ISIS / ISIL

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12431
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Pe Huhti 24, 2020 9:21 am

Iivis kirjoitti:
Ke Huhti 22, 2020 7:48 pm
Uhrin pään kanssa poseerannut Isis-terroristi jäi kiinni Espanjassa

Pahamaineinen Isis-taistelija, joka takavuosina poseerasi Twitterissä uhrin irtileikatun pään kanssa, on pidätetty Almeriassa Espanjan etelärannikolla, kertoivat oikeuslähteet keskiviikkona.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006483447.html
Onkohan tämä rappiomusiikki - rap - syy vai seuraus tähän terrorismiin ja sen ihannointiin? Lähes poikeuksetta niiden sanat korostavat väkivaltaa ja sitä, että muut ihmiset sekä yhteiskunta on syyllinen pahaan oloon. Terrorismi on anarkian seuraava askel ja taustalla edelleen samat ihanteet; viha länsimaita kohtaan, rap-musiikki, tietynlainen etnopalvonta, rasismi sekä vasemmistolaisuus ja islamilainen yhteiskunta.

Jokohan Amnesty on ehtinyt ilmaista huolensa olla huolissaan tämän narkomaanin näköisestä sekopäästä? Toivottavasti hänen ihmisoikeuksistaan sekä erityistarpeistaan huolehditaan, ettei EIT pääse tuomitsemaan.

Narkomaanin näköinen hyypiö
Narkomaanin näköinen hyypiö
muslimiräppäri.jpg (54.29 KiB) Katsottu 5598 kertaa
muslimiräppäriä_viedään.jpg
muslimiräppäriä_viedään.jpg (56.88 KiB) Katsottu 5598 kertaa
ISIS terrorist arrested in Spain may have been planning new UK bomb attack
https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/u ... d-21911707
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3003
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Iivis » Pe Huhti 24, 2020 5:25 pm

Kannattaa lukea tuo Mirrorin juttu kokonaan tuosta yltä. Millainen isä sellainen poika. Tämäkin terroristi saapui laivalla Espanjaan.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12431
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Su Touko 03, 2020 6:30 pm

Kalifaatin paluu? Terroristijärjestö Isis kerää rivejään koronasta kärsivissä Irakissa ja Syyriassa

Isis on kiihdyttänyt iskujaan Irakissa ja Syyriassa, kun hallitusten on ollut pakko keskittyä koronaepidemian torjuntaan.

Pohjois-Irakin Kirkukissa räjähdevyöhön pukeutunut mies astuu autosta ja kävelee rauhallisesti kohti tiedustelupalvelun alueellisen toimiston portteja. Hän ei tottele pysähtymiskäskyjä, minkä jälkeen vartijat avaavat tulen. Mies räjäyttää itsensä haavoittaen kolmea vartijaa.

Muutamaa päivää myöhemmin, eilen lauantaina, kolme koordinoitua iskua tappaa kymmenen irakilaisen puolisotilaallisen joukon jäsentä Mukeishefassa, Salahaddinin maakunnassa, 180 kilometriä Bagdadista pohjoiseen. Isku on verisin aikoihin.

Iskut osoittavat, että terroristijärjestö Isis on jälleen nousemassa Pohjois-Irakissa. Avointa itsemurhaiskua ei ole nähty kuukausiin, Salahaddinin iskujen sarja puolestaan on monimutkaisin hyökkäys sitten 2017. Myös naapurimaassa Syyriassa Isis on hyökännyt turvallisuusjoukkoja, öljykenttiä ja siviilikohteita vastaan yhä voimakkaammin.

Isis hyödyntää koronaepidemiaa
Tappavat iskut osoittavat, että järjestö kerää rivejään samaan aikaan kun maiden viranomaiset ovat joutuneet keskittymään koronaviruksen torjuntaan ja sen aiheuttamiin talousongelmiin. Asiantuntijat ovat varoittaneet, että ryhmä saattaa hyödyntää pandemiakaaosta kalifaattinsa uudelleenluontiin.

Maaliskuun puolivälissä Isis kehotti sisäisessä viestinnässään käyttämään tilannetta hyväksi.
– Tämä on todellinen uhka, sanoo Irakin kurdialueen varapääministeri Qubad Talabani.
– He ovat liikekannalla ja tappavat meitä pohjoisessa, ja he alkavat iskeä Bagdadissa pian.

Isisin taistelijoita arvellaan olevan Irakissa noin 2 500–3 000.

Moni asia hyödyttää
Maaliskuun lopulla Isisin taistelijat hyökkäsivät hallituksen alueella Syyriassa, aina maan keskiosasta Homsin maakunnasta itäiselle rajalle Deir ez-Zouriin saakka. Noin viisisataa taistelijaa, joiden joukossa oli muun muassa vankiloista paenneita, livahti rajan yli Irakin puolelle, Irakin tiedusteluviranomaiset sanovat.

Isisin taistelijoita auttavat useat asiat. Ensinnäkin Irakin armeijan vahvuus palveluksessa on vähentynyt puoleen viruksen leviämisen ehkäisyn vuoksi. Toisekseen Irakin keskushallinnon ja kurdien itsehallinnon väliset kiistat ovat jättäneet osan pohjoisesta alueesta ilman turvallisuusjoukkoja.

Myös Yhdysvaltain joukkojen vetäytyminen maakunnista joulukuussa on lisännyt turvattomuutta. Ryhmällä on Irakissa myös kannatusta joidenkin kansalaisten parissa.
YLE
3.5.2020 klo 15.37 päivitetty 3.5.2020 klo 17.59

Jokohan Suomen musulmaanipiireissä ollaan valmistautumassa lähtöön - auttamaan - kuten he asian ilmaisevat? Entä joko SDP virittelee vastaanottoa, että on valmista "kun veteraanit palaavat rintamilta".
- Vai miten on, kansanedustaja Tuula Väätäinen (sd).
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin