Brysselin lentokenttä- ja metroasemaiskut 3/2016

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

sine qua non

Re: Brysselin lentokentällä räjähdyksiä

Viesti Kirjoittaja sine qua non » Ke Maalis 23, 2016 2:10 pm

Sky News kertoo, että Laachraouin dna:ta oli Bataclanin konserttisalin läheltä löydetyssä (itsemurha)räjähdevyössä, siksi tuo epäily pommien valmistamisesta.

Jutun mukaan syyttäjät olivat sanoneet maanantaina (eli toissapäivänä, päivää ennen Brysselin iskuja), että Laachraoui oli matkustanut syyskuussa Pariisin iskujen pääepäillyn Salah Abdeslmin kanssa Unkariin. Syyriaan hänen kerrotaan matkustaneen vuonna 2013.
[---]
Laachraoui, previously known as Soufiane Kayal, is also suspected of making the bombs used in November's Paris massacres, after his DNA was allegedly found on suicide belts used in the Bataclan Theatre and the Stade de France.

Prosecutors had said on Monday - the day before the Brussels attacks - that he had travelled to Hungary in September with Salah Abdeslam, the prime suspect in the Paris attacks, who was captured by police last week.

Laachraoui is also believed to have travelled to Syria in February 2013.
http://news.sky.com/story/1665362/bruss ... ed-reports

Khalid El Bakraoui oli vuokrannut väärällä nimellä asunnon, joka ratsattiin Salah Abdeslamin pidätykseen johtaneessa operaatiossa. Asunnosta löytyi Pariisin terrori-iskuun osallistumisesta epäiltyjen Abdeslamin, tänään pidätetyn Laachrouin (joka nyt siis myös eilisestä Brysselin terrori-iskusta epäilty) ja vielä poliisilta karussa olevan Mohammed Abrinin sormenjälkiä.

http://news.sky.com/story/1665205/airpo ... rs-reports
http://europe.newsweek.com/brussels-air ... 9717?rm=eu

Kaikki näköjään tuntevat noissa piireissä toisensa, ja veljekset uskossa ja rikoksessa toki suojelevat toisiaan. Ilmeisesti nämä Pariisin iskuun osallistuneet terot ovat saaneet kaikessa rauhassa elellä Brysselissä monta kuukautta ihan kotilähiöissään. Code of silence toimii naapurustossa, kukaan ei käräytä kavereita. Poliisille vaikea tilanne.
In the end, Mr. Abdeslam was captured coming out of a building only 100 yards from where, the police believe, he had hidden immediately after fleeing Paris four months ago and barely a 10-minute walk from his mother’s house, raising further questions about the well-documented shortcomings of Belgium’s counterterrorism efforts.
http://www.nytimes.com/2016/03/22/world ... .html?_r=0

sine qua non

Re: Brysselin lentokentällä räjähdyksiä

Viesti Kirjoittaja sine qua non » Ke Maalis 23, 2016 3:28 pm

Hattumiestä ei olekaan vielä löydetty, väärä hälytys.
The Brussels Airport bomb suspect Najim Laachraoui is still at large - despite initial media reports saying he had been arrested.

DH newspaper was first to report that the 25-year-old had been captured in the city's Anderlecht district on Wednesday morning, with many others quickly following.

About an hour later, however, the DH withdrew the report, saying: "Contrary to what we announced, the man arrested in Anderlecht is not Najim Laachraoui".
http://news.sky.com/story/1665362/bruss ... ge-reports

Pula-aho
Scooby Doo
Viestit: 623
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 1:58 pm

