Olof Palme - Tukholma 28.2.1986

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
Matula
Jack Bauer
Viestit: 970
Liittynyt: Ti Huhti 10, 2007 6:31 pm

Olof Palme - Tukholma 28.2.1986

Viesti Kirjoittaja Matula »

Palmen murha-asekin ilmeisesti löytyi, tosin todistusarvo lienee olematon näin pitkän ajan jälkeen. Mutta kysymyksiä piisaa tämänkin aiheen ympärillä lukuisia.
Miten on mahdollista, että tekijää ei saatu kiinni, vaikka murhapaikasta muutaman sadan metrin etäisyydellä oli ruotsalaisia poliiseja kuljettanut linja-auto?
Teolla oli silminnäkijä (Rva Palme). Tekijää ei kuitenkaan saatu kiinni!!
Ketä olivat radiopuhelinmiehet, joita nähtiin usean todistajan voimin ennen tapahtumaa??
Muistaako kukaan Timo TA-Mikkosen talk-showssa haastattelemaa ihmistä, joka sanoi kuulleensa tunnustuksen tekijältä. Tämä kertoi lähetyksessä, että on ollut Ruotsin poliisiin yhteydess, mutta he eivät ole olleet kiinnostuneita tiedoista. Miehellä oli kuulema paljon yksityiskohtia kerrottavanaan, joita ei julkisuudessa ollut lausuttu.

Urho

Re: Olof Palme - Tukholma 28.2.1986

Viesti Kirjoittaja Urho »

Mahtoiko se murha-ase löytyä, epäilen. Kysehän oli etsityn kaltaisesta aseesta, josta yksi pankkirosvo oli antanut vihjeen. Rosmo kun tiesi mihin järveen se pakomatkan aikana oli heitetty. Palmen murha-aseeksi siitä ei oikein ole, koska ryöstö ja aseen hävitys tapahtui ennen Uffen murhaa. Niinpä jää ainoastaan teoreettinen mahdollisuus, että ase olisi sukellettu esiin, Uffe tapettu, ja ase palautettu samaan järveen.

Paljon uskottavampi teoria on se, että aseen antoi Petterssonille sama hämärämies, joka lopulta miehen käräyttikin. Ihan tarkkaan en tiedä missä järjestyksessä kaikki kävi. Joskus luulin, että hämärämies käräytti Petterssonin siinä vaiheessa, kun vihjepalkkio oli noussut miljooniin, mutta en ole asiasta ihan varma. Tuntuu myös ihmeelliseltä, ettei aseen antanut henkilö ole muka pystynyt kertomaan aseen alkuperää. Ketjun olisi pitänyt lähteä purkautumaan sitä kautta.

Yksisilmäinen Änkyrä
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 105
Liittynyt: To Huhti 05, 2007 1:43 pm

Viesti Kirjoittaja Yksisilmäinen Änkyrä »

KOSKA MEILLÄ SUOMESSA?

EuroJR
Jessica Fletcher
Viestit: 3342
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Re: Olof Palme - Tukholma 28.2.1986

Viesti Kirjoittaja EuroJR »

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2006/09/0 ... lemattoman

Tässä hyviä ylen arkiston klippejä tähän liittyen.

Linkki päivitetty
-NILS-

Mimosa
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 105
Liittynyt: To Touko 03, 2007 5:18 pm

Re: Olof Palme - Tukholma 28.2.1986

Viesti Kirjoittaja Mimosa »

Ruotsinmaalla tehdään taas jotain sukelluksia asian tiimoilta. hakevat tällä kertaa panoksia.

Tuntematon Mies
Remington Steele
Viestit: 239
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 10:20 am

Re: Olof Palme-Tukholma 28.2.1986

Viesti Kirjoittaja Tuntematon Mies »

Olof Palme murhattiin Tukholmassa Sveavägenin ja Tunnelgatanin kulmassa 28. helmikuuta 1986. Palmea ammuttiin hänen ollessaan palaamassa elokuvista vaimonsa Lisbet Palmen kanssa. Murhaajaa ei ole saatu selville. Tukholman käräjäoikeus tuomitsi teosta elinkautiseen vankeuteen Christer Petterssonin, jonka Svean hovioikeus sittemmin vapautti puutteellisten todisteiden takia. Valtakunnansyyttäjä pyysi tuomion purkamista, mutta korkein oikeus hylkäsi esityksen 28. maaliskuuta 1998. Vakavasti päihdeongelmainen Pettersson kuoli 29. syyskuuta 2004 kaaduttuaan ja lyötyään päänsä useita päiviä aiemmin. Palme-jutun tutkintaprosessi on Ruotsin kaikkien aikojen kallein ja jatkuu edelleen. Ruotsin rikoslain mukaan Palmen murha vanhenee vuonna 2011, jolloin siitä on kulunut 25 vuotta. - Lainaus: http://fi.wikipedia.org/wiki/Olof_Palme

Mitäpä miltä ollaan tästä ruotsalaisten ikiomasta kansallisesta traumasta, hyvinkin "Puuttomanjärven" mysteerin veroisesta tapauksesta? Selviääkö juttu koskaan? Vai onko se jo selvinnyt, mutta jää ikuisiksi ajoiksi toteen näyttämättä?

