Suomi otti kiintiöpakolaisina vastaan kolme vasemmistoterroristia

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12663
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Suomi otti kiintiöpakolaisina vastaan kolme vasemmistoterroristia

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Su Loka 20, 2019 11:37 am

Mediassa on jo muutaman päivän ollut jutuntynkää kolmesta paraguaylaismiehestä, joille myönnettiin kiireellä ja vimmalla turvapaikka. Miesten epäillään olleen osallisina tunnetun liikemiehen vaimon sieppaukseen - mutta sen ei katsottu olevan haitaksi.
Lehdet: Oikeuden vuosia etsimä mieskolmikko pakeni Paraguaysta Suomeen – Paraguaylta diplomaattinen protesti

Tapaus on ollut herättänyt paljon huomiota Paraguayn ja Uruguayn mediassa.

Suomen päätös ottaa kolme paraguaylaista miestä vastaan pakolaisina on herättänyt paljon huomiota Paraguayssa.
Suomen päätös ottaa kolme paraguaylaista miestä vastaan pakolaisina on herättänyt paljon huomiota Paraguayssa.
Suomi_ottaa_vastaan.jpg (97.29 KiB) Katsottu 5883 kertaa
PARAGUAYSSA pitkään etsitty mieskolmikko on paennut Suomeen, maan lehdistö kertoo.

Juan Arrom, Anuncio Martí ja Víctor Colmán ovat pakoilleet oikeutta vuosia. Laajaa tyrmistystä herättänyttä tapausta pidetään Paraguayssa osoituksena maan oikeusjärjestelmän pettämisestä.

Miehiä syytetään María Edith Bordón de Debernardin sieppauksesta marraskuussa 2001. Tunnetun liikemiehen vaimo oli vankina 64 päivää, kunnes hänestä maksettiin noin miljoonan dollarin lunnaat.

Paraguayn poliisin mukaan sieppauksen takana oli Arromin johtama marxilainen puolue Partido Patria Libre. Sen aseellinen siipi muuttui sittemmin sissijärjestöksi Ejército del Pueblo Paraguayo, jonka kontolle on runsaan vuosikymmenen aikana luettu kymmeniä kuolemia ja sieppauksia.

Ennen oikeudenkäyntiä miehet pakenivat maasta ja viettivät 17 vuotta Brasiliassa. Maa myönsi miehille turvapaikan heidän syytettyään Paraguayn viranomaisia kidutuksesta tunnustuksen saamiseksi.

Arrom ja Martí haastoivat Paraguayn valtion väitetyn kidutuksen vuoksi Interamerikkalaiseen ihmisoikeustuomioistuimeen. Viime huhtikuussa tuomioistuin vapautti valtion syytteistä todisteiden puutteiden vuoksi.

Tämän jälkeen Brasilia perui miesten poliittisen pakolaisen statuksen. Kolmikko pakenivat Uruguayhin, joka puolestaan myönsi miehille turvapaikat.

Ultima hora -lehden mukaan miehistä on annettu Paraguayssa pidätysmääräys ja maa vaati Uruguayta luovuttamaan epäillyt.

NYT miehet ovat matkalla Suomeen, paraguaylaiset ja uruguaylaiset mediat kertovat.

Paraguaylaisen uutiskanava ABC:n mukaan Suomi myönsi miehille matkustusasiakirjat, joiden turvin he nousivat eilen tiistaina Madridin-lennolle. Madridista he onnistuivat pääsemään jatkolennolle Suomeen, Ultima Hora kirjoittaa.

Uruguaylaisen El Observador -lehden mukaan Suomi on myöntänyt heille turvapaikat.

IS ei pystynyt iltapäivällä varmistamaan lehtien väitteitä.

Maahanmuuttovirastosta eli Migristä ei kommentoitu asiaa IS:lle, koska kyse on yksittäistapauksesta. Myöskään ulkoministeriöstä tapausta ei kommentoitu toistaiseksi mitenkään.

Paraguayn Ruotsin-suurlähetystöstä todettiin vain, että suurlähetystölläkin ollaan lehtitietojen varassa.

PARAGUAY on pettynyt Suomen, Uruguayn ja Interpolin toimintaan tapauksessa.

Maan varaulkoministerin Enrique Insfránin mukaan miehet eivät ole Paraguayn valtion poliittisen vainon uhreja vaan kyse on pakolaisstatuksen väärinkäytöstä rikollisten suojelemiseksi.

Maa esittää Suomelle diplomaattisen protestin, Insfrán sanoi lehdistötilaisuudessa Hoy-lehden mukaan. Paraguay ottaa Suomen toiminnan esille myös EU:ssa ja YK:ssa.
IltaSanomat
9.10. 18:20

Vaikka miehet eivät omaa suvaitsevaiston ja poliitikkojen "halinallestatuksessa" ykköspaikkaa - se kuuluu islamin uskoisille miehille - niin Suomi otti heidät avosylin vastaan.
----------------------------------------
HS:n uutinen selittää, että miksi he saivat turvapaikan: Kerrotaan se jo nyt, ettei tarvitse jännittää loppuun saakka: he ovat vasemmistoaktivisteja, sijoittuen melko melko korkealle "halinallestatuksessa". Pahaa äärioikeistoa paossa.
Suomi otti kiintiöpakolaisina kolme sieppauksesta syytettyä paraguaylaista vasemmistoaktivistia

Kolmea entistä vasemmistojohtajaa epäillään kotimaassaan Paraguayssa sieppauksesta. Heidän on arveltu paenneen kohun saattelemina Suomeen. Viranomaiset ovat asiasta hissukseen, mutta täällä paraguaylaiset todella ovat.

