Esimerkkipakolainen murhasi suvakin Saksassa

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

DemlaMinfo
Helen Mirren
Viestit: 1463
Liittynyt: To Syys 24, 2015 5:20 pm

Re: Esimerkkipakolainen murhasi suvakin Saksassa

Viesti Kirjoittaja DemlaMinfo » Ti Marras 20, 2018 8:42 pm

PaxCow kirjoitti: Pointti oli se, että henkirikoksia tapahtuu pitkin Eurooppaa niin paljon, että on aivan luonnollista, ettei ihan kaikista Suomessa uutisoida. Rämä oli vastauksena holmesin haamun ihmettelyyn. Liettua-Itävalta-homma oli vain pieni sivuhuomautus (joka tosin piti paikkansa eikä kukaan tuota tietoa kyennyt kumoamaan, vaikka tutut nimimerkit asiasta alkoivatkin länkyttää!).
Eli olette itsekkin tullut siihen tulokseen, että maahanmuutto kehitysmaista Eurooppaan ei olekkaan rikkaus ja hyödyllistä? Ei tälläisia murhia, joissa autettu tappaa auttajan, joka on lahjoittanut hänelle talonsa käyttöön ennen tapahtunut pitkin Eurooppaa niin paljon, että niiden uutisointi olisi täyttänyt Suomalaisten lehtien kaikki sivut?
Mielenterveys on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Omasta mielenterveydestään voi pitää huolta ja omia voimavarojaan vahvistaa. Psykologin kanssa keskustelu voi auttaa pääsemään eroon harhaluuloista ja kuuloharhoista.

Avatar
PoliisimestariSisu
Wallander
Viestit: 1045
Liittynyt: To Elo 14, 2014 6:41 pm

Re: Esimerkkipakolainen murhasi suvakin Saksassa

Viesti Kirjoittaja PoliisimestariSisu » Ke Marras 21, 2018 4:03 pm

putsari kirjoitti:Miksi itket jonkun tapetun aavikkouskonnon edustajan, jutkun perään? Yksi aavikkouskonnon edustaja lopullisesti pois pelistä ja toinen vähintään 10 vuotta.
Samaa paskaa eri paketissahan nämä kaikki kolme abrahamilaista aavikkouskontoa ovat.
White lives matter

Berlin
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 923
Liittynyt: To Joulu 31, 2015 2:06 pm

