Abigail Williams ja Liberty German, Delphi, Indiana

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Siru83
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2736
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Abigail Williams ja Liberty German, Delphi, Indiana

Viesti Kirjoittaja Siru83 » To Helmi 16, 2017 8:55 am

13-vuotiaat Abigail Williams ja Liberty German katosivat maanantaina Delphin pikkukaupungista, joka sijaitsee noin 100 kilometrin päässä Indianan osavaltion pääkaupunginsta Indianapolisista. He olivat kävelleet kahdestaan vanhalla rautatiesillalla. Vähän ennen katoamista Liberty Williams lähetti kuvan Abigailista kävelemässä rautatiesillalla. Tytöt olivat tulleet paikalle auton kyydillä ja heidät piti hakea sieltä myöhemmin. Kun tytöt eivät tulleet paikkaan, josta heidät piti hakea, heidät ilmoitettiin kadonneksi. Tiistaina tytöt löytyivät kuolleina puron läheltä. Poliisi tutkii tapausta henkirikoksina ja etsii miestä, joka näkyy rautatiesillalla otetussa kuvassa. Poliisi sanoo etsivänsä miestä, jotta tämä voisi kertoa, mitä on mahdollisesti nähnyt. Poliisi ei ole julkaissut kuolinsyytä eikä kertonut, miksi tapausta tutkitaan henkirikoksina.

Lähteet:

http://heavy.com/news/2017/02/liberty-l ... ly-bridge/

http://metro.co.uk/2017/02/15/two-girls ... t-6450019/

https://au.news.yahoo.com/a/34420690/se ... und/#page1

reppuli
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 210
Liittynyt: Ke Elo 31, 2011 12:57 am

Re: Abigail Williams ja Liberty German, Delphi, Indiana

Viesti Kirjoittaja reppuli » Pe Helmi 24, 2017 11:54 pm

https://www.fbi.gov/contact-us/field-of ... l-williams

FBI tutkii ja epäillystä on julkaistu kuvia (esiintyy tyttöjen kuvaamalla videolla) ja ääninäyte, jossa mieshenkilö sanoo "down the hill".

Edit: mies on nyt tosiaan epäiltynä osallisuudesta. Näin lukee yo. linkistä aukeavan sivun lopusta löytyvissä tiedotteissa.
Pieni tytön tylleröinen tietä pitkin kulki. Saapui sinne Nukku-Matti, silmät pienet sulki. Kasvoi kuusi kukkalatva, käki siinä kukkui. Mutta tytön tylleröinen nurmikolla nukkui.

Tähtisade
Sammakkoprofessori
Viestit: 463
Liittynyt: To Heinä 24, 2008 5:37 pm

Re: Abigail Williams ja Liberty German, Delphi, Indiana

Viesti Kirjoittaja Tähtisade » Su Helmi 26, 2017 6:43 pm

Tosiaan ei sitten mitään uutta asian tiimoilta. Liberty Germanin kuvaaman videon mies on nimetty epäillyksi. Tosin tutkijat eivät poissulje mahdollisuutta, että paikalla olisi ollut useampikin tekijä, vaikkei siihen varsinaisesti mikään tällä erää viittaa.

Toinen uhreista, Liberty German, on syystä tai toisesta päätynyt tallentamaan kännykällään tätä epäiltyä. Tallennetta ei ole julkistettu kokonaisuudessaan, koska sen kuvaillaan olevan karmivaa kuultavaa.

Kansainvälisillä nettipalstoilla on nostettu esiin Lyric Cookin ja Elizabeth Collinsin selvittämätön henkirikos Iowasta v. 2012, sillä tapauksella on jonkin verran yhtymäkohtia.

Tähtisade
Sammakkoprofessori
Viestit: 463
Liittynyt: To Heinä 24, 2008 5:37 pm

Re: Abigail Williams ja Liberty German, Delphi, Indiana

Viesti Kirjoittaja Tähtisade » Su Maalis 12, 2017 6:34 pm

Laitetaan tähän nyt MTV:n uutinen asiasta:
MTV kirjoitti:
Kahden teinitytön surma piinaa pikkukylää – Isoisä vetoaa asukkaisiin: "tarkkailkaa ihmisiä, joiden ulkonäkö on muuttunut

Helmikuun 13. päivä Abby Williams, 13, ja Libby German, 14, katosivat vaellusreissullaan Yhdysvalloissa Indianassa sijaitsevassa Delphin pikkukaupungissa.

