ISIS / ISIL

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.
Avatar
occopution
Neuvoja-Jack
Viestit: 529
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:17 pm
Paikkakunta: NaurisMaa

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja occopution »

Eivät nuku tämän ideologian edustajat.
Ovat valveilla varmaan tälläkin hetkellä...
kun luulet, että kaikki on hyvin.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f6d ... 17e1b2989d

Uho, joka ei laannu

Terroristijärjestö Isis on lisännyt aktiviteettejaan etenkin Irakissa, mutta myös Syyriassa.

Itsemurhaisku Bagdadissa Irakissa 21. tammikuuta, vilkkaalla ostosalueella, tappoi yli 30 ja haavoitti yli sataa ihmistä. Vajaa vuorokausi iskun jälkeen terroristijärjestö Isis otti iskun nimiinsä. Ennen Bagdadin iskua Isis on suunnannut iskut pääasiassa sotilas- ja poliisikohteisiin. Viimeisin tällainen isku tapahtui 2. helmikuuta.

Jihadismin tutkija Juha Saarinen ei pidä iskuja mitenkään yllättävinä.

– Isis on uhka, totta kai, ihan selvä, Saarinen toteaa.

Hän sanoo, ettei Isis ole kadonnut mihinkään: tietyillä alueilla Irakissa se osoitti elpymisen merkkejä ennen julistamansa kalifaatin viimeisten linnakkeiden takaisinvaltausta Syyriassa vuonna 2019. Vaikka kalifaatti kaatui, toimijana Isis säilyi. Se on kehittänyt ja koonnut toimintaansa viimeiset kolme vuotta.

Vuoden 2017 jälkeen Isisin taistelijat vetäytyivät syrjäseuduille, niin sanotusti painuivat maan alle. Vierastaitelijoiden määrä väheni huomattavasti, ja Isis jatkoi toimintaansa enemmän salassa ja paikallisvoimin – myös sen menettämissä kaupungeissa kuten Mosulissa. Tätä, jo aiemmin noudattamaansa toimintatapaa mukaillen, se on vahvistanut järjestön toimintaedellytyksiä, kuten infrastruktuuria ja varojen keräystä.

Isis toimii pienistä terrorismisoluista käsin, koska isoista joukoista ei nykyisessä tilanteessa ole strategista hyötyä.

– Isis käy kumouksellista sotaa, ja on kärsivällinen. Iskumäärää pyritään todennäköisesti kasvattamaan hallitusti, jotta sen luomat logistiset rakenteet pysyisivät mahdollisimman pitkään salassa, Saarinen kuvailee.
.
.
Saarinen sanoo, että jihadistiset yhteisöt ja verkostot ovat kasvaneet merkittävästi viime vuosina: potentiaali väkivallalle on kasvanut Euroopassakin.

– Syys–marraskuussa 2020 Euroopassa tapahtui useita jihadistisia terrori-iskuja ja iskuyrityksiä. Isisin keskusjohdon viesti kannattajilleen alueella on edelleen, että tappakaa vihollisia siellä, missä olette.

Saarinen toteaa, ettei Isisin kansainvälinen vetovoima ole aiemmalla tasolla. Tosin se pyrkii yhä inspiroimaan Euroopassakin nähtyjä, vaikeasti ennakoitavia terrori-iskuja, esimerkiksi autolla ajaminen ihmisjoukkoon.

– Viranomaisten on vaikeampi estää tämäntyylisiä iskuja, Saarinen sanoo.

Samalla hän muistuttaa, että Eurooppaan Isisin riveistä palanneet ja mahdollisesti jatkossa palaavat vierastaistelijat sekä vankiloista eri puolella Eurooppaa vapautuvat terrorismirikoksista tuomitut jihadistit korostavat jihadistisen terrorismin uhkaa entisestään.

– Etenkin taistelukokemusta ja terroristista koulutusta omaavilla aktivisteilla on taito toteuttaa tuhovoimaisiakin iskuja, ja samalla luoda pohjaa uusien solujen, verkostojen ja yhteisöjen muodostumiselle.

Hän jatkaa, että Isisin kalifaatin alueella oleskelleet naiset ovat keskeinen osa ilmiötä.

– Sillä ei ole merkitystä, onko konfliktialueella käyttänyt kalashnikovia vai älypuhelinta. Molemmat tavat osallistua ovat palvelleet Isisin toimintaa globaalisti.

