärtää.”

Sen, että Brunhilde ei halunnut keskustella asiakirjoista, joita hän ministeriössä käsitteli, Hansen tulkitsi puolustusmekanismiksi.

”Minusta tuntuu, että hän yritti koko elämänsä ajan perustella itselleen valintojaan. Edes 106-vuotiaana hän ei voinut myöntää totuutta.”

Kun Brunhilden tarinaa on esitetty valkokankailla eri puolilla maailmaa, myöskään katsojat eivät ole tuominneet häntä. Miksi eivät?

Hansenin mukaan Brunhilden nuoruuden Saksassa on nähtävissä paljon samaa kuin nykyajassa. Eletään aikaa talouskriisin jälkeen ja on paljon työttömyyttä. Nuoriso on kiinnostuneempi omasta elämästään kuin politiikasta, populistinen oikeisto on nousussa ja ihmiset ummistavat silmänsä ongelmilta, kuten köyhyydeltä, pakolaiskriisiltä ja Syyrian sodalta.

”Moni ajattelee Brunhilden tarinan kuultuaan, että hänelle itselleen voisi käydä ihan samoin.”

Mitä itse olisit tehnyt?
Brunhilde Pomselin elämä natsi-Saksassa

11.1.1911

Brunhilde Pomsel syntyy.

1925

Saksan kansallissosialistinen työväenpuolue (NSDAP) perustettaan uudestaan ja Hitler esittelee ohjelmansa teoksessaan Taisteluni.

1926

Brunhilde pääsee toimistoharjoittelijaksi juutalaisyritykseen.

1932

Natsipuolue nousee parlamenttivaaleissa suurimmaksi puolueeksi.

1933

Adolf Hitler nimitetään valtakunnankansleriksi ja natsit valtiopäivävoittivat vaalit. Muut puolueet kielletään. Brunhilde liittyy natsipuolueeseen ja pääsee valtionradioon töihin.

1935

Vähemmistöjen kansalaisoikeudet riistetään rotulaein.

9.–10.11.1938

Kristalliyönä tuhansia juutalaisia hakataan ja heidän liikkeitään ryöstetään. Tuhansia viedään leireille.

1.9.1939

Toinen maailmansota alkaa.

1942

Brunhilde siirretään propagandaministeriöön. Juutalaisten tuhominen lopllisesti käynnistetään.

30.4. ja 1.5. 1945

Adolf Hitler ja Joseph Goebbels puolisoineen surmaavat itsensä. Goebbelsit myrkyttävät myös kuusi lastaan.

8.5.1945

Saksa antautuu.
TEKSTI: Hanna Koivisto
27.04.2018

Linkki:
https://kotiliesi.fi/ihmiset-ja-ilmiot/ ... de-pomsel/
Säätiön hallituksessa istunut Rolf Wahlsberg on tehnyt säätiön kanssa 100 vuoden vuokrasopimuksen lastenkodin omistamasta saaresta Inkoosta. Vuosivuokraksi sovittiin yksi markka. (MOT-ohjelma 11.2.2013)

QwertyKeyboard
Parranpäristäjä
Viestit: 63
Liittynyt: To Huhti 25, 2019 4:05 pm

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja QwertyKeyboard »

H.Moilanen kirjoitti:
Ke Heinä 01, 2020 11:26 pm
Olen aloittamassa lukemaan natsi-Saksan propagandaministeri Joseph Goebbelsin pikakirjoittajan muisteluun perustuvaa kirjaa. Vinkkasin siitä jo salaliitto-alueen keskustelussa. Googlailin hieman tietoja kyseisestä Brunhilde Pomselista ja törmäsin kiinnostavaan Kotilieden artikkeliin.

Minusta alle kopioitu juttu sopii harvinaisen hyvin luettavaksi ISIS-akkojen tilannetta pohtiville. Kirjoitus on mielestäni myös tervetullut puheenvuoro usein Murha.infossakin mainittuun ilmiöön "naisalennus". Tämä artikkeli heijastaa tietysti toimittaja Hanna Koiviston ajatuksia ja se lienee naisille suunnattu, koska on julkaistu Kotiliedessä. Koivisto esittää kuitenkin useamman kiinnostavan ajatuksen. Lisäksi jutussa mainitaan useampi kirja, joiden kautta aiheeseen voi tutustua syvemmin.

