41-vuotiaan suomalaismiehen kuolema Ugandassa

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Yfx
Ran-tan-plan
Viestit: 361
Liittynyt: Ma Helmi 18, 2013 8:05 pm
Paikkakunta: Pjongjang

Re: 41-vuotiaan liikekumppanin kuolema järkyttää Ugandassa

Viesti Kirjoittaja Yfx » La Helmi 17, 2018 9:16 am

Mielenkiintonen artikkeli, Teräsvuorella yhteistyötä UB:n kuulunriden kanssa jne.
Ei ole tainnut välittää kenen kanssa tekee bisnestä. En tosin tiedä osaisinko itsekään jättää väliin, jos rahasta kyse.
Datakaapelibisneksiä, rikollisjengiläisiä, varuskuntakauppoja – Ugandan-matkalaisilla oli paljon liiketoimia

Pekka Virkki | 16.02.2018 | Artikkeli


Ugandassa murhatun suomalaisliikemiehen tekemisistä maassa on uutisoitu lähinnä sen kautta, että kyseisellä henkilöllä oli – tai toisen tulkinnan mukaan ei ollut – Patrian mandaatti puolustusteknologian markkinoimiselle. Olisiko kuitenkin syytä katsoa myös muualle? Arvostettu aseteknologiayritys on varmasti hyvä referenssi, mutta matkan varsinaisesta tarkoituksesta vallitsee edelleen epäselvyys.
Entisen ministeri Suvi Lindénin samanaikainen oleskelu Kampalassa murhatun puoluetoverinsa kanssa on herättänyt epäilyksiä. Lindén on saanut selitellä maassaolonsa tarkoitusta – ensin hän viittasi YK-tehtäviin, mutta varsinaista mandaattia sellaisiin hänellä ei kuitenkaan ollut.
Selvitin, minkälaisia turva-alan liiketoimia kohun keskellä olevien taustalta löytyy. Tähän kerätyt tiedot perustuvat puhtaasti julkisiin lähteisiin.
Murhattu henkilö toimi tiettävästi merkittävän turva-alan yrityksen pääomistajana. Ainakin kahdella hänen kumppanillaan oli raskas rikollistausta – toinen on kuulunut pahamaineiseen United Brotherhood -jengiin. Murhatun miehen omistama yritys oli kasvanut nopeasti markkinajohtajaksi ravintoloiden järjestysmiesbisneksessä.
Kuten Yleisradion Marko Niemi toteaa kommentissaan, ravintoloiden ovibisneksistä on aika pitkä matka asekauppaan. Patrian sijaan kannattaakin tarkastella myös osallisten muita liiketoimia. Löytyykö taustalta esimerkiksi urkinta- ja tietolouhintajärjestelmiä? Poliitikkojenkaan sivubisneksenä tällaiset eivät olisi ennenkuulumattomia.
Niin ikään yhteys pakotelistalla kärvisteleviin venäläisoligarkkeihin löytyy – mies on ollut hallituksen puheenjohtajana sijoitusyhtiössä, joka osti syyskuussa 2015 osuuden Roman RotenbergiltäKirkkonummella sijaitsevasta Långvikin kylpylähotellista.
Suvi Lindén johtaa hollantilaisen NxtVn -nimisen yhtiön Suomen toimintaa ja istuu veljensä Sepon kanssa yrityksen hallituksessa. Firma ilmoittaa keskittyvänsä datakeskusten ylläpitoon. Voisi olla syytä selvittää, millä tasolla toiminta on tällä hetkellä. NxtVn osti pari vuotta sitten Jämsässä sijaitsevan Hallin varuskunta-alueen datapuistohanketta varten. Alueella toimi aiemmin Ilmavoimien tekninen koulu.
Datakeskusten lisäksi Lindénin yritys suunnittelee Oulu Seaway -nimisen merikaapeliyhteyden rakentamista. Kyseinen kaapeli kytkettäisiin puolestaan Itämeren kuitukaapeliin ja liikenne- ja viestintäministeriön selvityksen mukaan mahdollisesti myös Koillisväylällä kulkevaan ROTACSiin (Russian Optical Transport Cable System). Voi kysyä, onko NxtVn:llä muitakin yhteyksiä ROTACSiin. Lindén on kertonut matkustaneensa Ugandaan nimenomaan tietoyhteiskunta-asioissa.
Lindenien lisäksi NxtVn Finlandin hallituksessa on istunut lisäksi muun muassa Hamd Alkhayat, jolla on taustaa Lähi-idän vakuutusbisneksissä. Arabia Insurance Companyn tavoitteena on ollut saavuttaa itselleen markkinajohtajan asema Syyriassa.
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Frank_Cannon
Alibin satunnaislukija
Viestit: 138
Liittynyt: Su Joulu 23, 2012 11:29 pm

