Rodney James Alcala. Sarjamurhaaja sai tuomion USAssa

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

HarrietM
Nikke Knattertton
Viestit: 850
Liittynyt: Ke Syys 30, 2009 4:31 pm

Rodney James Alcala. Sarjamurhaaja sai tuomion USAssa

Viesti Kirjoittaja HarrietM » La Helmi 27, 2010 2:50 am

Mies tuomittiin viidestä murhasta - teoista yli 30 vuotta

Vuodesta 1979 saakka vangittuna ollut mies todettiin kolmannen kerran syylliseksi 12-vuotiaan tytön murhaan, Los Angeles Times kertoo.
Rodney James Alcala, 66, on jo kahdesti aiemmin saanut kuolemantuomion 12-vuotiaan Robin Samsoen murhasta. Mies todettiin taas syylliseksi ja tuomittiin samalla neljän naisen murhasta.

Kuva

Uhrit surmattiin vuosina 1977-1979. Sarjamurhaajaksi Alcala paljastui vasta nyt lakimuutoksen ansiosta. Kalifornian uusi laki pakotti Alcalan antamaan DNA-näytteen, joka osoitti hänen olleen neljän selvittämättömän henkirikoksen takana.

Surmat tapahtuivat Los Angelesissa ja sen lähiympäristössä.

Aiemmat kuolemantuomiot on kumottu, mutta mies on ollut telkien takana vuodesta 1979 lähtien.

Samsoen veli Robert Samsoe sanoi perheensä olevan tyytyväinen oikeudenkäynnin lopputulokseen, mutta hän ei vielä uskonut tapauksen olevan ohi.

- Uskomme, että mitä tahansa voi tapahtua. Tämä ei vielä ole voitto. Valitusprosessien takia tämä ei ole ohi ennen kuin he myrkyttävät, ampuvat tai hirttävät hänet, Robert sanoi.

Hän oli sisarensa surman aikaan 14-vuotias.

Kuristi uhrinsa

Kalifornian murhasarja alkoi marraskuussa 1977. Ensimmäinen uhri, vastikään seudulle muuttanut 18-vuotias Jill Barcomb löytyi Hollywood-kukkuloita kuolleena. Hänet oli kuristettu housunlahkeella ja hänen kasvonsa oli murskattu kivellä.

Kuukautta myöhemmin Alcala raiskasi ja murhasi 27-vuotiaan sairaanhoitajan Georgia Wixtedin. Omasta asunnostaan kuolleena löydettyä Wixtediä oli hakattu vasaralla ja kuristettu sukkahousuilla.

Kesäkuussa 1978 Alcala murhasi ja raiskasi 32-vuotiaan lakisihteerin Charlotte Lambin. Tällä kertaa kengännauhalla kuristettu uhri löytyi pesutuvasta.

Vuotta myöhemmin uhriksi valikoitui 21-vuotias ravintolatyöntekijä Parentau. Hänet Alcala raiskasi naisen asunnolla ja kuristi johdolla. Mies sai paetessaan rikkinäisestä ikkunasta haavan josta jäi verijälki tekopaikalle.

Kuukautta myöhemmin murhaajan tielle päätyi 12-vuotias Robin Samsoe.

Syyttäjät kuvailivat Alcalaa sadistiseksi hirviöksi, joka kidutti uhrejaan seksuaalisesti.

Murhasi jopa 8?

Alcala aloitti naisiin kohdistuneen väkivaltakierteen jo vuonna 1972. Tuolloin hänet tuomittiin 8-vuotiaan tytön pahoinpitelystä, kidnappauksesta ja raiskauksesta. Hän pääsi ehdonalaiseen vain kaksi vuotta myöhemmin.

Samsoen murhan aikaan hän oli takuita vastaan vapaalla. Mies odotti oikeudenkäyntiä 15-vuotiaan tytön pahoinpitelystä ja raiskauksesta. Hän sai teosta vuonna 1980 yhdeksän vuoden vankilatuomion.

Syyttäjät uskovat, että Alcala on lisäksi murhannut kolme ihmistä New Yorkissa, mutta syytteiden nostamisesta ei ole tehty päätöstä.

Alcala saa tuomionsa ensi tiistaina.