Re: Brysselin lentokentällä räjähdyksiä

Viesti Kirjoittaja Pula-aho » Ke Maalis 23, 2016 3:40 pm

Tackleberry kirjoitti:
Pula-aho kirjoitti:
Tackleberry kirjoitti: Ihan kuin ISIS ja heitä pakenevat ihmiset olisivat samaa porukkaa. He ovat sitä samaa ruskeata mutiaismassaa, eikö vaan?
Samaa heikosti kouluttautunutta muslimisakkia he ovat. Jälkimmäiset ovat vaan hieman maltillisempia muslimeita ja haluavat vain raiskata kohdemaan talouden, kun ensimmäiset haluavat raiskata naiset ja vähän räjäytellä siviilejä kappaleiksi. Oletko koskaan kuullut muslimeista, jotka ilmiantavat ISIS-muslimiveljiään? Minä en ole.
Tackleberry kirjoitti: Ja esim. tuo puhe terroristien koulutuksen puutteesta on täyttä potaskaa.
Ei ne kamelipaimenet mitään korkeasti koulutettuja ole, jos ei organisaattoreita ja johtoa lasketa mukaan. Helposti manipuloitavissa olevia vähä-älyisiä kehitysmaalaisia, jotka räjäyttelevät käskystä itseään kappaleiksi.
Better to remain silent and be thought a fool than speak and remove all doubt.
Siis ihan oikeasti kuvittelet, että korkeasti koulutetut ihmiset A) syrjäytyvät B) radikalisoituvat C) lähtevät huuhaa-uskonnon nimissä räjäyttelemään itseään ja siviilejä kappaleiksi

D) Sen sijaan, että korkeasti koulutetut työllistäisivät itsensä ja rakentaisivat itselleen ja läheisilleen paremman elämän Euroopassa.

Tässä yhteydessä korkeaksi koulutukseksi ei lasketa kamelipaimenen, tai taksikuskin tutkintoa.

Suvakkien retoriikkahan perustuu siihen, että ilmoille heitetään naurettavia paikkaansapitämättömiä väitteitä, joita ei koskaan perustella. Jos väite jää vastatuuleen voidaan palata huutamaan rasismia ja kutsua muutama kaveri huutokuoroon mukaan.

Avatar
Tackleberry
Columbo
Viestit: 2472
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Brysselin lentokentällä räjähdyksiä

Viesti Kirjoittaja Tackleberry » Ke Maalis 23, 2016 4:08 pm

Pula-aho kirjoitti:Siis ihan oikeasti kuvittelet, että korkeasti koulutetut ihmiset A) syrjäytyvät B) radikalisoituvat C) lähtevät huuhaa-uskonnon nimissä räjäyttelemään itseään ja siviilejä kappaleiksi

D) Sen sijaan, että korkeasti koulutetut työllistäisivät itsensä ja rakentaisivat itselleen ja läheisilleen paremman elämän Euroopassa.

Tässä yhteydessä korkeaksi koulutukseksi ei lasketa kamelipaimenen, tai taksikuskin tutkintoa.
Poverty and Low Education Don't Cause Terrorism

These polls indicate that support for violent attacks does not decrease among those with higher education and higher living standards. The core contribution of the paper is a statistical analysis of the determinants of participation in Hezbollah militant activities in Lebanon. The evidence we have assembled suggests that having a living standard above the poverty line or a secondary school or higher education is positively associated with participation in Hezbollah. We also find that Israeli Jewish settlers who attacked Palestinians in the West Bank in the early 1980s were overwhelmingly from high-paying occupations. The conclusion speculates on why economic conditions and education are largely unrelated to participation in, and support for, terrorism.
http://www.nber.org/papers/w9074
This was in fact the conclusion also reached by Peter Bergen and Swati Pandey in their 2006 study of madrassas (Islamic schools) and lack of education as a putative terrorist incubator. Using a database of some 79 jihadis who were responsible for the five most serious terrorist incidents between 1993 and 2005, they found that the most popular subjects amongst those jihadi terrorists who attended university was engineering followed by medicine.

Bergen and Pandey further observed that 54 percent of the perpetrators either attended university or had obtained a university degree. The terrorists they studied “thus appear, on average, to be as well educated as many Americans—given that 52 percent of Americans have attended university.

Finally, they observed that two-thirds of the 25 terrorists involved in the planning and hijacking of the four aircraft on September 11th 2001 had attended university and that two of the 79 had earned PhD degrees while two others were enrolled in doctoral programs.
http://nationalinterest.org/blog/bruce- ... rists-4080

Laita Googlen kääntäjään, jos ei koulutus riitä. :mrgreen:
Suvakkien retoriikkahan perustuu siihen, että ilmoille heitetään naurettavia paikkaansapitämättömiä väitteitä, joita ei koskaan perustella. Jos väite jää vastatuuleen voidaan palata huutamaan rasismia ja kutsua muutama kaveri huutokuoroon mukaan.
Hahhah, joko oot nolannu itteäs tarpeeks että hengität välillä vai vieläkö mussuttaminen jatkuu?

