Nyrkkeilyn tuomarointi

Erilaiset salaliittoteoriat tänne.
Muulle foliohattuilulle on "Huu Haa" osasto

Valvoja: Moderaattorit

Brendon
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: La Helmi 09, 2019 6:08 pm

Nyrkkeilyn tuomarointi

Viesti Kirjoittaja Brendon »

Mitä mieltä olet? Uskotko että nyrkkeilyssä otteluiden tuloksia on järjestelty, kun tuomareilla on aika vapaat kädet päättää voittajat miten haluavat?

GET RIGHT
Armas Tammelin
Viestit: 78
Liittynyt: Pe Maalis 16, 2018 1:46 am

Re: Nyrkkeilyn tuomarointi

Viesti Kirjoittaja GET RIGHT »

Tämähän on kyllä ihan selvä asia ja julkinen salaisuus nyrkkeilypiireissä. Eräs suomalainenkin nyrkkeilijä on voittanut Suomen maalla matseja, joissa ihan selvästi vastustaja oli parempi. Kaikki nyrkkeilyä seuraavat varmasti tietävät mistä puhun. Tapahtuu tätä maailmallakin.

Käytännössä on vain mahdotonta todistaa ellei tyyliin nyrkkeilijä ja/tai taustatiimi niin uunoja ole olleet että on rahaa siirtänyt pankin kautta tuomarin/tuomarien tilille. Pimeää maksua on mahdotonta todistaa ellei kukaan todista tai kameralle tallennu. Kenelläkään ei ole motivaatiota tulla ulos asian kanssa todistamaan, koska vaan oma maine menisi ja vain tapahtumaan osallistunut syyllinen sisäpiiri tietää tapahtumat tarkalleen.

Silli
Axel Foley
Viestit: 2181
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Nyrkkeilyn tuomarointi

Viesti Kirjoittaja Silli »

GET RIGHT kirjoitti:Tämähän on kyllä ihan selvä asia ja julkinen salaisuus nyrkkeilypiireissä. Eräs suomalainenkin nyrkkeilijä on voittanut Suomen maalla matseja, joissa ihan selvästi vastustaja oli parempi. Kaikki nyrkkeilyä seuraavat varmasti tietävät mistä puhun. Tapahtuu tätä maailmallakin.
Enpä tunne nyrkkeilyn maailmaa, mutta se ei silti saa minua epäilemään, etteikö ketjussa aiemmin esitetyt väitteet voisi pitää paikkaansa. Mietin lähinnä, että miksi nyrkkeily nostetaan tikunnokkaan?

Eikös tätä ihan samaa tapahdu huomattavan monissa urheilulajeissa? Tuomarointilajit voimistelusta taitoluisteluun ovat tosi alttiita näille epäkohdille, mutta tuomareilla on merkitystä myös kamppailulajeissa, mäkihypyssä, joukkuepeleissä, yleisurheilussa ja ties missä. Ja entäs sitten doping? Senkin ympärillä tarvitsee olla mm. tutkijoita, testihenkilökuntaa yms. Onko ihan 100% varmaa, ettei koskaan ketään doping-virkailijaa ole lahjottu? Dopingin osalta yksi vanha viisaus kuuluu, että vahvimmin kyseisillä aineilla marinoituja ovat ravihevoset ja kilpapyöräilijät. Ravihevosten osalta on niin ikään hyvä kysyä, että onko se maailma aivan putipuhtoinen. Raviurheilun piirissä työskentelevistä eläinlääkäreistä on esimerkiksi kaikenlaisia huhupuheita ollut liikkeellä vuosikymmeniä. Raviurheilun vedonlyönneissä liikkuu isoja rahoja. Myös urheilijat itse osaavat sitä paitsi järjestää esim. sopupelejä ottelutuloksia (ja vedonlyöntiä) manipuloidakseen eli ei niihin hommiin aina mitään tuomareitakaan tai dopingia tarvita.

