Muunsukupuolisten sekoilulle laitettiin stoppi

Ei ehkä ne kaikkein laadukkaimmat ketjut. Sana on vapaa!

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
CharlesBronson
Komisaario Köster
Viestit: 1820
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Muunsukupuolisten sekoilulle laitettiin stoppi

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson » La Syys 29, 2018 9:00 pm

Muunsukupuolisten korjaushoidot keskeytettiin Helsingissä ja Tampereella – Sairaala perustelee päätöstä näytön puutteella, Seta: tilanne on kestämätön

Sairaalat haluavat valtakunnallisesti yhtenäisen hoitolinjan ennen kuin hoitoja jatketaan. Seta puolestaan vaatii yksilöllistä hoitoa.

Julkaistu: 29.9. 18:17

Muunsukupuolisten leikkaus- ja hormonihoitoihin pääsyä on tämän vuoden aikana rajoitettu merkittävästi Helsingin ja Tampereen transpoleilla. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin sukupuoli-identiteetin tutkimuspoliklinikka ja Tampereen yliopistollisen sairaalan trans-poliklinikka tekevät ainoina Suomessa sukupuolenkorjaushoitoja.

Hus ja Tays perustelevat hoitojen rajoittamista sillä, että ne haluavat tietää, mikä on Suomen virallinen kanta muunsukupuolisten korjaushoitoihin. Ne haluavat Suomeen yhtenäisen hoitolinjauksen muunsukupuolisille. Tällä hetkellä ”muu sukupuoli-identiteetin häiriö” -diagnoosin saaneille muunsukupuolisille ei ole vakiintunutta hoitolinjaa toisin kuin on transsukupuolisten kohdalla.

Lisäksi Hus on perustellut muunsukupuolisten korjaushoitojen rajoitusta sillä, ettei hoitojen hyödyistä ole sen mukaan tarpeeksi kansainvälistä näyttöä. Hus on kertonut tekevänsä myös omaa tutkimusta hoitojen hyödystä. Se on perustellut hoitoihin kohdistuneita muutoksia esimerkiksi elokuussa julkaisemassaan tiedotteessa.

”Tässä on kyse aikalisästä. Haluamme tietää, mikä on valtakunnallisesti virallinen kanta muunsukupuolisten hoitoihin ja mitä yhteiskunnan varoilla tehdään”, toteaa Husin akuutti- ja konsultaatiopsykiatrian linjajohtaja Pekka Jylhä.

Jylhän mukaan aivan täysin hoitoihin pääsyä ei ole estetty, mutta käytännössä niiden osalta käytetään tällä hetkellä todella tarkkaa harkintaa.

Muunsukupuolisuudessa on kyse siitä, että ihminen ei identifioi itseään naiseksi eikä mieheksi. Sukupuolivähemmistöjen perus- ja ihmisoikeuksia ajavan valtakunnallisen Trasek ry:n verkkosivuilla kerrotaan, että osa muunsukupuolisista kokee olevansa jotain miehen ja naisen välillä, ja osa taas kokee olevansa jotain muuta. Joku saattaa myös kokea, ettei hänellä ole sukupuolta lainkaan.

Osa muunsukupuolisista kokee tarvitsevansa korjaushoitoa, mutta osa ei.

Sairaaloiden mukaan hoitoon hakeutuvien muunsukupuolisten määrä on viime aikoina kasvanut merkittävästi, minkä vuoksi valtakunnallisia ja selkeitä toimintaohjeita tarvitaan juuri nyt.

Husissa lähetteellä hoitoon hakeutui kymmenen vuotta sitten noin 30–40 ihmistä vuodessa, mutta nyt lähetteillä saapuvia on noin 400 vuodessa.

Tampereen yliopistollisen sairaalan yleissairaalapsykiatrian vastuuyksikön vs. ylilääkärin Riikka Mäkelän mukaan heillä puolestaan muunsukupuolisten diagnosoitujen määrä on viimeisten kymmenen vuoden aikana ollut kaikkiaan noin 40 potilaassa. Näistä potilaista yksi kolmesta on diagnosoitu ja hakeutunut hoitoon vasta vuoden 2017 aikana tai jälkeen.

