Tulli löytänyt karfentaniilia

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
Luupää
Sherlock Holmes
Viestit: 3542
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Tulli löytänyt karfentaniilia

Viesti Kirjoittaja Luupää » Ti Heinä 18, 2017 3:53 pm

'
Siinä uusi sana opeteltavaksi. Mikähän vakiintuu tämän myrkyn kauppanimeksi. Kafe? Kolo?

Ärjyä emmettä näyttäisi olevan.

https://yle.fi/uutiset/3-9727781
18.7.2017

Tulli on takavarikoinut Suomessa uutta erittäin vaarallista lääkeainetta karfentaniilia. Huumaava lääkeaine on vaikutuksiltaan vahvin tunnettu opioidi.

Tullin valvontajohtaja Hannu Sinkkonen varoittaa, että kyseessä on hyvin vaarallinen lääkeaine.

– Vähäisenä määränäkin pelkkä aineen käsittely voi johtaa kuolemaan. Tervesriski on huomattava, Sinkkonen sanoo.

Tullin takavarikot tehtiin alkukesän aikana, ja aineet löydettiin postiliikenteestä. Tulli ei tarkenna, kuinka monta takavarikkoa on kaiken kaikkiaan tehty.

– Tällä hetkellä puhutaan tuhansien käyttöannoksien takavarikosta, Sinkkonen sanoo.

Karfentaniili on laboratorio-oloissa valmistettu synteettinen opioidi, joka on fentanyylijohdos. Aine on jopa 10 000 kertaa morfiinia voimakkaampaa, eikä ihmiselle voida annostella turvallista käyttöannosmäärää. Aikuisen ihmisen tappava annos karfentaniilia on noin 0,03 milligrammaa. Esimerkiksi aikuisen tappava annos heroiinia on 30 milligrammaa ja tuhat kertaa morfiinia voimakkaamman fentanyylin noin kolme milligrammaa.

Laillisesti karfentaniilia käytetään eläinlääkkeenä, esimerkiksi suurten eläinten tainnuttamiseen.

Sinkkonen pitää todennäköisenä sitä, että karfentaniili voi päätyä Suomessa katukauppaan.

– Pidän sitä erittäin realistisena. Karfentaniilia on myyty Euroopassa muuna huumaavana aineena. Se on halpaa, ja käyttöannokset ovat pieniä. Kauppa kiinnostaa voittojen takia, Sinkkonen sanoo.

Tullin mukaan pimeillä kauppapaikoilla verkossa karfentaniilin tukkumääristä saa noin tuhatkertaisen tuoton. Karfentaniilia myydään laittomasti verkkokaupoissa jauheena ja nesteeseen liuotettuna.

Sinkkosen mukaan on riski, että karfentaniilia päätyy käyttäjälle myös vahingossa.

– Jos tilaa aineita nettikaupasta, ei välttämättä tiedä, mitä saa. Kun tilaa jotain muuta, voi saada vahingossa karfentaniilia.

Karfentaniili on keskushermostoa lamaannuttava aine, ja sen vuoksi karfentaniili voi aiheuttaa äkillisen kuolemaan johtavan tukehtumisen. Lääkeaine imeytyy myös hengityksen ja ihokosketuksen kautta elimistöön.

Karfentaniilia ei ole luokiteltu huumausaineeksi YK:n yleissopimuksessa eikä Suomessa kansallisesti. Suomessa karfentaniili katsotaan lääkeaineeksi.

Aineen takavarikkoja on tehty tänä vuonna myös muissa EU-maissa, kuten Ruotsissa, Belgiassa, Latviassa, Liettuassa, Virossa ja Isossa-Britanniassa.
Tätähän epäiltiin olevan Moskovan teatterikaappauksen lopettamisessa käytetyssä kaasussa. Se ainakin oli tehokasta tavaraa: sitä kun johdettiin ilmastointisysteemin kautta sisään niin toista sataa sisällä ollutta kuoli saman tien, ja kaasun vaikutuksiin myöhemmin on saattanut kuukahtaa vielä satakunta henkilöä lisää.

Nyt saatavana hyvin varustetuista myyntipisteistä myös suomessa!
Kun linkität niin kopioi teksti samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.

Avatar
Luupää
Sherlock Holmes
Viestit: 3542
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Tulli löytänyt karfentaniilia

Viesti Kirjoittaja Luupää » Ti Heinä 18, 2017 4:18 pm

'
Jotkut vikkelät ovat tainneet jo kokeilla että minkälaiset hurmat aineella heltiää.

