Puukkoisku Lontoossa - Vuoden 2017 iskun toisinto

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

tikka88
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ti Marras 05, 2019 4:38 pm

Puukkoisku Lontoossa - Vuoden 2017 iskun toisinto

Viesti Kirjoittaja tikka88 »

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e7a ... 67d70a1b38

"London Bridge -sillan läheisyydessä Lontoon keskustassa on tapahtunut perjantaina iltapäivällä välikohtaus, jossa mies on puukottanut ohikulkijoita.
Poliisin mukaan sillan läheisyydessä oli mies, joka puukotti muita ihmisiä. Poliisi hälytettiin paikalle, samoin pelastushenkilökuntaa.
Useiden ihmisten pelätään haavoittuneen iskussa.

Sky Newsin mukaan poliisi on ampunut yhden miehen kuoliaaksi, mutta poliisi ei vahvista tätä tietoa. Poliisin mukaan yksi mies on pidätetty tapauksen takia. London Bridgen alue on eristetty tapauksen takia. Puukotuksen motiivia ei ole kerrottu. Poliisi tiedottaa asiasta lisää myöhemmin perjantaina.
Sillalla tapahtui vuonna 2017 terrori-isku, jossa kolme miestä ajoi ihmisiä päin ja puukotti heitä. Joukko iski myös toisessa kohteessa, Borough Marketilla. Iskussa kuoli kahdeksan ihmistä. Hyökkääjät kuolivat poliisin luoteihin."

Havaitsen pientä kulttuurin värinää tässä. 2017 london bridge iskun uusintaa aikalailla. tosin tämä sankari tais päästä neitsyiden luo ennen kun kukaan kuoli. metropolitan police twitter: "At this stage, the circumstances relating to the incident at #LondonBridge remain unclear. However, as a precaution, we are currently responding to this incident as though it is terror-related. One man has been shot by police. We will provide further information when possible."

tikka88
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ti Marras 05, 2019 4:38 pm

Re: Puukkoisku Lontoossa. 2017 vuoden iskun uusinta.

Viesti Kirjoittaja tikka88 »


Avatar
Taakibörsta
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 160
Liittynyt: To Touko 11, 2017 3:21 pm

Re: Puukkoisku Lontoossa. 2017 vuoden iskun uusinta.

Viesti Kirjoittaja Taakibörsta »

Tää keissi lemuaa vahvasti monikulttuuriselle pelihetkelle tai ruuanlaitolle :!:
Oli miten oli, niin poliisilta esimerkillistä toimintaa sivullisten suojelemiseksi.

Avatar
acp
Ran-tan-plan
Viestit: 386
Liittynyt: Ma Syys 02, 2019 9:48 pm

Re: Puukkoisku Lontoossa. 2017 vuoden iskun uusinta.

Viesti Kirjoittaja acp »

tikka88 kirjoitti:
Pe Marras 29, 2019 7:58 pm
https://twitter.com/GlobalNews77/status ... 7361718275
video sillalta.
Videon lopussa laukauksen jälkeen sillalla seisovalla miehellä on puukko kädessä. Terroristi hänkin?

Gurney
Charlien Enkeli
Viestit: 1893
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: Puukkoisku Lontoossa. 2017 vuoden iskun uusinta.

Viesti Kirjoittaja Gurney »

Tekijä on muslimi?

Kolme apinaa -Yle, Sanoma ja Alma: ei näe, ei kuule, ei puhu: ei ole tapahtunut
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia

URSA
Sherlock John Holmes
Viestit: 5305
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Puukkoisku Lontoossa. 2017 vuoden iskun uusinta.

Viesti Kirjoittaja URSA »

https://yle.fi/uutiset/3-11095161
Brittimediat: Lontoon veitsi-iskussa on kuollut kaksi, lisäksi poliisi ampui hyökkääjän – katso video puukottajan kiinniotosta

Poliisi ampui miehen London Bridgen alueella. Välikohtausta tutkitaan terrorismina.

