Valtamedian sadut nuorten työllisyystilanteesta

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

dazu
Columbo
Viestit: 2307
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Valtamedian sadut nuorten työllisyystilanteesta

Viesti Kirjoittaja dazu » Ma Syys 02, 2019 7:34 am

IL:n toimittaja esiintyi työttömänä ylioppilaana ja sai suoraan haastattelukutsuja – miksi niin moni nuori on silti vailla työtä?


Soittokierros peiteroolissa yrityksiin paljastaa, että töitä olisi runsaasti tarjolla. Kaikki työt eivät kuitenkaan näytä kelpaavan nuorille.

– Tervehdys! Olen kevään ylioppilas ja kyselisin, olisiko teillä tarjota töitä?

Reippaan nuoren puhelu saa monessa yrityksessä lämpimän vastaanoton. Varsinaista tarjottavaa löytyy sen jälkeen vaihtelevasti.

Iltalehti selvitti soittokierroksella eri alojen yrityksiin, saako toista astetta pidemmälle kouluttautumaton nuori mistään työtä. Toimittaja esiintyi puhelimessa tuoreena ja asenteeltaan innokkaana ylioppilaana. Tiedonhankintaa tehtiin poikkeuksellisin keinoin, jotta työnantajien reaktiot olisivat mahdollisimman autenttisia.

Soittajan lyhyt peitetarina oli seuraava: hän on 19-vuotias kevään ylioppilas helsinkiläislukiosta ja jäänyt ilman tavoittelemaansa ammattikorkeakoulupaikkaa. Innokas nuori puhuu suomea, voi työskennellä kaikenlaisissa vuoroissa ja tarjoutuu nyt tekemään mitä vain työtä.

Tilanne ei ole täysin tuulesta temmattu, sillä Suomessa on lähes 35 000 alle 25-vuotiasta työtöntä työnhakijaa. Alle 30-vuotiaita NEET-nuoria on puolestaan jo noin 60 000. Termi NEET tulee englanninkielisestä ilmaisusta Not in Employment, Education or Training, ja tarkoittaa siis koulutuksen, työn ja harjoitteluiden ulkopuolella olevia ihmisiä.

Nämä osattomat nuoret syrjäytyvät muita herkemmin, ja heidän määränsä vastaa noin kymmentä prosenttia koko ikäluokasta.Työmailta ei-oota

Ennen vanhaan kouluttautumattomat ja ammattitaidottomat laitettiin usein erinäisiin sekatöihin. Käytännössä se tarkoitti, että varsinkin nuoret miehet päätyivät ”raksahommiin”, joita sattuivat saamaan: uittivat tukkeja, siivoilivat nurkkia tai kantoivat lautoja.

Nykyajan sekatöiden metsästäminen onkin luontevaa aloittaa rakennusalalta. Alan suurin yritys Suomessa on YIT, jossa innokkaan ylioppilaan soittoon vastaa HR-asiantuntija Sanna-Mari Kauko.

– Tällä hetkellä meillä ei valitettavasti ole mitään auki. Jos rakennusala kiinnostaa pidemmän päälle, kannattaa lähettää avoin hakemus harjoittelupaikkoihin, Kauko pahoittelee.

Kun soittajan peitetarina on paljastunut, Kauko kertoo, että toimittajan puhelu on ensimmäinen soitto vastaavalla asialla tänä syksynä.

Nuorten rekrytoinnit painottuvat YIT:llä kesään. Lisäksi yritys palkkaa lähinnä vain rakennusalan opiskelijoita jo siitäkin syystä, ettei työmaille edes pääse ihan kuka tahansa turvamääräysten vuoksi.

– Kyllä niin sanotut lautapojan roolit ovat vähenemään päin. Harjoittelijoille pyritään aina löytämään monipuolista ja mielekästä tekemistä, Kauko toteaa.

Toisella alan suurella toimijalla, SRV:llä, on niin ikään tarjota vain ei-oota.

– Rakennusalan opiskelijoille on harjoitteluhaku, mutta se painottuu kesään. Sinun tilanteeseesi en nyt äkkiseltään keksi mitään, rekrytoinnista kerrotaan.Asenne, asenne, asenne

Vartiointialallakin vastaus tiedusteluun on varautunut, mutta työmahdollisuuksia alkaa löytyä.