Suomen päätös ottaa kolme paraguaylaista miestä vastaan pakolaisina on herättänyt paljon huomiota Paraguayssa.

Suomi on saanut viime viikkoina paljon yllättävää huomiota Paraguayssa Etelä-Amerikassa.

Siihen on kolme syytä: Juan Arrom, Anuncio Martí ja Víctor Colmán. He ovat marxilaisia ja entisiä vasemmistojohtajia. Paraguay syyttää miehiä sieppauksesta, ja Suomen on kerrottu myöntäneen heille turvapaikan. Paraguay on vaatinut Suomea luovuttamaan miehet.

Paraguayssa on uutisoitu, että miehet olisivat matkustaneet Suomeen viime viikolla. Siitä ei ole tähän mennessä saatu varmuutta. Suomen Maahanmuuttovirasto ja ulkoministeriö ovat olleet asiasta vaiti.

Mutta totta se on. Paraguaylaiset ovat Suomessa. Heidän brasilialainen lakimiehensä vahvistaa asian puhelimitse Curitiban kaupungista. Myös lähteet Suomessa ja HS:n näkemät asiakirjat kertovat saman.

Miehet tulivat tänne kiintiöpakolaisina YK:n pakolaisjärjestön kautta. He oleskelevat nyt pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

TARINA juontaa juurensa vuoteen 2001. Tuolloin varakkaan liikemiehen vaimo María Edith Bordón de Debernardi siepattiin Paraguayssa. Hän ehti olla siepattuna 64 päivää. Lehtitietojen mukaan hänen vapauttamisekseen maksettiin jopa miljoonan dollarin lunnaat.

Paraguayn viranomaiset syyttivät teosta marxilaista poliittista liikettä Patria ­Librea, jonka johtohahmoihin Juan Arrom ja Anuncio Martí kuuluivat. Puolueeseen on yhdistetty myöhemmin perustettu aseellinen sissiryhmä Ejército del Pueblo Paraguayo (EPP), joka jatkaa yhä toimintaansa. Puolue on kiistänyt yhteydet.

Arrom ja Martí ovat puolestaan sanoneet, että Paraguayn poliisi sieppasi heidät ja kidutti heitä kahden viikon ajan. He sanovat, että heitä painostettiin tunnustamaan liikemiehen vaimon sieppaus ja pyrkimykset horjuttaa hallitusta. Myös puolueen johtajistoon kuulunut Colmán sanoo joutuneensa kidutetuksi.

Kaikki kolme miestä pakenivat Brasi­liaan, joka myönsi heille turvapaikan vuonna 2003. Brasiliassa oli tuolloin vallassa vasemmistolainen työväenpuolue.

Ehti kulua lähes 17 vuotta. Paraguay vaati toistuvasti Brasiliaa luovuttamaan miehet. Brasilia kieltäytyi.

Tuuli kääntyi tänä vuonna. Brasiliassa valtaa pitää nyt presidentti Jair Bolsonaron oikeistohallitus. Se lakkautti kolmikon pakolaisaseman.

Amerikkojen ihmisoikeusneuvosto oli aiemmin tutkinut tapausta. Se oli todennut Juan Arromin ja Anuncio Martín joutuneen kidutuksen ja sieppauksen uhreiksi. Tapaus eteni Amerikkojen ihmisoikeustuomioistuimeen. Päätöslauselmassaan tuomioistuin ei sinänsä kiistänyt miesten väitteitä kidutuksesta. Se kuitenkin katsoi, ettei valtion osallisuudesta ollut näyttöä.

Päätöksen nojalla Brasilia katsoi heinäkuussa, ettei kansainvälisen suojelun myöntämiselle ollut perusteita.

Paraguayn hallitukselle se oli suuri voitto. Se arveli viimein saavansa miehet takaisin ja tuomiolle. Arrom, Martí ja Colmán pakenivat kuitenkin Uruguayhin ja sieltä lokakuun 9. päivänä Suomeen.

MITEN juuri Suomi valikoitui kolmikon kohteeksi?

Uruguaylaisista oikeuden asiakirjoista ja muista lähteistä käy ilmi, että YK:n pakolaisjärjestö UNHCR ehdotti miehiä Suomelle ja Suomi vastasi myönteisesti.

Kolmikon brasilialainen lakimies Caroline Godoi sanoo HS:lle, että miehet eivät voi palata Paraguayhin, koska heitä uhkaa siellä poliittinen vaino.

