10-vuotias poika ampui isänsä - jenkkinatsi Jeff Hall kuollut

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
maija turjukka
Sherlock John Holmes
Viestit: 5066
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:58 pm

10-vuotias poika ampui isänsä - jenkkinatsi Jeff Hall kuollut

Viesti Kirjoittaja maija turjukka » To Touko 12, 2011 7:10 am

Sitä saa, mitä tilaa, harmi vaan, että pienen pojan elämä on peruuttamattomasti pilalla :?
Yksi Yhdysvaltain suurimman natsipuolueen keulahahmoista ammuttiin kotisohvalleen toukokuun alussa. Jeff Hall tuli tunnetuksi USA:n Kansallissosialistisen puolueen Kalifornian jaoston johtajana.

Ampujaksi epäillään Hallin 10-vuotiasta poikaa, jonka uskotaan saaneen käsiinsä isänsä aseen ja tulittaneen sillä perheen talossa Kalifornian Riversidessa.

Puolueensa verkkosivuilla Hallia kuvataan hyväksi isäksi viidelle lapselleen. Häntä seuranneiden toimittajien mukaan uusnatsi-isä viljeli vihaideologiaansa myös jälkikasvulleen. Hän ylpeili siitä, että opetti poikaansa ampumaan ja käyttämään pimeänäkölaseja, joista olisi hyötyä laittomien maahanmuuttajien "bongaamisessa". Hall jaostoineen osallistui aktiivisesti vapaaehtoiseen rajapartiointiin laittoman maahantulon suitsimiseksi. Lisäksi hän piti palopuheita valkoisen rodun ylivertaisuudesta sekä rasistisia vihapuheita.

Natsisymboleja viljellyt Hall seikkailee muistovideossaan mm. mustaan naamioon ja maastopukuun pukeutuneena, kädessään haulikko. New York Times-lehden mukaan pojan kohtalona on joutua alaikäisenä rikoksentekijänä nuoriso-oikeuteen, missä syyttäjä vetoaa todennäköisesti mielenvikaisuuteen
http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.sht ... tisohvalle

Aatetoverien lataama Jeff Hall-in muistovideo YouTubessa, kommentointimahdollisuus poistettu, katselukertoja tähän mennessä reilut 4000

http://www.youtube.com/watch?v=7mrF99MI ... r_embedded

Kuva

Ehtisiköhän joku suomentaa lisää oheisista artikkeleista?

http://www.whatsonningbo.com/news-2980- ... ornia.html

http://www.huffingtonpost.com/2011/05/0 ... 58196.html

http://www.huffingtonpost.com/2011/05/1 ... 60220.html
-Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta.-

kakkosurpo
Fitz ratkaisee
Viestit: 6812
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: 10-vuotias poika ampui isänsä -jenkkinatsi Jeff Hall kuollut

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo » To Touko 12, 2011 7:42 am

Yhdessä dokkarissa missä käsiteltiin USA:n uusnatseja Jeff Hall avoimesti kertoi käyttäneensä asetta rajapartioinnin yhteydessä, mutta ei tarkentanut missä, pelkäsi että voisi saada murhatuomion. Hän ei hyväksynyt sitä että laittoman maahantulijan ampumisesta voi saada saman tuomion kuin ihmisen ampumisesta. Tämän paskiaisen maanpäällisen vaelluksen loppumista suree tuskin kukaan täysipäinen ihminen. En usko pojan loppu elämän olevan pilalla. Uskoisin pojan vanhetessa hänen tajuavan tehneensä hyvän teon ihmiskunnalle. Oikeus tuskin kovin ankarasti rankaisee kun ottaa olosuhteet huomionn.
Täällä tänään, missä huomenna?

Bias
Magnum
Viestit: 1379
Liittynyt: Su Heinä 19, 2009 1:04 pm

Re: 10-vuotias poika ampui isänsä -jenkkinatsi Jeff Hall kuollut

Viesti Kirjoittaja Bias » To Touko 12, 2011 8:38 am

Vihan hedelmiä. Surkeaa ja surullista.

