Vuoden kansalainen on "Mauri"

Ei ehkä ne kaikkein laadukkaimmat ketjut. Sana on vapaa!

Valvojat: Raid, Moderaattorit

putsari
Hercule Poirot
Viestit: 2126
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Vuoden kansalainen on "Mauri"

Viesti Kirjoittaja putsari » Ti Joulu 31, 2019 4:14 am

Mauri on sen tasoinen rikosetsivä,että Maurin varmasti löytää myös murha.infosta.
Kassler-mies iski Prisman lihahyllyllä: Alelapulla huijannut mies jäi kiinni Maurin tarkkasilmäisyyden ansiosta – "Mies oli sen näköinen kuin hän olisi ollut tähti koko tapahtumassa"


Kassler-mieheksi nimetty mies yritti ostaa tuoretta lihanpalaa joitakin euroja halvemmalla tarjouslappusen avulla. Vaikka teko on rahassa mitattuna pieni, se on rangaistava teko.

Mauri* oli tekemässä tavanomaisia ostoksia Tampereella sijaitsevassa Linnainmaan Prismassa joulukuun alkupuoliskolla. Hän kertoo olevansa niitä ihmisiä, joka katselee keskimääräistä enemmän ympärilleen ja kiinnittää huomiota pieniin yksityiskohtiin.

Tarkkaavainen mies kiinnittikin lihaosastolla huomiota pariskuntaan, joka keskusteli innokkaasti vakuumipakattujen kasslerpalojen äärellä. Tuoreimpien lihapalojen seassa oli pakkaus, jonka kylkeä koristi kirkkaanvärinen –30 prosentin alennuslappu.Lue myös: Joulun jälkeiset alennusmyynnit alkaneet jälleen – jatkuvat alennuskampanjat laskevat joulualen merkitystä
Keskustelun päätteeksi nainen pudisteli päätään – aivan kuin hän olisi toppuutellut miestään. Tämän jälkeen pariskunta poistui paikalta.

– Sitten näin syrjäsilmällä, että tämä mies tuli aika kiireellä takaisin kasslerhyllyn luokse. Hän kumartui ja näin ihan selvästi, että hän hyvin näppärästi irrotti alennustarran ja liimasi sen toiseen isoon lihamönttiin. Hän koppasi lihan ja lähti pois, Mauri kertaa.

Tuoreempi liha irtosi halvemmalla
Kun mies oli poistunut hyllyn äärestä yhtä hätäisesti kuin oli siihen tullutkin, Mauri käveli samaisen hyllyn luokse.

Etsiessään lihanpalaa itselleen hän huomasi, että hyllyssä oli useita pakkauksia, joissa päiväystä riitti useiksi päiviksi. Lihojen seassa oli kuitenkin yksi onneton lihanpala, jonka viimeinen käyttöpäivä oli merkattu seuraavalle päivälle. Siinä ei kuitenkaan ollut merkintää alennuksesta, joka siinä olisi kuulunut olla.

– Tästä päättelin, että tämä kaveri vaihtoi alennustarran tuoreempaan lihaan.

"Vartija tuli paikalle"
Vaikkei kyseessä ollutkaan maailmanluokan rikos, Mauri katsoi velvollisuudekseen ilmoittaa kaupan henkilökunnalle näkemästään.


– Hän sanoi, että hänen täytyy nähdä tämä mies. Sanoin, että kyllähän se käy. Näytin tälle neidille tai rouvalle, että tuossa on se mies, Mauri muistelee ja kertoo jatkaneensa omien ostostensa tekemistä.

Hetkeä myöhemmin Maurin ollessa ostostensa kanssa kassajonossa, hän huomasi lihaosastolta tutun pariskunnan toisella kassalla maksamassa ostoksiaan.

– Syrjäsilmällä vain seurasin, että kun mies oli tehnyt ostoksensa ja nostanut ne ostoskärryynsä ja oli tekemässä lähtöä, vartija tuli paikalle, ja pyysi miestä seuraamaan perässä, Mauri kertoo havainnoistaan.

"Kyllä tämä ihan selvä juttu on"
Kaikki ostoksensa tehtyään Mauri huomasi vartijan seisoskelemassa vartijakopin vieressä. Muutaman sanan vaihtamisen jälkeen vartija haki kopista poliisin, joka kuulusteli Mauria kiinniotettuun mieheen liittyen.

