Suomi kommunistien käsissä

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

putsari
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 2848
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Suomi kommunistien käsissä

Viesti Kirjoittaja putsari »

Kyseessä on iso onnettomuus.
Vesa Puuronen

Vesa Pekka Aatos Puuronen (s. 4. helmikuuta 1957 Rovaniemi) on suomalainen sosiologi ja vasemmistoliiton poliitikko. Hänet on nimitetty Oulun yliopiston sosiologian professoriksi 1. elokuuta 2013.[1]

Puuronen väitteli yhteiskuntatieteiden tohtoriksi Joensuun yliopistossa vuonna 1995. Hän on toiminut tutkijana, lehtorina ja professorina Joensuun, Lapin, Kuopion ja Itä-Suomen yliopistossa. Hänen tutkimuksensa on liittynyt muun muassa rasismiin.[2]

Puuronen oli aiemmin SKP:n jäsen
.[3] Vuoden 2012 ja 2017 kunnallisvaaleissa hänet valittiin Rovaniemen kaupunginvaltuustoon vasemmistoliiton listalta.[4] Hän on ollut Lapin liiton valtuuston jäsen 2012-2017.[5] Puuronen oli vasemmistoliiton ehdokas myös vuoden 2015 eduskuntavaaleissa.[6]

Vuonna 2019 hän vaati paimenkirjeellä kasvatustieteen ainejärjestöjä poistamaan Mannerheimin kuvan ainejärjestön kiltatilan seinältä. Puurosen mukaan erityisen ongelmallista oli se, että ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat saivat pisteitä siitä, että ottivat selfien kuvan kanssa. Puurosen mukaan kuva kertoo myös historiatietoisuuden puutteesta. Puuronen koki kuvan henkilökohtaisesti loukkaavaksi. Ainejärjestö poisti kuvan.[7][8][9]

Puuronen on myös vaatinut vuoropuhelua ISIS terrorijärjestön kanssa ja vastustanut ISISksen vastaisten joukkojen koulutusta. [10]
Historioitsijoilta suorat sanat Mannerheim-tehtävästä tyrmistyneelle professorille: ”Tässähän on kysymys sensuroinnista”

Sotahistorian tutkija Martti Turtola ja dosentti Lasse Laaksonen kommentoivat Oulun yliopistossa viime päivinä kuohuttanutta Mannerheim-vyyhtiä.

Historiantutkijoiden reaktio asettuu tyrmistyksen ja huvittuneisuuden välimaastoon.
SUOMEN historiaa tuntevat ihmettelevät Oulun yliopiston sosiologian professorin Vesa Puurosen näkemyksiä marsalkka Mannerheimista. Historiantutkijoiden reaktio asettuu tyrmistyksen ja huvittuneisuuden välimaastoon.

IS lähetti Puurosen opiskelijoille lähettämän paimenkirjeen luettavaksi Mannerheimin päämajatyöskentelyä tutkineelle kolmen yliopiston dosentille Lasse Laaksoselle ja Mannerheimista kiitetyn teoksen kirjoittaneelle pitkän linjan sotahistorian tutkijalle Martti Turtolalle.

Puuronen toivoi viestissään, että Mannerheimin kuva poistettaisiin opiskelijoiden kokoontumishuoneen seinältä ja selfien ottaminen poistettaisiin kilpailusta.

– Oletteko te tietoisia siitä, että Mannerheim oli rotuajattelun kannattaja: talvisodan päättymisen jälkeen antamassaan päiväkäskyssä hän kutsui venäläisiä vieraaksi roduksi, lisäksi jatkosodan alettua hän käski erottelemaan valloitettujen alueiden venäläisväestön ja sijoittamaan heidät keskitysleireihin, minkä seurauksena vähintäänkin satoja ihmisiä kuoli nälkään ja huonoon kohteluun, hän muun muassa kirjoitti.


– Suomen sisällissodan aikana Mannerheim oli Valkoisen armeijan ylipäällikkönä, päävastuussa valkoisten ottamien vankien huonosta kohtelusta ja summittaisesta teloittamisesta.

