Ambulanssimiehet

Nimi kertonee kaiken. Muista hyvä (huono) maku!

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Miihkali74
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: La Tammi 28, 2017 8:06 pm

Ambulanssimiehet

Viesti Kirjoittaja Miihkali74 » Ke Helmi 15, 2017 2:04 pm

Moi. Olen uutena täällä Bodom osiossa mukana ja olen etsinyt tietoa näistä ambulanssimiehistä jotka tulivat ensimmäisinä viranomaisina ilmeisesti paikalle murhan jälkeen. Onko heitä koskaan kuulusteltu tai onko heidän nimensä edes tiedossa? Voisi olettaa että he tietävät tarkalleen miltä tuo murhapaikka näytti ja missä kukakin uhreista makasi?

metsänmörkö
Alokas
Viestit: 16
Liittynyt: Ma Helmi 23, 2015 7:02 am

Re: Ambulanssimiehet

Viesti Kirjoittaja metsänmörkö » Pe Elo 11, 2017 12:05 pm

Miihkali74 kirjoitti:Moi. Olen uutena täällä Bodom osiossa mukana ja olen etsinyt tietoa näistä ambulanssimiehistä jotka tulivat ensimmäisinä viranomaisina ilmeisesti paikalle murhan jälkeen. Onko heitä koskaan kuulusteltu tai onko heidän nimensä edes tiedossa? Voisi olettaa että he tietävät tarkalleen miltä tuo murhapaikka näytti ja missä kukakin uhreista makasi?
Silloin kun Nilssiä alettiin syyttämään oliko se nyt 2004. Jokatapauksessa silloin kuulin kun radio uutisissa haastateltiin ambulanssimiestä ja hän kertoi, että aivonestettä valui nenästä, oli tajuton ja vaikka kärpäsiä oli hänen verisessä naamassa, niin ei liikkuttanut kasvojaan yhtään. Radiokanavaa en muista, enkä nimeä. Mutta nuo kärpäset ja aivoneste jäi mieleen. Häntä on varmasti haastateltu ja kyselty enemmänkin, mutta se oli lyhennetty radio uutisiin. Kuulustelusta en tiedä, mutta olisi mukava kuulla kokonaisuudessaan tuokin haastattelu.

Hurja
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 171
Liittynyt: To Tammi 28, 2016 8:44 am

Re: Ambulanssimiehet

Viesti Kirjoittaja Hurja » Pe Elo 11, 2017 8:00 pm

Ei ambulanssi miehiä, mutta ensimmäisiä paikalle tulleita.

Yllättävän moni Bodominjärvellä helluntaina 1960 liikkunut ulkopuolinen katsoi surmattuja nuoria aivan läheltä jopa parin metrin päästä. Yhdeksän aikalaistodistajaa kertoi torstaina havainnoistaan, joista ei ammennettu mitään uutta.

Vasta vuonna 2003 kuulusteltu pariskunta Ruth ja Martti Koli oli aamutuimaan 5. päivänä kesäkuuta Bodomilla kahden lapsensa kanssa. Martti Koli oli seitsemän aikaan aamulla soutanut pojan kanssa ongelle surmaniemestä 200 metriä koilliseen. Mitään ääniä hän ei kuullut. Hän souti noin kello yhdeksän niemen kärkeen vaimoa ja tytärtä vastaan.

- Viisivuotias tyttäreni juoksi rantaan sanomaan, että tuolla makaa joku verinen setä. Menin katsomaan ja näin kasassa olevan teltan ja raskaasti hengittävän miehen verisin kasvoin sen päällä, kertoi Martti Koli, 81.

- Hän makasi kasvot aurinkoon päin, hirveästi kärpäsiä ympärillään. Toinen polvi nousi ja laski hyvin hitaasti. Siinä vaiheessa uskoimme, että teltalla oli juotu ja tapeltu, mutta kuolleeksi emme luulleet ketään, totesi Ruth Koli, 78.

- Ajattelin, että mies pitää saada lääkäriin, kun samassa siihen juoksi mieshenkilö ja kertoi soittaneensa poliisin ja ambulanssin. Vähän myöhemmin poliisi nosteli maassa makaavia jaloista ja sanoi muutaman kerran, että "tää on selvä". Ihmettelin sitä, sillä minusta ne eivät todella olleet selviä, vaan nukkuivat humalaansa. Vasta kotona päivällä kuulin kauhean murhauutisen radiosta.

Jo aamulla kello kuuden aikaan ongella ollut 14-vuotias Olavi Kivilahti oli nähnyt Oittaan kartanoa lähimpänä olevasta niemestä, miten 20-30-vuotias mies tummissa housuissa ja vaaleassa pikkutakissa käveli surmaniemen suunnalta kohti Vestön työmaata.

- Hän käveli normaalisti pellolla eikä yrittänyt piiloutua, Kivilahti totesi.

Siv Jansson-Knuts , 61, oli ennen aamukymmentä serkkunsa kanssa uimakalliolla vain kymmenisen metriä pusikoiden takana olleesta teltasta, kun kuuli kuin haavoittuneen eläimen ääntä. Kiivettyään ylös törmälle hän näki metrin päästä lysähtäneen teltan ja sen päällä tajuttoman miehen.

- En uskaltanut koskea häneen, koska hän oli niin verinen. Lähdin juoksemaan äitiäni vastaan. Kun palasimme, teltalla oli jo poliiseja ja ambulanssimiehiä. Kosketin telttakangasta ja olin aivan Irmelin vierellä, vasta vuonna 2004 haastateltu Jansson-Knuts muisteli.

Hurja
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 171
Liittynyt: To Tammi 28, 2016 8:44 am

Re: Ambulanssimiehet

Viesti Kirjoittaja Hurja » Pe Elo 11, 2017 9:06 pm

Kyllä on hölmö äijä tuo G ollut. Tapettuaan toiset asettuu kasvot ylöspäin verisenä makaamaan. Kokeilkaapa rotjata verta ympäristöön ja itseenne , myös kasvoihin ja maata sitten tuntikaupalla helteisenä aamupäivänä. On vittumainen homma kymmenien kärpästen pyöriessä naamalla olla reagoimatta niihin. Viksumpi oli asettunut kasvot alapäin ja laittanut kädet eusuuntaan suojaamaan kasvoja. Täydellinen tomppeli. :)

Vastaa Viestiin