Vartijatehtäviin palkattavilta vaaditaan tosin vartijakortti tai vähintään puoli vuotta työkelpoisuutta, minkä vuoksi Securitakselta ohjataan aikuiskoulutuksen pariin. Avarn Securitylta tarjotaan mahdollisuutta suorittaa kortti työnantajan piikkiin.

Sitten löytyy kultasuoni. Muun muassa siivous-, turvallisuus- ja kiinteistöhuoltoalan merkittävä palveluyritys SOL Palvelut kertoo, että paikkoja olisi runsaasti tarjolla niin Helsingissä kuin muissakin maakunnissa.

– Ainakin hotellisiivoukseen tarvitaan työntekijöitä, ja lentokentälle. Koulusiivoukseen on haku käynnissä, ja olisi myös postinjakohommia, rekrytoija luettelee Helsingin seudun paikkoja.


Tarvitseeko aiempaa koulutusta tai kokemusta?

– Ei välttämättä, meillä saa hyvän perehdytyksen kyllä. Tärkeintä on positiivinen asenne, puhelimessa kerrotaan.

Samat taikasanat alkavat toistua myös muissa paikoissa. ”Motivoitunut asenne”, ”reipas asenne” ja ”mainio työasenne” ovat esimerkkejä vaatimuksista myös Lassila & Tikanojan siivoustehtäviin.

– Tarvittaessa koulutetaan alusta asti, mutta enemmänkin edellytetään halukkuutta oppia uutta ja palveluhenkistä asennetta, Hesburgeriltakin kerrotaan.

– Asenne ratkaisee kaikkein eniten, ja se, että pystyy tekemään kaikkia tarjolla olevia työvuoroja, mainitsee S-ryhmän suurimman osuuskaupan, HOK-Elannon, rekrytointivastaava.

S-ryhmällä on avoinna reilut sata myyjän paikkaa erityyppisiin työsuhteisiin eri puolilla Suomea. Ravintolatyöntekijän nimikkeellä palkataan puolestaan henkilöitä yli 150:een Hesburger- tai McDonald’s-ravintolaan Helsingistä Rovaniemelle saakka.Haastattelukutsuja

Kaikkein kursailemattomimmat yritykset alkavat tarjota jopa työhaastatteluaikaa puhelun aikana. Kovasen ja Fixutaxin rekrytoija Sanna Kotamies raottaa ovea taksikuskin pestiin vahvistettuaan, että soittajalla on ollut ajokortti vähintään vuoden ajan, ja ettei hänellä ole perussairauksia tai rikostuomioita.

Auton rattiin pääsisi suhteellisen nopeastikin tarvittavat luvat hankittuaan. Soittajan oikean henkilöllisyyden paljastuttua Kotamies kertoo, että vastaavia, ihan oikeitakin kyselyitä tulee paljon.

– Varsinkin keväällä, kun koulut loppuvat, tulee paljon yhteydenottoja. Juuri nyt on nuorten osalta vähän hiljaisempaa, koska opiskelupaikan saaneet vasta totuttelevat uuteen, Kotamies kertoo.

– Taksialalla on muutenkin hirveästi osa-aikaisia, joten se sopii lisätienestiksi esimerkiksi eläkeläiselle tai opiskelijalle, hän mainitsee.

Haastatteluaikaa aletaan suoralta kädeltä tarjota myös Niemeltä, joka on Suomen suurimpia muuttopalveluiden tarjoajia. Muuttajia keikkatyöhön rekrytoidaan nyt ainakin pääkaupunkiseudulle ja Tampereelle.

– Ei oikeastaan ole kokemuksen tai koulutuksen osalta mitään vaatimuksia. Jos sinulla on ajokortti tai työturvakortti, niistä on plussaa, Niemeltä vinkataan.Eikö työ kelpaa?

Ylioppilaalle olisi siis tarjolla töitä jo piankin ainakin myyjänä, ravintolatyöntekijänä, taksikuskina, muuttajana ja siivoojana. Ei ehkä hohdokkainta työtä, mutta maksaa palkan ja tarjoaa mahdollisuuksia etenemiseen.

Eivätkö listatun kaltaiset työt siis kelpaa nuorille, kun työttömiä nuoria on kymmeniä tuhansia?

– Varmasti on sitäkin. Yleisestihän Suomessa on nyt korkeasuhdanne ja työpaikkoja on hyvin tarjolla. Voi olla, että jotkut työvoimapula-alat eivät yksinkertaisesti kiinnosta nuoria, pohtii palveluesimies Olli-Pekka Surakka Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimistosta.