Re: 41-vuotiaan liikekumppanin kuolema järkyttää Ugandassa

Viesti Kirjoittaja Frank_Cannon » La Helmi 17, 2018 11:14 am

Vaikuttaa olevan klassinen nigerialaiskirjehuijaus. Vuosia sitten sain itsekin Etelä-Afrikassa asuvalta kaivosyhtiön perijättäreltä houkuttelevan rahan lähetys pyynnön. Olisi pitänyt lähettää rahaa perinnön ulos saamiseksi. No selvittelin asiaa, ja tämä nainen asuu New Yorkissa eikä vastannut piruileviin viesteihini.
Viimeksi muokannut Frank_Cannon, La Helmi 17, 2018 11:20 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Mr. Hawaii ja lämmintä riittää :)

https://www.youtube.com/watch?v=AV-ZYkaB2Uc

Ja lisää Mr. Hawaiita :)

https://www.youtube.com/watch?v=71jpN5rqCZo

Tracker
Philip Marlowe
Viestit: 1129
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: 41-vuotiaan liikekumppanin kuolema järkyttää Ugandassa

Viesti Kirjoittaja Tracker » La Helmi 17, 2018 11:20 am

Suvi Lindenin Uganda -bisnekset

Mihin se meidän Suvi Linden on oikeastaan mahtanutkaan sekaantua? Tarinassa on trillerimäisiä aineksia joten esitän tässä oman versioni mitä siellä on saattanut tapahtua ja miksi. Pakkohan tässä on kansalaisjournalismia harrastaa sillä asiaa on medioitu sellaiselle polulle, että isot pojat pysyvät piiilossa. Aikoiko Suvin henkivartija todellakin tuoda salkullisen heroiinia tullista läpi?

Tarina alkaa siitä kun Ugandan presidentti Yoweri Museveni päättää uudistaa asevoimiensa tiedustelukapasiteettia. Hän antaa valtuudet Ugandan turvallisuuspalvelun ISO:n johtajalle eversti Bagyenda Kakalle, joka listaa mitä hän tarvitsee ja ketkä niitä pystyvät toimittamaan. Kirje lähteekin maailmalle vaikka myöhemmin Kaka väittää sitä väärennetyksi. Tarjousta on pyydetty selvästi sekä Ruotsista että Suomesta.

Ensimmäisenä apajille iskee ruotsalainen Alex Nordlarndar Sebastian Andreas mutta perässä saapuu myös Suvi Linden. Miksi Suvi Linden? Hän on epämääräisen NxtVn:n hallituksessa jossa on on myös veljensä Seppo Lindén. Mielenkiintoisesti muita hallitusjäseniä ovat kolme egyptiläistä Akram Emil Farag, Alhamd Alkhayat, Khaled Naguib Zaky Sedrak, kuwaitilainen Ali A. A. Alzaben ja yksi Arabiemiraateissa asuva australialainen Nicholas John Fortune.

NxtVn on jonkinlainen huolintafirma joka tuo ja vie kaikkea epämääräistä, lähinnä militaarikamaa, ja ainoa sen näkyvä toiminta näkyy olevan varastojen vuokraaminen jotka kuitenkin hylätään hyvin pian. Ilmeisesti niitä käytetään väliaikaisina lastauspaikkoina laatikoille joiden sisältö ei kestä lähempää eettistä tarkastelua. Ymmärrettävästi Hollanti on tälle yritykselle pääkallopaikka koska Hollannin kautta virtaa tavaraa ympäri maapallon ja tuhansia kontteja lähtee sieltä jokaiseen ilmansuuntaan.

lord of war wallpaper 17
Pois alta! Patria on täällä!

NxtVn on erikoistunut tietokonepuoleen. Meillähän on mainittu Suvi Lindenin olevan todellinen YK:n hyväntahdonlähettiläs, joka vie laajakaistoja köyhimpiinkin maihin. Tämä on kuitenkin pelkkää peitetarinaa sillä ”Yrityksemme TTCG Finland Oy on yksi tärkeimmistä konsulttien edustajista, jotka edustavat useita eurooppalaisia ​​yrityksiä puolustus-, sotilaskoulutus-, tietoturva-, valvonta-, mediavalvonta- ja kattavuusaloilla, hallituksen valvomissa seurantajärjestelmissä, pimeissä web-ratkaisuissa, valvontaohjelmissa” kuten se todellinen esite asian ilmaisee. Kyseessä on siis cybersotaa; vakoilu, manipulointi- ja tarkkailuvälineistöä.