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005295114.html
18.7.2017

ERITTÄIN vaarallinen, huumaava karfentaniili-lääkeaine on voinut tappaa sen käyttäjiä myös Suomessa. Kahdesta vainajasta on löydetty ainetta viime vuoden loppupuolella.

Karfentaniili ei kuitenkaan yksin aiheuttanut kuolemia, sillä molemmista vainajista havaittiin oikeuslääketieteellisessä ruumiinavauksessa myös muita vaarallisia aineita.

”Karfentaniililla on hyvinkin voinut olla merkittävä vaikutus kuolemaan, mutta myös muut aineet ovat voineet vaikuttaa siihen”, sanoo THL:n oikeuskemisti Pirkko Kriikku.

Kriikun mukaan karfetaniini on niin voimakas aine, että aina kun sitä löydetään vainajasta, se on todennäköisesti ollut merkittävällä tavalla aiheuttamassa kuolemaa.

Tulli tiedotti tiistaina takavarikoineensa useita eriä karfentaniilia ja varoitti aineen vaarallisuudesta.

”Käyttömäärissä mitattuna takavarikko on erittäin iso”, Tullin valvontajohtaja Hannu Sinkkonen sanoo.

Tullin tiedossa on karfentaniilin käyttöön liittyviä kuolemantapauksia myös muualla EU:n alueella.

HS kertoi sunnuntaina Yhdysvaltojen historian pahimmasta huume-epidemiasta. The New York Timesin keräämien ennakkotietojen mukaan viime vuonna yliannostukseen kuoli yli 59 000 amerikkalaista.

Yliannostuksien karmeaan määrään liittyy Yhdysvalloissa muun muassa se, että heroiinin on viime vuoden aikana korvannut katukaupassa opioidipohjainen fentanyyli.

Se on kymmeniä kertoja heroiinia vahvempaa.

Myös Suomesta havaittu karfentaniili-lääkeaine kuuluu fentanyylien ryhmään. Lääkeaine on 10 000 kertaa morfiinia tehokkaampaa ja vahvin tunnettu opioidi.

Lääkeaine vaikuttaa muiden fentanyylien tapaan keskushermostoon lamaannuttavasti ja voi aiheuttaa äkillisen kuolemaan johtavan tukehtumisen.

Tulli on takavarikoinut ainetta muun muassa postiliikenteestä. Lähetysten alkuperä on Tullin tiedossa, mutta Sinkkonen ei tässä vaiheessa halua kommentoida sitä tarkemmin.

”Grammoissa mitattuna puhutaan suhteellisen pienistä määristä lääkeainetta. Aineen käyttöannokset ovat kuitenkin erittäin pieniä, ja siksi takavarikoissa on kyse useasta tuhannesta käyttöannoksesta”, Sinkkonen sanoo.

AINEEN tuonti Suomeen on Sinkkosen mukaan verrattain uusi ilmiö, mutta karfentaniilin käytöstä on ollut viitteitä jo aikaisemmin.

Keskusrikospoliisin rikostekninen laboratorio on löytänyt näytteistä karfentaniilia parisen kertaa ennen Tullin takavarikkoja. Ensimmäinen tapaus oli viime vuoden marraskuussa.

Tullin takavarikoita voi pitää Sinkkosen mukaan huolestuttavana, koska Suomessa lääkeainetta saatetaan myydä jonain muuna huumaavana aineena. Tällöin ihmiset eivät tiedä käyttävänsä karfentaniilia.

Karfentaniili on halpaa, ja siitä saa suurimmat katteet, jos sitä myydään toisena aineena ostajan tietämättä. Pimeissä nettikaupoissa tukkumääristä saa jopa tuhatkertaisen tuoton.

Ainetta myydään laittomasti jauheena ja nesteeseen liuotettuna.

PELKKÄ aineen käsittely on vaarallista, koska lääkeaine imeytyy elimistöön myös hengityksen ja ihokosketuksen kautta.

”Huumaaviin tarkoituksiin käytettävien lääkeaineiden käyttöannokset ovat myös erittäin pieniä, mikä tekee yliannostuksen riskistä huomattavan.”

Vain noin 0,03 milligramman annos karfentaniilia riittää tappamaan ihmisen.