Hän ottaa esimerkiksi ravintola-alan. Työ sillä on vaativaa ja usein osa-aikaista vuorotyötä, joka ei ehkä vastaakaan esimerkiksi televisio-ohjelmista saatua mielikuvaa. Tämän vuoksi työtä on tarjolla enemmän kuin sillä on ottajia.

Sen laajemmin nuorisotyöttömyyden syitä ei voi kuitenkaan yleistää, Surakka korostaa. Työnhaku saattaa jäädä toisarvoiseksi vaikkapa siksi, että vastavalmistuneen mielessä pyörivät aivan toisenlaiset mahdollisuudet välivuoden pitämisestä matkusteluun. Nuori ei välttämättä myöskään osaa sanoa, minkä alan työt häntä kiinnostavat.

Lisäksi myös Surakka korostaa nuoren omaa tahtoa työllistyä ja taitoa osoittaa se.

– Ongelmat ovat moninaiset. Osittain on varmasti kyse siitäkin, että työnhakutaidot voivat olla puutteellisia: ei ymmärretä esimerkiksi CV:n merkitystä. Aktiivinen hakeminen ja asenne ovat tosi tärkeitä, hänkin mainitsee.Peruskoulu riittää

Surakka tekee työtään Helsingissä, jossa nuorten työllistymiseen on suunnattu runsaasti resursseja. Hän kuitenkin huomauttaa, että tilanne voi olla erilainen pääkaupunkiseudun kuntienkin välillä – puhumattakaan maakuntien välisestä vaihtelusta.

Sen huomaa esimerkiksi kaupan alan tai siivousalan avoimista työpaikoistakin, jotka painottuvat selvästi Etelä-Suomen alueelle. Alueelliset erot ja taloudellisen epävarmuuden merkit näkyvät.

Nuorisotyöttömyydenkin jonkin aikaa jatkunut lasku on aivan viime aikoina hieman hiipunut. Tämän vuoksi Surakka ei ainakaan ykskantaan ylistä myöskään nuorisotakuuta, jolla luvataan alle 25-vuotiaille tai alle 30-vuotiaille vastavalmistuneille työtä tai koulutusta kolmen kuukauden sisällä työnhaun alkamisesta.

Antti Rinteen (sd) hallitus aikoo puuttua ongelmaan muun muassa pidentämällä oppivelvollisuutta 18 ikävuoteen eli koskemaan myös toista astetta. Yhtenä argumenttina muutokselle on pidetty esillä sitä, ettei ”ilman lukio- tai ammatillista koulutusta ole juuri asiaa työmarkkinoille”.

Suomessa on noin 55 000 20–24-vuotiasta, joilla ei ole peruskoulun jälkeistä tutkintoa. Pelkän toisen asteen tutkinnon suorittaneita on samassa ikäryhmässä jo lähes 250 000 henkilöä lisää.

Surakka ei juuri nyt korostaisi työnhaun kannalta liikaa koulutusta, sillä työvoimapula-alat vetävät myös pelkän peruskoulun käyneitä.

– Siellä ei ehkä ole niin merkityksellistä, onko ylioppilastutkinto vai perustutkinto, hän toteaa.

Samaan hengenvetoon Surakka kuitenkin muistuttaa, että tilanne voi olla vaikkapa kymmenen vuoden kuluttua aivan toinen.

– Siinä mielessä koulutusta ja ammatillista osaamista täytyy aina muistaa arvostaa, palveluesimies painottaa.

– Lisäksi pitää olla rohkea, reipas ja oma itsensä. Kaikenlaisille työnhakijoille on nyt tarvetta, mutta pitää vain osata tuoda itsensä esille. Vastoinkäymisiä varmasti tulee, eikä niistä saa lannistua. Mutta tilanne on tällä hetkellä hyvä, ja nyt kannattaa lähteä hakemaan niitä töitä.NÄIN INNOKKAAN YLIOPPILAAN TYÖTIEDUSTELUIHIN VASTATTIIN

EI TÖITÄ TARJOLLA

Rakennusala (YIT, SRV): Rekrytoinnit painottuvat muun muassa turvallisuus- ja sesonkisyistä kesään ja rakennusalan opiskelijoihin.

