Pohjanmaalla paljastui jättimäinen huumerikosvyyhti

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

heka mäki
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 185
Liittynyt: Ke Elo 19, 2015 7:08 am

Pohjanmaalla paljastui jättimäinen huumerikosvyyhti

Viesti Kirjoittaja heka mäki » To Tammi 21, 2016 11:17 am

Vanhuksen lompakon anastusyritys paljasti Etelä-Pohjanmaalla jättimäisen huumerikosvyyhdin: ”Sattui olemaan näpsäkkä partio matkassa”

Julkaistu: 21.1. 9:45

Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella on paljastunut seudun historian isoin huumerikosvyyhti.
Rikos paljastui varsin erikoisella tavalla.

Pohjanmaan poliisi ja keskusrikospoliisi tutkivat Etelä-Pohjanmaalla paljastunutta poikkeuksellisen isoa huumerikosvyyhtiä kaikessa hiljaisuudessa viime syksynä. Poliisi ei ole tiedottanut asiasta omatoimisesti julkisuuteen, koska epäillyt rikokset linkittyvät ulkomaille. Tiedottaminen olisi saattanut vaarantaa poliisitutkinnan.

Poliisi epäilee, että Saksasta Suomeen on tuotu neljällä eri kerralla noin 25 kiloa amfetamiinia. Amfetamiini on tuotu pääosin öljynä, josta on jalostettu jauhemaista amfetamiinia. Epäillyt tuontikerrat ovat tapahtuneet vuoden 2014 marraskuun ja viime vuoden heinäkuun välisenä aikana.

– Huumeita on tuotu Saksasta Suomeen henkilöautoilla. Epäillyt ovat käyttäneet muun muassa Tukholma-Turku-laivareittiä, rikoskomisario Jari Räty sanoo keskusrikospoliisista.

Vyyhti paljastui erikoisella tavalla

Vyyhti lähti purkautumaan varsin erikoisella tavalla. Rikoskomisario Esa Uusi-Kakkuri kertoo Pohjanmaan poliisista, että poliisi pääsi rikollisten jäljille, kun yksi rikoksista epäillyistä miehistä yritti anastaa vanhalta naiselta lompakon Kurikan Jurvassa sijaitsevalla kioskilla.

Mies jäi kuitenkin teosta verekseltään kiinni. Lompakon anastusyritys tapahtui viime vuoden kesäkuun lopussa.

– Paikalla olleet kansalaiset toimivat ansiokkaasti. Sivulliset näkivät ja reagoivat tilanteeseen sekä juoksivat tämän miehen kiinni, Uusi-Kakkuri sanoo Ilta-Sanomille.

Sivulliset miehet pitivät epäiltyä kiinni ja poliisi tuli pienellä viiveellä paikalle. Paikalle tullut poliisipartio teki kotietsinnän miehen asuntoon. Asunnosta löytyikin suureksi yllätykseksi amfetamiinia, mikä johti ison rikollisliigan jäljille.

– Siinä sattui olemaan näpsäkkä partio matkassa, mikä ei tyytynyt siihen, että selvitetään tämä (anastusyritys) asia, vaan he kävivät miehen asunnolla tutustumassa. Ja sitten siellä suoritettiin kotietsintä. Sen yhteydessä löydettiin vähäinen määrä epäilyttävää ainetta (amfetamiinia) ja asiaa lähdettiin tarkemmin selvittämään, Uusi-Kakkuri sanoo.

Satojentuhansien eurojen arvo katukaupassa


Uusi-Kakkurin mukaan amfetamiini on jalostettu kemiallisin menetelmin öljystä jauhemaiseksi amfetamiiniksi Jurvassa sijaitsevissa yksityisasunnoissa.

– Jurva on entinen itsenäinen kunta ja suhteellisen pieni paikka. Se ei tulisi heti ensimmäisenä mieleen tämän tyyppisen huumausaineiden tyyssijana, Uusi-Kakkuri selvittää.

