Dragan Joksovicin murha

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Helluby
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 228
Liittynyt: Ma Syys 28, 2009 9:56 pm

Re: Dragan Joksovicin murha

Viesti Kirjoittaja Helluby » To Huhti 21, 2016 12:56 am

Honeybadger kirjoitti:Sitä vaan mietin, että käsitykseni mukaan Janne on tappanut kaksi ammattirikollista, ei tyttöystäväänsä, lastaan tai viatonta sivullista. Miksi hän nyt on niin niin kauhean paha ja vaarallinen tavallisille ihmisille?

Eipä ole. Ne on vaan aina nämä ikuiset jeesustelijat, kun haluavat leimata.
Ihan sivusta sanoisin ettei 1+1 ole koskaan 2, vaan ihan tilanteesta johtuen se on joko 1, tai 3, joskus jopa 4.

Juche
Alokas
Viestit: 26
Liittynyt: La Helmi 13, 2016 7:01 am

Re: Dragan Joksovicin murha

Viesti Kirjoittaja Juche » To Kesä 16, 2016 2:27 am

https://www.acast.com/krullokriminell/janneraninen Tuolla on haastattelu, missä ilmeisesti kerrotaan tästä tapahtumasta, Ruotsi ei taivu edes huonosti niin jäi vähän pimentoon.

indeksi

Re: Dragan Joksovicin murha

Viesti Kirjoittaja indeksi » Ti Tammi 03, 2017 6:09 pm


Alida
Sammakkoprofessori
Viestit: 421
Liittynyt: Su Touko 14, 2017 10:04 am

Re: Dragan Joksovicin murha

Viesti Kirjoittaja Alida » Pe Touko 19, 2017 1:49 am

DollariExpress kirjoitti:Ruotsin poliisi oli siinä määrin selvillä kuviosta, että se osasi varoittaa Ünsalia toisesta mahdollisesta tappajasta, Ünsalin vanhasta ystävästä Janne Ranisesta. Varoituksesta huolimatta Ünsal lähti Ranisen luo Suomeen syyskuussa 2003. Muutamaa viikkoa myöhemmin hän menetti henkensä Ranisen kaverin Leinosen asunnossa Vuosaaressa.
Tässä näkyy mielestäni aika hyvin se, millainen persoona tämä Raninen on. En usko, että se on vankilassa muuttunut suuntaan tai toiseen, vaan on varmaan aina ollut tuollainen ulospäin rauhallinen ja miellyttävä mutta kylmäverinen. Tällä samalla olemuksella se on saanut tuon uhriksi joutuneen ystävänsäkin luottamaan itseensä poliisien varoituksista huolimatta. Jotkut sanoo, ettei se ole vaarallinen, koska on surmannut ammattirikollisia. Toinen uhreista oli kuitenkin sen ystävä, joka luotti siihen. Täytyy olla aika kylmäverinen tyyppi, jos on valmis surmaamaan melkein kenet tahansa sopivasta summasta.

Ranisen osuus Arman Pohjantähden alla-ohjelmasta

https://www.youtube.com/watch?v=9hBXx0XrfgI

Muppe
Philip Marlowe
Viestit: 1243
Liittynyt: Ma Elo 24, 2015 9:35 pm

Re: Dragan Joksovicin murha

Viesti Kirjoittaja Muppe » Pe Touko 19, 2017 2:43 am

Alida kirjoitti:Toinen uhreista oli kuitenkin sen ystävä, joka luotti siihen. Täytyy olla aika kylmäverinen tyyppi, jos on valmis surmaamaan melkein kenet tahansa sopivasta summasta
Niin miksihän se unsal tapettiin? Lueppa jutut ensin loppuun,unsal jonka murhaa Janne nyt istuu,vasikoi ja varasti vielä kaverin saaliin!
Onpa ihme että joutui tappolistalle,noissa ammattilaispiireissä kuollaan tuollaisten tekojen jälkeen lähes kerran kerrasta ja sen tietää kaikki jotka siellä elää.
Raninen ei ole murhannut mitään hyvää kaveria rahasta vaan murhasi rahasta vasikan,luopion,roatn,sian mikä lie poliisin suojeluksessa oleva kotirotta joka varasteli kavereilta kun oli ne ensin toimittanut linnaan!!
Vastaavia rottia on hyvin vähän rikollisissa piireissä elossa. Ja en tarkoita nyt autovarkaita ja kipsakeikkaaja porukoita vaan ammattirikollisia jotka tekee ison luokan rikoksia,ryöstöjä,murhia ym. huvitteluja