Luuleeko joku oikeasti, että noiden naisten osuus ISIS järjestön toiminnassa tullaan ikinä tutkimaan. Eihän naisten osuutta tutkittu Natsipuolueen toiminnassakaan kun natsit hävisivät aloittamansa sodan. Toki kuulustelusta puhutaan julkisuuteen, koska ei oikein voi sitäkään sanoa julkisuuteen enää nykypäivänä, että emme tee mitään. Joten viranomaisten on pakko sanoa vähintään kuulustelimme, mutta ei löytynyt mitään joten se jää mysteeriksi miksi niin monta kymmentä tuhatta jesidia kuoli.

Ihan samalla tavalla tämä menee kuin tuossa Brunhilde Pomselis tapauksessa kukaan ei ihmettele huonoa muistia ja sitä miksi hän ei muista mitään ministeriössä käsittelemistään asiakirjoista. Samaan tapaan kukaan ei ihmettele miten ISIS naiset olivat täysin tietämättömiä kymmenien tuhansien jesidien teloituksista ja myymisestä orjiksi.

Tosin ISIS naisten tarina on tietyllä tapaa törkeämpi kuin tuon Brunhilden ISIS naiset näet lähtivät pois Suomesta ja liittyivät terroristijärjestöön omasta halustaan. ISIS naisilla olisi ollut myös vaihtoehto jäädä suomeen. Kun taas Brunhilde yritti selvitä omassa maassa, joka muuttui natsi valtioksi hänen tekosistaan riippumatta. Ainoa keino saada töitä oli mielistellä natseja. Noille ISIS naisille lähteminen syyriaan tai irakiin ja liittyminen terroristijärjestöön ei ollut ainoa keino yrittää pärjätä.

Gagarin
Scooby Doo
Viestit: 610
Liittynyt: To Tammi 07, 2016 2:56 pm

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja Gagarin »

QwertyKeyboard kirjoitti:
La Elo 01, 2020 2:55 pm
--- snip ---
...Joten viranomaisten on pakko sanoa vähintään kuulustelimme, mutta ei löytynyt mitään joten se jää mysteeriksi miksi niin monta kymmentä tuhatta jesidia kuoli.
Niinhän se on. Poliisin tehtävä on löytää näyttö rikollisesta teosta. Jos ei ole näyttöä rikoksesta ja syyllisyydestä, niin ei tuomita. Tämä on hyvin yleinen käytäntö oikeusvaltioissa. Totta kai, jos jollain on konkreettista tietoa ISIS-tätien tekemista rikoksista, niin hän ilmoittaa siitä ensi tilassa poliisille.
Samaan tapaan kukaan ei ihmettele miten ISIS naiset olivat täysin tietämättömiä kymmenien tuhansien jesidien teloituksista ja myymisestä orjiksi.
Tuskin kaikki ihmettelevät. Mutta sitä ehkä ihmetellään, että missä kohtaa tässä on ISIS-tätien tekemä rikollinen teko.

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3443
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Neljäs nainen lapsineen saapui Suomeen Al-Holin leiriltä

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2eb0 ... 29b734c2fd

ReissuLasse
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2501
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Toisaalta taas riittää intoa tuomiota lähes satavuotiaita ukkoja jotka ovat nuorena kiertäneet aitaa ympäri.

Avatar
PoliisimestariSisu
Philip Marlowe
Viestit: 1151
Liittynyt: To Elo 14, 2014 6:41 pm

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja PoliisimestariSisu »

Trumpilta voisi kysyä voisiko nämä kaapuakat äpärineen majoittaa Guantanamoon?
murha.info - Suomen suurin avohoitopotilaiden kokoontumispaikka

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3443
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Jokohan kohta saadaan loput kaapuämmät ja ukotkin ja pari muutakin isis-tyyppiä Suomeen?

Yli 500 vapautettiin al-Holin leiriltä – raportti: ulkomaisten vankien pakoyritykset lisääntyneet

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007625140.html

Vastaa Viestiin