– Hän sanoi minulle, että kyllä tämä ihan selvä juttu on, vaikka kassler-mies olikin vähän valitellut muistiaan, eikä mukamas muistanut tilanteesta mitään.

Mauri jäi etäälle seuraamaan tilannetta. Pian vartijakopista asteli esiin kaksi poliisia ja ilmiannettu mies, joka piteli kourassaan paperilappusta. Miehen elkeissä ei ollut havaittavissa katumuksen merkkejä.

– Mies oli vähän sen näköinen kuin hän olisi ollut tähti koko tapahtumassa. Hän ei ollut mitenkään nolostunut, Mauri muistelee näkemäänsä.

AOP kaupan kassa kassa kauppa maksupääte 1.03594531
Lihapalan hinnalla huijaava mies jäi kiinni heti ostosten maksamisen jälkeen – kiitos Maurin tarkkaavaisen haukansilmän! Kuvituskuva.

Sankari palkittiin
Mainos

Lopulta Mauri poistui kauppakeskuksesta eikä hän siksi osaa ottaa kantaa siihen, miten kassler-miehen päivä jatkui infotiskiltä.

– Soitin seuraavana päivänä Prisman palvelupäällikölle, joka kysyi, juonko minä kahvia. Hän sanoi, että infotiskillä on odottamassa pussi minua varten. Se oli tosi hyvänmakuista kahvia, Mauri kehuu ja kiittelee saamastaan huomionosoituksesta.

– Kortissa luki, että Prisma ja vartijat kiittävät.

Kyseessä on rangaistava teko
Sisä-Suomen poliisi vahvistaa tapauksen, mutta ei ota kantaa siihen, millaiset seuraamukset miehelle aiheutui lihakimpaleesta.

Kassler-miehen rikos ei ole rahallisesti kovinkaan suuri, mutta siitä huolimatta kyseessä voi olla rangaistava teko.

– Nopeasti arvioiden teko voisi rikoslain puolelta täyttää petoksen tai todennäköisesti lievän petoksen tunnusmerkistön – alennustarralla on erehdytetty kassahenkilöä, rikoskomisario Mikko Halme Helsingin poliisista aprikoi.

Halme on ollut itse tutkimassa vuosia sitten tapausta, jossa huonekalua oli yritetty ostaa halvemman huonekalun hinnalla. Tuolloin kyseessä oli petos.

– Tässä lihapalaan liittyvässä tapauksessa vahinko ei kerry kovinkaan isoksi, puhutaan joistakin euroista. Jos henkilö ei tämänkaltaista toimintaa ihan joka päivä tee, todennäköisesti asia on hoidettu sakolla, Halme toteaa.

*Mauri on muutettu nimi haastattelun antaneen henkilön yksityisyyden ja turvallisuuden takaamiseksi.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kas ... #gs.p9fzrj
annaanna kirjoitti:
To Syys 26, 2019 12:59 pm

”Saatana rajat kiinni kyllä muhmutti asetta pelkää sekin elukka”

holmesin haamu
Columbo
Viestit: 2421
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Vuoden kansalainen on "Mauri"

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu » Ti Joulu 31, 2019 6:11 am

Vaikka yleisesti olen kaikenlaista varastamista vastaan, niin tässä oli kyse yhden alennustarran vaihtamisesta ja muutamasta eurosta. Jotkut joutuvat kamppailemaan pelkästään sen takia, että rahaa riittää ruokaan.

Isot kauppakeskukset heittävät joka päivä valtavasti ruokaa roskiin sen takia, että eivät viitsi myydä niitä alennuksella. Siinä missä aiemmin S-ketjun tuotteissa oli yleistä - 30% ja -50%:n laput, niin nyt alennuksia näkyy hyvin harvakseltaan. Ilman Lidliä ruoan hinta olisi vähintään 10-20%:a kalliimpaa.

