USA: Idahossa syyskuussa kadonneet sisarukset, äiti ja isäpuoli löytyivät Havaijilta

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
hipsulainen
Axel Foley
Viestit: 2178
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

USA: Idahossa syyskuussa kadonneet sisarukset, äiti ja isäpuoli löytyivät Havaijilta

Viesti Kirjoittaja hipsulainen »

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006388928.html

Missä ovat syyskuussa Idahosta kadonneet sisarukset? Äiti ja isäpuoli löytyivät Havaijilta, poliisi tutkii ex-puolisoiden outoja kuolemia

Kuva
Joshua Vallow, 7, ja hänen sisarensa Tylee Ryan, 17, poliisin julkaisemissa kuvissa.
Kuva: Kaua'i Police Department


Yhdysvalloissa on etsitty jo kuukausia oudosti kadonneita sisaruksia. Erikoiseen tapaukseen liittyy myös väitteitä uskonnollisesta kultista.

Yhdysvalloissa on etsitty kuukausien ajan kahta Idahossa oudosti kadonnutta lasta. Sisarukset Tylee Ryan, 17 ja Joshua Vallow, 7, katosivat syyskuussa, ja tammikuun alussa heidän etsintöihinsä liittyi mukaan myös liittovaltion keskusrikospoliisi FBI.

Sisarusten äiti Lori Vallow ja hänen uusi aviomiehensä Chad Daybell eivät kuitenkaan koskaan ilmoittaneet lapsia kadonneiksi. He eivät ole myöskään suostuneet kertomaan viranomaisille heidän olinpaikkaansa.

Maanantaina viranomaiset kertoivat löytäneensä Vallow’n ja Daybellin Havaijilta Kauain saarelta, jonne pariskunta oli heidän mukaansa lähtenyt kotoaan Idahon Rexburgista jo marraskuussa. Lasten olinpaikka on kuitenkin edelleen mysteeri.

– He ovat olleet Kauailla tietääksemme jo jonkin aikaa, ja äiti on viettänyt jonkin verran aikaa täällä vuosien varrella – täällä ja muilla saarilla, Kauain syyttäjä Justin Kollar kertoi Hawaii News Now -uutissivustolle maanantaina.

Poliisin mukaan mikään ei viittaa siihen, että sisarukset olisivat olleet missään vaiheessa Havaijilla katoamisensa jälkeen.

Kauain poliisi kertoi toimittaneensa Vallow’lle viime lauantaina Idahon viranomaisten lastensuojelumääräyksen. Sen mukaan naisen on viimeistään torstaina toimitettava lapsensa fyysisesti viranomaisten nähtäväksi Rexburgiin.

Mikäli Vallow ei noudata määräystä, häntä uhkaavat rikossyytteet.

Pariskunnan entisten puolisoiden kuolemia tutkitaan

Samaan aikaan poliisi tutkii myös pariskunnan entisten puolisoiden kuolemia. Daybellin ensimmäinen vaimo Tammy löytyi kuolleena kotoaan lokakuussa, ja mies nai Vallow’n vain kaksi viikkoa myöhemmin. Naisen uskottiin ensin kuolleen luonnollisesti, mutta myöhempien käänteiden myötä tapaus on määritelty epäilyttäväksi.

Vallow’n veli puolestaan ampui siskonsa edellisen aviomiehen Charlesin kuoliaaksi heinäkuussa Arizonassa. Alun perin tapausta tutkittiin kuolemaan johtaneena itsepuolustuksena.

Charles Vallow oli hakenut aiemmin avioeroa vaimostaan. Avioerohakemuksen yhteydessä mies oli ilmaissut huolensa vaimonsa ”kulttimaisista” uskomuksista.

East Idaho News -lehden mukaan mies kertoi vaimonsa näkevän itsensä jumalana, joka valmistautuu Kristuksen uuteen tulemiseen. Charles Vallow väitti myös, että hänen vaimonsa aikoi tappaa hänet, mikäli hän asettuisi tämän ”tehtävän” tielle.

Mies ehti vetää avioerohakemuksen pois ennen kuolemaansa perustellen tekoa sillä, että hän halusi saada avioliittonsa toimimaan. Avioeroprosessin aikana Lori Vallow katosi lähes kahdeksi kuukaudeksi jättäen lapsensa hoitoon, mutta sitä ei tiedetä, missä hän kyseisen ajan vietti.

Vanhempi poika vetosi videolla äitiinsä

Syyskuussa ennen lasten katoamista Vallow erotti Joshuan koulusta ja sanoi siirtävänsä tämän kotiopetukseen. Tylee ei käynyt kadotessaan koulua, sillä perheen mukaan hän oli valmistunut etuajassa.