Poliisi sai takavarikoitua amfetamiinia noin yhdeksän kilon edestä. Poliisin epäilyksen mukaan 16 kiloa on siis päätynyt katukauppaan. Uusi-Kakkurin mukaan 25 kilon amfetamiinin arvo katukaupassa olisi ollut yhteensä satojatuhansia euroja, jopa miljoona euroa. Poliisilla ei ole rahaa takavarikossa.

– Tätä on pidetty erittäin hyvälaatuisena aineena, Uusi-Kakkuri sanoo.

Amfetamiinia on myyty eteenpäin pääasiassa Rannikko-Pohjanmaan alueella.

– Eli ei niinkään Etelä-Pohjanmaan alueella, jossa amfetamiinin valmistaminen on tapahtunut, Uusi-Kakkuri tähdentää.

21 sai syytteet

Pohjanmaan johtava kihlakunnansyyttäjä Peter Levlin on nostanut asiassa syytteet 21 ihmistä vastaan. Heistä kolme on ruotsalaisia, loput ovat suomalaisia. Kahdeksan syytettyä on tutkintavankeudessa.

Päärikosnimike on törkeä huumausainerikos, josta syytetään 11 ihmistä. Muita rikosnimikkeitä ovat muun muassa perusmuotoinen huumausainerikos, törkeä kotirauhan rikkominen, törkeä dopingrikos, laiton uhkaus ja ampuma-aserikos.

Huumerikosvyyhdin käsittely alkaa Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa Seinäjoella helmikuun alussa valmisteluistunnolla, jossa sovitaan käytännön asioista ja aikatauluista. Pääkäsittelyn on määrä alkaa helmikuun puolivälin tienoilla.

Uusi-Kakkurin mukaan rikoksista epäillyt ovat osittain kiistäneet ja myöntäneet teot. Hänen mukaansa epäillyillä on pääasiassa vähäistä rikostaustaa.

– Parilla kolmella henkilöllä on merkittävämpi rikostausta, Uusi-Kakkuri muotoilee.

Pääepäilyllä yhteyksiä Saksaan, Saksassa poliisi-isku tänään

Rädyn mukaan rikosvyyhdin pääepäilty on kuulunut Saksassa toimineeseen Conquistadors MC Cuxhaven-jengiin, jonka Saksan poliisi luokittelee rikollisryhmäksi. Conquistadors on Bandidos MC:n hangaround-asemassa oleva, eli kokelasjäsenasemassa oleva kerho.

Muilla Suomessa rikoksista syytetyillä ei ole yhteyksiä rikollisiksi luokiteltuihin jengeihin. Esitutkinnan mukaan pääepäilty on toiminut pääasiallisena huumeiden maahantuonnin järjestelijänä Suomeen.

– Hän oli epäilyksen mukaan yhteyshenkilönä huumeiden lähettäjiin Saksassa. Hän on esitutkinnan mukaan huolehtinut lisäksi maksujen maksamisesta Saksaan, Räty sanoo.

Suomen-haaran oikeuskäsittely alkaa siis vajaan kahden viikon kuluttua, mutta Saksan poliisi teki vasta tänään torstaina oman iskunsa Saksan päässä. Rädyn mukaan Saksan poliisi on ottanut tänä aamuna kiinni seitsemän epäiltyä huumausainerikoksista. Osa heistä kuuluu Conquistadors MC Cuxhaven-jengiin.

Saksan poliisi teki myös yksitoista kotietsintää epäiltyjen hallinnoimiin tiloihin sekä kahteen kerhotilaan. Alustavan tiedon mukaan kotietsinnöissä on löytynyt ainakin joitain ”asiaan liittyviä todisteita”.
Toimistorotta Turusta

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12421
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Pohjanmaalla paljastui jättimäinen huumerikosvyyhti

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Tammi 21, 2016 12:10 pm

heka mäki kirjoitti:
– Paikalla olleet kansalaiset toimivat ansiokkaasti. Sivulliset näkivät ja reagoivat tilanteeseen sekä juoksivat tämän miehen kiinni, Uusi-Kakkuri sanoo Ilta-Sanomille.

Sivulliset miehet pitivät epäiltyä kiinni ja poliisi tuli pienellä viiveellä paikalle.
Toivottavasti sivulliset miehet eivät saa syytettä katupartionnista :mrgreen:
- Ehken joku demaripoliitikko tuomitsee kiinnioton.

