Olof Palme - Tukholma 28.2.1986

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
Avatar
Kuolemannaakka
Frank Columbo
Viestit: 9237
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Olof Palme-Tukholma 28.2.1986

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Käydään kuollutta miestä vastaan oikeutta... helppo ratkaisu.
Laajennettu kakkospainos Ulvilan surma -kirjasta on valmis! Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja allaolevasta linkistä! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


"Naakat sotkevat paikkoja ja rikkovat heinäpaaleja."

F60.2
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: To Marras 17, 2016 8:44 pm

Re: Olof Palme-Tukholma 28.2.1986

Viesti Kirjoittaja F60.2 »

Huopa kirjoitti:
Ke Kesä 10, 2020 11:10 am
Toinen mysteeri on, miten Engström ylipäänsä oli teitoinen Palmen liikkeistä? Syyttäjän näkemyksen mukaan Engström olisi nähnyt Palmen pariskunnan illalla. Miten hänellä sattui olemaan ase mukanaan?
Engström poistui työpaikaltaan iltayhdeksän maissa (ja valehteli asiasta poliisille). En nyt äkkiseltään muista, missä päin Engström asui, mutta lienee mahdollisuuksien rajoissa, että hän näki Palmet elokuvateatterilla ja päätti palata murhaamaan, kun elokuva päättyisi.

Mutta eihän tämä murha sinänsä vaadi mitään etukäteistietoa Palmen liikkeistä. Riittää, että sinulla on ase mukanasi, ja näen aivan sattumalta kaupungilla hahmon, jota vihaat tai jonka haluat muuten kuolevan. Näinhän Pettersoninkin motiivia selitettiin.
Viimeksi muokannut F60.2, Ke Kesä 10, 2020 11:45 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
On Anoi Kaa
Ben Matlock
Viestit: 8851
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Olof Palme-Tukholma 28.2.1986

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Eipä voi kyllä sanoa, että tiedotustilaisuus olisi ollut odottamisen arvoinen. Ihan samaa sössötystä ja hakuammuntaa mihin on joutunut tottumaan murhan alusta asti. Suorastaan naurettavaa nimetä syyllinen 34 vuoden täydellisen sössimisen jälkeen, kun henkirikos harvoin tapahtuu näin näkyvällä paikalla niin, ettei oikea tekijä jää kiinni tutkimuksissa. Tätähän ei voi oikein verrata tavalliseen murhatutkimukseen korkean profiilin uhrin (ja motiivien kirjon) takia, mutta ennen kaikkea sen vuoksi, että poliisilla on ollut käytännössä rajattomat resurssit tutkimuksien jatkamiseen aina tähän päivään saakka ilman tapauksen siirtämistä "kylmäksi", kuten käy tavallisen Pelle-Åken tultua surmatuksi vaikkapa progressiivisen nuorisojengin toimesta.

Poliisin oli nyt pakko heittää todennäköisimmän tekijän nimi ilmoille, vaikka täyttä varmuutta murhaajasta ei olekaan, jotta he saisivat lopettaa tämän nolon sirkuksen, missä on mm. haaskattu resursseja ja kiusattu ihmisiä ainakin 10 000 kuulustelun edestä. Myös puhe ruotsalaisesta oikeusvaltiosta voidaan heittää romukoppaan jo tämän tapauksen perusteella: "syytön, kunnes toisin todistetaan" pitäisi tuollakin olla ja tuon todistamisenhan tulisi tapahtua oikeudenkäynnissä, missä syytetyllä on mahdollisuus puolustautua. Ruumis ei ole tähän mennessä tietystikään puolustautunut omin sanoin ja olemalla läsnä, mutta tässä "oikeudenkäynnissä", minä kesäkuun 2020 tiedotustilaisuutta voinee pitää, ei annettu mahdollisuutta puolustuspuheenvuoroon edes Skandic-Stigun puolesta puhuvalle AA:lle!

