Britannia & britteihin liittyvät salaliittoteoriat

Erilaiset salaliittoteoriat tänne.
Muulle foliohattuilulle on "Huu Haa" osasto

Valvoja: Moderaattorit

H.Moilanen
Axel Foley
Viestit: 2112
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Britannia & britteihin liittyvät salaliittoteoriat

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Tiedän että monien suomalaisten Britanniaa koskevat tiedot ovat todella suppeat. Samasta ongelmasta olen itsekin kärsinyt ja kärsin edelleen, vaikka yritänkin oppia koko ajan lisää. Yksi keskeinen ongelma on, että meille tuputetaan Britanniasta kuninkaallisten lisäksi tällaista mielikuvaa:

CollageMaker_20200828_163302185.jpg
CollageMaker_20200828_163302185.jpg (133.35 KiB) Katsottu 3238 kertaa

Ei siinä sinänsä mitään vikaa ole, sillä kuvaavathan nuo kaikki yllä olevan kollaasin kuva-aiheet Britanniaa omalla tavallaan. Suosittelen kuitenkin monipuolisemman Britannia-tietouden hankkimista, koska lähellä sijaitsevan väkirikkaan ja vaikutusvaltaisen maan tunteminen nyt vaan on järkevää. Brexitistä huolimatta britit eivät katoa Euroopasta, eikä myöskään Britannia. Suomi on jatkossakin monin eri tavoin tekemisissä niin Britannian kuin brittienkin kanssa.

Koska monilla on aika ja jaksaminen kortilla, yritetään kerätä tähän ketjuun myös vähemmän ponnistelua vaativia materiaaleja. Esimerkiksi YLE Areenassa on tällä hetkellä nähtävissä erittäin kiinnostava dokumentti Britannian köyhistä asunnottomista. Britannia kuuluu maailman vauraimpiin maihin ja se on Saksan jälkeen Euroopan toiseksi on suurin talous. Miksi Britanniassa kuitenkin on satoja tuhansia asunnottomia? Dokumentti esittelee mm. pienten lastensa kanssa asuntolassa elävän Sonyan sekä paljastaa millaisia poliittisia päätöksiä ja bisnestä Britannian pahentuneen asunnottomuuden taustalta löytyy.

Screenshot_20200828-161542.jpg
Screenshot_20200828-161542.jpg (114.81 KiB) Katsottu 3238 kertaa
Ulkolinja: Köyhänä Englannissa

Kesto: 52 min
Nähtävissä toistaiseksi.

Miksi asunnottomuus on kärjistynyt Englannissa? Maailman rikkampiin kuuluvassa maassa yhä useampi on menettänyt viime vuosina kotinsa ja joutunut turvautumaan ruokapankkien apuun. Ohjaus: Minna Pye

Linkki Areenaan: https://areena.yle.fi/1-50397469
Vielä minä näin auringon alla:
oli oikeuspaikka – ja siellä vääryys,
oli tuomioistuin – ja sielläkin vääryys.
Minä ajattelin itsekseni:
Jumala tuomitsee oikein, niin syyttömän kuin syyllisen, sillä jokaisella asialla ja teolla on aikansa.
(Saarn. 3:16-17)

H.Moilanen
Axel Foley
Viestit: 2112
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Britannia & britteihin liittyvät salaliittoteoriat

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Laitetaanpas tähän väliin pikkujuttu Britannian kuninkaallisiin liittyen. Eri maiden kuninkaallisiin nimittäin liittyy mitä ihmeellisempiä salaliittoteorioita. Jotkut uskovat, että kuninkaalliset ovat salaliitossa keskenään ja käyttävät härskisti vaikutusvaltaansa maailmanpolitiikkaan pahanpäiväisesti sekaantuneina. Suomessa tunnetuimpia kuninkaallisia salaliittoteorioita taitavat olla prinsessa Dianaan liittyvät spekulaatiot (esim. Dianan & Charlesin avioliittoon liittyvät juonittelut, spekulaatiot Harryn isästä ja spekulaatiot Dianan salamurhasta), mutta näyttäähän tuo Harryn morsmaikku Meghankin jo nousseen salaliittoteoreetikoiden suosikiksi. Sen sijaan prinssi Williamin vaimoa herttuatar Catherinea useimmat vaikuttavat pitävän lähinnä kilttinä naapurintyttönä, joka sai prinssinsä ja muuttui lapsia saatuaan tavallisen rakastavaksi äidiksi.

Herttuatar Catherine ei juuri ole skandaaleissa joutunut marinoitumaan. Hän näyttää aina freesiltä ja pirteältä ilopilleriltä, joka noudattaa kuninkaallista etikettiä viimeisen päälle huolellisesti ja pidättäytyy kunnon kuninkaallisen tavoin ottamasta kantaa esimerkiksi politiikkaan. Catherine on opiskellut yliopistossa taidehistoriaa ja työskennellyt aiemmin vanhempiensa johtamassa perheyrityksessä, joka myy muun muassa juhlissa käytettäviä koristeita. Catherineen onkin liitetty lähinnä viattoman oloisia asioita kuten taidehistoria, kuvataiteet, koristeet, estetiikka ja valokuvaus. Monet Williamin & Katen lapsista julkaistut valokuvat ovat herttuatar Catherinen ottamia. Kannattaa kuitenkin katsella niitäkin kuvia tarkasti ja miettiä, onko Catherine sittenkään vain kaunis kantaaottamaton kotiäiti...

23.4.2020
https://www.is.fi/kuninkaalliset/art-2000006483752.html
Screenshot_20200830-022207.jpg
Screenshot_20200830-022207.jpg (42.88 KiB) Katsottu 2874 kertaa

Pikkuprinssi Louis 2 vuotta! Tuoreet kuvat hurmaavasta syntymäpäivä­sankarista paljastavat, miten paljon hän on kasvanut

Cambridgen herttuaparin kuopus täyttää tänään kaksi vuotta. Prinssi Louis on elänyt erilaisen lapsuuden kuin sisarensa.

Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen kuopus, prinssi Louis täyttää tänään kaksi vuotta. Louis on Cambridgen herttuaparin kolmas lapsi ja kuningatar Elisabetin kuudes lapsenlapsenlapsi.

Pikkuprinssistä julkaistiin syntymäpäivän kunniaksi tuoreita kuvia. Kuvissa hymyilevä prinssi Louis on innostunut sormiväreistä.

Rojalistit huokaisivat toissa viikolla ihastuksesta, kun Kensingtonin palatsi julkaisi Instagramissa videon reippaasta pikkuprinssistä taputtamassa sisarustensa prinssi Georgen, 6, ja prinsessa Charlotten, 4, kanssa koronaa vastaan taisteleville terveysalan ammattilaisille.

Video paljasti, kuinka hurjasti päivänsankari on kasvanut sitten viime näkemän. Kansalaiset kommentoivat Louis’n näyttävän aivan isosisarustensa yhdistelmältä.

William ja Catherine lapsineen ovat parhaillaan eristäytyneet Norfolkissa sijaitsevaan Anmer Halliin, joka on parille rakas loma-asunto ja myös entinen koti. Brittimediat ovat kertoneet Georgen ja Charlotten saaneen kotiopetusta äidiltään ja isältään, kuten monissa tavallisissa kodeissa ympäri maailman.

Syntymäpäiväsankaria ei vielä oppivelvollisuus paina. Kyseessä on kuitenkin jännittävä tilanne myös Louis’lle, joka asustaa Expressin mukaan ensi kertaa Lontoon ulkopuolella. Prinssi on aiemmin viettänyt Norfolkin-kodissa vain joulua.

PRINSSI Louis syntyi huhtikuun 23. päivä Lontoossa sijaitsevan St. Maryn sairaalan yksityisessä Lindo-siivessä sisarustensa ja isänsä tavoin. Heinäkuussa 2018 hän sai nimekseen Louis Arthur Charles.

Louisia on kuvailtu iloiseksi ja hymyileväksi pojaksi, joka on hurmannut kaikki käytöksellään. Julkisuudessa Louis on riemastuttanut kansaa hurmaavan ilmeikkäällä edustustyylillään.

Perheen kuopuksen lapsuus on ollut erilainen kuin sisarustensa. George ja Charlotte viettivät varhaisimmat vuotensa maaseudun rauhassa Norfolkissa, kun William työskenteli pelastushelikopterin lentäjänä. Kuningattarelta häälahjana saatu asunto toimi perheen kotina aina heinäkuuhun 2017 asti, jolloin William lopetti uransa East Anglian Air Ambulancessa.

KUN Williamin oli aika keskittyä täysillä tulevaan rooliinsa kruununperijänä, perhe muutti Kensingtonin palatsiin. Vasta muuton jälkeen syntynyt Louis on täten elänyt koko nuoren ikänsä palatsissa Lontoossa arkisemman ympäristön sijaan.

Koronapandemian aiheuttaman poikkeustilan vuoksi pikkuprinssin syntymäpäiväkin on varsin erilainen. Perinteiset syntymäpäiväjuhlat jäävät tänä vuonna juhlimatta, mutta ainakin Louis’lla on sisaruksensa seuranaan.

ILTA-SANOMAT / Wilma Ruohisto

Screenshot_20200830-022242.jpg
Screenshot_20200830-022242.jpg (92.73 KiB) Katsottu 2874 kertaa
Yllä oleva kuva julkaistiin ympäri maailmaa huhtikuun lopussa. Tässä kuvassa pienen Louisin käsiin maalatut värit näkyvät selkeämmin. Laitoin vertailun vuoksi kuvan viereen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen käyttämän sateenkaarilipun.