Entisellä Helsingin yliopiston viestintäjohtajalla Turtolalla on vaikeuksia pidätellä nauruaan tekstin luettuaan.

– Tämähän on huvittavaa. Voiko olla mahdollista, että sosiologian professorilla on näin yksisilmäiset käsitykset Suomen historiasta ja hän näkee historian näin mustavalkoisena.

TURTOLAN mukaan Puurosen teesit voisi kaataa kuin possujen olkitalon, mutta hänen mielestään asiassa on vakavampi puoli.

– Ihmetyttää, onko tuo opiskelijoiden käyttämä tila, josta Mannerheimin kuva piti poistaa, professorin hallinnassa? Tässähän on kysymys sensuroinnista. Ei voi yliopiston moniarvoisuudesta puhua, kun professori määrää repimään valokuvan pois.


Vasemmistoliiton poliittisissa piireissä aktiivisesti toimineen Puurosen erityiseen akateemisen osaamisen kuuluvat hänen oman ilmoituksensa mukaan ”arvot, aatteet ja yhteiskunnalliset kontekstit”.

– Niitä vasten on todella hämmästyttävää, että kuvien raastamisella alas ajatellaan päästävän eteenpäin, Turtola sanoo.

LAAKSONEN puolestaan luonnehtii Puurosen ajattelua tendenssimäiseksi ja yksisilmäiseksi. Hän huomauttaa, että historiallisten väitteiden esittäjä on tutkija, jonka eritysalaksi esitellään yhteiskunnalliset kontekstit.

– Mannerheimin nimeäminen rasistiksi sillä perusteella, että hän talvisodan jälkeen kutsui venäläisiä vieraaksi roduksi, on tyylipuhdasta anakronismia.

Anakronismi tarkoittaa asian sijoittamista väärään aikakauteen. Rotu-sanalla oli 1930-luvulla tyystin toinen merkitys kuin nykyisin. Rodun käsitettä viljeltiin suomen kielessä arkiteksteistä aina runouteen hyvin vapaasti. Muun muassa Suomen heimoista puhuttiin eri rotuna ilman loukkaavaa tarkoitusta.


– Minusta Mannerheimin päiväkäsky sijoitetaan hyvin tarkoitushakuisesti väärään kontekstiin. Tutkijan pitäisi ymmärtää, että käsitteen merkitys on muuttunut aivan toiseksi sitten niiden aikojen, Laaksonen sanoo.

– Suomen armeija ei toisen maailmansodan aikana osallistunut rotusotaan. Se tehtiin selväksi niin poliittisella tasolla kuin armeijassa, jonka riveissä vähemmistöt – niin juutalaiset, tataarit kuin romanit – taistelivat. Mannerheim itse kävi synagogassa, Laaksonen muistuttaa.

HÄNEN mukaansa Puurosen paimenkirjeessä keskitysleiri-sanaa käytetään terminä ja käsitteenä leimaavasti ja pyritään hakemaan yhtymäkohtia Saksan keskitysleireihin.

Tähän myös Turtola kiinnittää huomiota.

– Itä-Karjala oli sotilashallintoaluetta. Sen suomalaisia vastuumiehiä sen paremmin kuin Mannerheimia ei sodan jälkeen tuomittu. Asia on tutkittu perinpohjin, Turtola muistuttaa.


Puuroselle sukuhistorian vuoksi henkilökohtaisia vuoden 1918 tapahtumia ei tutkijoiden mukaan liioin ole historiallisesti oikein sälyttää Mannerheimin kontolle.

– Kun sota pitkittyi ja tilanne alkoi riistäytyä käsistä, valkoisten sodanjohdosta tuli nimenomaan käsky, että suoraan ei saa ampua, vaan pitää perustaa kenttäoikeuksia, Turtola muistuttaa.

Laaksonen arvelee, että Puurosen ulostulon taustalla vaikuttavat enemmän poliittiset kun historiantutkimukselliset motiivit.

