Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Riukiu
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 939
Liittynyt: Ke Touko 27, 2015 6:55 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Riukiu » Ma Kesä 15, 2015 4:03 pm

PaxCow kirjoitti:
Riukiu kirjoitti:Koko yhteiskunta ikään kuin antaa maamme muukalaisille ilman taistelua. He ramppaavat tänne ja ottavat maan haltuunsa.
Hiukan realismia jatkossa, kiitos. Suomen nykyisillä maahanmuuttomäärillä ei minkäänlainen haltuunotto ole mahdollista. Jos mielenkiintoisista kysymyksistä haluaa keskustella, nämä iänikuiset haihattelut kannattaisi jättää jo sivuun. Sinänsä minfon ylläpidon virallinen keskustelutapa (=DL) kyllä näyttää suosivan kaikenlaista vihamielistä yleistämistä.

Tarkoitatko muuten näillä muukalaisilla työn tai opiskelun takia oleskeluluvan saaneita? Näillä perusteilla nimittäin sai viime vuonna oleskeluluvan 4,5-kertainen määrä ihmisiä verrattuna kansainvälisen suojelun ja kiintiöpakolaisuuden perusteella oleskeluluvan saaneisiin.
Väkivaltaiset katujengit ja ghetot, jotka saavat rellestää yhteiskunnan suojeluksessa, ovat jo jonkinlainen haltuunotto. Varmasti rellestäjiä tulee kaikista mamutusryhmistä.

Vaikka Libyassa olisi kuinka asiat hullusti, niin nuo venepakolaiste ovat useimmiten niitä, jotka ovat pystyneet maksamaan kuljetuksesta. Koska poliitikot eivät lappaa laittomia tulokkaita takaisin, on tällä kaikella tuhotulvalla jokin likainne tarkoitus. Vai miksi ihmeessä ei laittomia tulijoita voida kärrätä takaisin? Miksi muuten Suomessa ei voida juuri ketään karkottaa maasta, vaikka karkotuspäätös olisi saatu? Päättäjien joukossa on selvästi paljon sellaisia, joilla on pahat mielessä.

Riukiu
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 939
Liittynyt: Ke Touko 27, 2015 6:55 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Riukiu » Ti Kesä 16, 2015 5:35 pm

Suomihan on jo otettu haltuun. Päättäjät palvelevat kaukaista eliittiä ja EU on Neuvostoliiton kopio, jossa komissio päättää kaikesta eikä sitä ole valittu edes demokraattisella prosessilla. Valtaa käyttää tuntematon taho. Päättäjät ovat jo tuoneet ilmi pyrkimyksensä vaihtaa Suomen väestö muiden Euroopan maiden johtajien tapaan. Näin käy vuorenvarmasti. Se ei ole mitään haihattelua.

KoivuniemenHerra
Parranpäristäjä
Viestit: 74
Liittynyt: Ti Kesä 16, 2015 1:51 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja KoivuniemenHerra » Ke Kesä 17, 2015 4:34 am

Sinivalkoinen mokuttajahallitus pelastaa Suomi-neidon ja maalaa sen paskanruskeaksi. Joko aletaan painamaan paitoja tekstillä " Kiitos Soumi 2015-2019"?

URSA
Sherlock John Holmes
Viestit: 5043
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja URSA » Ke Kesä 17, 2015 10:32 am

http://yle.fi/uutiset/asiantuntijat_maa ... ta/8071285
Kotimaa 17.6.2015 klo 7:23 | päivitetty 17.6.2015 klo 7:23

Asiantuntijat: Maahanmuuttajan on vaikea hankkia ammattia ja välttää syrjäytymistä

Monen maahanmuuttajan tie ammattiin tyssää siihen, että kielitaito ei riitä opiskelemaan pääsyyn. Toisaalta tarjolla ei usein enää ole kursseja, joilla kielitaitoa voisi parantaa.

Maahanmuuttaja tulee Suomeen, opiskelee itselleen ammatin ja rupeaa töihin. Näin tilanne voi edetä, mutta aivan liian harvoin.

Se ei kuitenkaan välttämättä ole kiinni maahanmuuttajan omasta tahdosta.

Suomessa maahanmuuttajan on todella vaikea päästä edes opiskelemaan ammattia, minkä takia syrjäytyminen on tehty aivan liian helpoksi. Näin sanovat professori Maisa Martin Jyväskylän yliopistosta ja maahanmuuttajien valmentavan koulutuksen opettaja Arja Konttajärvi Oulun seudun ammattiopistosta.

– Osa vastustaa maahanmuuttajien tuloa. Mutta kun heitä joka tapauksessa tulee, ja jos he eivät voi sijoittua, se on syrjäytymisriski, sanoo Konttajärvi.

Opiskelutaidotkin olisi pitänyt oppia jossain vaiheessa

Maahanmuuttaja joutuu usein etsimään ammattia koulun penkiltä, sillä kotimaassa hankittu tutkinto ei ole Suomessa välttämättä pätevä.

Maahanmuuttajille suunnattua ammatillista opetusta on joillain paikkakunnilla, mutta kaikkialla opetus on melko harvassa. Yleensä ammatillisiin opintoihin pääsemisen vaatimuksena on melko hyvä kielitaito, taitotaso B1, jota testataan esimerkiksi kielitaitotesteillä. Kielitaitovaatimus on niin korkealla, että siihen pääsy on harvalle helppoa.

Usein maahanmuuttaja on opiskellut suomea pari vuotta ennen esimerkiksi ammattiopistoon hakemista: takana on kotoutumiskoulutus ja ammatillisiin opintoihin valmentava koulutus. Osa puhuu niiden jälkeen hyvää suomea, mutta jos kotimaassa ei ole oppinut edes lukemaan, aika on lyhyt.

Toivoisin, että opiskelemaan pääsy olisi helpompaa. Ihmiset pääsisivät yhteiskuntaan kiinni.

– Arja Konttajärvi

Jos näillä kursseilla ei opi tarpeeksi, jäljellä on paikkakunnasta riippuen vain hajanaisia kursseja tai muita kielikoulutuksia, Maisa Martin sanoo.