Lontoo29.11.2019 klo 16.26

Kaksi ihmistä on puukotettu kuoliaaksi veitsi-iskussa Lontoossa London Bridgen alueella, kertovat Britannian yleisradioyhtiö BBC ja brittilehti The Guardian.

Lisäksi poliisi on ampunut yhden miehen, jonka epäillään olevan tekijä.

Useita ihmisiä on myös loukkaantunut puukotuksessa, kertoo Lontoon poliisi. Lontoon pormestarin Sadiq Khan mukaan osa välikohtauksessa loukkaantuneista on loukkaantunut vakavasti.

Britannian terrorismin torjunnasta vastaava poliisiyksikkö on vahvistanut, että tapausta tutkitaan terrorismina. Viranomaisen mukaan tekijällä oli yllään valeräjähdevyö.

Alueella rajoitetaan liikkumista pidemmän aikaa, kertovat viranomaiset. Myös poliisipartiointia lisätään Lontoossa. Pormestari Khan on kuitenkin sanonut, ettei poliisi enää tällä hetkellä etsi tapaukseen liittyviä henkilöitä.

Välikohtaus London Bridgen alueella

Veitsihyökkäys tapahtui London Bridgen alueella
Poliisin mukaan tapahtumien kulku on edelleen epäselvä. Tapahtumat saivat alkunsa noin kahden aikaan paikallista aikaa iltapäivällä. Paikan päällä kuvatuista videoista näkyy, miten sivulliset taltuttavat epäiltyä tekijää ennen kuin poliisi on ehtinyt paikalle. Yksi tilanteeseen puuttuneista on saanut tekijän veitsen haltuunsa.

Britannian pääministeri Boris Johnson ja Lontoon pormestari Khan ovat molemmat kertoneet olevansa pahoillaan tapauksesta, mutta kehuneet tapahtumapaikalla olleiden ripeää toimintaa tilanteessa. Khanin mukaan kansalaiset osoittivat "huikeaa sankarillisuutta" välikohtauksessa.

Sisäministeri Priti Patel sanoo olevansa huolissaan välikohtauksesta. Myös työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbyn on kertonut Twitterissä olevansa järkyttynyt ja pahoillaan tapauksesta.

Lontoon poliisi vahvisti aiemmin, että sillä on operaatio meneillään keskustan alueella. Poliisin mukaan heidät kutsuttiin paikalle puukotuksen takia. Poliisi kertoo myös, että yksi mies on pidätetty.

BBC:n toimittajan mukaan laukauksia oli useita ja ampumiseen oli osallistunut miesjoukko. Toimittaja näki myös henkilön makaavan maassa. Poliisi on eristänyt alueen.

Lontoon ambulanssipalvelu on kertonut Twitterissä, että myös se on määritellyt tapauksen suureksi välikohtaukseksi.

Videot ja valokuvat Twitterissä näyttävät, että alueella on useita poliisiautoja ja liikenne seisoo sillalla. Myös ambulansseja on paikalla useita.

BBC:n silminnäkijän mukaan läheiseen ravintolaan oli juossut sisään ihmisiä ja osa ruokailijoista oli pyydetty pois ikkunan luota. Ihmiset olivat olleet rauhallisia, mutta osa oli saanut tukea henkilökunnalta.

London Bridge on Thames-joen ylittävä silta Lontoon Cityn ja Southwarkin välillä Lontoossa. Välikohtaus tapahtui BBC:n mukaan sillan pohjoispäädyssä Adelaide Housea vastapäätä.

Sama silta oli tapahtumapaikkana, kun vuonna 2017 kolme hyökkääjää ajoi autolla väkijoukkoon. Tuolloin lähistölle tehtiin veitsi-iskuja, joissa kuoli kahdeksan ja loukkaantui melkein 50. Isis ilmoitti olevansa vastuussa iskusta.
Twitterissä kukkahatut itkee "oliko pakko ampua?" Ei poliiseilla ollut mahdollisuutta ryhtyä tutkimaan onko pommiliivi oikea vai valepommiliivi, vaan terroristi ammuttiin heti kun huomattiin tämän pukeneen ylleen valepommiliivi. Oma oli valintansa. Ei poliiseilla ollut aikaa odottaa, räjäyttääkö terroristi itsensä kun ympärillä on paljon ihmisiä.

