Gustafssonin vammat (ketju 2)

Nimi kertonee kaiken. Muista hyvä (huono) maku!

Valvojat: Raid, Moderaattorit

RoboCop

Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja RoboCop » Ma Helmi 20, 2012 4:02 pm


awa
Fitz ratkaisee
Viestit: 6006
Liittynyt: Su Huhti 08, 2007 10:53 pm

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja awa » Ma Helmi 20, 2012 11:32 pm

Sariola kirjoitti:Katselin Studio55 :n videoita internetissä. Niissä haastateltiin Olli Tenovuota.
Vaikutti hyvin loogiselta ja asioista perillä olevalta mieheltä. Hänen kertomaansa:

*Aivovammoja syntyy Suomessa vuosittain 35 000
*Niistä vaikeita on 4000
*Oireita jää noin 10 000 :sta aivovammasta vuosittain

Tuo tarkoittaa, että vuosittain syntyvistä uusista aivovammoista jättää pysyviä oireita noin 28,6 %.

Hän kertoi myös, että sellainen aivovammatyyppi kuin "aksonivaurio" ei näy kuvauksissa. Eli kaikissa aivovammoissa ei ole verenpurkaumaa, joka näkyisi tuoreena hyvin jopa TT-kuvauksissa. Aksonivauriossa hermostorakenne vioittuu. Se ei näy kuvissa. Tämä aivovammatyyppi sopii hyvin Gustafssonin tapaukseen. Tämä tuo mieleen ajatuksen, että diagnoosi "aivoruhje" ei ehkä pidä paikkaansa. Hoidon kannalta se on silti voinut osua oikeaan, potilas on saanut oikean hoidon. Myös Öhman on epäillyt tämän tyyppistä aivovammaa, ja on todennut, että sellainen ei näy kuvauksissa.

Tenovuo totesi myös, että muistiaukko on luotettavin oire aivovamman vaikeusasteen määrittelyssä. Muutoin aivovammat ovat hyvin yksilöllisiä ja oireet ovat moninaisia ja yksilöllisiä. Huimaus ja tasapainovaikeudet ovat eräitä noista oireista.

Minusta näyttää, että Gustafsson ei näytellyt. Vamma vaikuttaa hyvin todelliselta. En mene takuuseen, etteikö joitakin oireita ole jäänyt tuosta vammasta.

Keskustelun kannalta hedelmällinen lähtökohta voisi olla Gustafssonin oikeudenkäynti. Oikeudenkäynnin lääkäripäivänä esiintyi myös tämä neurologi Olli Tenovuo. Tässä linkki Olli Tenovuon haastatteluun.

Gustafssonin oikeudenkäynnissä Olli Tenovuo esiintyi aivovammojen asiantuntijana.

http://www.studio55.fi

Tässä haastattelussa enemmän aivovammoista taisi tietää toimittaja M. Veijalainen kuin dosentti Tenovuo. Tai sen kaltainen vaikutelma tuotetusta matreriaalista syntyi.

Tarvetta kikkailuun ei Tenovuolla ollut tässä haastattelussa, vaikka Bodom siellä hieman "kummitteleekin".

- hymm -

Misri
Sherlock Holmes
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Misri » Ti Helmi 21, 2012 11:29 pm

^ En nyt ota kantaa tähän judirdiseen "totuteen". Kiistatta nämä NGn ulkoiset vammat olivat matalaenergisiä vammoja. Joita kansanomaisesti voi kutsua "nakkikioskivammoiksi". Kasvojenalueen murtumat olivat kaikki vasemmalla puolella kasvoja, alaleuanmurtuma, oli sijoittunut näille snagari vammoille tyypilliselle leukakulman alueelle.