– Odotetaan, että ihmisellä on itsenäiset opiskelutaidot. Mutta jos ei ole koskaan käynyt koulua, ei ole välineitä itsenäiseen opiskeluun. Silloin ollaan riippuvaisia kasvokkaisopetuksesta, kun ei osata etsiä tietoa kirjoista ja netistä.

Opiskelemaan pääsevät innostuneimmat ja parhaat

Martinin mukaan ratkaisu ei kuitenkaan ole, että kursseja pitäisi olla lisää ja lisää, kunnes kielitaito riittäisi pääsykokeissa. Hänestä opiskelemaan pitäisi olla aito mahdollisuus päästä, muidenkin, kuin nopeimmin kieltä oppivien.

– Usein oppilaitokset asettavat kielitaitokriteerin korkealle ja teoreettista kielitaitoa suosivaksi, koska sillä tavalla ne voivat vetäytyä vastuusta opettaa kieltä.

Martin sanoo, että ammattioppilaitosten suomen opetus on kehittymätöntä. Kieltä voisi kuitenkin opetella myös opiskelun ohella, jos vain oppilaitokset haluaisivat antaa siihen mahdollisuuden ja tukea siinä.

Konttajärvi on samaa mieltä. Hän sanoo, että usein maahanmuuttajat olisivat motivoituneita opiskelijoita. Hän on huomannut, että usein oppilaitoksissa tunnutaan ajattelevan, että maahanmuuttajista on vain turhaa vaivaa.

– Toivoisin, että opiskelemaan pääsy olisi helpompaa. Ihmiset pääsisivät yhteiskuntaan kiinni.
Kaikilla maahanmuuttajilla ei ole edes opiskelutaitoja, mutta heille pitäisi silti järjestää opiskelupaikkoja? "Syrjäytyminen on tehty aivan liian helpoksi." Kuka sen on sellaiseksi tehnyt? Ei kaikki suomalaisetkaan saa opiskelupaikkaa tuosta vain, miksi siitä pitäisi tehdä helpompaa osalle väestöstä?

"Usein oppilaitokset asettavat kielitaitokriteerin korkealle ja teoreettista kielitaitoa suosivaksi, koska sillä tavalla ne voivat vetäytyä vastuusta opettaa kieltä." Raju väite, ja eikö huono kielitaito olisi monessa ammatissa ongelma?

Avatar
PaxCow
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2527
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja PaxCow » Ke Kesä 17, 2015 1:19 pm

Mielestäni aiheellinen uutinen. Kieliopetukseen on vaikea päästä ja kurssit saattavat loppua kesken, ennen kuin ammatillisissa opinnoissa riittävä kielitaito on saatu hankittua. Ammatilliseen peruskoulutukseen valmistava koulutus ei läheskään aina riitä tarvittavan kielitaidon hankkimiseen ja tämän jälkeen vaihtoehdot saattavat olla vähissä.
URSA kirjoitti:Ei kaikki suomalaisetkaan saa opiskelupaikkaa tuosta vain, miksi siitä pitäisi tehdä helpompaa osalle väestöstä?
Suomenkielisille on peruskoulutuksen jälkeen mahdollisuuksia parantaa opiskelutaitojaan (kymppiluokka, VALMA). Parasta olisi, että sekä suomalaisille että maahanmuuttajille löytyisi oikea koulutusratkaisu. Tämä ehkäisee syrjäytymisvaaraa ja on hyväksi koko yhteiskunnalle.
URSA kirjoitti:"Usein oppilaitokset asettavat kielitaitokriteerin korkealle ja teoreettista kielitaitoa suosivaksi, koska sillä tavalla ne voivat vetäytyä vastuusta opettaa kieltä." Raju väite, ja eikö huono kielitaito olisi monessa ammatissa ongelma?
On kyllä aika outo väite. Eihän ammatillinen oppilaitos voi lähteä siitä, että opiskelemaan pitäisi ottaa opiskelijoita, joiden kielitaito ei ole riittävä opetuksesta selviämiseen. Riittävä kielitaito tulisi saavuttaa muilla tavoin. Toki OPH voisi kohdistaa resursseja ammatillisessa koulutuksessa tapahtuvaan suomen kielen opetukseen, mutta resurssejahan pienennetään koko ajan kovaa tahtia poliittisten päätösten seurauksena.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

NahkaSaapas
Sammakkoprofessori
Viestit: 492
Liittynyt: To Loka 09, 2014 5:20 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja NahkaSaapas » Ke Kesä 17, 2015 3:11 pm

Yle Uutiset 17.6.2015.

http://yle.fi/uutiset/suomessa_oli_enem ... na/8075165

Suomessa oli enemmän ulkomaalaisia kuin Ruotsissa – maahanmuutto kuvina ja kertomuksina

Tiesitkö, että ensimmäiset muslimimaahanmuuttajamme saapuivat 150 vuotta sitten eikä Armi Kuusela ollut aina Suomen kansalainen? Suomen maahanmuuton historia on täynnä kansojen sekoittumista ja ulkomaisia sukujuuria.

Maahanmuuttoviraston tutkija Antero Leitzinger on kartoittanut maahanmuuton historiaa Suomessa. Hän suosittelee, että aiheesta puhuttaessa vedetään ensimmäisenä aikaraja.

Kansalaisuudesta ja sen määrittelystä on vaikea puhua ennen ajatusta suomalaisista yhtenäisenä kansana. Siksi Leitzinger aloittaisi Suomen maahanmuuton historian vuodesta 1812 eli Suomen autonomian ajasta.

– Silloin ensimmäistä kertaa tuli selvä raja siihen, ketkä ovat suomalaisia, Leitzinger sanoo.

Juutalaiset ja tataarit – maahanmuuton historian alkuvaiheet

Suomen juutalaiset ja tataarit tulivat Suomeen alun perin Venäjän armeijan sotilaina.

Juutalaiset saapuivat noin sukupolvea ennen tataareja, ja he saivat jo 1850-luvulla luvan jäädä Suomeen armeijapalveluksensa jälkeen. Muutoin juutalaisille ei myönnetty pysyvää asumisoikeutta eikä kansalaisoikeuksia.

Tataarit saapuivat Suomeen 1800-luvun loppupuolella.