Vastaavasti aikuisen ihmisen tappava annos heroiinia on 30 milligrammaa, tuhat kertaa morfiinia voimakkaamman fentanyylin noin kolme milligrammaa.

SUOMESSA karfentaniili katsotaan lääkeaineeksi, eikä sitä ole luokiteltu huumausaineeksi myöskään YK:n yleissopimuksessa.

Maailman terveysjärjestö WHO harkitsee marraskuun kokouksessa, ehdottaako se karfentaniilin luokittelemista huumausaineeksi.

Suomessa seurataan WHO:n linjausta ja harkitaan sen jälkeen, luokitellaanko se kansallisesti huumausaineeksi, kertoo ylitarkastaja Katja Pihlainen lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimeasta.

”Moni maa on jo luokitellut sen jo huumausaineeksi ja huomattavan moni ei ole”, Pihlainen sanoo.

Laillisesti karfentaniilia käytetään maailmalla eläinlääkkeenä esimerkiksi norsujen ja muiden suurten eläinten tainnuttamiseen. Fimean mukaan Suomessa ainetta ei käytetä kuin korkeintaan tutkimustyössä.

”Aine ei ole perusolemukseltaan laitonta. Väärinkäyttäjän näkökulmasta tässä on aikamoinen ero, koska salakuljetusrikoksen maksimirangaistus on kaksi vuotta. Törkeän huumausainerikoksen maksimituomio nousee puolestaan kymmeneen vuoteen”, Sinkkonen sanoo.

YHDYSVALLOISSA karfentaniili on ollut esillä muun muassa taajaan järkytystä herättäneessä tapauksessa, jossa perheen lapset löysivät kodistaan vanhempansa yliannostukseen kuolleina Daytonissa. Kuolettava yhdistelmä oli kokaiini ja karfentaniili. Uutiskanava CNN:n uutinen tapauksesta täällä.
Kun linkität niin kopioi teksti samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.

Avatar
On Anoi Kaa
Fitz ratkaisee
Viestit: 6739
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Tulli löytänyt karfentaniilia

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ke Heinä 19, 2017 9:30 am

Pitääkö tämä oikeasti paikkaansa? Siis ettei tuomita törkeästä huumausainerikoksesta?
Aine ei ole perusolemukseltaan laitonta. Väärinkäyttäjän näkökulmasta tässä on aikamoinen ero, koska salakuljetusrikoksen maksimirangaistus on kaksi vuotta. Törkeän huumausainerikoksen maksimituomio nousee puolestaan kymmeneen vuoteen”, Sinkkonen sanoo.
Muistelesin, ettei kemikaalin tarkan yhdisteen tarvitsisi olla listalla, jos vaikutusmekanismi sama kuin tunnetummilla. Jotain tämäntyyppistä lakimuutosta tai tulkintaa väännettiin ainakin joku v sitten, kun piristeenä käytettyjä tutkimuskemikaaleja alkoi tulvia tuoliin läjäkaupoin erilaisia, mutta toiminnaltaan samanlaisia.


Siinä poliisi-/tullinuuskijan nokka turtuu lopullisesti, jos tällaisen kätkön löytää. Eikä taida tämän käsittelijöillä enää näkyä niitä sairaan laihoja olisi-voinut-olla pelottavannäköisiä rotukoiria. Eikä kotikissoja.

Venäjän teatteriterroristien ja kaapattujen lamauttamiskaasu kävikin mielessä, kun eilen törmäsin minijuttuun tästä karfentaniilista. Siis mietin, että mitähän helvettiä se oli. Eivät tosin tainneet tietää silloin itsekään, koska eivät viitsineet sairaaloihin tietoa välittää. Näin ainakin aikanaan uutiset kertoivat. Kiitos tiedosta Luupää.

Kohta joku fuusiosodan täydellinen asiantuntijatoimittaja kertoo, että tämä on Venäjän uusin keino vaikuttaa Suomen sisäisiin asioihin ja suomalaiset ovat tietämättään hengittäneet tätä jo vuosia. Poliitikot ovat lisäksi saaneet extra-annokset smurffilimppareihinsa liuotettuna. Tämä selittäisi osaltaan meidän suomalaisten kyvyttömyyttä reagoida maata piinaaviin ongelmiin.

Tämäkin kemikaali, kuten valtaosa "uusista" h-aineista, on peräisin Aasiasta ja osaavat siksi varoa sekä käyttävät usein hengityssuojaimia liikkuessaan.
...