Aiemmin tässä kuussa Vallow’n vanhempi poika Colby Ryan julkaisi Youtubessa videon. Sillä hän vetosi äitiinsä, jotta tämä paljastaisi, mitä hänen sisaruksilleen on tapahtunut.

– Sinulla on mahdollisuus tehdä tästä loppu, poika sanoi videolla äidilleen.

Toimittajat yrittivät haastatella Vallow’ta ja Daybellia Havaijilla sen jälkeen, kun heidät oli paikannettu sinne. Vallow ei halunnut kommentoida lainkaan siitä, missä hänen lapsensa ovat, eikä vastata kysymyksiin muutenkaan.

East Idaho Newsin toimittaja kertoi naiselle, että ihmiset kaikkialla Yhdysvalloissa rukoilevat hänen lastensa puolesta.

– Se on hienoa, Vallow totesi.

Anna Nuutinen
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra

hipsulainen
Axel Foley
Viestit: 2178
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: USA: Idahossa syyskuussa kadonneet sisarukset, äiti ja isäpuoli löytyivät Havaijilta

Viesti Kirjoittaja hipsulainen »

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/250 ... f26ce2a7b4

Missä ovat Joshua, 7, ja Tylee, 17? Yhdysvalloissa tutkitaan lasten katoamismysteeriä, jota edelsi kolme outoa kuolemantapausta

Eilen klo 21:10

Lapset ovat olleet kateissa viime vuoden syyskuusta lähtien.

Kuva
Lapsia on etsitty kuukausien ajan. [REXBURGIN POLIISI]

Yhdysvalloissa on etsitty jo kuukausien ajan kahta sisarusta, Joshua ”JJ” Vallow’ta, 7, ja hänen isosiskoaan Tylee Ryania, 17.

Sisarukset katosivat viime vuoden syyskuussa, minkä jälkeen heistä ei ole tehty minkäänlaista havaintoa.

Katoamisilmoituksen lapsista tekivät toisen lapsen isovanhemmat, jotka lupasivat lasten löytymiseen johtavasta vihjeestä 20 000 dollarin palkkion.

– Koko Yhdysvallat haluaa tietää, missä lapset ovat, isoäiti Kay Woodcock sanoi viikko sitten tiedotustilaisuudessa.

Erikoista lasten katoamisessa on se, että heidän huoltajansa ovat löytyneet. He ovat lomamatkalla Havaijilla ja väittävät lasten olevan sukulaisten luona Arizonassa.

Huoltajien väitteet ovat kuitenkin joutuneet erikoiseen valoon poliisin alkaessa selvittää lasten katoamista edeltäneitä tapahtumia.

Kuva
Lapset on nähnyt viimeksi syyskuussa Idahossa. [MOSTPHOTOS]

Talo tyhjeni

Ilmoitusta edelsi sosiaaliviranomaisten käynti lasten kotona Idahossa viime vuoden marraskuussa. Toisen lapsen isovanhemmat olivat pyytäneet viranomaisia tarkistamaan, ovatko lapset kunnossa.

Isovanhempien yllätykseksi lapsia ei käynnillä löytynyt.

Lasten huoltajat, äiti Lori Vallow ja hänen miesystävänsä Chad Daybell, kertoivat lasten olevan sukulaisten luona Arizonassa, 20 tunnin automatkan päässä Idahosta.

Viranomaiset sanoivat äidille, että hänen tulisi näyttäytyä lasten kanssa viimeistään tammikuussa.

Kun perheestä ei kuulunut, viranomaiset menivät käymään perheen kotona. Siellä ei ollut ketään.

Myöhemmin selvisi, että Lori Vallow ja Chad Daybell olivat muuttaneet pois Idahosta jo marraskuussa, pian sosiaaliviranomaisten käynnin jälkeen, kertoo uutiskanava CNN.

Kuva
Lori Vallow ja Chad Daybell menivät naimisiin viime vuoden marraskuussa. [REXBURGIN POLIISI]

Kaksi kuoli

Tyhjilleen jätetyn talon jälkeen kadonneiden lasten kohtaloa alettiin tutkia toden teolla, ja Lori Vallow’n ja Chad Daybellin taustoista rupesi selviämään mitä kummallisempia asioita.

Pariskunta oli mennyt naimisiin samoihin aikoihin kun lapset olivat kadonneet.

Ennen avioliittoa Lori Vallow ja lapset olivat asuneet Arizonassa. Syy siihen, että perhe muutti Idahoon, oli Daybell.

Ennen häntä Vallow oli ollut naimisissa neljä kertaa. Viimeisin avioliitto oli purkautunut vain puoli vuotta ennen uuden avioliiton solmimista.