Anna mennä vaan, tää on erittäin huvittavaa seurattavaa kun tuollaiset typerykset yrittää kohottaa omaa itsetuntoaan kamelipaimenia haukkumalla.
persut kirjoitti:Raiskauksista vaahtoaminen on tekopyhää ja moralistista
Kardemumma kirjoitti:Et kai tosissasi usko sen mielisairaan rouvan saaneen enemmän ääniä kuin Trumpin joka pääsi valtaan?

Köpekman
Alibin satunnaislukija
Viestit: 104
Liittynyt: To Marras 28, 2013 2:35 am

Re: Brysselin lentokentällä räjähdyksiä

Viesti Kirjoittaja Köpekman » Ke Maalis 23, 2016 4:33 pm

Tackleberry kirjoitti:
Pula-aho kirjoitti: Suvakkien retoriikkahan perustuu siihen, että ilmoille heitetään naurettavia paikkaansapitämättömiä väitteitä, joita ei koskaan perustella. Jos väite jää vastatuuleen voidaan palata huutamaan rasismia ja kutsua muutama kaveri huutokuoroon mukaan.
Hahhah, joko oot nolannu itteäs tarpeeks että hengität välillä vai vieläkö mussuttaminen jatkuu?

Anna mennä vaan, tää on erittäin huvittavaa seurattavaa kun tuollaiset typerykset yrittää kohottaa omaa itsetuntoaan kamelipaimenia haukkumalla.
Ei Pula-aho kyllä täysin väärässäkään ole. Kyllä se kertoo jo näistä ns. suvakeista jotain, kun ollaan pää punaisena huutamassa rasismia joka käänteessä. Niissäkin tilanteissa, jotka ei ole rasismia nähnytkään. Ja monesti vailla sen kummempia perustelujakaan. Varmaan sama ilmiö, kun joidenkin täytyy mennä henkilökohtaisuuksiin kun ei mitään järkevää argumenttiakaan saada aikaiseksi, mutta silti pidetään sokeasti mielipiteestään kiinni. Toimii ilman muuta toisinkin päin, eli aika monesti nämä ns. maahanmuuttokriittiset suoltaa kyllä sellaista tekstiä, josta näkee kilometrien päähän, ettei kyse ole mistään kriittisyydestä vaan puhtaasta rasismista.

Itse ymmärrän molempia puolia sillä ei nää jutut ole niin yksinkertaisia. Netin ulkopuolella saa asiasta ihan hyvääkin keskustelua aikaan, mutta netissä näin lonkalta heitettynä joku 90% porukasta tuntuu olevan niin putkinäköisiä, että ei osata tai haluta edes yrittää ymmärtää muita kantoja, vaan leimataan hyvin heppoisin perustein joko rasistiseksi siaksi tai suvakkihuoraksi. Ei oikein tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa.

Tämä on sitä nykyaikaa, kun sanoja viljellään hyvin herkästi aivan ihmeellisissä tilanteissa, tyyliin "Kävelytie oli huonosti aurattu - Pentti järkyttyi". :roll:

Leisure Suit
Neuvoja-Jack
Viestit: 289
Liittynyt: Ti Tammi 29, 2013 4:18 pm
Paikkakunta: Hki FiN

Re: Brysselin lentokentällä räjähdyksiä

Viesti Kirjoittaja Leisure Suit » Ke Maalis 23, 2016 4:36 pm

Pula-aho kirjoitti:
Siis ihan oikeasti kuvittelet, että korkeasti koulutetut ihmiset A) syrjäytyvät B) radikalisoituvat C) lähtevät huuhaa-uskonnon nimissä räjäyttelemään itseään ja siviilejä kappaleiksi

D) Sen sijaan, että korkeasti koulutetut työllistäisivät itsensä ja rakentaisivat itselleen ja läheisilleen paremman elämän Euroopassa.

