Kirsi Salon avokadot pöllittiin

Ei ehkä ne kaikkein laadukkaimmat ketjut. Sana on vapaa!

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
Kissankello
Magnum
Viestit: 1409
Liittynyt: To Loka 23, 2014 8:46 pm

Re: Kirsi Salon avokadot pöllittiin

Viesti Kirjoittaja Kissankello » Pe Tammi 25, 2019 8:54 pm

Yrittäjä Kirsi Salo kertoo MeNaisissa, että ei ole muuttanut poikiensa kanssa yhteisöön Kolumbiaan, vaan viettänyt siellä vain kuutisen viikkoa vuodessa.
Miten on mahtanut Salo järjestellä avokado-viljelmänsä hoidon ja valvonnan näiden kuuden viikon ulkopuolella, jotka itse on paikan päällä? Kai siellä viljelmällä nyt jonkinlaista valvontaa on ollut järjestettynä. Ja jos ei ole ollut, niin sitten ei voi syyttää kuin itseään ja sinisilmäisyyttään. Ihmettelen kyllä, että fiksu ja koulutettu yrittäjä ylipäätään on keksinyt lähteä elämäntapailemaan juuri Kolumbiaan, taitaa pöllityt avokadot olla tuolla vielä aika pieni menetys... :shock:
"Before you embark on a journey of revenge, dig two graves."
- Confucius (Chinese philosopher & reformer, 551 BC - 479 BC)

Syskon S
Matlock
Viestit: 784
Liittynyt: Pe Touko 08, 2015 9:45 pm

Re: Kirsi Salon avokadot pöllittiin

Viesti Kirjoittaja Syskon S » La Tammi 26, 2019 12:05 am

"Salo kertoo myös tilalla kypsyneestä avokadosadosta, jonka arvioi 10 000 euron arvoiseksi, mutta josta hänelle tilitettiin vain 300 euroa. Sadon väitettiin pilaantuneen, mutta Salo kuuli, että tilalta oli kyllä kerätty öisin koreittain avokadoja."

Siellä on varmaan ollut joku paikallinen tilanhoitajana, jonka tehtävänä olisi ollut huolehtia avokadojen kasvatuksesta, vartioinnista ja lopulta niiden myynnistä, mutta tuo ketku antoi joidenkin käydä siellä ryöväämässä avokadoja tai teki sen itse. Jos avokadoja oikeasti varastettiin öisin, niin miksi tilaa hoitanut valehteli, että ne olivat pilaantuneet? Kun tilanhoitaja mitä ilmeisimmin oli mukana juonessa, niin miksi ihmeessä avokadoja olisi pitänyt käydä ryöväämässä yön pimeydessä, kun niitä olisi voinut poimia päivänvalossakin :shock: Tämä homma ei ole yhtään looginen ja Kirsiä varmaan vedätetään todella pahasti. Luulisi että Kirsin olisi kannattanut viettää kolumbianviikkonsa avokadojen sadonkorjuuaikaan, paitsi että rikollisten puuhien estäminen voi tuolla tietää hengenmenoa. Jos sinne lopulta menee suomalaisia, niin olisi elintärkeää tietää etukäteen, suvaitaanko tuolla seudulla ylipäänsä ulkomaalaisia.

Minua kyllä kiinnostavat ihanneyhdyskunnat ja erilaiset yhteisöasumisen muodot ja ihailen ihmisiä, joilla riittää uskoa ja energiaa sellaisten perustamiseen. Paikaksi olisi kyllä syytä valita sellainen maa ja alue, jossa ei esiinny paljon rikollisuutta ja erityisesti väkivaltarikollisuutta. Tässä voi vielä käydä tosi huonosti ja vaarassa olla muutkin, kuin pelkästään avokadot...
Minä en hämmästy mistään