Väkivallantarkastaja
Nikke Knattertton
Viestit: 883
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2018 12:28 pm

Re: Vuoden kansalainen on "Mauri"

Viesti Kirjoittaja Väkivallantarkastaja » Ti Joulu 31, 2019 10:03 am

holmesin haamu kirjoitti:
Ti Joulu 31, 2019 6:11 am
Vaikka yleisesti olen kaikenlaista varastamista vastaan, niin tässä oli kyse yhden alennustarran vaihtamisesta ja muutamasta eurosta. Jotkut joutuvat kamppailemaan pelkästään sen takia, että rahaa riittää ruokaan.
Tuskimpa tuo kassler-mies on ollut nälkää kärsimässä. Ei nälkäisen tarvitse vaihtaa alennustarraa toiseen lihapalaan, jos siinä ensimmäisessäkin on vielä käyttöaikaa jäljellä. Epäilen, että kyseessä on ollut joku ihan hyvin toimeen tuleva, mutta luonnostaan saita paskiainen.
Marttyyrikohtaloni on verrattain mitätön. En viitsi uhriutua.

Avatar
TavanTallaaja
Poliisikoira Rex
Viestit: 594
Liittynyt: Su Heinä 29, 2018 3:12 pm

Re: Vuoden kansalainen on "Mauri"

Viesti Kirjoittaja TavanTallaaja » Ti Joulu 31, 2019 11:03 am

Kyllä Maurin juttuja saa nyt sukulaiset ja naapurit kuulla vielä pitkän aikaa ja tästähän se Maurin Prismassa pyöriminen vasta alkaakin. Aamulla heti aikaseen vartijoita tervehtimään ja vähän jutustelemaan heidän kanssaan ja sen jälkeen lättähattu päässä hyllyväleihin vähän silmäilemään. Kohta se kauppiaskin sieltä huikkaa, että hyvää huomenta Mauri! Hyllyttäjätkin mielissään, kun ei tarvitse yksinään siellä tuppisuuna olla, kun Mauri käy kertomassa kuulumisia. Maurin vaimo asioi viereisessä elintarvikeliikkeessä. Mauri pitää myös huolta taloyhtiönsä asioista, joista pysäköintialue ja jätekatos ovat hänen lempiteemojaan. Josko se turvallisuuspäällikön pesti viimein tulisi Maurille, kun on nyt todettu säntin mieheksi ihan valtakunnan mediassa! Kun nyt ei vaan linnaan kutsuisi. Vaikka eihän sitä koskaan tiedä.

Avatar
poikani
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 2831
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Vuoden kansalainen on "Mauri"

Viesti Kirjoittaja poikani » Ti Joulu 31, 2019 11:11 am

Näin 31.12.2019 sanoisin, että kyseessä on pikemminkin vuosikymmenen kansalainen. Hienoa, Mauri!

https://www.youtube.com/watch?v=mmENZlz_-Io
????? ?? ??????.

Avatar
PiikkiSika
Komisaario Köster
Viestit: 1782
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Vuoden kansalainen on "Mauri"

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika » Ti Joulu 31, 2019 11:16 am

Tän on ihan pakko olla läppä jumalauta ! !

Ihan sairas juttu, parempaa ku kummelit - MAURI ;)
Tarinan mukaan Mauri soitti tapahtumasta jälkeenpäin firman palvelupäällikölle ja vittu sai palkinnoksi KAHVIA ;9 ihan vitun kummeli läppää ;)
It is better to live ten years as a lion than one day as a lamb

Toimintaterapia
Parranpäristäjä
Viestit: 83
Liittynyt: Ti Syys 17, 2019 2:53 pm

Re: Vuoden kansalainen on "Mauri"

Viesti Kirjoittaja Toimintaterapia » Ti Joulu 31, 2019 11:55 am

Tapasin "Maurin" kerran uimahallissa. Oli varmaankin myymälävarkauksienestotouhuilun välissä rentoutumassa porealtaassa. "Mauri" kertoi saunassa havainneensa ja ilmiantaneensa kuluvan vuoden aikana useita uimahousut jalassa suihkussa olleita. Lisäksi kermana kakussa oli yksi ilmiannettu löylyveteen virtsannut henkilö. Tätä kyseistä henkilöä oli kuulemma muutkin jahdanneet kuukausia.
Nyt kaikki Naccisuojaan!

