Åbo Akademi

Erilaiset salaliittoteoriat tänne.
Muulle foliohattuilulle on "Huu Haa" osasto

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2189
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Åbo Akademi

Viesti Kirjoittaja Silli » Su Touko 05, 2019 6:33 pm

Åbo Akademi nousee tasaisen säännöllisesti esiin, kun puhutaan Suomen hämärähistoriasta tai tarinoidaan Suomessa mahdollisesti vaikuttavista salaliitoista. Puheet monesti tyrmätään toteamalla, että suomenkieliset eivät vaan ymmärrä ruotsin kieltä, suomenkieliset ovat kateellisia suomenruotsalaisten yhteisöllisyydestä jne. Itse en kuitenkaan jaksa uskoa, että pelkät kateudet tai väärinymmärrykset jaksaisivat kannatella huhuja vuosikymmenestä toiseen.

Åbo Akademi oli yksityisenä yliopistona pitkään Suomen yliopistosektorin outolintu, kunnes se vuonna 1981 valtiollistettiin. Åbo Akademia aiemmin rahoittanut säätiö eli Stiftelsen för Åbo Akademi (suom. Åbo Akademin säätiö) on kuitenkin edelleen mukana ÅA:n toiminnassa omistaen mm. suuren osan ÅA:n käyttämistä kiinteistöistä.

Viime vuosina Åbo Akademissa on nähty suhteellisen paljon muutoksia. Vuonna 2015 Åbo Akademi lakkautti vanhat yksikkönsä ja perusti neljä uutta tiedekuntaa. Samana vuonna viisivuotisen kautensa rehtorina aloitti professori Mikko Hupa. Tänä vuonna rehtori vaihtuu jälleen, kun elokuussa rehtorina aloittaa professori Moira von Wright.

Minulla ei ole mitään ruotsin kieltä, suomenruotsalaisia saati suomenruotsalaista kulttuuria kohtaan. Mietityttää vain kaikki ne puheet tai pikemminkin kuiskailut Åbo Akademia koskien.

Eli jos Åbo Akademi kiinnostaa, tässä ketjussa sana on vapaa. Avasin ketjun tarkoituksella tänne salaliittoteorioiden alueelle, kun ajattelin että tänne tämä saattaisi parhaiten sopia. Foliohatut päähän siis! Laitan tuohon muutaman viime aikaisen jutun alkajaisiksi.
Logo - Åbo Akademi.jpg
Logo - Åbo Akademi.jpg (20.43 KiB) Katsottu 10681 kertaa
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2189
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Åbo Akademi

Viesti Kirjoittaja Silli » Su Touko 05, 2019 6:49 pm

Reijo Ruokanen kirjoitti tällaisen kommenttipuheenvuoron Tekniikan Maailmaan:
Kyllä helpottaa, kun professori häätää suolalla pahaa energiaa – Millaisia tolloja Åbo Akademissa on töissä?

Millaisessa työpaikassa järjestetään origami-talkoot, jotta saadaan astiat suolalle, joka puhdistaa työtiloista negatiivista energiaa?

Fiksussa ja akateemisessa, tietysti.

Tarkemmin sanottuna yliopistossa. Åbo Akademissa.

ÅBO AKADEMIN sukupuolentutkimuksen laitoksella on ollut huono työilmapiiri. On ollut kanteluita ja syytöksiä ja väitettyä syrjintää ja kaikenlaista pahaa.

Jossain vähäisemmässä paikassa ongelmat saatettaisiin tulkita ihmisten aiheuttamiksi, mutta Åbo Akademissa ollaan isomman tiedon äärellä.

Niinpä sukupuolentutkimuksen laitoksella taiteltiin paperista talkoilla rasioita origami-tekniikalla. Nämä rasiat sijoiteltiin eri puolille laitosta, ja niihin laitettiin suolaa, joka hoitaa pois negatiivisen energian.

