Estonia

Erilaiset salaliittoteoriat tänne.
Muulle foliohattuilulle on "Huu Haa" osasto

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Kummisetä
Ran-tan-plan
Viestit: 384
Liittynyt: Ma Joulu 16, 2019 4:52 pm

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja Kummisetä »

napalanko kirjoitti:
Ti Syys 29, 2020 7:40 pm
Kummisetä kirjoitti:
Ti Syys 29, 2020 6:40 pm

Nuo visiirin keskellä olevat vauriot on tulleet osumasta keulabulppiin.
On mahdottomuus että 55 tonnia painava visiiri aiheuttaisi sen vaurion joka videolla näkyy, siihen vaaditaan asiantuntijan mukaan 500-600 tonnin voima
500-600 tonnin voima, on eri asia kuin 500-600 tonnin paino...
Olenko muuta väittänyt? - Tuo 500-600 tonnin voima saadaan aikaan (edelleen asiantuntijan mukaan) esim siten että 1000 tonnin painoinen alus ajaa 4 solmun nopeudella laivan kylkeen.
Asiallinen kirjoitti:
Ma Marras 02, 2020 4:23 pm
Varmaa on luultavasti vain se, että päihteet liittyivät asiaan.

Avatar
sikakoira
James Bond
Viestit: 7683
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Hermione kirjoitti:
Ti Syys 29, 2020 8:27 pm
On kyllä mielenkiintoista, miksi jonkin aluksen törmäys kylkeen on haluttu salata ja menty tässä vielä niin äärimmäisyyksiin ettei matalassa merenpohjassa maanneesta laivasta evakuoitu ruumiita, sen sijaan julistettiin hautarauha.

Uppoamispaikalle pölähti hetkessä niin suuri määrä laivoja, että yksi vaurioitunut sukellusvene pinnassa olisi havaittu varmasti.
Mikäli laivan upotti Ruotsin tilaama uusi ylpeys niin siitä ei ehkä haluttu puhua varsinkin kun suurinosa uhreista muistaakseni tuli Ruotsista. Ihan loogista tuo salailu halu. Selkeästi vaikutaa että asia tosiaankin haluttiin piiloon rahtaamalla tonnikaupalla soraa paikanpäälle.

Tuo Japanilaisen aluksen kohtalo oli vähän vastaava kun sukellusvene ei jäänyt edes paikanpäälle pelastustöihin mikä luonnollisesti olisi pitänyt tehdä.

Ihan hyvin voi kuvitella tilanteen missä on harjoiteltu jotain hätänousua ja tultu sitten kylkeen.
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

ammattiamatööri
Ran-tan-plan
Viestit: 388
Liittynyt: Ma Syys 14, 2020 5:03 pm

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja ammattiamatööri »

Joo oma logiikka lähtee siitä, että Ruotsi tässä on nyt koittanut salailla jotain. Jotain sieltä on myös noudettu mitä se sitten on ei sitä taida kovin moni tietää. Mutta joku osallisuus Ruotsilla on tähän turmaan. Tuskin on tahallaan alusta upottanut mutta kun ei vaan kestä päivänvaloa hommat niin siihen se vähän jääkin. Dokkari kertoo todella yksityiskohtaisesti miten tuolla käsiteltiin asioita pian uppoamisen jälkeen. Meinasi tippua melkein hampaat suusta kun näin kaikki videopätkät kuinka isoa se salailun määrä on ollut. Jäi oikeastaan lähinnä monttu auki ei riitä edes sanat kertomaan. Ja siis suurin kysymys: Miksi näin jos kerta onnettomuudessa ei ollut mitään nähtävää ja laiva vaan upposi kun keulaportti lähti myrskyssä irti ja upotti samalla koko paatin ennätysajassa. Nyt edelleen sama villi veikkaus: Ruotsin hallinto on kusessa ja pahemman kerran. Nyt ei enää riitä selittelyt