”He joutuivat siepatuiksi ja kidutetuiksi, minkä vuoksi heille myönnettiin alun perin turvapaikka. Pelko vainosta jatkuu edelleen”, Godoi sanoo.

Hänen mukaansa miehet ovat syyttömiä sieppaukseen, josta heitä epäillään. Uhri sanoi vapauduttuaan, ettei tunnistanut tekijöitä, koska nämä olivat naamioituneita. Myöhemmin hän sanoi tunnistavansa epäillyt sieppaajikseen.

Miehiä ei ole tuomittu mistään, koska he pakenivat maasta ennen oikeudenkäyntiä.

”Heidän mahdollisuutensa saada Paraguayssa oikeudenmukainen oikeudenkäynti on käytännössä täysin olematon”, Godoi sanoo.

Myös Uruguayssa tuomioistuin linjasi, että miehillä on perusteltu syy pelätä joutuvansa poliittisen vainon kohteeksi Paraguayssa. Tuomari myönsi heille pakolaisaseman ja kieltäytyi luovuttamasta miehiä. Turvallisuussyistä nämä halusivat silti Eurooppaan.

HS:n tietojen mukaan myös ainakin Espanja ja Ruotsi olivat valmiita ottamaan paraguaylaiskolmikon. Suomen kanssa asia kuitenkin järjestyi nopeammin.

Uruguaylaisen tuomioistuimen syyskuisessa päätöksessä sanotaan, että Suomi on vastannut myönteisesti YK:n pakolaisjärjestön pyyntöön ja on valmis ottamaan miehet vastaan pakolaisina sekä tarjoamaan heille matkustusasiakirjat.
Uruguaylaisen tuomioistuimen syyskuisessa päätöksessä sanotaan, että Suomi on vastannut myönteisesti YK:n pakolaisjärjestön pyyntöön ja on valmis ottamaan miehet vastaan pakolaisina sekä tarjoamaan heille matkustusasiakirjat.
Suomi_vastaa_myöntävästi.jpg (53.25 KiB) Katsottu 5883 kertaa
MAAHANMUUTTOVIRASTO ei kommentoi yksittäistapauksia. Viraston kiintiöpakolaistulosalueen johtaja Susanne Tengman sanoo yleisellä tasolla, että pakolaiskiintiön kohdentamisesta tehdään vuosittain päätös sisäministeriön johdolla.

Tänä vuonna Suomi ottaa pakolaiskiintiössä syyrialaisia, kongolaisia sekä Libyasta evakuoituja pakolaisia. Lisäksi on varattu 100 paikkaa niin sanotuille hätätapauksille, jotka otetaan YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n esityksestä.

Paraguaylaisten kaltaiset tapaukset tulevat toisin sanoen osana hätätapausten kiintiötä. Päätökset niistä tekee Maahanmuuttovirasto UNHCR:n antamien tietojen pohjalta.

”Ministeriöt eivät puutu yksittäisten hakemusten ratkaisuun”, Tengman sanoo.

Kiintiöpakolaiseksi ei oteta, jos on syytä uskoa, että ihminen on tehnyt sotarikoksen, rikoksen ihmisyyttä tai rauhaa vastaan tai törkeän muun kuin poliittisen rikoksen. Oleskelulupaa ei tarvitse myöskään myöntää, jos siitä on haittaa Suomen kansainvälisille suhteille. Tapaukset, joissa oleskelulupaa ei myönnetä suhteiden vaarantumisen takia, ovat Maahanmuuttoviraston mukaan äärimmäisen harvinaisia.

Voivatko muut rikosepäilyt olla este pakolaisasemalle? Tengman vastaa näin:

”Pakolaispaikkoja on todella rajallinen määrä, eikä UNHCR:llä ole intressejä esittää ihmisiä, joista on epäselvyyttä.”

Lisäksi suojelupoliisi lausuu näkemyksensä kaikista Suomeen otettavista kiintiöpakolaisista. Se arvioi, onko ihminen vaaraksi kansalliselle turvallisuudelle.

KOLMIKON matkasta Suomeen on noussut Paraguayssa suuri kohu. Paraguayn hallitus on tuominnut Suomen päätöksen ja vaatinut miesten luovuttamista. Paraguay on myös syyttänyt Interpolia poliittisuudesta, koska se ei estänyt miesten matkaa.

Paraguayssa tapauksella on erityistä merkitystä. María Edith Bordón de Debernardin katoaminen oli ensimmäinen sieppaus maassa vuosiin, ja sen on katsottu aloittaneen uuden sieppausten jakson. Pari vuotta myöhemmin entisen presidentin tytär siepattiin ja tapettiin. Teosta tuomittiin Patria Libreen ja EPP:hen kuuluneita ihmisiä.

Ei silti ole selvää, mikä merkitys diplomaattisella kiistalla lopulta on. Suomella ja Paraguaylla on keskenään vain vähän yhteyksiä. Mailla ei ole keskinäisiä suurlähetystöjä, eikä suomalaisilla yrityksillä ole Paraguayssa suuria investointeja, toisin kuin naapurimaissa Uruguayssa ja Brasiliassa. Jopa Latinalaisen Amerikan mittapuulla Paraguayta pidetään erittäin korruptoituneena maana.

Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen jätti tällä viikolla asiasta Suomen hallitukselle kirjallisen kysymyksen. Hän syytti Antti Rinteen (sd) johtamaa ”sosialistihallitusta” turvapaikan myöntämisestä ”vasemmistolaisille rikollisille”.

Toistaiseksi hallitus on ollut asiasta hiljaa. Sisäministeriön on vastattava kirjalliseen kysymykseen 5. marraskuuta mennessä.

Samaan aikaan kolme paraguaylaista aloittelee elämäänsä Suomessa. He ovat ryhtyneet opiskelemaan suomen kieltä. Yksi on julkaissut sosiaalisessa mediassa kuvan, jossa näkyy ruska.
Helsingin Sanomat
20.10. 2:00, Päivitetty: 20.10. 10:07
Brasi­liaan, joka myönsi heille turvapaikan vuonna 2003. Brasiliassa oli tuolloin vallassa vasemmistolainen työväenpuolue.
Nyt Suomessa on vallassa vasemmistolainen työväenpuolue, niin he suuntasivat tänne.
Suomella ja Paraguaylla on keskenään vain vähän yhteyksiä.
Paraguayhin muutti aikoinaan satoja suomalaisia, mutta heidän unelmansa paremmasta maailmasta eivät käyneet toteen. Päinvastoin kuin nyt tulee käymään näillä vasemmistosisseillä.
Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen jätti tällä viikolla asiasta Suomen hallitukselle kirjallisen kysymyksen. Hän syytti Antti Rinteen (sd) johtamaa ”sosialistihallitusta” turvapaikan myöntämisestä ”vasemmistolaisille rikollisille”.
Hallitus tulee vastaamaan: Eivät vasemmistolaiset ole väkivallan tekijöitä - he ovat sen uhreja.
Yksi on julkaissut sosiaalisessa mediassa kuvan, jossa näkyy ruska.
Jaahas, se on sitten vuoden luontokuva valittu, koska vasemmistolainen näkemys ruskasta, jossa näkyy samanaikaisesti kuvaajan ahdistus ja helpotus on ihan jotain muuta, kuin tuulipukuun sonnustautuneen pottunokan ottama kuva, josta ei oikeastaan välity mitään vasemmistolaista ilosanomaa.
HS:n tietojen mukaan myös ainakin Espanja ja Ruotsi olivat valmiita ottamaan paraguaylaiskolmikon. Suomen kanssa asia kuitenkin järjestyi nopeammin.
Ettei vaan maat käyneet jotain kilpaa siitä, kenen KELA nokitti enemmän...
Kiintiöpakolaiseksi ei oteta, jos on syytä uskoa, että ihminen on tehnyt sotarikoksen, rikoksen ihmisyyttä tai rauhaa vastaan tai törkeän muun kuin poliittisen rikoksen.
Mutta kun kävelee rajan yli ja huokaa notta Asylym, niin saa turvapaikan, vaikka olisi tehnyt sotarikoksen yms jne... Sanottuaan taikasanan alkaa palvelu; rajavartiosto kantaa kassit VOK:iin, sitten kun VOK:n rouvat ovat tyhjentäneet saapujien pussit, annetaan majoitus, annetaan erityisruokavalion mukaista ruokaa (ml. huonosti paistettu riisi, koska emme osaa), annetaan päivärahaa, mahdollistetaan raiskaaminen antamalla vapaus liikkua kuten parhaaksi näkee, annetaan rasismikortin ikuinen käyttöoikeus. Muun muassa.
...miehet eivät ole Paraguayn valtion poliittisen vainon uhreja vaan kyse on pakolaisstatuksen väärinkäytöstä rikollisten suojelemiseksi.
Paraguayn varaulkoministeri ei ole yksin tämän ongelman kanssa. Myös suuri osa suomalaista uskoo ja tietää, että mm. irakilaisten ja somalien massavyöry Suomeen on pakolaisstatuksen (ja/tai turvapaikkaoikeuden) väärinkäytöstä rikollisten suojelemiseksi.
- Mutta minkäs teet koska kv.sopimukset (joita ei voi mitenkään muuttaa?) ja islamin sekä vasemmistolaisuuden ylistyshymnit.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
Marokon Kauhu
Hercule Poirot
Viestit: 2196
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Suomi otti kiintiöpakolaisina kolme vasemmistoterroristia

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu » Su Loka 20, 2019 2:17 pm

Asiasta mainittu jo "Maahanmuutto repii" ketjussa, mutta tästä on tulossa lisämateriaalia, eikä löyhä keveriporukkamme jätä asiaa tähän:

Jo useampi maa on omassa turvapaikanhakuprosessissaan todennut, että näillä kolmella ei ole oikeutta turvapaikkaan, mutta niin vaan ovat luikerrelleet Suomeen kiintiöpakolaisina vasemmistohallituksemme suosiollisella avustuksella.