Heidän ruumiinsa löytyivät seuraavana päivänä läheisestä metsästä.

Tapahtumista on kulunut nyt kolme viikkoa, eikä poliisi ole vieläkään pidättänyt ketään, vaikka alkuun näytti, että poliisi olisi päässyt tappajan jäljille.

Poliisi julkaisi hyvin pian tyttöjen ruumiiden löytämisen jälkeen kuvan epäillystä miehestä. Toinen surmatuista tytöistä oli onnistunut videoimaan epäillyn miehen seuraamassa heitä. Videolla kuuluu, kuinka mies huutaa ”mäkeä alas”.

Voit kuunnella ääninäytteen tästä:
http://www.in.gov/isp/files/Delphi_male_voice_loop.mp3

Libbyn isoisä vetosi viimeksi torstaina ihmisiin epäillyn löytämiseksi.

– Olkaa tarkkoina ja kiinnittäkää huomiota ihmisiin, jotka ovat muuttaneet ulkonäköään viime aikoina. Jos herää pienikin epäily, ilmoita siitä. Anna viranomaisten tutkia siitä eteenpäin.

Tunnelma pikkukylässä on äärimmäisen kireä, sillä kaikki tuntevat siellä toisensa ja henkilö tai henkilöt, jotka tytöt surmasivat, ovat yhä vapaalla jalalla.

– Kukaan ei pystynyt uskomaan, että mitään tällaista voisi tapahtua pienessä 3 000 asukkaan yhteisössä. Ihmiset etsivät yhä vastauksia kysymykseen miksi, kylän edustaja Jake Adams sanoi ABC Newsille.

Vaikka tutkinnassa ei ole tapahtunut edistystä viime viikkojen aikana, Indianan poliisi on varma, että tekijä tai tekijät löytyvät.
Lähde: http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/arti ... ut/6345780

Olen jonkin verran seurannut tapausta. Libby on saanut videota ja audiota oletetusta tekijästä, surma tapahtui keskellä kirkasta päivää, vaan hankalalta näyttää tämän selviäminen.

Surmatapaa ei ole paljastettu. Dna:sta tutkijat ovat antaneet melko ristiriitaista tietoa ja/tai muutelleet sanomisiaan, jotka eri mediat ovat käsittäneet eri tavalla. Erikoiselta tuntuisi sekin, ettei mitään dna-jälkeä olisi jäänyt. Osumia ei kuitenkaan ole sitten kaiketi löytynyt. Alueen seksirikollisia on kuulemma käyty läpi, joten ilmeisesti uhri/uhrit on raiskattu.

Libbyn kuolinpäiväksi on kuolinilmoitukseen merkattu katoamispäivä 13.2. ja Abbyn löytymispäivä 14.2. Tähän poliisi ei ole ottanut kantaa.

llewellyn
Ran-tan-plan
Viestit: 394
Liittynyt: Ma Elo 04, 2008 2:13 pm

Re: Abigail Williams ja Liberty German, Delphi, Indiana

Viesti Kirjoittaja llewellyn » To Huhti 06, 2017 9:00 am

Tämä on kyllä sekä mielenkiintoinen että karu tapaus. Ilmeisesti uhrit tosiaan saivat tekijän videolle, mutta siltikään ei näytä että tutkinta olisi kauheasti edistynyt. Ohessa sangen havainnollinen video tapahtumasta (Webleuthsin nimimerkin tekemä - se on jotakuinkin loistava rikoskeskustelu-sivusto):

https://www.youtube.com/watch?v=HH3twaMV9Fg

Ja tässä linkki uusimpaan Websleuthsin ketjuun:

http://www.websleuths.com/forums/showth ... eb-2017-45

edit: Jutussa on siis tämän lisäksi outoa hyvin tiukka aikajana (vaikka ruumiit löydettiinkin vasta seuraavana päivänä) sekä tapahtumapaikka, mikä maisemastaan huolimatta on aivan keskellä asuttua seutua, käytännössä asutusta on aivan muutaman sadan metrin päässä murhapaikasta ja pientä jokea reunustava metsikkö on kapea alue peltojen keskellä pari kilometriä Delphin kaupungista. Silti tekotapa mahdollistaa sekä jonkinlaisen sattumakohtaamisen että etukäteen suunnitellun murhan.