”On mahdollista, että osa on ohjautunut Helsingin sijaan meille hoitoon. Potilaiden määrän merkittävä nousu asettaa kuitenkin vaateita hoitosuositusten osalta.”

Taysissa hoidot ovat olleet keskeytettynä elokuusta lähtien.

”Silloin ilmeni, että olemme Tampereella tulkinneet eri tavoin potilaiden hoitoonohjausta, ja lisäksi jo diagnosoitujen ja tutkimuksiin hakeutuvien potilaiden määrä oli nousussa. Käymme nyt sisäisesti sekä Helsingin kanssa läpi, miten potilaita jatkossa hoidetaan ja ohjeistetaan. Lokakuun puolivälissä informoimme, miten etenemme”, Mäkelä kertoo.

Hus ja Tays ovat viimeksi keväällä pyytäneet Sosiaali- ja terveysministeriön terveydenhuollon palveluvalikoimaneuvostoa (Palko) ottamaan muunsukupuolisia koskevat valtakunnalliset hoitolinjaukset käsittelyynsä. Palko ei ottanut hoitoihin kantaa, mutta Husin syyskuussa saamien tietojen mukaan asia olisi nyt uudestaan siellä selvitettävänä.

Sairaalat haluavat yhtenäisiä linjanvetoja esimerkiksi siitä, miksi muunsukupuolisuuden perusteella potilaalle voidaan tehdä rinnanpoisto eli mastektomia, mutta jollekin toiselle potilaalle ei.

”Esimerkiksi mastektomian kohdalla kysymys on siitä, voiko sitä verrata kauneuskirurgian toimenpiteisiin, joita ei julkisilla varoilla kustanneta”, Jylhä sanoo.

Jylhän mukaan yhtenäisiä linjauksia odotetaan myös siksi, että muunsukupuolisille tehdyissä hoidoissa on tullut vastaan myös yksittäisiä tilanteita, joissa hoitoa on myöhemmin kaduttu.

”Jonkin verran on tullut myös katumuksia, emmekä mielellään halua sellaista.”

Setan puheenjohtajan Viima Lampisen mukaan on myös hyvä, että muunsukupuolisia koskevat hoitolinjaukset ovat vihdoin etenemässä Palkossa, mutta hän on aivan eri mieltä sairaaloiden päätöksestä rajoittaa väliaikaisesti hoitoon pääsyä. Hänen mielestään hoitoon pääsyn estäminen on pahempi tilanne kuin se, ettei muunsukupuolisten hoidoille ole yhtenäisiä hoitolinjauksia.

”Tämä on kestämätön tilanne. Kyse on erityisesti nuorista täysi-ikäisistä ihmisistä, joita tämä hoitamattomuus koskee. Hoidon epääminen ei ole potilaiden edun mukaista”, Lampinen toteaa.

Setan mukaan hoidontarpeen arviointi pitäisi olla myös yksilöllistä. Se on vedonnut kansainväliseen tautiluokitusjärjestelmään (ICD-11), jossa hoitojen luokittelusta transsukupuolisten ja muunsukupuolisten välillä on luovuttu.

”Hoidon tulee perustua yksilölliseen kokemukseen. Kenenkään kokemus ei ole identtinen jonkun toisen kanssa”, Lampinen sanoo.

Sairaaloiden päätökset keskeyttää hetkellisesti korjaushoidot ovat myös saaneet mielenosoittajia liikkeelle. Syyskuussa queer-anarkistiryhmä Pinkkimusta Helsinki järjesti Meilahdessa psykiatrian poliklinikalla luvattoman mielenosoituksen.

Sunnuntaina Me muut -kollektiivi puolestaan järjestää Oikeutta muunsukupuolisille! -mielenosoituksen Helsingin keskustassa. Kollektiivi kertoo vaativansa läpinäkyvää ja yksilöllistä hoitoa, joka perustuu yksilön tarpeisiin sukupuolen sijaan. Seta ei ole mielenosoituksien takana, mutta sanoo osoittavansa solidaarisuutta muunsukupuolisille.

Husin Pekka Jylhän mukaan on ymmärrettävää, että muunsukupuolisten hoitoihin kohdistuneet muutokset ovat poikineet vastareaktioita.

”Ymmärrän myös, että tämä asia herättää tunteita. Osa kokee, että heidän hoitotasonsa on muuttunut.”
it's my car !