Minkälainen uhkatekijä nämä ovat Suomessa, vaikea sanoa, mutta tuskin jäävät toimettomana sohvalle makaamaan.
Antifat lienevät onnellisia, kun maahan on saatu ihan oikeassa toiminnassa karaistuneita vasemmistoterroristeja neuvomaan taistossa eteenpäin.

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000006277893.html
Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen jätti tällä viikolla asiasta Suomen hallitukselle kirjallisen kysymyksen. Hän syytti Antti Rinteen (sd) johtamaa ”sosialistihallitusta” turvapaikan myöntämisestä ”vasemmistolaisille rikollisille”.
En lainaa tähän nyt enempää, moderointi voi yhdistää tähän tuolta toisesta ketjusta jos niin parhaaksi katsoo.
Perustuslaki 9 § Liikkumisvapaus

Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa.

Avatar
meitzi
Komisaario Köster
Viestit: 1777
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Suomi otti kiintiöpakolaisina kolme vasemmistoterroristia

Viesti Kirjoittaja meitzi » Su Loka 20, 2019 2:53 pm

Valtio ei oikein voi tehdä rikosta ottamalla kiintiöpakolaisen.

Kivasti uutisoinnissa unohdetaan tyystin kidnappaukset, joissa kidnapattu tapettiin lunnaiden maksamisesta huolimatta.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

vasikka
Philip Marlowe
Viestit: 1246
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Re: Suomi otti kiintiöpakolaisina kolme vasemmistoterroristia

Viesti Kirjoittaja vasikka » Su Loka 20, 2019 7:45 pm

Toivottavasti Paraguay vastavuoroisesti antaa pakolaisaseman ja kunniakansalaisuuden jatkossa kaikille vakavista rikoksesta epäilyille oikeudenkäyntiä pakoileville Suomalaisrikollisille.

Papa Legba
Sammakkoprofessori
Viestit: 425
Liittynyt: Ke Elo 22, 2018 8:43 pm

Re: Suomi otti kiintiöpakolaisina vastaan kolme vasemmistoterroristia

Viesti Kirjoittaja Papa Legba » Su Loka 20, 2019 8:27 pm

Rikollista toimintaa Suomen ulko- ja sisäministereiltä. Saatanan venkulat.

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3112
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Suomi otti kiintiöpakolaisina vastaan kolme vasemmistoterroristia

Viesti Kirjoittaja Iivis » Su Loka 20, 2019 8:45 pm

Liipastastaan tähän vielä IS:n 10. päivän uutinen aiheesta.
Paraguay syyttää Suomea rikollisten suojelemisesta ja uhkaa diplomaattisella protestilla – Suomen viranomaiset vaikenevat


Kuva

Suomessa viranomaiset vaikenevat Paraguayn lehdistössä rummutetusta diplomaattisesta kiistasta maiden välillä.
Julkaistu: 10.10. 19:30

Suomi kieltäytyy kommentoimasta Paraguayta kuohuttavaa tapausta. Maan lehtien mukaan sieppauksesta epäilty, vuosia oikeutta pakoillut kolmikko on paennut Suomeen.

Suomessa viranomaiset vaikenevat Paraguayn lehdistössä rummutetusta diplomaattisesta kiistasta maiden välillä. Paraguay aikoo tehdä kaikkensa, jotta Suomi peruu tänne paenneiden miesten pakolaisstatuksen ja palauttaa heidät kotimaahansa, maan presidentti Mario Abdo Benítez sanoi keskiviikkona Ultima Hora -lehden mukaan.

Paraguayn lehdistön mukaan vuosia etsitty mieskolmikko on paennut Suomeen. Juan Arrom, Anuncio Martí ja Victor Colmán pakenivat 17 vuotta sitten oikeudenkäyntiä Brasiliaan. Paraguayssa heitä syytetään tunnetun liikemiehen vaimon sieppauksesta marraskuussa 2001. María Edith Bordón de Debernardin oli vankina 64 päivää, kunnes hänestä maksettiin noin miljoonan dollarin lunnaat.

Paraguayn varaulkoministeri Enrique Insfran sanoi keskiviikkona lehdistötilaisuudessa, että maa esittää Suomelle diplomaattisen protestin, kertoo Hoy-lehti. Paraguaylaisen uutiskanava ABC:n mukaan Suomi myönsi miehille matkustusasiakirjat, joiden turvin he nousivat tiistaina Madridin-lennolle. Madridista he onnistuivat pääsemään jatkolennolle Suomeen, Ultima hora kirjoittaa.

Ilta-Sanomat ei ole onnistunut varmistamaan lehtien väitteitä. Suomessa viranomaiset vaikenevat tapauksesta.

– Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Paraguay on reagoinut YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n toimiin. Suomen ja Paraguayn väliset suhteet ovat hyvät, ulkoministeriön viestintäpäivystäjä Tuomas Sottinen sanoo.

Sottisen mukaan Suomi ei kommentoi diplomaattista viestinvaihtoa. Ilta-Sanomat kysyi ulkoministeriöstä, onko Suomi vastaanottanut Paraguaylta diplomaattista protestia.

