Sivu 1/4

Kysymyksiä Markku Tuomiselle?

Lähetetty: Ti Huhti 03, 2018 9:36 pm
Kirjoittaja Stobbart
Kyselin tuolla toisessa ketjussa, onko joku Minfolainen joskus ottanut yhteyttä vanhojen murhatapausten entisiin rikostutkijoihin. Itselläni on ollut ajatuksena, että jos saisin eläkkeellä olevaan Tuomiseen yhteyden, ja mahdollisesti kysyttyä häneltä erinäisiä kysymyksiä yleisesti Bodomin mysteeriin liittyen, ja sitten tietysti siitä 2000-luvun uudesta tutkinnasta. Erityisesti itseäni kiinnostaa, mitä Tuominen nykyisin ajattelee Gustafssonin mahdollisesta syyllisyydestä, joskaan tuohon kysymykseen en todellakaan odota saavani ainakaan suoraa vastausta.

Voi toki olla, ettei Tuomista kiinnosta yksityishenkilölle antaa minkäänlaista kommenttia. Gustafssonin oikeudenkynnistä on kuitenkin alle 15 vuotta, eli tapaus saattaa ylipäätään olla vielä liian tuore, ja Gustafssonkin on elossa. Esimerkiksi Isojoen tapauksesstahan on aikalaispoliiseja kuitenkin saatu haastateltua yksityishenkilöidenkin toimesta, eli ehkä Bodomistakin saadaan kommentteja sitten joskus vuosien päästä. Oli miten oli, ajattelin kuitenkin yrittää.

Tähän ketjuun voi halutessaan laittaa kysymyksiä, mitä toivotte Tuomiselta kysyttävän. Kokoan niistä sitten jonkinlaisen patteriston, ja katson kevään aikana josko nihin voisi jotain vastauksia saada. Itselläni on liuta kysymyksiä mielessä, mutta mielelläni otan vastaan uusia näkökulmia muilta minfolaisilta. Eli laittakaa listaa tulemaan mahdollisista kysymyksistä.

Re: Kysymyksiä Markku Tuomiselle?

Lähetetty: Ke Huhti 04, 2018 12:37 pm
Kirjoittaja Matlock
Kysyisin teltan teknisen tutkinnan luotettavuudesta.

Kun ambulanssimiehet ovat vetäneet ruumiita ulos teltan sisältä ja päältä, kaiken järjen mukaan verijäljet ovat sotkeentuneet sen verran, että on vaikea luotettavasti päätellä, mitä ja missä aikajärjestyksessä teltalla on tapahtunut.

Ja miten Tuominen selittää lintupoikien kuulemat "ihmisäänet"?

Nuo nyt tulevat ensiksi mieleen.

Re: Kysymyksiä Markku Tuomiselle?

Lähetetty: Pe Huhti 06, 2018 4:54 pm
Kirjoittaja kapteeni
Matlock kirjoitti: Ja miten Tuominen selittää lintupoikien kuulemat "ihmisäänet"?
Lintupoikien kuulemat äänet voivat olla ihan hyvin peräisin muustakin lähteestä kuin ihmisestä. Joku metsäneläin on äännellyt tai muu luontoperäinen ääni. Joten aika vaikea on tuollaiseen keksiä varmaa selitystä, eikä ole tarpeenkaan.

Re: Kysymyksiä Markku Tuomiselle?

Lähetetty: Su Huhti 08, 2018 6:04 am
Kirjoittaja garcia
Heh heh, kyllä luonnossa liikkuva erottaa onko kyse eläinten äänistä vai ihmisten keskustelu.
Onhan se mahdollista et NG on höpöttäny itsekseen, ehkä kuvitellun keskustelukumppanin kanssa.

Tai sit siel on ollu kaks ihmistä.

Re: Kysymyksiä Markku Tuomiselle?

Lähetetty: Ti Huhti 24, 2018 9:42 pm
Kirjoittaja Hurja
Kysyisin, miten noin kokenut poliisimies kuultuaan Gustafssonin tunnustavan selliin mennessään ei ottanut tätä tunnustusta esiin kuulustelujen jatkuessa ?. Muisti tämän tunnustuksen vasta oikeudessa, havaittuaan että takkiin tulee.:) Tulee mieleen, kumpi on suurempi rikollinen valehteleva poliisimies vai G ?

Re: Kysymyksiä Markku Tuomiselle?