Urhelu on lisäksi kautta vuosikymmenten tai pikemminkin vuosisatojen ollut osa kansainvälistä politiikkaa. Tietyissä piireissä on puhuttu aika kriittiseen sävyyn siitä, että Suomen joukkuevoimistelun ykköstiimi on muutamaankin kertaan hävinnyt Venäjän joukkueelle pienimmällä mahdollisella piste-erolla, vaikka monet asiantuntijat eri maista ovat pitäneet Suomen joukkueen suoritusta parempana. Erittäin paljon hampaiden kiristelyä on aiheuttanut Anna "Tarjantytär" Halosen toimiminen Suomen joukkueen apuvalmentajana. Pelkkä Punamuumin mainitseminen nostaa aina verenpaineeni taivaisiin, eikä hänen tyttärensäkään aiheuta neutraalia olankohautusta. Ymmärrän silti, että tällaisilla lilliputtimailla on lilliputtiasema monissa paikoissa. Kuten meillä on vähän sananvaltaa esim. EU:ssa, on meillä varmaan ikuisesti myös tietyllä tavalla altavastaajan asema kilpaurheilun maailmassa tai esimerkiksi Euroviisuissa. Voimistelun osalta asiaa voi ajatella myös siitä näkökulmasta, että Venäjä on kyseisen lajin suurmaa ja valtias ollut pitkään, mistä Suomenkin voimistelumaailma on saanut paljon. Ilman itänaapuria ei Suomessa varmaan edes harrastettaisi niin paljon voimistelua kuin nykyään harrastetaan, eikä lajissa olisi tullut Suomelle niin paljon menestystä. Maahanmuuton kautta Suomi on saanut Venäjältä myös paljon taitavia voimistelun opettajia ja valmentajia. Mutta kyllähän sekä Suomen kilpavoimistelijoiden että valmennustiimien nimiluettelot panevat kahvin pärskymään näppäimistölle. Ei siitä mihinkään pääse.

Suomen urheilumaailma on erittäin pahasti korruptoinut. En voi missään tapauksessa suositella montaakaan urheilulajia uravalinnaksi kenellekään sellaiselle, joka ei ole ns. piireissä. En myöskään suosittele kenellekään piireihin hakeutumista. Samaa sanoisin esimerkiksi näyttelijän tai teatteriohjaajan ammateista tällä hetkellä. Tosin ne maailmat kaipaavat kipeästi muutosvoimia ja tietenkin toivotan menestystä niille, keillä intohimoa, sitkeyttä ja sisua riittää. Maa nimittäin järisee jo niin kovasti, ettei tarvitse olla mikään seismologi sen havaitsemiseksi. Ehkä tulevaisuudessa asiat ovat toisin, ehkä piankin.

Urheilun korruptiota on sivuttu myös Kulttuurialan sisäpiirit -ketjussa: https://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=20&t=26394
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Jack the Ripper
Axel Foley
Viestit: 2406
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Nyrkkeilyn tuomarointi

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper »

Nyrkkeily on korruptoitunut laji ja otteluita sovitaan etukäteen sekä myös tuomaripelillä. Lajia voi melkein verrata wrestlingiin, showpainiin. Kotietu on valtava kun tuomaristossa on yleensä kaksi kotimaista tuomaria ja yksi kansainvälinen tuomari eikä kotiinpäin vetäminen ole pahe vaan ennemminkin hyve. Hyvä esimerkki on Robert Heleniuksen voitto pisteillä Derek Chisorasta Hartwall areenassa vuonna 2011 (tähän taisi nimimerkki GET RIGHT viitatakin). Sanotaan myös että suomalainen ei voi Italiassa voittaa nyrkkeilymatsia muuten kuin tyrmäyksellä. Ruotsissa ammattinyrkkeily on kielletty mutta humaaneista syistä, ei korruption vuoksi.
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"

Avatar
sikakoira
Ben Matlock
Viestit: 8879
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Nyrkkeilyn tuomarointi

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Juu,tämä nyt on selvä peli.Miten muka luulit että joku Mohammed Ali niminen kaveri hengailisi mestaruuspiireissä mikäli raha ei olisi vaihtanut omistajaa. :lol:
Semmoista vaan ei oikeasti tapahdu .
Mikkihiiri nimeltä Tyson on aivan samaa lajia naurettavine Janne "Nakki" tatuointeineen :lol:
Vittu että hävettää neekereiden puolesta.
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

bullitt
Nikke Knakkertton
Viestit: 197
Liittynyt: Su Joulu 27, 2009 10:58 pm

Re: Nyrkkeilyn tuomarointi

Viesti Kirjoittaja bullitt »

Onhan tämä ihan yleisesti tiedossa,mietitään nyt vaikka keksittyä nimeä,olkoot vaikka roppe.. roppe ottaa järjestään selkäänsä kuvitellussa paikassa.vaikkapa affenanmaalla mutt ihmeellisesti tuomareiden mielestä roppe voittaa vaikkei meinaa pystyssä pysyä enää eikä ole saanut matsin aikana yhtään mitään aikaiseksi..

Vastaa Viestiin