Avatar
TavanTallaaja
Poliisikoira Rex
Viestit: 594
Liittynyt: Su Heinä 29, 2018 3:12 pm

Re: Vuoden kansalainen on "Mauri"

Viesti Kirjoittaja TavanTallaaja » Ti Joulu 31, 2019 1:07 pm

Toimintaterapia kirjoitti:
Ti Joulu 31, 2019 11:55 am
Tapasin "Maurin" kerran uimahallissa. Oli varmaankin myymälävarkauksienestotouhuilun välissä rentoutumassa porealtaassa. "Mauri" kertoi saunassa havainneensa ja ilmiantaneensa kuluvan vuoden aikana useita uimahousut jalassa suihkussa olleita. Lisäksi kermana kakussa oli yksi ilmiannettu löylyveteen virtsannut henkilö. Tätä kyseistä henkilöä oli kuulemma muutkin jahdanneet kuukausia.
Perkele, nyt viimeistään sitten teettämään t-paitoja, joiden rintamuksessa lukee isolla MAURI

holmesin haamu
Columbo
Viestit: 2421
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Vuoden kansalainen on "Mauri"

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu » Pe Tammi 03, 2020 10:17 am

TavanTallaaja kirjoitti:
Ti Joulu 31, 2019 11:03 am
Kyllä Maurin juttuja saa nyt sukulaiset ja naapurit kuulla vielä pitkän aikaa ja tästähän se Maurin Prismassa pyöriminen vasta alkaakin. Aamulla heti aikaseen vartijoita tervehtimään ja vähän jutustelemaan heidän kanssaan ja sen jälkeen lättähattu päässä hyllyväleihin vähän silmäilemään. Kohta se kauppiaskin sieltä huikkaa, että hyvää huomenta Mauri! Hyllyttäjätkin mielissään, kun ei tarvitse yksinään siellä tuppisuuna olla, kun Mauri käy kertomassa kuulumisia. Maurin vaimo asioi viereisessä elintarvikeliikkeessä. Mauri pitää myös huolta taloyhtiönsä asioista, joista pysäköintialue ja jätekatos ovat hänen lempiteemojaan. Josko se turvallisuuspäällikön pesti viimein tulisi Maurille, kun on nyt todettu säntin mieheksi ihan valtakunnan mediassa! Kun nyt ei vaan linnaan kutsuisi. Vaikka eihän sitä koskaan tiedä.
Tälläiset "kansalaispoliisit" ovat oma lukunsa. Asioita voi olla montaa mieltä, mutta pilkuntarkka sääntöjen noudattaminen ja toisiin kansalaisiin perustuva valvontayhteiskunta enemmän ärsyttää kuin saa liikaa suitsutusta.

holmesin haamu
Columbo
Viestit: 2421
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Vuoden kansalainen on "Mauri"

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu » Pe Tammi 03, 2020 10:19 am

Väkivallantarkastaja kirjoitti:
Ti Joulu 31, 2019 10:03 am
holmesin haamu kirjoitti:
Ti Joulu 31, 2019 6:11 am
Vaikka yleisesti olen kaikenlaista varastamista vastaan, niin tässä oli kyse yhden alennustarran vaihtamisesta ja muutamasta eurosta. Jotkut joutuvat kamppailemaan pelkästään sen takia, että rahaa riittää ruokaan.
Tuskimpa tuo kassler-mies on ollut nälkää kärsimässä. Ei nälkäisen tarvitse vaihtaa alennustarraa toiseen lihapalaan, jos siinä ensimmäisessäkin on vielä käyttöaikaa jäljellä. Epäilen, että kyseessä on ollut joku ihan hyvin toimeen tuleva, mutta luonnostaan saita paskiainen.
Voi olla hyvin noinkin, mutta en itse jaksaisi viilata joka pilkkua ja valvoa muita kansalaisia.

Väkivallantarkastaja
Nikke Knattertton
Viestit: 883
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2018 12:28 pm

Re: Vuoden kansalainen on "Mauri"

Viesti Kirjoittaja Väkivallantarkastaja » Pe Tammi 03, 2020 10:39 am

holmesin haamu kirjoitti:
Pe Tammi 03, 2020 10:19 am
Voi olla hyvin noinkin, mutta en itse jaksaisi viilata joka pilkkua ja valvoa muita kansalaisia.
Olet siinä kyllä oikeassa, että rikoksena tuollainen alennuslapun vaihtaminen on säälittävän ja naurettavan rajamailla. "Rikoshyöty" on ehkä euron tai korkeintaan pari. Pelkkä poliisin palkka siltä ajalta mikä rikoksen paperitöissä menee on helposti monikymmenkertainen siihen verrattuna.
Marttyyrikohtaloni on verrattain mitätön. En viitsi uhriutua.