Muistan jostain lukeeneni, että ei pidä puuttua ilkeyksiin, vaan soittaa poliisille, joka saapuu paikalle heti. Tälläiset sivulliset miehet saattavat olla ajatusmaailmaaltaan vinoutuneita; persuja, äärioikeistoa, maahanmuuttokriittisiä

Olisikohan se pellepartio ottanut tuon lompakon rosvoajan kiinni, vai jatkaneet muina miehinä kattiloiden paukutusta ja yhteiskunnalle sekä tuolle vanhukselle irvailua, että mitäs läksit...
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
EjM
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 189
Liittynyt: To Loka 01, 2015 1:14 pm
Paikkakunta: Pohojanmaa

Re: Pohjanmaalla paljastui jättimäinen huumerikosvyyhti

Viesti Kirjoittaja EjM » To Tammi 21, 2016 12:47 pm

Olikohan se viime vuonna vai sitä edellisenä kun Jalasjärvellä jäi huumeveikot kiinni vanhan virvoitusjuomatehtaan tiloissa olevasta kasvattamosta.
Kuinkahan paljon näitä pientehtaita on peräkylissä lisää?
pohojalaaset opetti ruattalaasekki puhumaan ruattia

kanlaya
Tarkastaja Morse
Viestit: 954
Liittynyt: Ma Tammi 28, 2013 5:05 pm

Re: Pohjanmaalla paljastui jättimäinen huumerikosvyyhti

Viesti Kirjoittaja kanlaya » To Tammi 21, 2016 5:24 pm

EjM kirjoitti:Olikohan se viime vuonna vai sitä edellisenä kun Jalasjärvellä jäi huumeveikot kiinni vanhan virvoitusjuomatehtaan tiloissa olevasta kasvattamosta.
Kuinkahan paljon näitä pientehtaita on peräkylissä lisää?
Kyllä tää ny huolestutavalta vaikuttaa :shock:
Veikkaan et tää peli on menetetty,olisko aika tunnustaa tosiasiat :lol:
Viimeksi muokannut kanlaya, To Tammi 21, 2016 5:38 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

chadspill
Aloitteleva dekkari
Viestit: 544
Liittynyt: La Heinä 04, 2015 2:30 pm

Re: Pohjanmaalla paljastui jättimäinen huumerikosvyyhti

Viesti Kirjoittaja chadspill » To Tammi 21, 2016 5:27 pm

Suomenruotsalaitsehan ne siellä vain keppostelee Etelä-Pohjanmaalla?
2 200 euroa tienaavalle jää kuukaudessa 10 euroa aiempaa enemmän käteen.
Myös eläkeläisille on luvassa vastaava veronkevennys.
Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski on tyytyväinen 32 000 € kuukausipalkkaansa - "Minusta palkka on hyvä"
...

aripertti
Alibin satunnaislukija
Viestit: 123
Liittynyt: Ti Loka 09, 2012 1:52 pm

Re: Pohjanmaalla paljastui jättimäinen huumerikosvyyhti

Viesti Kirjoittaja aripertti » Pe Tammi 22, 2016 9:14 am

Vyyhti lähti purkautumaan varsin erikoisella tavalla. Rikoskomisario Esa Uusi-Kakkuri kertoo Pohjanmaan poliisista, että poliisi pääsi rikollisten jäljille, kun yksi rikoksista epäillyistä miehistä yritti anastaa vanhalta naiselta lompakon Kurikan Jurvassa sijaitsevalla kioskilla.
Kovat rahat taitaa tuossa busineksessä liikkua, kun pitää mummojen lompakoita yrittää pölliä :). Melko surkuhupaisaa...

primate
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 49
Liittynyt: Ti Maalis 27, 2012 5:38 pm

Re: Pohjanmaalla paljastui jättimäinen huumerikosvyyhti

Viesti Kirjoittaja primate » Pe Tammi 22, 2016 9:31 am

ILKKA

Jurvassa päämajaansa pitänyt huumeliiga saattoi marraskuun 2014 ja heinäkuun 2015 välisenä aikana touhuta valvonnan katveessa rauhallisessa ja melko syrjäisessä Jurvassa. Kymmeniä kiloja amfetamiinia liikkui Jurvan kautta ilman, että poliisilla oli käsitystä siitä, että tämän kokoluokan liiga oli toiminnassa sen alueella.

