Pelipuhelimet

Jari Aarnion tapaukseen liittyvät ketjut tänne
teppo
Perry Mason
Viestit: 3874
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Pelipuhelimet

Viesti Kirjoittaja teppo »

Nicht schuldig kirjoitti:
To Maalis 05, 2020 1:27 pm
teppo kirjoitti:
To Maalis 05, 2020 11:35 am
Nicht schuldig kirjoitti:
To Maalis 05, 2020 10:42 am
Kauppi teki jokaisesta nostosta kuitin, joka meni Jari Aarnion kautta taloushallintoon hyväksyttäväksi. Kauppi säilytti kuitteja useamman kuukauden siltä varalta, että taloushallinto haluaisi kuluihin tarkennuksia.
Ihan vaan tiedoksi, että normaalissa maailmassa taloushallinto ei mene näin. Jos firmalle tai julkiselle laitokselle tai edes 4H-paikallisyhdistykselle oikeasti ostetaan puhelin, niin kuitti siitä puhelimesta tulee löytyä, että ostaja saa omansa pois. Ei siis niin, että joku jeppe kirjoittaa kuitin, että on antanut rahaa jollekin, joka on tehnyt oston, josta ei tositetta löydy. Kuitteja myös säilytetään hieman kauemman kuin useamman kuukauden. Voi ristus tätä pöntöksi tekeytymisen määrää.
Tämä on tosi hyvin sanottu, koska se tuo tämän problematiikan hyvin esille. Oikeastaan tässä on lukuisissa kohdissa näitä huumetuomioita tuotu esille miten asioiden pitäisi olla ollut. Mutta entä jos niin ei ollut? Entä jos todellakin excel-taulukossa joku piti pikku omaa kirjanpitoaan ja hävitti sen sitten, kun huomasi, ettei kukaan kysynyt sen perään mitään. Mitähän olisi tapahtunut, jos siellä olisi ollut kuitteja, joissa oli vaikka tietolähteiden nimiä? Siellä taloushallintohenkilöt lukisivat mihin tarkoitukseen kulloinkin puhelin on hankittu?
Jos huumepoliisissa oleva poliisi nostaa kassasta käteistä ostaakseen puhelimen, niin kyllä ihan minimi on, että kuitti siitä, että kyseinen poliisi on rahat ottanut, pitäisi olla tallessa. Eikä niitä lappuja hävitetä saman tien vain koska ei heti olla kysytty.

Ja jos ostaa puhelimen ollakseen yhteydessä tietolähteeseen, niin ei puhelinta myyvä liike siihen ostokuittiin tietolähteen nimeä kirjaa. Älä nyt viitsi hölmöä esittää.

Avatar
Pieni liekki
Hercule Poirot
Viestit: 7595
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Pelipuhelimet

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

Voisiko joku ystävällisesti kertoa, kuinka paljon teleliikennettä kaiken kaikkiaan oli seuraavissa hasistynnyreiden vastaanottajiksi merkityissä teleliittymissä:

044 9172 077
044 9182 042
044 9164 718
044 9485 829
041 7297 983
Voimia ukrainalaisille! Toivottavasti rauha palaa maahanne pian.🕊

Avatar
Pieni liekki
Hercule Poirot
Viestit: 7595
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Pelipuhelimet

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

Seuraava artikkeli ja sen julkaisuajankohta on varsin mielenkiintoinen viime aikaisten täällä käytyjen keskustelujen perusteella:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kan ... #gs.7kl6h2
Kännyköiden koodikupla voi linkittää puhelimesi rikokseen
Julkaistu 29.08.2012 20:00 (Päivitetty 29.08.2012 20:16)

Kännyköiden yksilöllisten IMEI-koodien kopiointi saattaa aiheuttaa arvaamattomia ongelmia rikosten tutkinnassa.