Pakko on silti sanoa, että kohdassa 1:45 videossa oleva kuva toi mieleen erään elokuvan ja erään hahmon siinä niin selvästi, ettei ehkä suoranaisesti kunnianosoituksena toimi...
Ei ole syyttömiä. On vain huonosti kuulusteltuja.
Josif Stalin

katjuska.84
Ran-tan-plan
Viestit: 373
Liittynyt: Pe Touko 21, 2010 8:38 am
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: 10-vuotias poika ampui isänsä -jenkkinatsi Jeff Hall kuollut

Viesti Kirjoittaja katjuska.84 » To Touko 12, 2011 9:06 am

Motiivi olisi kiva tietää, itselle se ei ainakaan tuosta yhdestä artikkelista selvinnyt, tosin siinä kyllä sanottiin ettei ollut selvinnyt vielä oikeudellekaan. Mutta tuon ikäinen poika, joka on jopa opetettu käyttämään asetta, tuskin "vahingossa" ampuu isäänsä. Tässä tapauksessa säälin kyllä poikaa ja toivon, ettei saa kovin ankaraa rangaistusta nuoren iän ja olosuhteiden vuoksi.
Entäpä jos elämä onkin vain unta matkalla kuolemaan?

katjuska.84
Ran-tan-plan
Viestit: 373
Liittynyt: Pe Touko 21, 2010 8:38 am
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: 10-vuotias poika ampui isänsä -jenkkinatsi Jeff Hall kuollut

Viesti Kirjoittaja katjuska.84 » To Touko 12, 2011 9:33 am

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201105 ... 1_ul.shtml

Kymmenvuotiaan kalifornialaispojan epäillään ampuneen kuoliaaksi isänsä.

Isä oli syytänyt vuosien ajan pojalle rasistista ja väkivaltaista propagandaa. Poikaa syytetään nyt alaikäisenä tehdystä murhasta.

Pojan isä Jeffrey Hall ammuttiin käsiaseella perheen kodin olohuoneessa toukokuun 1. päivän vastaisena yönä Etelä-Kaliforniassa.

Ampumisen motiivi ei ole selvillä, mutta poliisin mukaan uhri oli ammuttu tahallisesti. Perheen viisi lasta oli elänyt vuosia köyhyydessä ja likaisissa oloissa.

Vanhemmat olivat käyneet läpi riitaisan avioeron, jossa molemmat osapuolet olivat syyttäneet toisiaan lasten hyväksikäytöstä. Isä oli saanut vuonna 2004 lasten huoltajuuden.

- Katso mitä isäni antoi minulle, poika oli New York Times -lehden mukaan ujosti sanonut päivää ennen isän ampumista esitellessään vierailijalle ohutta nahkavyötä, jossa oli hopeanvärinen natsien SS-merkki.

Putkimies Jeffrey Hall, 32, oli omistanut elämänsä Yhdysvaltain suurimmalle uusnatsipuolueelle, National Socialist Movementille (NSM).

Hall johti puolueen paikallisosastoa Riversidessa, Los Angelesin itäpuolella. Suulas Hall ei koskaan peitellyt rasismiaan tai intoaan natsiunivormuihin ja aseisiin. Hän oli ajanut päänsä kaljuksi ja antanut tatuoida sen takaosaan ristin ja pääkallon.

Hall piti usein puheita NSM:n tilaisuuksissa, joihin osallistui niin nuoria skinheadeja kuin vanhoja Ku Klux Klanin jäseniäkin. Hän oli kertonut NY Timesille olevansa valmis kuolemaan valkoihoisen valtion puolesta.

Omaa poikaansa hän tuskin ajatteli tuolloin surmaajakseen.