– Mitään erityistä tähän liittyen ei ole tullut, Sottinen sanoo.

Myöskään sisäministeriöstä ei haluttu kommentoida asiaa. Maahanmuuttovirasto Migristä luvattiin palata asiaan myöhemmin. IS oli keskiviikkona yhteydessä myös Paraguayn Ruotsin-suurlähetystöön. Sieltä todettiin, että suurlähetystökin on lehtitietojen varassa.

Eteläamerikkalaisten lehtien mukaan Arrom, Martí ja Colmán saivat aikanaan Brasiliasta turvapaikan heidän syytettyään Paraguayn viranomaisia kidutuksesta tunnustuksen saamiseksi. Arrom ja Martí haastoivat Paraguayn valtion väitetyn kidutuksen vuoksi interamerikkalaiseen ihmisoikeustuomioistuimeen. Viime huhtikuussa tuomioistuin vapautti valtion syytteistä todisteiden puutteiden vuoksi. Tämän jälkeen Brasilia perui miesten poliittisen turvapaikan.

Sen jälkeen kolmikko pakeni Uruguayhin, joka puolestaan myönsi miehille turvapaikat. Tiistaina he lähtivät kohti Eurooppaa ja saapuivat keskiviikkona Suomeen.

Paraguayn presidentti vakuutti keskiviikkona aikovansa ajaa miehiä takaa ”minne he ikinä menevätkin” niin kauan kuin hän on maan presidentti. Maan varaulkoministeri sanoi aiemmin, että kolmikko ei ole Paraguayn valtion poliittisen vainon uhreja vaan kyse on pakolaisstatuksen väärinkäytöstä rikollisten suojelemiseksi. Hoy-lehden mukaan Paraguay aikoo ottaa Suomen toiminnan esille myös EU:ssa ja YK:ssa.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006268627.html

Avatar
Villeri
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1337
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Suomi otti kiintiöpakolaisina vastaan kolme vasemmistoterroristia

Viesti Kirjoittaja Villeri » Su Loka 20, 2019 9:33 pm

Tässä ihmetyttää nyt aika moni asia.

1. Paraguay on tasavalta ja ilmeisesti ihan oikea demokratia. Yleensä tällaisten maiden katsotaan itse kykenevän hoitamaan rikostuomiot rehellisesti.

2. Lehtijutuista välittyy kuva, että ko. miehet todella ovat olleet mukana kidnappauksessa tai epäilyt ovat uskottavia. Missään ei kuitenkaan kerrota, miksi heidän asiansa ei kuuluisi paragualaiseen tuomioistuimeen.

3. Miesten todetaan saaneen turvapaikan Brasilian jälkeen Uruguaysta - josta kuitenkin jatkoivat Suomeen.

Asiaan syvempi perehtyminen vaatisi espanjan taitoa, mutta taas kerran vaikuttaisi, että maailmasta löytyisi muutama sata miljoonaa enemmän apua tarvitsevaa tai ansaitsevaa.

Fire
Ran-tan-plan
Viestit: 373
Liittynyt: Ti Maalis 19, 2019 10:20 pm

Re: Suomi otti kiintiöpakolaisina vastaan kolme vasemmistoterroristia

Viesti Kirjoittaja Fire » Ma Loka 21, 2019 3:08 am

Missähän lie piileksivät. Jos tulee joku näistä vastaan niin eikun oman käden oikeus käyttöön. Ei Suomen käytännössä munaton hallitus tee yhtään mitään vaan sen sijaan Ohisalo haluaa näitä lisää Suomeen.

scarface
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 185
Liittynyt: La Syys 13, 2008 7:50 pm

Re: Suomi otti kiintiöpakolaisina vastaan kolme vasemmistoterroristia

Viesti Kirjoittaja scarface » Ma Loka 21, 2019 5:25 pm

Supo/Tiedustelu etsii nämä tyypit ja yhteistyössä Paraguain poliisin kanssa toimitetaan takaisin Paraguaihin. Ulko ja sisäministeri ovat täysin pihalla mitä tässä maassa näköjään tapahtuu .
Sori iso avatar ei löydy pienempää

Gagarin
Poliisikoira Rex
Viestit: 588
Liittynyt: To Tammi 07, 2016 2:56 pm

Re: Suomi otti kiintiöpakolaisina vastaan kolme vasemmistoterroristia

Viesti Kirjoittaja Gagarin » Ma Loka 21, 2019 9:27 pm

Villeri kirjoitti:
Su Loka 20, 2019 9:33 pm
Tässä ihmetyttää nyt aika moni asia.

1. Paraguay on tasavalta ja ilmeisesti ihan oikea demokratia. Yleensä tällaisten maiden katsotaan itse kykenevän hoitamaan rikostuomiot rehellisesti.

2. Lehtijutuista välittyy kuva, että ko. miehet todella ovat olleet mukana kidnappauksessa tai epäilyt ovat uskottavia. Missään ei kuitenkaan kerrota, miksi heidän asiansa ei kuuluisi paragualaiseen tuomioistuimeen.