IL
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201002 ... 1_ul.shtml
http://latimesblogs.latimes.com/lanow/2 ... women.html

kuva galleria http://www.latimes.com/news/local/more/ ... otogallery
Tapauksista voisi kirjoittaa yksityiskohtaisemminkin.
Tämä IL artikkeli ei ollut sen kummoisempi
Ehkä joskus paremmalla ajalla laitan lisätietoja, jos kataja tai joku muu ei ehdi ensin
That's a crock!

Kataja
Poliisikoira Rex
Viestit: 560
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 10:58 pm

Re: Rodney James Alcala. Sarjamurhaaja sai tuomion USAssa

Viesti Kirjoittaja Kataja » La Helmi 27, 2010 4:08 am

HarrietM kirjoitti: ...Tapauksista voisi kirjoittaa yksityiskohtaisemminkin.
Tämä IL artikkeli ei ollut sen kummoisempi
Ehkä joskus paremmalla ajalla laitan lisätietoja, jos kataja tai joku muu ei ehdi ensin
Jaa, että tällainenkin kaveri on löytynyt. Ihan tuntematon tapaus minulle, joten omasta puolestani tee ihmeessä juttua kun ehdit. On noita "omiakin" aiheita tullut kerättyä odottamaan parempia aikoja jo muutenkin liiaksi. Toki joku muukin voi aiheeseen tosiaan tarttua. Yllättävää, että IL:n uutislotto on tällaiseenkin tapaukseen tarttunut... liekö joku m.infolainen saanut duunia poimimaan AP:n ja Reutersin uutisvirrasta aiheita google translatorin läpi lehden sivuille.

Näitä alcaloja on tuhottomasti eri osavaltioiden dna-rekistereissä odottamassa lain päivittämistä teknologian tasalle. Mielenkiintoista nähdä eteneekö tuo itärannikon tutkinta mihinkään vai onko siinäkin jotain lakiteknisiä esteitä, jolloin jutut vaivihkaa siirretään "selvitettyihin" avoimiin tapauksiin ilman oikeudenkäyntiä.
Evil...eye...will fall

HarrietM
Nikke Knattertton
Viestit: 850
Liittynyt: Ke Syys 30, 2009 4:31 pm

Re: Rodney James Alcala. Sarjamurhaaja sai tuomion USAssa

Viesti Kirjoittaja HarrietM » La Helmi 27, 2010 3:43 pm

Ehkäpä tartte sitten tehdä juttu,
no näitä sarjamurhaajia tietysti löytyy amerikan maasta vaikka millä mitalla.

Eräs toinenkin tapaus saattaa olla mielenkiintoinen, Alaskalainen sarjamurhaaja ja ns ihmismetsästäjä Robert Hansen, joka sieppasi naisia, raiskasi ja pahoinpiteli, lopulta päästi heidät metsään karkuun ja metsästi heitä hirvikiväärillä kuin eläimiä, uhreja kertyi lopulta toistakymmentä,

en hänestäkään löytänyt mitään mainintaa minfossa, koitin etsiä sekä palstan haulla että googlettamalla.
aika järkyttävä äijä.
http://www.crimelibrary.com/serial_kill ... index.html
That's a crock!

surfergirl
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 947
Liittynyt: Su Helmi 01, 2009 11:20 pm

Re: Rodney James Alcala. Sarjamurhaaja sai tuomion USAssa

Viesti Kirjoittaja surfergirl » Ti Maalis 09, 2010 1:00 pm

http://edition.cnn.com/2010/CRIME/03/08 ... tml?hpt=T2

Alcala kilpaili paikallisessa Napakympissä saatuaan jo tuomion 8-vuotiaan raiskauksesta ja voittikin kisan. Tyttö vain ei kuitenkaan sitten halunnut lähteä treffeille hänen kanssaan. Kanssakilpailija Mills sanoo nyt jälkeenpäin että olipa inha persoonallisuus.
The crimes Alcala committed date to the late 1970s. Nobody at the time knew the man with the wavy long hair and toothy grin was an apparent psychopath -- an unstable, antisocial personality.

That includes Mills, a veteran television and film actor, whose only encounter with Alcala was when both of them appeared on "The Dating Game."

"That's when I became part of a nightmare, and I didn't realize it was a nightmare until 32 years later," Mills said.

