Onko borrelioosi laboratoriosta karannut bioase?

Erilaiset salaliittoteoriat tänne.
Muulle foliohattuilulle on "Huu Haa" osasto

Valvoja: Moderaattorit

URSA
Watson itse
Viestit: 5888
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Onko borrelioosi laboratoriosta karannut bioase?

Viesti Kirjoittaja URSA »

Tämä oli niin hämmentävä uutinen, että pakko aloittaa ketju aiheesta.

https://yle.fi/uutiset/3-10881984
Istutettiinko borrelioosi punkkeihin laboratoriossa? Yhdysvaltain edustajainhuone vaatii Pentagonia selvittämään, tekikö asevoimat hyönteisistä bioaseita

Tuore kirja vihjaa, että pieleen mennyt bioasetutkimus olisi aiheuttanut borrelioosin leviämisen Yhdysvalloissa 1960-luvulla.

punkit17.7.2019 klo 16.48

Yhdysvaltain edustajainhuone haluaa Pentagonin tutkivan väitteet, joiden mukaan borrelioosin leviäminen johtui maan asevoimien kokeista, joissa punkeista olisi tehty bioaseita, kertovat The Guardian ja CBS News.

Edustajainhuone on hyväksynyt republikaaniedustaja Chris Smithin ehdotuksen, jonka mukaan puolustusministeriön tulee käynnistää selvitys, tekikö Yhdysvallat vuosina 1950–1975 kokeita, joissa tutkittiin puutiaisten ja hyönteisten käyttämistä biologisina aseina.

Selvityksen pitäisi arvioida kokeiden laajuus sekä ottaa selvää, vapautuiko laboratorioista tarkoituksella tai vahingossa bioasekokeisiin liittyviä punkkeja tai hyönteisiä.

Edustajainhuone hyväksyi viime viikolla Smithin ehdotuksen osaksi tulevia puolustusmenoja käsittelevää lakiehdotusta.

Toistaiseksi on epäselvää, päätyykö Smithin ehdottama selvitys osaksi lopullista puolustusbudjettia. Edustajainhuoneen lakiehdotus täytyy vielä sovittaa yhteen senaatin vastaavan aloitteen kanssa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan punkkien levittämä borrelia-bakteeri voi aiheuttaa borrelioosiksi kutsutun infektiotaudin ihmiselle. Hoitamaton borrelioosi voi aiheuttaa monenlaisia oireita ihossa, hermostossa, nivelissä tai sydämessä.

Asevoimia syytetään hyönteisbioaseiden kehittämisestä

CBS Newsin mukaan tieteiskirjallisuudesta repäistyltä vaikuttava teoria väittää, että biologisten aseiden asiantuntijat olisivat laittaneet punkit kantamaan taudinaiheuttajia, jotka voivat aiheuttaa vakavia sairauksia, vammoja ja kuolemaa Yhdysvaltain vihollisille.

Kongressiedustaja Smithin mukaan useissa kirjoissa ja artikkeleissa on esitetty, että punkkien ja hyönteisten käyttämistä bioaseina olisi tutkittu merkittävissä määrin Yhdysvaltain tutkimuslaitoksissa muun muassa Fort Detrickissä Marylandissa ja Plum Islandissa New Yorkissa.

The Guardian kertoo, että toukokuussa julkaistu kirja Bitten: The Secret History of Lyme Disease and Biological Weapons kyseenalaistaa borrelioosin alkuperän. Kirjan on kirjoittanut Stanfordin yliopiston tiedekirjoittaja ja entinen borrelioosipotilas Kris Newby.

Kirjan mukaan borrelioosia aiheuttavan bakteerin löytänyt sveitsiläissyntyinen Willy Burgdorfer olisi vihjannut, että borrelioosiepidemia johtui epäonnistuneesta sotilaskokeesta.

Kirjan mukaan Burgdorfer työskenteli bioasetutkijana Yhdysvaltain asevoimille. Hän kertoi Newbylle, että hänen tehtävänään oli jalostaa kirppuja, punkkeja, moskiittoja ja muita verta imeviä hyönteisiä ja tartuttaa niihin patogeeneja, jotka aiheuttavat tauteja ihmisille.