VAATIMUKSENA ALAKOHTAINEN LISÄKOULUTUS

Vartiointiala (Securitas, Avarn Security): Vartijan tehtäviin vaaditaan vartijakortti, johon ainakin Avarn kouluttaa hakijan. Sopivia tehtäviä kartoitetaan yhdessä hakijan kanssa työhaastattelussa.
Taksiala (Kovanen, Fixutaxi): Hakijan on suoritettava viranomaisten vaatima taksin ammattiajolupa sekä kaupunkituntemuskoe. Työnantaja kurssittaa maksusta tarvittaessa. Ainakin osa-aikaiseksi kuljettajaksi pääsee tämän jälkeen nopeastikin.

TÖITÄ TARJOLLA

Siivousala (SOL, Lassila & Tikanoja): Joihinkin tehtäviin vaaditaan laitoshuoltajan koulutusta tai kokemusta, mutta monissa paikoissa hakija perehdytetään tehtäviinsä. Avoimia paikkoja runsaasti.
Kaupan ala (HOK-Elanto, Kesko): Täysi-ikäinen voi päästä myyjäksi ilman kokemustakin, tehtävissä arvostetaan hyvää asennetta. S-ryhmällä ja Keskolla myyjä-tittelillä yhteensä noin 150 avointa työpaikkaa ympäri Suomen.
Ravintola-ala (Hesburger, McDonald’s): Työnantaja kouluttaa työtehtäviin ja tarvittaessa myös työssä vaaditun hygieniapassin. Paljon erityyppisiä työsuhteita tarjolla koko Suomessa.
Muuttotyö (Niemi): Tehtäviin perehdytetään. Haussa lisäpisteitä ajokortista ja työturvallisuuskortista. Keikkatyötä tarjolla pääkaupunkiseudulla ja Tampereella.
Lisäksi TE-toimiston työpaikkailmoitusten perusteella ilman koulutusta pääsee nopeastikin esimerkiksi myyntiedustajan tai henkilökohtaisen avustajan tehtäviin.


https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f39e ... 78fea564d2
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

dazu
Columbo
Viestit: 2307
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Valtamedian sadut nuorten työllisyystilanteesta

Viesti Kirjoittaja dazu » Ma Syys 02, 2019 7:39 am

En usko koko tämän uutisen tarinaan, koska itse aikoinaan, kun lukioaikana soittelin kesätöitä ja armeijan jälkeen soittelin töitä, kun oli puoli vuotta aikaa koulun alkamiseen, niin soitella sai, mutta kun mulle ei vastattu. Sähköpostia sai lähetellä, mutta kun ei vastattu...
Usein sai soitella kuukauden päivät ennen, kuin rekrytoinnista vastaava henkilö vastasi puhelimeen.
Niin, ja mitään töitä ei todellakaan ollut tarjolla... Edes AMK-opiskelijana en kelvannut kesätöihin, paitsi yhtenä kesänä rakennussiivoojaksi ja töisena kesänä pariksi viikoksi puhelinmyyntiin, mistä siitäkään en saanut palkkaa.

Mun käsitykseni on se, että tytöille on ollut vähän paremmin töitä tarjolla, mutta pojille ei niinkään. Lähinnä suhteilla on kaikki työpaikkansa saaneet...
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Avatar
Kardemumma
Matlock
Viestit: 797
Liittynyt: Ma Tammi 28, 2019 8:59 am

Re: Valtamedian sadut nuorten työllisyystilanteesta

Viesti Kirjoittaja Kardemumma » Ma Syys 02, 2019 9:17 am

Suomessa rakennusala on käytännössä kokonaan katsottuna ulkomaisen halpatyövoiman mellastuspaikka. Juuri uutisoitiin miten esim. Pääkaupunkiseudulla maalaus- ja tasoitetyöt ovat uzbekkien hallussa: https://yle.fi/uutiset/3-10875503

"Viime päivinä esillä olleet uzbekistanilaiset tasoite- ja maalausalan työntekijät ovat tässä katsannossa nimittäin vain pisara meressä.

Heitä arvioidaan olevan Suomessa muutama sata, joista 139:ää odottaa karkotus väärennettyjen todistusten takia. Tilastokeskuksen mukaan kaikkiaan uzbekkeja on Suomessa noin 800.

Ulkomaalaisten rakennustyöläisten joukossa he voivat olla pieni ryhmä, mutta tasoite- ja maalausala on lähestulkoon kokonaan heidän hallussaan.