Porin

Re: Puukkoisku Lontoossa. 2017 vuoden iskun uusinta.

Viesti Kirjoittaja Porin »

acp kirjoitti:
Pe Marras 29, 2019 9:20 pm
tikka88 kirjoitti:
Pe Marras 29, 2019 7:58 pm
https://twitter.com/GlobalNews77/status ... 7361718275
video sillalta.
Videon lopussa laukauksen jälkeen sillalla seisovalla miehellä on puukko kädessä. Terroristi hänkin?
Se oli sivullinen joka otti allahuakbarilta puukon talteen.

(Ei ole allahu akbaria huudeltu mutta 9/10 tapauksista tekijä on muslimi)

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3437
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Puukkoisku Lontoossa. 2017 vuoden iskun uusinta.

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Poliisi on sanonut pitävänsä London Bridge -sillan tapahtumia terrori-iskuna. Perjantai-iltana poliisi vahvisti tiedotustilaisuudessa, että kaksi iskun uhreista oli kuollut. Kolmea uhria hoidetaan sairaalassa.

– Olen nyt siinä asemassa, että voin vahvistaa, että tämä on todettu terrori-iskuksi, poliisiylitarkastaja Neil Basu Lontoon metropolialueen poliisista sanoi lausunnossa AFP:n mukaan aiemmin iltapäivällä.

Iskusta epäilty ammuttiin tapahtumapaikalla. Poliisin mukaan miehellä oli räjähdeliivin näköinen liivi. Basu kuitenkin vahvisti, ettei kyse ollut oikeasta pommiliivistä.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006326142.html

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3437
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Puukkoisku Lontoossa. 2017 vuoden iskun uusinta.

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Lontoon epäillyllä hyökkääjällä aiempi tuomio ja kytköksiä – epäilty ja kaksi uhria kuolivat, kolme sairaalassa

Julkaistu: 30.11. 1:10

London Bridge -sillan hyökkäyksessä kaksi kuoli puukoniskuihin, kolme uhria on sairaalahoidossa.

Lontoon terrori-iskusta epäillyllä oli taustallaan aiempi rikostuomio ja kytköksiä terroristiryhmiin, kertovat useat kansainväliset mediat.

Guardianin mukaan epäillyllä oli ilmeisesti päällään ehdonalaisvangeilla käytettävä elektroninen seurantalaite, jonka hän oli saanut vapauduttuaan vankilasta. Tuomion kerrotaan liittyneen terroristisiin rikoksiin. Lehden lähteiden mukaan hyökkääjä oli sekä poliisin että maan sisäisestä turvallisuudesta vastaavan tiedustelupalvelu MI5:n tiedossa oleva henkilö.

Epäillyllä oli kytköksiä islamistisiin terroristiryhmiin, kertoo puolestaan uutistoimisto AFP:n pohjaten brittiläisen PA-uutistoimiston tietoihin.

BBC:n mukaan tiedustelutiedoissa ei kuitenkaan ollut viitteitä tulevasta hyökkäyksestä, vaan poliisi reagoi tapahtumiin hyökkäyksen alettua. Parhaillaan poliisi selvittää tapahtuman taustoja ja sitä, oliko hyökkäyksen suunnittelussa mukana muita tahoja, Lontoon metropolialueen poliisin päällikkö Cressida Dick sanoi aiemmin tiedotustilaisuudessa. Poliisi vahvisti perjantai-iltana pitävänsä tekoa terrori-iskuna.

London Bridge -sillan puukkohyökkäyksessä perjantaina iltapäivällä kuoli kaksi ihmistä. Lisäksi epäilty kuoli paikalla poliisin luoteihin. Kolme uhria on sairaalahoidossa.

Epäillyllä oli päällään liivi, jota ensin epäiltiin pommiliiviksi. Poliisin mukaan kyseessä oli kuitenkin valeliivi, ei oikea räjähdeliivi.