"Ünsal kertoi ryöstöstä poliisille ja pääsi todistajansuojeluohjelmaan. Oikeudessa todistajana kuullun Ünsalin isän mukaan Ünsal myös löysi osan kaverinsa kätkemästä ryöstösaaliista ja otti sen itselleen."

Tämmönen kaveri saakin kuolla.Tuohan oli rottien kuningas,kunnon luopio,ei lienee vastaavaa löydy lähivuosikymmenien rikoshistoriasta..
Lopetti tietojen kirjoittelun kokonaan foorumille 13.3.2019.
Jäseninä suuri määrä idiootteja joilla ei ole foorumille mitään järkevää kirjoitettavaa tai tietoa asioista vaan ovat paikalla vain todistamassa ja vannomassa omaa tyhmyyttään.

Alida
Sammakkoprofessori
Viestit: 421
Liittynyt: Su Touko 14, 2017 10:04 am

Re: Dragan Joksovicin murha

Viesti Kirjoittaja Alida » Pe Touko 19, 2017 7:55 am

Muppe kirjoitti:Raninen ei ole murhannut mitään hyvää kaveria rahasta vaan murhasi rahasta vasikan,luopion,roatn,sian mikä lie poliisin suojeluksessa oleva kotirotta joka varasteli kavereilta kun oli ne ensin toimittanut linnaan!!
Ei se ollut kuitenkaan Jannea vasikoinut eikä Janne liittynyt koko asiaan mitenkään. Janne on tehnyt tämän puhtaasti rahan takia. Niin kuin toisenkin murhan. Mun mielestä tämä Jannen vankilassa vetämä rooli auttajana ja hyväntekijänä ei jotenkin ole täysin aito. Niin kuin sanottu, se on varmaan aina ollutkin ulospäin miellyttävä, eikä impulsiivisen väkivaltainen kuumakalle. Nyt jatkaa samaa roolia vankilassa, mutta kuinka aitoa on sitten sen "ystävyys"?

Alida
Sammakkoprofessori
Viestit: 421
Liittynyt: Su Touko 14, 2017 10:04 am

Re: Dragan Joksovicin murha

Viesti Kirjoittaja Alida » La Touko 20, 2017 3:04 pm

https://www.youtube.com/watch?v=ej3UEqRDjec

Tässä kuuluu osa tuolloin 20-vuotiaan Ranisen kuulustelunauhasta (ruotsiksi). Hyvät näyttelijänlahjat olleet jo tuolloin. Sehän ei ole koskaan myöntänyt, että tämä murha olisi palkkamurha. Yritti kuulusteluissa esittää, ettei ollut mitään aikomusta surmata ketään paikalle mentäessä. Oikeus oli kuitenkin toista mieltä ja tuomitsi murhasta. Ottaen huomioon, että teki myöhemmin palkkamurhan ja muut seikat todennäköisesti kyse oli palkkamurhasta.

Avatar
Dark Tetra
Sammakkoprofessori
Viestit: 494
Liittynyt: Ke Tammi 25, 2017 11:19 am
Paikkakunta: Keskusvalvomo

Re: Dragan Joksovicin murha

Viesti Kirjoittaja Dark Tetra » La Touko 20, 2017 3:16 pm

Alida kirjoitti:Hyvät näyttelijänlahjat olleet jo tuolloin.
Aspergerin oireyhtymä ei ole sama kuin näytteleminen.
Vankilanjohtaja on eräänlainen matkaopas. Hän osaa määrätietoisesti johtaa jopa vuosikymmenen kestävää retkeä, jossa majoitus on järjestetty betonisen hotellin alakerrokseen.