IMEI-koodi on valmistajan kullekin puhelimelle rekisteröimä 15-numeroinen laitetunnus. IMEI-koodin avulla puhelin voidaan tunnistaa verkossa eikä tätä koodia ole tarkoitettu muutettavaksi.

IMEI-koodia voi verrata esimerkiksi sosiaaliturvatunnukseen tai auton rekisterinumeroon. IMEI on siis yhtä kuin puhelinlaite; SIM-kortti puolestaan on liittymä eli operaattorin laskutuksen peruste.

Koska poliisi voi IMEI-sarjanumeron perusteella hakea lupaa salakuunteluun ja IMEI-koodi mahdollistaa myös puhelimen paikantamisen, rikolliset ovat ryhtyneet vaihtamaan koodeja puhelimesta toiseen.

Se merkitsee myös sitä, että poliisi kohdentaa telekuuntelua ja -valvontaa vääriin ihmisiin - mahdollisesti keneen tahansa kännykän käyttäjään.

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman tietojen mukaan poliisilla on parhaillaan tutkinnassa rikosjuttuja, joissa samalla IMEI-koodilla olevia puhelimia on liikkeellä verkossa useita.

IMEI-koodin luotettavuus kyseenalainen

Asianajaja Markku Fredmanin mukaan IMEI-koodin luotettavuus rikostutkinnassa on kyseenalainen.

- Jos telekuuntelulupa myönnetään tietyllä IMEI-koodilla olevaan puhelimeen, niin koodihan on voitu saada mistä tahansa. Se voi olla täysin sivullisen ihmisen kopioitu IMEI-koodi, jolloin kuuntelu kohdistuu sekä epäillyn että syyttömän puhelimiin, kertoo Fredman.

45 minuuttia -ohjelman tietojen mukaan rikolliset ovat keränneet IMEI-koodeja muun muassa kaupan kännykkäosastoilta.

Kaupan hyllyltä napattu IMEI-koodi voidaan nopeasti vaihtaa vaikka kahteen eri puhelimeen. Eli kaupan kännykän IMEI on pian kännykkäverkossa jo tuplakäytössä, vaikka alkuperäisen IMEI-koodin omaava laite olisi vielä hyllyllä.

Televalvontatiedoilla on ollut tärkeä merkitys erityisesti huumejuttujen tutkinnassa.

Pakkokeinoasioiden vastuutuomari Jukka Jaakkola Helsingin käräjäoikeudesta myöntää, että huumejuttujen kiireellisyyden takia myös sivulliset voivat joutua telepakkokeinojen kohteeksi, kun kuuntelu perustuu IMEI-koodin hyödyntämiseen.

- Jos IMEI-koodi on rinnakkaiskäytössä, tämä riski on olemassa, Jaakkola kommentoi.

Useita virhemahdollisuuksia

Homma voi mennä pieleen kolmessakin kohtaa: Poliisi hakee pelkän puhelimen IMEI-koodin perusteella telelupaa ja tuomioistuin myöntää luvan. Käyttäjä on tuntematon eli jo lähtötilanne on mahdollisesti väärä.

Toinen virhe tapahtuu, kun haetun IMEIn perusteella kuunteluun ilmaantuukin useita samalla koodilla olevia puhelimia eli pakkokeino kohdistuu joukkoon vääriä ja syyttömiä ihmisiä.

Ja kolmantena: sijaintitiedot kytkevät rikospaikan lähelle esimerkiksi 2-3 samalla IMEI-koodilla olevaa puhelinta.

Eli jos viidessä puhelimessa on sama IMEI-koodi, millä perusteella niistä yhden käyttäjän katsotaan syyllistyneen rikokseen, jos poliisilla ei ole hallussa takavarikoituna rikoksesta epäillyn kännykkää.

Hallaa vihamiehille

IMEI-koodin kopiointi avaa ovia erilaisille väärinkäytöksille.