Kuten Hirvensalo totesi, "että todennäköisyydet, saada näillä tämän kaltaisilla vammoilla kuin NGllä oli merkittävä aivovamma ovat hyvin pienet". Ei siis ihme, että nämä syyttäjän asiantutija todistajat *RYHMÄNÄ ( = tämä Sariolalle tiedoksi) päätyivät näiden vamma ja hoitotietojen, sekä tämän NGn uuden tutkimuksen perusteella siihen kantaan, ettei NGn ruhjetasoinen aivovamma ole mahdollinen. Siteeraan vielä lopuksi R.Kontion sanoja; "tappelu voi jatkua, vaikka leukaluu olisi poikki". Eli toimintakyky pysyy!

awa
Fitz ratkaisee
Viestit: 6006
Liittynyt: Su Huhti 08, 2007 10:53 pm

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja awa » Ti Helmi 21, 2012 11:54 pm

Juuri nonhan se menee kuten Misri kertoo. Gustafssonin kasvovammat ovat tyypillistä tyypillisempiä nyrkiniskuvammoja. Ja tämä on fakta.

Puolustus käytti aivovamma -sanaa taitavasti lautamiehiä informoidessaan. Joku toinen voisi puhua harhauttamisesta tai vääristelystä, mutta minä en sitä tee.

Oikeudessa vammoista tietämättömiä lautamies-maallikoita vietiin kuin litran mittaa. Tenovuon esitelmä sinällään oli ehkä heille ymmärettävä ja hauskakin. Valitettavasti.

yövuoro
Matlock
Viestit: 780
Liittynyt: To Joulu 11, 2008 5:26 pm
Paikkakunta: HUS

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja yövuoro » Ke Helmi 22, 2012 1:07 am

Tenovuo painotti ohjelmassa "aivovammojen" suurta yksilöllisyyttä.
Vaikeammissa muistamattomuus tapauksissa tasapaino oireiden tulisi olla pidempikestoisia, muistiaukon ylettyä pidemmälle vammaa edeltäviin tapahtumiin, aivovamman yleensä aiheuttaa suurienerginen tapahtuma, pidemmästä muistiaukosta jää yleensä muita pysyviä oireita eli nämä lääketieteelliset totuudet ovat ristiriidassa Gustafssonin tilanteessa.
Kun näitä asettaa vastakkain vammojen muun lääketieteellisen tutkimuksen kanssa niin herää kyllä ihmetys painoarvotuksista.
Mysteereitä ei ole. Ainakaan mun tietääkseni.

Oulunmies
Matlock
Viestit: 826
Liittynyt: Ke Loka 31, 2007 5:27 am

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Oulunmies » Ke Helmi 22, 2012 11:57 pm

Jos Sariolaa "harmittaa" tuo nakkikioskivamma termi niin lohdutukseksi voi todeta, että asiantuntijoiden(huom. monikko) mielestä myös putoaminen esim. 1-2 metristä aiheuttaa juuri tuon kaltaiset vammat. Näin se juuri on, metrejä tuon yli ja vammat on heti pahemmat.

Yövuoro puhuu asiaa, syyttäjän asiantuntijat ihmettelivät muistiaukon tarkkarajaisuutta ja kestoakin.

Lisäksi voidaan ihmetellä Tenovuon olankohautusta vammamekanismi spekulaatioille. Tenovuo itse kääntyi DAI tyyppiseen aivovammatyyppiin. Unohti vain mainita, että tyypillisimmillään se syntyy esim. liikenneonnettomuuksissa. Harvemmin esim. jollain putken tapaisella lyödessä.

Kotipoliisi
Matlock
Viestit: 847
Liittynyt: Ti Heinä 10, 2007 8:07 pm
Paikkakunta: Stadin Kernel

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kotipoliisi » La Helmi 25, 2012 12:42 am

Tässä muuten erittäin selkeä kuva teltasta, jonka lähistöllä Nissenkin vammat saivat alkunsa kenties.

Kuva
They copied all that they could follow but they could not copy my mind,
and I left ´em sweating and stealing and a year and half behind.

