Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
Rescuer
Sherlock Holmes
Viestit: 3411
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Rescuer » To Heinä 23, 2015 12:31 pm

KoivuniemenHerra kirjoitti:Miksi sinäkin käytät asiaa kuvaamatonta termiä vihervasemmisto, vaikka oikea termi olisi viheroikeisto?
Suomen vihreät kuuluvat virallisesti poliittisella kentällä keskusta-vasemmistoon, todellisuudessa ovat paljon enemmän vasemmalla...

Vastaavia kohuja kuin minkä Vihma sai aikaiseksi tulee jatkuvasti. Ja jostain syystä niillä on aina paljon yhteistä, nytkin Vihma ihan vain ohikulkiessaan on sana tarkasti kuullut kaiken mitä portsari on puhunut. Mutta jos häneltä kysyttäisiin portsarin tuntomerkkejä, niin todennäköisesti vastaus olisi vain iso, kalju ja mustat vaatteet, eikä tunnistaisi jos näkisi. Sillähän ei tietenkään ole asiaan mitään vaikutusta, totta kai asiat ovat niin kuin Vihma kertoi.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4895
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja URSA » Ma Heinä 27, 2015 5:28 pm

Ranskassa alkaa kansa kyllästymään siihen, että pitäisi noudattaa muslimien tapakoodia.
http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/arti ... sa/5240834
21-vuotiaan bikinitytön pahoinpitely poiki mielenosoituksen Ranskassa

Ulkomaat Julkaistu 27.07.2015 16:04

Tapahtumapaikalla Reimsissa järjestettiin mielenosoitus, jossa osallistujat puolustivat oikeutta ottaa aurinkoa puistossa bikineissä. Hyinen sää verotti osallistujia, mutta sosiaalisessa mediassa keskustelu käy kuumana.

Ranskassa on noussut kohu tilanteesta, jossa tyttöporukka hakkasi puistossa bikineissä aurinkoa ottaneen tytön.

21-vuotias uhri oli ystäviensä kanssa puistossa Reimsissa Pohjois-Ranskassa, kun viisi tyttöä, iältään 16-24 vuotta, alkoivat haukkua häntä moraalittomaksi. Syynä oli paljaan pinnan esittäminen julkisella paikalla. Molemminpuolisen huutelun jälkeen aurinkoa ottanut tyttö piiritettiin ja häntä läimäyteltiin sekä lyötiin. Väliin tulleet ohikulkijat sanovat, että uhri sai pahoja mustelmia, mutta ei loukkaantunut vakavasti.

Viisi hyökkääjää pidätettiin pian teon jälkeen. Kolme vanhinta joutuu oikeuteen syyskuussa. Viranomaiset eivät ole kertoneet heidän nimiään julkisuuteen, mutta he kaikki ovat kotoisin alueelta, jolla asuu enimmäkseen muslimeja.

Poliisi sanoo L'Union -lehdessä, että uhri ei osannut sanoa oliko tekijöiden taustalla uskonnolliset mielipiteet.

Tapahtuma on herättänyt suurta kohua varsinkin sosiaalisessa mediassa ja hashtagilla #jeportemonmaillotauparc (I wear my swimsuit in the park) julkaistaan bikinikuvia julkisilla paikoilla ja osoitetaan myötätuntoa tytölle sekä puolustetaan bikinien käyttöä puistoissa.

Tapahtuma sattui Parc Léo Lagrange-nimisessä puistossa. Eilen itse tapahtumapaikalla järjestettiin myös mielenosoitus, jossa osanottajat olivat bikineissä.

–Meidän täytyy olla erittäin tarkkoja, että emme tee vääriä johtopäätöksiä. Vaikka ymmärrän kyllä ihmisiä, jotka epäilevät taustalla olevan uskonnolliset motiivit. Jos se pitää paikkaansa, on kyse erittäin vakavasta tapauksesta, kommentoi Reimsin alueen pormestari Amaud Robinet.