Avatar
loikkari
Scooby Doo
Viestit: 603
Liittynyt: Su Kesä 21, 2015 7:06 pm
Paikkakunta: Pimiä puoli

Re: Vuoden kansalainen on "Mauri"

Viesti Kirjoittaja loikkari » Pe Tammi 03, 2020 12:16 pm

Jos minä olisin ollut asiakas olisin vaan pokkana väittänyt alennuskupongin olleen lihakimpaleessa kun sen kylmiöstä nostin. Se olis kaupan / vartijan / Maurin todistettava jotta olen sen vaihtanut. Siinä sitä oliskin selvittämistä, muutako kameroita vahtaamaan ja silleen, lopulta raastuvassa olis väitelty ja yhteiskunta voisi hyvin ja kauppiaskin saisi sen 2 eurosensa viimeinkin.
- Täytyy tietää mitä sielu sietää, karma on varma -

annaanna
Sherlock John Holmes
Viestit: 5269
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm

Re: Vuoden kansalainen on "Mauri"

Viesti Kirjoittaja annaanna » Pe Tammi 03, 2020 1:00 pm

Paatunut minfolainen kirjoitti:
Jos minä olisin ollut asiakas olisin vaan pokkana väittänyt alennuskupongin olleen lihakimpaleessa kun sen kylmiöstä nostin. Se olis kaupan / vartijan / Maurin todistettava jotta olen sen vaihtanut. Siinä sitä oliskin selvittämistä, muutako kameroita vahtaamaan ja silleen, lopulta raastuvassa olis väitelty ja yhteiskunta voisi hyvin ja kauppiaskin saisi sen 2 eurosensa viimeinkin.
[/quote]

Ja niin aiheutettiin kauppojen käynnistämä alelappukampanjan lopettaminen melkein alkuunsa, minfon tollojen toimesta :D.
Kauppiaat tuskastuvat kun rehdit asiakkaat ostavat täydellä hinnalla päiväystuotteita, joista laput nyysitty.

On tullut lappuja liikuteltua, viesteistä päättelen.

Myyjä kun kassalla touhunne huomaa, niin hän on typerä pilkunviilaaja mielestänne. Vai miten se menee?
putsari kirjoitti:
Ti Loka 01, 2019 2:10 am
Muutenkin suurin osa musuista käyttäytyy ihan hyvin ja asiallisesti, islamistivouhkat on ihan erikseen.

Avatar
PiikkiSika
Komisaario Köster
Viestit: 1782
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Vuoden kansalainen on "Mauri"

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika » La Tammi 04, 2020 1:08 am

annaanna kirjoitti:
Pe Tammi 03, 2020 1:00 pm

On tullut lappuja liikuteltua, viesteistä päättelen.

Myyjä kun kassalla touhunne huomaa, niin hän on typerä pilkunviilaaja mielestänne. Vai miten se menee?
Miks ..tussa jtn kassatyyppii kiinnostaa millä hinnalla tuotte on varustettu....plaahhh :|
Itse asiassa alle 30 egen näpistelyt vois sallia täysin, ei ois nälkää eikä niitä leipäjonoja kato sit :idea:
It is better to live ten years as a lion than one day as a lamb

Koppakuoriainen
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 169
Liittynyt: La Elo 01, 2015 2:41 am

Re: Vuoden kansalainen on "Mauri"

Viesti Kirjoittaja Koppakuoriainen » La Tammi 04, 2020 1:23 am

Ja sitä ei pidä unohtaa, että vaihtoehtona olisi voinut olla myös se, ettei kassler-mies tai kukaan muukaan olisi ostanut tuota kyseistä lihapalaa ennen päiväyksen umpeutumista (eikä kassler-miehelle olisi kelvannut täysihintainen liha). Lisäksi piti vielä antaa palkintokahvit, jolloin katteet heikkenevät entisestään. Maurin toiminnan myötä hinnat tulevat nousemaan entisestään. :o
MURHA.INFO - Suomen johtava rikosaiheinen avohoitoportaali

Vastaa Viestiin