CollageMaker_20200830_024923373.jpg
CollageMaker_20200830_024923373.jpg (34.85 KiB) Katsottu 2874 kertaa

Uutisista saimme lukea hiljattain hieman oudon uutisen liittyen Britannian ja Caymansaarten suhteisiin. Mahtoikohan herttuatar Catherine ottaa Caymansaarten lakiuudistukseen kantaa etupainotteisesti? Miksi ihmeessä Caymansaarten avioliittolaki on briteille niin tärkeä, että siihen täytyy tällä tavalla sekaantua? Vai halusiko imperialistinen Iso-Britannia vain muistuttaa, että heillä on tällainenkin konsti takataskussaan. Onhan Caymansaaret sentään tunnettu veroparatiisi, jonka alle liputettuja laivoja muuten seilaa aina silloin tällöin Helsingin Etelä-Satamaankin.
16.8.2020
https://www.kansalainen.fi/britannia-pa ... omoliitot/

Britannia pakottaa Caymansaaret hyväksymään homoliitot

Britannia ryhtyy poikkeuksellisiin keinoihin ja puuttuu merentakaisen alueensa Caymansaarten itsehallintoon. Emämaa kumoaa alueparlamentin päätöksen pitää avioliitto miehen ja naisen välisenä. Britannia aikoo viedä läpi alueella parlamentin enemmistön tahdon vastaisen säädösuudistuksen, jossa samaa sukupuolta oleville pareille annettaisiin mahdollisuus avioliittoa vastaavaan asemaan.
Englannissa, Walesissa ja Skotlannissa samaa sukupuolta olevien avioliitot hyväksyttiin vuonna 2014, mutta Britannian muiden alueiden avioliittokäytäntö ei muuttunut samalla päätöksellä. Pohjois-Irlannissa samaa sukupuolta olevien avioliitto tuli voimaan tammikuussa 2020. Britannian neljästätoista merentakaisesta alueesta viisi pitää avioliittoa yhä miehen ja naisen välisenä: Anguilla, Brittiläiset Neitsytsaaret, Caymansaaret, Montserrat sekä Turks- ja Caicossaaret. Kaikki ovat Karibialla sijaitsevia itsehallintoalueita, joiden asukkaiden enemmistö on ei-valkoisia. Caymansaaret on noin 65 000 asukkaallaan alueista suurin.

Caymansaaret ja muut Britannian merentakaiset alueet tunnetaan suuresta itsehallinnostaan ja Britannian puuttuminen niiden sisäisiin asioihin on harvinaista. On erittäin harvinaista, että Caymansaarten kuvernööri asettaa voimaan alueparlamentin päätöksen vastaisia säädöksiä. Alueet ovat itsehallintonsa turvin kehittäneet selvästi omanlaiset säännöksensä, jotka tekevät Caymansaarista ja Brittiläisistä Neitsytsaarista merkittäviä offshore-pankkitoiminnan keskuksia. Caymansaaret lasketaan yleisesti veroparatiisiksi.

Caymansaarelainen vetoomustuomioistuin päätti marraskuussa 2019, että oli vastoin Britannian Bill of Rights -lakia ja Euroopan ihmisoikeussopimusta, että saarten parlamentti ei ollut päättänyt antaa samaa sukupuolta oleville pareille avioliittoa vastaavaa asemaa. Bill of Rights on hyväksymisestään vuonna 1689 lähtien ollut Britannian keskeisiä, perustuslaillisia säädöksiä ja Euroopan ihmisoikeussopimus on ollut Britannian hyväksymä kansainvälinen sopimus sen säätämisestä vuonna 1950 lähtien. Tästä huolimatta samaa sukupuolta olevien avioliitot astuivat voimaan Englannissa vuonna 2014, ei 1950-luvulla eikä 1600-luvulla.

Vetoomustuomioistuin vaati Britanniaa puuttumaan tilanteeseen marraskuussa 2019, mutta Britannian ulkoasiainvaliokunta totesi tuolloin vielä, että avioliittolain kaltaiset muutokset hoituvat parhaiten itsehallintoalueiden omissa parlamenteissa, oikeusjärjestelmissä ja prosesseissa. Kun Caymansaarten parlamentti 29. heinäkuuta 2020 hylkäsi avioliittolain muuttamisen, Caymansaarten hallitus ja oikeusministeri (Attorney General) totesivat parlamentin päätöksen perustuslain vastaiseksi. Oikeusministeri on kuvernöörin nimittämä viranhaltija. Parlamentin päätöksen jälkeen Caymansaarten kuvernööri Martyn Roper neuvoi Boris Johnsonin konservatiivisen enemmistöhallituksen merentakaisista alueista vastaava ministeriä, paronitar Liz Suggia, antamaan hänelle Lontoosta valtuudet saattaa laki voimaan ilman saarten parlamentin hyväksyntää.

Caymansaaret on Britannian merentakainen alue, jolla on itsehallinto sisäisissä asioissaan. Niistä vastaa Caymansaarten parlamentti, joka valitaan demokraattisissa vaaleissa, jotka on pidetty viimeksi vuonna 2017. Saarten kuvernööri edustaa Britanniaa ja vastaa ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Hänet nimittää monarkki Britannian hallituksen ehdotuksesta. Kuvernöörin toimialaan kuuluu saarten kansainvälisistä velvoitteista huolehtiminen, ja sen nojalla kuvernööri katsoi velvollisuudekseen puuttua Caymansaarten lakiin, joka oli todettu kansainvälisten sopimusten vastaiseksi.

Uutta kumppanuuslakia luonnostellaan 31. elokuuta asti ja kuvernööri aikoo saattaa uuden lain voimaan syyskuussa.
Muitakin tällaisia signaaleita, usein nimenomaan visuaalisuuteen (esim. asut, eleet) liittyen, suorastaan vilisee silmissä, jos seuraa kuninkaallisia yhtään enempää. Siksi onkin aika erikoista, että brittihovin jäsenten - varsinkin noiden edustusrouvien - väitetään pidättäytyvän poliittisista kannanotoista ja pysyttelevän vain omilla tonteillaan hyväntekeväisyyden parissa. Siihenkin saattaa olla joskus vähän hankala piirtää rajaa, että milloin hyväntekeväisyys liittyy politiikkaan ja milloin ei.

Ihan vain vinkkinä lähettäisin sellaisia terkkuja sinne Ellun hoviin, että kannattaa ehkä pariinkin kertaan miettiä kaikkia tällaisia liikkeelle laskettuja vihjeitä ellei sitten erityisesti nauti salaliittoteorioiden kohteena olemisesta. Nimittäin tuskin tämäntyyppiset pikkutaaperoiden synttärikuviin jänskästi kätketyt viestit ainakaan vähentävät salaliittoteorioiden kehittelijöiden intoa tai aktiivisuutta. Tosin sanotaanhan niinkin, että mikä tahansa julkisuus on hyvää julkisuutta...
Vielä minä näin auringon alla:
oli oikeuspaikka – ja siellä vääryys,
oli tuomioistuin – ja sielläkin vääryys.
Minä ajattelin itsekseni:
Jumala tuomitsee oikein, niin syyttömän kuin syyllisen, sillä jokaisella asialla ja teolla on aikansa.
(Saarn. 3:16-17)

H.Moilanen
Axel Foley
Viestit: 2112
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Britannia & britteihin liittyvät salaliittoteoriat

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

H.Moilanen kirjoitti:
Pe Elo 28, 2020 4:54 pm
Tiedän että monien suomalaisten Britanniaa koskevat tiedot ovat todella suppeat. Samasta ongelmasta olen itsekin kärsinyt ja kärsin edelleen, vaikka yritänkin oppia koko ajan lisää.
* * *
Koska monilla on aika ja jaksaminen kortilla, yritetään kerätä tähän ketjuun myös vähemmän ponnistelua vaativia materiaaleja.
Aika monesti saan kuulla ihmettelyjä sen suhteen, mihin kaikkeen tuhlaan elämääni. Sellaista se kuitenkin on, kun on monesta asiasta kiinnostunut. Sitä paitsi niin se vaan on, että kun kahlaa mukamas täysin turhanpäiväistä kirjaa/elokuvaa/tv-ohjelmaa/podcastia, niin sieltä löytyykin vaikka miten mielenkiintoisia faktoja ja johtolankoja, joista riittää ammettavaa taas pitkäksi ajaksi.

