Tulli paljasti suuren khat-huumeen välitysrenkaan

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

katupoika
Philip Marlowe
Viestit: 1188
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 6:05 pm
Paikkakunta: päihdehelvetti

Viesti Kirjoittaja katupoika » La Tammi 26, 2008 2:17 am

Doctor Lecter kirjoitti:En tietenkään. Härre kuud!
Juuri sitähän sä ehdotit:

"Koulujen ala-asteelle voitaisiin tuoda tätä autuaaksi tekevää tavaraa näytille ja ehkä jopa kotiin vietäväksi ja siellä isän tai äidin opastuksella ja valvonnassa käyttää."

Sarkasmia? Eli paskaa läppää, kuten sanoin heti alkuun, jonka jälkeen aloitit kinaamisen. Ja ton sä sanoit ennen mun kahvivertausta. Enkä todellakaan ite antaisi pikkulapsille kahvia juotavaksi. Kofeiini aiheuttaa vahvaa fyysistä riippuvuutta.
Mutta jos se on sama kuin kahvi, kuten kerroit, niin miksi sitä ei voida laillistaa?
Nimenomaan. Miksi ei?
Miksiköhän tuo päihdelinkki-sivusto on ihan toista mieltä asiasta. Huume?
Huumeeksi sitä kutsutaan, koska se on laiton päihde. Täytyyhän sen päälle lyödä leima. Mielialalääkkeitä kutsutaan lääkkeiksi, vaikka yhtälailla ne ovat huumeita - laillisia vain.

Ed
Poliisikoira Rex
Viestit: 563
Liittynyt: Su Heinä 29, 2007 11:52 pm

Viesti Kirjoittaja Ed » La Tammi 26, 2008 4:55 am

Monessako Tohtorin alustuksessa khat on murheellisten tapahtumasarjojen liikkeellepanevana voimana alkkoholiin verrattuna?
Is it not fine to dance and sing
while the bells of death do ring?

otus
Columbo
Viestit: 2380
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 7:00 pm
Paikkakunta: Youranus

Viesti Kirjoittaja otus » Ma Tammi 28, 2008 6:06 pm

Tulli on kertonut paljastaneensa mittavan ja järjestäytyneen khat-huumeen salakuljetusketjun.Organisaation epäillään tuottaneen Suomeen jopa 6 600 kiloa khatia vuoden 2005 alusta lähtien.

Asiasta kertoo Eteläinen tullipiiri maanantaisessa tiedotteessaan. Jutun päätekijän epäillään saaneen vuoden 2005 alusta rikoshyötynä lähes 1,33 miljoonaa euroa.

Organisaation toiminta on ollut ammattimaista ja järjestelmällistä. Khat on salakuljetettu Suomeen ilmasiltaa pitkin Saksasta Suomeen. Khat-rahaa on lähetetty Keniaan, Hollantiin ja Saksaan useiden eri henkilöiden välityksellä yli 225 000 euroa.

Tullin esitutkinnassa on tutkittu noin 40 henkilön osalta huumausainerikoksia ja rahanpesurikoksia. Näistä noin 30 henkilöä on tavoitettu ja lähetetty syyttäjälle syyteharkintaan. Viisi epäiltyä on vangittuina todennäköisistä syistä epäiltyinä törkeistä huumausainerikoksista.

Khatin määrä kymmenkertaistunut

Vaikka huumetta pääsi tullin läpi Suomeen suuria määriä, tulliylitarkastaja Tiina Tahvanainen arvioi, että Helsinki-Vantaan lentokentän tulli toimii tehokkaasti.

- Vuosittain jää kiinni noin 200 huumekuriiria. Kaikkien Schengen-alueelta saapuvien matkustajien tarkastaminen on mahdotonta, Tahvanainen sanoo.

Tullin tilastojen mukaan takavarikoidun khat-huumeen määrä on tällä vuosituhannella kasvanut yli kymmenkertaiseksi. Viime vuoden kolmannen neljänneksen loppuun mennessä tulli oli takavarikoinut noin 2 500 kiloa khatia. Mieto, pureskeltava huumausaine on etenkin itäafrikkalaisten maahanmuuttajien suosiossa.

Yle on vähän myöhässä tän uutisen kanssa, mut se tuosta selviää että määrä oli 6600kiloa, ois siinä ollu mustallepojalle jyrsittävää..
Jos alkaa pännii, niin anna bannii..

Vastaa Viestiin