Britannian pääministeri Boris Johnson lupasi iskun jälkeen Lontoon kaduille enemmän poliisin läsnäoloa, Guardian kertoo.

Sillalla kuolonuhreja vaatinut hyökkäys myös vuonna 2017
London Bridge -sillalla tapahtui hyökkäys myös vuoden 2017 kesäkuussa. Tuolloin kolme ääri-islamistihyökkääjää ajoi pakettiautolla jalankulkijoiden päälle. Tämän jälkeen he jatkoivat vielä läheiselle torialueelle, missä he puukottivat ihmisiä. Yhteensä kahdeksan ihmistä sai surmansa ennen kuin poliisi ampui hyökkääjät.

Kuolleiden lisäksi iskussa loukkaantui vakavasti kymmeniä ihmistä.
STT

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006326423.html

MikaK
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 248
Liittynyt: Ke Syys 18, 2019 9:29 pm

Re: Puukkoisku Lontoossa. 2017 vuoden iskun uusinta.

Viesti Kirjoittaja MikaK »

Lontoon poliisi tehtäviensä tasalla. Läheltä shoot to kill teloitustyyliin vaikka näytti että tilanne oli hallinnassa ois voinu toki Suomen tyyliin ampua jalkaan ja antaa ensiapua. Parempi näin ettei jätetä henkiin kuluttamaan oikeuden ja yhteiskunnan resursseja kuten valitettavasti täällä. En ymmärrä mitä siinä voitetaan. Tuommoisen teon tekijästä tuskin voi tulla yhteiskuntakelpoista ikinä.

Gurney
Charlien Enkeli
Viestit: 1893
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: Puukkoisku Lontoossa. 2017 vuoden iskun uusinta.

Viesti Kirjoittaja Gurney »

Tekijä muslimi ja maahanmuuttaja.

Sanoma mafia miettii muna huurussa, miten asian saisi valkopestyä.
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia

Luulotauti
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Ti Elo 27, 2019 1:15 am

Re: Puukkoisku Lontoossa. 2017 vuoden iskun uusinta.

Viesti Kirjoittaja Luulotauti »

Siellä on yksi näistä sivullisista napannut puoltoistametrisen sarvivalaan sarven kaupan seinältä ja lähtenyt sillä hyökkääjää taltuttamaan :mrgreen: kunnollista toimintaa!
21633092-7740131-image-a-1_1575063815198.jpg
21633092-7740131-image-a-1_1575063815198.jpg (40.82 KiB) Katsottu 3215 kertaa

Porin

Re: Puukkoisku Lontoossa. 2017 vuoden iskun uusinta.

Viesti Kirjoittaja Porin »

MikaK kirjoitti:
La Marras 30, 2019 6:10 am
Lontoon poliisi tehtäviensä tasalla. Läheltä shoot to kill teloitustyyliin vaikka näytti että tilanne oli hallinnassa
Eikös Lontoon poliisilla ollut ohje ampua päähän, jos epäillään pommia. Vartalo-osumahan voisi räjäyttää pommin.

Avatar
Villeri
Miss Marplen perikuntaa
Viestit: 1564
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Puukkoisku Lontoossa. 2017 vuoden iskun uusinta.

Viesti Kirjoittaja Villeri »

Suomessa potentiaalisiksi tekijöiksi voinee laskea ainakin ne 300 henkeä, joita suojelupoliisi on kertonut seuraavansa terrorismisympatioiden takia. Osa toki on ihan oikeita terroristeja, Syyriasta palanneita siviiliteloittajia.

Britannian lukuja en tiedä, mutta ne ovat tietysti aivan eri lukemissa. Kuitenkin jokainen terrori-isku tuottaa yhtä paljon kauhua ja turvattomuutta. Britit sentään estivät terroristien paluun.

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3437
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Puukkoisku Lontoossa. 2017 vuoden iskun uusinta.

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Lontoon veitsi-iskun tekijä osallistui Cambridgen yliopiston tilaisuuteen ennen hyökkäystä

Tänään klo 10:51

Hyökkääjällä oli päällään väärennetty itsemurhaliivi.