Yle Areena on melkoinen aarrearkku. Tälläkin hetkellä siellä on nähtävillä kaksi neliosaista tv-sarjaa koskien Britanniaa. Toinen sarja kertoo nuorten puoliksi tai jopa kokonaan syrjäytyneistä nuorista työväenluokkaisista brittikundeista, jotka lähetetään puoleksi vuodeksi Intiaan huipputason sisäoppilaitokseen. Kyseessä on siis jonkin sortin tosi-tv-ohjelmasarja. Katsoin ensimmäisen jakson ja uskallan suositella kyseistä sarjaa tässä ketjussa mm. sen vuoksi, että jo ensimmäisessä jaksossa kyseinen intialainen sisäoppilaitos The Doon School mainittiin samassa lauseessa vapaamuurareiden kanssa :lol: Sivu mennen sanoen, brittiläisiä sisäoppilaitoksia on muuten moneen otteeseen liitetty monenlaisiin salaliittoteorioihin ja salaseuroihin. Myös sellaisia sisäoppilaitoksia, joissa on opiskellut suomalaisiakin henkilöitä. Tässä brittikundeista kertovassa tv-sarjassa on kiinnostavaa, kuinka täysin erilaisesta kulttuuritaustasta tulevat brittinuoret (ikäjakauma taisi olla 16-18v) sopeutuvat ison intialaisen sisäoppilaitoksen kuriin ja intialaisten hikarioppilaiden sekaan. Todettakoon, että minulla on tällä hetkellä projektina myös tutkia Britannian rikoskeissejä, joista monet ovat niin kuvottavia, että ihmetyttää miten ne brittirikolliset ovat ylipäätään voineet tehdä niin oksettavia tekoja. Tämä brittikundeista kertova sarja aiheuttaa ainakin minussa jonkin verran puistatuksia sen suhteen, miten huonosti kyseiset brittiteinit käyttäytyvät. Toki useimmilla heistä onkin jo pitkä lintsaushistoria ja surkea koulumenestys taustallaan, eivätkä pojat siis edusta keskivertobrittejä. Aika paljon on itsekin tullut törmättyä brittien huonoon käytökseen (huonon käytöksen osaa yläluokkakin, mutta eri tavalla) ja minua on jo pitkään mietityttänyt, mistä se juontaa juurensa, että niin monet britit ovat huonosti käyttäytyviä ja tunteettoman oloisia ku$ipä1tä.

Brittipojat Intian eliittikoulussa

Viisi brittiläistä työväenluokkaista teinipoikaa on saanut viimeisen mahdollisuuden ryhdistäytyä koulunkäynnissä. He matkustavat huoltajiensa luvalla huippuluokan intialaiseen poikien sisäoppilaitokseen, Himalajalla sijaitsevaan The Doon Schooliin. Tavoitteena on oppia kurinalaista opiskelua, sillä muuten poikia uhkaa syrjäytyminen. Onnistuuko Intia siinä missä kotimaa ei?

Linkki Areenaan: https://areena.yle.fi/1-4501739

Toinen Areenasta löytyvä brittiläinen tv-sarja kertoo viktoriaanisen ajan uudistuksista. Kyseessä on siis 1800-luvun keksinnöistä kertova dokumenttisarja. Tästä en ole vielä katsonut jaksoakaan, mutta saatanpa katsoa. Minulla on nyt selvästi melko kova kiinnostus Britanniaa kohtaan, joten antaa mennä. Vähän kyllä tulee ohjelman esittelystä sellainen fiilis, ettei maailmassa olisi juuri mitään keksintöjä tehty ilman kuningatar Viktoriaa ja brittejä.

SARJA Historia: Viktoriaanisen ajan perintö

Britannian nykyaikainen kaupunkikulttuuri on paljon velkaa kuningatar Viktorian pitkän hallintokauden aikana tehdyille uraauurtaville uudistuksille, verrattomille insinööritaidoille, rohkeille rakentajille ja suurille visionääreille. Viktoriaanisen ajan keksinnöt loivat perustan nykyaikaiselle elämäntavalle. Michael Buerk pureutuu 1800-luvun suuriin keksintöihin, jotka mullistivat tapamme liikkua, asua ja elää. Viktoriaanisen ajan rakentajien aikaansaannokset levisivät Britanniasta ympäri maailman.

Linkki Areenaan: https://areena.yle.fi/1-4587234
Vielä minä näin auringon alla:
oli oikeuspaikka – ja siellä vääryys,
oli tuomioistuin – ja sielläkin vääryys.
Minä ajattelin itsekseni:
Jumala tuomitsee oikein, niin syyttömän kuin syyllisen, sillä jokaisella asialla ja teolla on aikansa.
(Saarn. 3:16-17)

Avatar
acp
Agentti Scully
Viestit: 677
Liittynyt: Ma Syys 02, 2019 9:48 pm

Re: Britannia & britteihin liittyvät salaliittoteoriat

Viesti Kirjoittaja acp »

^
Britannian rikoskeissejä, joista monet ovat niin kuvottavia
Voisitko kertoa mitä keissejä tutkit?

H.Moilanen
Axel Foley
Viestit: 2112
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Britannia & britteihin liittyvät salaliittoteoriat

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

On ollut aikeita laittaa tänne ketjuun juttuja, mutta niin vain monet muut kiireet ovat menneet työlistalla edelle. Ajattelin kuitenkin, että tämä poikkeuksellinen talousuutinen täytyy laittaa tähän ketjuun mukaan. Brittitalous on nimittäin ottanut oikein kunnon iskun viime vuonna. Ties mitä kaikkia syitä sen takana on. Korona ja Brexit mainitaan syiksi, mutta epäilen syitä olevan enemmänkin. Britannia ei enää kuulu Euroopan Unioniin, mutta sen talous toki edelleen vaikuttaa Euroopan maiden talouksiin. Minusta kannattaa ainakin syrjäsilmällä seurata, mitä Britanniassa jatkossa tulee tapahtumaan.
Britannian talous supistui viime vuonna 9,9 prosenttia – uutistoimiston mukaan pudotus suurin sitten vuoden 1709

Lähde: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/bri ... 09/8063394
Britannian vientimäärät EU-maihin romahtivat kahdella kolmasosalla – syynä brexit ja korona
Tilanne saattaa vielä pahentua heinäkuussa.

Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-11777474

Kuningashuonetta on hankala ohittaa, kun puhutaan Britanniasta. Niin hullulta kuin se kuulostaakin. Välillä tuntuu, että koko valtio on yhden suvun panttivankina. Britanniaa koskeva uutisointi toki muokkaa paljolti vaikutelmaamme. Ainakin suomenkielisen median brittiuutiset ovat kovin kuninkaallispainotteisia. Mutta joo, prinsessa Eugenie sai esikoislapsen. Vauva on jo useiden päivien ikäinen, mutta mielestäni ainakaan Suomen media ei ole vielä kertonut vauvan nimeä, syntymän jälkeen jopa sukupuolta käsittääkseni pihdattiin jonkin aikaa. Ensimmäisessä valokuvassa näytettiin vain vauvan käsi. Aika ennen kuulumatonta mielestäni! Viittaa siihen, että lapsi tullaan kasvattamaan julkisuudesta sivussa - jopa piilossa. Hovin moninaiset sotkut ja etenkin vauvan isoisän, prinssi Andrewin seksiskandaali, ovat saattaneet tehdä prinsessa Eugeniesta varovaisen. Mediahan kieltäytyi Andrewn skandaalin vuoksi jopa prinsessa Beatricen häiden televisioinnista! Myös Harryn ja Meghanin perheeseen on tulossa vauva. Kolmas vauva on kuulemma tulossa Zaran ja miehensä perheeseen. Peräti kolme lastenlasta kuningatar Elisabetille saman kalenterivuoden aikana! Se on paljon. Tällä hetkellä ehkä suurin huomio kohdistuu kuitenkin 99-vuotiaaseen prinssi Philipiin, joka on viety sairaalaan huonovointisuuden vuoksi. Hänellä ei voi olla kovin paljon elinaikaa jäljellä ylipäätään, joten tällaisissa tilanteissa sitä miettii, palaako hän enää sairaalasta kotiinsa.

Eipä käy Brittein kuningashuonetta kateeksi. Prinssi Andrewn seksiskandaali roikkuu edelleen ilmassa, hallitsija puolisoineen ovat jo hauraita vanhuksia, kruununperimysjärjestyksessä ensimmäisenä oleva prinssi Charles ei oikein ole kansan mieleen, Charlesin puoliso Camilla ei ole yhtään tippaa kansan mieleen, Skotlannissa itsenäisyyspuheet ovat voimissaan jne. Siihen päälle sitten vielä nuo onnettomat talousuutiset.

Ei tämä harmaantunut pariskunta ikuisesti elä.jpg
Ei tämä harmaantunut pariskunta ikuisesti elä.jpg (172.25 KiB) Katsottu 1537 kertaa

Kesäkuussa on tulossa kuningatar Elisabetin 95-vuotissyntymäpäivä ja prinssi Philipin 100-vuotissyntymäpäivä. Korona-rajoitukset ovat varmasti ainakin jollain tavalla voimassa silloin, joten saa nähdä, mitä niistä juhlista tulee. Toivottavasti ei kuitenkaan katastrofi. Pröystäileviä juhlia ei varmasti katsota hyvällä, varsinkaan jos Britannian talous ei piristy kevään aikana. Uhka talouden heikentymisestä entisestään on ihan aiheellinen, sillä maassa leviää vinhaa vauhtia koronan brittimuunnos, minkä vuoksi maassa on taas otettu käyttöön tiukkoja rajoituksia. Prinssi Harryn on kerrottu osallistuvan juhlaan, mutta Meghanin on kerrottu jäävän Yhdysvaltoihin mm. koronan, pienen Archie-pojan ja varmasti myös raskautensa vuoksi. Kärttyisäksi kuvattu prinssi Philip ei kuulemma edes haluaisi juhlistaa 100-vuotissyntymäpäiväänsä. Toisaalta kuningashuoneen jäsenet ovat olleet niin vähän esillä vuoden 2020 aikana, että heidän on vähän pakkokin edustaa enemmän, koska kuningashuoneen suosio ei ole tällä hetkellä huipussaan.

