Kahden murhaajan teoria

Nimi kertonee kaiken. Muista hyvä (huono) maku!
Gyllis
Martin Riggs
Viestit: 638
Liittynyt: Ma Heinä 23, 2012 6:12 pm
Paikkakunta: Twin Peaks

Re: Kahden murhaajan teoria.

Viesti Kirjoittaja Gyllis »

Nätti_Jussi kirjoitti:Tuo pidätettiin "todennäköisin syin" epäiltynä on lähinnä vitsi. Gustafsson pidätettiin vain ja ainoastaan siksi, että hänelle haluttiin antaa "koppihoitoa". Eli pistettiin selliin pehmenemään tunnustuksen toivossa.
Täysin samaa mieltä. Emmekä me ole varmasti ainoita jotka näin ajattelevat.
Prosentit Gustafssonin syyllisyyden puolesta alle 15 %.

"Thru the darkness of Future Past,
the magician longs to see,
one chants out between two worlds:
Fire - walk with me."

Wagner
Adrian Monk
Viestit: 2642
Liittynyt: Ma Huhti 23, 2007 12:29 pm
Paikkakunta: Uusimaa
Viesti:

Re: Kahden murhaajan teoria.

Viesti Kirjoittaja Wagner »

KRP jäi Lapissa kiinni sen varojen tuplatuhlailuista, asialla oli joku lestadiolaiskoalito.
Tuon uutisen peittämiseksi arvioni mukaan pidättivät Gustafssonin ja KRP;n omat paskat jäivät pikku-uutisoinniksi. Tutustukaa aiheeseen ajankohtana, jolloin iltalehdistön lööpit olivat kissankorkuisin kirjaimin 'Pidätys Bodomin murhissa'.

Bodomilla surma-aamuna Arskan kanssa ollut Risto on myöntänyt tapahtumat, joskin on kiistänyt olleensa asiassa osallisena, mitä epäilen, kuten 'lintupoikien' logiikan ja muiden järvellä olleiden silminnäkijähavaintojen vastaisia kertomuksiakin.

Jollekin älykkäälle poliisiharjoittelijalle (jos niitä vieläkään on) asia antautuisi analyysille aivan vain tutustuen esitutkintapöytäkirjoihin ja mahdolliseen Arskan osuuden surmiin, joista eri tunnustuksitaan Bodomin ja muidenkin surmien osalta on raportoitu KRP:lle jo 1994 /rikoslehti, muut 1995, 1996 ja myöhemminkin.

Joskin Arskan faija oli hyvää pataa Knut Aasin ja Ruotsin kuninkaallisten kanssa, ei kuitenkaan olisi tullut poikansa sallia paeta 1960 vaihto-oppilaaksi Kaliforniaan, josta palasi vasta joskus 1970-luvulla Suomeen. Ymmärrän täysin tahoja, jotka epäilevät häntä Zodiac-murhaajaksi, koska havaintoni hänestä (myös KRP:lle annettuja) ovat ne, että Zodiac-kirjeen 'My Name Is' purku antaa Arskan oikean nimen ja kaiken lisäksi käsialansa Zodiakin osalta (myös KRP:lle annetut) ovat erittäin samankaltaisia ja jos Rikoslaboratorio II:n garafologi Lehtosta komppaisin, samoja.

Vieläkö edelleen hyvävelisuojelu Suomessa ylittää henkirikostutkinnan ?

8)
8) :) :shock: :? Wag
:shock: :oops: :roll: :evil: Awanha Wäinämöinen laski laulellen vesiä: mieleni minun tekewi, Awaani ajattelewi.
Kalapää sinun, minä päällä pilun, pilu sinun, alla minun"

Maza
Jane Marple
Viestit: 1033
Liittynyt: La Touko 26, 2007 1:17 pm

Re: Kahden murhaajan teoria.

Viesti Kirjoittaja Maza »

Wagner kirjoitti: Ymmärrän täysin tahoja, jotka epäilevät häntä Zodiac-murhaajaksi, koska havaintoni hänestä (myös KRP:lle annettuja) ovat ne, että Zodiac-kirjeen 'My Name Is' purku antaa Arskan oikean nimen ja kaiken lisäksi käsialansa Zodiakin osalta (myös KRP:lle annetut) ovat erittäin samankaltaisia ja jos Rikoslaboratorio II:n garafologi Lehtosta komppaisin, samoja.

Vieläkö edelleen hyvävelisuojelu Suomessa ylittää henkirikostutkinnan ?

8)
Vielä monen vuoden jälkeenkin ihmettelen, että miksi et antanut minun toimittaa Arskan käsialaa Yhjdysvaltalaiselle Zodiac-tutkijalle? Näin huomattavan määrän vaivaa, että sain kontaktin ko. tutkijaan syntymään, mutta pilasit koko asian.
The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men.