Konstin on pakko olla tieteellisesti testattu, koska energiaprojektia veti laitoksen apulaisprofessori. Asiasta ovat kertoneet muiden muassa Turun Sanomat ja Ilta-Sanomat.

Åbo Akademin rehtori ja tiedekunnan dekaani antoivat asiasta yhteisen lausunnon Turun Sanomille. Arvelen, että he eivät ole iloinneet sen kirjoittamisesta.

Tässä lausunto kokonaisuudessaan:
  • ”Olemme tietoisia tapahtuneesta, ja siitä on keskusteltu asianosaisten kanssa. Kyseessä oli muutaman henkilön oma-aloitteinen yritys parantaa julkisuudessakin riepotellun työyhteisön ilmapiiriä. Toteutustapa oli valitettavasti huonosti valittu eikä edusta Åbo Akademiin linjauksia. Asianomaisille tämä on tehty selväksi. Enempää emme asiaa julkisuudessa kommentoi.”
MITÄHÄN SEURAAVAKSI? Tarot-kortteja ja auran lukemista, kuten SDP:n vaalitilaisuudessa Tampereella oli?

Vai koivuntuhkalipeää, joka energiapuhdistamisen lisäksi parantaa syöpää?

Hopeavedellä voi sitten skoolata päälle.

Vakavasti: millaisia tolloja Åbo Akademissa on töissä? Miten on mahdollista, että tiedeyhteisön jäsen käyttää taikauskoa parantaakseen työilmapiiriä tiedettä tekevässä yhteisössä? Eikö mikään kello kilissyt? Ilmeisesti ei.

En ole tutustunut Åbo Akademin sukupuolentutkimuksen laitoksen tieteelliseen tuotantoon, mutta ehkä nyt on korkea aika. Valitettavasti en kykene olemaan reilu. Suhtaudun laitoksen tuotantoon jo valmiiksi kyynisesti, epäluuloisesti ja huvittuneesti.

Jos laitoksen apulaisprofessori on täysin hukannut ymmärryksen siitä, mikä on tiedettä, on iso riski, että joku muukin laitoksella elää jossain rinnakkaistodellisuudessa.

Varjele.

Tekniikan Maailma
2.4.2019 klo 15:46
https://tekniikanmaailma.fi/kylla-helpo ... on-toissa/
Yllä esiteltyä suolariittiä edeltäneestä ÅA:n sukupuolentutkimuksen laitoksen rasismi-kantelu-syytös-transfobia-farssista on ollut kuulemma hieman syvällisempi juttu mm. Turun Sanomissa, mutta se näyttää olevan maksumuurin takana. Jos joku kyseisen lehden tilaaja tai vaikkapa kirjastosta jutun käsiinsä saava viitsisi kopioida tai referoida jutun tänne, se olisi enemmän kuin mukavaa.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2189
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Åbo Akademi

Viesti Kirjoittaja Silli » Su Touko 05, 2019 7:17 pm

Muistutetaan vielä, että viime syksynä Åbo Akademi oli jonkin verran esillä ns. Airiston Helmi Oy -jupakan vuoksi.

Suurelle yleisölle tuntematon Airiston Helmi Oy nousi raketinomaisesti suomalaisten tietoisuuteen ja valtakunnan uutisiin, kun KRP yhdessä Lounais-Suomen poliisilaitoksen ja Rajavartiolaitoksen kanssa suoritti mittavan kotietsinnän yrityksen tiloihin 22. syyskuuta 2018.