Tähtisade
Sammakkoprofessori
Viestit: 463
Liittynyt: To Heinä 24, 2008 5:37 pm

Re: Abigail Williams ja Liberty German, Delphi, Indiana

Viesti Kirjoittaja Tähtisade » La Loka 27, 2018 8:37 pm

^ Websleuths on kieltämättä mahtava palsta!

Reilu vuosi ja 8 kk, eikä tapauksesta ole lopulta mitään konkreettista päivitettävää.

Tämä luonnos on sittemmin julkaistu:
Kuva

Piirrosta varten on otettu huomioon niin Libbyn snapchat-julkaisu kuin mahd. epäillyn kanssa vastakkain tulleiden henkilöiden muistikuvat.

Abbyn ja Libbyn omaiset yrittävät yhä aktiivisesti saada tapaukselle julkisuutta.

Tässä kaiketi viimeisin syvempi haastattelu CrimeConista kesältä. Suosittelen katsomaan, jos tapaus kiinnostaa:

http://www.abbyandlibby.org/news/the-de ... ies-speak/

YouTubesta löytyy esim. useampi klippi Dr. Philistä hakusanalla: Delphi Murders.

Abbyn ja Libbyn perheenjäsenten ylläpitämä sivusto:
http://www.abbyandlibby.org/

Eazy
Alibin satunnaislukija
Viestit: 145
Liittynyt: Ti Heinä 09, 2013 5:27 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Abigail Williams ja Liberty German, Delphi, Indiana

Viesti Kirjoittaja Eazy » To Huhti 25, 2019 6:59 am

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006083078.html

Liberty, 14, kuvasi epäilyttävää henkilöä hetkeä ennen kuolemaansa – poliisi julkaisi videon murhaajana pidetystä miehestä.


Liberty, 14, kuvasi epäilyttävää henkilöä hetkeä ennen kuolemaansa – poliisi julkaisi videon murhaajana pidetystä miehestä
rac
Julkaistu: 25.4. 0:57


Liberty ja hänen ystävänsä Abigail, 13, löydettiin kaksi vuotta sitten murhattuina Indianassa Yhdysvalloissa. Nyt poliisi toivoo Libertyn kuvaaman videon vievän syyllisen jäljille.
SINITAKKINEN mies ottaa rautatiesillan pölkyillä kaksi hieman epävarmaa askelta. Hänen kätensä ovat taskussa ja katse on luotu alas. Mies on valkoihoinen, mutta kasvonpiirteistä ei saa selvää. Video kestää yhden sekunnin, ja sen on kuvannut kännykällään 14-vuotias Liberty German hetki ennen kuolemaansa.
Video on nähtävissä yllä olevassa ikkunassa osana CNN:n juttua aiheesta.
Liberty ja hänen ystävänsä Abigail Williams, 13, murhattiin kaksi vuotta sitten Delphissä Yhdysvaltojen Indianassa. Heidät löydettiin metsästä ulkoilureitin varrelta, läheltä nyt julkaistussa videossa näkyvää rautatiesiltaa.

Tytöt olivat lähteneet aamulla patikkaretkelle kotikaupunkinsa ulkopuolella sijaitsevalle retkeilyalueelle. He eivät koskaan saapuneet vanhempiensa kanssa iltapäiväksi sopimaansa kohtaamispaikkaan.

RIKOS on edelleen ratkaisematta eikä ketään ole pidätetetty veriteosta epäiltynä. Indianan poliisi paneekin nyt toivonsa murhaajan tunnistamisesta maanantaina julkaisemaansa videoon, jonka Liberty oli onnistunut kuvaamaan.

– Katsokaa hänen eleitään, kun hän kävelee. Tunnistatteko kenelle ne kuuluvat, rikosylikosario Douglas Carter Indianan liittovaltion poliisista kehotti tiedotustilaisuudessa.

POLIISI julkaisi myös Libertyn puhelimellaan nauhoittaman äänitallenteen, jolla kuullaan miehen sanat ”Kaverit, alas rinnettä”.

Poliisi uskoo nyt, että tekijä asuu lähialueella ja ”piilottelee täysin näkyvillä”. Poliisi on tähän mennessä käynyt läpi yli 30 000 vihjettä ja tutkinut yli tuhatta ihmistä. Lisäksi rikoksen ratkaisemiseen johtavista vihjeistä on luvassa 200 000 dollarin (178 000 euron) palkkio.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006083078.html
Bein me is so neat!