Re: Esimerkkipakolainen murhasi suvakin Saksassa

Viesti Kirjoittaja Berlin » Ke Marras 21, 2018 8:50 pm

PaxCow kirjoitti:
Joutsenlaulu kirjoitti:Ei tietysti uutisoida. Mutta perustelit rikosten määriä korreloimalla sitä mamujen määrään. Toisin sanoen teit rasistista profilointia.
Ensin kirjoitit minun esittäneen, että "henkirikosten määrä on käänteisesti korreloiva mamujen määrään". En kirjoittanut tällaista. Nyt höpötät jostain profiloinnista (joka on ihan eri juttu) tai siitä, että olisin "perustellut rikosten määriä". Tällaisestakaan en ole kirjoittanut. En näe järkevänä keskusteluna tällaista olkinukkejen viljelyä.
damfin kirjoitti:Pointti on se että sinä länkytät selitättämällä ja vääntämällä siitä kuinka on ihan normaalia ettei ihan kaikista henkirikoksista Suomessa uutisoida ja korostat länkytystäsi tuomalla esiin jotain Liettuan ja Itävallan vanhoja murhatilastoja jotka eivät liity holmesin haamun ihmettelyyn siitä miksi tällaista poikkeavia ja meitä kiinnostavia piirteitä sisältävää henkirikosta ei uutisoida Suomen mediassa.
Tarjosin mielestä ihan järkeenkäyvän selityksen sille, miksi kesken olevasta, näillä tiedoin melko tavanomaisesta murhatutkinnasta, ei ole Suomen valtamediassa uutisoitu. Se, että rikos on "teitä" kiinnostava, ei ole peruste sen käsittelylle valtamediassa. Asiasta voi tietysti olla eri mieltä.
damfin kirjoitti:Kyllä minäkin ymmärrän että kaikkia murhia ja tappoja ei Suomessa uutisoida, kun suurimmassa osassa niissä ei ole mitään meitä kiinnostavaa, mutta tämä kuitenkin sivuaa tämänhetkistä tilannetta meillä ja muualla Euroopassa yhteisesti siinä mielessä että Suomessakin juuri hiljattain tapahtui henkirikos jossa pakolaisena maahan saapunut ja kohtalaisen hyvään asemaan päässyt henkilö tappoi häntä ilmeisesti tukeneen ja autelleen naisen, ja lisäksi näitä pakolaisten tekemiä henkirikoksia on jo ollut muutamia, joten tästä tapauksesta ja joistain muistakin Euroopassa tapahtuneista luulisi olevan mielenkiintoa uutisoida ihan siksi että ne toisivat esille sen seikan että näitä ei tapahdu pelkästään Suomessa jossa oodinit sun muut kiusaavat pakolaispoloisia ja synkkä syksy ja pitkä talvikin saavat heidät masentumaan ja purkamaan traumojaan henkirikoksiin.
Jos henkirikos tapahtui jostain turvapaikanhakijan tilanteeseen, hänen auttamiseensa tai vaikka poliitiikkaan tai uskontoon liittyvästä syystä, ymmärtäisin tätä näkemystä paremmin. Nyt tutkinta on vasta käynnissä eikä oikeudenkäynti kolkuttele ovella ja kaikki on auki - kyseessähän on vasta murhaepäily. Vaikea löytää tästä mitään erityistä uutisoitavaa, vaikka tapaus toki on traaginen. Jihadwatch-sivustolla esiintyvä köykäinen spekulointi henkirikoksen syistä on sellaista, joka saa puolestani pysytellä tuollaisilla marginaalisivustoilla.
Kannattaisiko luovutta eikä väittää vastaan. Sinut on nolattu 6-0 etkä edes ymmärrä.

Ehkä seuraavalla kerralla kannattaa miettiä, kannattäko vanhoja tilastoja käyttää "faktoina"
Annaanna: Mistä valtiosta mies oli kotoisin? Afrikasta?

JammuSetä
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 921
Liittynyt: Ti Syys 25, 2018 8:50 pm

Re: Esimerkkipakolainen murhasi suvakin Saksassa

Viesti Kirjoittaja JammuSetä » Ke Marras 21, 2018 11:36 pm

Tää PaxCow on erittäin tunnettu tästä asiayhtrydestä irrottamisesta ja asian vierestä vänkäämisestä myös eräällä toisella foorumilla. Onneks ymmärsi poistua sieltä. Jos siellä väiteltiin kumpi on parempi väri musta vai valkinen nii hän sekotti siihen aina muutki värit ja niihin liittyvät nippelitiedot.

Mutta asiaan. Valitettavasti näilläkään turhilla kuolemilla ts lonikilttuurisuuden marttyyreillä ei saada kansakuntien kermaa herätettyä harhaunestaan...

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7528
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Esimerkkipakolainen murhasi suvakin Saksassa

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » To Marras 22, 2018 12:34 am