Alcala, who already had been convicted for the 1968 rape of an 8-year-old girl, was the first contestant to be introduced in the game-show episode.

"Bachelor No. 1 is a successful photographer who got his start when his father found him in the dark room at the age of 13, fully developed," host Jim Lange said. "Between takes you might find him skydiving or motor-cycling. Please welcome Rodney Alcala."
Kuva

surfergirl
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 947
Liittynyt: Su Helmi 01, 2009 11:20 pm

Re: Rodney James Alcala. Sarjamurhaaja sai tuomion USAssa

Viesti Kirjoittaja surfergirl » To Maalis 11, 2010 4:45 pm

Huntington Beachin poliisi Kaliforniassa on pyytänyt yleisön apua sarjamurhaaja Rodney Alcalan, 66, ottamissa kuvissa esiintyvien nuorten naisten tunnistamisessa.

Poliisi julkisti keskiviikkona sadoittain kuvia, jotka Alcala otti ennen kuin hänet pidätettiin vuonna 1979. Joissakin kuvissa naiset esiintyvät alasti ja osallistuvat seksiakteihin.

Syyttäjien mukaan Alcala kuvasi uhrejaan voittaakseen näiden luottamuksen. Nyt poliisi pyrkii selvittämään, olivatko kuvien naiset vain malleina sarjamurhaajalle, vai joutuivatko he hänen uhrikseen. Suurinta osaa kuvissa esiintyvistä naisista ole koskaan tunnistettu.

Kahdesti tuomittu, kahdesti vapaalle

Alcala on jo aiemmin tuomittu kahdesti kuolemaan 12-vuotiaan tytön sieppauksesta ja murhasta vuonna 1979. Hän on kuitenkin onnistunut pääsemään pälkähästä vetoamalla muotoseikkoihin.

Moderni rikostutkimus kuitenkin toi Alcalan takaisin tuomioistuimen eteen. DNA-todistusaineiston perusteella hänet todettiin viime kuussa syylliseksi 12-vuotiaan Robin Samsoen ja lisäksi neljän Los Angelesin piirikunnassa asuneen naisen raiskaukseen, kidutukseen ja murhaan vuosina 1977-1980.

Häntä epäillään myös kahdesta New Yorkin osavaltiossa 70-luvulla sattuneesta henkirikoksesta.

Alcala edusti itseään uusimmassa oikeudenkäynnissä, ja valamiehistö ja tuomari joutuivat seuraamaan varsin eriskummallisia näytöksiä. Viimeisessä istunnossa Alcala soitti Arlo Guthrien 18-minuuttisen blues-kappaleen "Alice's Restaurant". Hän myös pyysi anteeksi naiselta, jonka oli pahoinpidellyt, raiskannut ja jättänyt kuolemaan vuonna 1968, kun tämä oli vasta kahdeksanvuotias.

Valamiehistö suositteli Alcalalle kuolemanrangaistusta.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201003 ... 1_ul.shtml

Alcalan ottamia kuvia:
http://www.ocregister.com/news/alcala-2 ... cle-photos

HarrietM
Nikke Knattertton
Viestit: 850
Liittynyt: Ke Syys 30, 2009 4:31 pm

Re: Rodney James Alcala. Sarjamurhaaja sai tuomion USAssa

Viesti Kirjoittaja HarrietM » Pe Maalis 12, 2010 12:31 am

tässä myös Alcalan ottamia kuvia nuorista naisista, joiden joukossa saattaa olla lisää hänen uhreja.
Tiistaina Alcala tuomittiin kuolemaan kolmannen kerran.
Hänellä kerrotaan olevan neron ÄÖ, 180.

Kuva
http://www.cbsnews.com/2300-504083_162- ... l?tag=page

Uhrit surmattiin erittäin julmalla tavalla, surmiin liittyi raiskausta ja kidutusta.

http://www.cbsnews.com/8301-504083_162- ... ontentBody
That's a crock!