Keskitien Kulkija
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 247
Liittynyt: Ti Syys 29, 2020 8:15 pm

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja Keskitien Kulkija »

Vastavalkeasta löytyy mielenkiintoinen artikkeli vuodelta 2016 (linkattu tässäkin ketjussa ohimennen vuosi sitten). Saksalaisen asianajajan Henning Witten ja toimittaja Drew Wilsonin teorioissa oli molemmissa sukellusveneen kanssa törmäys yhtenä mahdollisuutena. Koko juttu luettavissa:

https://vastavalkea.fi/2016/09/28/tahta ... v-estonia/

Lihavoinnit ja lyhentely omia.

Henning Witten esittämät teoriat

Saksalainen asianajaja (Rechtsanwalt), oikeustieteen tohtori Henning Witte on esittänyt kirjassaan M/S Estonia sänktes: nya fakta och teorier om Estoniagate (1999) Estonian katastrofiin johtaneista syistä neljä eri teoriaa: teoria A. Felix-raportti; teoria B. USA salakuljettaa radioaktiivisia aineita ja aseita; teoria C. Venäjän mafia kiristää suojelurahoja; teoria D. Yhdistelmäteoria. (Kirjaa kirjoittaessaan Witte katsoi, että teoria D oli lähimpänä totuutta. Sen vuoksi tässä esityksessä tehdään selkoa nimenomaan tuosta teoriasta....

.....Asianlaita saattoi teorian mukaan olla myös niin, että oli päästy käsiksi Paldiskissa sijainneen sukellusvenetukikohdan atomiaseisiin. Mainitussa tukikohdassa on ollut kokonainen aktiivinen reaktori. Aseet olisi sitten vahvasti vartioituina kuljetettu virolaisesta sotilastukikohdasta Estoniaan (huomion välttämiseksi kahdella virolaisella siviilikuorma-autolla). Kuljetuksen perillemenoa olivat turvaamassa ruotsalaiset sukellusveneet. Väitetään, että Estoniaa seurasi myös venäläinen sukellusvene. Teorian mukaan venäläinen sukellusvene estääkseen Estonian pääsyn Tukholmaan törmäsi Estoniaan vesilinjan alapuolella. (Tarkoituksena oli pakottaa Estonia palaamaan Tallinnaan.)

Viimeksi mainitussa skenaariossa ensimmäinen reikä Estonian runkoon kannen 0 kohdalla olisi syntynyt sukellusveneen törmäyksestä. Toinen reikä olisi aiheutunut räjähdyspanoksesta aluksen sisällä. Mahdollista on myös, että aluksella räjäytettiin kaksi räjähdyspanosta, koska eloonjääneet matkustajat ovat kertoneet kahdesta pamauksesta (två smällar) parin minuutin välein.

Witten mielestä Ruotsin hallituksen pikainen päätös Estonian hylyn betonikatteesta (josta hankkeesta jouduttiin lopulta luopumaan) on vahva indisio sen puolesta, että asiassa on jotakin salattavaa. Witte ihmettelee myös Ruotsin poliittisten puolueiden, erityisesti kokoomuksen (Moderaterna) ja sosialidemokraattien, yhteisymmärrystä Estonia-asiassa. Tavallisestihan esimerkiksi juuri kokoomus ja sosialidemokraatit ryhtyvät keskinäiseen kinasteluun pienimmästäkin syystä.

Edellä esitetyn teorian mukaan Ruotsi on joutunut peittelemään totuutta Estonian katastrofista USA:n painostuksesta.....