Yritykset eivät voi tai halua käydä suoraa kauppaa Ugandan kaltaisten maiden kanssa. Siksi bisnekset hoidetaan yleensä arabialaisten tahojen kautta, ja NxTVn on tässä oiva sarana arabien ja suomalaisten high-tech –osaajien kanssa. Nämä konsulttifirmat esittelevät tuotteet, solmivat kaupat, hankkivat välivarastot ja pitävät vaarin, että kontti lähtee Rotterdamin satamasta ajallaan. Sekä tietenkin huolehtivat myös rahaliikenteestä.

LordofwarFeature 660x330
Sir! Teillä voi olla kenties kultainen AK-47 mutta se on - anteeksi vain - toivottoman vanhanaikaista. Oletteko tutustunut uusimpaan cybersotateknologiaamme? Suvi Lindenin pestaama myyntikonsultti Tuomas Teräsvuori liiketoimien ytimessä.

Nyt on vain niin että Suvi Lindeniä ei uskalla päästää yksin Ugandan kaltaiseen maahan. Kotimainen hämäräeliitti, joka on jonkinlainen Patrian ja puoluejohdon liitto, keksii Tuomas Teräsvuoren, kovanyrkkisimmän kokoomuslaisen, jolla on turva-alaa takana. Suomeksi tämä tarkoittaa portsarialaa ja Teräsvuorella on tämänkin takia vähintään epäsuoraa ja välillistä yhteyttä United Brotherhoodin kaltaisiin liivijengeihin. Tätä parempaa henkivartijaa ei Linden enää voikaan saada.

Sitten alkaa asiat mennä vikaan kun ensin löytyy kuolleena ruotsalainen ja sitten vielä Teräsvuorikin. Annetaan ymmärtää että Teräsvuorella on ollut huoneessaan pienet tervetuliaisjuhlat joihin kuuluu paikallinen luksushuora ja vähän kokaiinia nenään. Totuus voi olla toisenkinlainen, sillä ugandalainen media, johon ei tietenkään ole sataprosenttisesti luottamista, viittaa neljääntoista säilykepurkkiin täynnänsä heroiinia. Säilykepurkkeja suositaan koska huumekoirat eivät haista metallin läpi. Sellainen määrä joka pitäisi Suomen pollessa hyvän aikaa ja vaikea ei ole ajatella, että Teräsvuori on päättänyt tehdä omaakin bisnestä siinä sivussa. Ostaa halvalla pollea Ugandasta ja käyttää levittäjinä kotimaisia liivijengejä netoten kivasti. Luottaen siihen että arwokas kauppavaltuuskunta ex-ministereineen ei ole ensimmäisenä tullissa vaan saavat pikemmin VIP-kohtelun ja matkalaukkuihin suhtaudutaan samalla arvokkuudella kuin diplomaattipostiin.

Ainoa vaan että kapinallisia ei ajatus ilahduta että maahan tulee monitoreja joista heitä voidaan kuunnella, levittää kyliin vastapropagandaa ja peilata sijainteja joka yleensä tietää niillä kulmilla napalmi-iskuja. Kapinalliset eivät suinkaan kyki viidakoissa vaan ovat soluttautuneet myös poliisiin ja turvallisuuspalveluun sekä tottakai armeijaan. Ensin kuolee ruotsalainen ja sitten perään Teräsvuorikin. Sitten alkaa vessa palamaan. Ensin Kaka kiirehtii kiistämään kirjeensä aitouden, Ugandan presidentti kieltää että olisi jo varannut audienssin ruotsalaiselle, ja koska Suvi Linden on tietokonesoftan ohella myös päättänyt jättää parit Patrian esitteet, suomalaiset pimittävät asiaa korostamalla Patrian panssariajoneuvoja – nehän eivät ole defensiivinä aseina sillä tavalla epäilyttäviä. Cybersofta sivuutetaan kokonaan.


Kotimainen mediakin ymmärtää jättää pöyhimisen tiettyyn rajaan. Päätoimittajat saavat puhelun korkealta taholta joka antaa ymmärtää että ensi vuonna lehdistöavustus voi olla isompikin, jos tiettyjä asioita ei uutisoida ja vaikka tässä on tutkintalinjaa Keskusrikospoliisille, sekin saa soiton sisäministeriön kansliasta jossa puhutaan jotakin ”kansallisista eduista”. Jäljet kun johtavat mahdolliseen salkulliseen heroiinia, epäilyttävään sotilasmateriaaliin tietokonesoftan puolella – joka ilmeisesti on jonkun Patrian suunnittelemaa – ja kokoomusvaikuttajiin. Suvi Linden varmasti ymmärtää olla hiljaa. Ilmeisesti hän oli Ugandassa hetken aikaa pidätettynä – tai pikemmin kuulusteltavana – jossa kuulustelijat toivat esiin, että heitä ei parane sekoittaa tähän, arabialaiset liikekumppanit kuin kotimaiset tuottajat eivät niin ikään halua mainosta. Siis: Case Closed!