Lori Vallow’n edellinen aviomies oli Charles Vallow. Hänen kanssaan Lori Vallow oli adoptoinut Joshua Vallow’n, joka oli Charles Vallow’n siskon poika.

Poika adoptoitiin vuonna 2014.

Charles Vallow kuoli hämärissä olosuhteissa hieman sen jälkeen, kun oli eronnut Lori Vallow’sta.

Lori Vallow’n veli Alex Cox ampui hänet kuoliaaksi riidan päätteeksi. Poliisille Cox sanoi puolustaneensa itseään eikä saanut teosta rangaistusta.

Kuva
Lori Vallow laittoi veljensä avustuksella lasten tavarat säilytykseen. [MOSTPHOTOS]

Veli kuoli

Vaikka Alex Cox surmasi siskonsa aviomiehen, hän ei poistunut Lori Vallow’n elämästä.

Viranomaisten tutkiessa Lori Vallow’n lasten katoamista selvisi, että Cox oli järjestämässä siskonsa asioita viranomaisten kotikäynnin jälkeen.

East Idaho Newsin mukaan Lori Vallow vuokrasi viranomaiskäynnin jälkeen varastokopin, jonne vei tavaraa Alex Coxin kanssa. Cox kävi viemässä tavaroita myös ilman siskoaan.

Kun Lori Vallow lopetti varastokopin vuokran maksamisen, koppeja ylläpitävä yritys otti kopin sisällön haltuunsa. Varastokopista löytyi kadonneiden lasten tavaroita.

Joulukuussa Alex Cox kuoli kotonaan Arizonassa. Kuolinsyytä ei tiedetä.

Kuva
Alex Cox kuoli kotonaan Texasissa. [MOSTPHOTOS]

Vanhemmat löytyivät

Varastosta löytyneet tavarat johdattivat poliisit kadonneiden lasten vanhempien jäljille. Lori Vallow’n olinpaikka pystyttiin jäljittämään luottokorttitietojen avulla.

Tammikuussa Vallow ja Daybell löytyivät Havaijilta, missä he lomailivat hulppeassa majoituksessa. Lapsista he sanoivat saman kuin kuukausia aiemmin: he ovat sukulaisten luona Arizonassa.

Vanhempia kehotettiin kertomaan lasten kunnosta viranomaisille, mutta syytteitä heitä vastaan ei nostettu. Loma jatkui.

Myöhemmin selvisi, että pariskunta oli aiemmin valehdellut viranomaisille lapsistaan, kertoo East Idaho News.

Idahossa Vallow oli kertonut viranomaisille tyttärensä kuolleen. Daybell puolestaan oli sanonut, ettei Vallow’lla ole lainkaan lapsia.

Kuva
Chad Daybell ja Lori Vallow ovat osa maailmanloppuun uskovaa lahkoa. [MOSTPHOTOS]

Yhteys kulttiin

Kuolemat eivät ole varjostaneet vain Lori Vallow’n elämää viime kuukausina.

Myös Chad Daybellin entinen puoliso Tammy Daybell kuoli vain hieman ennen kuin Daybell meni naimisiin Vallow’n kanssa, kertoo CNN.

Kuolinilmoituksen mukaan Tammy Daybell kuoli ”luonnollisten syiden” seurauksena, mutta hänen kuolemaansa on lasten katoamisten myötä ruvettu tutkimaan uudestaan.

Kadonneiden lasten mysteeriä selvitettäessä on paljastunut, että Daybell uskoi maailmanloppuun ja kirjoitti aiheesta kirjoja.

Edellisen avioliittonsa aikana hän perusti kirjakustantamon, jonka kautta julkaisi maailmanloppua käsitteleviä kirjoja.

Kirjat saattoivat olla syy sille, että Lori Vallow ja Chad Daybell tapasivat.

Vallow’n ystävä kertoo Fox Newsin haastattelussa, että Vallow luki Daybellin kirjoja ”pakkomielteisesti”.

– Hän osti niitä minullekin, ystävä kertoo haastattelussa.

Charles Vallow puolestaan kertoi ennen kuolemaansa, että Lori Vallow oli alkanut uskoa Jeesuksen toiseen tulemiseen.

Kuva
Ovatko lapset enää elossa? [REXBURGIN POLIISI]

”Lamauttavaa”

Ilman viime kuukausien erikoisia tapahtumia Joshua Vallow’n isovanhemmat tuskin olisivat tehneet lapsenlapsestaan ja tämän isosiskosta Tylee Ryanista katoamisilmoitusta.