Kun esimerkiksi yhdellä kerrostalotyömaalla työskentelee keskimäärin 2–4 tasoitetyöntekjiää, 139:n uzbekin poistuminen pysäyttäisi tai viivästyttäisi kymmeniä työmaita."

Eli tosiasiallisesti suomalaisella ei ole mitään asiaa yhdellekään rakennustyömaalle, ellei puhu sitten viroa ja/tai venäjää. Tämmöinen toimittaja, joka on päässyt isänsä kautta työhönsä, ei tiedä asiasta yhtään mitään, mistä kirjoittaa. YIT käyttää alihankkijoita, jotka käyttävät virolaista vuokratyövoimaa. Vielä vuosikymmenet sitten saattoi kyseinen pulju julkaista lehdessä ilmoituksen, jossa haettiin rakennustyömiehiä.

Työnlaatu on ala-arvoista ja siitä syystä uusissa koulu-, päiväkoti- ja sairaalarakennuksissa on hometta ja rakennusvirheitä. Koulujen katot putoilevat oppilaiden päälle: https://www.satakunnankansa.fi/a/201422914 ja jopa ydinvoimalatyömaalla on niin pahoja rakennusvirheitä, että niitä yritetään piilotella julkisuudelta, ettei kansa pelästy.

Ehkä se hybridisota on sitten todellista, mutta siinä tapauksessa me ollaan se jo hävitty, koska maamme on täysin tuhottu. Juuri tänään aamulla iltalehti uutisoi hyväveliverkostosta. Heidän mielestään Suomi on jonkinlainen klubi, jossa he voivat muutella lakeja mieleisekseen. Meidän koko kansa on täysin kehitysvammaista ja jälkeenjäänyttä sekä tarmotonta. Se johtuu siitä, että ennen kuria ja järjestystä pidettiin pappien toimesta, aikana jolloin Turun hovioikeus teki ratkaisuja, joiden pohjalta ihmiseltä leikattiin korvat irti rangaistustoimenpiteenä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Valpuri_Kyni

Nykyään kansallista vastarintaa pyritään hankaloittamaan tekemällä miehistä kastraatteja sateenkaarilipun liehuessa joka puolella kuin 40-luvun Saksassa hakaristiliput. Tämmöistä järjestelemää ei pysty luomaan kuin erittäin älykäs kokoonpano, joka toisiaan hauskuuttaen pitää meidän päättäjiä marionettinukkeinaan. Ainoa järkevä tapa tehdä minkäänlaista vastarintaa, on nostaa yhteiskunnan tukia ja katsoa kotona telkkaria. Ne, jotka kouluttautuvat vanhempiensa ohjaamina heidän haluamiin ammatteihin, pitävät tätä paskaa pystyssä ja se jos mikä, on äärimmäinen rikos ihmisyyttä vastaan.

Globaalisti katsottuna ongelmana on liikakansoitus, jota onneksi luonto pyrkii hoitamaan siellä kriisipesäkkeissä: https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/432 ... 0278ddc46b

Jos oikein ivallisesti ajatuksiani tulkitsen, niin niissä vanhainkodeissa olevat vanhukset ottavat sillä tavoin vastuun äänestämisestään silloin aikoinaan. Olisivat miettineet hieman tarkemmin silloin 70-luvulla kannattiko äänestää demareita ja vielä aikaisemmin Kekkonen presidentiksi. Kovimpia syypäitä, jos halutaan etsiä, löytyvät ne niistä, jotka kantoivat mottitalkoomerkkiä ja osallistuivat jälleenrakentamiseen, eivätkä lojuneet roskalaatikoissa vetämässä heroiinia ja dokaamassa.

Tätä alasajoa ei olisi ilman heitä, koska ei olisi ollut myöskään ylösajoa. Voi kuinka lämmöllä odotankaan niitä tulevia aikoja, kun suomalaisperheissä ei tarvitse enää kakaroiden kiukutella syövätkö aamulla ohrapuuroa vaiko aamiaismuroja, koska kumpaakaan ei heillä ole ja se on täysin oikein. Vasta siinä vaiheessa aletaan miettimään hiukan muitakin asioita kuin pelkästään omia asioita ja sitä joka vuotista hiihtoloma matkaa sinne Leville ja syksyisin tehtävää viikon kestävää perhematkaa sinne Lanzaroten kivikkoiseen helvetinlaaksoon, jossa äiti antaa humalassa persettä sille naapurihuoneiston "Yosefille", kun isi on sammunut allasbaariin. Myöhemmin tammikuussa sitten isi lähtee kahdeksi viikoksi "työmatkalle", eli Pattayalle transvestiittien nussittavaksi, kunnes viimein tajuaa hypätä parvekkeelta keskelle katua Yabbapäissään.