Saarinen sanoo, että naiset ovat muun muassa edistäneet jihadismin ideologiaa netissä, rekrytoineet ja rohkaisseet väkivaltaan.
Hän nostaa esille myös suurta huomiota herättäneet, Syyriassa sijaitsevat leirit, joille on koottu naisia ja lapsia Isisin sortuneen kalifaatin alueelta.

– Nämä naiset ovat verkostoituneet keskenään. Heille on muodostunut laajoja kansainvälisiä kontaktiverkostoja, joita he voivat hyödyntää, mikäli he aktivoituvat paikallisissa jihadistisissa verkostoissa ja yhteisöissä palattuaan kotimaihinsa.

Saarinen arvioi, että esimerkiksi al-Holin leirillä olleilla naisilla on enemmän mahdollisuuksia jatkaa ääriajattelua ja mahdollisesti rekrytointia palattuaan kotimaihinsa. Kyseisellä leirillä on ollut, ja on edelleen, myös suomalaisia naisia ja heidän lapsiaan.

Naisten merkitys Isisin varsinaiselle toiminnalle on kuitenkin vähentynyt sen menetettyä kalifaattinsa. Saarinen arvioi, että terroristijärjestö tuskin pyrkii ainakaan toistaiseksi vapauttamaan leireillä olevia naisia ja lapsia.

– Vuonna 2013 vankiloista vapautettiin kokeneita jihadisteja. Tilanne on sama nyt. Leireillä olevilla naisilla ei ole Isisille samankaltaista strategista merkitystä kuin taistelukokemusta omaavilla miehillä.

Hän jatkaa, että naisten hakemisella leireiltä on korkeintaan lyhytaikaista propagandamerkitystä, ei muuta.

Vaikka ISIS / ISIL ketju on ollut olemassa jo kohta seitsemän vuotta, niin eikös nimimerkki occupution oli aloittanut aiheesta ISIS uuden ketjun! Tarkkuutta jatkossa ja vähemmän hätäilyä.
Postauksensa yhdistettiin alkuperäiseen ketjuun lyhennettynä ja osin muutettuna.
-NILS-
For Ever Young! 17-vuotiaita jo vuodesta 2015!

Avatar
Säde-Sisko
Martin Riggs
Viestit: 627
Liittynyt: Ke Kesä 03, 2020 4:50 pm

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Säde-Sisko »

14 ihmistä pidätetty – suunnittelivat terrori-iskua Tanskaan tai Saksaan

Eilen klo 12:36 (muokattu eilen klo 13:41)

Henkilöitä epäillään yhden tai useamman räjähdeiskun valmistelusta.
Tanskan poliisi tiedotti pidätyksistä perjantaina.

Tanskan poliisi on pidättänyt useita henkilöitä Saksaan tai Tanskaan kohdistuneen yhden tai useamman terrori-iskun suunnittelusta epäiltynä. Poliisin mukaan henkilöt ovat hankkineet aseita sekä räjähteiden valmistamiseen käytettäviä ainesosia tai auttaneet niiden hankinnassa.

Pidätyksistä 13 on tehty Tanskassa ja yksi Saksassa, kertoo tanskalaislehti DK. SVT:n mukaan seitsemää pidätettyä epäillään iskujen suunnittelusta tai osallisuudesta iskujen yrittämiseen. Poliisi ei tarkentanut sitä, mistä loppuja pidätettyjä epäillään.

Kolmea syyrialaisveljestä epäillään operaation johtohahmoiksi. Saksalaisen Der Spiegelin mukaan veljekset ovat iältään 33-, 36-, ja 40-vuotiaita. Miehistä kaksi pidätettiin Tanskassa, ja heidän hallustaan löydettiin erilaisia kemikaaleja.

Miehistä kolmas otettiin kiinni saksalaisessa Hessenin osavaltiossa. Saksi-Anhaltin osavaltiossa sijaitsevassa Dessaun kaupungissa tehdyn etsinnän aikana poliisi puolestaan löysi kymmenen kiloa ruutia sekä kotitekoisen, äärijärjestö Isisin symbolilla varustetun lipun.

Pommi rakenteilla
Tanskan turvallisuuspoliisin operatiivinen johtaja Flemming Dreyerin mukaan tapauksesta on parhaillaan käynnissä laaja tutkinta yhteistyössä saksalaisviranomaisten kanssa.