PaxCow kirjoitti:Se, että rikos on "teitä" kiinnostava, ei ole peruste sen käsittelylle valtamediassa. Asiasta voi tietysti olla eri mieltä.
Luulisi lehtien haluavan myyvän tuotettaan ja antaa mainoksille näkyvyyttä. Miksi uutisoida mistään rikoksista, joka ei kiinnosta kaikkia? Ylen toiminta ei kyllä ihmetytä, kun ei liittynyt lbgt-ihmisiin (uhreina), eikä tekijä ollut uusnatsi tai vastaava. Tällä oli kuitenkin merkittävä liityntäpinta EU:n ja Suomen nykytilaan.
PaxCow kirjoitti:Vaikea löytää tästä mitään erityistä uutisoitavaa, vaikka tapaus toki on traaginen. Jihadwatch-sivustolla esiintyvä köykäinen spekulointi henkirikoksen syistä on sellaista, joka saa puolestani pysytellä tuollaisilla marginaalisivustoilla.
Melko tyhjät olisivat sivut ulkomaisista rikoksista, jos vaan tätä rikosta erityisemmät julkaistaisiin. Saksalaiset mediat näyttävät kuinka asiasta voi julkaista ihan kiihkottomasti uutisen. Kerrotaan vaan, että apvunsaaja sieltä ja sieltä murhasi häntä ja vaimoaan auttaneen miljonäärin.

Esimerkiksi Damfin kertoi miksi tästä olisi voinut olettaa kerrottavan, mutta toimitusten asennevauriot olivat liian massiiviset siihen myös kaupallisissa medioissa ja yle on jo niin syvällä lakisääteisessä mokutustouhussaan, että niiltä ei voi näitä odottaakaan lukevansa. Väitän, että jos tekijä olisi ollut uusnatsi ja uhri muslimi, niin ylekin olisi tarttunut. Pari esimerkkiä ulkomaisiin henkirikoksiin liittyvästä uutisista, missä yle nähnyt sitä vähän parempaa erityistä uutisoitavaa (kuka tietää missä Tver sijaitsee?):
- https://yle.fi/uutiset/3-5603820
- https://yle.fi/uutiset/3-8405557
- https://yle.fi/uutiset/3-10294383
Viimeksi muokannut On Anoi Kaa, To Marras 22, 2018 12:41 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Burn
Loot
Murder

putsari
Columbo
Viestit: 2397
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Esimerkkipakolainen murhasi suvakin Saksassa

Viesti Kirjoittaja putsari » To Marras 22, 2018 12:40 am

ReissuLasse kirjoitti:
Rooma ja antiikin Kreikka paljon vahvempia vaikuttajia, jopa niin että sieltä on ammennettu paljonkin kristilliseen perinteeseen.
Kaikkeen sitä törmääkin :mrgreen: Tyyppi väittää antiikin Kreikan vaikuttaneen enemmän eurooppalaiseen kulttuuriin kuin katolisen kirkon tai muiden kristinuskonnon suuntausten. :mrgreen:

Tässä murhatapauksessa Eurooppaan tunkeutunut aavikkouskonnon edustaja tappoi toisen aavikkouskonnon edustajan, oliko tämä murhattukin muuten maahantunkeutuja?
annaanna kirjoitti:
To Syys 26, 2019 12:59 pm

”Saatana rajat kiinni kyllä muhmutti asetta pelkää sekin elukka”

Avatar
Moderaattorit
Moderaattori
Viestit: 1097
Liittynyt: Ke Kesä 27, 2007 3:20 pm

Re: Esimerkkipakolainen murhasi suvakin Saksassa

Viesti Kirjoittaja Moderaattorit » To Marras 22, 2018 1:48 am

No niin.
Jätetääs sitten ne toistemme haukkumiset vähän vähemmälle, niin kukaan ei joudu viikonlopppua vasten banniin.
Ne tietää, jotka tietää...

ReissuLasse
Hercule Poirot
Viestit: 2212
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Esimerkkipakolainen murhasi suvakin Saksassa

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » To Marras 22, 2018 10:13 am

Kristinuskon nerokkuus on sen sopeutuvaisuudessa. Eurooppa muokkasi kristillisyyden, päinvastainen vaikutus vähäisempi. Tähän aikaan vuodesta on hyvä katsoa tapoja ja perinteitä, kuvastoja ja symboleja, mistä ne oikeasti tulevat. Kaikuja löytyy jopa meidän pakanallisista juurista. Kristillisyys ei tuonut tai luonut esimerkiksi oikeuteen liittyviä periaatteita tai demokratiaa. Tässä myös piilee merkittävä ero islamiin, joka tullessaan tuhoaa ja kumoaa kaiken vanhan ja asettaa omat yksiselitteiset sääntönsä ja tapansa koko yhteiskunnalle. Kristillisyyttä voidaan toki pitää kuvaavana osana eurooppalaisuutta mutta se ei ole kaikki.