Britannia tarvitsisi nyt iloisia uutisia. Ja varsinkin kuningashuone tarvitsisi jotain positiivista virettä. Vastasyntynyt prinsessa Eugenien vauva on ihan kiva juttu, mutta jos he eivät meinaa kasvattaa vauvaa julkisuudessa, se ei tuota myöskään paljon PR-huomiota. Ihan sama juttu Harryn ja Meghanin vauvan osalta. Ilmeisesti kyseinen vauva sitä paitsi syntyy Yhdysvalloissa. Prinsessa Annen Zara-tytär on puolestaan elänyt elämäänsä hieman sivussa hovista tähänkin asti. Kuulemma prinsessa Dianan muistopatsas aiotaan paljastaa, mutta mutta... Nämä ovat kaikki varsin vähäpätöisiä juttuja verrattuna kaikkiin skandaaleihin ja ongelmiin, joita hovilla on niskassaan tällä hetkellä.

Ihan kiinnostava seurata, mitä Britanniassa jatkossa tapahtuu :?

Moni ei-britti naureskelee, että britit kuvittelevat olevansa milloin koko maailmaa johtava valtio ja milloin Euroopan johtajamaa. Olen yllättävän monta kertaa kuullut yhdysvaltalaisiltakin tällaisia puheita varsin kritiikittömästi. Siis sen tyyppisiä asioita, että Britannia on Euroopan johtava maa, Britannia on Euroopan suurin talous (eipäs, vaan Saksa), suuri osa eurooppalaisista haluaisi muuttaa Britanniaan, englannin kielestä tulee ajan kuluessa koko Euroopan kieli jne. Olen ollut ymmärtävinäni, että kuluneen vuosikymmenen aikana monen yhdysvaltalaisen ajatukset Britanniaa, Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaakin koskien ovat hieman muuttuneet. Britannia ja Yhdysvallat ovat eittämättä läheisiä liittolaisia, mutta maiden välisellä yhteistyöllä on myös hyvin mutkikas historia aina Yhdysvaltain vapaussodasta (1775-1783) ja Amerikan Yhdysvaltojen itsenäistymisestä 1776 lähtien.
Vielä minä näin auringon alla:
oli oikeuspaikka – ja siellä vääryys,
oli tuomioistuin – ja sielläkin vääryys.
Minä ajattelin itsekseni:
Jumala tuomitsee oikein, niin syyttömän kuin syyllisen, sillä jokaisella asialla ja teolla on aikansa.
(Saarn. 3:16-17)

Avatar
sikakoira
Ben Matlock
Viestit: 8879
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Britannia & britteihin liittyvät salaliittoteoriat

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Britannia on niin järkyttävän kova sana tänäpäivänä maailman menossa jostain aivan käsittämättömästä syystä . Saatana seuratkaa kuningaskuntaa ja hajotkaa,,, EU.... :lol: Tottahan nerot puhuvat ja ottivat loparit liittovaltiosta ajoissa.

Naurettavaa selittelyä ettei Britit olisi muka oikeaa liikettä tehneeet. Tämän näkee jopa minunkaltaiseni joulupukki,vittu EU on loppuun ajettu.
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

H.Moilanen
Axel Foley
Viestit: 2112
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Britannia & britteihin liittyvät salaliittoteoriat

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Juu, minunkin mielestäni britit tekivät fiksusti hypätessään EU:sta pois. Kansanäänestys meni aikoinaan tosi täpärälle, mutta onneksi Brexitin kannattajat voittivat. Parasta mitä britit ovat aikoihin tehneet (= minun mielipide)!

Paradoksaalisesti se on kuitenkin myös EU:lle (tai ainakin EU-maille) hyväksi, että Britannia erosi EU:sta. Enpä minäkään usko Euroopan Unionin ihanaan tulevaisuuteen, mutta tässä ketjussa yritän keskittyä Britanniaan, jolla silläkin on melkoisia haasteita edessään kuten myös sylissään.
Vielä minä näin auringon alla:
oli oikeuspaikka – ja siellä vääryys,
oli tuomioistuin – ja sielläkin vääryys.
Minä ajattelin itsekseni:
Jumala tuomitsee oikein, niin syyttömän kuin syyllisen, sillä jokaisella asialla ja teolla on aikansa.
(Saarn. 3:16-17)

Avatar
Mr.Crowley
Alibin satunnaislukija
Viestit: 60
Liittynyt: Pe Helmi 12, 2021 11:08 am
Paikkakunta: Kotka

Re: Britannia & britteihin liittyvät salaliittoteoriat

Viesti Kirjoittaja Mr.Crowley »

Gilmerto Cove ja sen käyttötarkoitus on ollut useammankin salaliittoteorian keskiössä ja se onkin ihan mielenkiintoinen, vaikkakin hyvin pienimuotoinen, salaliittoteoria briteissä.
"I tell you what. Leave the rings. Take the wife!"

H.Moilanen
Axel Foley
Viestit: 2112
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Britannia & britteihin liittyvät salaliittoteoriat

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Kuvan vasemmassa osassa näkyvä Taj Mahal Hotel rakennettiin 1900-luvun alussa eli brittivallan aikana Intian Bombayhin.jpg
Kuvan vasemmassa osassa näkyvä Taj Mahal Hotel rakennettiin 1900-luvun alussa eli brittivallan aikana Intian Bombayhin.jpg (134.69 KiB) Katsottu 1436 kertaa

14.3.2019
https://www.maailma.net/nakokulmat/brex ... maa-ajasta

Brexit saa britit haikailemaan menneitä – Monella on ruusuinen käsitys siirtomaa-ajasta

Britanniassa on esitetty suhteiden elvyttämistä entisiin siirtomaihin korvikkeeksi EU-jäsenyydelle. Taustalla on usko siihen, että siirtomaapolitiikassa oli kyse kansainvälisestä vastuunkannosta ja köyhien maiden kehittämisestä. Taloustutkijat Jomo Kwame Sundaram ja Anis Chowdhury osoittavat Intian esimerkin avulla, että todellisuus on päinvastainen.

Kun brexit eli Britannian ero Euroopan unionista lähestyy uhkaavasti, nostalgiset muistot Britannian siirtomaavallan ajoista ovat nousseet pintaan. Oliko kyse köyhien maiden kehittämisestä vai riistosta?

Siirtomaa-aikojen perillisenä jatkaneeseen Kansainyhteisöön (vuoteen 1949 Brittiläinen kansainyhteisö) kuuluu 53 jäsenmaata. Yhteisö menetti konservatiivipuolueen kiinnostuksen Margaret Thatcherin valtakaudella 1980-luvulla. Nyt merentakaisten suhteiden elvyttäminen on nostettu esiin korvikkeeksi EU-jäsenyydelle.

Siirtomaasuhteita ei aina esitetä Britannialle tuottoisina vaan väitetään, että kyse oli kansainvälisestä vastuunkannosta ja köyhien maiden kehittämisestä, joka tuli emämaalle kalliiksi.

Brittiläisen imperiumin laajuutta kuvasti se, että aurinko ei koskaan laskenut sen alueella. Siksi sitä koskevien yleistysten tekeminen on vaikeaa, mutta esimerkiksi voidaan ottaa kruununjalokivi Intia.

”Imurointi” loi velkasuhteen

Utsa Patnaik on käynyt läpi vero- ja kauppatilastoja lähes 200 vuoden ajalta. Loppupäätelmä on, että Britannia ”imuroi” Intian niemimaalta noin 40 000 miljardia euroa vuosina 1765–1938. Luku vastaa Britannian nykyistä bruttokansantuotetta 17-kertaisesti.

Kun brittiläinen Itä-Intian kauppakomppania monopolisoi Intian ulkomaankaupan, sen piirissä olevat kauppiaat ”ostivat” Intiasta tuotteita sieltä kerätyillä verovaroilla. Monopolin murruttua kauppiaat joutuivat ostamaan Lontoosta kullalla Intian rupioita maksaakseen intialaisille tuottajille.

Imperialistisen järjestelmän aikana siirtomaiden vientitulojen katsottiin kuuluvan Britannialle, ja siksi ne kirjattiin menoiksi kyseisen maan tileihin. Intia joutui siten lainamaan briteiltä rahaa rahoittaakseen oman tuontinsa, mikä loi maiden välille tiukan velkasuhteen.

Tuloksena oli, että Intian henkeä kohti laskettu kansantulo kutistui puolella 1800-luvun jälkipuoliskolla. Myös keskimääräinen elinajanodote romahti 20 prosenttia vuosina 1870–1920. Kymmeniä miljoonia kuoli siirtomaapolitiikan aiheuttamissa nälänhädissä.

Riisto tuli kohteelle kalliiksi

Britannia käytti Intiassa kartuttamaansa omaisuutta siirtomaavaltansa laajentamiseen ensin Aasiassa ja myöhemmin Afrikassa. Siirtomaiden veronmaksajat maksoivat siis paitsi oman riistonsa myös sen laajentamisen muualle, sodat mukaan lukien.

Britannian teollinen vallankumous nojasi paljolti siirtomaajärjestelyihin, joilla rahoitettiin myös kolonialismin laajentaminen, ulkomaiset sijoitukset sekä siirtokuntien perustaminen uusille mantereille.

Walter Rodneyn vuonna 1972 ilmestynyt klassikkoteos How Europe Underdeveloped Africa kertoo, miten orjuus ja muut imperialistisen talouspolitiikan muodot riistivät ja raastoivat Afrikkaa.