- Rudyard Kipling

Misri
Sherlock Holmes
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Misri » La Helmi 25, 2012 2:00 am

^ Tänks Kotipoliisi! Tämä kuva onkin otettu hyvässä valaistuksessa. Näitä telttakuvia olen kaivannut tuonne kenkä-ketjuun, joskus on hankala, pelkästään sanallisesti kuvata teltan-verijälkiä.

Tässä kuvassa näkyy tämä teltan kakkos-sivu. Nämä teltan pitkät sivut on tutkimuksessa jaettu 3-osioon. Tässä kuvassa oikealla olevassa I-osiossa näkyy tämä viiltoaukko, jossa aukossa pakoa yrittävä Tuulikki surmattiin, iskemällä häntä päähän astalolla kaksi kertaa. Tuulikki kuoli teltan sisään. Suuaukkopääty on tutkimuksen mukaan ollut verijälkien syntyhetkellä kaatuneena teltan suuntaan päin, ja se on osittain siten peittänyt tätä viiltoaukkoa.

Keskellä on II-osio, jossa liepeessä näkyy tämä "perhoskuvio". Perhoskuviosta hieman ylöspäin oikealle, näkyy tämä vihreällä värillä merkitty, void-kuvio. Void-kuviosta ylöspäin hieman viistosti oikealle noin. 25cm-päässä on veriroiskeiden keskittymäalue/lähtöpistealue.

Vasemmalla III-osiossa on tämä suuri repeytymä/viiltoaukko, jossa on tämä kuuluisa irtokaitale, joka kaitale on kaksiosainen, koska siinä on tämä poikittaisviilto. Kaitaleen yläpuolinen osa, näyttää hyvin veriseltä, koska se on ollut kääntyneenä teltan sisäpuolelle, kun siihen on tullut NGn vuotoverta. Tästä verisestä kaitaleesta alaspäin vasemmalle kohti teltan kulmaa, näkyy tämä kaitaleen alaosan - kulma, siinä on nyt niitä muutamia NGn veriroiskeita, joista verijälkitutkija sanoi oikeudessa, että ne ovat voineet tulla siihen myös "heilahtaneesta kädestä", kuitenkaan hän ei osannut nimetä kenen kädestä ne ovat siihen tulleet. Ilmeisesti hänellä on ollut kuitenkin jonkilainen ajatus, kuva mielessään näiden veriroiskeiden synnystä, kun kerran mainitsi tuon "heilahtaneen käden". Näiden roiskeiden tulo-suunta oli teltan sisältä, aukosta ulospäin.

Sariola
Fitz ratkaisee
Viestit: 6059
Liittynyt: To Elo 30, 2007 11:55 am

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Sariola » Su Helmi 26, 2012 1:28 am

Misri kirjoitti:^ En nyt ota kantaa tähän judirdiseen "totuteen". Kiistatta nämä NGn ulkoiset vammat olivat matalaenergisiä vammoja. Joita kansanomaisesti voi kutsua "nakkikioskivammoiksi". Kasvojenalueen murtumat olivat kaikki vasemmalla puolella kasvoja, alaleuanmurtuma, oli sijoittunut näille snagari vammoille tyypilliselle leukakulman alueelle.

Kuten Hirvensalo totesi, "että todennäköisyydet, saada näillä tämän kaltaisilla vammoilla kuin NGllä oli merkittävä aivovamma ovat hyvin pienet". Ei siis ihme, että nämä syyttäjän asiantutija todistajat *RYHMÄNÄ ( = tämä Sariolalle tiedoksi) päätyivät näiden vamma ja hoitotietojen, sekä tämän NGn uuden tutkimuksen perusteella siihen kantaan, ettei NGn ruhjetasoinen aivovamma ole mahdollinen. Siteeraan vielä lopuksi R.Kontion sanoja; "tappelu voi jatkua, vaikka leukaluu olisi poikki". Eli toimintakyky pysyy!
Minusta näyttää siltä, että kirjoittaja on tuossa poikennut "totuuden kaidalta tieltä". Hirvensalo on nimittäin Käräjäoikeuden tuomion mukaan todennut (s.23):

..... Näin ollen ei voida pitää kovin todennäköisenä, että Gustafssonilla olisi ollut merkittävä aivovamma, mutta missään tapauksessa sitä ei voida täysin pois sulkea. .....