Syskon S
Matlock
Viestit: 784
Liittynyt: Pe Touko 08, 2015 9:45 pm

Re: Kirsi Salon avokadot pöllittiin

Viesti Kirjoittaja Syskon S » La Tammi 26, 2019 12:15 am

Minä en tiedä, onko Kirsillä ollut joku ehdottoman luotettava paikallinen yhdyshenkilö projektissaan, mutta sellainen on varmaan käytännössä välttämätön, jos meinaa aloittaa tällaisen projektin aivan tyhjästä. Kun menee vieraaseen maahan huseeraamaan isommin, pitäisi oikeasti tietää, miten siellä toimitaan. Pelkästään maan ostaminen väärältä taholta voi johtaa vaikeuksiin, eikä ulkomaalainen voi tietää, keneen voi luottaa. Parasta olisi, jos olisi itse asunut useamman vuoden siinä maassa, osaisi kielen ja tietäisi, miten ko. yhteiskunta toimii ja miten käytännön asiat todellisuudessa hoidetaan.
Minä en hämmästy mistään

poikani
Hercule Poirot
Viestit: 2023
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: Stadi

Re: Kirsi Salon avokadot pöllittiin

Viesti Kirjoittaja poikani » La Tammi 26, 2019 12:17 am

Syskon S kirjoitti:Paikaksi olisi kyllä syytä valita sellainen maa ja alue, jossa ei esiinny paljon rikollisuutta ja erityisesti väkivaltarikollisuutta. Tässä voi vielä käydä tosi huonosti ja vaarassa olla muutkin, kuin pelkästään avokadot...
Valintojen maailma, mutta on aika paska temppu omille lapsille mennä tapattamaan itsensä tuonne tai hankkiutua vuosiksi kidnapatuksi. Tehköön hörhöilynsä kypsällä iällä, kun se nuoruuskin meni jo.
????? ?? ??????.

damfin
Columbo
Viestit: 2402
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Kirsi Salon avokadot pöllittiin

Viesti Kirjoittaja damfin » La Tammi 26, 2019 12:21 am

"Kuka kylvää väärään maahan, kenen avokadot pöllitään... kuka on heikoin lenkki?"

- "Kirsi! Sinä olet heikoin lenkki, ota avokadosi ja poistu"

:mrgreen: :lol:
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Syskon S
Matlock
Viestit: 784
Liittynyt: Pe Touko 08, 2015 9:45 pm

Re: Kirsi Salon avokadot pöllittiin

Viesti Kirjoittaja Syskon S » La Tammi 26, 2019 12:34 am

poikani kirjoitti:Valintojen maailma, mutta on aika paska temppu omille lapsille mennä tapattamaan itsensä tuonne tai hankkiutua vuosiksi kidnapatuksi. Tehköön hörhöilynsä kypsällä iällä, kun se nuoruuskin meni jo.
Kirsin lapset ovat luullakseni jo yläasteikäisiä, mutta olisihan äidin menetys tietysti traagista heille.

Tuleepa tässä mieleen, että kun kaikenlaista yrittäjää välillä pyrkii arabimaihin (mm. se yksin, morsiuspuvussa reppureissannut naistaiteilija, jolle kävi sitten vähän huonosti), niin onkohan kukaan yrittänyt perustaa kommuunia sellaiseen. Naisvetoinen, henkisyyttä ja ituhippeilyä harjoittava yhteisö voisi olla kova sana noissa ympäristöissä 8)
Minä en hämmästy mistään

Avatar
Knuspriger Totschlag
Parranpäristäjä
Viestit: 77
Liittynyt: Ke Maalis 23, 2016 12:25 am
Paikkakunta: Freistaat Bayern

Re: Kirsi Salon avokadot pöllittiin

Viesti Kirjoittaja Knuspriger Totschlag » La Tammi 26, 2019 1:31 am

Tracker kirjoitti:Avokadomaa

TUNNETKO KUTSUN?
Hae vapaaehtoiseksi
TÄYTÄ HAKEMUS

Avokadomaalle, Kolumbian vuoristoon on syntymässä pieni ekoyhteisö, jolle ei ole vertaa. Siellä yhdistyy monen ihmisen erikoisosaaminen omavaraisen, vuosituhansia vanhan maanviljelyn, ekorakentamisen sekä henkisen kasvun ja parantamisen saralla. Yhteisömme elää ja nousee rakkaudesta, vapaudesta, ilosta sekä syvästä yhteydestä ihmisen ja luonnon välillä. Nämä ovat arvoja, jotka yhdistävät vuoremme tulevia asukkaita ja tekijöitä. Olemme ihmisiä, joilla on vahva henkinen polku takana. Meille maailmankaikkeus näyttäytyy kauniina ja haluamme luoda sitä samaa kauneutta ympärillemme muidenkin iloksi.