Jukkis
http://www.sinikivi.com/sinikiven-paaki ... -bisnekset

wonderland
Alibin kestotilaaja
Viestit: 308
Liittynyt: To Joulu 05, 2013 2:57 pm

Re: 41-vuotiaan liikekumppanin kuolema järkyttää Ugandassa

Viesti Kirjoittaja wonderland » La Helmi 17, 2018 11:24 am

manager kirjoitti:Kyllä tämä case pikkuhiljaa avautuu. Erittäin valaiseva on tämäniltainen HS kirjoitus, jossa haastatellaan oslolaista asekaupan asiantuntija Marsh'ia. Täytyy vain todeta, että kyllä täytyy olla TODELLINEN James Bond, kun ryhtyy leikkiin. Teräsvuori ei ollut sellainen. Saivatkohan murhaajat mitään saalista? Agentilta vain hengen. Sorry.
En usko, että totuus tästä tapauksesta selviää ikinä, kun tutkinta on Ugandassa. Johtuu korruptiosta. Jokainen asianosainen lienee voi lahjoa tutkintaa mieleiseen suuntaan. Jos tarpeeksi maksaa, voi olla, ettei edes joudu tutkintatoimenpiteiden kohteeksi. Päätekijät tai tekijä vapautuvat rahalla kaikista epäilyksistä. Eräälläkin suomalaisella naisella on paljon mainetta vaalittavana. Varmaan riittää rahaa huolehtimaan siitäkin, ettei joudu epäilyksien kohteeksi. Totuus tästä casesta ei selviä ikinä.
" Heikoin lenkki, hänen sydämensä, petti. Se oli ajan kysymys." - Laiho oikeudessa

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4845
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: 41-vuotiaan liikekumppanin kuolema järkyttää Ugandassa

Viesti Kirjoittaja URSA » La Helmi 17, 2018 11:52 am

Tämän uutisen perusteella myös Lindénin matka Ugandaan kiinnostaa. Lindén antaa ymmärtää tehneensä matkalla hyväntekeväisyyttä ugandalaisten internetyhteyksien kehittämisessä, mutta asia ei ole niin yksiselitteinen.

https://yle.fi/uutiset/3-10077607
Uganda on kansalaisiaan valvova valtio, jonka armeija ja poliisi selvittelevät välejään

Ylen haastattelema ugandalainen aktivisti sanoo laajakaistahankkeen mahdollistavan tarkkailun. Presidentti Museveni hallitsee Ugandaa rautaisella otteella.

16.2.2018 klo 18:57

Internetin käyttäjien valvonta Ugandassa on viime vuosina lisääntynyt, ugandalainen ihmisoikeusaktivisti kertoo Ylelle.

Ugandan poliisi kuulusteli, pidätti tai sieppasi viime vuonna lähes 30 netinkäyttäjää. Heistä lähes puolet oli toimittajia. Tieto perustuu internetin vapautta ajavan ugandalaisen kansalaisjärjestön keräämiin tietoihin.

Lisäksi Ugandan tietoliikenneviranomainen otti kansalaisjärjestön mukaan tänä vuonna käyttöön järjestelmän, jolla voidaan valvoa yksityishenkilöiden ja julkisten tahojen kännyköitä ilman televalvontalakia.

Ylen haastattelema ihmisoikeusaktivisti ja hänen kansalaisjärjestönsä esiintyvät tässä jutussa nimettömänä, koska aktivisti on joutunut useita kertoja Ugandan hallituksen vainon kohteeksi.

Laajakaista auttaa myös vakoilussa

Internet-yhteyksien parantamisesta on paljon hyötyä Afrikassa. Se muun muassa edistää talouskasvua, yrittäjyyttä ja terveydenhuollon ulottamista maaseudulle.

Autoritääristen hallintojen käsissä kehityksellä on kuitenkin myös varjopuolensa.

Maailmanpankki tukee laajaa ohjelmaa, jolla laajennetaan laajakaistayhteyksiä ja tehdään niistä edullisempia itäisessä ja eteläisessä Afrikassa. Myös Ugandassa laajakaistayhteyksiä viedään maaseudulle Maailmanpankin tuella.

– Todellisuudessa rakennettavaa verkkoa käytetään alueen kansalaisten ja ulkomaalaisten netinkäytön vakoiluun, ugandalaisaktivisti sanoo Ylelle Skype-puhelussa.

Aktivistin mukaan Maailmanpankilta saatua rahaa on käytetty Ugandassa tietoliikenneyhteyksien luomiseen armeijan ja poliisin toimitilojen välille.

Aktivisti sanoo tuoneensa ongelman Maailmanpankin tietoon Ugandassa, mutta asialle ei ole hänen mukaansa tehty mitään.