Äärioikeistolaiset bloggaajat puolestaan sanovat, että tapaus osoittaa radikaalin islamin uhkaa ranskalaisia arvoja vastaan.
Vähän vastaava tilanne, kuin muslimimaassa joku länsimaalainen menisi repimään huntuja naisten päältä. Onko sellaista koskaan tapahtunut? Ainakaan selvin päin olevien nuorien naisten tekemänä? Jos nuori nainen ei kestä edes ranskalaista tapaa ottaa aurinkoa puistossa bikineissä, kuinka hankalaa koko elämä tulee olemaan ranskalaisen kulttuurin ympäröimänä?

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4895
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja URSA » Ma Elo 03, 2015 4:47 pm

Viime päivinä on ollut huomiota herättävää, kuinka muualta Euroopasta on tullut uutisia realistisesta suhtautumisesta maahanmuuttoon liittyviä ongelmia kohtaan, kun samaan aikaan Suomessa vastaavia keskusteluita leimataan heti rasismiksi.

Pätkiä uutisista;
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art- ... 87332.html
Yhteenotto poliisin ja laittomien maahanmuuttajien kesken Tshekissä: ”Teidän on kunnioitettava meidän sääntöjämme”

Julkaistu: 2.8. 17:38

Tshekin presidentti puhutteli tänään laittomia maahanmuuttajia. Tshekeistä yli 70 prosenttia vastustaa siirtolaisten vastaanottoa.

Tshekin presidentti Milos Zeman puhutteli sunnuntaina laittomia maahanmuuttajia tiukkaan sävyyn.

– Kukaan ei kutsunut teitä tänne. Nyt kun olette täällä, teidän on kunnioitettava meidän sääntöjämme, kuten me noudatamme teidän sääntöjänne teidän maissanne. Jos ette pidä siitä, lähtekää, hän sanoi haastattelussa Blesk-lehden verkkosivulla. ----
http://yle.fi/uutiset/tanska_yrittaa_es ... la/8199119
Ulkomaat 3.8.2015 klo 10:26 | päivitetty 3.8.2015 klo 10:38

Tanska yrittää estää pakolaisten tulon lehti-ilmoituksilla

Tanska aikoo ostaa mm. turkkilaisista lehdistä mainostilaa kertoakseen, etteivät Tanskan maahanmuuttajille maksamat sosiaaliedut ole niin korkeat kuin ihmissalakuljettajat lupaavat. Tavoitteena on vähentää Tanskaan tulevien pakolaisten määrää.---
http://yle.fi/uutiset/brittihallitus_ka ... la/8199841
Ulkomaat 3.8.2015 klo 14:23 | päivitetty 3.8.2015 klo 14:23

Brittihallitus kaavailee: Vuokranantajan häädettävä laiton maahanmuuttaja vankeuden uhalla

Kuntaministeri Greg Clarkin maanantaina julkistama esitys aiotaan ottaa mukaan uuteen maahanmuuttolakiin. Vuokranantajat aiotaan myös velvoittaa tarkastamaan vuokralaistensa maassaolo-oikeus.

Britannian hallitus yrittää kitkeä laitonta maahanmuuttoa vaatimalla vuokranantajia häätämään ilman oleskelulupaa Englannissa olevat.

Kuntaministeri Greg Clarkin mukaan uuteen maahanmuuttoa koskevaan lakiin aiotaan lisätä säännös, jossa vuokranantajat velvoitetaan tarkastamaan vuokralaisten oleskeluoikeus ennen asunnon vuokraamista sekä häätämään laittomasti maassa oleskelevat.

Sääntöjä toistuvasti rikkovaa vuokranantajaa voisi uhata jopa viiden vuoden vankeustuomio.---
http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/arti ... an/5247878
Ranska ja Britannia: Eurotunnelin siirtolaiskriisi ratkaistava pian

Ulkomaat Julkaistu 02.08.2015 04:37

Calais'n siirtolaiskriisin lopettaminen on ensiarvoisen tärkeää, painottavat Ranska ja Britannia. Naapurimaiden sisäministerit ottivat asiaan kantaa yhteisellä lausunnolla varhain sunnuntaina.