VoDKa
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4956
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Rodney James Alcala. Sarjamurhaaja sai tuomion USAssa

Viesti Kirjoittaja VoDKa » Pe Maalis 12, 2010 11:07 am

Katselin osan kuvagalleriasta läpi ja valokuvien kanssa päivittäin itsekin tekemisessä olevana sanon, että jos tosiaan kaikki kuvat on otettu ennen vuotta 1979, niin tämä kaveri on tosissaan perehtynyt valokuvaamiseen ja omistanut kyllä jo ihan kunnon kamerankin. Luulin joidenkin kuvien olevan lähempänä 90-luvun materiaalia, mutta kun teksti taas sanoo ihan toista. Joukossa on sellaisiakin kuvia, jotka vielä tänäkin päivänä menisi käsitteen "hieno" alle. Sinällänsä yllättävää, koska perusoletukseni valokuvaavalle sarjamurhaajalle on nopeat räpsäisyt jossain random-tiloissa, epäselvät kuvat ilman minkäänlaista kuvallista ajattelua.

Osassa kuvissa tosin on selkeästi alaston malli, mutta onkohan kuvia sitten rajattu uudestaan esimerkiksi poliisin toimesta julkaisua varten, vai onko murhaajamme ollut niin hienovarainen, että on jättänyt kriittisimmät paikat piiloon?

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.


surfergirl
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 947
Liittynyt: Su Helmi 01, 2009 11:20 pm

Re: Rodney James Alcala. Sarjamurhaaja sai tuomion USAssa

Viesti Kirjoittaja surfergirl » Pe Maalis 12, 2010 12:03 pm

Kyllä tyyppi kai aika ammattimainen oli, ainakin tossa deittishowssa hänet esiteltiin photographerina. Osa noista kuvista on musta selkeemmin julkisella paikalla poseerattuja ja niistä tulee mieleen että ne on ehkä otettu esteettistaiteellisessa hengessä mutta sitten on noita pelokkaan näköisiä tyttöjä mistä tulee selkäpiitä karmiva fiilis. On niistä varmaan jotain sensuroitu kun tuossa yhdessä viestissä sanottiin että naiset ottivat kuvissa osaa seksiakteihin eikä näissä nyt näy alastomuutta kummempaa. Muutamassa on vähän kummallinen rajaus mielestäni, ehkä juuri siksi?

HarrietM
Nikke Knattertton
Viestit: 850
Liittynyt: Ke Syys 30, 2009 4:31 pm

Re: Rodney James Alcala. Sarjamurhaaja sai tuomion USAssa

Viesti Kirjoittaja HarrietM » Pe Maalis 19, 2010 6:35 am

Alcalanin hallusta löytyi jopa 2000 valokuvaa, jo 1970 luvulla, mutta silloin näitä ei voitu julkaista.

Useat ihmiset ovat ottaneet yhteyttä poliisille, monet ilmoittivat että ovat hengissä, mutta kolme perhettä on alustavasti tunnistanut kuvasta kadonneen läheisen, jotka saattavat olla hänen uhreja.


http://www.cbsnews.com/8301-504083_162- ... 04083.html
That's a crock!

Kataja
Poliisikoira Rex
Viestit: 560
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 10:58 pm

Re: Rodney James Alcala. Sarjamurhaaja sai tuomion USAssa

Viesti Kirjoittaja Kataja » Su Maalis 21, 2010 7:57 pm

Noita kuvia ei siis ole ilmeisesti aiemmin julkaistu? Muistin nyt pari vuotta sitten törmänneeni netissä vastaavanlaiseen juttuun, jossa murhaajan kotoa oli löydetty paljon poseerauskuvia ihmisistä ja ne oli koottu yhdelle isolle sivulle, jota zoomailemalla kuvat näki tarkemmin. En enää muista jutusta muuta, eikä sivuakaan nyt löydy, joten nyt hämääkin onko näitä valokuvaaja/murhaajia muita? Kyse oli kuitenkin ammattikuvaajasta, tai ainakin sellaisen esittäjästä, eikä pelkästä huvikseen uhreja kameralla räpsineestä tyypistä.