Se on selvää, että aivospesialisti Tenovuon mielestä aivovamma on hyvin todennäköinen ja hän arvioi vamman "keskivaikeaksi aivovammaksi".

Neurokirurgi Öhman oli oikeudessa todennut, että on mahdollista, että potilaalla on ollut aivovamma ja hän on ollut vamman saatuaan tajuton.

Eli nämä asiantuntiojoiden mielipiteet eivät ole olleet niin mustavalkoisia kuin Misri tai Yövuoro koettavat esittää. Diagnoosia ei ole kumottu vieläkään. Tosin hyvin samantapaisia oireita ja hoitomuotoja esiintyy, vaikka diagnoosina olisi ollut "diffuusi aivovamma" tai "aksonivaurio", jotka eivät aina näy kuvattaessa edes tuoreena puhumattakaan 45 vuoden kuluttua.

Misri
Sherlock Holmes
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Misri » Su Helmi 26, 2012 1:58 am

Tähän on taas hyvä siteerata vastineeksi Sariolan oletuksille oikean, asiantuntijan näkemystä:

"leukakirurgian erikoislääkäri, hammaslääkäri Risto Kontio

Kontion mukaan ristiriitaiset lausunnot Gustafssonin aivovammasta perustuvat siihen, että luonnontieteessä kaikki ovat mahdollista.

–Ryhmä, johon itsekin kuulun, on ottanut kannan, joka perustuu todennäköisiin tapahtumiin. Vammat huomioon ottaen Gustafssonin tajunnan menetyksessä ei ole kyse aivovammasta, hän sanoo.
Käräjäoikeudessa Kontio arveli, että Gustafsson olisi saanut avohaavan poskeensa poikki menneestä hampaasta, kun poski ja hampaat ovat pamahtaneet tappelussa yhteen".

Huomaa Sariola *ryhmän kanta oli yhteinen, joka perustui todennäköisyyksiin, saada näillä NGn kaltaisilla matalaenergisillä vammoilla, jonkinasteinen aivovamma.

Sariola
Fitz ratkaisee
Viestit: 6059
Liittynyt: To Elo 30, 2007 11:55 am

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Sariola » Su Helmi 26, 2012 9:59 am

Misri kirjoitti:Tähän on taas hyvä siteerata vastineeksi Sariolan oletuksille oikean, asiantuntijan näkemystä:

"leukakirurgian erikoislääkäri, hammaslääkäri Risto Kontio

Kontion mukaan ristiriitaiset lausunnot Gustafssonin aivovammasta perustuvat siihen, että luonnontieteessä kaikki ovat mahdollista.

–Ryhmä, johon itsekin kuulun, on ottanut kannan, joka perustuu todennäköisiin tapahtumiin. Vammat huomioon ottaen Gustafssonin tajunnan menetyksessä ei ole kyse aivovammasta, hän sanoo.
Käräjäoikeudessa Kontio arveli, että Gustafsson olisi saanut avohaavan poskeensa poikki menneestä hampaasta, kun poski ja hampaat ovat pamahtaneet tappelussa yhteen".