Maat ovat päättäneet ratkaista ongelman yhdessä, vakuuttivat Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuve ja hänen brittikollegansa Theresa May.

He myös varoittivat, että salamatkustaminen Eurotunnelissa on hyvin vaarallista. Se on jo johtanut kuolemiin ja vakaviin loukkaantumisiin.---
http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/arti ... he/5247502
Kysely: Maahanmuutto on eurooppalaisten suurin huolenaihe

Ulkomaat Julkaistu 01.08.2015 16:37

EU komission kyselyn perusteella maahanmuutto on eurooppalaisten suurin huoli.

Maahanmuutto on eurooppalaisten suurin huoli, selviää Euroopan komission kyselystä. Maahanmuuton jälkeen tulevat taloustilanne ja työttömyys.

Viime marraskuun kyselyssä listan kärjessä olivat taloustilanne, työttömyys ja julkisen talouden alijäämä. Sen jälkeen keskustelua maahanmuutosta ovat kiihdyttäneet maahanpyrkijöiden ennennäkemättömät määrät esimerkiksi Italiassa ja Kreikassa.

38 prosenttia kyselyyn vastanneista piti maahanmuuttoa huolestuttavimpana asiana. Erityisen huolissaan olivat maltalaiset ja saksalaiset.

Kyselyyn vastasi yli 30000 ihmistä sekä EU:n jäsen- että ehdokasmaissa.

Hellapoliisi
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 660
Liittynyt: Pe Huhti 23, 2010 6:24 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Hellapoliisi » Ti Elo 04, 2015 1:11 am

Riukiu kirjoitti:Yhteiskunta suhtautuu kummallisen ponnettomasti näiden mamujengien riehumiseen. Se voitaisiin juuria pois. Ilmeisesti eliitti haluaa ongelmia ja tiedustelupalvelut ovat niitä luomassa.
Eliitti ymmärtää sijoittaa turvallisuuspalveluihin ja laittaa omiakin saman alan yrityksiä pystyyn. Poliisi ajetaan jossain vaiheensa kuitenkin liian kalliina minimiin ja turvafirmat alkavat hoitamaan osaa poliisien tehtäviä. Minulla ei ole kylläkään mitään sitä vastaan vaikka turvafirmat hoitaisivat jo nyt känniääliöitä. Poliisihan ei heille voi mitään ja miekkahotellin hinnat eivät kirpaise tarpeeksi.

Senpä vuoksi turvafirman kannattaisi räätälöidä känniääliön hoitopaketti joka saakin maksaa reilusti. Siihen sisältyisi mahdollinen lääkärin apu, sairaanhoito ja rakentava keskustelu sosionomin kanssa. Sen lisäksi voi myös hintaan sisällyttää seisovan pöydän ettei asiakas joudu lähtemään jatkamaan touhujaan tyhjin vatsoin.
Hys hys!

Hellapoliisi
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 660
Liittynyt: Pe Huhti 23, 2010 6:24 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Hellapoliisi » Ti Elo 04, 2015 1:16 am

Suomalaispoliitikot tavoittelevat vain omaa etuaan. Sen vuoksi he eivät uskalla nostaa kissaa pöydälle. Jos kadun miesten ja naisten järki jo sanoo sen, ettei naisten säkkiin laittamaminen toimi täällä koska yhteiskuntamme on rakennettu sen varaan että kaikki kynnelle kykenevät käyvät töissä eivätkä ole kotona hellan ja nyrkin välissä johonkin satukirjaan vedoten.

Suomen kannattaisi ottaa Tanskan tyyliset testit käyttöön ja niiden perusteella valita tänne yksilöitä jotka integroituisivat parhaiten. Nythän kuvitellaan että määrä korvaa laadun.
Hys hys!

Avatar
PaxCow
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2527
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja PaxCow » Ti Elo 04, 2015 8:23 am

Hellapoliisi kirjoitti:Suomen kannattaisi ottaa Tanskan tyyliset testit käyttöön ja niiden perusteella valita tänne yksilöitä jotka integroituisivat parhaiten. Nythän kuvitellaan että määrä korvaa laadun.
Mitä tarkoitat tällä?