- On mahdollista tehdä perätön ilmianto ottamalla selville jonkun vihamiehen IMEI-koodi ja vaihtaa tämä koodi omaan puhelimeen ja tilata huumeita. Tämän jälkeen tekijä voi palauttaa puhelimeensa takaisin oman IMEI-koodinsa ja odottaa, kun poliisi käy hakemassa uhrin, pohtii asianajaja Fredman.

45 minuuttia -ohjelman haastattelemien turvallisuus- ja poliisilähteiden mukaan IMEI-koodin epäluotettavuus merkitsee sitä, että telekuuntelun ja -valvonnan merkitys rikostutkinnassa on murenemassa myös Suomessa.

Operaattorit myöntävät varovaisesti, että verkossa on samoilla IMEI-koodeilla olevia puhelimia eli duplikaatteja.

Tuotantojohtaja Antti Jokinen DNA:sta toteaa, että kopioinnin lisäksi myös valmistajat saattavat rakentaa samalla koodilla olevia puhelimia, vaikka alkuperäinen tarkoitus onkin, että jokaisella puhelimella on oma yksilöllinen koodinsa.

- Minun nähdäkseni tässä asiassa voi suojautua ostamalla tunnettuja merkkejä virallisista kanavista Suomessa. Vanhoja malleja pitäisin tässä epäluotettavina, Jokinen kommentoi.
(MTV3)
Kannattaa varmaan katsoa tuo 45 minuuttia -ohjelma, johon artikkelissa viitataan.
Voimia ukrainalaisille! Toivottavasti rauha palaa maahanne pian.🕊

Nicht schuldig
Adrian Monk
Viestit: 2535
Liittynyt: Ma Kesä 16, 2014 2:19 pm

Re: Pelipuhelimet

Viesti Kirjoittaja Nicht schuldig »

Pieni liekki kirjoitti:
Ke Touko 27, 2020 9:17 pm
Voisiko joku ystävällisesti kertoa, kuinka paljon teleliikennettä kaiken kaikkiaan oli seuraavissa hasistynnyreiden vastaanottajiksi merkityissä teleliittymissä:

044 9172 077
044 9182 042
044 9164 718
044 9485 829
041 7297 983
Tämä viimeinen numero 041 7297 983 koskettaa takavarikoitua tynnyriä, ja syyttäjän väite oli se, että kyseinen liittymä oli Sievälän hallussa. Tämä liittymä on huumeliittymä.

Sievälän käytössä on ollut ajankohtana 13.3.2011-6.1.2012 yhteensä neljä vastinliittymää, jotka ovat prepaidliittymiä, joilla on oltu yhteydessä joko Aarnioon tai Helsingin huumepoliisiin.

Ihmeellisellä tavalla kerrotaan Fagerholmin pyytäneen avukseen Sievälää purkamaan tynnyriä Isnäsin satamaan, kun kuljettaja ei löytänyt Isnäsin satamassa paikkaa (osoitteessa pieni ongelma ilmeisesti) kuitenkaan Sievälä (jolla huumepuhelimen piti olla) ei vastaa mahdollisiin soittopyyntöihin.

Jostain syystä Sievälästä puuttuvat hänen henkilökohtaisten liittymiensä tiedot 8-10.1.2012.

Teleliittymässä -983 oli tuskin mitään liikennettä, se hävisi jonnekin.

Pasilan miehen liittymien televalvontatiedot olisivat jopa massiivisia. Niillä liikuttiin työaikana hyvin paljon osittain samaa kaavaa noudattaen ja ajoreiteissä oli yhtäläisyyksiä.

Sinällään jos vertaillaan Pasilan miehen liittymiä ja vaikka tätä liittymää -983 niillä ei ollut käsittääkseni mitään yhtäläisyyttä käytössä.