Lähetetty: Ke Huhti 25, 2018 1:23 pm
Kirjoittaja Wagner
garcia kirjoitti:Heh heh, kyllä luonnossa liikkuva erottaa onko kyse eläinten äänistä vai ihmisten keskustelu.
Onhan se mahdollista et NG on höpöttäny itsekseen, ehkä kuvitellun keskustelukumppanin kanssa.

Tai sit siel on ollu kaks ihmistä.
Järvellä olleen aamukalastajan mukaan Hästholmenista eli murhapaikan rannasta oli lähtenyt kolinalla vene, joka meni pitkin kaislikon reunaa kohden Högholmenia.

8)

Re: Kysymyksiä Markku Tuomiselle?

Lähetetty: To Huhti 26, 2018 12:04 am
Kirjoittaja Stobbart
Hurja kirjoitti:Kysyisin, miten noin kokenut poliisimies kuultuaan Gustafssonin tunnustavan selliin mennessään ei ottanut tätä tunnustusta esiin kuulustelujen jatkuessa ?. Muisti tämän tunnustuksen vasta oikeudessa, havaittuaan että takkiin tulee.:) Tulee mieleen, kumpi on suurempi rikollinen valehteleva poliisimies vai G ?
Tästä asiasta kysyn ilman muuta. Kukin saa toki ajatella asiasta miten haluaa, mutta on nähdäkseni aika kaukaa haettua, että Tuominen olisi valaehtoisena todistajana alkanut tuollaista sepittämään omasta päästään. Todennäköisempää on se, että ajatteli Gussen heitosta alunperin, että mies tulee myöhemmin avautumaan lisää, mutta sitten kun ei irronnutkaan mitään, niin koki tarvetta tuon kertoa, kun ei oikein hyvältä enää näyttänyt syyttäjän osalta.

Se on kyllä hyvä kysymys, miksi Tuominen ei heti seuraavassa virallisessa kuulustelussa palannut tuohon. Nythän Gusselta tuli tuo ”En muista sitä, mutta saattanut olla ihan huulenheittoa.” Jos Tuominen olisi palannut asiaan heti samana tai seuraavana päivänä, olisi Gussen ollut paha sanoa, ettei muista noin sanoneensa, tai jos olisi kiistänyt koko lausuman, olisi se Tuomiselle kertonut todennäköisestä syyllisyydestä. Nyt sen sijaan voidaan vain arvailla, oliko Gusse oikeudenkäynnin aikaan jo oikeasti unohtanut tuon tokaisun, ja mitä hän tokaisulla alunperin tarkoitti.

Re: Kysymyksiä Markku Tuomiselle?

Lähetetty: To Huhti 26, 2018 10:08 am
Kirjoittaja Hurja
Totta lienee, että G on jotain tokaissut, mutta Tuominenkin ymmärtänyt tuolloin sen joksikin herjaksi, koska ei palannut asiaan.
"Valehtelulla " tarkoitin juuri tätä.
Koko operaatiosta voi vain sanoa. saatanan tunarit ja mitä maksoi veronmaksajille.

Re: Kysymyksiä Markku Tuomiselle?

Lähetetty: To Huhti 26, 2018 6:00 pm
Kirjoittaja Wagner
Hurja kirjoitti:Koko operaatiosta voi vain sanoa. saatanan tunarit ja mitä maksoi veronmaksajille.
Maksoihan se. Koko juttu lähti erään Arskan tekemistä tunnustuksista asiamiehilleen ja muille osuudestaan Bodomin surmiin. Näihin perustuen nettikeskustelu alkoi 2000-luvun alkupuolella
ja jatkui Muurala.com ym. sivustoilla jatkuen edelleen Murha.info-sivustolla.

KRP oli plöröt housussa kun oli paljastunut väärinkäytöksiä sen tilavuokratoiminnoissa.
Lääkkeeksi otettiin isommat otsikot iltalehtiin saanut ilmoitus pidätyksestä Bodom-surmista.
Vailla mitään konkreettista näyttöä epäillyksi masinoitiin telttamurhista ainoa eloonjäänyt
sillä perusteella, että oli ollut paikalla, kun itseään ja muita oli pahoinpidelty.
Farssille Espoon ko laittoi pisteen todeten hänet syyttömäksi hatariin mutu-syytteisiin.

Toivoakseni asia päättyy siihen, että Arska tutkitaan osaltaan perusteellisesti huolimatta siitä, että mahdollisen neuvosisänsä Kekkos- sun muut kuninkaallissuhteet sekä suhdetoimintansa poliisin ylimpään johtoon ja erityisesti erääseen Aasiin ohitettaisiin asian tutkinnassa.