Poika esiintyi keskiviikkona oikeudessa eikä vilkaissutkaan paikalla olleeseen äitiinsä tai muihin perheenjäseniin. Poika oli kuitenkin pyytänyt myöhemmin, että saisi nähdä isoäitinsä ja äitipuolensa.

Pojan asianajaja harkitsee jutussa syyntakeettomuuteen vetoamista.

NINA DALE
[email protected]
Entäpä jos elämä onkin vain unta matkalla kuolemaan?

Bias
Magnum
Viestit: 1379
Liittynyt: Su Heinä 19, 2009 1:04 pm

Re: 10-vuotias poika ampui isänsä -jenkkinatsi Jeff Hall kuollut

Viesti Kirjoittaja Bias » To Touko 12, 2011 9:40 am

Jeff Hall itse puhuu nauhalla, että on ylpeä kuusi vuotiaasta tyttärestään, joka "ymmärtää" isänsä omistautumisen liikkeelle ja tulevaisuuden rakentamiselle, vaikka isä ei olekaan ehtinyt viimeisenä parina vuotena tyttärensä synttäreille.

Neljän lapsen äitinä voin sanoa, että lapsi ei "ymmärrä" tuollaista. Voi tyytyä asiaan, mutta paha mieli on varmasti.

Vaikka perheessä ei olisikaan mitään sen kummempaa hyväksikäyttöä, niin isän poissaolo voi aiheuttaa pahaa mieltä ja hylkäämisen tunteita. Jos samaan aikaan lapsille opetetaan, että ne, joista ei tykätä voi huoletta ampua, tai oikeastaan pitääkin ampua, niin alkaa olla soppa valmis. Normaalit vanhemmathan yrittävät opettaa lapsilleen ihan muita keinoja purkaa ja ilmaista pettymystään ja sietää hankaliakin tilanteita.
Ei ole syyttömiä. On vain huonosti kuulusteltuja.
Josif Stalin

Jormakas
Alokas
Viestit: 19
Liittynyt: Pe Huhti 01, 2011 10:48 am

Re: 10-vuotias poika ampui isänsä -jenkkinatsi Jeff Hall kuollut

Viesti Kirjoittaja Jormakas » To Touko 12, 2011 10:14 am

kakkosurpo kirjoitti:Yhdessä dokkarissa missä käsiteltiin USA:n uusnatseja Jeff Hall avoimesti kertoi käyttäneensä asetta rajapartioinnin yhteydessä, mutta ei tarkentanut missä, pelkäsi että voisi saada murhatuomion. Hän ei hyväksynyt sitä että laittoman maahantulijan ampumisesta voi saada saman tuomion kuin ihmisen ampumisesta. Tämän paskiaisen maanpäällisen vaelluksen loppumista suree tuskin kukaan täysipäinen ihminen. En usko pojan loppu elämän olevan pilalla. Uskoisin pojan vanhetessa hänen tajuavan tehneensä hyvän teon ihmiskunnalle. Oikeus tuskin kovin ankarasti rankaisee kun ottaa olosuhteet huomionn.
Kyllä mun mielestä laittomat rajanylittäjät pitäis surutta ampua. Hillitsisi aika tehokkaasti laitonta maahanmuuttoa, ja sais ne turvapaikan hakijat toimimaan virallisia teitä pitkin...

Avatar
Valoviikate
Helen Mirren
Viestit: 1434
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2008 7:12 pm
Viesti:

Re: 10-vuotias poika ampui isänsä -jenkkinatsi Jeff Hall kuollut

Viesti Kirjoittaja Valoviikate » To Touko 12, 2011 10:35 am

http://www.whatsonningbo.com/news-2980- ... ornia.html
^Tuolta. Löytyy myös kuvia, joita en nyt jaksanut laittaa tähän.

10-vuotias poika, joka on syyllistynyt natsi-isänsä ampumiseen, kuuli tänään syytteet murhasta nuoriso-oikeudessa.