Alida
Sammakkoprofessori
Viestit: 421
Liittynyt: Su Touko 14, 2017 10:04 am

Re: Dragan Joksovicin murha

Viesti Kirjoittaja Alida » La Touko 20, 2017 3:50 pm

Kyllä tuo tekoitku ja uhrina esiintyminen on näyttelemistä. Teloitti Joksovicin ampumalla kaksi kertaa selkään ja sitten kaksi kertaa päähän. Poliisikuulusteluissa "itkeskelee" esittäen, että olisi järkyttynyt teostaan.

Avatar
loikkari
Scooby Doo
Viestit: 639
Liittynyt: Su Kesä 21, 2015 7:06 pm
Paikkakunta: Pimiä puoli

Re: Dragan Joksovicin murha

Viesti Kirjoittaja loikkari » Ke Tammi 17, 2018 2:18 pm

issuu.com / Janne Raninen

De kallar mig solvallamördaren
- Täytyy tietää mitä sielu sietää, karma on varma -

Avatar
loikkari
Scooby Doo
Viestit: 639
Liittynyt: Su Kesä 21, 2015 7:06 pm
Paikkakunta: Pimiä puoli

Re: Dragan Joksovicin murha

Viesti Kirjoittaja loikkari » Ti Helmi 06, 2018 10:00 am

sverigesradio.se/ Solvalla-murhaaja Janne Raninen katuu tekojaan syvästi
Tyttären syntymä herätti – Solvalla-murhaaja Janne Raninen katuu tekojaan syvästi
Julkaistu måndag 5 februari kl 14.11

Kuva
Janne Raninen Foto: Privat
Janne Raninen oli 20-vuotias, kun hän murhasi Solvallan raviradalla mafiajohtaja Dragan Joksovicin tasan 20 vuotta sitten. Puolet elämästään vankilassa viettänyt Raninen kertoo nyt elämästään kirjassa De kallar mig Solvallamördaren.

Janne Raninen on istunut puolet elämästään vankilassa kahdesta murhasta. Raninen kokee tällä hetkellä katumusta ja syyllisyyttä, ja halua korjata tapahtunut – mikä tietenkään ei ole mahdollista.

Kaksikymmentä vuotta sitten hän oikeutti tekonsa rikollisella elämäntavalla. Toista murhaamistaan henkilöistä hän kutsui ystäväkseen.

Mitä läheisempi ihminen on, sitä enemmän vihaa häntä kohtaan tuntee, jos hän pettää luottamuksen. Se on se, mikä oikeutti silloisessa ajatusmaailmassa murhan.
Tyttären syntymä sai ymmärtämään

Raninen teki toisen murhansa Suomessa 2003. Tällä, viisi vuotta Solvalla-murhan jälkeen tehdyllä murhalla on yhteys Ruotsin suurimpaan arvokuljetusryöstöön, Arlandaryöstöön.

Raninen suorittaa elinkautista tuomiotaan Suomessa. Vankeusrangaistusta suorittavien lapsia ja perheitä tukevan Voikukkalapset ry:n puheenjohtajana toimiva Janne Raninen sanoo olevansa muuttunut mies.

Suurin muutos hänen elämässään oli hänen nyt 11-vuotiaan tyttärensä syntymä. Se tapahtui Janne Ranisen istuessa vankilassa.

– Kun tyttäreni lähti tapaamisista, hän itki. En pystynyt olemaan läsnä hänen elämässään enemmän kuin kaksi ja puoli tuntia kuukaudessa perhetapaamishuoneessa vankilassa. Silloin aloin ymmärtää, että pieni syytön lapsi kärsii rikoksieni vuoksi. Siitä se lähti, Janne Raninen kertoo.
Huono itsetunto ja ulkopuolisuuden tunne houkuttelevat rikollisuuteen

Miksi sitten Janne Ranisesta tuli rikollinen? Hän itse löytää monta syytä: ulkopuolisuuden tunne, huono itsetunto, huono itseluottamus, köyhyys, ympäristö, ystävät – ja erittäin huonot valinnat aikuisiässä. Myös persoonallisuuspiirteet, kuten äkkipikaisuus vaikutti.