Jos tässä paskamaassa haluaa jotain järkevää tehdä, niin alkaa rakentelemaan pommeja, pelaamaan venäläistä rulettia ja juomaan viinaa sekä tottakai käyttämään huumeita sekä lukemaan salaliittoteorioita internetistä yön pimeimpinä tunteina. Taksikuski -elokuvaa kannattaa myöskin katsoa joka päivä useita kertoja vanhalta vhf-nauhurilta ja opetella päätähden repliikit ulkoa. Poliittiseen attentaattiin suosittelen CZ 457 -kivääriä, koska tehokkaammalla kiväärillä kohde saattaa kuolle välittömästi. Tällä se jää kitumaan ja hyvällä tuurilla loppuelämäkseen makaamaan terveyskeskussairaalan vuodeosastolle kellaritiloihin ruumishuoneen vierelle. Ampumamatkan tulee tällöin olla 150-200 metriä ja tähtäimen ristikko kohdistaa pääkallon aivoja suojaavaan osaan.

Jos ei jostain syystä saa ostolupaa poliisilta, niin sellaisen kiinalaisen pistoolijousen saa jokaisesta tavaratalosta muutamalla kympillä. Sillä sitten voi nousta julkiseen kulkuväliineeseen ja ampua istumassa olevaa mummoa niin, että nuoli menee sivuuttain hänen kurkustaan läpi. Siinä sitten, kun hän yskii verta kulkuvälineen ikkunaan, voi kaivaa taskustaan virsikirjan ja poimia sieltä virren 499 (Jumalan kämmenellä) ja laulaa sen kuuluvalla äänellä kaikille kanssamatkustajille.

dazu
Columbo
Viestit: 2307
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Valtamedian sadut nuorten työllisyystilanteesta

Viesti Kirjoittaja dazu » Ma Syys 02, 2019 3:09 pm

^Nuorten työllisyystilanne mukaanlukien kesätyötilanne alkoi heikkenemään 90-luvulla ja 2000-luvun puolivälissä se oli jo sillä tasolla, että nuoret, etenkään kouluttamattomat nuoret miehet, eivät saaneet käytännössä mitään töitä muuten, kuin suhteilla. Edelleen kuitenkin tämä meidän EK-media jaksaa propagoida sen puolesta, että "kyllä niitä töitä on, kun vaan viitsii tehdä". Taannoin oli isot otsikot siitä, kuinka "puhelinmyyntityötä on paljon tarjolla, mutta nuoria ei se kiinnosta"... itse hain aikoinaan tradenomiopiskelijana näitä puhelinmyyntitöitä, niin ainoa homma, minkä minä sain, oli se kahden viikon omakustanteinen pesti ilman palkkaa. Yhteiskunta taasen reagoi tähän tilanteeseen siten, että ne vähensivät opiskelupaikkoja, kun todettiin on turha edes kouluttaa, kun ei töitäkään kuitenkaan ole. Samaan aikaan kuitenkin samat tahot, jotka vähensivät opiskelupaikkoja, peräänkuuluttavat asennetta.

Eikö oikeasti kukaan näistä kusipäistä voi sanoa sitä ääneen, että myös yrityksillä on vastuunsa? Minä olen jutellut yritysmaailmassa aika merkittävässä asemassa olevien ukkojen kanssa ja heidän mukaansa syyllinen tilanteeseen löytyy sieltä yritysten päästä. Mutta sitähän tämä meidän EK-media ei voi ääneen sanoa. Ollaan jääty makaamaan paskaan ja toitottamaan näitä EK:n valheita työhaluttomista nuorista. Suomessa ollaan 90-luvun lamasta lähtien eletty EK:n diktatuurissa, totalitarisessa valtiossa...
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

John Kimble
Komisaario Köster
Viestit: 1844
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Valtamedian sadut nuorten työllisyystilanteesta

Viesti Kirjoittaja John Kimble » Ma Syys 02, 2019 7:38 pm

Kyllä töitä aina olisi, mutta palkanmaksajia ei. Mikä on sinänsä kummallista koska Suomessa on moniin Euroopan muihin maihin verrattuna melko huonot palkat. Suomalaisten ostovoima ei ole sekään huipputasoa.
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti."

