Mitä kengät kertovat?

Nimi kertonee kaiken. Muista hyvä (huono) maku!
Matlock
Christopher Lorenzo
Viestit: 1508
Liittynyt: Pe Marras 02, 2007 6:18 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mitä kengät kertovat?

Viesti Kirjoittaja Matlock »

Pulloteorian heitin osin kieli poskella, mutta (villa)sukat ovat todennäköisempi vaihtoehto. Nuorempana tuli telttailtua paljon ja yleensä sukat laitettiin kenkiin etteivät ne hukkuisi tavaroiden sekamelskassa.
Pasilan mies.

Hessu52
Watson itse
Viestit: 5695
Liittynyt: To Huhti 26, 2007 7:36 am

Re: Mitä kengät kertovat?

Viesti Kirjoittaja Hessu52 »

Jahas, että villasukat, no ne nyt vaan sattuivat olemaan Gustafssonin "pikku jalkosissa", kun hänet kyörättiin sairaalaan.

Kukaan ei ilmoittanut, että varasukkia olisi ollut mukana, ei edes äiti Helga, joten eivätköhän ne sukat Gussen kintuissa olleet.

Kukaan tervejärkinenhän ei olisi omia sukkiaan Gussen "vuotaviin kanootteihin" tunkenut, jo ihan terveydellisyys syistä, vai olisitko sinä Matlock ja kyllä ne sukatkin olisivat tehneen voidaluetta kenkiin, sillä eivät niitä kait ihan kenkien sisään olisi tungettu, tai jos olisi, olisi sitä verta roiskunutkin silloin kenkien sisäreunoihin, joten noup, ei taida juttusi natsata, mieti parempaa!

Niin, pienenä kebvennyksenä jalka vitsi aikojen takaa armeijasta: " Mitä yhteistä on naisen silmillä ja alokkaan jaloilla"?

Vastaus: "Ne ovat suuret, hellät ja kosteat"!

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Mitä kengät kertovat?

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Sariolan puheet on taas täyttä höttöä. Ytti on nimenomaan sanot, "että kengät ovat olleet todennäköisesti jalassa, veriroiskeiden osuessa niiden pintaan". "Ytti on nimenomaan sanonut, että kengät eivät ole voineet olla suuaukon ulkopuolella, koska silloin niiden pinnassa olisi täytynyt olla suurempia ja muodoltaan suipompia veripisaroita". "Ytti on nimenomaan sanonut, ettei kengät ole voineet olla teltan päädyssä jaloissa, koska se olisi ollut muutenkin hankalaa ja teltta oli liian lyhyt pitkälle NGlle". Tässä yhteydessä on hyvä tajuta se tosiasia, että ne pienet pyöreät veripisarat ovat tulleet kenkiin suoraan ylhäältä alaspäin. Ytti on myös todennut, että kenkien sijainti kakkosivulla olisi edellyttänyt sen, että teltan liepeet olisivat olleet tietyllä tavalla taittuneena.

Sensijaan tehdyssä tutkimuksessa on todettu, että NGn kenkien veriroiskeet olivat yhteneväisiä void- alueen reunalla olevien roiskeiden kanssa. Ne roiskeet kengissä vastasivat kooltaan, muodoltaan sekä roiskeiden esiintymistiheydeltään voidin reunassa olevia roiskeita. Myöskin nämä pisaroiden suunnat ja tulokulmat, kenkiin sopivat veriroiskeiden LÄHTÖPISTEALUEELTA lentäneisiin veriroiskeiden suuntiin. Tämä pullo ja villasukka pilailu on todella lapsellista trollausta.

Oikean jalan kengän päällä olevat roiskeet ovat lentäneet, aivan kengän suuaukolle asti, jokin hyvin tiivis täyte on voinut vain estää niiden pääsyn kengän sisäpuolelle. 0,5mm kooltaan oleva veripisara on niin pieni, pienempi kuin esim. nuppineulan neulaosan jättämä jälki, reikä kankaaseen. Näitä erittäin pieniä pisaroita oli NGn kengän päällä runsaasti, niitä oli vod-kuvion yläreunassa, niitä oli myöskin lähtöpistealueella runsaasti.