Avatar
PoliisimestariSisu
Wallander
Viestit: 1027
Liittynyt: To Elo 14, 2014 6:41 pm

Re: Muunsukupuolisten sekoilulle laitettiin stoppi

Viesti Kirjoittaja PoliisimestariSisu » La Syys 29, 2018 9:08 pm

Nämä "muunsukupuoliset" ovat yksi esimerkki siitä miksi mielenterveyspalveluihin pitäisi panostaa enemmän.

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4836
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Muunsukupuolisten sekoilulle laitettiin stoppi

Viesti Kirjoittaja URSA » Su Syys 30, 2018 10:54 am

Ihan aiheellista selvitellä, mistä lähetteiden määrän kymmenkertaistuminen 10 vuodessa johtuu. Vaikuttaa siltä, että muunsukupuolisuudesta ja sukupuolen vaihtamisesta on tullut jopa muoti-ilmiö, koska mediassa on juttuja jopa 13-vuotiaista lapsista, jotka kokevat olevansa muunsukupuolisia. (Juttuja löytyy hakusanalla "transpoika".) Tietysti ilmiö on olemassa, mutta olen epäillyt jo pidemmän aikaa, että hoitoon saattaa hakeutua myös mielenterveysongelmaisia, jotka kuvittelevat sukupuolen vaihtamisen poistavan kaikki ongelmansa. Ahdistuneisuus tai muut ongelmat eivät kuitenkaan välttämättä johdu sukupuolesta, eivätkä parane sitä vaihtamalla. Ja vaikka sukupuolen vaihtaminen on nykyään yllättävän helppoa lääketieteen ansiosta, niin takaisin vaihtaminen ei taida niin vain onnistuakaan.

Olen lukevinani tuosta uutisesta rivien välistä, että lääkärit ovat nimenomaan huolestuneet niistä tapauksista, jotka katuvat sukupuolen vaihtamiseen liittyviä operaatioita, ja ilmiön piiriin kuuluvien henkilöiden määrän suhteellisen nopeasta kasvusta. Kynnyksen sukupuolen vaihtamiseen pitäisi edelleen olla varsin korkea, koska se on niin perustavanlaatuinen muutos, vaikka lääketiede on tehnyt siitä periaatteessa kaikkien saatavilla olevan vaihtoehdon. Lääkäreiden on pakko kehitellä jokin systeemi, jolla saadaa ohjattua muunlaiseen hoitoon ne ihmiset, jotka eivät saisi kuvittelemaansa hyötyä noista operaatioista.

ViaNegativa
Parranpäristäjä
Viestit: 92
Liittynyt: La Maalis 16, 2013 5:51 am

Re: Muunsukupuolisten sekoilulle laitettiin stoppi

Viesti Kirjoittaja ViaNegativa » Su Syys 30, 2018 11:01 am

huoh näitä sekopäitä, sata vuotta sit ku olisit höpäjäny kylil olevas "muunsukupuolinen" ni kylän miehet ois raijannu metsään ja sitoneet puuhun mätänemään
kirjoitusasuni on paska ja vaikeuksia on myös isojen kirjaimien kanssa, jos et saa selvää ni käytä google translatea:)

Kroisos_
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 47
Liittynyt: Su Elo 19, 2018 1:35 pm

Re: Muunsukupuolisten sekoilulle laitettiin stoppi

Viesti Kirjoittaja Kroisos_ » Ma Loka 01, 2018 9:40 am

Juutalaisten aivopesupropagandasta ja maailmanvalloitussuunnitelmistahan tässä taas on kyse, että trans on nykyään pop.
Jenkeissähän ollaan jo aivan next level, vasta näin kahden tunnetun professorin väittelyvideon, jossa transsukupuolinen professori puolusti näkokantaa jonka mukaan jenkeissä pitäisi ottaa käyttöön kuusi ylimääräistä pronominia määrittelemään "häntä" nykyisen he/she lisäksi. Aivan järjetöntä, mutta se on nyt muodissa. Riippumattomat lääkärit tosin tietävät, että sukupuolia on vain kaksi.