Jutussa on nostettu syyte 21 henkilölle. Raskaimmat syytteet koskevat törkeitä huumausainerikoksia. Syytettynä on sekä miehiä että naisia. Pääosa syytetyistä on nuoria ja mukana on useita 1990-luvun loppupuolella syntyneitä. Syytetyistä suuri osa asuu Etelä-Pohjanmaalla tai Vaasassa. Mukana on esimerkiksi pari järviseutulaista. Nimet ovat tyypillisiä suomalaisia nimiä lukuun ottamatta kolmea syytettyä ruotsalaista.

Jutun paikallisena tutkinnanjohtajana toiminut rikoskomisario Esa Uusi-Kakkuri Pohjanmaan poliisilaitoksesta sanoo, että liigan toiminta ei tullut poliisin silmille – epäilyttäviä ennakkomerkkejä ei ollut.

– Kyllä tämä tuli täydellisenä yllätyksenä.

Jurva näyttää olleen sopiva paikka siinä mielessä, että sitä ei mikään yhdistänyt suuren mittakaavan huumerikollisuuteen.

– Tekijät ovat asustaneet Jurvassa ja sitä kautta asia kulminoitu sinne. Jurva on pieni keskus ja yhteisö, jossa sinällään ei tulisi mieleen, että tässä mittakaavassa harjoitetaan huumerikollisuutta.

Päätekijäksi epäilty henkilö on Uusi-Kakkurin mukaan ollut muissa asioissa poliisin kanssa tekemisissä jo vuosikausia. Poliisille tuli kuitenkin yllätyksenä, että kyseinen henkilö oli mukana näin huomattavassa kuviossa.

Suuren huumeliigan toiminta ei aiheuttanut Jurvassa lieveilmiöitä, jotka olisivat tulleet näkyville sivullisille. Vaikka epäillyillä on jonkinlaisia yhteyksiä muihin rikollisryhmiin ja epäillyllä päätekijällä harrastuneisuutta moottoripyöräkerhoja kohtaan, toiminnasta ei Uusi-Kakkurin käsityksen mukaan koitunut vaaraa jurvalaisille.

– Arvioisin, että yleiseen turvallisuustasoon ei ollut merkittävää vaikutusta. Tietysti kun aineet ovat liikkuneet, siinä joitain jännitteitä saattaa syntyä. Meidän tiedossa sellaista ei kuitenkaan ole.

Jurvassa liiga ei näkynyt siksikään, että amfetamiinia ei ilmeisesti levitetty eteläpohjalaisia markkinoita varten. Markkinat olivat Rannikko-Pohjanmaalla.

Huumeita levitettiin mahdollisesti muuallekin. Käyttäjäkunta on Uusi-Kakkurin mukaan vakiintunutta ja laajaa.

– Käyttäjäkunnassa näkyy koko skaala ihmisiä ihan tavallisesta katunarkkarista sellaisiin ihmisiin, joiden ei edes epäilisi käyttävän amfetamiinia.

Ulkomailta öljynä tuodun amfetamiinin jalostus tapahtui Jurvassa. Tämäkään ei näkynyt ulkopuolisille.

– Amfetamiinin jalostaminen ei vaadi sellaista tilaa tai paikkaa, joka olisi millään tavalla silmiinpistävä. Toimenpiteitä on tehty ihan tavallisessa asunnossa.

Uusi-Kakkuri luonnehtii, että keskikoulun kemian hallitseva henkilö oppii tarvittavat taidot.

Huumeliigalla oli kansainvälinen ulottuvuus, mutta se oli vahvasti suomalaisissa käsissä. Uusi-Kakkuri sanoo, että liigan rakenteessa ei ole tässä mielessä poikkeuksellisuuksia.