– Kyse oli mielikuvista, ei historiatieteellisistä arvoista. Tällainen romuttaa tieteen arvostusta. Koko kohussa oli kyse vain uusien opiskelijoiden fuksitilaisuudesta, johon professorin arvovallalla puututtiin härskillä tavalla, Laaksonen sanoo.

Kello 6.54: Juttuun lisätty osia Puurosen kirjoittamasta viestistä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006315661.html
JammuSetä kirjoitti:
Ma Loka 05, 2020 11:37 am
Ja tarkennan että en tunne mikäänlaista vetovoimaa naisiin, siis seksuaalisessa mielessä.

Tracker
Philip Marlowe
Viestit: 1139
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Suomi kommunistien käsissä

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Vasemmistoproffa vaikuttaa olevan "tulipalokommunisti", joille neuvostoliitossa naurettiin :mrgreen:

ReissuLasse
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2500
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Suomi kommunistien käsissä

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Ei kai se nyt sentään niiden käsissä ole vaikka välillä löytyy joku tällainen itkevä vauva.
Mannerheim on just hyvä hahmo kun sillä voi nostaa vitutusta vasemmistopiireissä.
Muistuupa mieleen eräskin opiskelijakämppä missä mm. Mannerheim komeili jääkaapin ovessa.

H.Moilanen
Helen Mirren
Viestit: 1447
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Suomi kommunistien käsissä

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

ReissuLasse kirjoitti:
To Marras 21, 2019 11:23 am
Ei kai se nyt sentään niiden käsissä ole vaikka välillä löytyy joku tällainen itkevä vauva.
Just näin kuin ReissuLasse sanoo.

Sitä paitsi ei kommunistit ole pahimpia ainakaan tänä päivänä. Heidän ohi kuvottavuuslistalla hurahtaa esim. Björn Wahlroosit ja Sture Uddit, jotka olivat nuorena stallareita ja sitten hurahtivat johonkin ihan muuhun.

Minua yököttää monet valtakunnan ykkösketjun poliitikot, jotka esim. tekivät salatöitä itäblokin salaisille tahoille ja jumankauta samaan aikaan myös toiselle salaiselle instituutiolle lännen puolella. Ja koska sekään ei riittänyt, niin kotimaan maaperällä vielä harjoittivat maanpetturuutta minkä kerkesivät. Eikä voi kaikkien osalta edes puhua imperfektissä. Kaikkein ääliöimmät näistä harjoittavat vielä tänä päivänäkin joko suoraan tai lähiomaistensa kautta bisneksiä alamaailmassa hyvin tunnettujen talousrikollisten kanssa.

Ps. Nalle-mafiaa käsittelevä ketju on muuten vissiin poistettu Murha.infosta. Se oli muistaakseni Salaliitto-alueella.
Säätiön hallituksessa istunut Rolf Wahlsberg on tehnyt säätiön kanssa 100 vuoden vuokrasopimuksen lastenkodin omistamasta saaresta Inkoosta. Vuosivuokraksi sovittiin yksi markka. (MOT-ohjelma 11.2.2013)

hutkivajournalisti
Tarkastaja Morse
Viestit: 966
Liittynyt: Ke Elo 21, 2019 11:22 am

Re: Suomi kommunistien käsissä

Viesti Kirjoittaja hutkivajournalisti »

ReissuLasse kirjoitti:
To Marras 21, 2019 11:23 am
Ei kai se nyt sentään niiden käsissä ole vaikka välillä löytyy joku tällainen itkevä vauva.
Mannerheim on just hyvä hahmo kun sillä voi nostaa vitutusta vasemmistopiireissä.
Muistuupa mieleen eräskin opiskelijakämppä missä mm. Mannerheim komeili jääkaapin ovessa.
Sinun mielestäsi Suomen hallitus ei johda Suomea? Hallituksessa on vasemmistoliitto, jossa on läjäpäin kommunisteja.
Anna Kontula on kommunisti ja nyt hän kertoo, miksi termiä ei pidä välttää – ”Itse olen valinnut tämän strategian”
Vasemmistoliitto perustettiin 28.–29. huhtikuuta 1990 Helsingin Kulttuuritalolla ja jäähallissa pidetyssä avoimessa kokouksessa, johon otti osaa 3 500 kannattajaa.[12]