Poika, istuen oikeussalissa nuorisovankikeskuksen (juvenile hall=paikka, jossa alaikäisiä pidetään tutkintavankeudessa, toim. huom.) oranssissa asussa ja kahleissa, kuunteli hiljaa syytteet murhasta ja murha-aseen käytöstä (charge of using a gun in the commission of the killing was read out).

Viranomaiset väittävät, että poika, jota ei ole tunnistettu, ampui tahallisesti 32-vuotiaan Jeff Hallin heidän Riverside-kodissaan sunnuntaina. Motiivia ei ole paljastettu.

Press Enterprisen mukaan viranomaiset ovat sanoneet, että pojan isän poliittiset näkemykset eivät liittyneet ampumiseen.

Piirikunnan apulaisasianjaja Ambrosio Rodriguez sanoi, että tapauksen olosuhteet, kuten tekijän nuori ikä, ovat äärimmäisen harvinaisia.

Hän kertoi Press Enterpriselle: "Tämä on melkein ennenkuulumatonta ennen kuin tänään. Kiitos Jumalalle, että isänmurha ei ole jotain, mihin törmää päivittäin."

Jos poika todetaan syylliseksi, häntä voidaan pitää nuorisovankikeskuksessa 18-vuotiaaksi asti tai toisessa nuorten tutkintavankeuslaitoksessa 25-vuotiaaksi asti.

Uhri Hall oli National Socialist Movementin alueellinen johtaja. Järjestön tarkoitus on edistää valkoista separatismia. Hänen 4 muuta lastaan on otettu huostaan.

Tämän päivän tiedonantojen julkinen puolustustaja oli nimetty, mutta tutkintavankeuden kuulemista on lykätty 2 viikkoa kun pojan biologinen äiti Washingtonista harkitsee yksityisen asianajajan hankkimista ja mahdollisesti vetoomuksia.

Leticia Neal kertoi tuomarille: "Sain tietää tästä kaikesta juuri tänä maanantaina."


Hänen julkinen puolustustajansa on sanonut puolustuksen punnitsevan useita mahdollisia puolusteluja, myös sitä, että poika olisi syytön mielensairauden vuoksi.

Matt Hardy, pojan julkinen puolustaja, kertoi Press Enterpriselle: "Tästä tulee pitkä juttu. Tässä on joitain hyvin vaikeita ongelmakysymyksiä."

Pojan äitipuoli, äiti ja isoäiti olivat läsnä kuulemisessa. Kun hän lähti oikeussalista, hän vilkutti kahlitulla kädellään heille, saaden äitipuolensa murtumaan.

Herra Hall oli putkimies ja nouseva tähti detroitilaisessa neo-natsi ryhmässä, joka johti paikallista vesikidutusta viime marraskuussa (who ran for office at his local water board last November).

Naapurit kertovat, että hän lennätti swastikaa kotonaan edellisvuoden halloween-juhlissa. Juhlavieraat olivat pukeutuneet Ku Klux Klan kostuumeihin.

A New York Times reporter attended a meeting of the local group at his home the night before he was killed, where Mr Hall called on members to join him for militia-style raids for illegal immigrants along the Mexico-Arizona border.
New York Timesin toimittaja osallistui tapaamiseen paikallisen ryhmän kanssa hänen kotonaan päivää ennen kuin hän tapettiin.
Viimeksi muokannut Valoviikate, To Touko 12, 2011 11:18 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

katjuska.84
Ran-tan-plan
Viestit: 373
Liittynyt: Pe Touko 21, 2010 8:38 am
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: 10-vuotias poika ampui isänsä -jenkkinatsi Jeff Hall kuollut

Viesti Kirjoittaja katjuska.84 » To Touko 12, 2011 10:50 am

Valoviikate kirjoitti:Viranomaiset väittävät, että poika, jota ei ole tunnistettu, ampui tahallisesti 32-vuotiaan Jeff Hallin heidän Riverside-kodissaan sunnuntaina. Motiivia ei ole paljastettu.[

Tummennus minun. Miten niin ei ole tunnistettu? Siis eikö kuitenkaan ole varmaa ampuiko kyseinen poika isänsä vai ampuiko hänet joku muu?
Eiköhän tämä nyt aivan selvää ole kuka on ampunut ja kenet?
Entäpä jos elämä onkin vain unta matkalla kuolemaan?