Navetanhajuinen
Harjunpää
Viestit: 322
Liittynyt: Pe Loka 30, 2009 2:17 am

Re: Mitä kengät kertovat?

Viesti Kirjoittaja Navetanhajuinen »

Tuulikin käsittelyn aikaan on kengät olleet tekijän jaloissa. Oliko Seppo tapettu tätä ennen ja mikä oli tuolloin Irmelin tilanne?

NG.n omaa vertä ei tunnistettu hänen kengistään, löydettäessä hänellä kylläkin oli naama verisenä josta oli kärpäsetkin kiinnostuneet. NG.n kengille ei ollut hänen naamastaan tippunut vertä, näinollen hän tuskin oli loukkaantunut omat kengät jaloissaan.

Varsinaiseen NG,n veritahrojen teltan sisäpuolelle lavastus tarkoituksessa tehdyksi en hetimiten usko. NG on saanut vertä vuotavat vammat toisia uhreja paljon myöhemmin, jemmattuaan jo kengät tätä ennen.

Hän on käynyt kasassa olleen teltan sisäpuolella Irmelin tykönä, verisine vammoineen ja raahannut hänet tämän jälkeen teltan ulkopuolelle.

Wagner
Adrian Monk
Viestit: 2630
Liittynyt: Ma Huhti 23, 2007 12:29 pm
Paikkakunta: Uusimaa
Viesti:

Re: Mitä kengät kertovat?

Viesti Kirjoittaja Wagner »

Kengät ovat mitä ilmeisimmin olleet rikospaikalla ja poistuneet sieltä satojen metrien päähän.
Nehän tässä voitaisiin asettaa syytteeseen, olivat paikalla kuten Gustafsson, mutta häippässeet paikalta surmien jälkeen ja vieläpä piilottautuneet verisinä maastoon !

Olisi veronmaksajillekin edullisempaa antaa kengille elinkautinen kaapinhyllyllä, ne kun eivät syö, juo tai tuota muutenkaan kustannuksia lukkojen takana.

8)

Navetanhajuinen
Harjunpää
Viestit: 322
Liittynyt: Pe Loka 30, 2009 2:17 am

Re: Mitä kengät kertovat?

Viesti Kirjoittaja Navetanhajuinen »

Vahvempi näyttö on, että kengät on tekohetkellä ollut tekijän jaloissa, mitä teltan ulkopuolelle oviaukon läheisyyteen asetettuna siten että niissä on ollut laitettuna jotain täytettä niitten sisälle.

Aukotonta näyttöä ei ole siitä että ne on ollut tekohetkellä juuri NG.n jaloissa.

On mahdollista ettei NG ole ollut ollenkaan teltassa sisällä hyökkäyksen tapahtuessa, tällöin hänen kenkänsä on ollut hänellä jaloissaan niitten jemmaan viemiseen saakka.

Wagner
Adrian Monk
Viestit: 2630
Liittynyt: Ma Huhti 23, 2007 12:29 pm
Paikkakunta: Uusimaa
Viesti:

Re: Mitä kengät kertovat?

Viesti Kirjoittaja Wagner »

Surmaajilla on todennäköisesti ollut Nilsin ja Sepon kengät jaloissaan, muuten eteenpäin
kumartuminen puukotuksen sun muun pahoinpitelyn yhteydessä olisi ollut varsin vaikeaa.
Kaiken lisäksi paljaista jaloista olisi jäänyt tekijöiltä yksilölliset varpaanjäljet veriseen telttaan.
Esimerkkinä pitkät kengät, joiden varassa nojailee jo kauaskin eteen, ellei kaljamaha kaada:

Kuva

8)

Pharnamoh
Poliisikoira Rex
Viestit: 270
Liittynyt: Su Elo 14, 2011 7:42 pm

Re: Mitä kengät kertovat?