Täällä minfossakin kaiveltiin esiin Airiston Helmi Oy:n hallituksen varajäsenenä ja prokuristina toiminut nainen nimeltään Lan Phuong Tran-Öhman, joka kertoi LinkedIn-profiilissaan opiskelleensa mm. Åbo Akademissa. Ilmeisesti kyseinen nainen oli myös jonkin aikaa kiinniotettuna kotietsinnän jälkeen. ÅA:n kannalta oli kiinnostavaa, että kyseinen Tran-Öhman paljastui Åbo Akademin silloisen talousjohtaja Jean-Mikael Öhmanin vaimoksi. Jean-Mikael Öhman on niinikään Åbo Akademin kasvatti ja on maisteritutkintonsa jälkeen yrittänyt hyvin pitkään saada myös väitöskirjaa Åbo Akademiin aikaiseksi. Hän on toiminut ÅA:ssa myös opettajana. Aikoinaan Jean-Mikael Öhman työskenteli mm. Korppoon kunnanjohtajana, mikä puolestaan on siinä mielessä kiinnostavaa, että Airiston Helmi Oy:n kiinteistöjen ja maaomistusten on kerrottu sijaitsevan pääosin entisen Korppoon alueella. Korppoon kunta lakkautettiin kuntaliitosten yhteydessä vuonna 2009. Nykyään alue kuuluu Paraisten (ruots. Pargas) kaupunkiin.

Pian KRP:n suorittaman kotietsinnän jälkeen Åbo Akademi tiedotti näin:
Julkaistu: 26.10.2018
Tapani Harkila on Åbo Akademin uusi talousjohtaja

KTM Tapani Harkila (s. 1979) on yhdentoista ehdokkaan joukosta valittu Åbo Akademin uudeksi talousjohtajaksi. Hän aloittaa työnsä Åbo Akademissa vuodenvaihteessa...

Lähde: https://www.abo.fi/fi/uutiset/tapani-ha ... usjohtaja/
Airiston Helmi Oy -keissiä käsittelevä minfoketju löytyy täältä: https://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=11&t=26137
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Comance
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 244
Liittynyt: Su Heinä 19, 2020 9:42 pm

Re: Åbo Akademi

Viesti Kirjoittaja Comance » Pe Heinä 31, 2020 8:47 pm

Kesällä olin valmistujaisissa åa oppilas, yllätys lesbo.
En kommentoi.

H.Moilanen
Philip Marlowe
Viestit: 1246
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Åbo Akademi

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen » Ti Syys 01, 2020 12:32 am

Tässä on Ylen nettisivuilla julkaistu monien kuvien kera julkaistu raportti "tuikitavallisen" muslimiperheen Id al-Fitr -juhlasta, jota jouduttiin tänä vuotta viettämään korona-erityksessä. Perheen isä Mathias Hellsten on Åbo Akademiasta valmistunut psykologian maisteri. Hänet tunnetaan myös Tommy "virtahepo olohuoneessa" Hellstenin esikoispoikana. Mathias työskentelee isänsä Ihminen tavattavissa -firman koulutuspäällikkönä - mitä ihmettä se sitten ikinä tarkoittaakaan. Murha.infon lukijat ovat varmasti aivan järjettömän mielettömän yllättyneitä, että Mathiaksen marokkolainen Nadia-vaimo työskentelee Diakonissalaitoksella yhteisötyöntekijänä. Nadia Hellsten auttelee työkseen ulkomailta tulleita paperittomia ihmisiä hoitamaan asioitaan Suomessa :lol: :lol: :lol:

Diakonissalaitos kuuluu samaan "Diakkarin" säätiö-yritys-oppilaitos-yhdistys-hallintohimmeliin, jota on käsitelty jo hieman Lestadiolaiset-ketjussa (sivu 11). Diakkarin työntekijät ovatkin valikoitua sakkia, joista liikkuu mitä villimpiä tarinoita. Paha vaan, että monilla tarinoilla on kiven kovia todisteita :| Diakkarin palveluksessa on paljon lestadiolaistaustaisia henkilöitä esimerkiksi Sipilän Juhan lähipiiristä. Mahtuu niille palkkalistoille kyllä myös monenlaista hiihtäjää ateisteista helluntailaisten kautta muslimeihin. Mutta erään tietyn kerhon jäsenkortti on kyllä kuulemma ihan 100% pakko omistaa, jos haluaa päästä firma-säätiö-oppilaitoksen palkkalistoille.