Huomaa Sariola *ryhmän kanta oli yhteinen, joka perustui todennäköisyyksiin, saada näillä NGn kaltaisilla matalaenergisillä vammoilla, jonkinasteinen aivovamma.
Ryhmän kanta ei ollut yhteinen. Kontio edusti toista ääripäätä. Kunkin lääkärin omasta lausunnosta ilmenee hänen kantansa ja ne poikkeavat selvästi toisistaan. Aivovammojen spesialisteina voidaan pitää Tenovuota ja Öhmania. Sensijaan Kontio on ensisijaisesti hammaslääkäri, ja kaikki tietävät, että poikkinaisella leukaluulla voi tapella ja nyrkkeillä, kuten nyrkkeilyotteluista tiedetään. Mutta jos on saanut aivovamman ja ollut tajuton, ei tappelua voi jatkaa. Puolustuksen lääkäreistä esim. Öhman on todennut tosiaan oikeudessa, että potilas on voinut saada aivovamman ja on voinut olla tajuton. Ja Hirvensalokin on todennut: "Merkittävän aivovamman mahdollisuutta ei missään tapauksessa voida sulkea pois". Hirvensalokin on ensisijaisesti ortopedi, eikä suinkaan aivovammojen spesialisti. awan ajattelu on tääs nurinkurinen - hän pitää parhaana "aivospesielistina" hammaslääkäri -leukakirurgi Kontiota, joka aivovammojen suhteen on tässä joukossa se heiveröisin lenkki. Parhaat aivovammojen asiantuntijat ovat näistä nimenomaan Tenovuo ja kakkosena Öhman. Misri ja Yövuoro koettavat kuvitella näille herroille saman mielipiteen kuin heillä itsellään on, mutta se ei ole totta! 8)

Ei kannata vedota "matalaenergisyyteen". Matalaenerginen isku on usein aivovamman aiheuttaja, ja joskus matalaenerginen isku on myös tappava. Aivovamma voi syntyä esim. jos saa tappelussa iskun ja kaatuu selälleen lyöden päänsä vaikkapa kiveen. Voi syntyä aivovamma. Pelkkä iskukin voi aiheuttaa aivovamman, mutta iskijän on oltava tosi vahva. "Tyson" ei tule mieleen kun ajattelee näitä henkilöitä, SB, TM ja IB. Näiden iskut lienevät enemmän "taputtelua". Kyllä NG on saanut huomattavasti "vahvempia iskuja" sanokoon Hirvensalo mitä sanoo. Luunmurtumia on syntynyt runsaasti, ei vain poikkinainen leukaluu... Sepollakin on ollut vain vasemmassa kädessä "vähäistä hankautumaa", joka voi yhtä hyvin olla puolustusvamma. Kyllä näyttää siltä, että paikalla on ollut "vahva iskijä", ne eivät ole olleet "tirvaisuja" kuten awa on nimittänyt - pikemmin "hevosenpotkuja".

Hessu52
Sherlock John Holmes
Viestit: 5697
Liittynyt: To Huhti 26, 2007 7:36 am

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Hessu52 » Su Helmi 26, 2012 2:32 pm

Kukahan se näissä kirjoitteluissaan oikein liiottelee, no Sariola tietenkin!

No joo Sariola, jos kolmella on aivot ja kallon luut ihan muusina, pirstaleisien kallovammojen seurauksena ja yhdellä vain poskihaava, sekä hyväasentoisen luekamurtuman jälkeen lonksuvat leuat, on sinnä vissi ero!

Sairaalaassa Gustafssonni oli pari viikkoa, josta viikko oli ilmakallokuvauksen syytä.

Taspainovaikeuksia sillä ei ollut sairaalasta pois päästessään!

Tuskin muistinmenetystäkään, sillä on ollut, ainakaan aivovamman aiheuttamaa, mutta alkoholi olisi eri asia, sillä joku kuili kaikki viinat ja kun Sepossa eikä tytöissä ollut alkoholia veressä, niin eipä ole montaa vaihtoehtoa!

En ymmärrä, kuinka joku olisi voinut olla krapulapäissään niemellä koko päivää juomatta, kusematta ja paskomatta, sillä huonojahan Nisukalle ei ollut tullut housuihin, ei kait sitä nyt kulman kovin kundi olisi housuihinsa kussut, saati paskonut!