Viesti Kirjoittaja Pharnamoh »

Bodomin koukkupoika se jaksaa suoltaa legendaansa vaikka tarinoissaan ei ole päätä eikä häntää. :roll:
"I'm a plain man; rum and bacon and eggs is what I want, and that head up there for to watch ships off."

Sariola
Horatio Caine
Viestit: 6056
Liittynyt: To Elo 30, 2007 11:55 am

Re: Mitä kengät kertovat?

Viesti Kirjoittaja Sariola »

Tuo pitkäkenkäinen mies antaa hyvän vihjeen. Minun kengännumero on 42-43 ja pistän farkut jalassa kengän maton päälle, kuten on kuviteltu pistetyn void-alueen päälle oikean jalan kenkä ja iskijä on seissyt tukevasti kengällään, niin

ainakin minun kengästä jää etupäästä lukien lähes puoli kenkää lahkeen etupuolelle. Jos siihen päälle räväyttää vaikka puolukkamehusuihkeen, niin kengän etuosan kuva pitäisi syntyä void-alueeseen. Tuo oikea void-alue ei kuitenkaan ole sinne päinkään. Se on epämääräisen nelikulmion muotoinen.

Tästä johtuen on lähellä se johtopäätös, että void-aluetta ei ole synnyttänyt kenkä, vaan joku muu este.

Toinen merkittävä havainto on se, että myös oikean kengän sisällä on todettu verta. Se on siellä ollut tahrojen muodossa, mutta verta kuitenkin.

Ei ihme se, että asiantuntija on ehdottanut myös toisen paikan kengille, eli sinne maahan teltan viereen tuon veriroiskeiden syntymisen ajaksi. Se on todellinen ehdotus ja vaihtoehto.

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Mitä kengät kertovat?

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Lapsellista Sariola! Kyllä ne tutkijat jotka tutkivat teltan ja kenkien verijälkiä, ovat ihan luotettavia ja alansa osaavia ammattilaisia. Parempi olisi kyllä juoda kiltisti ne mehut, eikä suihkutella niitä pitkin lattioita. Tulee vain turhaa ylimääräistä siivoamista sinulle siitä. "Viisas pääsee vähemmällä"sanotaan. :P

Sariola
Horatio Caine
Viestit: 6056
Liittynyt: To Elo 30, 2007 11:55 am

Re: Mitä kengät kertovat?

Viesti Kirjoittaja Sariola »

Misri kirjoitti:^ Lapsellista Sariola! Kyllä ne tutkijat jotka tutkivat teltan ja kenkien verijälkiä, ovat ihan luotettavia ja alansa osaavia ammattilaisia. Parempi olisi kyllä juoda kiltisti ne mehut, eikä suihkutella niitä pitkin lattioita. Tulee vain turhaa ylimääräistä siivoamista sinulle siitä. "Viisas pääsee vähemmällä"sanotaan. :P
Minulla on sellainen tunne, että meistä kahdesta Misri on se, joka on merkittävästi enemmän tutkinut ja tulkinnut noita verijälkiä. Sen mukaan vähemmällä päässyt viisas olisinkin minä! 8)

Se on tarkkaa puuhaa ja vaatii ammattitaitoa.

Minä olen kiinnittänyt huomiota void-alueeseen, joka ei lainkaan muistuta kengän jättämää jälkeä. Se pistää oikein silmään. Myös KRP:n rikostekninen laboratorio (RTL) on pitänyt mahdollisena, että kengät ovat olleet teltan ulkopuolella maassa. Voit vaikka lukea niitä lausuntoja - niin on. Ehdottoman varmaa paikkaa kengille ei ole voitu osoittaa RTL:n mukaan. Keskusrikospoliisin Teknisen laboratorion (RTL) lausunnoissa ei mainita yksittäisen tutkijan nimeä.