Sijaltainen
Alibin kestotilaaja
Viestit: 339
Liittynyt: Pe Maalis 14, 2008 2:08 am

Re: 10-vuotias poika ampui isänsä -jenkkinatsi Jeff Hall kuollut

Viesti Kirjoittaja Sijaltainen » To Touko 12, 2011 11:09 am

Vai tarkoittaisiko että nimeä ei ole annettu julkisuuteen?
Jos Sijaltainen nousisi, taivaaseen ota luoksesi.

Avatar
Valoviikate
Helen Mirren
Viestit: 1434
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2008 7:12 pm
Viesti:

Re: 10-vuotias poika ampui isänsä -jenkkinatsi Jeff Hall kuollut

Viesti Kirjoittaja Valoviikate » To Touko 12, 2011 11:27 am

Alkuperäistekstissä lukee:
Authorities claim that the boy, who has not been identified, intentionally shot 32-year-old Jeff Hall at their Riverside home on Sunday. A motive has not yet been released.
Minä olen ymmärtänyt sen tarkoittavan, ettei pojan nimeä ole annettu julkisuuteen.

Jatkan suomennosta siitä mihin jäin:

New York Timesin toimittaja osallistui tapaamiseen paikallisen ryhmän kanssa hänen kotonaan päivää ennen kuin hän tapettiin. Siellä herra Hall kutsui ryhmän jäsenet liittymään hänet seuraansa miliisityyliseen rynnäköön laittomia maahanmuuttajia vastaan Meksikon ja Arizonan rajan keskuudessa.

Hän sanoi: "Tämä on tätä nykyä hyvin aktiivinen alue. Te kaverit otatte viritetyt Glocksissa matkaan ja me mennään laittamaan ranttaliksi. Lähdemme rajalle. Niin me tehdään."

Riverside Press-Enterprisen mukaan heiltä soitettiin poliisille 4:ltä aamulla sunnuntaina, että siellä ammuttiin.

Kuolinsyytutkijat toimiston mukaan herra Hall kuoli yksittäiseen ampumahaavaan, jonka aiheutti "tunnettu hyökkääjä". Hänen vaimonsa ja 5 lasta olivat kotona ampumisen aikaan.

http://www.huffingtonpost.com/2011/05/1 ... 60220.html
^Tässä on aika lailla samoja asioita kuin mitä on jo mainittu.
Poliisi saapui aamuyöstä tuonne talolle ja näki, että Jeff Hall makasi kuolleena sohvalla. Syyttäjät sanovat, etteivät tiedä motiivia, mutta perheoikeuden asiakirjoista piirtyy esiin kuva ongelmaisesta pojasta, joka vietti ensimmäiset vuotensa nälkäisenä asuen likaisissa ja törkyisissä olosuhteissa, kun vanhemmat selvittelivät sotkuista avioeroaan, johon kuului myös syytöksen lapsen pahoinpitelystä.

Todistusaineistosta herää kysymys, onko poika kypsä erottamaan oikean väärästä ja onko isän natsiaatteella roolia ampumisessa.

"On syytä selvittää, mitä on tapahtunut ja miksi niin on tehty", on sanonut Kathleen M. Heide, professori South Floridan yliopistosta Tampasta, joka on kirjoittanut "Miksi lapset tappavat vanhempansa" ja on hoitanut lapsitappajia 30 vuotta.