Drew Wilsonin teoria

Kirjassaan The Hole: Another look at the sinking of the Estonia ferry on September 28, 1994 (2006) toimittaja Drew Wilson toteaa Estonian uponneen noin 35 minuutissa eli nopeammin kuin kolmen torpedon Itämeren pohjaan upottama saksalaisalus Wilhelm Gustloff tammikuussa 1945. (Wilhelm Gustloffin uppoaminen meren pohjaan kesti noin 50 minuuttia.) Wilson osoittaa kirjassaan, miten 1900-luvulla ennen Estoniaa uponneista laivoista kaikki ne, jotka olivat uponneet vajaassa tunnissa (= vähemmässä kuin 60 minuutissa), olivat törmänneet johonkin esineeseen (Empress of Ireland vuonna 1914, Don Juan 1980, European Gateway 1982, Admiral Nakhimov 1986, Jupiter 1988, Salem Express 1991, Royal Pacific 1992) tai niissä oli tapahtunut räjähdys (Brittanic vuonna 1916) tai ne oli torpedoitu meren syvyyksiin (Lusitania vuonna 1915 ja Wilhelm Gustloff 1945).

Drew Wilsonin selvitysten mukaan ainoa alle tunnissa uponnut alus, jonka osalta virallisesti väitetään, ettei se törmännyt mihinkään esineeseen (esimerkiksi sukellusvene) tai ettei siinä tapahtunut räjähdystä tai ettei sitä torpedoitu, olisi Estonia (mikäli mainitut väitteet pitäisivät Estonian osalta paikkansa).

Wilsonin mukaan kahdeksan (8) autokannen (= kannet 2-3) alapuolisella matkustajahyttikannella (kansi 1) oleskellutta matkustajaa on kertonut kannen 1 käytävälle tunkeutuneesta vedestä. Kukaan heistä ei kertonut, että vesi olisi tunkeutunut kannelle 1 autokannelta eli kansilta 2–3. (Kannelle 1 tunkeutuneen veden oli siten täytynyt tulla kannen 1 alapuolelta eli kannelta 0.)

Wilsonin kirjassa on valokopio USA:n kansallisen turvallisuusviraston (National Security Agency; NSA) 20.1.2004 päivätystä kirjeestä, jossa NSA kieltäytyy antamasta Wilsonille mitään tietoja kolmesta Estoniaa koskevasta asiakirjasta, koska tiedon antaminen voisi aiheuttaa vakavaa vahinkoa kansalliselle turvallisuudelle (”to cause serious damage to national security”).

Drew Wilsonin kirjan huhtikuussa 2006 päivätyn esipuheen mukaan kirjan edellytys on yksinkertainen: Estonian rungossa oli vesilinjan alapuolella aukko (”breach of integrity”), joka helpotti pikaista uppoamista Itämeren pohjaan. Esipuheessaan Wilson toistaa keskeisen väittämänsä mahdollisimman yksiselitteisesti: ”The Estonia had a hole.” (Estoniassa oli reikä.)
Ottamatta sen enempää kantaa ydinaseisiin, mafioihin ym. varmaa on se, että salailu ja todisteiden maton alle lakaisu, jota erityisesti Ruotsi harjoitti, on tehty kaikkea muuta kuin yhteinen etu ja totuuden julki tuominen mielessä. Lisäksi NATOn läsnäolo alueella tapahtumien aikaan tuskin on ollut sattumaa. Kysymyksiä on noussut roppakaupalla pintaan ja monessa maassa on paljon hyvästä syystä vihaisia ihmisiä, jotka ovat saaneet lisävahvistusta epäluuloilleen ja haluavat saada vastauksia heidän läheistensä kohtaloa koskien. Taitaa vaan edelleen olla niin, että sisäinen ja ulkoinen paine tulee pitämään jatkossakin asiasta tietävät hiljaisina ja lehdissäkin keksitään pian jotain muuta otsikoitavaa...