Uta
Remington Steele
Viestit: 216
Liittynyt: Ma Joulu 02, 2013 10:40 pm

Re: Kahden murhaajan teoria.

Viesti Kirjoittaja Uta »

Palstahiljaisuuden vallitessa tuli lueskeltua tätäkin ketjua... Tämä kahden (tai miksei kolmen tai vaikkapa neljänkin) murhaajan teoria on mielestäni ihan hyvä teoria, jota puoltaa ainakin havainnot ulkopuolisista niemellä ja se teltan viillelty repaleisuus. Tuskin NG olisi sitä yksin sellaiseen kuntoon saanut hajotettua.

Uhrien sijainti sikin sokin siellä teltassa ( Boisman on maannut teltan pohjalla selällään,
Mäki on ollut osittain Boismanin jalan päällä ja Björklundin jalan alla, Björklund osittain Mäen päällä, ja Gustafsson osittain Björklundin päällä ) ei kyllä sekään syyllistä NG:tä mitenkään. Mieluumminkin niin, että he ovat hyökkäyksen aikana vääntyneet kuka minnekin. Eli kahden tai useamman hyökkääjän kohteena ei siellä pienessä teltassa olla sen pidemmälle päästy. Jälkeenpäin NG on voinut sitten vaikka puolitokkurassa peruuttaa sieltä jonkun verran ulos.

Ketjun aloittajan mukaan kahteen tekijään viittaavat ainakin seuraavat seikat:
-kaksi hyvin erilaista tekovälinettä
-kahdet kengät viety ja piilotettu eri puolille tietä
-erilaisia havaintoja mieskaksikosta lähistöllä tehty
-kaksi tekijää selittäisi paremmin sen, miksi ääntä ei ole kuultu ja että teko ylipäätään onnistui
-ryöstelyn, riisumisen y.m. ristiriitaisuus saattaisi selittyä tekijöiden erilaisilla motiiveilla
-mahdollinen raahaaminen sujuisi kahdelta nopeammin ja helpommin
Toisaalta, onko mitään, mikä sotii kahta tekijää vastaan?

Olisiko vielä muuta ?
En ole asiantuntija, mutta olen silti puolesta tai vastaan, tai sitten en.

Avatar
paccasucco
Javier Pena
Viestit: 1878
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 9:28 pm

Re: Kahden murhaajan teoria.

Viesti Kirjoittaja paccasucco »

Oli vain yksi tekijä,siunausta Nisselle.Hän on rangaistuksensa kärsinyt moneen kertaan.Paljon enemmän kuin me muut "syyttömät" tai "syylliset" yhteensä.

kekkuli12345
Poliisikoira Rex
Viestit: 286
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2012 1:22 am

Re: Kahden murhaajan teoria.

Viesti Kirjoittaja kekkuli12345 »

Yhdistetty kaksi murhaajaa ja kartanon avustus teoria:
Kioskimies oli uhkaillut retkeläisiä, kartanon korviin tämä varmasti oli kantautunut. Illalla vietettiin kartanossa hupaisia hetkiä, hieman naukkailtiin ja kirottiin luvattomia retkeläisiä, annoskokojen hieman kasvaessa alettiin suunnitella jotain opetusta luvattomille retkeläisille. Kioskimies olisi oiva syntipukki, alettiin suunnitella hieman yksityiskohtia. Henkilöt x ja y viinan karaistamina lupasivat hoitaa homman ja odotettiin yön pimentymistä, puntti alkoi tutista mutta siirryttiin lähemmäs telttailijoita odottelemaan sopivaa hetkeä pari retkipulloa povitaskussa. Telttatienoo rauhoittuu kun seppo tulee kalasta telttaan n.2:30. Puhe lakkaa ja x ja y valmistautuu yllätyshyökkäykseen. Henkilöt x ja y hyökkäävät telttaan, huitovat ja mäiskivät humalassa, viiltävät telttaa ja jatkavat kunnes kaikki ovat hiljaisia. Molemmat ottavat parin kenkiä ja lähtevät lavastamaan kioskimiestä ja piilottavat kengät hänen kotinsa suunnalle. X ja y palaavat teltalle 10min kuluttua jolloin osa veretä on jo ehtinyt kuivua, he tarkistelevat vielä telttaan ja huitovat ja tökkivät osin hätäännyksissä, siirtelee humalaisen ajatusmaailmalla hieman ruumista. Humalaisen ajatusmaailmalla otetaan myös summittaisia tavaroita mukaan ilman sen kummempaa logiikkaa, nehän voidaan vaikka tarvittaessa viedä kioskimiehen tontille jos uhkaa itse paljastua. Palataan kartanolle, juodaan pää täyteen, sovitaan mitä sanotaan ja nukutaan pitkään.