Poliiseja pidätetty osallisuudesta murhiin

Ugandan armeijan ja poliisin välillä on ollut viime aikoina paljon kiistelyä. Armeijan tuomioistuimessa on nostettu syytteet viittä poliisia vastaan, joista osa on korkea-arvoisia.

– Vanhempia poliisivirkailijoita on pidätetty ryöstöistä, osallisuudesta murhiin ja yhteistyöstä aseellisten ryhmien kanssa, aktivisti sanoo.

Kiistely liittyy aktivistin mukaan osin siihen, että poliisilla on armeijaa isompi budjetti. Toinen syy on, että Ylenkin haastattelema turvallisuusministeri, kenraaliluutnantti Henry Tumukunde ei ole hyvissä väleissä poliisiylijohtajan, kenraali Kale Kayihuran kanssa.

Ylen haastatteleman aktivistin mukaan poliisiylijohtaja Kayihura on Ugandaa rautaisella otteella yli 30 vuotta hallinneen presidentti Yoweri Musevenin läheinen ystävä.

Tumukunde puolestaan ystävystyi presidentin kanssa 1980-luvulla. Tumukunde taisteli Ugandan sisällissodassa NRA:n kapinallisjoukoissa, joita Museveni johti.

Armeijan ja poliisin sisäinen kiistely on tutkijan mukaan yleistä Ugandassa ja jopa kaikkivoipaisen presidentti Musevenin tavoite.

– Presidentti voi hajottaa ja hallita. Sillä hän varmistaa, ettei turvallisuuskoneisto käänny häntä vastaan, Pohjoismaisen Afrikka-instituutin vanhempi tutkija Anders Sjögren toteaa Ylelle.

Läpitunkeva korruptio mahdollistaa huijaukset

Suomalainen liikemies, joka kuoli Kampalassa viime viikolla, ilmeisesti luuli Ugandan turvallisuuspalvelun ISO:n johtajan kutsuneen hänet maahan. Suoraan Ugandan hallituksen alla toimivaa sisäistä turvallisuuspalvelu ISO:a johtaa eversti Frank Bagyenda Kaka.

Bagyenda kiisti kutsuneensa liikemiehen Kampalaan, ja Ugandan poliisin mukaan kirje oli väärennetty.

Huijauksia tapahtuu Ugandassa paljon. Tutkija Sjögrenin mukaan luottamus poliisiin ja tuomioistuimiin on niin heikko, että jos tuntee oikeat ihmiset, voi toimia laittomasti ilman rangaistusta.

Taustalla on korruptio, joka on Ugandassa läpitunkevaa ja yltää jokaiselle tasolle.

– Jos Ugandassa haluaa harjoittaa liiketoimia maksamatta lahjuksia, joutuu vaikeuksiin, Sjögren luonnehtii.

KayserSoze
Parranpäristäjä
Viestit: 68
Liittynyt: Su Huhti 03, 2016 5:36 pm

Re: 41-vuotiaan liikekumppanin kuolema järkyttää Ugandassa

Viesti Kirjoittaja KayserSoze » La Helmi 17, 2018 12:04 pm

"Investigations also reveal that the ISO operatives had demanded to be paid $50,000 (shs 180million) while Alinda would be paid $5000 (shs 18 milllion) had the Investor successfully landed."

Ymmärrän tämän näin, että ISOn toimijat halusivat itselleen 50 000 dollaria ja Alindan olisi myös pitänyt maksaa ISOlle 5000 dollaria, jotta tämä "investori" eli Teräsvuori olisi "successfully landed" eli päässyt maahan.
Itse käsitän lainauksen toisin. Myös Alinda olisi saanut rahaa eikä hänen olisi tarvinnut maksaa kenellekään. Eli suomalaiset (firmansa) olisivat maksaneet myös Alindalle.

lech
Scooby Doo
Viestit: 633
Liittynyt: La Joulu 01, 2012 9:55 am

Re: 41-vuotiaan liikekumppanin kuolema järkyttää Ugandassa

Viesti Kirjoittaja lech » La Helmi 17, 2018 12:14 pm

KayserSoze kirjoitti:
"Investigations also reveal that the ISO operatives had demanded to be paid $50,000 (shs 180million) while Alinda would be paid $5000 (shs 18 milllion) had the Investor successfully landed."

Ymmärrän tämän näin, että ISOn toimijat halusivat itselleen 50 000 dollaria ja Alindan olisi myös pitänyt maksaa ISOlle 5000 dollaria, jotta tämä "investori" eli Teräsvuori olisi "successfully landed" eli päässyt maahan.
Itse käsitän lainauksen toisin. Myös Alinda olisi saanut rahaa eikä hänen olisi tarvinnut maksaa kenellekään. Eli suomalaiset (firmansa) olisivat maksaneet myös Alindalle.
Olet KayzerSoze oikeassa, näin se menee. Tuli yöllä kirjoitettua muutaman oluen jälkeen.