Kumma jos Alcala ei suostu yhteistyöhön muiden uhrien löytämiseksi välttääkseen kuolemantuomion. Varmaankin hänellä on ollut intohimoa pelkkään kuvaamiseenkin ja olisi mielenkiintoista kuulla lausuntoja kuvauksista hengissä selvinneiltä, että tunsivatko he olevansa vaarassa vai oliko miehellä lempeitäkin kausia.
Evil...eye...will fall

Avatar
HBIC
Neuvoja-Jack
Viestit: 251
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 5:06 am
Paikkakunta: Blue Ridge Mtns

Re: Rodney James Alcala. Sarjamurhaaja sai tuomion USAssa

Viesti Kirjoittaja HBIC » Ma Maalis 22, 2010 3:57 pm

Tässä kyseinen deitti-ohjelma (melko huonolaatuinen), jossa Alcala esiintyi:

http://www.youtube.com/watch?v=qpy5AZsEnLg

Profiloija Pat Brownin mietteitä Alcalan esiintymisestä:

http://www.youtube.com/watch?v=V39qqhIoHrM

http://www.youtube.com/watch?v=WWe45bYQtqI


Mies vaikuttaa kyllä lipevältä ja on aika kylmäävä muutenkin, mutta toisaalta jälkikäteen noita merkkejä käytöksessä on helppo nähdä. Alcalasta tulee kyllä mieleen Ted Bundy, näennäisen komea ja sliipattu mies, jolla ei ole varmasti ollut vaikeuksia saada kontaktia vastakkaiseen sukupuoleen.

esmes-
Charlien Enkeli
Viestit: 1872
Liittynyt: Ke Tammi 23, 2008 10:28 am

Re: Rodney James Alcala. Sarjamurhaaja sai tuomion USAssa

Viesti Kirjoittaja esmes- » Ke Maalis 24, 2010 4:11 pm

^OT katsoin tota dating game pätkää ja mua ainakin ällöttää tollaset sliipatut ja lipevät äijät, on aina ällöttäny. sellainen överöity omanarvontunto, ylimielisyys ja itsevarmuus saa mut heti puolustuskannalle, oli kyseessä sit mies tai nainen. tulee pakottava halu polkea ja nöyryyttää ja lyödä luu kurkkuun (siis verbaalisesti), ikäänkuin palauttaa sellainen henkilö takas maanpinnalle. sulava käytös ja karisma kätkee taakseen usein hämäriä juttuja, oon huomannu omasta elämästä ja näitä tämänkin palstan juttuja lukiessa.

nothing is quite what it seems..
"Jos jokaisen päivän kadoksissa olleen teinin perään laitettaisiin etsintäpartio, niin sillä saataisiin kyllä koko Suomi harrastamaan ulkoiluliikuntaa ympäri vuorokautisesti". -Sergei

Avatar
HBIC
Neuvoja-Jack
Viestit: 251
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 5:06 am
Paikkakunta: Blue Ridge Mtns

Re: Rodney James Alcala. Sarjamurhaaja sai tuomion USAssa

Viesti Kirjoittaja HBIC » Ke Maalis 24, 2010 7:08 pm

Äää, kävi vanhanaikaisesta ja pitkä viesti katosi ennen postausta.

Laitan tähän Alcalan tapauksen aikajanan, sekä suomennoksen siitä (lähde: http://www.ktla.com/news/landing/ktla-a ... .htmlstory) :

1972 -- Alcala is convicted in the 1968 rape and beating of an 8-year-old girl.

Nov. 10, 1977 -- The body of 18-year-old Jill Barcomb is found in the Hollywood Hills. She had been sexually assaulted, bludgeoned and strangled with a pair of blue pants.

Dec. 16, 1977 -- Georgia Wixted, 27, is found beaten to death at her home in Malibu. She had been sexually assaulted and strangled.

1978 -- Alcala appears in an episode of 'The Dating Game' as Bachelor No. 1.

June 24, 1978 -- Charlotte Lamb, a 32-year-old legal secretary from Santa Monica, is found in the laundry room of an El Segundo apartment complex. She had been sexually assaulted and strangled with a shoelace.

June 14, 1979 -- Jill Parenteau, 21, of Burbank is found strangled on the floor of her Burbank apartment.

June 20, 1979 -- Robin Samsoe, 12, disappears near the Huntington Beach Pier. Her body is found 12 days later in the Sierra Madre foothills.

July 24, 1979 -- Rodney James Alcala, an unemployed photographer, is arrested at his parents' Monterey Park home.

September 1980 -- Alcala is convicted of the 1978 rape of a 15-year-old Riverside girl and sentenced to nine years in state prison.

June 20, 1980 -- Orange County Superior Court Judge Philip E. Schwab sentences Alcala to death after he is convicted of Samsoe's murder.