Se miksi Pasilan mies olisi yksi henkilö, on jäänyt hämärän peittoon. Käsite voi olla syntynyt jossain aivan alkuvaiheessa. Käsittääkseni nämä huumeliittymät tulivat tynnyrin kyljissä olleista numeroista. Sen sijaan nämä Pasilan miehen liittymät liittyivät KRP:n löytämiin liittymiin vuoden 2012 aikana. Niitä taasen oli 13 kpl, jotka eivät olleet niissä tynnyreissä mitenkään mukana. Tässä on alun perinkin ollut liittymiä hyvin paljon eli virkaliittymiä, henkilökohtaisia liittymiä, Pasilan miehen liittymiä ja huumeliittymiä. Nämä Pasilan miehen liittymät ja huumeliittymät liitettiin jossain vaiheessa yhteen kuvaan, jolloin syntyi käsitys siitä, että kyseessä on sama asia.

Nyt nämä Pasilan miehen liittymät ovat yhtenä keskeisenä pointtina sekä näissä huumerikosoikeudenkäynneistä että myöskin poliisien oikeudenkäynnissä. Niillä on kaksoisrooli. Toisessa ne ovat huumepuhelimia, joita olisi käyttänyt vain Aarnio ja toisessa ne ovat poliisien käyttämiä operaatio puhelimia.

pop
Javier Pena
Viestit: 1866
Liittynyt: To Helmi 19, 2015 4:25 pm

Re: Pelipuhelimet

Viesti Kirjoittaja pop »

:D.. Tuo 45 Min ohjelman imei osio oli Aarnion toimittajille vuotama skuuppi, jotta olisi krp:n ihmetellessä pasilan miestä pystynyt vetoamaan höpöhöpöön imei:n kloonattavauuden osalta.

Saattoi onnistua Nokian omilla boxeilla, jotka eivät olleet myynnissä joskus ysärin lopussa, ysärin lopun malleihin.

Kyseessä on firmwarea jota ei kyllä "rikolliset muuntele", vaikka juttu antaa ymmärtää. Valmistaja sen sijaan pystyy valmistamaan kys laitteita. Onhan tuolla verkkokaupat täynnä halpis nokioita joita on modattu niin että niihin voi vaihtaa imein, tosin vain puhelimen näytölle, operaattorille se lähettää edelleen alkuperäistä imeitä.
Toinen vastaava huijaus on rootattujen androidien imei changer, joka sekään ei valitettavasti oikeasti muuta kys koodia.

Mutta eläkää vaan haavemaailmassanne.
IMEI is an baseband identifier so it's stored on non-writable memory. There are two IMEIs actually - display and hardware. It's possible to change the display IMEI on rooted devices, but no way to write it down to hardware. Call your carrier for resetting your SIM card and also try to flash stock firmware using factory tools (Qualcomm QFIL in your case)

Avatar
Pieni liekki
Hercule Poirot
Viestit: 7595
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Pelipuhelimet

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

pop kirjoitti:
Ma Kesä 01, 2020 2:29 am
:D.. Tuo 45 Min ohjelman imei osio oli Aarnion toimittajille vuotama skuuppi, jotta olisi krp:n ihmetellessä pasilan miestä pystynyt vetoamaan höpöhöpöön imei:n kloonattavauuden osalta.

Saattoi onnistua Nokian omilla boxeilla, jotka eivät olleet myynnissä joskus ysärin lopussa, ysärin lopun malleihin.

Kyseessä on firmwarea jota ei kyllä "rikolliset muuntele", vaikka juttu antaa ymmärtää. Valmistaja sen sijaan pystyy valmistamaan kys laitteita. Onhan tuolla verkkokaupat täynnä halpis nokioita joita on modattu niin että niihin voi vaihtaa imein, tosin vain puhelimen näytölle, operaattorille se lähettää edelleen alkuperäistä imeitä.
Toinen vastaava huijaus on rootattujen androidien imei changer, joka sekään ei valitettavasti oikeasti muuta kys koodia.