Kertauksen vuoksi tässä viime vuonna myönnetyt oleskelulupapäätökset kansalaisuuksittain:
1. Venäjä
2. Intia
3. Somalia
4. Kiina
5. Ukraina

Suomesta sai oleskeluluvan viime vuonna 20 371 ihmistä. Näistä pakolaisia oli 2 376 eli noin 12 prosenttia.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Avatar
Rescuer
Sherlock Holmes
Viestit: 3411
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Rescuer » Ti Elo 04, 2015 9:59 am

Maahanmuuttotilastoja on helppo vääntää mieleisekseen;
Laita nyt samalla tilastot maittain:
-työperäiset
-opiskeluluvat
-perhesuhteisiin liittyvät, toisella kansalaisuus vs. toisella oleskelulupa
-jne.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

Avatar
PaxCow
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2527
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja PaxCow » Ti Elo 04, 2015 10:59 am

Rescuer kirjoitti:Maahanmuuttotilastoja on helppo vääntää mieleisekseen;
Laita nyt samalla tilastot maittain:
-työperäiset
-opiskeluluvat
-perhesuhteisiin liittyvät, toisella kansalaisuus vs. toisella oleskelulupa
-jne.
Tarkoitukseni oli näyttää, mistä päin tänne eniten tulee porukkaa, kun Hellapoliisi puhui "määrästä ja laadusta". En vääntänyt tilastoja mitenkään, vaan otin ne ihan suoraan täältä: http://www.migri.fi/tietoa_virastosta/t ... patilastot

Voit itse laittaa ihan mitä tilastoja haluat! :wink:
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

bettya
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 45
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 8:12 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja bettya » To Elo 06, 2015 11:26 am

PaxCow kirjoitti:
Rescuer kirjoitti:Maahanmuuttotilastoja on helppo vääntää mieleisekseen;
Laita nyt samalla tilastot maittain:
-työperäiset
-opiskeluluvat
-perhesuhteisiin liittyvät, toisella kansalaisuus vs. toisella oleskelulupa
-jne.
Tarkoitukseni oli näyttää, mistä päin tänne eniten tulee porukkaa, kun Hellapoliisi puhui "määrästä ja laadusta". En vääntänyt tilastoja mitenkään, vaan otin ne ihan suoraan täältä: http://www.migri.fi/tietoa_virastosta/t ... patilastot

Voit itse laittaa ihan mitä tilastoja haluat! :wink:
Onko sellaista tilastoa mistä näkee miten paljon tietty ihonväri vaikuttaa rikosten tekemiseen?

Avatar
PaxCow
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2527
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja PaxCow » To Elo 06, 2015 12:01 pm

bettya kirjoitti:Onko sellaista tilastoa mistä näkee miten paljon tietty ihonväri vaikuttaa rikosten tekemiseen?
En tiedä, olitko outoine pyytöinesi tosissasi, mutta tilastoilla harvoin pystytään esittämään vaikuttavuutta.

USA:ssa ihonvärin ja rikollisuuden yhteyttä on kyllä tutkittu. Aihe on tietysti monimutkainen ja siihen liittyy useita teorioita ja tieteenaloja. En tiedä näiden "virallisia" suomenkielisiä käännöksiä, mutta ainakin nämä teoriat liittyvät aiheeseen:

- Conflict theory:
social structures within society may pressure citizens to commit crime; crime is an inevitable consequence of the conflict which arises between competing groups within society; conflict theory proposes that crime could be largely eliminated if the structure of society were to be changed

- Social disorganization theory:
proposes that high rates of crime are largely the result of a heterogeneous and impoverished social ecology

- Strain theory:
social structures within society may pressure citizens to commit crime

- Subcultural theory
a set of theories arguing that certain groups or subcultures in society have values and attitudes that are conducive to crime and violence

- Macrostructural opportunity theory:
this theory predicts that, if residential areas were more racially integrated, intraracial crime would decrease and interracial crime would increase correspondingly
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Ailar
Sherlock Holmes
Viestit: 3318
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Ailar » To Elo 06, 2015 1:19 pm

Ikäviä uutisia tulee jo kirpparirintamaltakin. Mäntässä sijaitseva Amandan aarteet -kirpputorin pitäjä on joutunut kovan eteen. Lainaan tähän hänen kirjoituksensa facebookista (sama on suomi24-palstalla):

Rakkaat asiakkaat ❤ väkeä on kesän aikana käynyt ruuhkaksi asti ja myyntipaikat täynnä, kiitos siitä! Tilanne ja tunnelma kirppiksellä on kuitenkin viimeaikoina käynyt niin tukalaksi ja kaoottiseksi, että olen vakavasti alkanut harkitsemaan suositun kirpputorin sulkemista .. Tilanne johtuu Mäntän vastaanottokeskuksen toiminnasta. Tämän on moni asiakas joutunut toteamaan. Pakolaisia on alkanut maleksia kirpputorilla. He tulevat suurina ryhminä, sotkevat myyntipaikat, rikkovat tavaroita, meluavat, eivät halua maksaa pyydettyä hintaa, etuilevat jonossa, tulevat juuri ennen sulkemisaikaa eivätkä halua lähteä pois. Minulla ei riitä energia enää tähän. Siivoan 2-3h heidän sotkujaan ylitöinä. Olen pyytänyt apua vastaanottokeskukselta. Sitä en saa, mitään ei voida tehdä. Pakolaisia tulee lisää eikä heitä ehditä kouluttaa / tehdä kotouttamissuunnitelmaa. Minun pitäisi palkata vartija ja siivooja, siihen ei ole varaa. Tuntuu että spr vie leivän nyt minun perheeltä. Toivon etten pahoita kenenkään mieltä, mutta en juuri keksi vaihtoehtoja ❤

bettya
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 45
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 8:12 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja bettya » To Elo 06, 2015 1:32 pm

Vaikka otsikko on että ....repii kansaa kahtia... niin tällaiset tapaukset sekä tietenkin myös paljon vakavammat tekevät kansasta yhtenäisen. Ainoastaan päättäjät, joiden ainoana tehtävänä on kilven killotus, eivät ole samaa mieltä kansan kanssa. Siinä on se sauma.

RBW
Alokas
Viestit: 28
Liittynyt: Su Elo 25, 2013 6:59 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja RBW » To Elo 06, 2015 10:58 pm

Mahtaako väellä olla ajatuksia miksi nuin monet laittomatmaahanmuuttajat haluavat juuri britteinsaarille? uuutisissa ollut nyt tiuhaan juttua loukkaantuneista ja jopa kuolleista tunnelimatkaajista.

bettya
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 45
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 8:12 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja bettya » Pe Elo 07, 2015 8:46 am

RBW kirjoitti:Mahtaako väellä olla ajatuksia miksi nuin monet laittomatmaahanmuuttajat haluavat juuri britteinsaarille? uuutisissa ollut nyt tiuhaan juttua loukkaantuneista ja jopa kuolleista tunnelimatkaajista.
Sinne on ennekin saanut muuttaa avoimen politiikan vuoksi. Siellä on ennenkin räjäytelty linja-autoja.

Tapasin manchesteriaisen herran joka kertoi että siellä on kaikki päin helevettiä ja oli sitä mieltä että Suomessa on vielä kaikki hyvin. Vielä...

Avatar
Rescuer
Sherlock Holmes
Viestit: 3411
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Rescuer » Pe Elo 07, 2015 9:36 am

RBW kirjoitti:Mahtaako väellä olla ajatuksia miksi nuin monet laittomatmaahanmuuttajat haluavat juuri britteinsaarille? uuutisissa ollut nyt tiuhaan juttua loukkaantuneista ja jopa kuolleista tunnelimatkaajista.
Siellä ei aikaisemmin kenenkään tarvinnut kantaa mukanaan henkilöllisyystodistuksia tai edes todistaa henkilöllisyyttään viranomaisille. Eli laittomat siirtolaisetkin saivat täysin vapaasti oleskella maassa...
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

Vastaa Viestiin