(Onpas muuten jännää, että valokuvaajana jutussa on häärännyt monista muistakin kiinnostavista kuvistaan tunnettu Silja Viitala :lol: )

24.5.2020
https://yle.fi/uutiset/3-11364318

Nadia ja Mathias Hellstenin perhe juhlii ramadanin päättymistä.jpg
Nadia ja Mathias Hellstenin perhe juhlii ramadanin päättymistä.jpg (29.63 KiB) Katsottu 1229 kertaa

Muslimien ramadan on ohi – itähelsinkiläinen Hellstenin perhe päättää paaston ja avaa grillikauden

Id al-Fitr -juhlaa vietetään perhepiirissä, koska moskeijat ovat kiinni koronaviruksen vuoksi.

Nadia Hellstenillä on tapana rukoilla viisi kertaa päivässä, mutta ramadanin eli muslimien paastokauden aikana hän on rukoillut tavallistakin enemmän.

Itähelsinkiläisen perheen kodin yläkerrassa on rauhallinen pieni huone, jonka lattialle hän levittää matot rukoilun ajaksi. Seuraan liittyvät hänen lapsensa, kahdeksanvuotias Rayan ja viisivuotias Lilya. Lapset katsovat mallia äidin liikkeistä, kun hän liikuttaa käsiään rukouksen tahdissa, ja vuoroin kumartuu lattialle ja nousee taas seisomaan. Koraani lepää alustalla rukoilijoiden ja Mekan välissä.

On paaston eli ramadanin viimeinen päivä. Kuukauden ajan Nadia on syönyt ja juonut ainoastaan auringonlaskun ja nousun välisenä aikana. Keho on siinä määrin väsynyt, että kuntosalilla käyminen ja zumba-tunnit ovat jääneet. Vaikka paastoaminen on raskasta, se on Nadian mielestä vuoden paras kuukausi.

– Ramadanin aikana keskityn erityisesti hengellisyyteen ja omaan suhteeseeni jumalan kanssa.

Nadia paastosi ensimmäistä kertaa Marokossa täyden kuukauden 11–vuotiaana, kun hän oli saanut ensimmäiset kuukautisensa. Usein myös pojat aloittavat paastoamisen tultuaan murrosikään. Kuukautisten aikana tyttöjen ja naisten ei tarvitse paastota. Myös raskaana olevat ja imettävät naiset voivat jättää paaston väliin.

– Näin siksi, että keho ei rasitu liikaa silloin, kun se tarvitsee riittävästi nestettä ja energiaa. He voivat paastota vastaavan ajan myöhemmin vuoden aikana, Nadia kertoo.

Jo pienenä lapsena Nadia odotti innokkaasti, että saisi paastota. Hänen äitinsä antoi hänen harjoitella ensin puoli päivää kestävillä paastoilla, joita pidettiin kahtena peräkkäisenä päivänä.

– Äiti selitti minulle, että kun ne lasketaan yhteen, olen paastonnut kokonaisen päivän. Olin niin ylpeä siitä!

Nadian omat lapset ovat vielä liian nuoria paastoamaan, mutta he haluavat tehdä niin, kun ovat tarpeeksi vanhoja.

Ramadanin aikana Hellstenin perheen arki on jatkunut tavalliseen tapaan. Nadia työskentelee Diakonissalaitoksella yhteisötyöntekijänä. Hän auttaa ulkomailta tulleita paperittomia ihmisiä hoitamaan asioitaan Suomessa. Lisäksi lasten koulusta ja kotitöistä on huolehdittava, mutta niistä myös perheen isä Mathias Hellsten kantaa suuren vastuun.

Tässä modernin muslimiperheen isä hoitaa likapyykkejä vai olisiko kuitenkin propagandasta kyse....jpg
Tässä modernin muslimiperheen isä hoitaa likapyykkejä vai olisiko kuitenkin propagandasta kyse....jpg (30.08 KiB) Katsottu 1229 kertaa

Ramadanin viettoon kuuluu myös hyväntekeväisyys. Monet muslimit keräävät rahaa vähävaraisille perheille, jotta kaikilla olisi varaa juhlia paaston päätyttä. Nadia on järjestänyt keräyksen ja lähettänyt rahaa Marokkoon, josta hän on kotoisin.