Sanoisin, että tiedotustilaisuuden suurin anti oli se, että ihmisille kerrottiin taas se tosiasia, että silminnäkijälausunnot ovat äärimmäisen epäluotettavia. Tässä tosin poliisi on lopulta melkeinpä meedion lailla onnistunut seulomaan jyvät akanoista, mutta pieni ongelma tosin yhä jää: mikään ei takaa sitä, että nämäkään olisivat totta, saati merkittäviä oikean murhaajan selvittämiseksi! Vaikka olisikin, niin näistä kerrotaan 34 vuotta tapahtumien jälkeen, mikä ei juuri vakuuta ja vielä vähemmän puolustus (mitä ei tässä syyllisen nimeämistilaisuudessa tietysti ole) kykenee asettamaan nämä kyseenalaiseksi.

Hienoa toimintaa totutulla tasolla siis Trea Kronorin poliisiväeltä ja kruunun syyttäjäviranomaisilta ja taas paljastui kuinka hyvin kansalaiset ovat tuollakin samanarvoisia lain edessä! Ihan yhtä paljon laitetaan varmasti resursseja ja samalla tavalla selvitetään ja nimetään syyllinen kaikissa henkirikoksissa?

Moni asia muistuttaa tässä JFK:n murhasta, missä epäilen CIA:n olleen mukana, mutta tästä lisää ko. ketjussa lähipäivinä, kunhan saan luettua vielä hieman lisää.

Lisätään vielä erään silminnäkijän kuulemisen pöytäkirja, koska hän on nimensä perusteella suomalaistaustainen ja muitakin viitteitä suomalaiseen kansanrymään on, Yvonnea voisikin kutsua eräänlaiseksi keihäänkärjeksi eräässä ilmiössä:
1/3
Kuva
Yvonne oli Ahmedin kanssa ulkona murhan aikana.

2/3
Kuva
Yvonne oli nähnyt tummiin pukeutuvan miehen räpeltävän kassia vauhdissa.

3/3
Kuva
Yvonne Niemiselle näytettiin myös Abdalrahim Mohammed Latifin kuvia, mutta Y ei ollut nähnyt kassimiehen kasvoja (kuten Engströminkään)

Lähde ja lisätietoa:
http://www.itdemokrati.nu/page36an.html (Y. Nieminen)
http://prispa.se/MPOP/index.php?p=N&q=860304_163000 (Y. Niemisen kuulemisesta)
Viimeksi muokannut On Anoi Kaa, Ke Kesä 10, 2020 11:55 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Agatha Christien maailmankuulu "Kymmenen pientä neekeripoikaa" on nähtävissä live-näytelmänä täällä! Kuka murhaa ja kenet?

Avatar
poikani
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4958
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Olof Palme-Tukholma 28.2.1986

Viesti Kirjoittaja poikani »

Kuolemannaakka kirjoitti:
Ke Kesä 10, 2020 11:22 am
Käydään kuollutta miestä vastaan oikeutta... helppo ratkaisu.
Typerä ja näköalaton kommentti. Jos olisi vain haluttu saada helppo ratkaisu, sellainen olisi ollut saatavilla jo vuosikausia sitten.
????? ?? ??????.

Perry
Nikke Knakkertton
Viestit: 164
Liittynyt: Ma Tammi 12, 2009 1:26 pm

Re: Olof Palme-Tukholma 28.2.1986

Viesti Kirjoittaja Perry »

poikani kirjoitti:
Ke Kesä 10, 2020 11:34 am
Kuolemannaakka kirjoitti:
Ke Kesä 10, 2020 11:22 am
Käydään kuollutta miestä vastaan oikeutta... helppo ratkaisu.
Typerä ja näköalaton kommentti. Jos olisi vain haluttu saada helppo ratkaisu, sellainen olisi ollut saatavilla jo vuosikausia sitten.
Yritettiinhön sitänkin. (Christer Pettersson)

Matlock
Christopher Lorenzo
Viestit: 1508
Liittynyt: Pe Marras 02, 2007 6:18 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Olof Palme-Tukholma 28.2.1986

Viesti Kirjoittaja Matlock »

Lisbet Palme on pääsyyllinen tähän sekoiluun. Tunnisti Petterssonin rivistä ja antoi muutenkin vääriä tietoja tappajasta. Onneksi syytön lopulta vapautettiin.
Pasilan mies.