Avatar
Dortmunder
Sammakkoprofessori
Viestit: 432
Liittynyt: Ma Tammi 25, 2016 12:15 pm
Paikkakunta: New York

Re: Muunsukupuolisten sekoilulle laitettiin stoppi

Viesti Kirjoittaja Dortmunder » Ma Loka 01, 2018 1:13 pm

Kroisos kirjoitti:
Riippumattomat lääkärit tosin tietävät, että sukupuolia on vain kaksi.
Itsekin tämän seikan kokeellisesti havainnoin jo kolmen vuoden iässä kun naapurin flikan kanssa otettiin housut pois takapihalla - oli ne värkit erilaiset jo silloin. Siitä lähtien olen tutkinut asiaa enemmänkin yhä suuremmalla innolla.
'JOHN DORTMUNDER, a free man, not even on parole, walked into the O.J. Bar & Grill on Amsterdam Avenue that Friday night.'

Avatar
CharlesBronson
Komisaario Köster
Viestit: 1820
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Muunsukupuolisten sekoilulle laitettiin stoppi

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson » Ma Loka 01, 2018 2:01 pm

https://www.suomenuutiset.fi/transsukup ... ista-kyse/
Transsukupuolisuudesta tuli sosiaalinen epidemia Britanniassa – tasa-arvoministeri Penny Mordaunt määräsi selvitettäväksi, mistä on kyse

Politiikka

Britanniassa yhä useampi teini-ikäinen tyttö kokee biologisen sukupuolensa epämukavaksi ja hakee sukupuolenkorjaushoitoon. Maan tasa-arvoministeri Penny Mordaunt on tilannut tutkimuksen selvittämään, miksi sukupuolenkorjaushoitoihin hakeutuvien tyttöjen määrä on noussut 4 500 prosentilla eli lähes 50-kertaistunut alle vuosikymmenessä, Breitbart UK uutisoi.

Timesin mukaan hoitoon pyrki 40 tyttöä vuosina 2009-2010 ja 1 806 vuosina 2017-2018.

Terveysviranomaiset ovat huomanneet sukupuolenkorjaushoitoa haluavien tyttöjen määrän valtavan kasvun, mutta heillä ei ole tietoa, mistä se johtuu, ja mitkä sen pitkäaikaisvaikutukset ovat. On myös näyttöä siitä, että sama trendi on päällä muissakin maissa.

The Daily Mail kertoo, että joidenkin psykoterapeuttien mukaan nousu liittyy mielentervesongelmiin – samanlaisiin, jotka ovat itsetuhoisuusepidemioiden taustalla – ja molempiin altistaa sosiaalinen media.

Tuoreen tutkimuksen mukaan teinit, joilla ei ole lapsuudesta asti diagnosoitua sukupuolidysforiaa eli tyytymättömyyttä tai inhoa omaan sukupuoleensa, tulivat ”ulos kaapista” transsukupuolisina yleensä sen jälkeen, kun he olivat kuulleet ystäviltään samanlaisia ilmoituksia ja sitten uppoutuneet internetissä tietynlaisten web-sivustojen pariin. Brown Universityn käyttäytymistieteiden apulaisprofessori Lisa Littman kuvaa tätä ilmiötä diagnoosilla “rapid-onset gender dysphoria (ROGD)”, nopeasti kehittyvä sukupuolidysforia.
Teineillä sosiaalisesti tarttuva tauti

– Sukupuolidysforia näyttää syntyvän, kun vertaisryhmässä on yksi tai useampia ystäviä, joista on tullut sukupuolidysforisia ja jotka ovat identifioituneet transsukupuolisiksi samassa aikaikkunassa. Vanhemmat myös raportoivat, että heidän lapsensa sosiaalisen median ja internetin käyttö lisääntyi ennen transsukupuolisen identiteetin paljastamista. Littmanin kyselytutkimukseen osallistui anonyymisti 256 translapsen vanhempaa.

Vanhempien vastaukset osoittivat, että 87 prosenttia teineistä julistautui transsukupuolisiksi sen jälkeen, kun he olivat käyttäneet aiempaa enemmän aikaa sosiaalisessa mediassa ja/tai heidän ystäväpiirissään oli sukupuolidysforia ikään kuin muoti-ilmiönä. Vastaukset osoittivat, että lapset, jotka ”tulivat ulos kaapista” transsukupuolisina tulivat suositummiksi ulostulonsa jälkeen.