– Tämä kaikki on ollut lamauttavaa. Toiveikkuuteni karisee koko ajan, Joshua Vallow’n isoäiti Kay Woodcock kertoi tammikuun lopussa tiedotustilaisuudessa.

Isovanhemmat ovatkin erittäin huolissaan lapsista ja uskovat heidän olevan vaarassa.

Lapsia kaipaa myös heidän isoveljensä, Lori Vallow’n esikoinen Colby Ryan.

Hän toivoo äitinsä ja äidin miesystävän kertovan totuuden.

– Tuntuu, että olen menettänyt kaiken lyhyessä ajassa, hän kertoo Youtubeen lataamallaan videolla ABC Newsin mukaan.

LAURA PERÄSALO
[email protected]
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra

hipsulainen
Axel Foley
Viestit: 2178
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: USA: Idahossa syyskuussa kadonneet sisarukset, äiti ja isäpuoli löytyivät Havaijilta

Viesti Kirjoittaja hipsulainen »

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f66 ... 14628dfc9e

Mysteeri syvenee: Tylee, 17, ja Joshua, 7, katosivat syyskuussa – pimittääkö äidin sukulainen tietoa olinpaikasta?

Tänään klo 21:10

Lapset on nähty viimeksi syyskuussa.

Kuva
Tylee Ryan, 17, ja Joshua Vallow, 7, ovat olleet kateissa liki puoli vuotta. [REXBURGIN POLIISI]

Yhdysvaltojen Idahossa kadonneiden sisarusten Joshua ”JJ” Vallow’n, 7, ja Tylee Ryanin, 17, tapaus muuttuu päivä päivältä synkemmäksi.

Lapset katosivat syyskuussa, eikä heistä ole sen jälkeen tehty minkäänlaista havaintoa. Viimeksi heidät on nähty Idahossa, lähellä kotiaan.

Lasten katoamisessa erikoista on se, että heidän äitinsä Lori Vallow ei miellä lastensa kadonneen.

Äidin mukaan lapset ovat sukulaisten luona Arizonassa. Monet lasten sukulaisista kuitenkin ovat sitä mieltä, että lapset ovat kadonneet.

Viime viikolla Vallow pidätettiin Havaijilla, missä hän oli lomailemassa aviomiehensä Chad Daybellin kanssa. Vallow sai syytteet muun muassa lasten kaltoinkohtelusta ja oikeuden halventamisesta.

Poliisin mukaan Vallow ja Daybell ovat valehdelleet lapsiaan koskevista yksityiskohdista. Vallow on jopa valehdellut, että hänen tyttärensä Tylee on kuollut.

Poliisi uskoo lasten henkien olevan uhattuna.

feb15c9339aacc927893db3886fa9798d70000dee81da7428990a9cd514f05c1.jpg
feb15c9339aacc927893db3886fa9798d70000dee81da7428990a9cd514f05c1.jpg (124.6 KiB) Katsottu 3876 kertaa
Lori Vallow pidätettiin viime viikolla Havaijin Kauailla. [AP]

Äidin sukulainen tietää lasten olinpaikan

Lasten katoamiseen liittyy epäily Lori Vallow’n ja Chad Daybellin yhteyksistä maailmanlopun kulttiin. Epäily perustuu pariskunnan tuttavien kertomuksiin ja Daybellin kirjoitusharrastukseen.

Daybell on kirjoittanut maailmanlopun kultista useita kirjoja, jotka hän on julkaissut oman kustantamonsa kautta. Vallow’n tiedetään kiinnostuneen miehestä nimenomaan kultti-innostuksen takia.

People kertoo, että lapset on sotkettu maailmanlopun kultin toimintaan. Lehden mukaan Vallow’n sukulaisnainen tietää lasten olinpaikan, muttei suostu kertomaan sitä viranomaisille.

Peoplen tiedot perustuvat Vallow’n sukulaisnaisen Melani Boudreaux’n entisen puolison Brandon Bordeaux’n avioerohakemukseen.

Hakemuksessaan Brandon Bordeaux kertoo, että hänen entinen vaimonsa on sotkeentunut kultin toimintaan.

87056aad6be94a967e0f32dd2793682ae0e17a4033c01d38060179e65f4c08e1.jpg
87056aad6be94a967e0f32dd2793682ae0e17a4033c01d38060179e65f4c08e1.jpg (111.89 KiB) Katsottu 3875 kertaa
Yellowstonen kansallispuisto sijaitsee kolmen osavaltion, Idahon, Montanan ja Wyomingin alueella. [MOSTPHOTOS]

Etsintöjä kansallispuistossa?

Lasten etsintöjen tarkkoja paikkoja ei ole kerrottu julkisuuteen. Poliisi on kuitenkin varma, etteivät lapset ole olleet äitinsä ja äidin aviomiehen kanssa Havaijilla.