Tässä yhteydessä korkeaksi koulutukseksi ei lasketa kamelipaimenen, tai taksikuskin tutkintoa.

Suvakkien retoriikkahan perustuu siihen, että ilmoille heitetään naurettavia paikkaansapitämättömiä väitteitä, joita ei koskaan perustella. Jos väite jää vastatuuleen voidaan palata huutamaan rasismia ja kutsua muutama kaveri huutokuoroon mukaan.
Pelottavinta juuri on et terroristit voi olla korkeakoulutettuja jopa maallistuneen oloisia tyyppejä. Kuten ne maratonpommittajatkin.

Nyt on ollut liikkeellä sellainen ajatus et asiasta (islam) ei saa puhua koska se on juuri se mitä ISIS hakee. Eli sitä että tehdään vastakkainasettelua. Sitä samaa vastakkainasettelua tehdään koko ajan kun siteerataan poliitikkoja tai jotain piirisihteereitä. Tuntuu vain ettei sitä vastakkainasettelua saa tehdä kuin toiseen suuntaan.

Tottakai Islam on koko Islamic State ajatuksen takana. Islamia pitää painostaa asiasta. Muslimien on estettävä Isiksen nousu ja vanhoillistuminen.

Jos nyt joku Christian State-nimel räjäyttäisi ihmisiä ympäri saudeja ja metroja niin ihan varmasti kaikki tahot huutaisi kristinuskon perään ja vaatisi toimia.

Pula-aho
Scooby Doo
Viestit: 623
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 1:58 pm

Re: Brysselin lentokentällä räjähdyksiä

Viesti Kirjoittaja Pula-aho » Ke Maalis 23, 2016 5:36 pm

Tackleberry kirjoitti:
Pula-aho kirjoitti:Siis ihan oikeasti kuvittelet, että korkeasti koulutetut ihmiset A) syrjäytyvät B) radikalisoituvat C) lähtevät huuhaa-uskonnon nimissä räjäyttelemään itseään ja siviilejä kappaleiksi

D) Sen sijaan, että korkeasti koulutetut työllistäisivät itsensä ja rakentaisivat itselleen ja läheisilleen paremman elämän Euroopassa.

Tässä yhteydessä korkeaksi koulutukseksi ei lasketa kamelipaimenen, tai taksikuskin tutkintoa.
Poverty and Low Education Don't Cause Terrorism

These polls indicate that support for violent attacks does not decrease among those with higher education and higher living standards. The core contribution of the paper is a statistical analysis of the determinants of participation in Hezbollah militant activities in Lebanon. The evidence we have assembled suggests that having a living standard above the poverty line or a secondary school or higher education is positively associated with participation in Hezbollah. We also find that Israeli Jewish settlers who attacked Palestinians in the West Bank in the early 1980s were overwhelmingly from high-paying occupations. The conclusion speculates on why economic conditions and education are largely unrelated to participation in, and support for, terrorism.
http://www.nber.org/papers/w9074
This was in fact the conclusion also reached by Peter Bergen and Swati Pandey in their 2006 study of madrassas (Islamic schools) and lack of education as a putative terrorist incubator. Using a database of some 79 jihadis who were responsible for the five most serious terrorist incidents between 1993 and 2005, they found that the most popular subjects amongst those jihadi terrorists who attended university was engineering followed by medicine.

Bergen and Pandey further observed that 54 percent of the perpetrators either attended university or had obtained a university degree. The terrorists they studied “thus appear, on average, to be as well educated as many Americans—given that 52 percent of Americans have attended university.

Finally, they observed that two-thirds of the 25 terrorists involved in the planning and hijacking of the four aircraft on September 11th 2001 had attended university and that two of the 79 had earned PhD degrees while two others were enrolled in doctoral programs.
http://nationalinterest.org/blog/bruce- ... rists-4080

Laita Googlen kääntäjään, jos ei koulutus riitä. :mrgreen:
Suvakkien retoriikkahan perustuu siihen, että ilmoille heitetään naurettavia paikkaansapitämättömiä väitteitä, joita ei koskaan perustella. Jos väite jää vastatuuleen voidaan palata huutamaan rasismia ja kutsua muutama kaveri huutokuoroon mukaan.
Hahhah, joko oot nolannu itteäs tarpeeks että hengität välillä vai vieläkö mussuttaminen jatkuu?