Varmasti oman threadin arvoinen keissi, vaikkei enää mikään uutinen olekaan!

Loka
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5252
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 10:28 pm
Paikkakunta: On The Edge

Viesti Kirjoittaja Loka »

Eikös tässä vasta jotkut sukeltajat löytäneet "murha -aseen"? Oliko se edes "se" ase? :shock: Jäänyt vähemmälle tämä keissi mun seurannassa. :oops:

dorkalis
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: Ma Heinä 02, 2007 9:35 am

Viesti Kirjoittaja dorkalis »

tää on vähän niin kuin bodom, selvennyt, vaan ei tuomiolle koskaan kerennyt
Olen syytön ja sillä sipuli!

Musculus Sphincter
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: To Heinä 12, 2007 3:44 pm
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Musculus Sphincter »

Loka kirjoitti:Eikös tässä vasta jotkut sukeltajat löytäneet "murha -aseen"? Oliko se edes "se" ase? :shock: Jäänyt vähemmälle tämä keissi mun seurannassa. :oops:
Tämä ase jonka Ruotsin poliisi löysi viime syksynä järvestä taisi olla sen verran huonossa kunnossa ettei siitä mitään saatu irti.
Korjatkaa, jos muistan väärin....

Katjushka
Theo Kojak
Viestit: 1179
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 9:17 pm

Niinhän se oli

Viesti Kirjoittaja Katjushka »

Palme gun' too rusty to provide answers
Published: 28th May 2007 14:46 CET

Tests on a revolver which had been linked to the 1986 murder of Swedish Prime Minister Olof Palme have not been able to confirm whether it was the murder weapon, police have said.

The National Criminal Investigation Department on Monday received the results of forensic tests carried out on the gun, which was found in a lake in Dalarna, central Sweden, last year.

The gun is believed to have been used in a post office robbery in the town of Mockfjärd in 1983. One of the men convicted for involvement in the Mockfjärd robbery said he sold the weapon in 1985 to Christer Pettersson, the man convicted but later acquitted of Palme's killing.

Tests by the National Laboratory of Forensic Science were unable to shed any light on whether the Mockfärd gun was used in the Palme murder. The rusty weapon has been test-fired, and bullets from compared with those found at the scene of the murder and from those found at other crime scenes.

The state of the gun meant it was not possible to carry out DNA analysis or to test it for fingerprints.

"We would have preferred to get a clear answer, but we have not. We must now continue the investigation without being able to rule out this gun," said Stig Edqvist, head of the investigation into the Palme murder.

Police say that despite the setback, they have not given up hope of getting an answer about the gun's history. The investigation team is considering calling in international experts to help examine the weapon.

http://www.thelocal.se/7433/20070528/

Aizerbaidzan
Horatio Caine
Viestit: 6473
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Olof Palme - Tukholma 28.2.1986

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

dorkalis kirjoitti:tää on vähän niin kuin bodom, selvennyt, vaan ei tuomiolle koskaan kerennyt
Kyllähän Christer Pettersson käräjäoikeudessa tuomittiin. Ratkaisevana todistajana toimi murhan silminnäkijä eli Olof Palmen Lisbeth-vaimo.

Hovioikeus vapautti Petterssonin, koska häntä ei voitu sitoa tekoon muuta kuin aihetodistelun kautta; murha-asettahan ei löydetty.

Korkein oikeus hylkäsi vuonna 1998 valtakunnansyyttäjä Klas Bergenstrandin purkuanomuksen, jolla Pettersson olisi viety uudelleen oikeuden eteen. Korkeimman oikeuden mukaan todistajalausunnot, joille valtakunnansyyttäjä anomuksensa rakensi, olivat liian vanhoja, todisteet liian heikkoja ja sitäpaitsi jo myöhässäkin. Murhastahan oli silloin kulunut jo 12 vuotta.

Pettersson ei elämänsä aikana osannut päättää, murhasiko hän Palmen vai ei. Vuonna 2001 hän tunnusti ruotsalaiselle iltapäivälehti Expressenille murhan, mutta perui tunnustuksensa viikon kuluttua kaupallisella TV 3 -kanavalla pidetyssä haastattelussa.

Pettersson sai aivoverenvuodon lyötyään päänsä syyskuussa 2004. Hän joutui Tukholman Karoliiniseen yliopistosairaalaan tehohoitoon 16.9.2004 ja menehtyi 29.9.2004. Pettersson oli kuollessaan 57-vuotias.