– Lopputilanne ja tuotteen valmistus on yleensä paikallisilla.
Ilkassa oli hieman tarkennettu näiden epäiltyjen osalta.

chadspill
Aloitteleva dekkari
Viestit: 544
Liittynyt: La Heinä 04, 2015 2:30 pm

Re: Pohjanmaalla paljastui jättimäinen huumerikosvyyhti

Viesti Kirjoittaja chadspill » Pe Tammi 22, 2016 12:19 pm

Onkohan nämä näitä vasemmistonarkisteja vai mitä. Heillähän tuo pössy palaa kuin Toppilan piippu siihen mallin että ja makkarissa on ruohometsä kasvamassa. Jossain vaiheessa sitten siirtyvät syvempään kokemukseen kovien huumeiden muodossa.
2 200 euroa tienaavalle jää kuukaudessa 10 euroa aiempaa enemmän käteen.
Myös eläkeläisille on luvassa vastaava veronkevennys.
Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski on tyytyväinen 32 000 € kuukausipalkkaansa - "Minusta palkka on hyvä"
...

Nuori Sherlock
Alibin satunnaislukija
Viestit: 132
Liittynyt: Ti Maalis 25, 2014 3:45 am

Re: Pohjanmaalla paljastui jättimäinen huumerikosvyyhti

Viesti Kirjoittaja Nuori Sherlock » Su Tammi 24, 2016 2:46 pm

Voi voi..eiköhän tämä setti ole kuitenkin ihan muiden käsissä kuin vasemmistotyyppien. Mistä sitä tietää mutta aika vahva epäilys että ei vasemmistolaiset ole kuin tuon pössyttelyn kannalla tässä jutussa :lol:
Kaikki ei ole sitä miltä se näyttää

Kelju K. Kojootti
Sammakkoprofessori
Viestit: 435
Liittynyt: La Kesä 09, 2007 2:07 am

Re: Pohjanmaalla paljastui jättimäinen huumerikosvyyhti

Viesti Kirjoittaja Kelju K. Kojootti » Ti Tammi 26, 2016 3:52 pm

Varmaan kiitollisia tuon liigan muut jäsenet tuolle lompakonpöllijälle.

röntiäinen86
Alokas
Viestit: 29
Liittynyt: La Kesä 09, 2012 5:22 pm

Re: Pohjanmaalla paljastui jättimäinen huumerikosvyyhti

Viesti Kirjoittaja röntiäinen86 » To Helmi 11, 2016 2:02 am

Eikö kellään mitään uutta tietoo tästä????

Avatar
EjM
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 189
Liittynyt: To Loka 01, 2015 1:14 pm
Paikkakunta: Pohojanmaa

Re: Pohjanmaalla paljastui jättimäinen huumerikosvyyhti

Viesti Kirjoittaja EjM » To Helmi 11, 2016 11:34 am

Lähde: Ilkka-lehti 2.2.2016
Huumeliigan ruotsalaiset tunkeutuivat omakotitaloon
Saksalaismies kävi näyttämässä Jurvassa kädestä pitäen amfetamiinin valmistuksen niksit


HANNU PUROLA
Jurvassa toiminut huumeliiga ei poliisin mukaan aiheuttanut yleistä vaaraa järjestykselle, mutta kokonaan ilman konflikteja yhteisö ei selvinnyt. Kun liiga ajautui loppukesästä keskenään eripuraan, sijaiskärsijäksi joutuivat yhden pääsyytetyn vanhemmat. Raskaat syytteet saanut ruotsalaiskaksikko kävi vaasalaisessa omakotitalossa uhkailukäynnillä elokuussa 2015 etsimässä vaasalaismiestä tämän vanhempien kotoa. Syyttäjän mukaan kaksikko uhkasi polttaa talon.