– Ennen Venäjän armeijan tataareja ei Suomessa ole tiettävästi ollut muslimimaahanmuuttajia, Leitzinger sanoo.

1880-luvun lehtileikkeistä löytyy jo mainintoja useista tataarisuvuista Suomessa. Näistä Suomen ensimmäisistä muslimeista suurin osa oli kauppiaita ja maanviljelijöitä.

Maahanmuuttajat kansallisidentiteettimme takana

Onko mitään isänmaallisempaa kuin Maamme-laulu? Kiintoisaa kyllä, kansallislaulumme sävelsi syntyjään hampurilainen Fredrik Pacius 1800-luvulla.

Kyseinen vuosisata on muutenkin täynnä maahanmuuttajayritysten riemuvoittoja.

Sellaiset perisuomalaisiksi mielletyt merkit kuten Fazer, Paulig ja Stockmann aloittivat toimintansa 1800-luvulla.

Esimerkiksi Sinebrychoffin suku on lähtöisin Moskovan pohjoispuolelta, ja olisi alkuperäiseltä kieliasultaan siten Синебрюхов.

Fazerin juuret ovat puolestaan Saksassa. Leitzingerin mukaan käsityöläisillä oli tuohon aikaan Euroopassa tapana lähteä kiertelemään ja oppimaan kisällinä.

– Hatuntekijä Edvard Fazer oli kävellyt Sveitsistä Hampuriin ja kuuli siellä, että Suomessa tarvitaan hatuntekijää. Sieltä hän otti laivan, joka tuli jonain syksyisenä viikkona Itämeren yli, ja saapui merisairaana Helsinkiin, Leitzinger sanoo.

Sittemmin hatuntekijä-Fazerin suku tunnetaankin musiikista ja suklaasta.

Itsenäisyys ja jään ylittäneet pakolaiset

Välimeren yli saapuvat pakolaiset ja heidän kohtelunsa on herättänyt valtavasti poliittisia kysymyksiä viime kuukausina.

Lähes sata vuotta sitten Suomi näki, kuinka muutaman päivän aikana tuhansia venäläisiä tuli Itämeren jään yli Suomeen Kronstadtin kapinan vuoksi.

Vielä enemmän Suomeen saapui itäkarjalaisia, jotka pakenivat Itä-Karjalan kansannousun seurauksia.

Sellaista määrää maahantulijoita ei itsenäisessä Suomessa ollut nähty. Suomessa oli 1920- ja 30-luvuilla enemmän ulkomaalaisia kuin Ruotsissa. Ulkomaalaisten määrä suhteessa väkilukuun saavutti huipun, joka ylittyi vasta vuosikymmenien jälkeen.

– Vielä 1980-luvulla oli vähemmän ulkomaalaisia väkilukuun nähden kuin 1920-luvulla, Leitzinger sanoo.

Uusi huippu tuli jatkosodan aikana. Silloin Suomeen saapuivat ensin inkeriläiset, sitten virolaiset, molempia tuhansittain. Vuonna 1944 ulkomaalaisten määrä putosi ja raja suljettiin.

– Seuraavina vuosikymmeninä Suomeen tultiin Ruotsin kautta. Koska Suomi oli ikään kuin pussin perällä, tänne ei enää tultu niin helposti kuin ennen sotia, kertoo Leitzinger.

Maahanmuuttaja ministerinä, toinen kansanedustajana

Maamme historiasta löytyy kiintoisa kertomus Mäntsälän kapinan ajalta 1930-luvulta. Presidentti Svinhufvud pyysi Mannerheim-ristin ritari, kenraaliluutnantti Karl Lennart Oeschiä tukahduttamaan kapinan.

Sitä varten Sveitsin kansalaisena syntyneestä Oeschistä piti leipoa apulaissisäministeri.

– Oesch oli kuulemma vastannut: tekisin sen, mutta en ole syntyperäinen Suomen kansalainen, Leitzinger sanoo.

Muita kuin Suomen kansalaisia ei tuolloin kelpuutettu ministereiksi.

– Svinhufvud oli sanonut: ei sitä kukaan muu kuin minä huomaa. Olet lyhyen aikaa ja hoidat tämän työn, ja kun Mäntsälän kapina on tukahdutettu, eroat, Leitzinger kertoo.

Siten Oeschistä tuli Suomen historian lyhytaikaisin ministeri, joka ei edes nostanut työstään palkkaa.

Ensimmäinen ulkomaalaistaustainen kansanedustaja ei suinkaan ole Nasima Razmyar tai Ozan Yanar.

Virolainen Hella Wuolijoki sai Suomen kansalaisuuden avioliiton kautta ja työskenteli aktiivisesti suomalaisessa politiikassa 1940-luvulla. Hän päätyi myöhemmin myös Yleisradion johtoon.

Leitzingerin mukaan arvuuteltiin jopa, tulisiko Wuolijoesta presidenttiehdokasta.

– Silloin joku huomasi, että hän on itse asiassa ulkomaalaistaustainen, eikä kelpaa ministeriksi tai presidentiksi, Leitzinger sanoo.

Suomen kansalaisuus – uskollisuusvalasta presidentin allekirjoitukseen

Suomen kansalaisuus määriteltiin Haminan rauhansopimuksessa 1809. Sen mukaan tietyt kansalaiset saivat olla "Suomessa kirjoilla olevia" Venäjän kansalaisia.

1830-luvulla keisari päätti, että ennen kuin ulkomailta tullut otetaan Suomessa kirjoille, tapaus pitäisi saattaa keisarin päätettäväksi. Tosin pelkkä päätös kansalaisuuden hyväksymisestä ei riittänyt.

Kansalaisuuden saatuaan piti vannoa uskollisuuden vala maaherran edessä, ja käytäntö jatkui vuoteen 1941 asti.

Suomen itsenäistyttyä kansalaisuuslakeja muutettiin, ja kansalaisuuden saamiselle laadittiin selkeät ehdot.

Suomi kuitenkin jatkoi keisarin perinnettä siinä mielessä, että kansalaisuuden saaminen alistettiin tasavallan presidentin hyväksyttäväksi. Presidentin allekirjoittamasta kansalaisuudesta luovuttiin vasta 1998.