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4589
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Tulli löytänyt karfentaniilia

Viesti Kirjoittaja URSA » Ke Heinä 19, 2017 3:26 pm

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/arti ... si/6508214
SS: Huumepoliisit ja tullitarkastajat ottavat käyttöön hengityssuojaimet - uusien huumeiden vahvuudet kasvaneet ennätyssuuriksi

Kotimaa Julkaistu 19.07.2017 05:05

Poliisille hengityssuojaimet huume-etsinnöissä.

Poliisit alkavat käyttää huumerikoksiin liittyvissä kotietsinnöissä nykyistä herkemmin hengityssuojaimia, Savon Sanomat uutisoivat.

Syynä tähän ovat havainnot uusista, aiempaa vahvemmista huumeista ja laittomista lääkeaineista.

Osa niistä voi aiheuttaa vakavan myrkytysvaaran jo ihokontaktista tai ainetta hengittäessä.

Myös tulli tarkistaa suojautumisohjeensa mahdollisten huumelähetysten käsittelyssä.

Uusin tulokas on maailman vahvin tunnettu opioidi


Poliisi joutuu käsittelemään huumeita esimerkiksi etsinnöillä asuntoihin, autoihin, postilähetyksiin tai maastokätköihin.

– Nyt on selvää, ettei enää voi nuuskaista oudosta purkista, mitähän siellä mahtaa olla, rikoskomisario Juha Korhonen Itä-Suomen poliisista kertoo.

Muun muassa Kuopiossa huumekauppiaiden kotietsinnöistä on jo paljastunut vaarallisia happoja ja uusia huumekemikaaleja.

Tullin mukaan Suomessa on on löytynyt viime aikoina useita vaarallisia lääkekemikaaleja.

Uusin löytö on karfentaniili, joka on vaikutuksiltaan maailman vahvin tunnettu opioidi. Pienikin ihokosketus voi aiheuttaa vakavia oireita.

Korhosen mukaan myös poliisikoirien ohjaajien kanssa täytyy käydä uusien aineiden ominaisuuksia läpi.

Vahvuus kasvanut myös kannabiksessa


Euroopan huumausaineiden seurantakeskus EMCDDA:n tietojen mukaan huumeiden vahvuus on kasvanut ennätyksellisen suureksi koko Euroopassa. Havainto koskee myös perinteisiä huumeita kuten kannabista ja ekstaasia.

EMCDDA-viraston mukaan kannabiksen vahvuus on noussut, koska Marokossa ja Albaniassa on otettu käyttöön uusia voimakkaita kasvilajikkeita sekä tehostettu tuotantotekniikkaa.

Muissa aineissa vahvuuksien koventuminen johtuu valmistuskemikaalien hyvästä saatavuudesta Itä-Euroopassa sekä uusien halpojen aineiden tuontivyörystä Kiinasta.

Avatar
On Anoi Kaa
Fitz ratkaisee
Viestit: 6739
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Tulli löytänyt karfentaniilia

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ke Elo 02, 2017 12:58 pm

Seuraavassa karfentanyylistä hieman lisätietoja.
Luupää kirjoitti:Tätähän epäiltiin olevan Moskovan teatterikaappauksen lopettamisessa käytetyssä kaasussa. Se ainakin oli tehokasta tavaraa: sitä kun johdettiin ilmastointisysteemin kautta sisään niin toista sataa sisällä ollutta kuoli saman tien, ja kaasun vaikutuksiin myöhemmin on saattanut kuukahtaa vielä satakunta henkilöä lisää.
Karfentaniilin käyttö Moskovan teatterikaappauksessa

Jäi kaivelemaan tuo teatterikaappaajien ja yleisön lopetus Moskovassa venäläiseen tyyliin ja kas perkelettä, siitähän löytyi ihan englanninkielistäkin tietoa teoksesta Wax, Becker &
Curry ja teos Unexpected "gas" casualties in Moscow: a medical toxicology perspective..
Muistan uutisissa puhutun, että käytettiin kaasua, vaikka todellisuudessa karfentaniilin kaltaisia nukutuskaasuja käytetään aerosolina. Teoksessa ei voitu faktisesti kertoa mitä opioidia teatterissa käytettiin, mutta yleisin arvio on, että käytettiin venäläistä Kolokol-1-aerosolia, joka sisälsi karfentaniilia tai vastaavaa 3-metyylifentanyyliä.