Mutta eläkää vaan haavemaailmassanne.
IMEI is an baseband identifier so it's stored on non-writable memory. There are two IMEIs actually - display and hardware. It's possible to change the display IMEI on rooted devices, but no way to write it down to hardware. Call your carrier for resetting your SIM card and also try to flash stock firmware using factory tools (Qualcomm QFIL in your case)
Mitä järkeä on huijareiden sitten valmistaa imei-kloonipuhelimia, jos ei niillä pysty tekemään mitään rikollista?
Voimia ukrainalaisille! Toivottavasti rauha palaa maahanne pian.🕊

teppo
Perry Mason
Viestit: 3874
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Pelipuhelimet

Viesti Kirjoittaja teppo »

Pieni liekki kirjoitti:
Ma Kesä 01, 2020 8:04 am
Mitä järkeä on huijareiden sitten valmistaa imei-kloonipuhelimia, jos ei niillä pysty tekemään mitään rikollista?
Huijari on voinut korvausta vastaan kusettaa jotain urpoa, että nyt sillä on modattu puhelin vaikka oikeasti ei ole. Rikollista sekin.

Toinen veto on sellainen, että jos olet kusi sukassa jäämässä kiinni törkeistä rikoksista teletietojesi takia, niin voit yrittää syöttää kakkendaalia esim. omien luottotoimittajien kautta, että tällainen olisi mahdollista ja siksi omat tyrityt teletiedot eivät ehkä välttämättä olisikaan todiste törkeistä rikoksista.

Joosua
Javier Pena
Viestit: 1815
Liittynyt: Pe Helmi 15, 2019 11:35 pm

Re: Pelipuhelimet

Viesti Kirjoittaja Joosua »

Tuo toinen veto oli tosiaan niitä viimeisiä voiteluita joilla yritettiin hävittää jälkiä ja horjuttaa tutkinnan tulosten luotettavuutta. Oikeus aika laajasti selvitti tätä vaihtoehtoa ja päätyi siihen että operatiivisessa käytössä mitään tunnistetietoja muuttelevaa laitetta ei ollut käytetty. Eli teletiedot katsottiin luotettaviksi todistearvoltaan. Alkoi päähenkilöllä olla varmasti jo jännät paikat. Eikä turhaan. Pitkä kakkuhan siitä tuli. Eikä minustakaan aiheetta.

Avatar
Pieni liekki
Hercule Poirot
Viestit: 7595
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Pelipuhelimet

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

teppo kirjoitti:
Ma Kesä 01, 2020 9:11 am
Pieni liekki kirjoitti:
Ma Kesä 01, 2020 8:04 am
Mitä järkeä on huijareiden sitten valmistaa imei-kloonipuhelimia, jos ei niillä pysty tekemään mitään rikollista?
Huijari on voinut korvausta vastaan kusettaa jotain urpoa, että nyt sillä on modattu puhelin vaikka oikeasti ei ole. Rikollista sekin.

Toinen veto on sellainen, että jos olet kusi sukassa jäämässä kiinni törkeistä rikoksista teletietojesi takia, niin voit yrittää syöttää kakkendaalia esim. omien luottotoimittajien kautta, että tällainen olisi mahdollista ja siksi omat tyrityt teletiedot eivät ehkä välttämättä olisikaan todiste törkeistä rikoksista.
Kiitos Teppo. En vaan nyt toistaiseksi täysin hahmota tätä puhelimien kloonausasiaa, mutta pääsin aavistuksen kiinni modauksesta googlettamalla:
Modaus (engl. modding, lyhennetty sanasta modifying) on laitteistojen tai ohjelmistojen muokkaamista siten, että saavutetaan ominaisuuksia tai toimintoja, joita alkuperäinen valmistaja ei ole suunnitellut. Autojen modaamista kutsutaan myös tuningiksi eli tuunaukseksi.
Ilmeisesti sitä tietolähdejutun todisteaineistona olevaa "45 minuuttia" -ohjelmaa aiheesta "kännyköiden koodikupla" ei ole enää katsottavissa netistä. Olisin mielelläni katsonut jakson uudelleen, jos siitä olisi ymmärtänyt jotain. Voi olla, etten olisi ymmärtänyt.
Voimia ukrainalaisille! Toivottavasti rauha palaa maahanne pian.🕊

teppo
Perry Mason
Viestit: 3874
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Pelipuhelimet