July 11, 1980 -- The Los Angeles County district attorney's office files murder, burglary and sexual assault charges against Alcala in the slaying of Parenteau.

April 15, 1981 -- The L.A. district attorney's office tells a judge that prosecution of Alcala in the Parenteau case could not proceed because a key witness admitted that he had committed perjury in another case.

Aug. 23, 1984 -- The state Supreme Court reversed Alcala's murder conviction in connection with Samsoe, ruling that the jury was improperly told about Alcala's prior sex crimes.

June 20, 1986 -- For the second time, Alcala is convicted for Samsoe's murder and sentenced to death in Orange County Superior Court.

Dec. 31, 1992 -- The California Supreme Court unanimously upholds Alcala's death sentence.

April 2, 2001 -- A federal appellate court overturns Alcala's death sentence in the Samsoe case, ruling that the Superior Court judge precluded the defense from presenting evidence 'material to significant issues.'

June 5, 2003 -- The Los Angeles County district attorney's office files murder charges against Alcala alleging that he killed Wixted during a burglary and rape.

Sept. 19, 2005 -- Additional murder charges are filed against Alcala in connection to the deaths of Barcomb, Wixted and Lamb.

Jan. 11, 2010 -- Alcala's trial for the five murders begins. He represents himself.

1972 -- Alcala tuomitaan 1968 tapahtuneesta 8-vuotiaan tytön raiskauksesta ja pahoinpitelystä.

10.11.1977 -- 18-vuotiaan Jill Barcombin ruumis löydetään Hollywood Hills:n alueelta. Hänet on raiskattu, hakattu ja lopulta kuristettu sinisillä housuilla.

16.12.1977 -- 27-vuotias Georgia Wixted löydetään kuoliaaksi hakattuna kotoaan Malibusta. Hänet on raiskattu ja kuristettu.

1978 -- Alcala esiintyy seuranhakuohjelmassa poikamiehenä numero 1.

24.6.1978 -- Charlotte Lamb, 32-vuotias lakimiestoimiston sihteeri Santa Barbarasta, löydetään El Segundo -asuntoyhtiön pesutuvasta. Hänet on raiskattu ja kuristettu kengännauhalla.

14.6.1978 -- Jill Parenteau, 21 v., löydetään kuristettuna asuntonsa lattialta Burbankissa.

20.6.1979 -- 12-vuotias Robin Samsoe katoaa lähellä Huntington Beach Pier:iä (ranta-/laiturialue). Hänen ruumiinsa löydetään 12 päivän kuluttua Sierra Madren kukkuloilta.

24.7.1979 -- Työtön valokuvaaja, Rodney Alcala, pidätetään vanhempiensa Monterey Park:in asunnolta.

Syyskuu 1980 -- Alcala tuomitaan yhdeksäksi vuodeksi vankilaan 1978 tapahtuneesta, Riversidesta kotoisin olevan 15-vuotiaan tytön raiskauksesta.

20.6.1980 -- Orange County:n ylimmän oikeuden tuomari Philip E. Schwab määrää Alcalalle kuolemantuomion Robin Samsoen murhasta.

11.7.1980 -- Los Angelesin piirikunnan yleinen syyttäjä nostaa Alcalaa vastaan syytteet Parenteaun tapauksen johdosta murhasta, asuinmurrosta ja raiskauksesta.

15.4.1981 -- LA:n yleinen syyttäjä ilmoittaa tuomarille, että Parenteaun tapauksen käsittelyä ei voida jatkaa, koska päätodistaja on tuomittu väärästä valasta toisessa tapauksessa.

23.8.1984 -- Osavaltion ylin tuomioistuin kumoaa Alcalan kuolemantuomion vedoten siihen, että lautamiehille on kerrottu asiattomasti/väärin syytetyn aiemmista seksuaalirikoksista.

20.7.1986 -- Alcala tuomitaan toisen kerran kuolemaan Samsoen murhasta Orange County:n ylimmän oikeuden toimesta.

31.12.1992 -- Kalifornian ylin oikeus kannattaa kuolemantuomiota yksimielisesti.