Pidätettyjen jäljille päästiin, saksalaisviranomaiset saivat tiedon pommin valmistamiseen tarvittavien ainesosien tilaamisesta netistä. Miehet olivat ainakin tilanneet kilokaupalla rikkiä sekä alumiinijauhetta.

– He ovat voineet saada inspiraationsa militantti-islamismista. Olemme löytäneet ainesosia, joita tarvitaan pommi rakentamiseen. Arvioimme, että välitöntä vaaraa terrori-iskuun ei kutienkaan ollut, hän sanoo.

Tanskan oikeusministeri Nick Hækkerupin mukaan pidätys on merkki Tanskaan kohdistuvasta suuresta terrorismin uhasta.

– Meillä on taitava ja valpas poliisi, joka on osoittanut pystyvänsä suojelemaan meitä, hän jatkaa ja kiittää tviitissään myös Saksan viranomaisia yhteistyöstä.

Poliisi oli vaitonainen muista tapauksen yksityiskohdista, sillä tutkinta on vielä kesken.

Juttua päivitetty tuoreimmilla tiedoilla.

PAULA KOSKI
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/464 ... fa30f2308a

Hauskan letkeästi uutisoi Paula että on löydetty kotitekoinen ISIS lippu ja että he ovat voineet saada inspiraationsa militantti-islamismista.
”En ole puolesta, enkä vastaan, pikemminkin päinvastoin”

Avatar
Marokon Kauhu
Adrian Monk
Viestit: 2540
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

Nyt haisee C I A.

Heti kun trumppahduksesta on päästy, niin normaaliin on palattu ja erilaiset vakautta hajoittavat ryhmät pääsevät ihan vain yllättäen riehumaan ennen rauhallisilla alueilla.
Jihadistit hamuavat uusia alueita Mosambikissa – tuleeko rauhaisasta rantavaltiosta Isisin uusi tukikohta?
https://yle.fi/uutiset/3-11866795

Ihan ullatuksena tuli?
Kuin faksi Jäätteenmäelle?

Pari poimintaa:
Nuorista miehistä koostuvat ja hyvin organisoidut joukkiot näyttävät kykenevän järjestäytyneisiin iskuihin. Ryhmän aseistus on uutta rynnäkkökivääreistä raketinheittimiin.
Jep. Kuka organisoi? CIA:n hajota- ja hallitse operaatio vai jonkun muun?
Ranskalainen energiajätti Total on joutunut supistamaan Mosambikin toimintojaan jatkuvien, tuotantoyksiköihin tehtyjen hyökkäyksien vuoksi. Kaasuvarojen hyödyntämiseen on investoitu Deutsche Wellen mukaan (siirryt toiseen palveluun)lähes 17 miljardia euroa.
Eli tästähän tässä on kysymys.
Kyllä tämän olisi pystynyt estämään, jos olisi halunnut.

No, ehkä USA lähtee nyt "pelastamaan" kaasuvarat.
Ideana voi olla myös estää Kiinan vaikutusvallan leviäminen alueella:
Antaa isiksen vähän riehua, niin pysyvät poissa.
Yle unohti mainita kokkaus- ja pelihetket.
Yle unohti mainita kokkaus- ja pelihetket.
kokkaus- ja pelihetket.jpeg (243.92 KiB) Katsottu 4706 kertaa

Tämmöiset kokkaukset sitten tällä kertaa.
Kuva paikan päältä Palman kaupungista.
Ainakin yksi jäppinen kuvassa nyljetty elävältä.


Ylen uutisissa haastatellut paikalliset näyttivät vielä puhuvan portugalia.
Yle ei maininnut että Mosambik on entinen Portugalin siirtomaa:
Aikovat lähettää muodon vuoksi kuulemma sinne 60 ukkoa auttamaan.
Toki 60 eurooppalaistaistelijaa putsaa Tapio Majaakin tehokkaammin vaikka pari pataljoonaa ählämihillujaa, mutta aika laimealta tuo silti kuulostaa.
Pommikoneillahan tuo tietysti menisi, kuten Levantin aluleella.
Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiita uhraamaan kansakunnan elinedut ja ne, jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä, minkä tietävät valheeksi.