Anna mennä vaan, tää on erittäin huvittavaa seurattavaa kun tuollaiset typerykset yrittää kohottaa omaa itsetuntoaan kamelipaimenia haukkumalla.
Toisen asteen koulutusta Hizbollahilla eli amis/lukio.. :lol: + 79 jihadistia käsittänyt tutkimus, joista puolet on hakenut yliopistoon ja heistä osa saanut todistuksenkin.

Ettei totuus unohdu vuodelta 2015:
List of Islamic Terror:
2015

During this time period, there were 2859 Islamic attacks in 53 countries, in which 27594 people were killed and 26145 injured.
Olisi todellakin mielenkiintoista tietää, että monellako näistä itsensä räjäyttäneillä oli 2015 ylempi korkeakoulututkinto, tai siihen verrattavissa oleva koulutus, jos iskujen suunnittelijat, rahoittajat ja organisoivat tahot jätetään pois laskuista.

peja
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 163
Liittynyt: Ke Maalis 11, 2015 4:10 pm

Re: Brysselin lentokentällä räjähdyksiä

Viesti Kirjoittaja peja » Ke Maalis 23, 2016 6:21 pm

Onneksi meillä Suomalaisilla ei ole mitään hätää, ylen klo 17 radiouutisissa toimittaja Merja Niilola tiesi kertoa , että suurin uhka Suomessa on supisuomalaiset rasistit ja katupartiot, tottakai, joka saatanan pamauksen jälkeen sama tarina, ja poliisi oli samaa mieltä, tottakai.

URSA
Sherlock John Holmes
Viestit: 5033
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Brysselin lentokentällä räjähdyksiä

Viesti Kirjoittaja URSA » Ke Maalis 23, 2016 8:09 pm

Alkaa tosissaan oksettamaan nuo "Ei pidä ymmärtää mutta pitää suvaita"-lausunnot ja väitteet, kuinka terroristit pyrkivät lisäämään rasismia ja musliminuorten syrjäytymistä. Ei joku terroristi, joka osaa juuri ja juuri länsimaissa saadun koulutuksensa ansiosta rakentaa pommin, osaa ajatella terrorismin seurauksia noin pitkälle. Ei ole olemassa mitään todistetta siitä, että terrorismi johtaisi tuollaiseen kehitykseen. On ainoastaan jonkun suvakin mielikuvitusta, että tuohtuminen terrorismista ja tahto kitkeä radikaali terrorismi etukäteen pois yhteiskunnassa on jollakin oudolla tavalla hyväksi terroristeille ja heidän tavoitteensa. Terroristin tavoite on ainoastaan murhata ja aiheuttaa pelkoa ja hävitystä, sekä saada julkisuutta ajamalleen asialle. Ja taas päästään sekoittamaan maahanmuuttokriittisyys ja rasismi toisiinsa, sekä katkaisemaan alkuunsa järkevä keskustelu siitä, millä tavalla terrorismi saadaan kitkettyä Euroopasta.

Mielestäni tämä alla oleva uutinen oli itse asiassa päivän paras uutinen. Voiko Euroopassa olla niin paljon jihadistisia terroristisoluja, kuin ISIS uskottelee, jos sekä Pariisin että Brysselin iskujen toteuttajat olivat näin läheisessä yhteydessä toisiinsa, ja sama tyyppi jopa rakensi kaikki pommit? Tämäkin terroristi on esiintynyt Eurooppaan palatessaan turvapaikanhakijana.
http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/arti ... ka/5804964
Häntä epäillään Brysselin iskusta – Isisin pomminrakentaja, entinen katolisen koulun oppilas

Ulkomaat Julkaistu 23.03.2016 11:34

Belgialaista Najim Laachraouita, 24, epäillään Brysselin pommi-iskuista. Hänen epäillään olleen yksi kolmesta lentokentälle iskeneestä terroristista, jotka tallentuivat valvontakameralle.