Vuonna 2005 valmistuneessa BBC:n dokumenttifilmissä The Empire Pays Back tohtori Robert Beckford arvioi, että Britannian pitäisi maksaa 8 700 miljardia euroa korvauksia Atlantin yli tapahtuneesta orjakaupasta. Se kuittaisi maksamattomat palkat, vääryydellä saadun taloudellisen hyödyn sekä aiheutetut kärsimykset.

Ei anteeksipyyntöä

Britannia ei ole pyytänyt anteeksi orjuutta tai kolonialismia, toisin kuin Irlannissa vuonna 1845 alkanutta nälänhätää. Julkisesti ei ole tunnustettu, että imperialismin avulla hankittu vauraus mahdollisti Britannian teollisuuden, kaupan ja rahoitustoiminnan kukoistuksen.

Vuonna 2014 tehdyn kyselyn mukaan liki 60 prosenttia briteistä katsoo, että brittiläinen imperiumi on ylpeyden eikä häpeän aihe. Lähes puolet uskoo, että siirtomaasuhde hyödytti entisiä alusmaita.

Ruusuinen käsitys imperialismin ja kolonialismin ajasta sävyttää myös suhtautumista Britannian myöhempään rötöstelyyn, kuten uuskolonialistiseen energian ja mineraalien metsästykseen, toimintaan pimeän rahan veroparatiisina sekä ”erityissuhdetta” Yhdysvaltoihin, joka on pitkään toiminut maailmanpoliisina imperialistisin ottein.

Anis Chowdhury on Western Sydney Universityn ja Uuden Etelä-Walesin yliopiston apulaisprofessori. Taloustutkija Jomo Kwame Sundaram on toiminut mm. YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön taloudellisen ja sosiaalisen kehityksen apulaispääjohtajana.

- - -
Alleviivaukset ovat H.Moilasen tekemiä.

Suomalaisten kannattaa mielestäni höristää korviaan varsinkin uuskolonialistisen mineraalien metsästyksen osalta pimeän rahan veroparatiisitoimintaa mitenkään väheksymättä. Suomessa on pyörinyt aika tavalla Brittiläisen Imperiumin eikun siis Kansainyhteisön jäsenmaihin rekisteröityjä kaivosyhtiöitä. Niistähän meille on kertynyt jo useampaan kertaan huonoja kokemuksia, huonoja kokemuksia, huonoja kokemuksia jne.
Vielä minä näin auringon alla:
oli oikeuspaikka – ja siellä vääryys,
oli tuomioistuin – ja sielläkin vääryys.
Minä ajattelin itsekseni:
Jumala tuomitsee oikein, niin syyttömän kuin syyllisen, sillä jokaisella asialla ja teolla on aikansa.
(Saarn. 3:16-17)

H.Moilanen
Axel Foley
Viestit: 2112
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Britannia & britteihin liittyvät salaliittoteoriat

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Jatkan vielä hieman Britannian siirtomaaherruuden parissa. Kopioin Hesarin mielestäni ansiokkaan kirjoituksen tänne kokonaan, vaikka jouduinkin viekkaudella ja vääryydellä nyysimään sen maksumuurin takaa. Minusta HS osakkeenomistajineen on sen verran (ja itse asiassa enemmänkin) velkaa suomalaisille, mutta samalla muistutan Murha.infon lukijoita, että tilaamalla Hesarin ja/tai ostamalla Teema-lehtiä, voi oppia jotain ja myös yrittää vaikuttaa mediaan. Tätä kyseistä Britannia-aiheista Teema-lehteä ei näköjään enää myydä irtonumerona, mutta sen voisi ehkä saada käsiinsä kirjaston kautta. Ainakin minua alkoi kiinnostaa kyseisen teemanumeron muut kirjoitukset.

Britti-imperium vuonna 1902. Imperiumiin kuuluvat maat on merkitty punaisella.jpg
Britti-imperium vuonna 1902. Imperiumiin kuuluvat maat on merkitty punaisella.jpg (223.43 KiB) Katsottu 1208 kertaa

1.1.2021
https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000007692334.html

Imperiumi vailla vertaa

Löytöretkeilyn jälkeen alkanut brittiläinen maailmanvalta ulottui 1800- ja 1900-luvujen vaihteessa niin laajalle, ettei aurinko koskaan laskenut imperiumin alueella. Pian maailmansotien jälkeen koitti auringonlaskun aika.

VÄITETÄÄN, että kuningas Yrjö V:n (1865–1936) viimeiset sanat olivat: ”Kuinka imperiumi voi?”

Sanat ainakin sopisivat vastuuntuntoiselle hallitsijalle, joka ei ollut vain Yhdistyneen kuningaskunnan kuningas vaan myös Intian keisari ja Britannian siirtomaiden päämies. Yrjö V oli perinyt kruunun epävakaina aikoina, mutta perinnöksi hän jätti kriiseistä selvinneen kansakunnan. Hänestä tulikin koko brittiläisen imperiumin yhtenäisyyden symboli.

Kuninkaan viimeisinä vuosina 1930-luvun puolivälissä hajaannus kuitenkin rehotti jo saarivaltakunnan rajojen ulkopuolella. Vaikka imperiumi oli maailmansotien välissä laajimmillaan, oli kuningas syystä huolissaan.

Yrjö V sai kuolinvuoteella kysymykseensä myös vastauksen: brittiläisessä imperiumissa kaikki hyvin. Se oli hyväntahtoinen valhe. Imperiumi oli heikossa kunnossa aivan kuten pitkään sairastellut kuningas itsekin.

SIIRTOMAAVALTA sai alkunsa löytöretkistä.

Kun löytöretkeilijät olivat löytäneet Amerikan, alkoivat Espanja ja Portugali ottaa uuden mantereen alueita haltuunsa. Pian siirtomaita hankkivat muutkin Euroopan maat, kuten Englanti, Ranska ja Hollanti.

Suurimmaksi maailmanvallaksi kasvoi lopulta brittiläinen imperiumi, joka oli ylväimmillään 1800- ja 1900-luvun vaihteessa. Imperiumi oli valtava kokonaisuus, johon kuului lähes neljäsosa maapallon maapinta-alasta ja useampi kuin joka neljäs maailman ihmisistä.

Jo aikalaiset vertasivat imperiumia mielellään Rooman valtakuntaan, joka oli vain neljäsosa sen koosta. Britannian valta ulottui Falklandin saarilta Egyptiin ja Gibraltarilta Hongkongiin. Sanottiin, että aurinko ei koskaan laskenut brittiläisessä imperiumissa.

Kärjistäen voi ajatella, että koko imperiumi sai alkunsa brittien mieltymyksestä juoda teetä sokerin kera. Teestä tuli 1700-luvun puolivälissä kulutushyödyke, joka levisi brittiläisen yläluokan keskuudesta myös rahvaan pariin. Kysyntään vastattiin rahtilaivoilla: sokeria tuotiin Karibialta ja teetä Kiinasta, kunnes britit ryhtyivät viljelemään teetä Intiassa.

Ensi kerran siirtokuntien perustamista oli tunnustellut jo kuningatar Elisabet I 1500-luvulla, mutta vauhtiin päästiin 1600-luvulla. Ensimmäisen englantilaisten siirtokunnan Amerikkaan, Pohjois-Carolinaan perustanut tutkimusmatkailija Sir Walter Raleigh’n mukaan ”se, joka hallitsee merta, hallitsee maailmankauppaa, hallitsee maailman rikkauksia, hallitsee itse maailmaa”.

Ensimmäisen pysyvän siirtokunnan britit perustivat Virginiaan, Pohjois-Amerikan itärannikolle vuonna 1607. Samoihin aikoihin kauppakomppania kuitenkin rakensi satamiaan myös toisaalle, Intian niemimaalle.

Uusia siirtokuntia hankittiin niin kiivaasti, että jo 1670-luvulle tultaessa britit hallitsivat laajoja alueita Karibialta Kanadaan. Pysyvä jalansija oli otettu myös Afrikan mantereelta.

Merkittävä suunnanmuutos imperiumissa tapahtui 1780-luvulla, kun 13 Pohjois-Amerikassa sijainnutta brittien siirtokuntaa itsenäistyi ja muodosti Yhdysvallat. Brittilaivaston keula kääntyi Hyväntoivonniemen itäpuolisten merien suuntaan, kohti Intiaa ja Aasiaa.

Siirtomaista kuljetettiin emämaahan ennen kaikkea raaka-aineita. Intiasta tuodusta puuvillasta tuli koko brittiläisen tekstiiliteollisuuden perusta. Etelä-Afrikasta louhittiin timantteja ja jalometalleja, Pohjois-Rhodesia eli nykyinen Sambia taas oli kuparin lähde.

SIIRTOMAAHERRUUDEN synnyssä keskeinen rooli oli kauppakomppanioilla. Britannian lisäksi myös Hollannilla, Portugalilla, Ranskalla, Ruotsilla ja Tanskalla oli kauppakomppaniat Itä-Intian kauppaa varten.

Imperialismi ei siis tähdännyt vain alueelliseen laajenemiseen, vaan kuten neuvostojohtaja Vladimir Lenin klassisessa teoriassaan totesi, kyse oli ennen kaikkea kapitalismin monopolistisesta vaiheesta.