- Risto Ryti 1944

QwertyKeyboard
Nikke Knakkertton
Viestit: 164
Liittynyt: To Huhti 25, 2019 4:05 pm

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja QwertyKeyboard »

Eikö tämä Mosambik ollut yksi niistä maista missä vähän vanhemmat yksinäiset Suomalaiset rahanaiset käyvät panettamassa itseään rantapojilla? Näin ainakin muistelin menee kyllä seksilomat pilalle jos siellä alkaa isompikin sisällisota ja jos islamistit kaappaavat vallan ei siellä enää voi naisena enää sen jälkeen avoimesti matkustella tai irstailla.

Avatar
Säde-Sisko
Martin Riggs
Viestit: 627
Liittynyt: Ke Kesä 03, 2020 4:50 pm

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Säde-Sisko »

Taitaa afrikan seksiturismi painottua sinne norsunluurannikon suunnalle pääosin. Itselle Mosambik on jäänyt mieleen historiassa jossa valtionlippuun sisältyy kalasnikov rynnäkkökivääri. Rauhan kansaa selvästi.
”En ole puolesta, enkä vastaan, pikemminkin päinvastoin”

Finni
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: Su Heinä 19, 2020 7:29 pm

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Finni »

12 valkoihoista menetti kaalinsa Mosambiquessa.
https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... ack-police.

QwertyKeyboard
Nikke Knakkertton
Viestit: 164
Liittynyt: To Huhti 25, 2019 4:05 pm

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja QwertyKeyboard »

Finni kirjoitti:
Pe Huhti 09, 2021 3:15 pm
12 valkoihoista menetti kaalinsa Mosambiquessa.
https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... ack-police.
Ihme, että ei ole mitään sotilassuojausta jos kyse noin arvokkaasta kymmenien miljardien projektista. Tietty voi olla, että oli sotilassuojaus, mutta paikallisista sotilaista ei vain ole mihinkään tai sitten ne on lahjottu katsomaan muualle. Pitäisi varmaan olla sotilaat, jotain Ranskan Muukalaislegioonalaisia tai vastaavaa, että kohde pystyttäisiin suojaamaan.

Avatar
Marokon Kauhu
Adrian Monk
Viestit: 2540
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

QwertyKeyboard kirjoitti:
Pe Huhti 09, 2021 7:25 pm

Ihme, että ei ole mitään sotilassuojausta jos kyse noin arvokkaasta kymmenien miljardien projektista. Tietty voi olla, että oli sotilassuojaus, mutta paikallisista sotilaista ei vain ole mihinkään tai sitten ne on lahjottu katsomaan muualle. Pitäisi varmaan olla sotilaat, jotain Ranskan Muukalaislegioonalaisia tai vastaavaa, että kohde pystyttäisiin suojaamaan.
Joku tässä nyt mättää tosiaan.
ISIS:tä alueella rahoittaa kuulemma Saudi Arabia.
Eikä ne tee sitä ilman CIA:n vihreää valoa. Usko pois, minä tiedän.

Totalkin on ihan järjettömän iso firma, niillä olisi ollut varaa palkata vaikka viiisi "Dyck Advisory Grouppia"
Nämä on Afrikan viimeiset valkoiset taistelijat, entisiä Rhodesian armeijan ukkoja enimmäkseen, joita Mosambikin poliisi käytti pelastamaan ihmisiä alueelta.

Valkoista partaa näkyy jo tuollakin ukolla (naama mustattu kuvassa), eli kohta on afrikka apinoitu kokonaan, ja paikka pannaan uusjakoon.
https://www.dailymaverick.co.za/article ... ozambique/

Amnesty tietenkiin syyttää palkkasotilaita pyhien viattomien muslimisankaritaistelijoiden summa mutikassa ampumisesta :mrgreen:
Vittu että repesin :D
Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiita uhraamaan kansakunnan elinedut ja ne, jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä, minkä tietävät valheeksi.

- Risto Ryti 1944

QwertyKeyboard
Nikke Knakkertton
Viestit: 164
Liittynyt: To Huhti 25, 2019 4:05 pm

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja QwertyKeyboard »

Marokon Kauhu kirjoitti:
La Huhti 10, 2021 8:48 pm
Joku tässä nyt mättää tosiaan.
ISIS:tä alueella rahoittaa kuulemma Saudi Arabia.
Eikä ne tee sitä ilman CIA:n vihreää valoa. Usko pois, minä tiedän.