2.4.2001 -- Valtion vetoomusoikeusistuin kumoaa Alcalan kuolemantuomion sillä perusteella, että ylimmän oikeuden tuomari on estänyt puolustusta käyttämästä osaa sen tärkeäksi katsomasta todistusmateriaalista.

5.6.2003 -- LA:n yleinen syyttäjä nostaa murhajutun Alcalaa vastaan Wixtedin tapauksessa.

19.9.2005 -- Alcalaa vastaan nostetaan lisää murhasyytteitä Barcombin, Wixtedin ja Lambin tapausten johdosta.

1.1.2010 -- Oikeudenkäynnit viidestä murhasta alkavat, Alcala edustaa itseään.

Clyde
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2529
Liittynyt: Su Syys 14, 2008 9:12 pm

Re: Rodney James Alcala. Sarjamurhaaja sai tuomion USAssa

Viesti Kirjoittaja Clyde » To Huhti 01, 2010 11:53 am

Päivitystä. Sai uuden tuomion.
IL kirjoitti:Onko hän USA:n pahin sarjamurhaaja? Viidestä murhasta kuolemaan tuomitulla miehellä on saattanut olla jopa toistasataa uhria.
Rodney James Alcala tuomittiin Orange Countyssa Yhdysvalloissa tiistaina jälleen kuolemaan Robin Samsoen ja neljän muun naisen murhista. Samsoe oli kuollessaan 12-vuotias.
Kyseessä oli jo kolmas kerta, kun Alcala tuomitaan Samsoen murhasta kuolemaan. Molemmat tuomiot on kumottiin aiemmin, mutta nyt hän sai neljä murhatuomiota lisää DNA-näytteiden perusteella. Kaikki rikokset tapahtuivat Los Angelesissa ja sen ympäristössä 70-luvulla ja Alcala on ollut kalterien takana vuodesta 1979 lähtien.
Poliisi kuitenkin uskoo, että Alcala saattaa olla vastuussa jopa 30 ratkaisemattomasta murhasta. Hänet on jo yhdistetty kahteen murhaan ja yhteen katoamiseen Seattlessa, kuin myös kahteen murhaan New Yorkissa. Alcala on testien perusteella huippuälykäs. Hänen älykkyysosamääränsä on kerrottu olevan 160.

Uusi Ted Bundy?
- Hän voi helposti olla toinen Ted Bundy. Hänellä voi olla 20, 30 uhria. Teot joista hän on vastuussa, hänen sisällään on hirviö, Alcalaa kuulustellut poliisi Steve Hodel sanoi.
Alcala tiettävästi raiskasi, kuristi, elvytti ja kuristi uhrinsa uudestaan. Syyttäjä puhui hänen teoistaan "sanoinkuvaamattomina".
Alcala otti uhreistaan valokuvia ja niitä löytyi toistatuhatta. Poliisi ja syyttäjä julkistivat kaksi viikkoa sitten yli sadan naisen kuvat, jotka Alcala otti ennen kiinnijäämistään. Viranomaiset haluavat selvittää kuvissa esiintyvien naisten henkilöllisyyden. Osassa kuvia kohde saattoi olla jo kuollut kuvaamishetkellä.
Ted Bundy oli yksi Yhdysvaltojen pahimmista sarjamurhaajista. Hän myönsi surmanneensa 70-luvun puolivälissä noin 30 naista. Todellisen uhrimäärän on kuitenkin arveltu olevan huomattavasti suurempi, jopa yli 100.
Poliisi on myös julkistanut kuvia naisista, joita Alcala on kuvannut, ennenkuin hänet vangittiin 1979. Linkki kuviin: http://www.ocregister.com/news/alcala-2 ... cle-photos
Nanika ga tooku matteiru to

Nooruska
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4190
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 2:57 pm

Re: Rodney James Alcala. Sarjamurhaaja sai tuomion USAssa

Viesti Kirjoittaja Nooruska » To Huhti 01, 2010 10:48 pm

Ne sen hiukset on kyllä eroottiset. :D :D :D :D

En tiedä miksi itse hämmästyin, kun luin, että tuon miehen älykkyyosamäärä on 160 eli todella huippu tasoa. :oops: :roll: :roll: :roll: :roll:
Viimeksi muokannut Nooruska, To Huhti 01, 2010 10:51 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Jumalauta kakarat me ollaan televisiossa!

Vastaa Viestiin