Avatar
sikakoira
James Bond
Viestit: 7683
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

^
Muutenhan tuo olisi ihan varteenotettava teoria mutta salailu pilaa sen aika totaalisesti. Mikäli niin olisi käynyt nii olisi kyllä käännetty maat ja mannut ja laitettu Venäjä vastuuseen. Tuo reikä nimittäin ei kyllä ole huomaamatta jäänyt tutkijoilta alunperin. Siksi alus haluttiin peittää betoniin.
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

Keskitien Kulkija
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 247
Liittynyt: Ti Syys 29, 2020 8:15 pm

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja Keskitien Kulkija »

sikakoira kirjoitti:
Ti Syys 29, 2020 9:34 pm
^
Muutenhan tuo olisi ihan varteenotettava teoria mutta salailu pilaa sen aika totaalisesti. Mikäli niin olisi käynyt nii olisi kyllä käännetty maat ja mannut ja laitettu Venäjä vastuuseen. Tuo reikä nimittäin ei kyllä ole huomaamatta jäänyt tutkijoilta alunperin. Siksi alus haluttiin peittää betoniin.
Ei kait täysin mahdottomien asioiden listalla myöskään se, että olisi ollut länsimaista rautaa asialla. Olisi perin outoa jos NATOn merisotaharjoituksessa ei olisi ollut myös sukellusvene(itä) mukana. Yleensä niiden sijainneista ei huudella, perustuuhan koko aselajin idea piilossa pysyttelemiseen. En jaksa alkaa syvemmin kaivelemaan, että onko jonkun muun (NATO)maan sukellusveneitä korjailtu telakalla -94 syksyllä. Villi haku tämä(kin), mutta monesti totuus on tarua ihmeellisempää, ja tässä tapauksessa se taru on jo kuultu joten totuutta odotellessa. En vielä laita kuoharia pakkaseen, tiedä vaikka tässäkin haettaisiin Palmemainen puolivillainen "loppukaneetti" jotta saataisiin massat pois utelemasta.
https://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_52535.htm

Cooperation began when Sweden joined the Partnership for Peace (PfP) programme in 1994 and the Euro-Atlantic Partnership Council (a multilateral forum for dialogue which brings together all Allies and partner countries in the Euro-Atlantic area) in 1997.

Sweden is one of six countries (known as ‘Enhanced Opportunity Partners’¹ under the Partnership Interoperability Initiative) that make particularly significant contributions to NATO operations and other Alliance objectives. As such, the country has enhanced opportunities for dialogue and cooperation with the Allies.

ammattiamatööri
Ran-tan-plan
Viestit: 388
Liittynyt: Ma Syys 14, 2020 5:03 pm

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja ammattiamatööri »

Keskitien Kulkija kirjoitti:
Ti Syys 29, 2020 9:11 pm
Ottamatta sen enempää kantaa ydinaseisiin, mafioihin ym. varmaa on se, etä salailu ja todisteiden maton alle lakaisu, jota erityisesti Ruotsi harjoitti, on tehty kaikkea muuta kuin yhteinen etu ja totuuden julki tuominen mielessä. Lisäksi NATOn läsnäolo alueella tapahtumien aikaan tuskin on ollut sattumaa. Kysymyksiä on noussut roppakaupalla pintaan ja monessa maassa on paljon hyvästä syystä vihaisia ihmisiä, jotka ovat saaneet lisävahvistusta epäluuloilleen ja haluavat saada vastauksia heidän läheistensä kohtaloa koskien. Taitaa vaan edelleen olla niin, että sisäinen ja ulkoinen paine tulee pitämään jatkossakin asiasta tietävät hiljaisina ja lehdissäkin keksitään pian jotain muuta otsikoitavaa...
Voi se näinkin mennä. Enkä yhtään ihmettelisi jos asia pienen "tutkinnan" jälkeen lakaistaisiin maton alle. Ruotsi täysin haluton edelleenkään tekemään yhtikäs mitään joten ainoa mitä keksin on se, että uudet sukellukset vaikka jonkun kolmannen maan tutkijaryhmän toimesta. Näistähän lätkitään vissiin kunnon tuomiot jos menet paikalle sen maan kansalaisena joka on hautarauhan allekirjoittanut. En usko sekuntiakaan sitä teoriaa, että nämä kolme maata nyt yhtäkkiä kaivavat totuuden esiin. Tai jos kaivavat niin jää ne todisteet lukkojen taakse. Joten edelleen oma toiveeni: Hautarauha kumotaan ja nyt sinne hylylle kunnon kalustolla. Se on ainoa tapa saada faktaa tiskiin ja se fakta pitää tuoda koko kansan tietoon. Muussa tapauksessa täyttä paskaa suoraan sanottuna.