Hämätään poliiseja että karjalainen olisi muka nähnyt niemellä vielä 2 henkilöä 4 aikoihin jota kukaan ei pyykinpesulla kuitenkaan ole nähnyt eikä kuullut. Tavarakassi viedään jonnekkin aivan toiseen suuntaan piiloon. Laitetaan liikkeelle hieman huhua että joku on nähnyt teltan pystyssä vielä 4 aikoihin ja kioskimiehen lähellä jotain verijälkiäkin olisi joku nähnyt ja kassia kuljettavan miehen. (kivilahti, karjalainen, 2 onkipoikaa ja teltan pystyssä nähneet soutelijat ei kukaan silti havaitse toinen toisiaan hiljaisessa yössä, eikä kivilahti kuule murhaa). Veston työmaanmies herää kolmen korvilla kuselle, herättikö joku huuto syvästä unesta. Kartanossa nukutaan pitkään, voitetaan hieman aikaa ja vältellään kontaktia, vielä ehtii hiukan miettiä mitä puhutaan poliiseille.

Oliko ruumiin lämpötilan mittaus sittenkin liian vähällä huomiolla ja kuolema tuli ennen kolmea, oliko mystiset huudot sittenkin totta, missä on kartanon kuulustelupaperit. Miksi kaikkien todistettavasti paikallaolleiden kertomuksen muuttuu vuosikymmenten kuluessa mutta kartanon puheet säilyvät sanatarkasti, onko annettuja lausuntoja varaa koskaan unohtaa, vain isännän tekee mieli hieman korjata että ei enää näe asiaa sillä tavalla (retkeläisiä ei katsottu hyvällä vanhoissa papereissa). Onneksi sentään lähistön kuuden kulkija sattuu tulemaan sopivasti naisista aamutuimaan eikä halua poliisille ilmoittautua ettei kaulimella varustettu emäntä saa tietää.

Uta
Remington Steele
Viestit: 216
Liittynyt: Ma Joulu 02, 2013 10:40 pm

Re: Kahden murhaajan teoria.

Viesti Kirjoittaja Uta »

kekkuli12345 kirjoitti:Yhdistetty kaksi murhaajaa ja kartanon avustus teoria:
Kioskimies oli uhkaillut retkeläisiä, kartanon korviin tämä varmasti oli kantautunut. Illalla vietettiin kartanossa hupaisia hetkiä, hieman naukkailtiin ja kirottiin luvattomia retkeläisiä, annoskokojen hieman kasvaessa alettiin suunnitella jotain opetusta luvattomille retkeläisille. Kioskimies olisi oiva syntipukki, alettiin suunnitella hieman yksityiskohtia. Henkilöt x ja y viinan karaistamina lupasivat hoitaa homman ja odotettiin yön pimentymistä, puntti alkoi tutista mutta siirryttiin lähemmäs telttailijoita odottelemaan sopivaa hetkeä pari retkipulloa povitaskussa. Telttatienoo rauhoittuu kun seppo tulee kalasta telttaan n.2:30. Puhe lakkaa ja x ja y valmistautuu yllätyshyökkäykseen. Henkilöt x ja y hyökkäävät telttaan, huitovat ja mäiskivät humalassa, viiltävät telttaa ja jatkavat kunnes kaikki ovat hiljaisia. Molemmat ottavat parin kenkiä ja lähtevät lavastamaan kioskimiestä ja piilottavat kengät hänen kotinsa suunnalle. X ja y palaavat teltalle 10min kuluttua jolloin osa veretä on jo ehtinyt kuivua, he tarkistelevat vielä telttaan ja huitovat ja tökkivät osin hätäännyksissä, siirtelee humalaisen ajatusmaailmalla hieman ruumista. Humalaisen ajatusmaailmalla otetaan myös summittaisia tavaroita mukaan ilman sen kummempaa logiikkaa, nehän voidaan vaikka tarvittaessa viedä kioskimiehen tontille jos uhkaa itse paljastua. Palataan kartanolle, juodaan pää täyteen, sovitaan mitä sanotaan ja nukutaan pitkään.

Hämätään poliiseja että karjalainen olisi muka nähnyt niemellä vielä 2 henkilöä 4 aikoihin jota kukaan ei pyykinpesulla kuitenkaan ole nähnyt eikä kuullut. Tavarakassi viedään jonnekkin aivan toiseen suuntaan piiloon. Laitetaan liikkeelle hieman huhua että joku on nähnyt teltan pystyssä vielä 4 aikoihin ja kioskimiehen lähellä jotain verijälkiäkin olisi joku nähnyt ja kassia kuljettavan miehen. (kivilahti, karjalainen, 2 onkipoikaa ja teltan pystyssä nähneet soutelijat ei kukaan silti havaitse toinen toisiaan hiljaisessa yössä, eikä kivilahti kuule murhaa). Veston työmaanmies herää kolmen korvilla kuselle, herättikö joku huuto syvästä unesta. Kartanossa nukutaan pitkään, voitetaan hieman aikaa ja vältellään kontaktia, vielä ehtii hiukan miettiä mitä puhutaan poliiseille.