Raninen kasvoi Jordbrossa Tukholman eteläpuolella. Siellä olisi ollut mahdollisuus valita.

– Isoveljeni ei ole koskaan tehnyt minkäänlaista rikollista tekoa elämänsä aikana, Raninen painottaa.

Mutta on asioita, jotka vaikuttavat. Janne Raninen muistaa, kuinka hän kymmenenvuotiaana näki äidin uuden miesystävän pahoinpitelevän äitinsä raa'asti. Hän sanoo tämän jättäneen häneen erittäin syvät jäljet.

Myös ulkopuolisuuden tunne vaikuttaa, toisen polven maahanmuuttaja Raninen miettii.

Ruotsissa minua pidetään suomalaisena, ja Suomessa ruotsalaisena. En ole oikeastaan koskaan kuulunut mihinkään.

Toisen, kolmannen ja neljännen sukupolven maahanmuuttajat tuntevat jo lapsesta saakka ulkopuolisuuden tunteen, Raninen sanoo: Jos heitä ei sisällytetä yhteiskuntaan, eivät he myöskään ymmärrä, miksi heidän pitäisi olla mukana rakentamassa yhteiskuntaa.

Janne Raninen uskoo, että ainakin yhdellä tavalla nuorten ajautumista rikollisuuteen voisi estää.

Vahvistamalla nuorten itsetuntoa. Silloin heidän ei tarvitsisi hakea hyväksyntää vanhemmilta rikollisilta.

Janne Ranisen vapautumiskäsittely on hovioikeudessa parin viikon päästä. Käsittelyssä hänen on mahdollista saada vapautumispäivämäärä.

De kallar mig Solvallamördaren on kirjoitettu yhdessä Ivar Andersenin kanssa.

Katri Nisula
[email protected]
- Täytyy tietää mitä sielu sietää, karma on varma -

Avatar
Blues
Philip Marlowe
Viestit: 1222
Liittynyt: Ti Heinä 17, 2007 3:11 pm
Paikkakunta: Aurinkoinen Etelä

Re: Dragan Joksovicin murha

Viesti Kirjoittaja Blues » Ma Elo 20, 2018 1:17 am

Mielenkiintoinen radio-ohjelma Solvallan murhasta på svenska
Mä voin tehdä mitä vaan, mitä haluan mä saan, mitä haluan mä voin.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7631
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Dragan Joksovicin murha

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Pe Syys 28, 2018 11:46 am

Oli jostain syystä noussut aamulehden 3. luetuimmaksi, no iloista luettavaahan tuo on näin pe-aamun ratoksi, kun murhaajaa pidetään yhä vangittuna.
https://www.aamulehti.fi/uutiset/vuosaa ... -200783867
Vuosaaren palkkamurhaaja Janne Raninen pysyy muurien takana — Helsingin hovioikeus hylkäsi ehdonalaishakemuksen
Oikeus julisti vangin hakemuksen ja ratkaisun perustelut salaisiksi 60 vuodeksi.
UUTISET 02.03. 13.21
Rebekka Härkönen
Lännen Media


Helsingin hovioikeus hylkäsi perjantaina Vuosaaren palkkamurhasta elinkautiseen tuomitun Janne Ranisen ehdonalaishakemuksen. Oikeus julisti elinkautisvangin hakemuksen ja siihen annetun ratkaisun perustelut salaisiksi 60 vuodeksi. Raninen on suorittanut nykyistä tuomiotaan 14 vuotta.

Ruotsissa syntynyt ja siellä lapsuutensa viettänyt Raninen murhasi yhdessä kahden muun miehen kanssa ruotsalaisen Volkan Ünsalin Helsingin Vuosaaressa vuoden 2003 lopulla.