8) Kirjoita vain verijäljistä vaikka lisääkin, ei se minua haittaa! Mutta faktatietoa ei ole se, että void-alueen olisi nimenomaan ja vain aiheuttanut kenkä. Sellaista ei ole voitu todistaa ainakaan RTL:n lausuntojen mukaan. 8)

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Mitä kengät kertovat?

Viesti Kirjoittaja Misri »

Onneksi minun ei tarvitse tehdä koko verijälkitutkimusta uusiksi, ja läträtä mehujen kanssa, heh. Eikö, se A. Auerkin, tehnyt joitakin mehu-veritestejä sellissään. :P Minulle käy tämä void - alue kengän paikaksi hyvin, kun siinä kerran kaikki verijäljet natsaa kohdilleen. Mutta en minä pahastuisi siitä toisestakaan vaihtoehtoisesta paikasta kengille, jos siinä täyttyy nämä samat asiat. Kuitenkin nämä tulosuunnat ja pisaroiden koko ja muoto ja tiheys olisi sama, eikä se toinen sijainti muuttaisi sitäkään tosiasiaa, että kenkien on täytynyt olla jaloissa, kun niiden päälle on veriroiskeet roiskahtaneet..

Sariola
Horatio Caine
Viestit: 6056
Liittynyt: To Elo 30, 2007 11:55 am

Re: Mitä kengät kertovat?

Viesti Kirjoittaja Sariola »

^ Mutta käräjäoikeuden tuomiossa sanotaan samasta asiasta:

Oikeassa kengässä venykkeen sisällä varmuudella vereksi todettu on voinut syntyä ilman että venykkeen olisi täytynyt olla venyneenä.

Kumpi nyt on luotettavampi lähde? Siinä vasta kysymys!

Hessu52
Watson itse
Viestit: 5695
Liittynyt: To Huhti 26, 2007 7:36 am

Re: Mitä kengät kertovat?

Viesti Kirjoittaja Hessu52 »

Sariola, olet metsässä jälleen kerran, sillä kiistämättä verijäljet osoittavat kengän sijainnin olleen teltan päällä!

Tuo kengän venykkeessä olleen verijäljen syntyminen on ollut niin pieni mahdollisuuus, että se ei ole edes kaikkien näkyvien taivaan tähtien lukumäärä ja paljon jää niitä piilossa olevia tähtiäkin näkymättä, jos ymmärrätte sanontani!

Sariola irrottaa aina hänelle sopivia yhteyksiä tutkimuksista, sekä lausunnoista ja kopioi ne sitten tänne, johon kyllä ylläpidon pitäisi välittömästi puuttua!

Sariola
Horatio Caine
Viestit: 6056
Liittynyt: To Elo 30, 2007 11:55 am

Re: Mitä kengät kertovat?

Viesti Kirjoittaja Sariola »

Hessu52 kirjoitti:Sariola, olet metsässä jälleen kerran, sillä kiistämättä verijäljet osoittavat kengän sijainnin olleen teltan päällä!

Tuo kengän venykkeessä olleen verijäljen syntyminen on ollut niin pieni mahdollisuuus, että se ei ole edes kaikkien näkyvien taivaan tähtien lukumäärä ja paljon jää niitä piilossa olevia tähtiäkin näkymättä, jos ymmärrätte sanontani!

Sariola irrottaa aina hänelle sopivia yhteyksiä tutkimuksista, sekä lausunnoista ja kopioi ne sitten tänne, johon kyllä ylläpidon pitäisi välittömästi puuttua!
Tuo värillä korostamani teksti ei ole faktatietoa, vaan Hessun oma mielipide.

Tuohon Hessun näkemykseen ei ole yhtynyt ETP eikä Käräjäoikeuden tuomio. Siellä on todettu, että kenkien varmaa paikkaa ei ole voitu nimetä. Kengille on molemmissa mainituissa asiakirjoissa osoitettu muitakin mahdollisia paikkoja.

Lukittu