Inanna
Sammakkoprofessori
Viestit: 412
Liittynyt: Ma Heinä 24, 2017 5:38 pm

Re: Abigail Williams ja Liberty German, Delphi, Indiana

Viesti Kirjoittaja Inanna » To Huhti 25, 2019 9:05 am

Näin aikoinaan haastattelun, jossa tilallista, jonka mailta tytöt löytyivät, haastateltiin.
Mies oli kokonsa ja näkönsä puolesta yllättävän samankaltainen kuin kuvassa oleva epäilty ja hänestä piirretty luonnos.

Tämä tilallinen puhui omasta pojastaan, kuinka tämä on kirjaimellisesti "syntynyt" siinä metsikössä ja kasvanut siellä.

Missähän tuo poika nyt on ? Onkohan häntä haastateltu ?

Poliisithan lähtevät nyt siitä, että tekijä tunsi paikan ja on paikallisia.

Avatar
dazu
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2630
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Abigail Williams ja Liberty German, Delphi, Indiana

Viesti Kirjoittaja dazu » Pe Huhti 26, 2019 7:59 pm

Profiloija John Kelly on pyrkinyt profiloimaan tapausta ja hän on arvellut, että tekijän kiinnijäämättömyys voisi johtua siitä, että kyseessä olisi ollut jonkinlainen liikkuva sarjamurhaaja. Ehkä tällainen koditon ajelehtija, joka liikkuu alueelta toiselle ja asuu asunnottomien yösuojissa ja jonka liikkumisia poliisin on vaikea jäljittää.

Tämä uusi tieto, jonka mukaan tapausta tutkivat poliisit epäilevät tekijän olleen paikallinen, on nyt tietysti ristiriidassa Kellyn arveluiden kanssa ja Kelly nostikin asian tänään esiin.

Tässä tapauksessahan on ollut kolme keskeistä epäiltyä, jotka on tuotu omilla nimillään esiin mediassa: Daniel Nations, joka on aivan saman näköinen, kuin tekijästä tehty piirroskuva, Thomas Bruce, joka raiskaili ja tappoi aikuisia naisia lähistöllä ja pedofiili Charles Eldridge.

John Kelly uskoo muuten, että tekijä olisi joku sellainen, joka on aiemminkin osoittanut kiinnostusta lapsia kohtaan ja myös sellainen, joka on ollut paljon lasten kanssa tekemisissä...
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Avatar
dazu
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2630
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Abigail Williams ja Liberty German, Delphi, Indiana

Viesti Kirjoittaja dazu » La Huhti 27, 2019 7:50 am

Paikalliset Delphin asukkaat ovat nostaneet nettikeskusteluissa esiin Cody Patty -nimisen miehen, jonka he uskovat olevan tekijä: https://www.facebook.com/cody.patty.1
Miehen nimi on tosiaan pyörinyt keskusteluissa, joten tuodaan se nyt tännekin ihmeteltäväksi...
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

StrongJoe
Alokas
Viestit: 24
Liittynyt: Su Marras 03, 2019 3:25 pm

Re: Abigail Williams ja Liberty German, Delphi, Indiana

Viesti Kirjoittaja StrongJoe » La Heinä 25, 2020 9:43 pm

Voisi vähän nostaa tätäkin tapausta. Finntop5- käyttäjä Youtubessa on tehnyt mielenkiintoisen videon liittyen tähän tapaukseen. Tuo Cody muuten näyttää aivan tuolta toiselta piirretyltä mieheltä, mutta mikä hänet liittää tähän tapaukseen? Muukin kuin ulkonäkö.

jone
Alokas
Viestit: 11
Liittynyt: Ke Helmi 22, 2017 9:46 am

Re: Abigail Williams ja Liberty German, Delphi, Indiana

Viesti Kirjoittaja jone » La Heinä 25, 2020 11:50 pm

Onkos tuo cody minkä ikäinen? Minusta tuo videolla esiintyvä mies on iäkäs, eikä nuori.

Jaguaari
Matlock
Viestit: 820
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 7:19 pm

Re: Abigail Williams ja Liberty German, Delphi, Indiana

Viesti Kirjoittaja Jaguaari » Ma Heinä 27, 2020 3:17 pm

Minusta taas tyypillinen peräkammarinpoika, hyvin syönyt, parturi harvinainen luxus. Juntti. Ikää mahdoton sanoa, mutta minusta voi olla yllättävänkin nuori. Muutenkin tästä saisi kuulua enemmän.

Vastaa Viestiin