Ruotsalaismiehen palkkamurha liittyi rikollisten keskinäisiin välienselvittelyihin.

Verityön taustalli oli Arlandan lentokentällä vuonna 2002 tehdyn rahankuljetusryöstön saalista koskeva riita. Uhri oli mukana raharyöstössä yhdessä lapsuudenystävänsä Leo Carmonan kanssa.

Ryöstön jälkeen Ünsal varasti ison summan ryöstön saalisrahoja, kertoi poliisille ryöstön yksityiskohdista ja hakeutui todistajansuojeluun. Carmona raivostui teosta ja tilasi Ünsalin murhan.

Ruumista ei löytynyt
Oikeuden mukaan teon toteutti kolme miestä, Raninen oli yksi heistä. Kaikki kiistivät murhan. Verityön tekijät ja palkkamurhan tilaaja tuomittiin elinkautisiin vankeusrangaistuksiin vuonna 2005.

Pahoinpitelyn jälkeen kuoliaaksi kuristetun uhrin ruumista ei ole koskaan löytynyt.

Janne Raninen julkaisi yhdessä toimittaja Ivar Andersen kanssa viime tammikuussa Ranisen elämänkerran nimeltä De kallar mig Solvallamördaren. Kirjan mukaan ainakin yksi Vuosaaren palkkamurhasta tuomituista on kertonut poliisille, että rikollisjärjestö United Brotherhoodin ex-pomo Keijo Vilhunen osallistui palkkamurhan järjestelyihin.

Kirjan mukaan asunto, jossa murha tapahtui, oli saman Saara-nimellä julkisuudessa esiintyneen prostitioidun, joka myöhemmin käräytti Helsingin huumepoliisin päällikkönä toimineen Jari Aarnion tämän rikoksista.

Pitkä rikostausta
Ranisella on pitkä rikostausta ja hän on istunut puolet elämästään vankilassa. Ensimmäisen henkirikoksensa hän teki vasta 20-vuotiaana Solvallan raviradalla ampumalla mafiajohtaja Dragan Joksovicin.

Omaelämäkerran lisäksi Raninen on kirjoittanut kirjan Isänä vankilassa. Tässä vuonna 2003 julkaistussa teoksessa Raninen kritisoi muun muassa vankiloiden perhetapaamiskäytäntöjä.

Raninen toimii puheenjohtajana Voikukkalapset ry:ssä, joka on vankeusrangaistusta suorittavien henkilöiden lapsia ja perheitä tukeva järjestö.
"Jaksa vielä vähän kulta", naiset huokaavat, mutta eivät pääse vieläkään livenä fanittamaan Solvallan voikukka-jannea, kaksoismurhaajaa ja mitä ilmeisintä "tietolähdettä" Aarnio-saagassa. No, ens keväänä uutta hakemusta putkeen.

Tuo salaiseksi julistaminen lienee peruja siitä, että solvallan Janne on yrittänyt tehdä vaihtokauppaa hyvässä uskossa siitä, mitä poliisi hänelle lupasi vai mikä muu se voisi olla? Nyt huomasi, että yksittäisten poliisien tiedonlypsytaktiikat (lupauksineen) eivät hovioikeudessa sitten paljoa painaneet, kun Jannella tuskin on mustaa valkoisella tai tallennetta mahdollisesta "autetaan sut ulos" -vakuutuksesta.
Burn
Loot
Murder

Totaldusk
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 195
Liittynyt: Ti Heinä 16, 2019 5:32 pm