– Tietysti siinä sitten meni vähän glamouria. Moni ulkomaalainen ehkä nautti siitä, että asiakirjassa oli presidentin nimi, Leitzinger sanoo.

Nainen, ulkomaalainen avioliitto ja menetetty kansalaisuus

Naisia koskivat erityiset toimenpiteet kansalaisuuden saamisessa.

He saivat Suomen kansalaisuuden automaattisesti avioliiton kautta vuoteen 1967 saakka.

– Siihen ei tarvittu presidentin nimikirjoitusta, ei vannottu uskollisuuden valaa, ei edes kirjattu tapausta minnekään. Meillä ei ole minkäänlaista tietoa siitä, kuinka moni ulkomaalainen nainen sai Suomen kansalaisuuden vuoteen 1967 mennessä, Leitzinger toteaa.

Kääntöpuolena oli, että nainen myös menetti Suomen kansalaisuutensa vielä vuonna 1967, jos meni ulkomailla naimisiin. Suomen oma missikuningatar Armi Kuusela joutui anomaan kotimaan kansalaisuutensa takaisin mentyään naimisiin Filippiineillä.

– Kun Kuusela tuli Suomessa käymään ja ensi kertaa esittelemään aviomiestään, hän ei enää ollut suomalainen. Hän oli siinä vaiheessa Filippiinien kansalainen, Leitzinger sanoo.

Venepakolaiset ja sodassa laivasta jäänyt somali

Hiljaisten sotavuosien jälkeen maahanmuuton luvut lähtivät varovaiseen nousuun 1960-luvun ja 70-luvun taitteessa. Ensimmäiset suuret maahanmuuttoryhmät olivat suomalaisten naisten kanssa ulkomailla naimisiin menneet ja heidän lapsensa.

Seuraava iso pakolaisryhmä olivat satakunta Chilestä tullutta pakolaista. He tulivat vuonna 1973.

– 1970-luvun lopulla tehtiin seuraava pakolaisotto. Silloin päätettiin, että Suomi ottaa venepakolaisia Vietnamista, ja heitä tuli ensimmäisen kerran Suomeen vuonna 1979, Leitzinger sanoo.

Yrityksiä tulla Suomeen oli toki ollut aiemminkin. Vuonna 1971 Suomeen saapui noin sata pakistanilaista hakemaan töitä.

– Heille olisi tarjottukin hotelli- ja ravintola-alan töitä. Siinä vaiheessa työntekijäjärjestöt olivat sitä mieltä, ettei Suomi saa mennä halpatyövoiman tuonnin linjalle eikä heille saa antaa työlupaa, kertoo Leitzinger.

Sittemmin Suomeen vakiinnutettiin pakolaiskiintiöt 1980-luvulla. Näiden mukana saapui Iranin ja Irakin kurdeja, afganistanilaisia ja 1990-luvulla Kosovon ja Bosnian sodan pakolaisia.

Ensimmäinen Suomeen saapunut somali kävi Helsingissä jo vuonna 1939.

– Kun toinen maailmansota oli puhjennut syyskuussa, Helsingissä oli ranskalainen laiva. Siitä unohtui maihin mies Djiboutista, joka oli silloin Ranskan Somalimaata, kertoo Leitzinger.

Mies oleili Suomessa yli vuoden ajan, kunnes lähti Ranskaan. Sittemmin somaleja saapui Suomeen suurempina joukkoina 1990-luvulla.

– Yhtäkkiä somalit näyttäytyivät niin erilaisina. Unohdettiin, että kyllähän tataarit ja juutalaisetkin olivat 1800-luvulla näyttäneet aika omituisilta Suomessa, Leitzinger sanoo.

Nykyään ulkomaalaisten määrä ja kansalaisuutta tarvitsevien määrä on noussut jatkuvasti 1980-luvulta asti.

Maahanmuuton historia toistaa itseään

Monikaan asia ei ole muuttunut sadan vuoden aikana. Suurimmat maahanmuuttajaryhmät ovat Leitzingerin mukaan edelleen venäläiset ja virolaiset.

Leitzingerin mukaan maahanmuuttajien määrään liittyy aina epäilyjä, pelkoja ja ennakkoluuloja.

– 1880-luvulla Turun torilla nahinoitiin siksi, että siellä oli tataarikauppiaita, ja kukaan ei heistä pitänyt. Nykyään Suomessa ollaan sitä mieltä, että tataarit ovat erinomainen esimerkki hyvin kotoutuneesta ulkomaalaisryhmästä, Leitzinger sanoo.

Lähteet: Antero Leitzinger, Maahanmuuttovirasto, Yle Arkisto
"Pessimismin suomenkielinen synonyymi on elämän kokemus."

Avatar
Marokon Kauhu
Hercule Poirot
Viestit: 2243
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu » Ke Kesä 17, 2015 7:42 pm

Ja takaisin asiaan:

Kumpi valehtelee? Yle ja sisäministeri vai kansainväliset uutiset:
EU ministers fail to agree on migrant quotas

http://www.theguardian.com/world/2015/j ... ant-quotas


Eli ei sopimusta "taakanjaosta".


VAI

Suomi taipui enemmistöön: Turvapaikanhakijoiden jakaminen EU-maihin yhä mahdollista
http://yle.fi/uutiset/suomi_taipui_enem ... ta/8081328


Perussuomalaisten kansanedustajat, ministerit ja europarlamentaarikot:
Nyt ihan aikuisten oikeasti!
Perustuslaki 9 § Liikkumisvapaus

Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa.

Dr Bergmeister
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 2841
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 10:37 pm
Paikkakunta: Pohjanmaan rannikkoseutu

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Dr Bergmeister » Ke Kesä 17, 2015 9:51 pm

marokon_kauhu kirjoitti: Perussuomalaisten kansanedustajat, ministerit ja europarlamentaarikot:
Nyt ihan aikuisten oikeasti!
Ja taisivat perussuomalaiset sitten kusettaa sinuakin?
Gods made heavy metal.