"Pahoinpitelyt ja laiminlyönnit ovat yleisimmät syyt, miksi lapset tappavat vanhempansa", Heide sanoo.

Keskiviikkona kun poika oli ensi kertaa käsittelemässä tapausta oikeudessa, hän oli löysänä roikkuvassa rangaistusvangin asussa, eikä suonut perheenjäseniinsä katsekontaktia. Myöhemmin hän pyysi saada tavata isoäitinsä ja äitipuolensa. Biologinen äiti, joka ei ollut nähnyt häntä vuosiin, lähti oikeussalista sanomatta mitään.

The Associated Press ei kerro hänen nimeään, koska hän on alaikäinen. Häntä pidetään nuorisovankikeskuksessa (alaikäisten tutkintavankeus) ja hänen 4 sisarustaan on otettu huostaan.

Poliisi ei ole aivan selvillä ammuskelun yksityiskohdista eikä siitä, mistä poika sai käsiaseen. Ase on tosin luultavasti kotoa. Poliisi on sanonut, että he löysivät myös haulikon ammuskelun jälkeen.

Oikeuden papereista selviää, että Hall, 32-vuotias putkimies ja hänen ex-vaimonsa Leticia Neal tappelivat verisesti avioerosta ja lasten huoltajuudesta miltei vuosikymmen sitten, jolloin kumpikin syytti toista lapsen pahoinpitelystä.

2003 lastensuojeluyhdistys haki lapset pois äidiltään, kun hänen 3-kuukauden ikäiset kaksoset (jolla eri isä kuin muilla, ei siis Jeff Hallin lapsi) otettiin sairaalaan, koska he eivät kehittyneet hyvin.
(Tuossa lukee epämääräisesti, että vauvat were hospitalized for failing to thrive. Thrive tarkoittaa kukoistamista, viihtymistä ja menestymistä.) Hallin lapset siirrettiin äidilleen väliaikaisesti, koska Hall oli 3 vuoden koevapaudessa ajettuaan päihtyneenä.

Sosiaalityöntekijät raportoivat todistajien kertoneet, ettei Nealilla ollut sähköä tai kaasua, tiskeissä ryömi toukkia, hyytynyt maito oli vauvojen pulloissa ja lapset olivat likaisia ja usein nälkäisiä ja janoisia.

Hallin lapsilla oli mustelmia ja vammoja, mutta sosiaalityöntekijät eivät kyenneet määrittämään niiden alkuperää tai pahoinpitelyn laajuutta.
Hallin lapset olivat aggressiivisia ja heidän kehityksensä oli viivästynyt, kun asia myöhemmin tarkistettiin, ja hänet otettiin täysin huostaan 2004 (he was granted full custody in 2004).

Edellisvuonna äiti Neal haki lasten yhteishuoltajuutta sanoen, että Hallin natsiaatteet saivat hänet "pelkäämään mitä käy minun penskoilleni". Hall ei suostunut pyyntöön yhteishuoltajuudesta huomauttaen, että lapset oli otettu pois häneltä kun he olivat taaperoikäisiä ja Neal ei ollut soittanut tai lähettänyt synttärikortteja tai -lahjoja kuuteen vuoteen.

"Asiat joista he kärsivät äitinsä huomassa ovat valitettavia", Hall kirjoitti marraskuussa.

Mutta Hall ei salaillut poliittisia uskomuksiaan ja hän kertoi AP-lehdelle lokakuussa kannattavansa valkoista valtaa. "Minä lennätin swastikaa. En piilottele sitä."