Uutiskanava CBS:n mukaan ainakin Tylee Ryania saatetaan etsiä Yellowstonen kansallispuistosta. Poliisi aikoo aloittaa etsinnät, kun lumet kansallispuistossa ovat sulaneet.

Tylee on CBS:n mukaan käynyt puistossa hieman ennen katoamistaan äitinsä, setänsä ja veljensä Joshuan kanssa.

Kuva
Lori Vallow ja Chad Daybell ovat olleet naimisissa vain muutaman kuukauden. [REXBURGIN POLIISI]

Kuolemia tutkitaan

Lasten katoamisen yhteydessä on ruvettu tutkimaan uudestaan myös Lori Vallow’n ja Chad Daybellin entisten puolisoiden kuolemia.

Molempien entiset puolisot ovat kuolleet viime vuosien aikana.

Lori Vallow’n entinen puoliso kuoli, kun Vallow’n veli ampui häntä riidan päätteeksi. Daybellin entinen puoliso kuoli ”luonnollisten syiden” seurauksena.

Poliisi tutkii myös Lori Vallow’n veljen kuolemaa. Hän kuoli viime vuoden joulukuussa kotonaan Texasissa.

Kahden kuvan kokoa kohtuullistetttu
-NILS-
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra

Avatar
jukuripää
Rico Tubbs
Viestit: 1232
Liittynyt: Pe Loka 05, 2012 6:30 am
Paikkakunta: Nyhtänköljä

Re: USA: Idahossa syyskuussa kadonneet sisarukset, äiti ja isäpuoli löytyivät Havaijilta

Viesti Kirjoittaja jukuripää »

Jopas on sekopäinen pariskunta. Lapset muka sukulaisella Arizonassa. Luulisi, että osaa kertoa, kenen luona. Todennäköisesti on uuden miehensä kanssa pistänyt lapset päiviltä. Vanhin lapsi varmaankin opiskelee jossain, joten on siksi säästynyt.
Kaikki eiliset ovat menetettyjä päiviä.

asdaski
Nikke Knakkertton
Viestit: 182
Liittynyt: Ma Touko 07, 2018 8:02 pm

Re: USA: Idahossa syyskuussa kadonneet sisarukset, äiti ja isäpuoli löytyivät Havaijilta

Viesti Kirjoittaja asdaski »

Katselin joskus jonkun uutisklipin noista kadonneista lapsista. Ilmeisesti tämän vanhemman tytön sometilit ja muut ovat hiljenneet jo syyskuussa, vaikka katoamista on alettu tutkia vasta joulukuussa.

Lamosalali
Alibin satunnaislukija
Viestit: 59
Liittynyt: Su Kesä 05, 2016 11:46 am

Re: USA: Idahossa syyskuussa kadonneet sisarukset, äiti ja isäpuoli löytyivät Havaijilta

Viesti Kirjoittaja Lamosalali »

https://www.google.com/amp/s/www.nbcnew ... cna1144821

Lisää sukulaisia ja tuomionpäivän kulttia, pikainen tiivistelmä yllä olevasta jutusta:

Lasten äidin siskontyttö (niece) Melani Pawlowdski kieltää tietävänsä tapauksesta mitään, joskin hänen ex-miehensä on toista mieltä. Ex-mies sanoo naisen olevan vahvasti tuomionpäivän kultissa mukana. Ex-mies ja Pawlowski tappelivat lastensa huoltajuudesta oikeudessa, missä mies esitti huolensa siitä jos lapset menevät Pawlowskille, koska miehen mukaan tämä tietää kadonneiden lasten kohtalosta. Pawlowski on kieltäytynyt yhteistyöstä viranomaisten kanssa kadonneiden lasten etsinnässä.

Myös kadonneiden lasten äidin sanotaan olevan mukana tuomionpäivän kultissa. Myös tämän nykyinen mies on kirjoittanut aiheesta omakustanteisia kirjoja.

Pawlowskin ex-mies on nyt ottanut heidän lapsensa ja vienyt nämä todennäköisesti Utahiin sukulaisten luo. Lasten äiti Pawlowski ei ole nähnyt lapsiaan moneen kuukauteen.


https://www.google.com/amp/s/nypost.com ... sists/amp/

Kadonneiden lasten isäpuoli väittää lasten olevan turvassa.

rahima
Frank Drebin
Viestit: 391
Liittynyt: Ti Marras 08, 2011 7:37 pm

Re: USA: Idahossa syyskuussa kadonneet sisarukset, äiti ja isäpuoli löytyivät Havaijilta

Viesti Kirjoittaja rahima »

Omituinen paikka tuo Yhdysvallat. Äiti voi sanoa, että ei kerro, missä lapset ovat eikä näytä tuo sukulaisnainenkaan kertovan. ja sitten tuo Arizona, siellä voidaan piilotella eläviä lapsia niin, että kukaan ei pysty sitä selvittämään. Ei tommosta meillä voi tapahtua. Outoja kuolemantapauksia, noin vain oli Lorin veli ampunut "itsepuolustukseksi"siskonsa ex-miehen ja sitten oli itsekin kuollut. Taitaa olla semmosta villin lännen meininkiä, oikein whitetrash-porukkaa. Olenkin ajatellut, että USA:han on muuttanut aika paljon epävakaita ja maanikkoja ja tässä heidän jälkeläistensä edesottamuksista saadaan lukea. Taitaa olla niin, että lapset eivät ole elossa.

surfergirl
Jack Bauer
Viestit: 950
Liittynyt: Su Helmi 01, 2009 11:20 pm

Re: USA: Idahossa syyskuussa kadonneet sisarukset, äiti ja isäpuoli löytyivät Havaijilta

Viesti Kirjoittaja surfergirl »

Saattaa olla että löytyvät läheltä.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006536104.html
Käänne sisarusten katoamis­mysteerissä Idahossa – isäpuolen omistamalta tontilta löytyi ihmisen jäänteitä

Tylee Ryanin, 17, ja Joshua Vallow’n, 7, katoamiseen liittyy outoja kuolemantapauksia sekä väitteitä uskonlahkosta.

Yhdysvaltain Idahossa sijaitsevalta tontilta löytyi tiistaina ihmisen jäänteitä poliisin tekemien etsintöjen yhteydessä. Jäänteitä ei ole ehditty vielä tunnistaa, mutta kyseessä pelätään olevan viime syksystä lähtien etsityt sisarukset Joshua Vallow, 7, ja Tylee Ryan, 17.

Kyseisen tontin omistaa lasten äidin Lori Vallow’n, 46, aviomies Chad Daybell. Löydöstä uutisoivien CNN:n ja ABC Newsin mukaan Daybell pidätettiin etsintöjen yhteydessä.

Chad Daybell pidätettiin tiistaina hänen omistamalleen tontille tehdyn kotietsinnän yhteydessä.

Viranomaiset eivät vielä tiistaina kertoneet, mistä Daybellia mahdollisesti syytetään. Vallow puolestaan on ollut vangittuna jo maaliskuusta lähtien, syytettynä muun muassa lastensa heitteillejätöstä.

Vallow ja Daybell jättivät Idahon Rexburgissa sijaitsevan kotinsa syksyllä samoihin aikoihin, kun poliisi alkoi etsiä Tyleeta ja Joshuaa. Pari ei koskaan ilmoittanut lapsia kadonneiksi, eivätkä he myöskään suostuneet ilmoittamaan näiden oikeaa olinpaikkaa viranomaisten pyynnöistä huolimatta.

Vallow ja Daybell matkustivat Havaijille, josta heidät löydettiin tammikuussa. Sitä ennen he olivat ehtineet avioitua Havaijilla romanttisissa merkeissä.

Vallow pidätettiin helmikuussa ja siirrettiin myöhemmin Idahoon odottamaan oikeudenkäyntiä.
Outoja kuolemia, kulttiväitteitä ja monimutkaisia suhdekuvioita

Tapaukseen liittyy useita erikoisia piirteitä ja monimutkaisia ihmissuhdekuvioita, joita paikallislehdet ovat havainnollistaneet muun muassa erilaisten kaavioiden avulla. Lasten katoaminen on kiinnittänyt viranomaisten huomion myös Vallow’n ja Daybellin lähipiirissä tapahtuneisiin outoihin kuolemiin.

Daybellin ensimmäinen vaimo Tammy löytyi kuolleena kotoaan lokakuussa, ja mies nai Vallow’n vain kaksi viikkoa myöhemmin. Naisen uskottiin ensin kuolleen luonnollisesti, mutta myöhempien käänteiden myötä tapaus on määritelty epäilyttäväksi.

Vallow’n veli puolestaan ampui siskonsa edellisen aviomiehen Charlesin kuoliaaksi heinäkuussa Arizonassa. Alun perin tapausta tutkittiin kuolemaan johtaneena itsepuolustuksena, mutta sittemmin sekin on kiinnittänyt uudelleen poliisin huomion.