Englannin Itä-Intian kauppakomppanialla oli yksinoikeus kauppaan Intian lisäksi lähes koko Aasiassa, mutta myöntämäänsä monopoliasemaa vastaan kruunu peri veroja ja maksuja. Käytännössä kauppakomppaniat olivat emämaiden suojeluksessa toimivia monopoliyhtymiä, joihin kuului kauppiaita, sijoittajia ja osakkaita. Järjestely oli kruunulle kätevä, sillä ilman valtiollista alistussuhdetta alueista ei syntynyt hallinnollisia tai sotilaallisia kuluja.

Myöhemmin komppanian toiminta laajeni alueiden hallitsemiseen myös poliittisin ja sotilaallisin keinoin. Kruunun oli kuitenkin vaikea kontrolloida kauppakomppaniaa, joka korruptoitui ja sortui lopulta julmuuksiin, mikä synnytti paikallisissa asukkaissa vastarintaa.

Esimerkiksi Intian Sepoy-kapinassa ja sitä seuranneissa nälänhädissä 1850-luvulla kuoli arvioiden mukaan lähes miljoona intialaista. Paikalliset sotilaat nousivat siirtomaaisäntiään vastaan, kun he kyllästyivät brittiupseerien ylenkatseeseen sekä huonoihin oloihin ja mitättömään palkkaansa. Levottomuuksien jälkeen Britannia hajotti kauppakomppanian ja otti Intian suoraan kruunun alaisuuteen.

Vaikka lähes kaikki Britannian ensimmäisten siirtokuntien perustajat olivat yksityisiä toimijoita, ulottui maailmanvalta vähitellen kymmeniin maihin. Englantilaisten ikään kuin hajamielisyyttään hankkiman imperiumin kurissa ja järjestyksessä pitämiseksi perustettiin vuonna 1801 siirtomaaministeriö.

IMPERIALISMILLA oli tiivis yhteys aikansa vallitsevan talousjärjestelmän kanssa.

1800-luvulla Britannian maailmanvalta perustui pitkälti vapaakauppaan ja Euroopan ulkopuolisten alueiden hallitsemiseen taloudellisen vaikutusvallan avulla. Brittiläiset sijoittajat taas etsivät siirtomaista ennen kaikkea kotimarkkinoita parempia sijoituskohteita.

1840-luvulta aina ensimmäiseen maailmansotaan asti kukoistaneessa herrasmieskapitalismissa, jota aateliset suurmaanomistajat ja pankkiirit yhdessä harjoittivat, olikin kyse vielä taloudellisista syistä, ei suurvaltapolitiikasta. Siirtomaakaupan avulla hankittu vauraus mahdollisti brittiläisen teollisuuden, kaupan ja rahoitustoiminnan kukoistuksen. Lontoosta tuli maailman keskeisin finanssimarkkina-alue, joka määritteli raaka-aineiden hintoja läntisellä pallonpuoliskolla.

Siirtomailla oli keskeinen rooli myös Britanniassa 1800-luvun alussa käynnistyneessä teollisessa vallankumouksessa. Vaikka teollistuminen ja talouskasvu perustuivat ennen kaikkea maan sisäiseen talouskehitykseen, menestystä tukivat siirtomaista saadut ryöstösaaliit, kaupan ja merenkulun voitot sekä verotulot.

Siirtomaiden merkitys valtioiden keskinäisessä kilpailussa korostui kuitenkin koko ajan. Suurvallat pullistelivat siirtomailla vähän samaan tapaan kuin myöhemmin ydinaseilla. Vaikka sotilaalliset ja strategiset seikat olivat muille siirtomaavalloille kuin briteille vielä tärkeämpiä, ajoivat poliittiset syyt myös brittejä yhä uusille alueille. 1800-luvun loppupuolella imperiumin rakentamiseen alkoi liittyä yhä useammin lisäksi ideologisia ulottuvuuksia, mikä näkyi esimerkiksi alusmaissa tehtävänä kristillisenä lähetystyönä.

Napoleonin sotien jälkeen solmitussa Pariisin rauhansopimuksessa vuonna 1814 britti-imperiumiin liitettiin Ranskalle kuuluneita kaukaisia saarivaltioita. Britannia kilpailikin etupäässä Ranskan kanssa mutta myös Hollantia ja myöhemmin Saksaa ja Venäjää vastaan.

Brittien takana oli ylivertainen laivasto, joten Britanniasta tuli maailman johtava meri-, kauppa- ja teollisuusmahti 1800-luvun aikana. Britit eivät hankkineet laivoja niinkään sotaa varten, vaan niillä haluttiin herättää muissa maissa pelkoa. Briteissä eli imperiumin suuruuden aikoihin ajatus, että imperiumi tarvitsee suuremman laivaston kuin seuraavat kaksi laivastoa yhteensä, jotta se voisi pitää komentoa maailman merillä.

VIELÄ 1800-LUVULLA britit olivat jopa vähän vastahakoisia imperialisteja, sillä siirtomaista koitui paljon kustannuksia. Britannian valtiovarainministeri Benjamin Disraeli tokaisi vuonna 1852 siirtomaiden olevan kuin kaulaan ripustettu myllynkivi.

Poikkeuksena oli Intia, joka pysyi aina taloudellisesti kannattavana. Britannia piti huolen Intian-yhteyksien toimivuudesta muun muassa Afrikan rannikolla, Välimerellä ja Lähi-idässä sijainneilla sota- ja kauppasatamilla. Laivastotukikohtiensa avulla britit hallitsivat todellisuudessa suurempia maa-alueita, jotka olivat usein virallisesti itsenäisiä mutta käytännössä brittien holhouksen alla.

Kun Euroopan muut suurvallat 1800-luvun lopulla innostuivat valtaamaan uusia alueita, etenkin Afrikasta, brittienkin oli osallistuttava kilpaan. Vain muutamassa vuosikymmenessä Afrikka oli vallattu. Monissa Afrikan maissa brittien valta perustui epäsuoraan hallintaan eli valta jätettiin paikallisten hallitsijoiden, ylimystön tai tiettyjen etnisten ryhmien käsiin.

Kilpajuoksu Afrikkaan kulminoitui karulla tavalla Berliinissä vuonna 1884 järjestetyssä konferenssissa, jossa Euroopan suurvaltojen johtajat sopivat mantereen jakamisesta. Kokoukseen ei kutsuttu ainoatakaan afrikkalaista, vaan valloittajat vetivät rajoja kartoille kansoista ja kielialueista välittämättä. Sittemmin itsenäistyneiden Afrikan valtioiden rajat noudattavat yhä pitkälti siirtomaa-ajan rajoja.

Kiinan Britannia pakotti alistumaan niin sanottuun sopimussatamajärjestelmään. Kiinaa ei edes pyritty muuttamaan varsinaiseksi siirtomaaksi, vaan se otettiin osaksi imperiumin reviiriä ilman kruunulle koituvia hallinnollisia ja sotilaallisia kuluja. Järjestely takasi brittikauppiaille yksipuolisia etuja kiinalaisiin nähden, kuten matalat tullimaksut.

Muutkin länsimaat harjoittivat samankaltaista toimilupiin, etupiireihin ja vuokra-alueisiin perustuvaa epämuodollista imperialismia, jossa kohdemaa säilytti suvereniteettiaan enemmän kuin varsinaisena siirtomaana.

SIIRTOMAIDEN laajentaminen ja merten herruus oli Britanniassa kansan keskuudessa suosittua politiikkaa, jota hallitukset johdonmukaisesti edistivät. Vaikka suhtautuminen imperialismiin vaihteli sen mukaan, pitivätkö Lontoon Westminsterissä valtaa liberaalit vai konservatiivit, britit eivät koskaan vakavasti harkinneet, että siirtomaat olisivat saaneet edustajansa parlamenttiin.

Kanadalle, Australialle ja Uudelle-Seelannille sekä Etelä-Afrikan unionille britit myönsivät itsehallinnon. Järjestelyllä pyrittiin varmistamaan, ettei tapahtuisi kuten aikoinaan Amerikassa, jossa brittien siirtokunnat itsenäistyivät ja muodostivat Yhdysvallat.

Itsehallinnon saaneet maat olivat Britannian kanssa samanarvoisia mutta pysyivät uskollisina emämaan kruunulle. Valta oli kuitenkin näissäkin maissa eurooppalaistaustaisilla siirtolaisilla, jotka käyttivät asemaansa usein paikallisen väestön alistamiseen.

Mitä pitemmälle teollistuminen eteni, sitä riippuvaisemmaksi Britannia tuli tuonnista. Lopulta siirtomaiden tärkeimmäksi varaksi osoittautuivat kuitenkin ihmiset. Ilman työvoimaa raaka-aineita ei saatu markkinoille. Ilman siirtomaiden ihmisreserviä Britannia ei olisi myöskään kyennyt voittamaan Saksaa ensimmäisessä eikä toisessakaan maailmansodassa.

BRITANNIAN maailmanvallan loppu alkoi käytännössä ensimmäisestä maailmansodasta.

Sodan jälkeen imperiumi vielä laajeni, kun Kansainliitto jakoi voittajamaille häviäjiin kuuluneiden Saksan ja Turkin siirtomaa-alueita Afrikasta ja Lähi-idästä. Britit kuitenkin menettivät sodassa lähes puolet kauppalaivastostaan, eikä kuningaskunnan laivanrakennus toipunut hetkessä. Samalla vajosi merentakainen kaupankäynti, sillä reittien ylläpitäminen ei ollut mahdollista samalla tavalla kuin ennen sotaa.