Lisäksi lähes kahdella kolmasosalla tytöistä, joiden vanhemmat osallistuivat kyselyyn, oli aiemmin diagnosoitu ainakin yksi psykiatrinen kehityshäiriö ennen sukupuolidysforiaa. Puolet lapsista oli aiemmin käyttäytynyt itsetuhoisesti tai läpikäynyt traumaattisen kokemuksen.

– Vertaisryhmätartunta on yhdistetty masennusoireisiin, syömishäiriöihin, aggressioon, kiusaamiseen ja päihteiden käyttöön, Littman huomautti.

Kolme neljästä vanhemmista koki, että heidän lapsensa uskomus omasta transsukupuolisuudestaan oli virheellinen.
Transaktivistien painostus johti sensuuriin

Transaktivistit ovat Breitbartin mukaan tuominneet tutkimuksen, ja heidän kampanjansa sai Brown Universityn sensuroimaan tutkimuksen omilta nettisivuiltaan.

Umpieritykssairauksiin erikoistunut lääketieteen tohtori Michael Laidlaw kertoi Breitbartille, että nuorille ihmisille annettavien hormonihoitojen pitkän aikavälin vaikutukset voivat olla tuhoisia.

– Useimmat lapset, yhdessä tutkimuksessa jopa sata prosenttia lapsista, joille annettiin biologisen puberteetin estävää hoitoa, jatkoivat sukupuolta korjaaviin hoitoihin – mikä johtaa steriliteettiin.

Paitsi että hormonihoidot ovat haitallisia, ne ovat myös usein turhia. Laidlawin mukaan 63-98 prosenttia lapsista, joilla on sukupuolidysforia tai sukupuoli-identiteetin häiriö, ovat kasvaneet ulos näistä ongelmista ennen aikuisuuden kynnystä.

Suomen Uutiset
it's my car !

ReissuLasse
Hercule Poirot
Viestit: 2159
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Muunsukupuolisten sekoilulle laitettiin stoppi

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » Ti Loka 02, 2018 2:40 pm

Kroisos_ kirjoitti:Juutalaisten aivopesupropagandasta ja maailmanvalloitussuunnitelmistahan tässä taas on kyse, että trans on nykyään pop.
Jenkeissähän ollaan jo aivan next level, vasta näin kahden tunnetun professorin väittelyvideon, jossa transsukupuolinen professori puolusti näkokantaa jonka mukaan jenkeissä pitäisi ottaa käyttöön kuusi ylimääräistä pronominia määrittelemään "häntä" nykyisen he/she lisäksi. Aivan järjetöntä, mutta se on nyt muodissa. Riippumattomat lääkärit tosin tietävät, että sukupuolia on vain kaksi.
Ei kuuden sijaan tullut mieleen ottaa mallia vaikka suomesta, riittää ihan yksi hän.

Maura Isles
Neuvoja-Jack
Viestit: 266
Liittynyt: To Syys 01, 2011 9:01 pm

Re: Muunsukupuolisten sekoilulle laitettiin stoppi

Viesti Kirjoittaja Maura Isles » Ke Loka 10, 2018 11:15 am

[quote="URSA"]Ihan aiheellista selvitellä, mistä lähetteiden määrän kymmenkertaistuminen 10 vuodessa johtuu.

Milloin tuli muoti-ilmiöksi se, että lapselle ei kerrota kumpaa sukupuolta hän on? En nyt muista sitä termiä. Tai että lapselle annetaan nimi esim. Tiu josta ei voi päätellä sukupuolta.

örkki
Neuvoja-Jack
Viestit: 254
Liittynyt: Su Touko 30, 2010 10:59 am

Re: Muunsukupuolisten sekoilulle laitettiin stoppi

Viesti Kirjoittaja örkki » La Loka 20, 2018 5:45 pm

Lapsi syntyy aina tyttönä tai poikana.
Eihän kukaan voi olla mikään muu sukupuoli, kuin tyttö tai poika.
Ihmisten mielikuvitusta on oletus, että joku on joku muu sukupuoli.
Tytöt kasvatetaan naiseksi ja pojat mieheksi.