Avatar
NorthernDarkness
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 936
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Esimerkkipakolainen murhasi suvakin Saksassa

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness » To Marras 22, 2018 11:59 am

ReissuLasse kirjoitti:Kristinuskon nerokkuus on sen sopeutuvaisuudessa. Eurooppa muokkasi kristillisyyden, päinvastainen vaikutus vähäisempi. Tähän aikaan vuodesta on hyvä katsoa tapoja ja perinteitä, kuvastoja ja symboleja, mistä ne oikeasti tulevat. Kaikuja löytyy jopa meidän pakanallisista juurista. Kristillisyys ei tuonut tai luonut esimerkiksi oikeuteen liittyviä periaatteita tai demokratiaa. Tässä myös piilee merkittävä ero islamiin, joka tullessaan tuhoaa ja kumoaa kaiken vanhan ja asettaa omat yksiselitteiset sääntönsä ja tapansa koko yhteiskunnalle. Kristillisyyttä voidaan toki pitää kuvaavana osana eurooppalaisuutta mutta se ei ole kaikki.
Juuri näin,kristinusko on muokkautunut ajan ja teknologiankin kanssa sillälailla että se sopii yhteiskuntaan ja samalla myös niin että täällä on uskovaisillakin hyvä olla ja puitteet uskontonsa harrastamiseen.Islamissa taas on aina yritetty yhteiskuntaa saada sopimaan islamiin.Muinoin käsittääkseni edistyksellistä mutta nykysin takapajuista.
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

JammuSetä
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 921
Liittynyt: Ti Syys 25, 2018 8:50 pm

Re: Esimerkkipakolainen murhasi suvakin Saksassa

Viesti Kirjoittaja JammuSetä » To Marras 22, 2018 3:31 pm

Hyvin kiteytetty. Vaikkakin keskiajalla meinasi olla epätoivoista. Mutta onneksi uskonpuhdistus yms hoiti ongelman ja modernisoi kristinuskoa.

Moni ateisti vihaa uskontoja mutta todellisuudessa saamme kiittää kristinuskoa länsimaisen elämäntavan alkuunpakosta.

Avatar
PaxCow
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2527
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Esimerkkipakolainen murhasi suvakin Saksassa