Avatar
Marokon Kauhu
Hercule Poirot
Viestit: 2169
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: 41-vuotiaan liikekumppanin kuolema järkyttää Ugandassa

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu » La Helmi 17, 2018 1:56 pm

Ai että nautin tästä:
Sori nyt vaan, mutta katsokaas kun minulla on tietoa näistä kokkareiden suhmuiluista jo Sauli Ensimmäisen ensimmäisen valinnan ajoilta:
Pääsin kärpäseksi kattoon, kun kokoomuslaisten sisäpiirin bileissä juhlittiin ihan oikeasti, kun nyt saadaan Kokoomuspresidentti ja köyhät kyykkyyn. Ja väki jaettua niihin ja "meihin" jotka hallitsevat ja keräävät hillot.

Eihän kokoomus oikeastaan koskaan ole mitään muuta ollutkaan, kuin "Hyvä Veli"-kerhon oikeisto-osasto.

Eu-veivaukset ovat tietysti avanneet businekset jo aivan uusiin sfrääreihin, ja kansa maksaa.
Jos ei muuten niin valtio ottaa lisää velkaa, eihän se ole keneltäkään pois.

Nyt vaan tällä kertaa näpit paloi.

Tässä keisissä oikein mikään ei ole selvää, sehän tästä niin hauskan tekeekin.

  • Tesäsvuori:"Hyvä perheenisä", joka on kuitenkin mukana kansainvälisessä ase- ja huumekaupassa. Kaveripiiriin kuului aikoinaan mm. Jussi Ahde.
  • Nankya Faridah: Ugandalainen kakkosvaimo, joka välillä on tyttöystävä, välillä turvallisuuspalvelun jäsen ja välillä "turvallisuuspalvelun jäseneksi itseään kutsuva" eli siis valeagentti ja välillä jonkun huijauskoplan jäsen.
    Todellisuudessa lienee jokin yhdistelmä edellämainituista. Välillä on epäiltynä murhasta, välillä ei.
    Joidenkin tietojen mukaan löysi kalmon, joidenkin tietojen mukaan ei.
  • Frank Bagyenda Kaka: Ugandalainen "turvallisuuspomo", todellisuudesda valtion ylin hitman. Ehkä kutsuin, ehkä en. Ensin hypätään.
  • Suvi Linden: Kaikkien suhmurointikokkareiden isoäiti. Pahempaa ei oikein ole. "Itseään laajakaistalähettilääksi kutsuva". Todellisuudessa jotain muuta puuhasi. Todennäköisesti Patrian palkka/palkkiolistoilla.
  • Patria: Tuo "Isänmaalliseksi" itseään kutsuva teollisuuslaitois, jolla lienee kuitenkin perinteisemmin raha mielessä.
Perustuslaki 9 § Liikkumisvapaus

Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa.

Avatar
sikakoira
Sherlock John Holmes
Viestit: 5119
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: 41-vuotiaan liikekumppanin kuolema järkyttää Ugandassa

Viesti Kirjoittaja sikakoira » La Helmi 17, 2018 1:59 pm

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005571135.html
Patriasta Uganda-tapauksen vuoksi eronnut johtaja: ”Myrsky piti saada laantumaan”
Valtion aseyhtiö Patrian taisteluvaunuista vastaavan Land-liiketoiminnan liiketoimintajohtaja Mika Kari ja myynti- ja markkinointijohtaja Juha Simola erosivat perjantaina tehtävistään. Yhtiön hallitus päätti erosta perjantai-iltana kokouksessaan.

Ilta-Sanomien tavoittama Kari kertoo, että lähdön takana on hänen oma harkintansa.

– Tulin siihen tulokseen, että liiketoiminnan etu on paras ja tämä myrsky pitää saada laantumaan. Jos se sitä vaatii, niin minä voin lähteä. Mitään muuta sanomista minulla ei siihen ole, Kari sanoo.

Simola ei halunnut kommentoida asiaa.

Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo sanoi perjantaina Taloussanomille, että Kari ja Simola kantavat vastuuta ”markkinoinnissa tapahtuneesta virheestä”.

Keskeisten johtajien erosta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Patrian puolustusvälinetuotteiden markkinointi Ugandaan nousi julkisuuteen sen jälkeen, kun suomalainen liikemies löytyi kuolleena hotellihuoneestaan Kampalassa. Hän oli saanut Patrialta luvan jakaa aseyhtiön esitteitä ja markkinoida niitä Ugandassa.

Markkinointiluvan ja valtuutuskirjeen Ugandaan oli kirjoittanut Patrian myyntipäällikkö.