Viesti Kirjoittaja teppo »

Pieni liekki kirjoitti:
Ma Kesä 01, 2020 8:33 pm
En vaan nyt toistaiseksi täysin hahmota tätä puhelimien kloonausasiaa, mutta pääsin aavistuksen kiinni modauksesta googlettamalla:
Et päässyt. Ei puhelimen ominaisuuksia oikeasti tarvitse pystyä muuttamaan. Riittää, että valehtelee sen olevan mahdollista. Hahmotatko jujun nyt? Kirjoitin avainsanan lihavoimalla.

Avatar
Pieni liekki
Hercule Poirot
Viestit: 7595
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Pelipuhelimet

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

teppo kirjoitti:
Ma Kesä 01, 2020 10:36 pm
Pieni liekki kirjoitti:
Ma Kesä 01, 2020 8:33 pm
En vaan nyt toistaiseksi täysin hahmota tätä puhelimien kloonausasiaa, mutta pääsin aavistuksen kiinni modauksesta googlettamalla:
Et päässyt. Ei puhelimen ominaisuuksia oikeasti tarvitse pystyä muuttamaan. Riittää, että valehtelee sen olevan mahdollista. Hahmotatko jujun nyt? Kirjoitin avainsanan lihavoimalla.
Entä, jos joku on innostunut tehdessään havainnon uudesta asiasta, josta ei ole ollut aiemmin konkreettista näyttöä, ja löytää keinon, jolla selvittää asian muille samaisesta löydöstä kiinnostuneille henkilöille?
Voimia ukrainalaisille! Toivottavasti rauha palaa maahanne pian.🕊

teppo
Perry Mason
Viestit: 3874
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Pelipuhelimet

Viesti Kirjoittaja teppo »

Pieni liekki kirjoitti:
Ma Kesä 01, 2020 11:08 pm
teppo kirjoitti:
Ma Kesä 01, 2020 10:36 pm
Pieni liekki kirjoitti:
Ma Kesä 01, 2020 8:33 pm
En vaan nyt toistaiseksi täysin hahmota tätä puhelimien kloonausasiaa, mutta pääsin aavistuksen kiinni modauksesta googlettamalla:
Et päässyt. Ei puhelimen ominaisuuksia oikeasti tarvitse pystyä muuttamaan. Riittää, että valehtelee sen olevan mahdollista. Hahmotatko jujun nyt? Kirjoitin avainsanan lihavoimalla.
Entä, jos joku on innostunut tehdessään havainnon uudesta asiasta, josta ei ole ollut aiemmin konkreettista näyttöä, ja löytää keinon, jolla selvittää asian muille samaisesta löydöstä kiinnostuneille henkilöille?
Varmaan kiinnostava mahdollisuus, mutta tällainen tapausten kulku ei liity Aarnion tapaukseen, joten väärä keskustelualue.