Nopean vaikutuksensa ja terapeuttisen indeksin(10600[karfentaniili] vs 300[fentanyyli]) johdosta karfentaniili on tehokas tyrmäysaine. Wax et al. kertoo, että seudun ensiapuklinikoita ja sairaaloita oli tuolloin kehoitettu hankkimaan opioidi-antagonisteja(=opioidien vasta-ainetta), mutta FSB ei kertonut kuitenkaan sairaaloihin, että miksi tai mitä ainetta he tulisivat käyttämään. Koska tietoa ei ollut, riittävää määrää naloksonia/naltreksonia ei ollut tilanteen tullessa käytettävissä, eikä sitä edes kaikille osattu ollenkaan antaa. Jos karfentaniili oli ainoa vaikuttava aine (tätä ei tosin koskaan ole vahvistettu), aerosolia hengittäneiden kuolinsyy oli hengitysdepressio. Näin mekaaninen tekohengitys yhdistettynä opioidiantagonistihoitoon olisivat todennäköisesti estäneet useita kuolemia. Kaikki, jotka ovat työskennelleet Venäjällä, tietävät tämänkaltaisen toiminnan olevan tavallista maassa, jossa ennen kaikki oli yhteistä ja mistään ei ollut yksilö vastuussa. Sitä sitten palvoi täällä iso idioottilauma.

En muista kuulleeni vastaavanlaista ratkaisua käytetyn missään muussa kaappaustilanteessa, ajatus ja itse nukutusisku teatteriin olivat loistavia, mutta vasta jälkihoidon puute aiheutti katastrofin. Olisikohan Ranskan poliisi voinut estää ainakin pahimmat kidutukset, ehkä myös kuolemia islamiterroristien hirmuteossa Pariisin Bataclan-teatterissa? Tapahtumilla on paljon yhteistä ja ranskalaiset olisivat todennäköisesti järjestäneet aerosolia hengittäneiden ensiavun paremmin kuin naapurimaassamme.

Karfentaniilista yksityiskohtaisempaa tietoa

Potenttia tavaraa karfentaniili todellakin on, ohessa esimerkkilaskelma:
LD50-arvoa* ei ole tiedossa, mutta kun useissa lähteissä kerrotaan aineen olevan 100 x potentimpaa kuin fentanyyli, niin laskemalla voidaan arvioida suht luotettavasti. Toki ihmiselle ei ole LD-50 arvoja fentanyylistäkään, mutta käytetään tässä apinasta saatuja kuolleisuusarvoja, niiden kun arvioidaan olevan lähellä ihmisen arvoja. Kun LD50[fentanyyli] on 0,03 mg/kg, niin karfentaniilla se on 0,0003 mg/kg(kun oletetaan olevan 100xpotentimpi). Tällöin 21 mikrogrammaa karfentaniilia ottaneista 70 kg ihmisistä kuolee 50% eli uutisissa kerrottu tieto siitä että vain 0,03 mg karfentaniilia riittää tappamaan ihmisen vaikuttaa pitävän hyvin paikkaansa.

Tappavista annoksista puhuttaessa on toki huomioitava se, että pitkäaikaisella vahvojen opiaattien käytöllä on merkittävä vaikutus toleranssiin eli isoja annoksia käyttävä narkkari ei nytkähdä karfentaniilista yhtä herkästi kuin "opioidineitsyet", kuten vaikkapa aineelle vahingossa altistuvat.

Karfentaniilin käyttö eläimiin

Karfentaniilin kauppanimi on Wildnil ja myös suomalaiset eläinlääkärit ovat ainetta käyttäneet. Karfentaniilia käytettiin myös Discovery-kanavan Animal Cops: Houston, From cages to comfort**(youtube, n. kohdassa 10:45) -jaksossa, missä nukuttivat idioottieläintenhamstraajan pitämän täysikokoisen harmaakarhun hunajaan sekoitetulla karfentaniililla ja kuljettivat sen turvallisesti eläintarhaan, lääkäri kertoi aineen imeytyvän nopeasti ikenien kautta. Karfentaniilia käsitellyt eläinlääkäri piti suojahanskoja ja painotti niiden tärkeyttä ainetta käsitteleville.