Uuden puolueen takana olivat Suomen Kansan Demokraattinen Liitto ja Suomen Kommunistisen Puolue (SKP) sekä naisjärjestö Suomen Naisten Demokraattinen Liitto.[13] Mukaan tulivat myös (SKP:n toiminnasta 1980-luvun puolivälissä suljetut) Demokraattisen Vaihtoehdon kannattajat.
JammuSetä kirjoitti:
Ti Loka 20, 2020 5:56 pm
Jakomielitauti on vittumainen sairaus ku toinen persoona ei välttämättä näemmä aina tiedä toisen tekemisistä ja välillä taas menee persoonat sekasin.

ReissuLasse
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2500
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Suomi kommunistien käsissä

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

hutkivajournalisti kirjoitti:
To Marras 21, 2019 12:28 pm
ReissuLasse kirjoitti:
To Marras 21, 2019 11:23 am
Ei kai se nyt sentään niiden käsissä ole vaikka välillä löytyy joku tällainen itkevä vauva.
Mannerheim on just hyvä hahmo kun sillä voi nostaa vitutusta vasemmistopiireissä.
Muistuupa mieleen eräskin opiskelijakämppä missä mm. Mannerheim komeili jääkaapin ovessa.
Sinun mielestäsi Suomen hallitus ei johda Suomea? Hallituksessa on vasemmistoliitto, jossa on läjäpäin kommunisteja.
Anna Kontula on kommunisti ja nyt hän kertoo, miksi termiä ei pidä välttää – ”Itse olen valinnut tämän strategian”
Vasemmistoliitto perustettiin 28.–29. huhtikuuta 1990 Helsingin Kulttuuritalolla ja jäähallissa pidetyssä avoimessa kokouksessa, johon otti osaa 3 500 kannattajaa.[12]

Uuden puolueen takana olivat Suomen Kansan Demokraattinen Liitto ja Suomen Kommunistisen Puolue (SKP) sekä naisjärjestö Suomen Naisten Demokraattinen Liitto.[13] Mukaan tulivat myös (SKP:n toiminnasta 1980-luvun puolivälissä suljetut) Demokraattisen Vaihtoehdon kannattajat.
Hallitukset tulee ja menee. Se että siellä joku puolue istuu ei tee vielä koko maasta jonkun tiettyn aatteen hallinnoimaa.

Avatar
dazu
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2692
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Suomi kommunistien käsissä

Viesti Kirjoittaja dazu »

Mannerheimin kuvan poistamisen pyytäminen on ihan asiallista, mutta paimenkirje on ilmeisesti sisällöltään aikamoista skeidaa. Ennen vanhaan Mannerheimin kuvaa laitettiin vähän jokapaikkaan, missä se sai autoritääristä merkitystä, kuten kirkkojen seinille.

Minä pidän kommunismia aika vähäpätöisenä ilmiönä tämän ajan Suomessa. Suurempi negatiivinen merkitys on työnantajatahon/kokoomuksen perseilyillä, jota saatiin katsoa Suomessa 12 vuotta putkeen tilanteessa, jossa olisi ollut huutava tarve vasemmistohenkisille uudistuksille.
Minä ihmettelin vuonna 2007 tilannetta, kun 16-vuotias tyttö joutui elättämään mielenterveysongelmaisen äitinsä. Tällaiselle skenaariolle ei tapahtunut kokoomuksen hallituksessa olon aikana yhtään mitään, vaan tilanne on edelleen täysin sama vastaavassa tilanteessa ja Wahlroosit vetävät kilpaa hanskaansa.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

hutkivajournalisti
Tarkastaja Morse
Viestit: 966
Liittynyt: Ke Elo 21, 2019 11:22 am