Ugandaan on aseidenvientikielto. Patria on myöntänyt, että prosessissa harkinta on pettänyt.
A theory from a group of scientists is just that: a theory. Believing the opinion of that group without critical verification is just that: belief.
Dr John Lee

Tracker
Philip Marlowe
Viestit: 1129
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: 41-vuotiaan liikekumppanin kuolema järkyttää Ugandassa

Viesti Kirjoittaja Tracker » La Helmi 17, 2018 3:15 pm

Kahden valtion välinen juttu, toinen läpeensä korruptoitunut, toinen alkamassa korruptoitumaan. Suomen päässä "uhrataan" muutama osallinen, Ugandassa keskitytään seuraavaan "rahastukseen".

TuskaistaTietoa
Miss Marplen perikuntaa
Viestit: 1504
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: 41-vuotiaan liikekumppanin kuolema järkyttää Ugandassa

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa » La Helmi 17, 2018 3:30 pm

Hei me tienataan tällä.

Avatar
samoilija
Aloitteleva dekkari
Viestit: 504
Liittynyt: Pe Huhti 08, 2016 11:06 am

Re: 41-vuotiaan liikekumppanin kuolema järkyttää Ugandassa

Viesti Kirjoittaja samoilija » La Helmi 17, 2018 4:59 pm

Tracker kirjoitti:Kahden valtion välinen juttu, toinen läpeensä korruptoitunut, toinen alkamassa korruptoitumaan. Suomen päässä "uhrataan" muutama osallinen, Ugandassa keskitytään seuraavaan "rahastukseen".
Tää keissi on saanut kyllä epäilemään että Suomessa on pinnan alla meneillään kaikenlaista, mistä ei paljon medioissa huudella. Käsittämätöntä että valtion asefirman konsulttina häärää ihminen joilla on yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen! Yhtä käsittämätöntä on se että sopeutuseläkettä nostava likainen politiikko tekee bisnestä pitkin maailmaa, eikä kenelläkään tunnu olevan käsitystä minkä sortin bisneksestä on kyse.

Ja valitettavasti tuntuu myös siltä että tämä, mitä on noussut pinnalle, on vain jäävuoren huippu.
When the goings get weird, the weird turn pro

disposal
Wallander
Viestit: 1004
Liittynyt: Ke Loka 09, 2013 10:51 pm

Re: 41-vuotiaan liikekumppanin kuolema järkyttää Ugandassa

Viesti Kirjoittaja disposal » La Helmi 17, 2018 5:42 pm

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201802 ... 5_ul.shtml
Aseasiantuntija Patria-kohusta: ”Lindénin osuus tässä tarinassa on mahdollisesti jotain ihan muuta kuin mitä julkisuudessa on ollut esillä”
Miksi Patria antoi kuolleelle suomalaiselle liikemiehelle luvan markkinoida yhtiön valmistamia tuotteita, jos yhtiöllä ei ollut mitään aikomusta edistää liiketoimintaansa tai edes tunnustella markkinoita Ugandassa?

- Ihmettelen tätä asiaa yhtä paljon kuin varmasti kaikki muutkin. Mitä tässä on oikeasti yritetty ja kenen aloitteesta, on edelleen ainakin itselleni hyvin epäselvää, Pulkki sanoo.

Tarina siitä, mitä Ugandan pääkaupungissa Kampalassa tapahtui ja mikä oli matkan todellinen tarkoitus, on muuttunut niin monta kertaa, että Pulkki suhtautuu julkisuudessa olleisiin eri osapuolten selityksiin epäilevästi. Tarinan muuttuminen ei ole hyvä merkki.

Pulkin mukaan avoimia kysymyksiä on edelleen runsaasti. Yksi kysymyksistä liittyy kuolleen liikemiehen, mukana olleen Suvi Lindénin ja valtuutuskirjeen allekirjoittaneen Patrian työntekijän välisiin suhteisiin ja kolmikon mahdollisiin lähipiirikontakteihin.
Ex-kokoomusministeri Suvi Lindénin rooli Ugandan-matkalla on yhä epäselvä. Ainakaan hän ei ollut siellä YK-lähettiläänä, kuten hän väitti olleensa.


Lindénin selitykset ontuvat

Kokoomuksen entinen kansanedustaja ja ministeri Lindén oli Ugandassa omien sanojensa mukaan siksi, että hän ymmärtäisi paremmin paikallista tietoyhteiskunnan tasoa. Pulkin mukaan selitys ei ole uskottava.

- Lindénillä ja tällä suomalaisella liikemiehellä on ollut yhteistä liiketoimintaa aiemminkin, joten myös tässä tapauksessa lienee ollut jotain sellaista suunnitteilla. Lindén tuskin on ollut Ugandassa missään tietoyhteiskunnan edistämishommissa, se lienee päivänselvää.

Pulkin mukaan on toki täysin mahdollista, että suomalainen liikemies ja Lindén ovat joutuneet "kohtalaisen railakkaan vedätyksen" uhreiksi.