Niin kauan kuin Britannia oli hallinnut maailman meriä, se oli voinut käydä tullivapaata kauppaa, johon sen menestys oli 1840-luvulta lähtien pitkälti perustunut. Nyt se oli mennyttä. Tilalle tuli läntisellä pallonpuoliskolla Yhdysvallat ja Kaukoidässä Japani.

Kauppasuhteiden hajoaminen emämaan ja alusmaiden välillä näkyi Britanniassa muun muassa ankarana säännöstelynä. Viennin hiipuminen taas johti siihen, että ulkomailla brittituotteita alettiin korvata omaa teollisuutta kehittämällä. Lisäksi kruunun rinnalla sotiminen oli aiheuttanut Britannian alusmaille suuria tappioita ja nostanut monin paikoin kansallistunnetta.

Laajoista siirtomaa-alueista oli tullut briteille jopa rasite, joka teki heistä haavoittuvaisia. Imperiumi alkoikin vähitellen murtua yksinkertaisesti siksi, että Britannia oli taloudellisesti ja sotilaallisesti kyvytön ylläpitämään niin suurta maailmanvaltaa. Sodan jälkeen kuningaskunta keskittyi jälleenrakentamiseen sekä suhteiden uudelleen luomiseen Yhdysvaltoihin ja Manner-Eurooppaan, jolloin alusmaat myös jäivät oman onnensa nojaan.

Vaikka imperiumi maantieteellisesti selvisi lähes entisellään vielä toisestakin maailmansodasta, pian sen jälkeen Britannia menetti suurvalta-asemansa. Alusmaissa itsenäistymistä ajavat äänet vahvistuivat entisestään, eikä sodan ruhjomilla briteillä ollut enää resursseja vaientaa niitä sensuurilla kuten aiemmin.

Kahden suursodan jälkeen aurinko alkoi laskea myös brittiläisen imperiumin alueella.

MAAILMANSOTIEN myötä maailma muuttui henkiseltä ilmapiiriltään. Imperialismin kannatus heikkeni kaikkialla, ja nationalismi eri puolilla britti-imperiumia vahvistui. Siirtomaa toisensa jälkeen halusi itsenäistyä.

Esimerkiksi Intialle jouduttiin lupaamaan itsemääräämisoikeus vastineeksi sotaponnisteluihin osallistumisesta. Sodan jälkeen kansallismieliset johtajat Mahatma Gandhi ja Jawaharlal Nehru kuitenkin vaativat maalleen täyttä itsenäisyyttä. Yli 160 vuotta kestänyt brittivalta tuli Intiassa päätökseensä vuonna 1947.

Seuraavana vuonna itsenäisyys myönnettiin Ceylonille (nykyinen Sri Lanka) ja Burmalle (Myanmar). Afrikassa Saharan eteläpuolisista maista irtaantui ensimmäisenä Kultarannikko (nykyinen Ghana) vuonna 1957.

Toisen maailmansodan jälkeisten kahdenkymmenen vuoden aikana itsenäisyyden saavuttivat useimmat Britannian alusmaat Afrikassa, Aasiassa ja Karibianmeren alueella. Niissä siirtomaissa, joissa ei ollut suurta ja vaikutusvaltaista eurooppalaista maahanmuuttajayhteisöä, itsenäistyminen sujui melko rauhallisesti.

Pahimmillaan itsenäistymisestä seurasi sisällissotia, sotilasvallankaappauksia ja muita levottomuuksia, joita pakoon suuret joukot länsi-intialaisia, afrikkalaisia ja aasialaisia muuttivat pysyvästi Britanniaan. Esimerkiksi Intian ja Pakistanin vuonna 1947 alkaneet sotatoimet Kashmirissa jatkuvat edelleen.

Vuosien 1945 ja 1960 välillä maailmassa itsenäistyi kaikkiaan yli 40 maata – tosin kaikki niistä eivät kuuluneet briteille.

Viimeinen merkittävä brittiläinen siirtomaa Hongkong palautettiin Kiinalle kuitenkin vasta vuonna 1997.

LOINEN JA ISÄNTÄELÄIN. Vertausta on käytetty Britannian siirtomaa-ajan suhtautumisesta alusmaihinsa, etenkin imperiumin helmeen Intiaan.

Intialaisen taloustieteilijän Utsa Patnaikin laskelmien mukaan Britannia imuroi niemimaalta noin 40 000 miljardia euroa vuosien 1765–1938 aikana. Eikä intialainen yhteiskunta ollut siirtomaavallan jälkeen entisellään, sillä brittien alaisuudessa kastilaitoksen merkitys ja kastirajojen jyrkkyys olivat kasvaneet, samoin hindujen ja muslimien eriytyminen.

Siirtomaa-ajalla oli valtava vaikutus alusmaiden talouteen, oikeus- ja koulutusjärjestelmiin, perhekäsitykseen ja seksuaalinormeihin. Jäljet näkyvät yhä muun muassa tuloeroina monessa entisessä alusmaassa, esimerkiksi Etelä-Afrikassa, jossa eriarvoistumista kasvatti entisestään myös rotusorron aika.

Yhtenä imperiumin kestävimmistä vaikutuksista on pidetty suhtautumista homoseksuaalisuuteen. 1800-luvulla otettiin käyttöön ankaria homoseksuaalisuuden kieltäviä lakeja, jotka ovat yhä voimassa monissa maissa.

Yhteiskunnallisten rakenteiden ja englantilaistamisen seurauksena monissa alusmaissa se väestönosa, joka ei puhu englantia, on yhä taloudellisesti ja sosiaalisesti muita haavoittuvammassa asemassa. Esimerkiksi Nigeriassa puhutaan yli 500:aa kieltä, mutta englanti on maan virallinen kieli, jota puhuu äidinkielenään vain hyvin pieni vähemmistö.

KOLONIALISMIN PUOLUSTAJAT, kuten tunnetut brittihistorioitsijat Niall Ferguson ja Andrew Roberts, puhuvat kansainvälisestä vastuunkannosta ja köyhien maiden kehittämisestä, joka itse asiassa tuli emämaalle kalliiksi. Joidenkin historioitsijoiden mukaan kolonialismin seurauksena pelastui ihmishenkiä, jotka muutoin olisi menetetty etnisten ryhmien välisissä konflikteissa.

Kuitenkin valloitusvaiheessa esimerkiksi valtaosa Australian ja Karibianmeren saarten alkuperäisväestöstä kuoli ennen kaikkea tauteihin, joita vastaan heillä ei ollut vastustuskykyä. Myöhemmissä kansannousuissa ja sodissa kuoli lukematon määrä ihmisiä.

Kolonialismin puolustajat painottavat eurooppalaisten tuoneen siirtomaihin varsinkin inhimillistä pääomaa, kuten koulutusta, oikeusjärjestelmän ja sukupuolten välistä tasa-arvoa, mikä lopulta kääntyi niiden hyväksi.

Maantieteellisen etäisyyden lisäksi kolonialismissa olennaista olikin kansojen kulttuurinen erilaisuus: alkuperäisväestön alistamista saatettiin oikeuttaa sivistysmissiolla ja lähetysideologialla. Siirtomaaherruutta moraalisesti oikeutettuna pitäviä brittejä jopa kutsuttiin aikoinaan ”ihmisystävällisiksi imperialisteiksi”.

Euroopassa syntyi 1800-luvulla käsitys valkoisen miehen taakasta, millä viitattiin juuri sivistyksen valon sytyttämiseen barbaarisina pidettyjen kansojen keskuuteen. Vaikka myytti edistyksen tuomisesta elää yhä, on muistettava, ettei siirtomaissa eletty vailla sivistystä, kulttuuria, infrastruktuuria tai historiaa ennen länsimaisia valloittajiakaan.

Siirtomaavallat eivät kuitenkaan olisi voineet hyötyä valloituksistaan yhtä paljon edistämättä niiden yhteiskunnallista kehitystä. Tarve kehittää infrastruktuuria siirtomaissa oli aina pragmaattista, ja se perustui haluun hyödyntää työvoimaa ja raaka-aineita. Ei rautateitä rakennettu sitä varten, että intialaiset tai afrikkalaiset voisivat sujuvammin vierailla sukulaisissa, vaan sotilaallisen kontrollin ja raaka-aineiden kuljettamisen takia.

Koska siirtomaita kehitettiin ensisijaisesti emämaan tarpeista käsin, yksipuolisti se niiden omaa tuotantoa ja hidasti teollisuuden kehittymistä. Esimerkiksi Bengali silloisessa Intiassa, nykyisessä Bangladeshissa, oli vauras ruhtinaskunta ja monella tapaa isäntämaataan kehittyneempi, mutta siirtomaapolitiikan seurauksena sen kehitys taantui.

Joidenkin alusmaiden kohdalla kysymys on kuitenkin hankalampi. Etenkin Afrikan siirtomaat olivat keinotekoisia luomuksia eivätkä noudattaneet sen paremmin luontaisia maantieteellisiä, kulttuurisia kuin etnisiäkään rajoja. Monet alueet olivat harvaan asuttuja, joten kotimaiselle kysynnälle perustuva omaehtoinen teollistuminen olisi ainakin lyhyellä aikavälillä ollut epätodennäköistä.