Chili
Nikke Knattertton
Viestit: 850
Liittynyt: To Elo 04, 2011 9:31 am

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja Chili »

Estonian uppoamisen eteneminen on todella poikkeuksellinen.

Ensinnäkin yhdestäkään aiemmin tai sen jälkeen uponneesta laivasta ei ole irronnut keulaporttia. Ja toisekseen yksikään laiva ei ole uponnut keulaporttinsa kanssa. Kummallinen sattuma.

Jotain hämärää tässä varmasti on.

ammattiamatööri
Ran-tan-plan
Viestit: 388
Liittynyt: Ma Syys 14, 2020 5:03 pm

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja ammattiamatööri »

Koitetaas nyt vielä kerran: Virallinen totuus Estonian uppoamisesta on keulavisiiri ja sen pettäminen myrskyn seurauksena. Keulavisiirin seurauksena lähti sitten keulaportti ja plaa plaa alukseen tuli vettä voimalla sisään joten no can do.

Virallisessa raportissa hämää se mikä on tuossa dokkarissakin mainittu, että ehkä aluksen olisi pitänyt nopeammin vetää vettä sisään mutta samalla jäädä pinnalle kellumaan ylösalaisin. Ehkä tunneiksi ehkä jopa päiviksi kuka tietää. Tuskin kukaan.

Nyt löydettiin se reikä. Se reikä on ilmeisesti dokumentoitu jo vuonna 1997 ellei jopa aikaisemmin. Miksei reiästä ole mainintaa ollut missään ennen tätä dokkarilöytöä? Miksi virallinen totuus ei sanallakaan puhu tästä omassa tutkintaraportissaan? Mitä salattavaa siinä itse reiässä siis on? Edelleen jos keulavisiiriteoria olisi kunnon teoria niin mikä on estänyt tutkintakomissiota vain kertovan, että keulavisiiri irtosi ja sitten vetäisi jostain syystä x sen reiän runkoon? Ei mitään mainintaa tästä reiästä missään virallisissa tutkimuksissa. Syitä voi hakea toki vaikka kuinka pitkältä, mutta kyllä nyt lähtee omat ajatukset aika laukalle. Salailun määrä on ollut valtava. Mutta miksi se salaaminen tehtiin kerta mitään salattavaa ei pitäisi olla?

Avatar
sikakoira
James Bond
Viestit: 7683
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

No nih, tulihan tuo nyt sitten katseltua ja eipä tuossa hirveästi vaihtoehtoja käytännössä jää. Hieno dokkari kokonaisuudessaan joka on paha mennä sivuuttamaan ihan vain olankohautuksella. Kysymyksiä jää lähinnä kuka , miksi ja minkätakia asiat haluttiin visusti salata.

Sukellusvene teoria on nyt vahvoilla. Sitten odotellaan niitä hyytäviä selittelyitä kuinka joutomaan kippaaminen tuhopaikan päälle on itseasiassa aiheuttanut nuo vauriot eikä mitään syytä jatkotoimiin ole. Ei mitään nähtävää, jatkakaa . :lol: .

Olihan siinä hyviä pointteja kuten se että silminnäkijähavainto sukellusveneestä jätettiin täysin huomioimatta loppuraportissa ja silminnäkijähavainnot tapahtumien kulusta poikkesivat siitä mitä loppuraporttiin kirjattiin. Kovat paukahdukset autokannen alla josta vettä alkoi tulemaan sisätiloihin.
Konemiesten havainnot keularampin paikoillaan olemisesta ja veden tihkumisesta sitä kautta jne.....