Avatar
PoliisimestariSisu
Wallander
Viestit: 1027
Liittynyt: To Elo 14, 2014 6:41 pm

Re: Muunsukupuolisten sekoilulle laitettiin stoppi

Viesti Kirjoittaja PoliisimestariSisu » Su Loka 21, 2018 9:43 am

örkki kirjoitti:Lapsi syntyy aina tyttönä tai poikana.
Eihän kukaan voi olla mikään muu sukupuoli, kuin tyttö tai poika.
Ihmisten mielikuvitusta on oletus, että joku on joku muu sukupuoli.
Tytöt kasvatetaan naiseksi ja pojat mieheksi.
Nimenomaan. Mielenterveysongelmista kyse, jos "kokee syntyneensä väärään sukupuoleen". Aivan sama kuin joku kuvittelisi olevansa esimerkiksi Jeesus.

Totte Svensson
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Ma Loka 03, 2016 8:41 am

Re: Muunsukupuolisten sekoilulle laitettiin stoppi

Viesti Kirjoittaja Totte Svensson » Pe Marras 09, 2018 5:42 pm

Olisikohan taustalla kaikkien halu olla erikoinen "Lumihiutale"? Nykyään kun ei massasta tahdo muuten oikein erottua. Nykymaailmassa erikoisuus ja siitä saatava arvostus on varsinkin nuorten keskuudessa kultaakin kalliimpaa...

Avatar
PoliisimestariSisu
Wallander
Viestit: 1027
Liittynyt: To Elo 14, 2014 6:41 pm

Re: Muunsukupuolisten sekoilulle laitettiin stoppi

Viesti Kirjoittaja PoliisimestariSisu » Ma Marras 12, 2018 3:39 am

Totte Svensson kirjoitti:Olisikohan taustalla kaikkien halu olla erikoinen "Lumihiutale"? Nykyään kun ei massasta tahdo muuten oikein erottua. Nykymaailmassa erikoisuus ja siitä saatava arvostus on varsinkin nuorten keskuudessa kultaakin kalliimpaa...
Erottuisivat sitten vaikka pukeutumisellaan, jos haluavat erottua. Aivan varmasti noissa transuissa ja muissa friikeissä on paljonkin sellaisia, jotka tekevät juurikin kuvailemallasi syyllä itsestään "muunsukupuolisen" tms.

Avatar
PiikkiSika
Charlien Enkeli
Viestit: 1876
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Muunsukupuolisten sekoilulle laitettiin stoppi

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika » To Marras 15, 2018 5:58 pm

Mut mitenkä on, jos ”ihminen” on testaamalla todettu älykkydeltään huomattavan vajaaksi, hän tuntee intohimoa banaaneihin, sekä on aina tykännyt lymytä pusikoissa ja kiipeillä puissa - jonka lisäksi hänellä olisi vahva tunne että on syntynyt väärän rotuiseksi, niin olisiko hänellä mahdollisuus hakeutua ihmisapinaksi muuttamiseksi vaadittaviin valtion kustantamiin hoitoihin?
It is better to live ten years as a lion than one day as a lamb

Avatar
Shemale Sonja
Parranpäristäjä
Viestit: 73
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2019 8:32 am
Paikkakunta: Kokkola

Re: Muunsukupuolisten sekoilulle laitettiin stoppi

Viesti Kirjoittaja Shemale Sonja » Ma Touko 20, 2019 12:28 am

Noh onneksi nyt stoppi on purettu ja voin sen puuttuvan naisen hetunkin viimein hommata, vaikka mul tulee olemaan pippeli til' to the doomsday. :)

Kumma kun jotkut kitisee aiheista, jotka heitä oksettaa. Olen itse aina skipannut ne ja luulen, että jokainen muukin järkevä palstalainen niin tekee.

Siksi suurin osa old school membereistä on lopettanut murha.infon käytön kokonaan ja muutamat heistä käyvät täällä hyvin harvoin.

Liityin itse ihan piruuttani, kun pidän kirjoittamisesta samalla kun kuuntelen musiikkia koneella ja toisekseen oli niin hauska aihe mihin ensimmäisenä halusin tekstiä luoda tunnuksellani.

En kommentoi myöskään aiheisiin, josta minulla ei ole ollenksan tietotaitoa. Vaikkapa ydinfysiikasta.

Mutta olenkin parempi ihminen. Ei kun siis henkilö, anteeksi asiavirhe!

Vastaa Viestiin