Visiot ovat kaikki tulleet valmiina, mutta nyt on aika laittaa kädet mutaan ja alkaa luomaan uutta! Meistä se on paras vaihe! Ja koska inspiroivaa hommaa riittää, meistä olisi mukavaa jakaa innostuksemme ystävien, tuttujen, tutun tuttujen ja täysin uusien ihmisten kanssa.

Meillä on tontilla yksi talo, jonne voimme kutsua muutamia innokkaita taitureita perustamaan kanssamme kylän alkuvaiheita. Jos oleskelu Sierra Nevadan huikeilla vuorilla puhtaassa, parantavassa luonnossa ja toisaalta Kolumbian kylien latinalais-karibialaisessa iloisessa menossa kiinnostaa, voit tutustua alta työskentelymahdollisuuksiin luonamme. Koska maapalsta todellakin sijaitsee viidakossa, on syytä myös ymmärtää, että sen mukana tulee myös omat haasteensa, kuten vaikeakulkuisuus, erilaiset ötökät ja matelijat, kosteus sekä luonnon armoilla oleminen. Jos vapaaehtoisuus kiinnostaa sinua, täytä sivun alta lomake. Käsittelemme kaikki tiedustelut ainoastaan lomakkeiden kautta.

Ensimmäiset vapaaehtoiset ovat saapuneet saapuvat tilalle marraskuussa 2017.

Jos taas pelkkä lomailu kiinnostaa sinua, voimme todennnäköisesti ottaa muutamia lomailijoita vastaan majataloomme vuoden vaihteen 2017-18 tienoilla. Talo on kolumbialaisille vuorille tyypilliseen tapaan hyvin yksinkertainen ja vierailun lumon takaa ympäröivä maaginen luonto ja rauha. Ensimmäiset turisteille suunnatut omat kupolirakennukset ovat suunnitteilla aikaisintaan vasta vuoden 2018 loppupuolella.

Jos taas olet kunnon viidakkosissi ja olet kiinnostunut ostamaan oman tontin ekokylästämme ja arvomme ja visiomme resonoivat vahvasti, laita siitä erikseen viestiä [email protected]. Myös lomakyselyt tähän osoitteeseen.

https://www.napebu.com/ Sinne vaan resonoimaan.
Mä voisin mennä. Löytyyköhän tuolta baaria missä juoda iltakaljat? Ilman niitä jää avokaadot puihinsa.
Minä en ole mikkään enkä vähän päästä sekkään (sananlasku Kärsämäeltä).

Avatar
CSI
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 2786
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Kirsi Salon avokadot pöllittiin

Viesti Kirjoittaja CSI » La Tammi 26, 2019 1:53 am

Tästäpä Kirsulille paita kun seuraavan kerran menee Kolombiaan tarkistamaan plantaashejaan.

Kuva
Päivän aforismin tarjoaa runoilija Oliver Francis:
KELA räjähtäää Ihan just ellei kohtala rahaa tippuu PERKELE!

Calamity Jane
Matlock
Viestit: 808
Liittynyt: To Maalis 23, 2017 2:14 am
Paikkakunta: Villi länsi

Re: Kirsi Salon avokadot pöllittiin

Viesti Kirjoittaja Calamity Jane » La Tammi 26, 2019 2:03 am

" Kenen avokadot kypsyy ennen aikojaan? Ketä Kolumbialaiset viilaa linssiin ?"

"Kirsi sinä olet heikoin lenkki, hyvästi!"
Niin monet kerrat tähän rantaan olemme tulleet ennenkin. Jättäneet kahdet jäljet santaan. Nyt yhdet vain vie takaisin.

Avatar
PoliisimestariSisu
Matlock
Viestit: 825
Liittynyt: To Elo 14, 2014 6:41 pm

Re: Kirsi Salon avokadot pöllittiin

Viesti Kirjoittaja PoliisimestariSisu » Ke Tammi 30, 2019 7:00 pm

Vaikea uskoa että tämä hörhö ollut aikanaan Heikoimman Lenkin juontaja.
Hovimestari on syyllinen.

Vastaa Viestiin