KoivuniemenHerra
Parranpäristäjä
Viestit: 74
Liittynyt: Ti Kesä 16, 2015 1:51 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja KoivuniemenHerra » Ke Kesä 17, 2015 10:39 pm

marokon_kauhu kirjoitti:
Perussuomalaisten kansanedustajat, ministerit ja europarlamentaarikot:
Nyt ihan aikuisten oikeasti!
Hah hah, vieläkö on suomut silmillä joillakin? :mrgreen: :shock:

Tähän Persujen edeltäjän SMP:n Veikko Vennamon äänellä: kansalaiset, meidät on petetty,suut on tukittu, porsaanreiät on avattu, rosvot on saatava kiinni :mrgreen:

Perussuomalainen, rehellinen valinta :mrgreen:

Avatar
Rescuer
Sherlock Holmes
Viestit: 3432
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Rescuer » To Kesä 18, 2015 6:04 am

PaxCow kirjoitti:Mielestäni aiheellinen uutinen. Kieliopetukseen on vaikea päästä ja kurssit saattavat loppua kesken, ennen kuin ammatillisissa opinnoissa riittävä kielitaito on saatu hankittua. Ammatilliseen peruskoulutukseen valmistava koulutus ei läheskään aina riitä tarvittavan kielitaidon hankkimiseen ja tämän jälkeen vaihtoehdot saattavat olla vähissä.
Uutinen on kyllä sinänsä aiheellinen, suomen kielen kursseja varmaan pitäisi maahanmuuttajille järjestää enemmän. Mutta onko se pelkästään yhteiskunnan vika, jos ei edes kielen perusteita opi parissa vuodessa? Syytetään ennemmin, että ammatillisissa oppilaitoksissa suomen kielen opetus on kehittymätöntä ja kehutaan kuinka motivoituneita maahanmuuttajat ovat opiskelemaan.

Noin asia kiteytyy asiantuntijoiden lausunnoissa:
Maahanmuuttaja joutuu usein etsimään ammattia koulun penkiltä, sillä kotimaassa hankittu tutkinto ei ole Suomessa välttämättä pätevä.
...
– Odotetaan, että ihmisellä on itsenäiset opiskelutaidot. Mutta jos ei ole koskaan käynyt koulua, ei ole välineitä itsenäiseen opiskeluun.
Suomi on mätä, kun kotimaassa hankittu tutkinto ei ole välttämättä Suomessa pätevä. Mutta samalla puhutaan, ettei ole välineitä itsenäiseen opiskeluun, kun ei koskaan ole käynyt koulua.

Juu kyllä, nuo ovat erilliset pätkät samasta jutusta. Mutta mikä on totuus:
-Valtaosalla maahanmuuttajista on tutkinto alalta, jolla Suomessa voi työllistyä mutta rasistiset suomalaiset työnantajat ja virkamiehet Opetushallituksessa eivät hyväky kotimaassaan suoritettua tutkintoa? Jos näin on, niin miksi puolustella sillä ettei ole kouluja käyty lainkaan?
-Valtaosa ei ole käynyt kouluja lainkaan eikä omaa taitoja itsenäiseen opiskeluun? Miksi sitten hehkuttaa, ettei kotimaassa hankittu tutkinto kelpaa Suomessa?
-Jotain siltä väliltä? Jos näin, niin mikseivät asiantuntija suosiolla sano, että muutamalla on tutkinto joka ei ole Suomessa pätevä ja muutamilla on täydellisen opiskelemattomuuden takia opiskelutaidot nolla.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12817
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Kesä 18, 2015 11:35 am

KoivuniemenHerra kirjoitti:
marokon_kauhu kirjoitti:
Perussuomalaisten kansanedustajat, ministerit ja europarlamentaarikot:
Nyt ihan aikuisten oikeasti!
Hah hah, vieläkö on suomut silmillä joillakin? :mrgreen: :shock:

Tähän Persujen edeltäjän SMP:n Veikko Vennamon äänellä: kansalaiset, meidät on petetty,suut on tukittu, porsaanreiät on avattu, rosvot on saatava kiinni :mrgreen:

Perussuomalainen, rehellinen valinta :mrgreen:
Kas, waude (mm.) is bäk. Tervetuloa taas kerran, uuden nimimerkin suojissa yrittämään.
----------------------------

Hallitusrivit rakoilevat - Halla-ahon mukaan Suomea uhkaa pakolaisaalto

Euroedustaja Jussi Halla-aho (ps) varoittaa, että Suomi on hyväksymässä järjestelmän, "joka tulee pumppaamaan afrikkalaisia Eurooppaan".

Pohjois-Afrikasta pakenee satoja tuhansia ihmisiä Välimeren yli Italiaan ja Kreikkaan. EU:n komissio haluaa jakaa heitä tasaisemmin ympäri Eurooppaa. Se toteutettaisiin hätätilamenettelyllä, jossa Suomen osuus olisi kahden vuoden aikana yhteensä 800 pakolaista.

Suomen uusi hallitus vastusti ensin pakkosijoituksia, mutta näyttää nyt alistuvan enemmistön tahtoon. Sisäministeri Petteri Orpo (kok) kertoi tiistaina, että EU-maiden enemmistö tukee hätätilamenettelyn käyttöönottoa. Asiaa käsitellään juhannuksen jälkeen EU:n huippukokouksessa.
- Ministeri Orpo ja Suomi ovat antamassa hyväksyntänsä järjestelmälle, joka tulee pumppaamaan afrikkalaisia Eurooppaan niin kauan kuin halukkaita riittää. Eli aika kauan, euroedustaja Halla-aho arvioi Facebookissa.

Suomi lähtee siitä, että pakolaisten sijoittaminen rajoitetaan kahden vuoden aikaan ja määrä neljäänsataan vuodessa. Kun turvapaikanhakijoista ehkä vain kolme neljästä saisi turvapaikan, maahan jäisi 300 pakolaista vuodessa.

Tuhansia tulossa?

Suomen 800 pakolaisen kiintiö syntyi jakamalla 40 000 pakolaista tasaisesti Euroopan maihin. Halla-ahon mukaan luvut on vedetty hatusta.
- Se on täysin epärealistinen luku, koska todelliset määrät ovat kymmenen kertaa suurempia. Viime vuonna heitä tuli puoli miljoonaa ja tänä vuonna määrä kasvaa, Halla-aho sanoo IL:lle.