Oma kysymyksensä on sekin, onko teollistuminen ylipäätään toivottava kehityssuunta. Euroopan vauraus on kuitenkin pitkälti seurausta kolonialismista ja sen myötä syntyneistä globaaleista rakenteista. Kolonialismista ovat hyötyneet myös sellaiset maat, joilla ei ollut omia siirtomaita.

ON YLEINEN historiallinen käytäntö, että erot valtioiden resursseissa ja kehityksessä johtavat yleensä heikompien alistamiseen ja heistä hyötymiseen. Vaikka kolonialismikin pohjasi pitkälti vahvemman oikeuteen ja rakenteelliseen sortoon, eivät siirtomaiden asukkaat olleet pelkästään passiivisia uhreja.

Siirtomaajärjestelmä ei olisi pysynyt pystyssä, ellei osa paikallisista olisi siitä itse hyötynyt ja osallistunut sen ylläpitoon. Paikalliset eivät myöskään olleet yhtenäinen joukko vaan jakautuivat etnisiin ryhmiin ja yhteiskuntaluokkiin, joiden välisiä ristiriitoja siirtomaaisännät käyttivät surutta hyväkseen liittoutumalla toisten kanssa muita vastaan. Se selittää osittain sitä, miten niin harvat pystyivät hallitsemaan niin monia niin pitkään.

Koska brittiläinen imperiumi oli niin laaja ja sen harjoittama kolonialismi erilaista eri aikakausina, siirtomaa-ajan seurausten erittely on vaikeaa. Muihin eurooppalaisiin siirtomaajärjestelmiin verrattuna sitä on kuitenkin pidetty toimivampana, tuottoisampana ja vakaampana sekä valloittajille että valloitetuille.

Siitä huolimatta brittiläinenkin imperiumi pohjautui ideologiaan, jossa toiset kokivat oikeudekseen alistaa kansoja, joita pitivät itseään alempiarvoisina. Kaikenlaiset väärinkäytökset eivät olleet vain kolonialismin sivutuotteita vaan sen olennainen osa, joka mahdollisti vaurastumisen siirtomaiden ja niiden asukkaiden kustannuksella.

- - - - -
Alleviivaukset ja muut tekstin muokkaukset H.Moilasen tekosia.
Kirjoitus on julkaistu alun perin HS Teema -lehden numerossa 2/2020, jossa aiheena oli Britannia.
Lisätietoja Teema-lehdestä osoitteessa HS.fi/Teema.

Vielä minä näin auringon alla:
oli oikeuspaikka – ja siellä vääryys,
oli tuomioistuin – ja sielläkin vääryys.
Minä ajattelin itsekseni:
Jumala tuomitsee oikein, niin syyttömän kuin syyllisen, sillä jokaisella asialla ja teolla on aikansa.
(Saarn. 3:16-17)

H.Moilanen
Axel Foley
Viestit: 2112
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Britannia & britteihin liittyvät salaliittoteoriat

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Kuten kaikki varmasti huomasivat, kuningatar Elisabetin puoliso prinssi Philip menehtyi ja siunattiin jo haudan lepoonkin. RIP hevosmies Philip, jolla oli hyvin kuvaava etunimi!

Nyt ei ole enemmin aikaa käytettäväksi brittijuttuihin eikä oikein muihinkaan Minfo-juttuihin. Muistutetaan kuitenkin YLE Areenassa vielä parin viikon ajan nähtävillä olevasta tv-sarjasta, joka liittyy brittikuninkaallisiin. En ole itsekään vielä jaksoja katsonut, ajattelin kyllä katsoa. Jos on aikaa vain yhteen, sarjan päätösjaksokin saattaisi olla hyvä valinta. Kukin jakso kestää 41 minuuttia.

Historia: Windsorien dynastia

Jakso 1: Vallanvaihto
Jakso 2: Vastentahtoinen kuningas
Jakso 3: Nuori kuningatar
Jakso 4: Rakkaus vai velvollisuus?
Jakso 5: Prinsessa, prinssi ja lehdistö
Jakso 6: Monarkian tulevaisuus

Linkki YLE Areenaan: https://areena.yle.fi/1-50505059
Vielä minä näin auringon alla:
oli oikeuspaikka – ja siellä vääryys,
oli tuomioistuin – ja sielläkin vääryys.
Minä ajattelin itsekseni:
Jumala tuomitsee oikein, niin syyttömän kuin syyllisen, sillä jokaisella asialla ja teolla on aikansa.
(Saarn. 3:16-17)

Avatar
acp
Agentti Scully
Viestit: 677
Liittynyt: Ma Syys 02, 2019 9:48 pm

Re: Britannia & britteihin liittyvät salaliittoteoriat

Viesti Kirjoittaja acp »

H.Moilanen kirjoitti:
Pe Huhti 23, 2021 1:16 pm
Kuten kaikki varmasti huomasivat, kuningatar Elisabetin puoliso prinssi Philip menehtyi
99 vuotiaana, 99 päivä tätä vuotta :mrgreen:.

H.Moilanen
Axel Foley
Viestit: 2112
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Britannia & britteihin liittyvät salaliittoteoriat

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

acp kirjoitti:
La Huhti 24, 2021 3:22 am
H.Moilanen kirjoitti:
Pe Huhti 23, 2021 1:16 pm
Kuten kaikki varmasti huomasivat, kuningatar Elisabetin puoliso prinssi Philip menehtyi
99 vuotiaana, 99 päivä tätä vuotta :mrgreen:.
Ei hitsi vie, olet oikeassa! Laskin itse ja todellakin Philipin kuolinpäivä oli kuluvan vuoden 99. päivä. En ehkä tähän seikkaan muuten niin kiinnittäisi huomiota, mutta kun salaliittoteorioiden alueella kirjoitellaan, niin ei tuollaista voi hartioita kohauttamalla ohittaa.

Itse asiassa olen juuri katsellut hyvin mielenkiintoisen rikosdraamasarja Babylon Berlinin kolmannen kauden. Kyseinen sarjahan sijoittuu sotien väliseen Saksaan. Sarjan tapahtumat alkavat vuoden 1929 Weimarin tasavallasta ja etenevät aina natsien nousuun asti. Ensimmäinen ja toinen kausi esitettiin aikanaan Ylellä ja kolmas kausi on vielä parin päivän ajan nähtävissä Yle Areenassa. Ensimmäisellä ja toisella kaudellakin mukana oli joitain yliluonnollisiin asioihin (okkultismi, esoteria) liittyviä asioita, mutta kolmannella kaudella ne ovat saaneet selvästi enemmän sijaa kuten myös natsiaate. Numerologiaa pidetään usein okkultismin alalajina ja siihen aihepiiriin vihkiytyneet varmasti löytäisivät prinssin kuolinpäivän ja iän yhteydestä vaikka mitä kiinnostavia näkökulmia. Suomenkielinen Wikipedian sivu okkultismista näyttää yllättävän laajalta. Siitä saanee varmasti hyvää tietoa, jota voi täydentää muista lähteistä halutessaan.

Näköjään Royal Occultism (suom. kuninkaallinen okkultismi) ja muunkinlainen Britanniaan liittyvä okkultismi (mm. ihmissuhdet, sarvipäiset Satyr-hahmot) ovat ihan oma aihepiirinsä, josta internetissä riittää materiaalia. Natsismin yhteydet okkultismiin olivat minulle jo ennestään jossain määrin tuttuja. Aihepiiriä yhtään tuntematon voi löytää hieman tietoa suomenkieliseltä Wikipedia-sivuilta, joka käsittelee kansallissosialismin ja okkultismin yhteyttä. Samaa aihetta käsittelevä englanninkielinen sivu "Occultism in Nazism" on kylläkin paljon kattavampi. Ohessa vuonna 2007 julkaistun elokuvan kansikuva. Elokuvan nimi on siis "SS:n ihmissusinaiset" tai miten tuo nyt näteimmin kääntyisi suomen kieleen.

Elokuvan kansikuva.jpg
Elokuvan kansikuva.jpg (50.41 KiB) Katsottu 582 kertaa
Vielä minä näin auringon alla:
oli oikeuspaikka – ja siellä vääryys,
oli tuomioistuin – ja sielläkin vääryys.
Minä ajattelin itsekseni:
Jumala tuomitsee oikein, niin syyttömän kuin syyllisen, sillä jokaisella asialla ja teolla on aikansa.
(Saarn. 3:16-17)

Avatar
acp
Agentti Scully
Viestit: 677
Liittynyt: Ma Syys 02, 2019 9:48 pm

Re: Britannia & britteihin liittyvät salaliittoteoriat

Viesti Kirjoittaja acp »

H.Moilanen kirjoitti:
La Huhti 24, 2021 1:24 pm
Numerologiaa pidetään usein okkultismin alalajina
Mitä mieltä olet, voiko näitä pitää okkultismin alalajeina?

Astrologia
Alkemia
Meditaatio
Suufilaisuus

Numerologiaan olen tutustunut hieman enemmän, varsinkin gematriaan.

Onko Gematria laskuri tuttu?

Kabbala (Cabal/deep state) ja jesuiitat käyttävät gematriaa koodikielenä.

Avatar
acp
Agentti Scully
Viestit: 677
Liittynyt: Ma Syys 02, 2019 9:48 pm

Re: Britannia & britteihin liittyvät salaliittoteoriat

Viesti Kirjoittaja acp »

On ennustettu, että kuningatar kuolisi 30 päivää prinssin jälkeen, eli sunnuntaina. Katsotaan kuinka käy.

Vastaa Viestiin