Avatar
Pieni liekki
Hercule Poirot
Viestit: 7595
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Pelipuhelimet

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

teppo kirjoitti:
Ma Kesä 01, 2020 11:15 pm
Pieni liekki kirjoitti:
Ma Kesä 01, 2020 11:08 pm
teppo kirjoitti:
Ma Kesä 01, 2020 10:36 pm

Et päässyt. Ei puhelimen ominaisuuksia oikeasti tarvitse pystyä muuttamaan. Riittää, että valehtelee sen olevan mahdollista. Hahmotatko jujun nyt? Kirjoitin avainsanan lihavoimalla.
Entä, jos joku on innostunut tehdessään havainnon uudesta asiasta, josta ei ole ollut aiemmin konkreettista näyttöä, ja löytää keinon, jolla selvittää asian muille samaisesta löydöstä kiinnostuneille henkilöille?
Varmaan kiinnostava mahdollisuus, mutta tällainen tapausten kulku ei liity Aarnion tapaukseen, joten väärä keskustelualue.
Aika sokea täytyy olla, jos ei ole pystynyt huomaamaan, kuinka sitoutuneita tietyt valehtelijoiksi väitetyt henkilöt ovat olleet työtehtäviensä hoitamiseen tai kuinka suuri palo heillä on ollut saada huumerikoksia selvitetyiksi. Ainakin minä näen ihailtavan innostuneisuuden, jolla tietolähdepuhelinrinkiin kuuluneet henkilöt olivat paneutuneet rikostiedusteluun ja siinä käytettävän tekniikan kehittämiseen ja testaamiseen.
Voimia ukrainalaisille! Toivottavasti rauha palaa maahanne pian.🕊

teppo
Perry Mason
Viestit: 3874
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Pelipuhelimet

Viesti Kirjoittaja teppo »

Pieni liekki kirjoitti:
Ma Kesä 01, 2020 11:43 pm
teppo kirjoitti:
Ma Kesä 01, 2020 11:15 pm
Pieni liekki kirjoitti:
Ma Kesä 01, 2020 11:08 pm

Entä, jos joku on innostunut tehdessään havainnon uudesta asiasta, josta ei ole ollut aiemmin konkreettista näyttöä, ja löytää keinon, jolla selvittää asian muille samaisesta löydöstä kiinnostuneille henkilöille?
Varmaan kiinnostava mahdollisuus, mutta tällainen tapausten kulku ei liity Aarnion tapaukseen, joten väärä keskustelualue.
Aika sokea täytyy olla, jos ei ole pystynyt huomaamaan, kuinka sitoutuneita tietyt valehtelijoiksi väitetyt henkilöt ovat olleet työtehtäviensä hoitamiseen tai kuinka suuri palo heillä on ollut saada huumerikoksia selvitetyiksi. Ainakin minä näen ihailtavan innostuneisuuden, jolla tietolähdepuhelinrinkiin kuuluneet henkilöt olivat paneutuneet rikostiedusteluun ja siinä käytettävän tekniikan kehittämiseen ja testaamiseen.
Itse olisi arvostanut, jos sitoutumista ja paloa ei olisi käytetty Aarnion rikollisen toiminnan peittelyyn vaan rikosten selvittämiseen. Onneksi osaamisen kehittämiseen ei into loppuun asti riittänyt.

Avatar
Pieni liekki
Hercule Poirot
Viestit: 7595
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Pelipuhelimet

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

^
Aika jännä juttu, että edellisestä viestistä on kulunut yli kaksi vuotta ja Helsingin käräjäoikeudessa jankataan edelleen näistä samoista pelipuhelimista. No, ehkä tietyt henkilöt eivät ole seuranneet murhainfossa käytyä keskustelua aiheesta ja asioita käsitellään viiveellä.

Onko täällä enää yhtään kirjoittajaa, joka olisi perillä pelipuhelimiin liittyvistä yksityiskohdista? Ilmeisesti on riidaton tosiasia, että Aarnio on ollut pääkaupunkiseudun turvallisuustyöryhmän tapaamisessa, joka on järjestetty Hartwall Areenalla jääkiekko-ottelun yhteydessä 1.11.2011. Pystyykö kukaan kertomaan, mihin kellonaikoihin Aarnio on ollut kiinni turvallisuustyöryhmän tapaamisessa?
Voimia ukrainalaisille! Toivottavasti rauha palaa maahanne pian.🕊

Vastaa Viestiin