Yksi ruotsalaisista myös ammuskeli Maalahdessa, mutta kohteena oli katukyltti. Tästä toukokuisesta tempauksesta mies sai syytteen vahingonteosta.
Pohjalaiset tarvitsivat oppia amfetamiinin valmistuksessa. Saksalaismies matkusti 9.1. Tukholmasta Turkuun. Mies poistui maasta 10.1. Jälkeensä mies jätti huumeita ja huumeosaamista. Haastehakemuksen mukaan hän valmisti Jurvassa 9,5 kiloa amfetamiinia, jonka vaasalaisista koostunut liigan ydin myi eteenpäin.
Saksalaismiehen kokkailua vierestä seuranneet oppivat niksit niin, että kun toukokuussa 2015 Jurvaan tuotiin seuraava erä amfetamiinin valmistukseen tarvittavia aineita, valmistus sujui omin ja ruotsalaisvoimin.
Saksalainen ei ole syytettynä Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa. Saksan poliisi on tehnyt omia kiinniottojaan Saksassa.
Syytetyillä ollut selvityshaluja
Kahden syytetyn saaminen oikeuden eteen näytti valmisteluistunnossa epävarmalta

HANNU PUROLA
Maanantaina Jurvan amfetamiinijutun valmisteluistunnossa ilmeni, että ainakin kahden syytetyn saaminen oikeuden eteen vaikuttaa epävarmalta. Syksyllä kaksi päivää kiinniotettuna olleen 1992 syntyneen vaasalaismiehen tuloista ja menoista ei ole tietoa.
– Mikä mies ja missä kulkee, oikeuden puheenjohtaja Jorma Isotalo kysyikin valmisteluistunnon aikana.

Vuonna 1977 syntynyt isokyröläismies taas piilottelee jo aiemmin saamaansa vankeusrangaistusta ja hänen saamisensa oikeuden eteen saattaa olla ongelmallista.
Varsinaiseen oikeudenkäyntiin on varattu neljä päivää 16.2. alkaen. Syytekohtia on 37 ja syytettyjä 21, joten sujuvan käsittelyn järjestäminen ei ole ongelmatonta. Oikeus pyrkii siihen, että vastaajia ei kuljetettaisi turhan päiten saliin. Moni vastaaja kuitenkin tuodaan paikalle ainakin kolmena päivänä.

Oikeudenkäynti pyörii syyttäjän näytön ympärillä. Vastaajien omaa todistelua ei ole tulossa.
Maanantain istunnossa paikalla oli vain yksi vastaajista, vuonna 1995 syntynyt ruotsalaismies. Lisäksi 1980 syntynyt vaasalaismies oli videoyhteydessä Turun vankilasta.
Kahdeksan syytettyä on vangittuina. Ensimmäinen kiinniotto tapahtui 26.6.2015, jolloin kiinni jäi 1981 syntynyt vaasalaismies. Hänen kauttaan juttu alkoi aueta niin, että esimerkiksi kaksi ruotsalaisepäiltyä otettiin kiinni Ruotsissa elokuussa. Päätekijäksi epäilty 1980 syntynyt mies otettiin kiinni elokuun viimeisenä päivänä ja vangittiin 4. syyskuuta.
Syyttäjä vaatii 13 syytetylle ehdottomia vankeusrangaistuksia, neljälle ehdollisia vankeusrangaistuksia ja kolmelle sakkorangaistuksia. Suurin osa pääsyytetyistä on pyrkinyt edistämään jutun selvittämistä, minkä syyttäjä toivoo otettavan huomioon tuomioita annettaessa.

Juttu kokonaisuuden käsittely alkaa dopingaineilla. Johtava kihlakunnansyyttäjä Peter Levlin katsoo pääepäillyn tuoneen maahan, myyneen ja välittäneen suuren määrän dopingaineita syyskuun 2014 ja kesäkuun 2015 välisenä aikana. Syytetty on esitutkinnassa tunnustanut teon.
Amfetamiinin osalta jutun alku on marraskuussa 2014, jolloin pääepäilty ja 1980 syntynyt vaasalaismies ovat syyttäjän mukaan hankkineet ja tuoneet maahan 1,3 kiloa amfetamiinia saksalaismiehen kautta. Vaasalaismies itse ja Jurvassa asunut vaasalaispariskunta ovat myyneet aineet. Osa asiakkaista on jutussa syytettyinä.