Ghost hunting
Adrian Monk
Viestit: 2984
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Olof Palme-Tukholma 28.2.1986

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

KN kun olis ollu tutkimassa niin ratkaisu olis tullut jo ajat sitten, vai miten on asia tulkittavissa?
Skandiamies tais olla duunissa siihen aikaan kun me porukassa palloiltiin Palmen murhapaikalla... :mrgreen: :mrgreen:

Avatar
Villeri
Javier Pena
Viestit: 1739
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Olof Palme-Tukholma 28.2.1986

Viesti Kirjoittaja Villeri »

Mitä nopeasti luin uusimman syyllisen löytymisestä, niin mitään uutta tai kovaa näyttöä ei ilmeisesti ole. On vaan päätelty taas uudella tavalla.

F60.2
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: To Marras 17, 2016 8:44 pm

Re: Olof Palme-Tukholma 28.2.1986

Viesti Kirjoittaja F60.2 »

Syyttäjän mielestä syytekynnys ylittyisi näillä tiedoilla, tuomitsemiskynnys todennäköisesti ei. Näin pitkän ajan jälkeen tämä on kohtuullinen tulos. Kyseessä on kuitenkin jo historiallinen rikostapaus, joka ratkaisuun harva enää uskoi. Silti toki pettymys, että sitä huhuiltua murha-asetta ei löytynytkään. Rikosharrastajat eivät saaneet kaipaamaansa mehukasta käännettä, mutta tutkijat voivat nyt siirtyä muihin tapauksiin.

Engström on hyvä epäilty, jota olisi pitänyt aikanaan syynätä tarkasti. Häneen olisi pitänyt kohdistaa teknistä tutkintaa, hänen sosiaalinen verkostonsa olisi pitänyt avata, murha-asetta olisi pitänyt etsiä, kotietsintä suorittaa, liikkeet selvittää tarkemmin. Nyt sellaista tutkintaa, jonka seurauksena rikokset selviävät, ei voi enää tehdä. Yleensä rikosmysteerit ovat tarinoita alkuperäisessä tutkinnassa tehdyistä virheistä ja vääristä päätöksistä, ja niin ilmeisesti tälläkin kertaa.

Avatar
loikkari
Agentti Scully
Viestit: 656
Liittynyt: Su Kesä 21, 2015 7:06 pm
Paikkakunta: Pimiä puoli

Re: Olof Palme-Tukholma 28.2.1986

Viesti Kirjoittaja loikkari »

Todellinen pannukakku koko lehdistötilaisuus. Ei mitään uutta eikä konkreettista. Syyttäjän arveluja eikä sitä asettakaan läväyttänyt pöytään. Koko puolitoista tuntisen odotin että vetää siitä laatikostaan sen pyssyn pöytään ja toteaa, että tällä se Palme ammuttiin. Tapaus jää selvittämättömien juttujen kansioon tästä päätöksestä huolimatta, käsikirjoitettu farssi ja saatiin mappi kiinni.

Tosiasiassa se voi olla Stig joka murhan teki, osasi vedättää mediaa, poliisia ja muita silminnäkijöitä taitavasti mm tuomalla itse itsensä julki silminäkijä porukan tunnusmerkkeihin. Motiivi, mahdollisuus ja tuuri oli puolella. Joku kysyi missä Stig asui, Mörby on kaupunginosa Täbyn lähellä. käynti Sveavägen - Mörby edestakaisin n reilu tunti (mahdollista nopeamminkin) riippuen missä päin Mörbyssä asusteli.