Willy Burgdorfer kuoli vuonna 2014, joten hänen suuhunsa laitettuja väitteitä ei voida enää tarkastaa häneltä itseltään.

Väitteitä salaisista sotilasohjelmista


Bitten-kirjan mukaan Yhdysvalloilla oli sotilasohjelmia, joissa bioasepunkkeja ja muita ötököitä olisi pudotettu ilmasta käsin. Toisissa ohjelmissa taudittomia ötököitä olisi vapautettu yhdysvaltalaisille asuinalueille, jotta tutkijat pystyivät jäljittämään niiden leviämistä.

Kirjassa vihjataan, että jokin tällaisista ohjelmista olisi voinut mennä pieleen ja aiheuttaa borrelioosin leviämisen Yhdysvalloissa 1960-luvulla.

CBS Newsin mukaan jotkin asiantuntijat ovat kyseenalaistaneet tällaiset väitteet ja kutsuneet niitä salaliittoteorioiksi.

Kongressiedustaja Chris Smith tunnetaan borrelioosin vastaisesta työstään. Hän on muun muassa esitellyt lakialoitteen, jonka avulla Yhdysvaltoihin luotaisiin borrelioosin vastainen kansallinen strategia.
Tuo kyllä selittäisi sen, miksi borrelioosista on kehittynyt vakava ongelma vasta nykyaikana.

Maura Isles
Harjunpää
Viestit: 308
Liittynyt: To Syys 01, 2011 9:01 pm

Re: Onko borrelioosi laboratoriosta karannut bioase?

Viesti Kirjoittaja Maura Isles »

Miten se borrelioosipunkki olisi hypännyt Atlantin yli Suomen rannikkoseudulle?

Toisaalta kyllähän laivamatkustus Suomi->Ruotsi->Atlantin toiselle puolelle ja takaisin oli 60-70 -luvulla muotia.

Koska silloin kun minä olin lapsi (80-90 -luku) ja kuljin päivät pitkät pitkin metsiä ja peltoja, ei kukaan puhunut sanaakaan mistään punkista tai borrelioosista. Vai ollaanko nyt vain turhankin hysteerisiä?

Avatar
CharlesBronson
Axel Foley
Viestit: 2256
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Onko borrelioosi laboratoriosta karannut bioase?

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson »

No tietenkin täysin johdateltavissa olevat punkit ovat potentiaalinen bioase.

Toisin kuin pernarutto, joka ei uhriaan valitse.((syyttömät kärsii)ja kuolee)
it's my car !

systeris
Lauri Hanhivaara
Viestit: 147
Liittynyt: Ti Huhti 12, 2016 4:14 am

Re: Onko borrelioosi laboratoriosta karannut bioase?

Viesti Kirjoittaja systeris »

Selailin yks päivä näitä CIA:n declassified raportteja. Ihan sattumalta törmäsin tämmöiseen, jos avaa ja katsoo mitä asiakirja yleensä ottaen käsittelee, ja vertaa sitä siihen, mitä sivulta 47 löytyy, niin voi vaan kummastella.

En tiiä liittyykö mitenkään mihinkään, tai voiko siitä ikinä saada selvyyttä, mutta herätti huomioni.
https://www.cia.gov/library/readingroom ... 01950033-4
Liitteet
Diipa
Diipa
Screenshot_20190908-135757.png (174.8 KiB) Katsottu 8010 kertaa
Daapa
Daapa
Screenshot_20190908-135808.png (190.74 KiB) Katsottu 8010 kertaa
Mitävittua
Mitävittua
Screenshot_20190908-135825~2.jpg (150.53 KiB) Katsottu 8010 kertaa
Päästä, päästä
Periksi anna
Yhteiseksi hyväksi
Perimmäiseksi parhaaksi

systeris
Lauri Hanhivaara
Viestit: 147
Liittynyt: Ti Huhti 12, 2016 4:14 am

Re: Onko borrelioosi laboratoriosta karannut bioase?

Viesti Kirjoittaja systeris »

Ah, en muuten muista kävinkö tota dokua loppuun asti läpi. En tiiä löytyiskö tuolta cian dokumenteista hakusanoilla lisää settiä
Päästä, päästä
Periksi anna
Yhteiseksi hyväksi
Perimmäiseksi parhaaksi

Vastaa Viestiin