Pettersson yritti muutama päivä ennen kuolemaansa ottaa yhteyttä Palmen perheeseen mutta ei koskaan saanut yhteyttä. Pettersson taisi jälleen kerran haluta tunnustaa Olof Palmen murhan, mutta sitähän emme koskaan saa tietää.

Pettersson siunattiin haudan lepoon 20.1.2005 hänen kotikuntansa Sollentunan kirkossa Tukholman pohjoispuolella.

Tässä lähteitä:
http://www.turunsanomat.fi/ulkomaat/?ts ... 0:0:0:0:0:
http://www.turunsanomat.fi/ulkomaat/?ts ... 0:0:0:0:0:
http://www.turunsanomat.fi/ulkomaat/?ts ... 0:0:0:0:0:
http://www.turunsanomat.fi/ulkomaat/?ts ... 0:0:0:0:0:

Aizerbaidzan
Horatio Caine
Viestit: 6473
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Iltalehti kirjoitti:CIA yritti värvätä Olof Palmen agentikseen
13.1.2008 18:29

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA yritti 1950-luvulla värvätä nuoren opiskelijapoliitikon Olof Palmen agentikseen, kertoo ruotsalaislehti Dagens Nyheter.

Lehden mukaan Palme olikin läheisessä yhteistyössä amerikkalaisten kanssa ja luovutti heille muun muassa kolmen ruotsalaisen vasemmistoaktivistin nimet.

Lehti perustaa tietonsa tähän asti salassa pidettyihin asiakirjoihin. Niissä kerrotaan keskusteluista, joita tuolloin 23-vuotias Palme kävi Yhdysvaltain Tukholman-suurlähetystössä 1950.

Palme kertoi amerikkalaisille Prahassa pidetystä kommunistipainotteisesta opiskelijatapaamisesta, johon hän itsekin oli osallistunut. Hän ilmoitti muun muassa kolmen muun kokoukseen osallistuneen ruotsalaisen nimet, jotka raportoitiin edelleen Washingtoniin.

STT

synkempi hautajaisvieras
Martin Beck
Viestit: 800
Liittynyt: Su Tammi 13, 2008 4:08 am

Viesti Kirjoittaja synkempi hautajaisvieras »

Toistaiseksi uskottavin selitys silloisen Ruotsin pääministeri Olof Palmen murhalle mitä itse olen kuullut on se, että arvoisa ja jopa Suomessakin asti korkeasti kunnioitettu herra Christer Pettersson yritti hetken mielijohteesta tappaa kama-diilerinsä(jolle oli velkaa), mutta ampui erehdyksessä väärän miehen. Eli Olof Palme oli väärään aikaan väärässä paikassa. Onhan noita sattunut ennenkin.

Se että Olof Palmeella oli paljon vihamiehiä ei mielestäni todista mitään. Eivät "ne" kuuluisat salaliittolaiset(kaan) nyt ihan joka paikkaan ehdi. Sitäpaitsi Christer Pettersson on sekopäisenä päihtyneenä tappajana hyvän katu-uskottavuuden omaava henkilö. Tai oli. Vahinko mikä vahinko. Mutta osuiko sittenkin oikealle jä ikävälle kaverille vaikka vahinko olikin on jo toinen juttu (liekö Palme saanut ylimääräistä ja kenties ansaitsematontakin post-mortem gloriaa Kennedy-tyyliin, käsittääkseni Palme oli aikanaan hyvin häikäilemätön poliittinen hahmo).

Muuten, hyvä topicci. Kiitokset siitä.
.

kaukana poissa


.

McGyver
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Pe Heinä 18, 2008 2:07 pm

Viesti Kirjoittaja McGyver »

Muistaakseni Tukholman keskustassa piti tapahtuman jonkinasteinen alamaailman välienselvittely. Poliisin kerrotaan olleen tästä tietoinen ja siten alueella ei poliiseita ollut. Pettersonin piti ampua joku huumediileri, mutta kamoissa ollessaan erehtyi ja ampu Palmen.

Palmemurhan 20-vuotispäivänä esitettiin dokumentti "Jag såg mordet på Olof Palme."
Siinä Pettersonin ystävä kertoili näin tapahtuneen ja sanoi voivansa nyt kertoa asiasta kun Christer on kuollut.

Tiedä sitten asian todellisuutta.

Avatar
Mäsä-Masa
Neuvoja-Jack
Viestit: 579
Liittynyt: Ti Joulu 04, 2007 2:33 am

Viesti Kirjoittaja Mäsä-Masa »

Minäkin muistelen joissakin uutisissa on kerrottu murha-aseen olleen .357 magnum-kalibeerinen Smith & Wesson-revolveri, joka oli heitetty veteen ja sitten löytynyt.
"Moon Leka-Veka, soot Mäsä-Masa", sanoi koulutoveri minulle ennen muinoin.

Vastaa Viestiin