*=LD50-arvo: ”Lethal Dose, 50%”. LD50-kokeen kehitti J. W. Trevan vuonna 1927. Tavallisesti LD50 ilmoitetaan tietylle antotavalle ja eläimen ruumiinpainoon suhteutettuna. Karfentaniili syntetisoitiin ensi kerran 1974 Belgiassa ja siksi natsit eivät voineet tuottaa tärkeää tutkimustietoa tästä aineesta, kuten tekivät monesta muusta lääketieteellisestä asiasta.

**=(Ohjelmaa ei kannata katsoa, jos eläinten huono kohtelu tuottaa pahaa oloa, reilu annos karfentaniilia olisi pitänyt antaa tuolle eläinrääkkääjälle aka eläinten häkittäjälle).

Loppuun vielä "hauska" yksityiskohta teatterikaappauksesta: Erikoisjoukot teloittivat jokaisen aerosolista tajuttoman olleen kaapparin, kovasti kritisoitu toiminta perusteltiin ainoana keinona estää muslimiterroristien räjähteiden aktivointi heidän herätessään unestaan. Nyt eivät sitten heränneet, eikä pommitkaan räjähtäneet.
...

Avatar
Luupää
Sherlock Holmes
Viestit: 3542
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Tulli löytänyt karfentaniilia

Viesti Kirjoittaja Luupää » Pe Marras 17, 2017 3:37 pm

https://yle.fi/uutiset/3-9935968
Fariinisokerilla jatkettu tappava huume leviää Suomessa – voi imeytyä ihon läpi

17.11.2017

Poliisi on takavarikoinut Kaakkois-Suomessa huomattavan määrän huumausainetta, joka sisältää karfentaniiliä. Poliisi epäilee, että huumausainetta on levitetty Kaakkois-Suomen kautta myös muualle Suomeen. Karfentaniilia on takavarikoitu ainakin kymmeniä grammoja.

– Se on tappavaa tavaraa. Yliannostuksen vaara on suuri. Se voi imeytyä myös ihon läpi, eli sitä ei tarvitse käyttää. Aineen käsittely riittää, kertoo rikoskomisario Tuomas Pöyhönen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisin mukaan ainetta on jatkettu fariinisokerilla, jolloin huumausaine muistuttaa hajultaan ja ulkonäöltään fariinisokeria. Poliisi ei kerro paikkakuntaa, jolta aine on löydetty. Yksi henkilö on vangittu.

Huumausaineen käyttöön liittyy vakava yliannostuksen vaara. Se on vaikutuksiltaan vahvin tunnettu opioidi. Laillisesti karfentaniilia käytetään eläinlääkkeenä, esimerkiksi suurten eläinten tainnuttamiseen.

Tulli takavarikoi lääkeainetta viime kesänä. Tuolloin aine löytyi postiliikenteestä. Poliisi kertoo, että ainetta on myyty Suomessa mahdollisesti heroiinina. Aiemmin tänä syksynä Aamulehti kertoi, että karfentaniilia oli löytynyt vainajista Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella.

Karfentaniili on laboratorio-oloissa valmistettu synteettinen opioidi, joka on fentanyylijohdos. Aine on jopa 10 000 kertaa morfiinia voimakkaampaa, eikä ihmiselle voida annostella turvallista käyttöannosmäärää. Aikuisen ihmisen tappava annos karfentaniilia on noin 0,03 milligrammaa. Esimerkiksi aikuisen tappava annos heroiinia on 30 milligrammaa.

Karfentaniili on keskushermostoa lamaannuttava aine, ja sen vuoksi karfentaniili voi aiheuttaa äkillisen kuolemaan johtavan tukehtumisen. Lääkeaine imeytyy myös hengityksen ja ihokosketuksen kautta elimistöön.

Karfentaniilia ei ole luokiteltu huumausaineeksi YK:n yleissopimuksessa. Sen sijaan Suomessa kansallisesti karfentaniili katsotaan huumeeksi. Luokitus lääkeaineesta huumeesta on Suomessa tehty tällä viikolla.
Nopsaan tuli huumeluokitus. Hyvä niin.
Kun linkität niin kopioi teksti samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.

Haibox
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 157
Liittynyt: Ti Heinä 25, 2017 8:10 pm

Re: Tulli löytänyt karfentaniilia

Viesti Kirjoittaja Haibox » Pe Marras 17, 2017 6:49 pm

Kauan sai olla kyseinen myrkky pelkkänä lääkeaineena suomessa. Löytyyköhän suomesta paljonkin tämmöisiä "eläinlääkäreitä":

Kanadalaisviranomaiset löysivät sattumalta 42 kilogramman erän karfentaniili, josta jo hiekanjyvän kokoinen annos on tappava.