Totalkin on ihan järjettömän iso firma, niillä olisi ollut varaa palkata vaikka viiisi "Dyck Advisory Grouppia"
Nämä on Afrikan viimeiset valkoiset taistelijat, entisiä Rhodesian armeijan ukkoja enimmäkseen, joita Mosambikin poliisi käytti pelastamaan ihmisiä alueelta.

Valkoista partaa näkyy jo tuollakin ukolla (naama mustattu kuvassa), eli kohta on afrikka apinoitu kokonaan, ja paikka pannaan uusjakoon.
https://www.dailymaverick.co.za/article ... ozambique/

Amnesty tietenkiin syyttää palkkasotilaita pyhien viattomien muslimisankaritaistelijoiden summa mutikassa ampumisesta :mrgreen:
Vittu että repesin :D
Se, että Mosambik joutuu käyttämään ulkomaalaisia palkkasotilaita ihmisten pelastamiseen kertoo aika lailla kaiken oleellisen Mosambikin oman armeijan ja poliisin toimintakyvystä.

Avatar
John Kimble
Axel Foley
Viestit: 2108
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja John Kimble »

Norjassa näyttäisi oikeus toimivan paljon paremmin kuin Suomessa. Mitähän lie jutun kolmelle isis-miehelle tapahtunut, ovatko kenties Suomessa oleskelemassa Pekan mandaatilla?
Norjassa terroristijärjestö Isisin riveissä ollut 30-vuotias nainen tuomittiin tiistaina kolmen ja puolen vuoden vankeuteen.

Pakistanissa syntynyt, mutta Oslossa varttunut ja Norjan kansalaisuuden saanut nainen lähti vuonna 2013 Syyriaan Isisin hallitsemalle alueelle.

Tuomioistuimen mukaan nainen osallistui terroristiseen toimintaan hoitamalla lapsia ja kotitaloutta.

Norjassa tuomittu kertoi katuneensa nopeasti Syyriaan lähtöään. Hän sanoi oikeudelle, että yritti paeta monta kertaa Isisin alueelta.

Syyttäjä Geir Evanger oli toista mieltä.

– Hän vapautti kolme miestä taisteluihin pitäessään huolta lapsista, tehdessään ruokaa ja pestessään pyykkiä, Evanger perusteli Oslossa tuomion selvittyä.
https://yle.fi/uutiset/3-11917452
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti."
Sinikka kirjoitti:
Ke Loka 14, 2020 12:25 am
Olisi seisonut olla maallaan, mitäs tuli toiseen osavaltioon.

Avatar
Marokon Kauhu
Adrian Monk
Viestit: 2540
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

Marokon Kauhu kirjoitti:
La Huhti 10, 2021 8:48 pm

Totalkin on ihan järjettömän iso firma, niillä olisi ollut varaa palkata vaikka viiisi "Dyck Advisory Grouppia"
Nämä on Afrikan viimeiset valkoiset taistelijat, entisiä Rhodesian armeijan ukkoja enimmäkseen, joita Mosambikin poliisi käytti pelastamaan ihmisiä alueelta.

Valkoista partaa näkyy jo tuollakin ukolla (naama mustattu kuvassa), eli kohta on afrikka apinoitu kokonaan, ja paikka pannaan uusjakoon.
https://www.dailymaverick.co.za/article ... ozambique/
Amnesty: Valkoiset pelastettiin ensin, kun islamistit hyökkäsivät Mosambikin Palmaan

Järjestön mukaan jopa hotellinjohtajan koirat otettiin helikopteriin ennen mustien pelastamista.
https://yle.fi/uutiset/3-11930351

Tässä pelastettuja etuoikeutettuja:


pelastettuja valkoisia.jpeg
pelastettuja valkoisia.jpeg (61.81 KiB) Katsottu 1987 kertaa
https://www.dailymaverick.co.za/article ... ozambique/
Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiita uhraamaan kansakunnan elinedut ja ne, jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä, minkä tietävät valheeksi.

- Risto Ryti 1944

siiantaika
Sabrina Duncan
Viestit: 355
Liittynyt: Su Loka 18, 2020 6:58 pm

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja siiantaika »

Ei siellä ole "valkoisia" pelastettu vaan ulkomaalaiset asiantuntijat. Heitä vartenhan nuo vartijatkin siellä ovat olleet töissä. Turhanpäiväistä propagandaa.

Vastaa Viestiin