Re: Dragan Joksovicin murha

Viesti Kirjoittaja Totaldusk » Su Joulu 01, 2019 5:00 pm

On Anoi Kaa kirjoitti:
Pe Syys 28, 2018 11:46 am
Oli jostain syystä noussut aamulehden 3. luetuimmaksi, no iloista luettavaahan tuo on näin pe-aamun ratoksi, kun murhaajaa pidetään yhä vangittuna.
https://www.aamulehti.fi/uutiset/vuosaa ... -200783867
Vuosaaren palkkamurhaaja Janne Raninen pysyy muurien takana — Helsingin hovioikeus hylkäsi ehdonalaishakemuksen
Oikeus julisti vangin hakemuksen ja ratkaisun perustelut salaisiksi 60 vuodeksi.
UUTISET 02.03. 13.21
Rebekka Härkönen
Lännen Media


Helsingin hovioikeus hylkäsi perjantaina Vuosaaren palkkamurhasta elinkautiseen tuomitun Janne Ranisen ehdonalaishakemuksen. Oikeus julisti elinkautisvangin hakemuksen ja siihen annetun ratkaisun perustelut salaisiksi 60 vuodeksi. Raninen on suorittanut nykyistä tuomiotaan 14 vuotta.

Ruotsissa syntynyt ja siellä lapsuutensa viettänyt Raninen murhasi yhdessä kahden muun miehen kanssa ruotsalaisen Volkan Ünsalin Helsingin Vuosaaressa vuoden 2003 lopulla.

Ruotsalaismiehen palkkamurha liittyi rikollisten keskinäisiin välienselvittelyihin.

Verityön taustalli oli Arlandan lentokentällä vuonna 2002 tehdyn rahankuljetusryöstön saalista koskeva riita. Uhri oli mukana raharyöstössä yhdessä lapsuudenystävänsä Leo Carmonan kanssa.

Ryöstön jälkeen Ünsal varasti ison summan ryöstön saalisrahoja, kertoi poliisille ryöstön yksityiskohdista ja hakeutui todistajansuojeluun. Carmona raivostui teosta ja tilasi Ünsalin murhan.

Ruumista ei löytynyt
Oikeuden mukaan teon toteutti kolme miestä, Raninen oli yksi heistä. Kaikki kiistivät murhan. Verityön tekijät ja palkkamurhan tilaaja tuomittiin elinkautisiin vankeusrangaistuksiin vuonna 2005.

Pahoinpitelyn jälkeen kuoliaaksi kuristetun uhrin ruumista ei ole koskaan löytynyt.

Janne Raninen julkaisi yhdessä toimittaja Ivar Andersen kanssa viime tammikuussa Ranisen elämänkerran nimeltä De kallar mig Solvallamördaren. Kirjan mukaan ainakin yksi Vuosaaren palkkamurhasta tuomituista on kertonut poliisille, että rikollisjärjestö United Brotherhoodin ex-pomo Keijo Vilhunen osallistui palkkamurhan järjestelyihin.

Kirjan mukaan asunto, jossa murha tapahtui, oli saman Saara-nimellä julkisuudessa esiintyneen prostitioidun, joka myöhemmin käräytti Helsingin huumepoliisin päällikkönä toimineen Jari Aarnion tämän rikoksista.

Pitkä rikostausta
Ranisella on pitkä rikostausta ja hän on istunut puolet elämästään vankilassa. Ensimmäisen henkirikoksensa hän teki vasta 20-vuotiaana Solvallan raviradalla ampumalla mafiajohtaja Dragan Joksovicin.

Omaelämäkerran lisäksi Raninen on kirjoittanut kirjan Isänä vankilassa. Tässä vuonna 2003 julkaistussa teoksessa Raninen kritisoi muun muassa vankiloiden perhetapaamiskäytäntöjä.

Raninen toimii puheenjohtajana Voikukkalapset ry:ssä, joka on vankeusrangaistusta suorittavien henkilöiden lapsia ja perheitä tukeva järjestö.
"Jaksa vielä vähän kulta", naiset huokaavat, mutta eivät pääse vieläkään livenä fanittamaan Solvallan voikukka-jannea, kaksoismurhaajaa ja mitä ilmeisintä "tietolähdettä" Aarnio-saagassa. No, ens keväänä uutta hakemusta putkeen.