Wer lebt, er hebt.

:|

Re: Kysymyksiä Markku Tuomiselle?

Lähetetty: Su Huhti 29, 2018 9:47 am
Kirjoittaja Kunto Kalpa
Tuo tunnustuksen sivuuttaminenha on tosiaan metka juttu. Tosiasiassahan etp:ssäkin on siitä, kun kuulusteluhuoneeseen palataan Nissen höpistyä jotakin. Tuominen viittaa siihen "mikä tää oli tää sun... "

Itse kysyisin Tuomiselta:
- miksi hän ei huomannut Nissen vammakuvauksen olevan suoraan poliisin suusta?
- miksi hän ei kysynyt Lönnbergiltä mitä hän tarkoitti "kuratahralla"?
- miksi hän ei löytänyt kahdessa viikossa Markan mainitsemia henkilöitä, kun minulta meni siihen 20 minuuttia? Oliko kyse siitä, että hän oli varma, ettei Markka kelpaa todistajaksi.

Re: Kysymyksiä Markku Tuomiselle?

Lähetetty: Ma Huhti 30, 2018 9:34 pm
Kirjoittaja Hurja
Mistä löytyy tuo Tuomisen: mikä tää juttu on ?
En kyllä itse sitä mistään keksi, päinvastoin oikeuden päätöksessä "tunnustuksen" puutetta ihmetellään .

Re: Kysymyksiä Markku Tuomiselle?

Lähetetty: Ti Touko 01, 2018 7:37 pm
Kirjoittaja Hurja
Ei näköjään voi muokata viestiä ?
Edelliseen viestiini vielä, eihän Leppiniemelläkään ollut mitään tietoa tällaisesta. Kyllä kai hän esitutkinta aineistoon oli paneutunut.

Re: Kysymyksiä Markku Tuomiselle?

Lähetetty: Pe Touko 04, 2018 12:52 pm
Kirjoittaja groot
Hurja kirjoitti: Koko operaatiosta voi vain sanoa. saatanan tunarit ja mitä maksoi veronmaksajille.
Tee muutama laskuoperaatio. Tee suunnitelma ja kustannusarvio. Sen tuloksena voit kertoa meille, että kuinka paljon saa maksaa brutaalisti tehty kolmen nuoren ihmisen kolmoismurha. Kaikki vaihtoehdot on yksinkertaisesti käytävä läpi. Jos tässä kustannuksia aletaan laskea, niin täydellisesti seonneen Wagnerin Arska-teoriat tulisivat tuplasti kalliimmaksi, sillä Arska on Wagnerin päässä syntynyt harha. Ja jos poliisit juoksivat Wagnerin harhan perässä, niin se on yhtä järkevää kuin te Gustafssonin ilmaiset juoksupojat juoksette palstalta toiselle ilman, että Nisse on teitä siihen pyytänyt. Eihän juoksentelu kallista ole. Se on hyödyllistä liikuntaa.

Re: Kysymyksiä Markku Tuomiselle?

Lähetetty: Su Touko 06, 2018 1:55 pm
Kirjoittaja Wagner
groot kirjoitti:<blabla/>Jos tässä kustannuksia aletaan laskea, niin täydellisesti seonneen Wagnerin Arska-teoriat tulisivat tuplasti kalliimmaksi, sillä Arska on Wagnerin päässä syntynyt harha.</blabla>
Arska on aivan todellinen taho, minkä tiedät itsekin.
Alkaako ahdistaa, "Groot" ?

8)

Re: Kysymyksiä Markku Tuomiselle?

Lähetetty: Ma Touko 14, 2018 9:47 pm
Kirjoittaja Kunto Kalpa
Hurja kirjoitti:Mistä löytyy tuo Tuomisen: mikä tää juttu on ?
En kyllä itse sitä mistään keksi, päinvastoin oikeuden päätöksessä "tunnustuksen" puutetta ihmetellään .
Se on etp:ssä. On muistaakseni ainoa kerta, kun samalla päivällä on kaksi kuulustelua. Alkaa siten, että Tuominen toteaa, että kuulusteluun on palattu epäillyn toivomuksesta.

Tämä episodi on mielestäni hyvä esimerkki siitä, ettei puolustuksen työskentely ollut aivan täydellistä. Tuomisen olisi voinut nolata varsin perusteellisesti, mutta miehen tarina muka tunnustuksesta sai puolustuksen pois tolaltaan.