Tammikuussa 2015 toiminta on syytteen mukaan kertaheitolla paisunut valtavaksi. Pääepäilty ja 1980 syntynyt vaasalaismies ovat hankkineet ja kuljetuttaneet saksalaismiehen kautta maahan huumeita, amfetamiiniöljyä sekä amfetamiinin valmistamiseen tarvittavia aineita. Näistä aineista saksalaismies on Jurvassa valmistanut 9,5 kiloa amfetamiinia.
Välillä amfetamiinin myynnissä mukana ollut vaasalaispariskunta yritti hankkia myytäväksi Saksasta ekstaasia, mutta tilattu ja maksettu 400 tabletin erä jäi Saksan tullin haaviin.
Alkukesästä 2015 kokkaushommiin ei enää tarvittu saksalaismiestä, vaan maahantuodut tarveaineet jalosti amfetamiiniksi pääepäilty, vaasalaispariskunta ja ruotsalaiskaksikko. Erästä tuli 5,25 kiloa amfetamiinia. Suuri osa meni myytäväksi 1979 syntyneelle vaasalaismiehelle, jonka maastokätköstä löytyi 3,88 kiloa amfetamiinia.
pohojalaaset opetti ruattalaasekki puhumaan ruattia

Avatar
EjM
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 189
Liittynyt: To Loka 01, 2015 1:14 pm
Paikkakunta: Pohojanmaa

Re: Pohjanmaalla paljastui jättimäinen huumerikosvyyhti

Viesti Kirjoittaja EjM » To Helmi 11, 2016 11:42 am

pohojalaaset opetti ruattalaasekki puhumaan ruattia

Nimenomaan
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: To Helmi 11, 2016 5:53 pm

Re: Pohjanmaalla paljastui jättimäinen huumerikosvyyhti

Viesti Kirjoittaja Nimenomaan » Ke Helmi 24, 2016 10:56 am

Ei aukea tuo Ilkan linkki.

Nyt on ÖT:ssä ollut pari juttua missä kerrottu enemmän tästä ns. päähenkilöstä joka näitä amf.kauppoja alkuunsa teki Saksassa. Häntä kutsutaan nimellä "Peter" lehdessä. Kuitenkin hänestä kerrotaan niin paljon yksityiskohtaisia asioita vuosien takaa, joten näin pienissä piireissä uskon henkilöllisyyden kuitenkin selviävän suht. helposti. Mielenkiintoinen juttu tämä myös siltä kannalta että tulee hyvin esille miten ahneen palkka on mitä on, ja miten älyttömän helposti tyhmyys tiivistyy ryhmässä. Jos ketään kiinnostaa voin suomentaa lehtijutut pääpiirteittäin tänne? Olen nyt puh. kautta, kun on sopiva hetki istua tietokoneen ääreen voin laittaa ne tänne.

Avatar
Scruffy
Scooby Doo
Viestit: 648
Liittynyt: Pe Kesä 21, 2013 8:19 pm

Re: Pohjanmaalla paljastui jättimäinen huumerikosvyyhti

Viesti Kirjoittaja Scruffy » To Helmi 25, 2016 3:18 am

Nimenomaan kirjoitti:Ei aukea tuo Ilkan linkki.

Nyt on ÖT:ssä ollut pari juttua missä kerrottu enemmän tästä ns. päähenkilöstä joka näitä amf.kauppoja alkuunsa teki Saksassa. Häntä kutsutaan nimellä "Peter" lehdessä. Kuitenkin hänestä kerrotaan niin paljon yksityiskohtaisia asioita vuosien takaa, joten näin pienissä piireissä uskon henkilöllisyyden kuitenkin selviävän suht. helposti. Mielenkiintoinen juttu tämä myös siltä kannalta että tulee hyvin esille miten ahneen palkka on mitä on, ja miten älyttömän helposti tyhmyys tiivistyy ryhmässä. Jos ketään kiinnostaa voin suomentaa lehtijutut pääpiirteittäin tänne? Olen nyt puh. kautta, kun on sopiva hetki istua tietokoneen ääreen voin laittaa ne tänne.
Pistä tulemaan kun joudat.
Jail's not so bad. You can make sangria in the toilet. Course, it's shank or be shanked.

Vastaa Viestiin