Re: Suomi kommunistien käsissä

Viesti Kirjoittaja hutkivajournalisti »

ReissuLasse kirjoitti:
To Marras 21, 2019 12:35 pm

Hallitukset tulee ja menee. Se että siellä joku puolue istuu ei tee vielä koko maasta jonkun tiettyn aatteen hallinnoimaa.
Alkaa olla jo epätoivoista piipitystä, kun hän väittää, ettei Suomen hallitus hallinoi Suomea. :mrgreen:
JammuSetä kirjoitti:
Ti Loka 20, 2020 5:56 pm
Jakomielitauti on vittumainen sairaus ku toinen persoona ei välttämättä näemmä aina tiedä toisen tekemisistä ja välillä taas menee persoonat sekasin.

hutkivajournalisti
Tarkastaja Morse
Viestit: 966
Liittynyt: Ke Elo 21, 2019 11:22 am

Re: Suomi kommunistien käsissä

Viesti Kirjoittaja hutkivajournalisti »

ReissuLasse kirjoitti:
To Marras 21, 2019 11:23 am

Muistuupa mieleen eräskin opiskelijakämppä missä mm. Mannerheim komeili jääkaapin ovessa.
Kuinkahan monen kämpän seinällä on Suomessa ollut massamurhaajien Maon tai Leninin kuvat?
JammuSetä kirjoitti:
Ti Loka 20, 2020 5:56 pm
Jakomielitauti on vittumainen sairaus ku toinen persoona ei välttämättä näemmä aina tiedä toisen tekemisistä ja välillä taas menee persoonat sekasin.

ReissuLasse
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2500
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Suomi kommunistien käsissä

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

hutkivajournalisti kirjoitti:
To Marras 21, 2019 12:49 pm
ReissuLasse kirjoitti:
To Marras 21, 2019 12:35 pm

Hallitukset tulee ja menee. Se että siellä joku puolue istuu ei tee vielä koko maasta jonkun tiettyn aatteen hallinnoimaa.
Alkaa olla jo epätoivoista piipitystä, kun hän väittää, ettei Suomen hallitus hallinoi Suomea. :mrgreen:
Ja tämä näkyy nyt miten? Tavallisen duunarin arjessa, jossa jätkä on painanut samaa duunia vaikka 20 vuotta ja maksanut lainaa pankille niin se on aikalailla ollut sama mitkä puolueet vuorollaan ovat olleet hallituksessa. Kohta se jengi siellä taas vaihtuu, tai sen verran mitä jaksetaan äänestää vaihtoon. Ei se vielä tee Suomesta kommunistista, jos hallituksessa on vasemmistopuolue.

ReissuLasse
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2500
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Suomi kommunistien käsissä

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

hutkivajournalisti kirjoitti:
To Marras 21, 2019 1:06 pm
ReissuLasse kirjoitti:
To Marras 21, 2019 11:23 am

Muistuupa mieleen eräskin opiskelijakämppä missä mm. Mannerheim komeili jääkaapin ovessa.
Kuinkahan monen kämpän seinällä on Suomessa ollut massamurhaajien Maon tai Leninin kuvat?
Niin ja? Joku varmaan veti tänään Che paidan päälleen. Maon ja Lenin jne. kuvia varmasti löytyy muualtakin kuin vain suomalaisten kämpistä, melkein väittäisin että se Mannerheim vie voiton määrissä mitä löytyy seiniltä tai patsaina hyllyistä Suomessa. Mao varsinkin taitaa olla aikas harvinainen näillä nurkilla, MAOL taulukot taitaa monelta löytyä.

kaarmis
Sammakkoprofessori
Viestit: 467
Liittynyt: To Tammi 10, 2019 5:21 pm

Re: Suomi kommunistien käsissä

Viesti Kirjoittaja kaarmis »

MAOL taulukot taitaa monelta löytyä
No tuolla kirjallahan tietysti juhlistetaan Maon punaisen kirjan 50(L)-vuotispäivää?