Avatar
Kardemumma
Matlock
Viestit: 797
Liittynyt: Ma Tammi 28, 2019 8:59 am

Re: Valtamedian sadut nuorten työllisyystilanteesta

Viesti Kirjoittaja Kardemumma » Ti Syys 03, 2019 7:53 am

Minä näen tilanteen sellaisena, että ainoa ratkaisu olisi ampua yritysjohtajia ja valheita kirjoittavia toimittajia. Joku voisi mennä ja ampua kaikkea mikä liikkuu Iltalehden toimituksessa. Vasta siinäö vaiheessa Postinkin pääjohtaja ymmärtäisi muuttaa pois Suomesta ja antaa työtehtävänsä jollekin vähemmän ahneelle. Hänenkin hommaansa voisi aivan hyvin hoitaa joku maahanmuuttaja 1650 euron kuukausipalkalla. Mutta kuitenkin hänenlaisensa sika on saanut sen pröystäilypaikan suhteilla, eli kuulumisella hyväveliverkostoon. 82 000 euroa kuukaudessa on olevinaan se hinta, mitä tuon mulkeron mielestä pitää maksaa mokomasta Postman Pat -homoilusta. Sietäisi saada luodin päähänsä.

Oikeastaan kaikki, jotka vääristelevät näitä tosiasioita työllisyydestä ja siihen liittyvistä asioista, kuten palkoista, tulisi ampua. Minäkin elin aikoinani hetken aikaa 1200 eurolla/kk, maksaen siitä 890 euroa/kk vuokran, sähkön, veden, ruoan, veron ja 45 acp patruunat, joista sain lohtua vaikeaan tilanteeseeni. Jälkimmäiset maksoivat noin 50 centtiä kappale ja ammuin niitä rasiallisen, eli 50 kpl joka kuukausi, säilyttääkseni ampumistaitoni.

Nykyään kahvilayrittäjänä tienaan noin 5000 euroa kuukaudessa, maksaen siitä summasta noin tuhatviisisataa euroa kuukaudessa veroa. Ajatuksena on kuitenkin jo pitkään ollut verojen kiertäminen ja teenkin sitä aina, kun joku maksaa käteisellä. Yhä harvempi ihminen haluaa kuittia ja kun sitä ei erikseen kysytä, niin laitan käteismaksun ohi kassan. Sinällään työ on helppoa. Oikeasti en itse enää leivo, vaan haen kardemummapullat tukusta ja myyn ne itseleivottuna. Samoin kahvi on halvinta mahdollista, vaikka myyn sitä Juhla Mokkana. Kahvilani kuitenkin sijaitsee arvostetulla alueella ja siellä käy sitä nenä pystyssä kulkevaa kansanosaa.

dazu
Columbo
Viestit: 2307
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Valtamedian sadut nuorten työllisyystilanteesta

Viesti Kirjoittaja dazu » Ke Syys 04, 2019 1:57 am

^Onko Kardemumma sukua Tyler Durdenille?

https://www.youtube.com/watch?v=wS_pYyWp6I8 (linkki vie videoon, jonka nimi on "Fight Club movie brad pitt jobs scene" ja kesto 2min 24sek)
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Zipe
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 226
Liittynyt: Ti Huhti 19, 2016 3:51 pm
Paikkakunta: Twin Peaks

Re: Valtamedian sadut nuorten työllisyystilanteesta

Viesti Kirjoittaja Zipe » To Syys 05, 2019 5:45 am

Suomessa piisaa tahoja, joilla on ikuinen huoli sosiaaliturvan "tuhoisista" vaikutuksista elinkeino- ja talouselämälle. Näin on aina ollut.

Juuri julkaistussa Kantolan ja Kuuselan tutkimuksessa vip-ihminen kehaisi saavansa jopa haluamiaan lakeja ja että ministerit ovat 1-2 puhelinsoiton päässä. Epäilemättä myös perinteiset mediat kulkevat tällaisten tyyppien talutusnuorassa. Valtaa käyttelevät puliveivarit viestintätoimistoineen saavat haluamansa stoorit tiedotusvälineisiin. He voivat masinoida asiasta kuin asiasta kampanjan, jolla saavat veivattua jopa kuuluisaa yleistä mielipidettä haluamaansa suuntaan.

Vastaa Viestiin