Hätätilamenettely perustuu Lissabonin sopimukseen. Halla-ahon mukaan hätätilasta uhkaa tulla pysyvä.
- Jos nyt päätetään, että hätätilamenettelyn kriteerit ovat täyttyneet, niin on aika vaikeata sanoa ensi vuonna tai sitä seuraavana vuonna, että kriteerit eivät täytykään.

Halla-ahon mielestä EU:hun ajetaan nyt pysyvää taakanjakojärjestelmää.
- Tärkeintä on nyt, ettei avata päätä tälle menettelylle.

Takki kääntyi?

Edellinen sisäministeri Päivi Räsänen (kd) piikittelee perussuomalaisia blogissaan.
- Ihmettelen sitä, että hallituksen maahanmuuttopoliittinen linja ei kestänyt edes ensimmäistä kuukauttaan, vaikka perussuomaisille juuri tämä oli keskeinen vaaliteema.

Räsäsen mukaan Suomen hallitukset ovat tähän asti johdonmukaisesti torjuneet ehdotukset turvapaikanhakijoiden sisäisistä siirroista EU-maasta toiseen.

Euroedustaja Halla-aho yrittää vielä kirittää hallitusvastuussa olevia puoluetovereitaan.
- Pyrin vaikuttamaan oman puolueeni toimintaan antamalla informaatiota ja kuiskaamalla tekeillä ole.

Iltalehti
Torstai 18.6.2015 klo 07.01

Halla-aho on kait ainoa, joka uskaltaa olla puolueessaan julkisesti eri mieltä.

Pakolaisten määrä on mitoitettu tässä julistuksessa reilusti alakanttiin ja perustellusti voidaan sanoa tuon suunnitelman olevan Ilmestyskirjan peto. Mutta jos ei kansa eikä EU usko, niin tulkoot sitten tuho.

Oikea lukema tulee olemaan noin 25000 "siirtolaista"/vuosi. Plus muut tulijat päälle, plus "kaikkein haavoittuvaisimman" väestönosan hillitön sikiäminen.
- Puheet jostain 800 sadasta ovat silkkaa valhetta ja lieromainen keino ujuttaa suunnitelam hyväksyttäväksi. Sitten onkin helppo todeta, että oho, kattos pirua, niitä tuleekin enemmän, mutta meillä on sopimus "taakanjaosta".

Ihmisoikeusjärjestöt sun muut kukkahatut selittävät, että konfliktien määrä on suurempi kuin koskaan, että siksi on pakolaisia enemmän kuin koskaan. He autuaasti unhoittavat totuuden; ihmisten määrä on suurempi kuin koskaan ja tieto mahdollisuuksista saada ilmainen elämä on laajempaa kuin koskaan. Nämä ovat ne oikeat syyt!

Markku Aikomuksen mukaan esimerkiksi Eurooppa voisi raottaa oveaan pakolaisille nykyistä avokätisemmin. Vain pieni osa pakolaisista pääsee Eurooppaan.
– Syyrian pakolaisista vain kuusi prosenttia on päässyt Eurooppaan, koska Eurooppaan on niin vaikea päästä.

YLE
Ulkomaat 18.6.2015 klo 8:00 | päivitetty 18.6.2015 klo 8:00
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

KoivuniemenHerra
Parranpäristäjä
Viestit: 74
Liittynyt: Ti Kesä 16, 2015 1:51 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja KoivuniemenHerra » To Kesä 18, 2015 9:25 pm

Doctor Lecter kirjoitti:
Ihmisoikeusjärjestöt sun muut kukkahatut selittävät, että konfliktien määrä on suurempi kuin koskaan, että siksi on pakolaisia enemmän kuin koskaan.
Näihin kukkahattu oikeistohyysäreihin on luettava etunenässä myös Timo Soini, jonka mukaan onhan meidän osallistuttava kansainväliseen taakanjakoon.

Noin muuten viestisti sisälsi palstan säännöissä kiellettyä henkilöspekulointia, mutta sun palstahan tämä on, niin sulle on omat säännöt.

Hellapoliisi
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 660
Liittynyt: Pe Huhti 23, 2010 6:24 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Hellapoliisi » Pe Kesä 19, 2015 1:19 am

Eipä tässä auta muu kuin hammasta ja yrittää ymmärtää Orpon ja kumppaneiden aivoituksia.

Muutama vuosi sitten Päivi Räsästä haukuttiin vaikka miksi ja rökitettiin julkisuudessa kun hän ehdotti, että Suomeen tulisi ottaa kristittyjä turvapaikanhakijoita koska he luultavimmin sopeutuisivat tänne helpommin kuin muslimit.

Sitä suomen opetusta saa ihan kansanopistossakin, muun muassa Räsäsen mies ainakin oli rehtorina kansanopistossa jossa oli suomea maahanmuuttajille-linja. Muutkin kansanopistot voivat ottaa mallia ja saada toimintaansa pyörimään ainakin kielikoulutuksella jos ei millään muulla. Kansanopistossahan tutustutaan uusiin ihmisiin ja heidän tapoihinsa sekä kulttuuriin.
Hys hys!

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12817
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » La Kesä 20, 2015 10:22 pm

Otteet kovenevat Euroopan siirtolaiskriisissä: Rajat kiinni, aita suojaksi

Tuhannet osoittivat mieltä Berliinissä siirtolaisten puolesta
Berliinissä mielenosoittajat marssivat lauantaina osoittaakseen tukensa Eurooppaan saapuville siirtolaisille. Marsseja on ollut lauauntaina myös Pariisissa.

Alati kärjistyvä siirtolaiskriisi kiristää Euroopan maiden välejä – ja otteet kovenevat.

Unkari ja Itävalta uhkaavat sulkea rajansa siirtolaisilta kokonaan. Ranska ja Sveitsi kieltäytyvät ottamasta vastaan Italiasta tulevia siirtolaisia.

Viimeisin käänne siirtolaiskriisissä on neljä metriä korkea aita, jonka Unkari ilmoitti keskiviikkona rakentavansa, jotta Serbiasta tulevat siirtolaiset eivät pääsisi maahan.

Italialaiset ovat turhautuneita, koska he ovat pelastaneet mereltä ja ottaneet vastaan yli 57 000 siirtolaista ja turvapaikanhakijaa tänä vuonna.