Viesti Kirjoittaja PaxCow » To Marras 22, 2018 5:08 pm

JammuSetä kirjoitti:Tää PaxCow on erittäin tunnettu tästä asiayhtrydestä irrottamisesta ja asian vierestä vänkäämisestä myös eräällä toisella foorumilla. Onneks ymmärsi poistua sieltä. Jos siellä väiteltiin kumpi on parempi väri musta vai valkinen nii hän sekotti siihen aina muutki värit ja niihin liittyvät nippelitiedot.
No just. Nyt menee jo sakeanpuoleiseksi harhaisuudeksi. Nautin toki, kun joku julkisella foorumilla höpöttelee näin sekavia juttuja ja luulee esittävänsä argumentteja. :lol:
On Anoi Kaa kirjoitti:Luulisi lehtien haluavan myyvän tuotettaan ja antaa mainoksille näkyvyyttä. Miksi uutisoida mistään rikoksista, joka ei kiinnosta kaikkia?
Murha.infon öyhöttäjät lienevät aika marginaalinen kuluttajaryhmä.
On Anoi Kaa kirjoitti:Melko tyhjät olisivat sivut ulkomaisista rikoksista, jos vaan tätä rikosta erityisemmät julkaistaisiin. Saksalaiset mediat näyttävät kuinka asiasta voi julkaista ihan kiihkottomasti uutisen. Kerrotaan vaan, että apvunsaaja sieltä ja sieltä murhasi häntä ja vaimoaan auttaneen miljonäärin.
Niin, mitään erityistä syytä uutisoinnille ei vieläkään ole kyetty esittämään. On murha, jonka tekotapaa tai motiivia ei tiedetä. Tutkinta kesken. Saksan mediat ovatkin toki tässä tapauksessa aika eri juttu, totta kai ne julkaisevat kotimaan uutisissa tällaiset. Mutta jos niitä seuraat, niin ehkä voisi laittaa niitä uutisointeja tännekin? Ehkä sieltä löytyy se pointti, miksi tämän pitäisi kiinnostaa suomalaisia tiedotusvälineitä.
On Anoi Kaa kirjoitti:Esimerkiksi Damfin kertoi miksi tästä olisi voinut olettaa kerrottavan
Ja minä olin - ja olen - eri mieltä. Ei hän mitään oleellista kertonut. Tämä on keskeneräinen murhatutkinta Saksassa, vielä emme tiedä mitään ihmeempää.
On Anoi Kaa kirjoitti:Pari esimerkkiä ulkomaisiin henkirikoksiin liittyvästä uutisista, missä yle nähnyt sitä vähän parempaa erityistä uutisoitavaa (kuka tietää missä Tver sijaitsee?):
- https://yle.fi/uutiset/3-5603820
- https://yle.fi/uutiset/3-8405557
- https://yle.fi/uutiset/3-10294383
Kummallista todistusaineistoa laitat, näistä mikään ei ollut verrattavissa Saksan tapaukseen. Yksikään ei ole henkirikostutkinnasta kertova uutinen. Yhdessä kerrottiin henkirikoksen tuomioista, toisessa oli kouluhyökkäysjuttua ja kolmannessa kerrottiin murhasta tuomitun , suomalaiseen äärioikeistolaisjärjestöön kuuluvan miehen toiminnasta.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Marokonsoturi
Charlien Enkeli
Viestit: 1872
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Esimerkkipakolainen murhasi suvakin Saksassa

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi » To Marras 22, 2018 5:13 pm

PaxCow kirjoitti: Niin, mitään erityistä syytä uutisoinnille ei vieläkään ole kyetty esittämään. On murha, jonka tekotapaa tai motiivia ei tiedetä. Tutkinta kesken. Saksan mediat ovatkin toki tässä tapauksessa aika eri juttu, totta kai ne julkaisevat kotimaan uutisissa tällaiset. Mutta jos niitä seuraat, niin ehkä voisi laittaa niitä uutisointeja tännekin? Ehkä sieltä löytyy se pointti, miksi tämän pitäisi kiinnostaa suomalaisia tiedotusvälineitä.
On maan työvoimapulaa paikkaamaan tulleen sotalapsen suorittama auttajansa ja talonsa lahjoittaneen murha. Sellainen pitäisi uutisoida. Nyt selvisi syy miksi turvallisuussyistä Sipiläkään ei sittemmin halunnutkaan lahjoittaa kartanoaan sotalasten käyttöön.

Suomessa uutisoidaan pienempiäkin tapauksia ja väkivallantekoja ulkomailta. Nyt kyseessä on brutaali murha, jonka motiivina ei liene sen kummempaa kuin vääräuskoisten vihaaminen ja kateus heidän elämäntyyliään kohtaan.

damfin
Sherlock Holmes
Viestit: 3613
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Esimerkkipakolainen murhasi suvakin Saksassa