Kuvan mies on pukeutunut vaaleaan takkiin, tummaan hattuun sekä silmälaseihin. Hän pakeni lentokentältä kahden muun tekijän räjäytettyä pomminsa. Viranomaiset ovat epäilleet hänen paenneen paikalta, kun hänen pomminsa ei räjähtänytkään.

Laachraouin etsintä on ollut Brysselin poliisin tutkinnan keskiössä. Häntä on aiemmin epäilty Pariisin iskujen pomminrakentajaksi. Laachraouin DNA:ta on löytynyt Pariisin iskuissa käytetyistä räjähdeliiveistä, kuten myös poliisin tutkimissa osoitteissa Schauerbeekissä ja Auvelais'ssa.

Nyt miehen pelätään olleen mukana myös Brysselin iskuissa, joissa käytettiin samankaltaista räjähdettä kuin Pariisissa.

Laachraoui nimettiin Pariisin iskuista epäillyksi maanantaina, vain vuorokautta ennen Brysselin iskuja.

Poliisi pysäytti viikkoja ennen Pariisia

Laachraoui varttui Belgian Schaerbeekissä. Sanomalehti Telegraphin mukaan hän kävi katolista koulua ja oli sähkömekaniikan opiskelija. Hän kävi koulunsa Schauerbeekissä, eikä opiskeluissa ilmennyt mitään poikkeavaa tai ongelmia. Sähkömekaniikan opiskeluissa hän osoitti merkkejä teknisesti suuntautuneesta mielenlaadusta.

Helmikuussa 2013 Laachraoui lähti Belgiasta Syyriaan, jossa sai terroristikoulutusta ennen paluutaan Euroopaan. Lehtitietojen mukaan hän väitti palatessaan olevansa turvapaikanhakija.

Eurooppaan palattuaan Pariisin iskujen pääepäilty Salah Abdeslam noukki hänet autolla Budapestista viime syyskuussa. Mukana oli myös viime viikolla poliisin iskussa kuollut Mohamed Belkaid. Matkalla Brysseliin miehet pysäytettiin Itävallan ja Unkarin rajalla, mutta he saivat viranomaiset vakuutettua olevansa turisteja matkalla Wieniin.

Koska miehet matkustivat väärällä henkilöllisyydellä, ei poliisi ollut tietoinen heistä aiemmin annetusta kansainvälisestä etsintäkuulutuksesta.

Avatar
Tackleberry
Columbo
Viestit: 2472
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Brysselin lentokentällä räjähdyksiä

Viesti Kirjoittaja Tackleberry » Ke Maalis 23, 2016 8:33 pm

peja kirjoitti:Onneksi meillä Suomalaisilla ei ole mitään hätää, ylen klo 17 radiouutisissa toimittaja Merja Niilola tiesi kertoa , että suurin uhka Suomessa on supisuomalaiset rasistit ja katupartiot, tottakai, joka saatanan pamauksen jälkeen sama tarina, ja poliisi oli samaa mieltä, tottakai.
Suurin uhka Suomessa lienee väkivaltaan taipuvaiset vässykät tyyliin Jokela, Kauhajoki, Hyvinkää ja Myyrmanni. Perhanan posliiniranteet ja lehmännussijat, am I right.

Pula-aho se jaksaa lässyttää. Ensin vedetään hatusta omaa fantasiaa tukeva väite (Axl on muslimi, terroristeilla ei koulutusta) ja sitten kun tosiasiat tulevat tielle, niin hetki vältellään aihetta ja sitten jatketaan taas omilla fantasioilla spekuloimista. :mrgreen:
persut kirjoitti:Raiskauksista vaahtoaminen on tekopyhää ja moralistista
Kardemumma kirjoitti:Et kai tosissasi usko sen mielisairaan rouvan saaneen enemmän ääniä kuin Trumpin joka pääsi valtaan?