Pakolaiset hakevat turvapaikkaa EU-maasta, jonne he saapuvat ensimmäisenä. Italian mielestä on epäreilua, että he joutuvat huolehtimaan yksin tuhansista mereltä saapuvista pakolaisista. Kreikka on valittanut pitkään samasta ongelmasta.

Italiaan saapuvat pakolaiset ovat päässeet Schengen-maiden avoimien rajojen vuoksi helposti matkustamaan naapurimaihin: Ranskaan, Itävaltaan, Sveitsiin ja Sloveniaan.

Nyt kuitenkin Ranska ja Itävalta kertovat aloittaneensa tehoiskut karkottaakseen siirtolaisia ja turvapaikanhakijoita takaisin Italiaan.

Lauantaina on vietetty maailman pakolaispäivää.

Berliinissä ja Pariisissa mielenosoittajat marssivat lauantaina osoittaakseen tukea pakolaisten hädälle.

Saksan vasemmiston ja vihreiden järjestämässä marssissa Berliinissä noin 1 800 mielenosoittajaa toivotti "pakolaiset tervetulleiksi", uutistoimisto AFP kertoi. Pariisissa marssineiden satojen mielenosoittajien joukossa oli myös paperittomia siirtolaisia.

Samaan aikaan Slovakiassa osoitettiin mieltä EU:n ehdottamia pakolaiskiintiöitä vastaan. Paikallisten viestimien mukaan protesti houkutteli paikalle joitain satoja tai tuhansia ihmisiä, jotka vaativat iskulauseissaan "loppua Euroopan islamisaatiolle" ja "Eurooppaa eurooppalaisille", uutistoimisto Reuters kertoi.

Unkarin ulkoministeri Péter Szijjártó ei pidä Unkarin ja Serbian välistä raja-aitaa kansainvälisten sopimusten vastaisena, koska muillakin mailla on sellaisia. Näin selittää Tampereen yliopiston kansainvälisen politiikan yliopistonlehtori Heino Nyyssönen puhelimitse Budapestistä.

Tällä viikolla unkarilaislehdissä on Nyyssösen mukaan julkaistu kuvia piikkilanka- ja metalliaidoista Bulgarian ja Turkin välillä sekä Melillan ja Afrikan välillä. Melilla on Espanjalle kuuluva kaupunki Pohjois-Afrikassa, keskellä Marokon rannikkoa.

Aitoja on myös Kreikan ja Turkin, Yhdysvaltain ja Meksikon sekä Ceutan kaupungin ympärillä. Ceuta kuuluu Espanjalle, mutta sijaitsee Pohjois-Afrikan puolella.

"Aita on täysin mahdollista pystyttää. On maasta kiinni, kuinka kukin maa valvoo ulkorajojaan", kansainvälisen yhteistyön yksikön päällikkö, eversti Vesa Blomqvist rajavartiolaitokselta sanoo.

Nyyssönen arvelee, että Unkarin ja Serbian välinen aita voi olla oikeistopopulismia tai kokeilu, jolla voi lypsää EU:lta erivapauksia. Unkarilaisten suurelle yleisölle ajatus aidasta tuli joka tapauksessa yllätyksenä.

"Rajan sulkemista on väläytelty viikkojen ajan, mutta sitä on pidetty viimeisenä ratkaisuna. Ehdotus tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta", Nyyssönen kertoo.

Ulkoministeri kertoi asiasta keskiviikkona, jolloin sisäministeri sai viikon aikaa sulkea rajan.

Nyyssönen epäilee, että kyseessä saattaa olla rohkea testi, jolla unkarilaiset seuraavat muiden maiden reaktioita. Unkari vastustaa EU:n suunnittelemaa jakaa pakolaiset tasaisesti jäsenmaihin.

Yksi syy voi olla se, että päähallituspuolue Fidesz pelkää äärioikeistolaista puoluetta Jobbikia. Fidesz hävisi huhtikuussa täytevaalit. Sen jälkeen Fideszistä tuleva pääministeri Viktor Orbán ilmoitti, että kuolemantuomiota täytyy pitää asialistalla. Jokaisen EU-maan tulisi myös saada päättää siitä itse.

Seuraavaksi valtio halusi järjestää kansallisen konsultaation laittomasta maahanmuutosta ja terrorismista. Siinä valtio lähettää kansalaisille kirjeen, jossa on kaksi kysymystä ja vastauspostimerkki. Unkarilaiset vastaavat kysymyksiin 1. heinäkuuta mennessä.

Unkarin ulkoministerin mukaan maahan on tullut viime kuukausien aikana enemmän turvapaikkahakemuksia kuin Kreikkaan tai Italiaan.

"Jos hakemuksia tulee niin paljon, kuinkahan moni heistä jää. Unkari ei ole todellakaan maa, johon pakolaiset ovat sankoin joukoin jääneet", Nyyssönen sanoo.

Suurin syy siirtolaiskriisiin on epävakaa tilanne Afrikassa ja Lähi-idässä. Se ruokkii myös ihmissalakuljettajia, sanoo Vesa Blomqvist rajavartiolaitokselta.

"Organisoituneet rikollisliigat rahastavat raa'asti ihmisten hädällä ja toiveilla. Ihmissalakuljetus on rahakkaampaa kuin huumebisnes. Myös riskit ovat paljon pienemmät. Huumeista maksetaan, kun tavara on perillä. Rikollisia ei kiinnosta pätkääkään, pääsevätkö ihmiset perille vai eivät", Blomqvist sanoo.

Kevään uusi ilmiö ovat aavelaivat, jotka rikolliset lastaavat täyteen ihmisiä ja jättävät oman onnensa nojaan.

"En usko, että tulijoita olisi niin paljon, elleivät rikolliset lupaisi heille maita ja taivaita. Valitettavasti suuren osan toiveet eivät täyty, vaan he joutuvat alipalkattuihin töihin tai seksibisnekseen."

Blomqvistilla ei ole tietoa, että Ranska tai Itävalta olisivat tehneet muutoksia rajatarkastuksissaan. Euroopassa on käytössä ylikansallinen Schengenin rajasäännöstö, joten jos maat noudattavat lakia, rajojen sulkeminen ei onnistu mielijohteesta.