Viesti Kirjoittaja damfin » To Marras 22, 2018 6:57 pm

PaxCow kirjoitti:
On Anoi Kaa kirjoitti:Melko tyhjät olisivat sivut ulkomaisista rikoksista, jos vaan tätä rikosta erityisemmät julkaistaisiin. Saksalaiset mediat näyttävät kuinka asiasta voi julkaista ihan kiihkottomasti uutisen. Kerrotaan vaan, että apvunsaaja sieltä ja sieltä murhasi häntä ja vaimoaan auttaneen miljonäärin.
Niin, mitään erityistä syytä uutisoinnille ei vieläkään ole kyetty esittämään. On murha, jonka tekotapaa tai motiivia ei tiedetä. Tutkinta kesken. Saksan mediat ovatkin toki tässä tapauksessa aika eri juttu, totta kai ne julkaisevat kotimaan uutisissa tällaiset. Mutta jos niitä seuraat, niin ehkä voisi laittaa niitä uutisointeja tännekin? Ehkä sieltä löytyy se pointti, miksi tämän pitäisi kiinnostaa suomalaisia tiedotusvälineitä.
On Anoi Kaa kirjoitti:Esimerkiksi Damfin kertoi miksi tästä olisi voinut olettaa kerrottavan
Ja minä olin - ja olen - eri mieltä. Ei hän mitään oleellista kertonut. Tämä on keskeneräinen murhatutkinta Saksassa, vielä emme tiedä mitään ihmeempää.
Tottakai sinä - olet eri mieltä - sehän sinun agendasi tällä palstalla on, olla erimieltä.
Mitä tulee tuohon "mitään erityistä syytä uutisoinnille" niin se syy minkä olen yhtenä esittänyt on kyllä melko oleellinen (muiden kuin sinun mielestäsi)

Eli aivan hiljattain Porissa Irakista pakolaisena maahan tullut ja näennäisesti hyvin integroitunut, seurakuntaan liittynyt ja oikein seurakuntavaaliehdokkaaksikin valittu, töissäkin kunnostautunut ja kertomansa mukaan hyvin viihtyvä henkilö sitten aivan yllättäen päätyi tappamaan vieläpä poikkeuksillista raakuutta käyttäen häntä tukeneen ja auttaneen 54 vuotiaan naishenkilön, tämä on siis oikeasti todistetusti tapahtunut rikos, ainut mistä ei varmaa tietoa ole julkisuuteen tullut on teon motiivi.
Nyt sitten Saksassa tapahtuu henkirikos jossa Syyriasta pakolaisena maahan saapunut, kiitelty ja kehuttu eli jälleen näennäisesti hyvin integroitunut henkilö yllättäen päätyy tappamaan häntä tukeneen ja autelleen mieshenkilön, eli yhtymäkohtia tuohon Porin tapaukseen on hyvinkin paljon, joten jo tällä perusteella tuo Saksan henkirikos luulisi olevan edes maininnan arvoinen Suomenkin mediassa, mutta sinun mielestäsi tietenkään "mitään erityistä syytä uutisoinnille ei vieläkään ole kyetty esittämään"... juu ei toki ole, sinun mielestäsi :roll: sinun mielestäsihän kaikki kanssasi erimieltä olevat kirjoitukset ovat vain infoköyhää länkyttämistä.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Avatar
PaxCow
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2527
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Esimerkkipakolainen murhasi suvakin Saksassa

Viesti Kirjoittaja PaxCow » To Marras 22, 2018 7:04 pm

Koska Suomessa turvapaikanhakija tappoi, ovat eri puolilla maailmaa tapahtuneet eri maista tulleiden turvapaikanhakijoiden epäillyiksi tekemät henkirikokset uutisoimisen arvoisia Suomen valtamediassa, motiiveista riippumatta? Kieltämättä pettämätön logiikka, ihan varmasti "kaikki" ovat samaa mieltä. :)
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Avatar
Moderaattorit
Moderaattori
Viestit: 1097
Liittynyt: Ke Kesä 27, 2007 3:20 pm

Re: Esimerkkipakolainen murhasi suvakin Saksassa

Viesti Kirjoittaja Moderaattorit » To Marras 22, 2018 7:12 pm

Ei sitten enempää muinaiskreikan sekä muiden historiallisten tapahtumien kertaamista ja niiden vaikutusta ihmisyyteen. Ketjun aihe on mainittu otsikossa. Jatketaan sillä.
-NILS-
Ne tietää, jotka tietää...

Vastaa Viestiin