Tajuton olisi laskenut alleen, vaan ei Helgamamman poika!

Vai mitä Sariola!

awa
Fitz ratkaisee
Viestit: 6006
Liittynyt: Su Huhti 08, 2007 10:53 pm

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja awa » Ma Helmi 27, 2012 12:34 am

Sariola kirjoitti:Ei kannata vedota "matalaenergisyyteen". Matalaenerginen isku on usein aivovamman aiheuttaja, ja joskus matalaenerginen isku on myös tappava. Aivovamma voi syntyä esim. jos saa tappelussa iskun ja kaatuu selälleen lyöden päänsä vaikkapa kiveen. Voi syntyä aivovamma. Pelkkä iskukin voi aiheuttaa aivovamman, mutta iskijän on oltava tosi vahva. "Tyson" ei tule mieleen kun ajattelee näitä henkilöitä, SB, TM ja IB. Näiden iskut lienevät enemmän "taputtelua".
Erikoista kirjoittelua Sariolalta. Sariola pistelee tekstiä ilman lähteitä kuin aikapoika konsanaan - ja ei ole kuin kivenheitto siihen aikaan kun mies ei ymmärtänyt VAMMOJEN matalaenergisyydestä yhtään mitään. Sitäkin piti selitellä monen sivun verran - jos nyt oikein muistan?
Totuus on faktojen tunnustamista.

http://www.youtube.com/watch?v=v4YNI-1bw6I

http://www.youtube.com/watch?v=5mFSOqKMaJA

http://www.youtube.com/watch?v=aXMM9CHrxlw

"kalanpää minun, minun pää pirun, minä pirun, kala minun"

boredom
Alokas
Viestit: 26
Liittynyt: Ma Elo 02, 2010 5:49 pm

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja boredom » Pe Maalis 30, 2012 5:08 pm

NGstä oli valunut verta mm. sinne teltan nurkkaan. Ilmeisesti tätä hänen "tajunnan alenemistaan" ei kuitenkaan koskaan perusteltu verenhukalla. Mitäköhän seurauksia tuollaisella "verenhukalla" voi olla ja käyvätkö ne ilmi jotenkin vähitellen tai vaiheittain?

Entäs tämä NGn kova laihtuminen sairaalassa. Voisiko se viitata mihinkään? Miksi ei ruoka maittanut? Hänhän ei ollut noihin aikoihin mikään hintelä "kukkakeppi" niin kuin surmien aikaisista lehtikuvista voisi luulla. Eräästäkin ennen 5.61960 otetusta kuvasta voi päätellä, että hän oli melko rotevan oloinen kaveri*. Lisäksi hän palasi "normaaliin" tilaansa pian tapausten jälkeen. Olisiko hän laihtunut tai "riutunut" jostain syystä jo ennen tätä retkeä? Oliko hänellä jokin muu tauti? No tuskinpa sentään.

* toisaalta Boismankaan ei tiettyjen kuvien perusteella vaikuta miltään kiltiltä pikkupojalta vaan pikemminkin hänet voisi profiloida jonkinlaiseksi tuimailmeiseksi jässikäksi, jolta on isompikin kaveri voinut saada ihan kovan vastuksen.
"... olosuhteet näyttävät melko vakuuttavasti puhuvan hänen syyllisyyttään vastaan."
Bodomin mysterio (1960)

Blackman
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 232
Liittynyt: Su Tammi 25, 2009 6:42 pm

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Blackman » La Maalis 31, 2012 1:17 pm

NG:n verijälkien löytöpaikkoja pitää myös pohdiskella siltä kantilta, miten hän oli sijoittuneena löytöhetkellä.
Miten hän on kenties ollut ennen löytöhetkeä, jos on vaihtanut paikkaansa jostain syystä, tai liikkunut paikaltaan pois ja palannut takaisin.
Jos se en ollut minä ja jos se et ollut sinä, niin oliko se joku kolmas?

Vastaa Viestiin