"Äärimmäisen kova paine voi johtaa siihen, että palautetaan rajatarkastukset. Jos siihen mennään, palautusten täytyy täyttää tietyt kriteerit."

Todennäköisempää on, että Ranskan ja Itävallan poliisit ovat tehneet omaa työtään maan sisällä.

"Viranomaisten ongelma on matkustajavirtojen sekoittuminen. Joukossa on oikeaa hätää kärsiviä ja paremman elämän toivossa tulevia. On iso haaste löytää ne, jotka oikeasti tarvitsevat apua.”

Helsingin Sanomat
ULKOMAAT 20.6.2015 20:51 Päivitetty: 20.6.2015 21:33

Siirtolaisia haluavat näyttivät (linkissä video) henkilöiltä, jotka itsekin elävät erilaisten tulonsiirtojen ja opintotukien varassa. Ovat todennäköisesti töissä julkisella sektorilla, eivätkä ymmärrä taloudesta ja rikollisuudesta yhtään mitään. Tai ymmärtävät sen, että rikkailta rahat pois ja rikollisuus johtuu köyhyydestä ja se taas jountaa juurensa kolonialismin ajoilta.

Siirtolaisuuden vastustajat ovat tietysti natseja, pahoja, itsekkäitä ja julmia. Eivät ymmärrä, että erilaisuus on rikkautta. Eivät selvästikään halua, että pyllynsä tulevat pyyhityiksi.

"Berliinissä ja Pariisissa mielenosoittajat marssivat lauantaina osoittaakseen tukea pakolaisten hädälle".

Pakolaisten hätä ei kuulu tähän, mutta nämä "vainotut" eivät ole pakolaisia, vaan laittomia rajanylitäjiä. Rajaloikkareita. Sellaiset on ennenkin palautettu.

"Saksan vasemmiston ja vihreiden järjestämässä marssissa Berliinissä noin 1 800 mielenosoittajaa toivotti "pakolaiset tervetulleiksi", uutistoimisto AFP kertoi. Pariisissa marssineiden satojen mielenosoittajien joukossa oli myös paperittomia siirtolaisia".

Vasemmisto ja Vihreät = haihattelijat asialla. Paperittomat - kaikkein heikoimmassa asemassa olevat - tietysti mukana.
- Onkohan näillä em. ryhmillä selkeä visio siitä miten nämä "pakolaiset" tulisi sijoittaa ja elättää? Onhan meillä varaa.

Mielenkiintoista nähdä kuinka tässä lopulta käy. Tai siis "vain kuolleet ovat nähneet sodan lopun". Platon.

Mutta että tuleeko aita, tuleeko palautuksia, tuleeko taakanjakoa ja missä laajuudessa, loppuuko Schengen, tuleeko sisällissota, tuleeko poliittinen ja taloudellinen kriisi?
----------------

Kun paikkakunnalta x loppuu tehdas. Se suljetaan ja 450 ihmistä saa kenkää, niin ministeriö rientää avuksi ja määrää erityistukia alueelle, TE-keskus ilmaisee syvän huolensa ja kaikki järkyttyvät työttömien määrän rajusta lisäyksestä.

Samaan aikaan Suomen tuodaan Afrikasta juhlallisin menoin 450 ihmistä, joiden työllistymis- ja sopeutumisennuste on olematon. Ministerit ja virkamiehet kilvan kiittävät toisiaan kun neekereitä saapuu ja kunnat tappelevat siitä kuka saa nämä kultamunat asuttaakseen. Meedia kertoo hurjia lukuja talouden noususta heidän avuillaan, tutkijat saavat toinen toistaan mielikuvituksellisimpia töitä tehdäkseen raportin neekereiden ylivertaisuudesta.

Kukaan ei ilmaise huolta siitä, että taas tuli 450 työtöntä lisää, vaan nyt 450 uutta työtöntä on iloinen uutinen. Ainutlaatuinen mahdollisuus.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
Marokon Kauhu
Hercule Poirot
Viestit: 2243
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu » Su Kesä 21, 2015 10:05 pm

PaxCow kirjoitti:Pohjois-Afrikan reitti on yksi syyrialaisten pakolaisten reiteistä. Tässä kartta:

Kuva
http://www.nytimes.com/2013/11/30/world ... d=all&_r=0

Luin tuon jutun linkin takaa: Aika mielenkiintoinen, mutta melkoista nyyhkytarinaa.
No, eihän noilla ihmisillä hyvin mene, en minä sitä, mutta en ole halukas uhraamaan Eurooppaa sen vuoksi.

Tuo karttakuva herättää myös mielenkiintoisia ajatuksia:

-Reittivalintaa ei paljon huonommin voi tehdä, eli pidempää merimatkaa ei oikein saa aikaiseksi ellei seilaa välillä poispäin

-Tämä tarkoittaa sitä että lähtösatama Egyptissä on valittu muista syistä:
Kannustamalla ihmisiä tulemaan tuota kautta tuemme ihmissalakuljettajia, satavarmasti terrorismin rahoitusta ja korruptoituneita hallituksia, virkamiehiä ja puolustusvoimia.
Muutoinhan noiden veneiden lähtö tuolta olisi mahdotonta, viranomaiset antavat
niiden mennä vaikka kysymys on laittomasta toiminnasta.

-Koko alue on niin pahassa kriisissä että sieltä olisi tulossa melkein koko Syyria, Irak ja Palestiina ja kohta esim. Jemen.
Ja tämä sitten vain tuolta, siihen Afrikka lisäksi.
Loogisesti voi päätellä että joko ihmisvirta on jossain vaiheessa pakko panna kiinni,
tai sitten käy kuten kansainvaellusten aikana:
Eurooppa kuten sen tänään tunnemme, lakkaa olemasta.

Onhan siellä niitä kriisejä, eikä ne noihin tule loppumaan, päinvastoin.
Valtavien ihmismäärien siirtely pitkässä juoksussa siirtää ne ongelmatkin.
Tai onhan ne tulleet jo.
Perustuslaki 9 § Liikkumisvapaus

Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa.

Vastaa Viestiin