Tulee vähän 9/11 fiiliksiä tästä keissistä :lol:
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

Arkipäiväinen
Alokas
Viestit: 20
Liittynyt: Pe Syys 25, 2020 3:21 pm

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja Arkipäiväinen »

Tuosta Naton sotaharjoituksista "ihan siinä vieressä" aina välllä täällä mainitaan. Ne järjestettiin Pohjanmerellä Norjan ja Englannin välisillä vesillä, eli ei ihan siinä kulman takana.

Dokkarissa heitetään tuo sukellusveneskenaario ilmaan lähinnä spekulaatiotasolla ja nyt täällä puhutaan suurin piirtein minkä merkkisestä sukelluusveneestä on ollut kyse. Itse odotin dokumentilta vähän enemmän, mutta kyllähän tuo kuvan saaminen oli iso askel eteenpäin, jos uusi tutkimus lopulta saadaan käyntiin. Mikseivät käyttäneet vähän enempää aikaa ja tutkineet reikää kunnolla, kun olivat sinne asti vaivautuneet.

Itselle ehkä parasta antia oli tuo selviytyneiden lähettämä valitus loppuraportin virheellisyydestä, johon sitten ei reagoitu mitenkään. Tämän olin jo kokonaan unohtanut. Loppuraportin mukaan kaikkia on haastateltu, mutta kuten tässä kävi hyvin ilmi, paskanmarjat.

Ehkäpä tuo aiemmin jo laittamani linkki uutiseen laivan moottorien irtoamisesta selittää myös tuon reiän muodostumisen (ja samalla silmäniskua niille, jotka sokeasti uskovat kaiken mitä media meille syöttää):

”Estonian konemiehet kertoivat tänään, että Estonian autokannen keulaportti aukesi merenkäynnissä ennen laivan kallistumista. Vettä tulvi autokannelle sellaiselle voimalla, että muun muassa laivan koneet irtosivat ja iskeytyivät Estonian takaosaan, jolloin alus nousi miltei pystyyn.” MTV3

https://www.youtube.com/watch?v=MR-MROwKuiU (28:30)

Nämä siis ovat ne hermannit, joiden kokemusten ja selostusten perusteella tuo koko keulaporttiteoria lyötiin lukkoon,

Porfiry
Alokas
Viestit: 30
Liittynyt: To Elo 13, 2020 11:18 pm

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja Porfiry »

Arkipäiväinen kirjoitti:
Ke Syys 30, 2020 2:18 am
Tuosta Naton sotaharjoituksista "ihan siinä vieressä" aina välllä täällä mainitaan. Ne järjestettiin Pohjanmerellä Norjan ja Englannin välisillä vesillä, eli ei ihan siinä kulman takana.
Heh, samaa asiaa piti itsekin tulla kirjoittamaan. Naton tiedotteen mukaan harjoitus järjestettiin Tanskan ja Norjan välissä Skagerrakin salmessa. Mukana oli tosiaan myös Venäjä. Eiköhän tuolta mene sellainen suunnilleen vuorokausi merta pitkin että ehtisi Estonian uppoamispaikalle.

Että eipä se mikään ihme ole, ettei noita harjoituksissa olleita Naton aluksia ollut auttamassa pelastustöissä...

e18
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 42
Liittynyt: To Syys 24, 2015 5:54 pm

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja e18 »

Tuli katsottua ohjelma loppuun ja jotenkin nyt jäi vaisuksi omaan makuun tuo viimeinen jakso.

Oli omaan makuun aivan liian puhdas laiva pohjassa. Reikä kyljessä kohdasta tuli lähinnä työmaan metallinkeräyslava mieleen missä on metallia sikin sokin ja syksyn sadevedet mitä vähän kepillä hämmennetään niin saadaan aikaan oikea tunnelma.