- On ehkä onnistuttu luomaan yhteys ihmiseen, joka haluaa kovasti kuvitella, että tällaista bisnestä olisi. On sitten lähdetty paikan päälle ja siellä tilanne on niin sanotusti lauennut käsiin, Pulkki sanoo.

- Mahdollinen huijaus on yksi juttu. Toinen on se, että miten tämä homma on mennyt Patrialla läpi. Ilmeisesti siellä on kuitenkin tiedetty myös tämä Lindén-yhteys.
Suomalainen liikemies kuoli epäselvissä olosuhteissa Ugandan pääkaupungissa Kampalassa 6. helmikuuta. Mies oli saanut Patrialta kirjallisen luvan viedä maahan yhtiön markkinointiesitteitä ja esitellä yhtiön toimintaa paikallisille päättäjille.


Käytettiinkö Patriaa hyväksi?

Asejärjestelmäasiantuntija Pulkin mukaan Patrian Land-liiketoiminnan johtajien eroaminen kertoo siitä, miten vakavasta asiasta Uganda-kohussa on kyse. Suomen valtion omistamalla yhtiöllä ei olisi varaa tulla liitetyksi tällaiseen tapaukseen.

- Patrian ylempi johto on käynyt läpi sellaisen myllyn, etten itse pidä todennäköisenä, että he olisivat olleet tietoisia tästä etukäteen. Patria on ollut aika pitkissä ja raskaissa oikeudenkäynneissä mukana, Pulkki muistuttaa.

- Ei Patrian johto ole voinut kuvitella saavansa kauppoja Ugandasta. Ensinnäkin valtion omistajaohjaus olisi torpannut tällaiset suunnitelmat heti kärkeen. Toisekseen Ugandalla ei ole edes varaa ostaa tällaista teknologiaa.

Pulkin mukaan on mahdollista, että Patrian nimeä on käytetty keppihevosena muun liiketoiminnan edistämiseen Ugandassa. Näiden liiketoimien selvittämisessä riittää tutkiville toimittajille töitä.

- Esimerkiksi Lindénin osuus tässä (tarinassa) on varmasti jotain ihan muuta kuin mitä julkisuudessa on tähän mennessä ollut esillä, Pulkki uskoo.

Ugandan pääkaupungissa Kampalassa viime viikolla kuollut suomalainen liikemies oli saanut Patrialta kirjallisen luvan viedä maahan yhtiön markkinointiesitteitä ja esitellä yhtiön toimintaa paikallisille päättäjille. Mies löydettiin kuolleena hotellihuoneestaan.

Ugandan poliisi tutkii tapausta murhana.
MARKO-OSKARI LEHTONEN
[email protected]
Tässä jutussa alkaa todellakin olemaan tutkivalle journalistille työnsarkaa.

TuskaistaTietoa
Miss Marplen perikuntaa
Viestit: 1504
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: 41-vuotiaan liikekumppanin kuolema järkyttää Ugandassa

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa » La Helmi 17, 2018 6:03 pm

Ei ole millään muodoin mhdollista, että Patria olisi jotenkin vahingossa ja yllättäin Ugandaan ajautunut. Ihan täysin puhdasta BS:ä tuollaisen väittäminenkään.

Se toki on mahdollista, että markkinointiluvan antanut oli samassa koplassa näiden kahden urhean sankarimme kanssa johdon tietämättä. Tosin kun tietää, että Linden omistaa Patrian tehtaan vierestä kalliin hallin, jossa on myös lentokenttä niin vähän kuulostaa tuollainenkin skenaario kaukaa haetulta. Yleensä yksinkertaiset asiat ovat yksinkertaisia.

Edwin
Aloitteleva dekkari
Viestit: 521
Liittynyt: Ke Syys 14, 2011 2:18 pm
Paikkakunta: Alaveteli

Re: 41-vuotiaan liikekumppanin kuolema järkyttää Ugandassa

Viesti Kirjoittaja Edwin » La Helmi 17, 2018 6:07 pm

Karl-Erik Törppö kirjoitti:Oma veikkaus on, että aktiivisena on joku paikallinen prostituoitu, joka vähän turhan ahneesti hamuaa asiakkaiden omaisuutta. Asiakastapaamisessa huumaa uhrin jollain ja nyt tullut pari kuolemantapausta. Ei sen kummempaa. Nyt vaan kun sattu pari skandinaavia uhriksi, niin tulee tavallista isompi meteli.

Tämä kokkariesittelijä on varmaan yrittänyt myydä kaikenlaista kamaa puuceestä patrian ajoneuvoihin.
Tämä teoria perustuu ilmeisesti siihen lähtökohtaan,että mies ei olisi saanut Suvilta pimpettiä!

Vastaa Viestiin