Tuo salaiseksi julistaminen lienee peruja siitä, että solvallan Janne on yrittänyt tehdä vaihtokauppaa hyvässä uskossa siitä, mitä poliisi hänelle lupasi vai mikä muu se voisi olla? Nyt huomasi, että yksittäisten poliisien tiedonlypsytaktiikat (lupauksineen) eivät hovioikeudessa sitten paljoa painaneet, kun Jannella tuskin on mustaa valkoisella tai tallennetta mahdollisesta "autetaan sut ulos" -vakuutuksesta.
ööö, et voi tosissasi luulla että jos poliisi tuollaista lupaisi niin silloin asia varmistettaisiin ensin asianajajien avustuksella oikeuslaitoksesta eikä alettais vaan lavertelemaan kun joku poliisi vähän kysäisee XD

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7631
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Dragan Joksovicin murha

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ma Joulu 02, 2019 5:29 pm

Totaldusk kirjoitti:
Su Joulu 01, 2019 5:00 pm
ööö, et voi tosissasi luulla että jos poliisi tuollaista lupaisi niin silloin asia varmistettaisiin ensin asianajajien avustuksella oikeuslaitoksesta eikä alettais vaan lavertelemaan kun joku poliisi vähän kysäisee XD
Tuo salassapitoaika on poikkeuksellinen ja se asiayhteyden lisäksi kummastuttaa. Vai mitä salaista siinä voisi olla, että hakemuksen tiedot ovat miehen ja tutkijoiden eliniäksi salaiseksi laitettu, en ainakaan ole tietoinen siitä, että tämä olisi mikään poliisin/hovin SOP. Voisiko salauksen aiheuttaa kenties vakuuttelut kiltteydestä, aamupuuron syönnistä, jatkuvasta somasta hymyilystä ja se, että postilaatikko on fanipostia pullollaan, nuori muorikin vissiin on, joku bentso?

Kun tähän kytkeytyy Helsingin huumerikospoliisi ja toisaalta sen "vihollinen" KRP niin mikään ei yllättäisi, lisäksi Vilhunen, joka selvästi aiheuttaa närää poliisijohdolle. Selviääköhän elossa oikeudenkäyntiin, kun saattaa tulla esiin mielenkiintoista tietoa?

Tuntematta Ranisen mielentilaa ja välejä poliisiin, niin pidän ihan tosissani mahdollisena, että on luottanut poliisin sanaan, jos tämä on kertonut antavansa HO:lle vapautumista puoltavan lausunnon. Joskus se vaan menee niin, että tieto ensin ja lappu sitten. Poliisihan voi aina vedota siihen, että eivät saaneet tietää mitään uutta. Pitkään lusiessa ja siviilikiireiden jo näkyessä päätyy tekemään ratkaisuja mitä muuten ei tekisi. Osa vakaviin rikolliinkin syyllistyneistä voivat luottaa esim. yksittäiseen poliisihenkilöön, joka jeesailee pikkuasioissa (vaikkapa naisystävää asunnon saannissa tms) tiettyjä palveluksia vastaan. Ranisen tapauksessa tämä luotettu olisi todennäköisesti kaunis nainen, ei mikään mörkö-Kaikkonen.

Oletteko muuten koskaan lukeneet siitä, että joku rikos olisi paljastunut Suomessa toisen vangin, oikean tai valevangin, kertoman perusteella? Minä en muista juuri tästä taktiikasta täällä lukeneeni, vaikka ulkomailla sijoittavat jo tutkariin vasikkaa kaveriksi ja siitä usein kirjoitetaan kun. Eli ei se turkintavangin eristämisajan radikaali lyhentäminen ihan pelkästään hyvästä tahdosta ja ihmisoikeuksista johtunut, vaan siitä saatiin myös uusi työkalu käyttöön. Taktiikka on epäilemättä ollut käytössä jo aikojen alusta, mutta se keino jää yleensä kertomatta, kun kirjoitetaan kuinka joku juttu lähti purkautumaan.
Burn
Loot
Murder

Vastaa Viestiin