Hall tunnetaan lähiössä neo-natsinäkemyksistään ja kytköksistään 60 mailin Los Angelesin itään. Hän on johtanut mielenosoituksia paikallisen synagogan ulkopuolella. Hän on harrastanut vesikidutusta, mikä on asiantuntijoiden mielestä nykyään viharyhmien suosiossa.
Viimeksi muokannut Valoviikate, To Touko 12, 2011 12:13 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Ori Jorhonen
Alibin satunnaislukija
Viestit: 104
Liittynyt: To Maalis 27, 2008 10:56 pm
Paikkakunta: itäpuoli

Re: 10-vuotias poika ampui isänsä -jenkkinatsi Jeff Hall kuollut

Viesti Kirjoittaja Ori Jorhonen » To Touko 12, 2011 12:06 pm

Valoviikate kirjoitti:Herra Hall oli putkimies ja nouseva tähti detroitilaisessa neo-natsi ryhmässä, joka johti paikallista vesikidutusta viime marraskuussa (who ran for office at his local water board last November).
Sulkeissa oleva lause tarkoittaa jotain suuntaan: "pyrki johtokuntaan (tms. virkaan) paikallisella vesilaitoksella".
just just.

Bias
Magnum
Viestit: 1379
Liittynyt: Su Heinä 19, 2009 1:04 pm

Re: 10-vuotias poika ampui isänsä -jenkkinatsi Jeff Hall kuollut

Viesti Kirjoittaja Bias » To Touko 12, 2011 1:17 pm

Kiitos suomennoksista! Paria asiaa voisi ehkä vähän muokata tai täydentää.

Swastikahan on hakaristi.
Valoviikate kirjoitti: Hallin lapsilla oli mustelmia ja vammoja, mutta sosiaalityöntekijät eivät kyenneet määrittämään niiden alkuperää tai pahoinpitelyn laajuutta.
Hallin lapset olivat aggressiivisia ja heidän kehityksensä oli viivästynyt, kun asia myöhemmin tarkistettiin, ja hänet otettiin täysin huostaan 2004 (he was granted full custody in 2004).
Minusta tuo viittaa siihen, että hän (isä) sai yksinhuoltajuuden 2004, ei huostaan ottoon.
Hall tunnetaan lähiössä neo-natsinäkemyksistään ja kytköksistään 60 mailin Los Angelesin itään. Hän on johtanut mielenosoituksia paikallisen synagogan ulkopuolella. Hän on harrastanut vesikidutusta, mikä on asiantuntijoiden mielestä nykyään viharyhmien suosiossa.
Lähde sanoo
He led rallies at a day labor hiring site and outside a local synagogue and his water board candidacy disturbed many residents in the region that experts say has become a hotbed for hate groups.
Hän johti mielenosoituksia päivätyöläisten värväyspaikan (en tiedä suomalaista nimeä, paikka missä värvätään usein laittomia siirtolaisia päiväksi töihin) ja paikallisen synagogan luona ja hänen ehdokkuutensa vesilaitoksen virkaan häiritsi monia alueen asukkaita josta asiantuntijoiden mukaan on tullut viharyhmien pesäke.

Noin minä tuon suomentaisin.
Ei ole syyttömiä. On vain huonosti kuulusteltuja.
Josif Stalin

Sasse75
Ran-tan-plan
Viestit: 376
Liittynyt: Ma Helmi 04, 2008 4:48 pm

Re: 10-vuotias poika ampui isänsä -jenkkinatsi Jeff Hall kuollut

Viesti Kirjoittaja Sasse75 » Pe Touko 13, 2011 8:44 am

Poikaparka... :cry:
"Every saint has a past. Every Sinner has a future."

Avatar
Valoviikate
Helen Mirren
Viestit: 1434
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2008 7:12 pm
Viesti:

Re: 10-vuotias poika ampui isänsä -jenkkinatsi Jeff Hall kuollut

Viesti Kirjoittaja Valoviikate » Ti Touko 17, 2011 10:02 am

Kauniit kiitokset. Suomentelin sitä vähän hätäisesti.
Tuo vesilaitosvirhe... :oops: ...

National Socialist Movement-ryhmän säännöllisissä tapaamisissa hän käytti vahvistinta levittääkseen viestiään aidoitetulla takapihallaan, jossa saattoi torstaisin nähdä pienen teltan, lasten koripallotelineen ja keinutelineet. Etupihalla kukkivat ruusupuskat.