Kanadalaisviranomaiset saivat aiemmin syksyllä häkähälytyksen asuntoon Pickeringissä lähellä Torontoa.

Asunnon tarkastuksen yhteydessä viranomaiset kiinnittivät huomiota salaperäiseen valkoiseen ja keltaiseen jauheeseen, jota löytyi kymmeniä kiloja talon kellaritiloista. Pian paljastui, että jauheesta 42 kiloa oli karfentaniilia. Se on maailman voimakkainta opioidia. Kyse oli Kanadan suurimmasta karfentaniililöydöstä.

Löydön yhteydessä pidätettiin 33-vuotias mies, jonka hallussa oli karfentaniilin lisäksi 33 asetta.

Aine on niin voimakasta, että jo yksin pieni hiekan- ja suolanjyvän kokoinen pala riittäisi tappamaan ihmisen. Se on 10 000 kertaa morfiinia vahvempaa.

Yhdysvaltojen huumepoliisi DEA on todennut aineen olevan ”järjettömän vaarallista”. Aineeseen on törmätty katukaupassa heroiiniin sekoitettuna. Karfentaniilia on pelätty käytettävän myös kemiallisissa aseissa.

Pelkkä aineen käsittely on vaarallista, koska se imeytyy elimistöön myös hengityksen ja ihokosketuksen kautta.

Karfentaniili kehitettiin 1970-luvulla Belgiassa ja sitä on käytetty suurten eläinten tainnuttamiseen. Venäjän erikoisjoukkojen on arveltu käyttäneen karfentaniilia myös Moskovan Duprovkan teatterin kaappauksen vapautusyrityksessä. Rynnäkössä kuoli noin 130 panttivankia.

Karfentaniili on kylvänyt yliannostuksia ja kuolemaa siellä missä sitä on löydetty esimerkiksi heroiiniin sekoitettuna.

Esimerkiksi Cincinnatissa aineen epäillään aiheuttaneen 174 ihmiselle yliannostuksen kuudessa päivässä. Jotkut heistä kuolivat.

Myös Kanadassa huumekuolleisuuden pelätään kasvavan ja yhä useammalla huumeidenkäyttäjistä on löytynyt jäänteitä karfentaniilista.

Uutistoimisto AP:n aiemmassa selvityksessä on ilmennyt, että karfentaniilia on saanut ostettua Kiinasta ilman kysymyksiä noin 2 400 euron kilohintaan.

Juttu jatkuu:
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005446582.html

Kiva kemiallinenase. :roll:

putsari
Hercule Poirot
Viestit: 2126
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Tulli löytänyt karfentaniilia

Viesti Kirjoittaja putsari » La Marras 18, 2017 12:31 am

Siinä olisi aine jota voisi alkaa tarjoamaan vieroitushoidossa narkeille.
annaanna kirjoitti:
To Syys 26, 2019 12:59 pm

”Saatana rajat kiinni kyllä muhmutti asetta pelkää sekin elukka”

napalanko
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 214
Liittynyt: La Marras 05, 2016 6:52 pm

Re: Tulli löytänyt karfentaniilia

Viesti Kirjoittaja napalanko » La Marras 18, 2017 12:54 am

Toivottavasti ei turhautuneet muslimi-ystävämme keksi sotkea tuota vaikkapa elintarvikkeisiin...

stalkkeri
Sammakkoprofessori
Viestit: 480
Liittynyt: Ma Syys 21, 2015 5:36 pm

Re: Tulli löytänyt karfentaniilia

Viesti Kirjoittaja stalkkeri » La Marras 18, 2017 12:57 am

Ai että.
Lisää kuolemia palstalle eli topikkeja kiihtyvään tahtiin :(

L. Ron Bumqvist

Re: Tulli löytänyt karfentaniilia

Viesti Kirjoittaja L. Ron Bumqvist » La Marras 18, 2017 7:52 pm

putsari kirjoitti:Siinä olisi aine jota voisi alkaa tarjoamaan vieroitushoidossa narkeille.
Pitäisikö tätä tarjota mielestäsi myös alkoholisteille, vai mihin olit ajatellut vetää rajan, kuka addikteista saa elää ja kuka ei?

Vastaa Viestiin