3. Miesten todetaan saaneen turvapaikan Brasilian jälkeen Uruguaysta - josta kuitenkin jatkoivat Suomeen.
Monessa asiassa on paljon ihmeteltävää, myös sinun aivan asiallisissa ja tärkeissä kysymyksissäsi:

1. Paraguay on jopa sikäläisen mantereen mittapuulla korruptoitunut valtio. Statistiikan mukaan se kuuluu samaan kastiin mm. Kirgistanin, Laosin ja Iranin kanssa. Tunnettuja oikeusvaltioita kaikki.

2. Tuo kai riippuu siitä, miten niitä lehtijuttuja lukee. Uhri ei tunnistanut kidnappaajia, mutta kun poliisi kertoi, että nämä miehet ne olivat, niin sitten uhri tunnisti henkilöt... Tästä voi saada erilaisia mielikuvia. Samoin "tunnustusten" saaminen kiduttamalla on todettu parissakin eri instanssissa.

3. Ymmärtääkseni miehet pelkäsivät Uruguayssa. Varmasti aivan aiheesta. Tuolla päin on ihmisen henki aika halpa, jos joku haluaa jonkun hengiltä.

On myös hyvä huomata, että he eivät oma-aloitteisesti hakeneet Suomeen, eikä Suomi käynyt varta vasten heitä tänne pyytämässä. Mösjööt pelkäsivät turvallisuutensa puolesta ja sellainen herrakerho kuin YK (UNHCR) "adoptoi" nämä tyypit kiintiöpakolaisiksi. Tässä yhteydessä heidän taustansa (henkilöllisyys, rikokset, terrorismi, etc.) tutkittiin. Millä tasolla, millä tarkkuudella ja minkälaisilla motiiveilla - sitä emme tiedä. Mutta Suomen kannalta nämä tyypit ovat UNHCR:n sertifioimia, viattomia ja vainottuja kiintiöpakolaisia. Aivan eria asia, kuin tänne itse vaeltavat "turvapaikanhakijat".

Myös Espanja ja Ruotsi olivat valmiita ottamaan nämä miehet. Mutta miehillä oli niin kova kiire, että Suomi tuli valituksi vähiten hitaana maana. Ihmettelen, että eivät malttaneet odottaa Espanjan päätöstä. Siinä maassa heillä olisi ollut paikallinen kielitaito jo valmiina, samoin kulttuuri olisi ollut lähempänä Etelä-Amerikkaa, säästä nyt puhumattakaan.

kaarmis
Sammakkoprofessori
Viestit: 467
Liittynyt: To Tammi 10, 2019 5:21 pm

Re: Suomi otti kiintiöpakolaisina vastaan kolme vasemmistoterroristia

Viesti Kirjoittaja kaarmis » Ma Loka 21, 2019 9:54 pm

Ulko ja sisäministeri ovat täysin pihalla mitä tässä maassa näköjään tapahtuu .
Minäpä veikkaan ettei olleet yhtään pihalla. Hyppien keikkuen ja ihan tarkoituksella otettiin nämä tänne, kun vähän miettii ketkä siellä ulko/sisäkanistereina toimivat.

Porin

Re: Suomi otti kiintiöpakolaisina vastaan kolme vasemmistoterroristia

Viesti Kirjoittaja Porin » Ma Loka 21, 2019 10:21 pm

Gagarin kirjoitti:
Ma Loka 21, 2019 9:27 pm
.
2. Tuo kai riippuu siitä, miten niitä lehtijuttuja lukee. Uhri ei tunnistanut kidnappaajia, mutta kun poliisi kertoi, että nämä miehet ne olivat, niin sitten uhri tunnisti henkilöt... Tästä voi saada erilaisia mielikuvia. Samoin "tunnustusten" saaminen kiduttamalla on todettu parissakin eri instanssissa..
Mainitse yksi.
Ja muista että puolueeton ihmisoikeustuomioistuin ei kidutukseen uskonut todisteiden valossa, ja siksi pakomatka on jatkunut Suomeen asti.

Avatar
Villeri
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1337
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Suomi otti kiintiöpakolaisina vastaan kolme vasemmistoterroristia

Viesti Kirjoittaja Villeri » Ma Loka 21, 2019 10:25 pm

Gagarin kirjoitti:
Ma Loka 21, 2019 9:27 pm
Villeri kirjoitti:
Su Loka 20, 2019 9:33 pm
Tässä ihmetyttää nyt aika moni asia.

1. Paraguay on tasavalta ja ilmeisesti ihan oikea demokratia. Yleensä tällaisten maiden katsotaan itse kykenevän hoitamaan rikostuomiot rehellisesti.

2. Lehtijutuista välittyy kuva, että ko. miehet todella ovat olleet mukana kidnappauksessa tai epäilyt ovat uskottavia. Missään ei kuitenkaan kerrota, miksi heidän asiansa ei kuuluisi paragualaiseen tuomioistuimeen.