Leif GW P (kriminologi / Proffa rikosoikeudessa) tuomitsi ja totesi ettei näillä todisteilla olisi voitu tuomita jos ei olisi mukana täydellistä tunnustusta.
- Täytyy tietää mitä sielu sietää, karma on varma -

Huopa
Alibin satunnaislukija
Viestit: 60
Liittynyt: Ti Kesä 09, 2020 10:44 pm

Re: Olof Palme-Tukholma 28.2.1986

Viesti Kirjoittaja Huopa »

Loppujen lopuksi aika löyhäksi jäivät syyttäjän todisteet Engströmin syyllisyydelle. Teorioita, arveluja kyllä, mutta ei mitään konkreettista. Tämähän jäi nyt ikuisesti selvittämättömäksi tapaukseksi. Saatiin syyllinen selville, jotta kallis tutkinta voitaisiin lopettaa.

PerryMason
Alibin satunnaislukija
Viestit: 58
Liittynyt: La Marras 10, 2012 1:03 pm

Re: Olof Palme-Tukholma 28.2.1986

Viesti Kirjoittaja PerryMason »

Huopa kirjoitti:
Ke Kesä 10, 2020 2:40 pm
Loppujen lopuksi aika löyhäksi jäivät syyttäjän todisteet Engströmin syyllisyydelle. Teorioita, arveluja kyllä, mutta ei mitään konkreettista. Tämähän jäi nyt ikuisesti selvittämättömäksi tapaukseksi. Saatiin syyllinen selville, jotta kallis tutkinta voitaisiin lopettaa.
Nimenomaan. Tämä skandiamies on myös nykyisessä ilmapiirissä hyvin sopiva ”syyllinen”. Hänellä oli tiettävästi oikealle kallellaan olevia mielipiteitä eli on vapaata riistaa. Jos olisi vasuri tai peräti svartkalle niin oikeinajattelijat olisivat nostaneet valtavan älämölön tällaisesta leimaamisesta ilman vedenpitäviä todisteita.

sinnerman
Sofia Karppi
Viestit: 425
Liittynyt: La Loka 22, 2016 10:00 am

Re: Olof Palme-Tukholma 28.2.1986

Viesti Kirjoittaja sinnerman »

Aivan diipa daapaa. Koko lehdistötilaisuus oli taidettu kutsua kokoon vain ettei tarvitse puhua ruotsin surkeista koronatilastoista.

Avatar
loikkari
Agentti Scully
Viestit: 656
Liittynyt: Su Kesä 21, 2015 7:06 pm
Paikkakunta: Pimiä puoli

Re: Olof Palme-Tukholma 28.2.1986

Viesti Kirjoittaja loikkari »

sinnerman kirjoitti:
Ke Kesä 10, 2020 3:36 pm
Aivan diipa daapaa. Koko lehdistötilaisuus oli taidettu kutsua kokoon vain ettei tarvitse puhua ruotsin surkeista koronatilastoista.
Juu koko tapahtumasaarja 28.02.1986 lähtien on suunniteltu, ettei tarvitse jutella koronaan kuolleista.
- Täytyy tietää mitä sielu sietää, karma on varma -

THS
Remington Steele
Viestit: 234
Liittynyt: To Helmi 04, 2016 12:29 am

Re: Olof Palme-Tukholma 28.2.1986

Viesti Kirjoittaja THS »

Villeri kirjoitti:
Ke Kesä 10, 2020 12:14 pm
Mitä nopeasti luin uusimman syyllisen löytymisestä, niin mitään uutta tai kovaa näyttöä ei ilmeisesti ole. On vaan päätelty taas uudella tavalla.
Yksinkertaistetusti, juuri noin.
:D

Vastaa Viestiin