Charles Vallow oli hakenut aiemmin avioeroa vaimostaan. Avioerohakemuksen yhteydessä mies oli ilmaissut huolensa vaimonsa ”kulttimaisista” uskomuksista.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan Charles Vallow kertoi vaimonsa näkevän itsensä jumalana, joka valmistautuu Kristuksen uuteen tulemiseen. Mies väitti myös vaimonsa uhanneen tappaa hänet, mikäli hän asettuisi tämän ”tehtävän” tielle.

Tyleen ja Joshuan ilmoittivat alun perin kadonneeksi muut sukulaiset. Tutkinnan aikana muun muassa Vallow’n vanhempi poika Colby Ryan on vedonnut julkisesti äitiinsä, jotta tämä paljastaisi hänen sisarustensa olinpaikan.

Nemesia
Neuvoja-Jack
Viestit: 575
Liittynyt: Su Loka 12, 2008 5:54 pm

Re: USA: Idahossa syyskuussa kadonneet sisarukset, äiti ja isäpuoli löytyivät Havaijilta

Viesti Kirjoittaja Nemesia »

Toiset jäänteet on tunnistettu Joshuan jäänteiksi.

surfergirl
Jack Bauer
Viestit: 950
Liittynyt: Su Helmi 01, 2009 11:20 pm

Re: USA: Idahossa syyskuussa kadonneet sisarukset, äiti ja isäpuoli löytyivät Havaijilta

Viesti Kirjoittaja surfergirl »

Perhe oli vahvistanut että molemmat sisarukset on löytyneet sieltä isäpuolen tontilta.

Zara
Sabrina Duncan
Viestit: 357
Liittynyt: Ma Elo 08, 2011 11:15 pm

Re: USA: Idahossa syyskuussa kadonneet sisarukset, äiti ja isäpuoli löytyivät Havaijilta

Viesti Kirjoittaja Zara »

On tämä kyllä aikamoinen tapaus :/ Lasten lisäksi pariskunnan molempien exät tapettu ja tuo outo veljenkin kuolema. Mutta eniten ihmettelen sitä, mikä on voinut olla syynä lasten tappamiseen??? Eivätkö ole sopineet äidin ja isäpuolen visioimaan kuvioon auvoisesta perhe-elämästä tms..
" Toto, I've got a feeling, we're not in Kansas anymore.."

kid
Jane Marple
Viestit: 1010
Liittynyt: Su Tammi 18, 2009 8:10 am
Paikkakunta: Rapakon toisella puolen

Re: USA: Idahossa syyskuussa kadonneet sisarukset, äiti ja isäpuoli löytyivät Havaijilta

Viesti Kirjoittaja kid »

Motiivi murhaan voisi hyvinkin olla tuo kulttiyhteys. On ajateltu, että on parempi "säästää lapset maailmanlopulta" murhaamalla heidät, kuin antaa heidän riutua. Näin on ehkä ajateltu, että lapset pääsevät sitten taivaaseen eivätkä joudu palamaan helvetissä tai mikä tässä kultissa se maailmanlopun mörkö nyt sitten onkaan.

Kauheinta on ajatella, että tämä on vain pintaraapaisu siihen, mitä tuolla etelänaapurissa tapahtuu. Ihan jumalaton määrä kultteja sun muuta mielenvikaista toimintaa. Toivotaan, että koko kultti käydään läpi eikä vain näitä kahta osallista, jos sieltä vaikka löytyisi lisää vastaavia tapauksia...
kimi to futari de aruita ano koro no michi wa mou nakute
soredemo zutto aruita, itsuka kimi to aeru ka na

Syskon S
Jack Bauer
Viestit: 931
Liittynyt: Pe Touko 08, 2015 9:45 pm

Re: USA: Idahossa syyskuussa kadonneet sisarukset, äiti ja isäpuoli löytyivät Havaijilta

Viesti Kirjoittaja Syskon S »

Näin minäkin ajattelen, että lasten säästäminen lopun ajan kauheuksilta tai sortumiseltä huonoihin elämänvalintoihin aikuistuessa on todennäköinen syy, jos tuo pariskunta oikeasti ottaa nuo maailmanlopun asiat todesta. Täytyy muistaa, että media rakastaa outoja yksityiskohtia ja saattaa herkästi vetää äkkinäisiä johtopäätöksiä. Minuakin kiinnostavat oudot uskonnot ja kultit, vaikka en niihin uskokaan ja kirjoja voi kirjoittaa ihan vaan rahan takia. Minusta kultin vaikutuksen puolesta puhuu se, että rouva olisi varmaan saanut lapset jonkun sukulaisensa luokse, jos he olivat hänen uuden onnensa tiellä ja se, että molemmat lapset tapettiin kerralla, kumpikin pariskunnasta vaikuttaa olevan mukana juonessa & lasten kuolema ei vaikuta vaivaavan äitiä mitenkään (tämä voisi kyllä selittyä psyykksillä vaikeuksillakin tai psykopatialla).