Jos olisi mun dokkari ja hommaisin kuvaajat ja laivat ja muut niin olisin kyllä ottanut laivasta ihan yleiskuvaa ja lisäksi kun on noinkin puhas olisi filmille saatu Estonia Tallinn tekstit kyllä perästä. Myös avonainen keula ja leikatut kaiteet olisi ollut kyseisellä videolla. Nyt kaikki puuttuu niin kyllä ainakin mulle herää kysymyksiä ohjelmaa kohtaan että onko koko hylylle ikinä mitään robottia edes lähetetty sukellukselle.

Nyt se vedenalainen osuus jäi tosi tyngäksi yhden reijän esittelyksi ja tuntui että sukellusvene teoriaa koitettiin pakkosyöttää katsojalle ilman muita vaihtoehtoja.

Avatar
sikakoira
James Bond
Viestit: 7683
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Ehkäpä tuo aiemmin jo laittamani linkki uutiseen laivan moottorien irtoamisesta selittää myös tuon reiän muodostumisen
Niin siis ne moottorit imaisivat sen reijän siihen kylkeen ja se muuten vain jäi huomaamatta sitten virallisissa tutkimuksissa. :lol:
Muutenkin kuulostaa kyllä aika rajulta legendalta tuo irtoaminen :lol: Laivakin oli pystysuorassa vai miten se nyt menikään. Puhallutettiinkohan noita sällejä missään vaiheessa. :wink:


Kyllä tää nyt aika selvä homma taitaa olla eikä tuohon oikein mitään muuta järkeenkäypää kyllä keksi kuin sen sukellusvene teorian. Täysin selvät törmäys jäljet joten räjähteetkin voi unohtaa. Uskon silminnäkijähavaintoon joka salattiin loppuraportista. :wink:

Kyllä tuolla aika paljon sitä vedenalaista liikennettäkin on ihan rutiinisti usealla maalla. En epäile juurikaan etteikö näin olisi käynyt.
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

RL11/6
Aloitteleva dekkari
Viestit: 500
Liittynyt: Pe Elo 07, 2020 9:53 am

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja RL11/6 »

Paldiskissa olivat venäläiset touhuamassa ennen Estonian upoamista: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000003367828.html

Sieltä ei siis ainakaan mitään muuta kuin radioaktiivista jätettä ollut tarjolla. Mitä hyötyä reaktorin viemisestä edes olisi ollut?

Ydinasetukikohdatkin oli aika varmasti vartioituja ja tyhjiä ydinaseista. Näitä ydinohjuksia oli mm. Keila-joassa, Tartossa, Unikülassa, Haapsalussa, Piirsalussa, Tapassa ja monessa muussa paikassa. Lisäksi Sillamaessa oli joku uraanirikastamo.

Unikülassa oli ympäristökatastrofi maahan laskettujen saasteiden vuoksi. Samoin oli Keila-Joassa ja monessa muussa paikassa. Yleensä ryssät tyhjensivät rakettipolttoaineet ja kaikki muut paskat maahan lähtiessään. Mutta mitään ydinteknologiaa ei varmasti jäänyt heidän jälkeensä. Ydinaseiden kuljettaminen pois Virosta alkoi itseasiassa jo 80-luvulla.

Mitä sotamateriaalia sitten Estonialla kuljetettiin? Ehkä jonkunlainen Novitchoklaboratorio? Biologisia aseita? Ohjuslaulaisuun liittyvää tietoa USA oli saanut vakoilutietona koko kylmän sodan ajan, joten sillä tiedolla se ei tehnyt mitään, eikä semmoisen tiedon kuljettamiseen oltaisiin tarvittu kuorma-autoa, vaan yksi korppu olisi riittänyt.

Jotain asemateriaalia kuitenkin kuljetettiin. Tämä tieto voisi olla aika ratkaiseva. Jos Estonian uumenissa on uraania ja kobolttia, se huomattaisiin mittareilla.

Lurankoja sisältävä konttikin sieltä saattaa löytyä: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000003310257.html

Mitä semmoista olisi voinut olla, mistä USA olisi ollut kiinnostunut entisessä neukkumaassa ja jota ei oltaisiin tajuttu viedä emämaahan?

Vastaa Viestiin