Paasto päättyy Id al-Fitr -juhlaan

Tänään sunnuntaina ramadan on päättynyt ja muslimit viettävät sen kunniaksi Id al-Fitr -juhlaa. Hellstenin monikulttuurisessa perheessä kaikki ottavat osaa perinteeseen. Pöytään katetaan marokkolaisia herkkuja. Lapsille on hankittu uudet vaatteet ja lahjoja. Nadian ja Lilyan kädet on koristeltu hennakuvioilla.

Koronan vuoksi moskeijat ovat kiinni, joten muslimiperheet eivät ole kokoontuneet niihin rukoilemaan. Sen sijaan Hellstenien perheessä aloitettiin grillikausi, sillä ramadanin aikana ei voitu grillata kauniista kevätsäästä huolimatta. Tänään Hellstenit herkuttelevat aamusta iltaan.

pjimage.jpg
pjimage.jpg (45.74 KiB) Katsottu 1229 kertaa

YLE / ULLA MALMINEN

Diakonissalaitoksen bisneksiä laittomasti maassa olevien (= paperittomat) hyysäämisen merkeissä on aiemmin pohtinut mm. Suomen Uutiset kirjoituksessaan.
Tykkää kuin hullu puurosta.

H.Moilanen
Philip Marlowe
Viestit: 1246
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Åbo Akademi

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen » Pe Syys 04, 2020 1:37 am

Onnea Li ja Juha-puoliso!!!
(Huom! Fontin väri on sukupuolineutraali ja uuden elämän alkua symboloiva vihreä.)

Åbo Akademissa ilmeisesti edelleen opiskeleva opetusministerimme Li Andersson paljasti eilen-toissapäivänä-taijoskus odottavansa esikoislastaan yhdessä Juha-puolisonsa kanssa. Lin puoliso on entinen SM-tason jääkiekkoilija Juha Pursiainen, joka pelasi koko lyhyeksi jääneen jääkiekkouransa SaiPassa. Muualta netistä löytyy runsaasti lisää tietoa Li Anderssonista, enkä lähde tässä pitkää esitelmää hänestä pitämään. Poimin Lin omilta nettisivuilta kuitenkin alla olevan pätkän, joka liittyy Åbo Akademiin ja sitä kautta tähän ketjuun. En osaa sanoa, kuinka paikkansa pitävää tietoa tuo teksti on, mutta eipä ole Li päivittänyt sivuille uudempaakaan materiaalia. Siellä ei esimerkiksi kerrottu, että hän on opetusministeri...??? :?

Åbo Akademissa opiskeleva opetusministeri Li Andersson.jpg
Åbo Akademissa opiskeleva opetusministeri Li Andersson.jpg (20.96 KiB) Katsottu 806 kertaa

Olen valtiotieteiden kandidaatti. Opiskelen kansainvälistä oikeutta Åbo Akademissa ja olen erikoistunut kansainväliseen ihmisoikeuslainsäädäntöön ja pakolaisoikeuteen. Tein kandidaatintutkielmani turvapaikanhakijoiden palautuskiellosta eli tilanteista, joissa hakijalla on riski joutua kidutuksen tai epäinhimillisen kohtelun uhriksi. Työn alla oleva maisterintutkielmani käsittelee turvanpaikanhakijoiden säilöönottoa. Sivuaineena olen opiskellut Venäjän kieltä ja kulttuuria.

Lähde: http://liandersson.fi/li-andersson/

Niin, että sitä mä vaan, että olipa taas mieletön tajariylläri, että Li on opiskeluissaan ja opinnäytetöissään perehtynyt juur tommottisiin aiheisiin :wink: :lol:
Tykkää kuin hullu puurosta.

Vastaa Viestiin