Lontoon poliisi on kertonut, että Lontoon puukkoiskusta epäilty henkilö on 28-vuotias Usman Khan.

Metropolitan Police

@metpoliceuk
· 10 h
Vastauksena käyttäjälle @metpoliceuk
"Whilst we’re still in the early stages of the investigation, at this time we are not actively seeking anyone else in relation to the attack”

Metropolitan Police

@metpoliceuk
"We are now in a position to confirm the identity of the suspect as 28-year-old Usman Khan, who had been residing in the Staffordshire area. As a result, officers are, tonight, carrying out searches at an address in Staffordshire”

341
2.46 - 30. marrask. 2019
Twitter Ads -tiedot ja yksityisyys
285 ihmistä puhuu tästä
Hyökkääjällä oli päällään valeitsemurhaliivi ja hänet on aiemmin tuomittu terrorismirikoksesta.

1887f0bae1296ade4c80b6459e4f8f405acd1aed73ed1eff7da33ff0d174730d.jpg
1887f0bae1296ade4c80b6459e4f8f405acd1aed73ed1eff7da33ff0d174730d.jpg (39.7 KiB) Katsottu 1675 kertaa
Poliisi ampui kuoliaaksi Usman Khanin, jolla oli päällään väärennökseksi todettu itsemurhaliivi. EPA/AOP

Khan osallistui ennen hyökkäystä Cambridgen yliopiston seminaariin, jonka aiheena oli vankien kuntoutus. Seminaari pidettiin Lontoon Cityn finanssikeskuksen alueella Fishmongers' Hall -rakennuksessa, jonka epäilty uhkasi räjäyttää.

Tämän jälkeen Khan puukotti useita ihmisiä. Kaksi ihmistä kuoli, ja kolme muuta vietiin sairaalaan. Tekoa tutkitaan terroristisena tekona.

Tapahtuman järjesti Cambridgen yliopiston kriminologian laitos.

Yliopiston vararehtori Stephen Toope sanoi olleensa järkyttynyt hyökkäyksestä.

– Olen järkyttynyt kuullessani, että eilisen vihamielinen hyökkäys London Bridgellä saattoi olla kohdistettu henkilökuntaan, opiskelijoihin ja alumneihin, jotka osallistuivat Cambridgen yliopiston kriminologian laitoksen järjestämään tapahtumaan, hän sanoi The Times -lehden mukaan.

Vapautettiin 2018
Khan oli tuomittu 2012 suunnitellusta pommihyökkäyksestä Lontoon pörssiin ja suunnitelmista rakentaa terroristien koulutuskeskus Kashmiriin, jota Pakistan hallitsee.

Hänet oli Timesin mukaan vapautettu joulukuussa 2018 vankilasta sillä ehdolla, että hänen liikkeitään seurataan jalkapannan avulla. Vankien perheille tarkoitetun tietosivuston mukaan suurin osa vangeista vapautetaan sen jälkeen, kun he ovat istuneet puolet rangaistuksestaan. Tarkoituksena on edistää vankien sopeutumista jälleen yhteiskuntaan ja parantaa perhesiteitä.

Britannian pääministeri Boris Johnson kommentoi epäillyn tekijän terrorismitaustaa perjantaina.

– Olen pitkään sanonut, että on virhe päästää vakavista ja väkivaltaisista rikoksista tuomittuja vankilasta etuajassa ja on erittäin tärkeää, että pääsemme eroon tästä tavasta ja että vedämme läpi asianmukaiset tuomiot vaarallisille rikollisille, etenkin terroristeille, hän sanoi Timesin mukaan.

Britanniassa on meneillään parlamenttivaalien vaalikampanja. Poliittiset johtajat sanoivat Timesin mukaan toivovansa, että hyökkäys ei vaikuta vaaleihin. Vaaleihin on aikaa enää 13 päivää.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/89b ... 2ed784543e

Kuvan kokoa kohtuullistettu
-NILS-

Vastaa Viestiin