Mut joo, ainakin jokainen Che Guevara -paidan käyttäjä voitaisiin ihan aiheellisesti tuomita rangaistuslaitokseen, terrorismin tukemisesta. Jos kerran tälle linjalle lähdetään.

ReissuLasse
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2500
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Suomi kommunistien käsissä

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

kaarmis kirjoitti:
To Marras 21, 2019 2:17 pm
MAOL taulukot taitaa monelta löytyä
No tuolla kirjallahan tietysti juhlistetaan Maon punaisen kirjan 50(L)-vuotispäivää?

Mut joo, ainakin jokainen Che Guevara -paidan käyttäjä voitaisiin ihan aiheellisesti tuomita rangaistuslaitokseen, terrorismin tukemisesta. Jos kerran tälle linjalle lähdetään.
Toisaalta paidat ja muut tunnukset on ihan paikallaan, helpompi on asioida tai olla asioimatta ihmisten kanssa jos heillä on yllään jotain sellaista joka ei omaan ajatusmaailmaan istu. Vaikka totuus taitaa olla se että ikonin merkitys kantajalleen saattaa olla vähäinen tai esteettinen mutta ikonin näkevälle merkitys saattaa ollakin sitten elämää suurempi. Varmaan löytyy moni joilla on joku bändipaita, vaikka ei koko bändiä edes kuuntelisi.

Avatar
Tatti-Petteri
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 164
Liittynyt: Su Marras 16, 2014 4:41 pm

Re: Suomi kommunistien käsissä

Viesti Kirjoittaja Tatti-Petteri »

Kas kun ei Puuronen ole vaatinut Mannerheimintien nimeämistä vaikka Solidaarisuusväyläksi tai Yhteistyön, Ystävyyden ja Avunannon -tieksi., sillä
Oletteko te tietoisia siitä, että Mannerheim oli rotuajattelun kannattaja: talvisodan päättymisen jälkeen antamassaan päiväkäskyssä hän kutsui venäläisiä vieraaksi roduksi, lisäksi jatkosodan alettua hän käski erottelemaan valloitettujen alueiden venäläisväestön ja sijoittamaan heidät keskitysleireihin, minkä seurauksena vähintäänkin satoja ihmisiä kuoli nälkään ja huonoon kohteluun.
..
– Suomen sisällissodan aikana Mannerheim oli Valkoisen armeijan ylipäällikkönä, päävastuussa valkoisten ottamien vankien huonosta kohtelusta ja summittaisesta teloittamisesta.
Voihan tsiisus. Vaikka isoisäni osallistui nöösipoikana sisällisotaan Kiikan punakaartissa ja virui henkihieveriin Riihimäen vankileirillä, niin toteanpahan vaan että ompa harvinaisen munattomia opiskelijoita, kun tuollaiseen punavihreään soopaan suostuivat! Vasemmistoliittoon kuuluva sosiologian proffako määrää, mitä kasvatustieteen opiskelijat fuksiaisissaan tekevät? Kunnon vallankäyttäjä, oikein vasemmistokyttääjien aatelia. :D

hutkivajournalisti
Tarkastaja Morse
Viestit: 966
Liittynyt: Ke Elo 21, 2019 11:22 am

Re: Suomi kommunistien käsissä

Viesti Kirjoittaja hutkivajournalisti »

ReissuLasse kirjoitti:
To Marras 21, 2019 1:47 pm
Ei se vielä tee Suomesta kommunistista, jos hallituksessa on vasemmistopuolue.
Kovasti tunnut tarvetta asian lieventelyyn. :mrgreen: Aatteen puolesta on taisteltava?

Suomessa on hallituksessa päättämässä maan asioista kommunisteja.
JammuSetä kirjoitti:
Ti Loka 20, 2020 5:56 pm
Jakomielitauti on vittumainen sairaus ku toinen persoona ei välttämättä näemmä aina tiedä toisen tekemisistä ja välillä taas menee persoonat sekasin.

Vastaa Viestiin