Se mitä olen seurannut, pimeys on suurta USA:n takamailla, koteihinsa eristäytyneiden perheiden ja sukujen keskuudessa. Tuollahan ei ole edes mitään oppivelvollisuutta, neuvolajärjestelmää ym., että jos haluaa "hukata" lapsensa, niin se käy helposti,
Minä en hämmästy mistään

Zara
Sabrina Duncan
Viestit: 357
Liittynyt: Ma Elo 08, 2011 11:15 pm

Re: USA: Idahossa syyskuussa kadonneet sisarukset, äiti ja isäpuoli löytyivät Havaijilta

Viesti Kirjoittaja Zara »

Tähän on tullut lisää infoa. Poliisille on selvinnyt, että Lori uskoi lastensa olleen zombeja, eli siinäpä lienee syy tuon häiriintyneen äidin ja miesystävän tekoon. Tarkempien tutkimusten perusteella myös uskotaan, että lapsia "ei vain tapettu" vaan myös kidutettiin... :(

Ylläpito voisi varmaan siirtää tämän Henkirikokset ulkomailla-osioon?
" Toto, I've got a feeling, we're not in Kansas anymore.."

Avatar
Serenity
Nikke Knakkertton
Viestit: 185
Liittynyt: Ti Touko 08, 2012 5:12 pm

Re: USA: Idahossa syyskuussa kadonneet sisarukset, äiti ja isäpuoli löytyivät Havaijilta

Viesti Kirjoittaja Serenity »

Chad ja Lori Daybellin oikeudenkäynti on alkanut. Heille on luettu syytteet Lori Daybellin lasten murhista, ja Chadille lisäksi entisen vaimonsa Tammy Daybellin murhasta. Muita pariskunnalle luettuja syytteitä olivat salaliitto (tämä kai vakiosyyte kun yhteistuumin murhataan), varkaus ja vakuutuspetos. Jos heidät todetaan syyllisiksi, Idahossa voidaan tuomita kuolemaan.

Tuomiopäivän kulttin uskonut pariskunta murhasi siis yhdessä Lorin lapset Joshua “JJ” Vallow'n (7-v) ja Tylee Ryanin (16-v). Mahdollinen motiivi löytyy heidän uskomuksistaan, että lapset olivat zombeja, mikä heidän ajattelussaan tarkoitti, että heidän sielunsa oli paenneet heidän ruumiistaan ja vapautuneeseen tilaan oli asettunut pahoja henkiä. Lori ja Chad olivat viestitelleet toisilleen myös Tammyn olevan riivattu. Lapsia etsiltiin laajalta alueelta kuukausien ajan, kunnes heidän jäänteensä löydettiin Chad Daybellin omistamalta tontilta.

Chadin entisen vaimon Tammyn kuolema oli alkuun todettu luonnolliseksi, mutta hänet nostettiin haudasta uutta ruumiinavausta varten, kun viranomaisten epäilykset heräsivät Chadin avioiduttua uudestaan vain kaksi viikkoa vaimonsa kuoleman jälkeen. Kuolinsyytä ei ole vielä kerrottu julkisuuteen sen tarkemmin, kuin että kyseessä on henkirikos. On selvinnyt, että Daybellit yhdessä Lorin veljen Alex Coxin kanssa suunnitelleet Tammyn murhaa: ensimmäinen yritys ei onnistunut: Tammy teki rikosilmoituksen kaksi viikkoa ennen kuolemaansa mustiin pukeutuneesta kommandopipoisesta miehestä, joka oli ampunut häntä kohti värikuula-aseen näköisellä aseella. Tammy ei loukkaantunut eikä mitään todisteita löytynyt, joten sheriffi kuittasi tapauksen "pilaksi". Cox oli alkanut juuri ennen tapahtumaa käydä ampumaradalla ja tehnyt internet-hakuja luotien läpäisykyvystä.

Pariskunnan ympäriltä on kuollut hämärästi väkeä ex-vaimon ja lasten lisäksi:

Alex Cox, rikoskumppani ja Lorin veli: keuhkoveritulppa
Charles Vallow, Lorin ex-mies: Alex Cox ampui _itsepuolustukseksi_
Lorin tyttären Tylee Ryanin isä: sydänkohtaus

Kun pitää mielessä, että Tammyn kuolema todettiin alkuun luonnolliseksi, näissäkin _luonnollisissa_ äkkikuolemissa voisi olla jotakin avustusta taustalla?
But silent let me sink to earth,
With no officious mourners near:
I would not mar one hour of mirth,
Nor startle friendship with a tear.

Vastaa Viestiin