Gurney
Komisaario Köster
Viestit: 1820
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: Brysselin lentokentällä räjähdyksiä

Viesti Kirjoittaja Gurney » Ke Maalis 23, 2016 8:55 pm

Tackleberry kirjoitti:
peja kirjoitti:Onneksi meillä Suomalaisilla ei ole mitään hätää, ylen klo 17 radiouutisissa toimittaja Merja Niilola tiesi kertoa , että suurin uhka Suomessa on supisuomalaiset rasistit ja katupartiot, tottakai, joka saatanan pamauksen jälkeen sama tarina, ja poliisi oli samaa mieltä, tottakai.
Suurin uhka Suomessa lienee väkivaltaan taipuvaiset vässykät tyyliin Jokela, Kauhajoki, Hyvinkää ja Myyrmanni. Perhanan posliiniranteet ja lehmännussijat, am I right.

Pula-aho se jaksaa lässyttää. Ensin vedetään hatusta omaa fantasiaa tukeva väite (Axl on muslimi, terroristeilla ei koulutusta) ja sitten kun tosiasiat tulevat tielle, niin hetki vältellään aihetta ja sitten jatketaan taas omilla fantasioilla spekuloimista. :mrgreen:
Mahtaa ottaa aivoon kun tackleberry huomaa olevansa pieni vähemmistö. Tuplanikki ? Kun toinen samaa agendaa kannattava on bannattu. Luulee olevansa fiksu kun tekee uuden nikin "miehenä". Faktahan on se, että muslimit ovat kaikkien viimeaikaisten terroritekojen takana.
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia

Avatar
Rescuer
Sherlock Holmes
Viestit: 3428
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Brysselin lentokentällä räjähdyksiä

Viesti Kirjoittaja Rescuer » Ke Maalis 23, 2016 9:00 pm

Jatko tulee näyttämään, olivatko nuo iskut kiireessä suoritettuja vai suunniteltuja ja koordinoituja. Kuten joku jo aiemmin totesikin, niin se että isku oli eilen eikä vasta tänään saattaisi viitata kiireeseen.

Jos ISIS osaa ja oikeasti pystyy koordinoimaan iskuja (eikä vain yksittäiset solut tee iskuja ISISin nimissä), niin seuraavan iskun pitäisi tulla nopeasti.
Pääsiäisenä isku Roomassa, Vatikaanin pääsiäismessun turvatarkastukseen jonottavien seassa saisi ainakin näkyvyyttä. Ja aiheuttaisi huomattavasti suurempaa paniikkia, kun isku tehtäisiin kaupungissa ei pahemmin radikalisoituneita muslimeita ole (toisin kuin Pariisissa, Lontoossa, Brysselissä, joissa kaikissa on asia ollut tiedossa). Ja jos tekijöinä on vielä kääntyneitä italialaisia, viesti olisi selvä.
Mutta uskoakseni ISIS ei tuollaiseen pysty.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

Avatar
Ulrike
Sammakkoprofessori
Viestit: 484
Liittynyt: Ti Kesä 03, 2014 9:34 pm

Re: Brysselin lentokentällä räjähdyksiä

Viesti Kirjoittaja Ulrike » Ke Maalis 23, 2016 11:08 pm

URSA kirjoitti:Ei ole olemassa mitään todistetta siitä, että terrorismi johtaisi tuollaiseen kehitykseen. On ainoastaan jonkun mielikuvitusta, että tuohtuminen terrorismista ja tahto kitkeä radikaali terrorismi etukäteen pois yhteiskunnassa on jollakin oudolla tavalla hyväksi terroristeille ja heidän tavoitteensa.
Terroriteot lisäävät kansan syvien rivien epäluuloa ja vihaa muslimeja kohtaan. Tämä puolestaan lisää muslimien syrjäytymistä ja saa aikaan heidän entistä tiiviimmän vetäytymisen omiensa pariin. Tämä puolestaan heikentää integraatiota muuhun yhteiskuntaan ja paikalliseen (länsimaiseen) kulttuuriin.

Syrjäytyminen, työttömyys, köyhyys, rasismi ja halventaminen taas synnyttää vihaa ja katkeruutta, joka taas saattaa joidenkin kohdalla johtaa radikalisoitumiseen ja tätä kautta äärimmillään terroritekoihin.