Talo - sijaitsee kivisellä, rosoisella paikalla lähellä moottoritietä. Poliisi oli lähetetty naapurustoon noin vuosi sitten, kun ryhmä mielenosoittajia prostestoi Hallin touhuja vastaan, kehottaen häntä asettamaan kameran. (The house is in a well-kept subdivision that lies between rocky, rugged peaks near a freeway. Police were dispatched to the neighborhood about a year ago when a group of demonstrators protested his activities, prompting Hall to install the camera.)

Millainen rooli Hallin neo-natsismilla on ollut murhan kanssa, on vielä avoin kysymys.

"Jos olet ympäristössä, jossa moraaliset arvosi ovat vääristyneet, se voi vaikuttaa kykyysi erottaa oikea väärästä", sanoi Larry Cunningham, entinen alaikäisten syyttäjä.

Joka tapauksessa Michael Wald, joka opettaa Stanfordin lakikoulussa kurssia lapsista ja laista, on sanonut että "lapsesi sopeuttaminen inhottaviin ideologioihin, ei ole jotain, mihin oikeus kannustaa."

Julkisen puolustuksen edustaja Matt Hardy on sanonut harkitsevansa puolustavansa poikaa vetoamalla tämän hulluuteen, mutta ei ole kommentoinut tarkemmin.

Juruidiset asiantuntijat ovat sanoneet sellaisten vetoomusten olevan kyseenalaisia kun syytetty on niin nuori.
"Lapset kasvot kehittyvät hyvinkin 20:seksi asti", Cunningham sanoi. "Mutta ei ole epätavallista, ettei alle 10-vuotias erota oikeaa väärästä."

Hall kirjoitti, että Nealin huomassa hänen poikansa ja tyttärensä kävivät aggressiivisiksi, sulkeutuneiksi ja heidän henkinen kehityksensä lykkääntyi.

Terapian avulla he alkoivat voida paremmin ja he pärjäsivät luokassa ja koulun ulkopuolisissa harrastuksissa: baletissa ja futiksessa ja molemmat olivat "terveitä, iloisia, seurallisia lapsia", hän sanoi.

Poika, joka on aikaisemin poistettu useista kouluista "villin ja joskus väkivaltaisen käyttäytymisen vuoksi", Hall kirjoitti, "on osoittanut mahtavaa kehittymistä ja enää ei ole pelkoa, että hänet erotettaisiin koulusta."

Itseasiassa hän oli River Springs Charter koulun oppilas, joka sai kotiopetusta.

Tamara Rose, kasvatuksellinen spesialisti, joka vieraili heidän kotonaan aina 20:n päivän välein, kirjoitti oikeudelle olevansa vaikuttunut koulutuksesta, jota lapset saivat ja pani merkille, että koti oli aina koristeltu lasten tekemillä askartelutöillä.

Hän on kieltäytynyt kommentoimasta tarinaa. Koulun toimistoon oli jätetty viesti, johon toivottiin vastausta, mutta siitä ei tullut.

J.T. Ready, National Socialist Movementin entinen jäsen, joka asuu Arizonassa, kertoi AP:lle tunteneensa Hallin vuosien ajan ja että oli käynyt tämän kotona lukuisia kertoja, eikä ollut koskaan nähnyt mitään perheongelmia.

Ready suunnitteli seuraavana viikonloppuna tulevansa Hallin mukaan Meksikoon karkottamaan laittomia maahanmuuttajia.

Hall piti tapaamisen neo-natsiryhmälleen kotonaan viikko rallien jälkeen.

"Te kaverit otatte Glocksinne ladattuina mukaan ja menoks", the New York Times siteeraa häntä. "Me mennään rajalle. Niin me tehdään."

Seuraavana päivänä hän kuoli.

Vastaa Viestiin