3. Miesten todetaan saaneen turvapaikan Brasilian jälkeen Uruguaysta - josta kuitenkin jatkoivat Suomeen.
Monessa asiassa on paljon ihmeteltävää, myös sinun aivan asiallisissa ja tärkeissä kysymyksissäsi:

1. Paraguay on jopa sikäläisen mantereen mittapuulla korruptoitunut valtio. Statistiikan mukaan se kuuluu samaan kastiin mm. Kirgistanin, Laosin ja Iranin kanssa. Tunnettuja oikeusvaltioita kaikki.

2. Tuo kai riippuu siitä, miten niitä lehtijuttuja lukee. Uhri ei tunnistanut kidnappaajia, mutta kun poliisi kertoi, että nämä miehet ne olivat, niin sitten uhri tunnisti henkilöt... Tästä voi saada erilaisia mielikuvia. Samoin "tunnustusten" saaminen kiduttamalla on todettu parissakin eri instanssissa.

3. Ymmärtääkseni miehet pelkäsivät Uruguayssa. Varmasti aivan aiheesta. Tuolla päin on ihmisen henki aika halpa, jos joku haluaa jonkun hengiltä.

On myös hyvä huomata, että he eivät oma-aloitteisesti hakeneet Suomeen, eikä Suomi käynyt varta vasten heitä tänne pyytämässä. Mösjööt pelkäsivät turvallisuutensa puolesta ja sellainen herrakerho kuin YK (UNHCR) "adoptoi" nämä tyypit kiintiöpakolaisiksi. Tässä yhteydessä heidän taustansa (henkilöllisyys, rikokset, terrorismi, etc.) tutkittiin. Millä tasolla, millä tarkkuudella ja minkälaisilla motiiveilla - sitä emme tiedä. Mutta Suomen kannalta nämä tyypit ovat UNHCR:n sertifioimia, viattomia ja vainottuja kiintiöpakolaisia. Aivan eria asia, kuin tänne itse vaeltavat "turvapaikanhakijat".

Myös Espanja ja Ruotsi olivat valmiita ottamaan nämä miehet. Mutta miehillä oli niin kova kiire, että Suomi tuli valituksi vähiten hitaana maana. Ihmettelen, että eivät malttaneet odottaa Espanjan päätöstä. Siinä maassa heillä olisi ollut paikallinen kielitaito jo valmiina, samoin kulttuuri olisi ollut lähempänä Etelä-Amerikkaa, säästä nyt puhumattakaan.
Pohjimmiltaan ei ole kyse siitä, ovatko nämä miehet osallistuneet suoraan kyseisiin rikoksiin vaan siitä, että käytämmekö me kiintiöläispakolaispaikat ihmisiin, jotka ovat mahdollisesti suoraan rikoksiin syyllistyneet tai ainakin olleet merkittävässä asemassa niitä tehneissä järjestöissä.

Olemme kuitenkin isosti satsanneet Somalian diktaattorin tukijoihin ja Neuvostoliittoa tukeneisiin afgaaneihin. Se on aivan saatanan sama, mikä kenenkin äijän syyllisyysaste on - heitä enemmän apua tarvitsevia on sata miljoonaa heittämällä. Mitä helvettiä me ylipäätän autamme ties mitä ukkoja, kun lapsia kuolee jatkuvasti sotien keskellä nälkään? Ihan varmasti heistä yhdelläkään ei ole rikoksia tilillään eikä yksikään kykene huolehtimaan itsestään.

Varmasti sorrettuja toisinajattelijoita - solzhenitseja - voisikin auþaa, mutta ei vähintään epäsuorasti kidnappauksiin osallistuneita. On saatanan kumma, ettei näissä asioissa ole mitään priorisointia.

Avatar
poikani
Sherlock Holmes
Viestit: 3633
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Suomi otti kiintiöpakolaisina vastaan kolme vasemmistoterroristia

Viesti Kirjoittaja poikani » Ma Loka 21, 2019 10:36 pm

Villeri kirjoitti:
Ma Loka 21, 2019 10:27 pm
Mitä helvettiä me ylipäätän autamme ties mitä ukkoja, kun lapsia kuolee jatkuvasti sotien keskellä nälkään? Ihan varmasti heistä yhdelläkään ei ole rikoksia tilillään eikä yksikään kykene huolehtimaan itsestään.
Eivät kaikki väestönvaihtajat sentään mitään lapsiinsekaantujia ole. He haluavat tänne lisää aikuisia miehiä.
????? ?? ??????.

Avatar
ajanpatina
Sammakkoprofessori
Viestit: 411
Liittynyt: Ma Syys 30, 2013 5:08 pm
Paikkakunta: Stadi

Re: Suomi otti kiintiöpakolaisina vastaan kolme vasemmistoterroristia

Viesti Kirjoittaja ajanpatina » Ma Loka 21, 2019 11:01 pm

Eihän tämä yllätä. Suomi, jos mikä maa maailmassa, on maa, jossa rikollisten oikeudet ovat valtiovallan erityisessä suojeluksessa. :evil:
Mutta, jos turvapaikkaa pyytäisi kristitty perhe, niin eivät vuoren varmasti pääsisi suomeen. :shock:
Kaikella on aikansa.

Vastaa Viestiin