Saga
Alibin kestotilaaja
Viestit: 324
Liittynyt: Ti Marras 18, 2008 2:49 pm

Re: Brysselin lentokentällä räjähdyksiä

Viesti Kirjoittaja Saga » Ke Maalis 23, 2016 11:49 pm

devil_doll kirjoitti:Herää kysymys, onko iskut tehty tarkoituksella pääsiäisviikolla. Ehkä siinä joku yhteys on. Toisaalta olisi luullut päivän olevan vasta ylihuominen, koska perjantai on pyhäpäivä ja torstai siis vilkkain matkustuspäivä. Ehkä terroristit joutuivat muuttamaan suunnitelmiaan Abdesalamin pidätyksen vuoksi.
Belgiassa sekä kiirastorstai että pitkäperjantai ovat aivan tavallisia työpäiviä; vain pääsiäismaanantai on pyhäpäivä.

Olen hyvin vahvasti sitä mieltä että iskuja ei missään nimessä ollut alunperin tarkoitus tehdä tiistaiaamuna, vaan syy siihen oli siinä että tekijät joutuivat kiirehtimään koska pelkäsivät jäävänsä kiinni Abdesalamin pidätyksen myötä.

Eurooppakoulut (joissa suurin osa EU-virkamiesten lapsista opiskelee) ovat pääsiäislomalla tämän ja ensi viikon. Belgialaiset koulut puolestaan ovat pääsiäislomalla ensi viikon ja sitä seuraavan.

Tiistaiaamu on täysin järjetön lentokenttäiskun aika jos tarkoitus on saada aikaan mahdollisimman paljon kuolonuhreja. Huomattavasti enemmän oli lentokentällä ihmisiä viime perjantaina ja lauantaina, kun monet EU-virkamiehet perheineen suuntasivat lomalle (heillä on myös tämän viikon torstai ja perjantai vapaata, joten joutuivat ottamaan vain kolme päivää vuosilomaa ja saivat sillä kymmenen päivän lomaputken). Ja toisaalta taas todella paljon ihmisiä olisi ollut kentällä tämän viikon perjantaina ja lauantaina, kun perheet joiden lapset ovat belgialaisissa kouluissa, suuntaavat pääsiäislomalle.

Metroiskun aikakaan ei ollut läheskään parhaasta päästä. Monet uutislähteet puhuvat "ruuhka-ajasta" mutta ei klo 09:10 enää ole ruuhkaisinta aikaa. Paljon enemmän ihmisiä on metroissa noin 08.20 - 08.50 välisenä aikana.

Metrojuna oli matkalla kaupungin keskustan suuntaan, lähti Maelbeekin asemalta ja seuraava asema olisi ollut Arts-Loi. Jos terroristit olisivat valinneet toiseen suuntaan kulkeneen metrojunan, Maelbeekista seuraava asema on Schuman, joka on aivan keskellä tärkeimpiä EU-rakennuksia. Pommin räjäyttäminen siellä olisi saanut aikaa huomattavasti suurempaa tuhoa sillä asema on juuri valmistumassa massiivisen viisivuotisen remontin jälkeen ja siitä on tulossa alueen paraatiasema ja liikenteen solmukohta (sieltä alkaa mm. kulkea juna lentokentälle; aiemmin juna on mennyt vain Brysselin keskusasemalta). Symbolisena kohteenakin sen arvo olisi ollut paljon suurempi kuin suht. pienen ja varsin rupuisen Maelbeekin.

En tiedä selviääkö koskaan milloin ja mihin paikkoihin alkuperäinen isku oli tarkoitus tehdä, mutta jos suunnitelmat olisivat onnistuneet puhuttaisiin ihan eri määrästä uhreja.

Avatar
Knuspriger Totschlag
Parranpäristäjä
Viestit: 77
Liittynyt: Ke Maalis 23, 2016 12:25 am
Paikkakunta: Freistaat Bayern

Re: Brysselin lentokentällä räjähdyksiä

Viesti Kirjoittaja Knuspriger Totschlag » To Maalis 24, 2016 12:09 am

Kyllä varmaankin niin. Lennän itse pe-aamuna Münchenistä Lontooseen, ja olen odottanut jatkuuko iskuketju edemmäs. Jossain vaiheessa UK tulee saamaan iskunsa joka tapauksessa.
Minä en ole mikkään enkä vähän päästä sekkään (sananlasku Kärsämäeltä).

Vastaa Viestiin