Oliko ruumiin lämpötilan mittaus sittenkin liian vähällä huomiolla ja kuolema tuli ennen kolmea, oliko mystiset huudot sittenkin totta, missä on kartanon kuulustelupaperit. Miksi kaikkien todistettavasti paikallaolleiden kertomuksen muuttuu vuosikymmenten kuluessa mutta kartanon puheet säilyvät sanatarkasti, onko annettuja lausuntoja varaa koskaan unohtaa, vain isännän tekee mieli hieman korjata että ei enää näe asiaa sillä tavalla (retkeläisiä ei katsottu hyvällä vanhoissa papereissa). Onneksi sentään lähistön kuuden kulkija sattuu tulemaan sopivasti naisista aamutuimaan eikä halua poliisille ilmoittautua ettei kaulimella varustettu emäntä saa tietää.
Hyvä teoria. Yleensäkin teoriat on minun mielestäni mielenkiintoisia lukea ja pohtia, koska ainakin itse saan niistä enemmän irti kuin esim. veripisaroiden lentosuunnasta. Se johtuu tietysti omasta tyhmyydestäni sillä saralla, kun en ole niihin asioihin mitenkään perehtynyt.

Telttatienoon hiljentyminen n. klo 2.30 aikaan kuulostaa ok ajalta. Veston työmaanmiehen herääminen kolmen maissa sopisi sekin tähän jatkoksi hyvin, eli hän olisi voinut kuulla jotain vaikka ei sitten itsekään osannut sanoa mikä herätti. Ne kartanon henkilöt X ja Y lupasivat siis hoitaa homman... oletko yhtään pohtinut keitä he voisivat olla?

Ja taas on kengät mukana kuvioissa :) Minä en sitten millään saa päähäni niiden merkitystä tässä Bodom-jutussa. Olisiko se sitten vaan sitä hämäysmielistä lavastusta?
En ole asiantuntija, mutta olen silti puolesta tai vastaan, tai sitten en.

kekkuli12345
Poliisikoira Rex
Viestit: 286
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2012 1:22 am

Re: Kahden murhaajan teoria.

Viesti Kirjoittaja kekkuli12345 »

Uta kirjoitti:
kekkuli12345 kirjoitti:Yhdistetty kaksi murhaajaa ja kartanon avustus teoria:
Kioskimies oli uhkaillut retkeläisiä, kartanon korviin tämä varmasti oli kantautunut. Illalla vietettiin kartanossa hupaisia hetkiä, hieman naukkailtiin ja kirottiin luvattomia retkeläisiä, annoskokojen hieman kasvaessa alettiin suunnitella jotain opetusta luvattomille retkeläisille. Kioskimies olisi oiva syntipukki, alettiin suunnitella hieman yksityiskohtia. Henkilöt x ja y viinan karaistamina lupasivat hoitaa homman ja odotettiin yön pimentymistä, puntti alkoi tutista mutta siirryttiin lähemmäs telttailijoita odottelemaan sopivaa hetkeä pari retkipulloa povitaskussa. Telttatienoo rauhoittuu kun seppo tulee kalasta telttaan n.2:30. Puhe lakkaa ja x ja y valmistautuu yllätyshyökkäykseen. Henkilöt x ja y hyökkäävät telttaan, huitovat ja mäiskivät humalassa, viiltävät telttaa ja jatkavat kunnes kaikki ovat hiljaisia. Molemmat ottavat parin kenkiä ja lähtevät lavastamaan kioskimiestä ja piilottavat kengät hänen kotinsa suunnalle. X ja y palaavat teltalle 10min kuluttua jolloin osa veretä on jo ehtinyt kuivua, he tarkistelevat vielä telttaan ja huitovat ja tökkivät osin hätäännyksissä, siirtelee humalaisen ajatusmaailmalla hieman ruumista. Humalaisen ajatusmaailmalla otetaan myös summittaisia tavaroita mukaan ilman sen kummempaa logiikkaa, nehän voidaan vaikka tarvittaessa viedä kioskimiehen tontille jos uhkaa itse paljastua. Palataan kartanolle, juodaan pää täyteen, sovitaan mitä sanotaan ja nukutaan pitkään.

Hämätään poliiseja että karjalainen olisi muka nähnyt niemellä vielä 2 henkilöä 4 aikoihin jota kukaan ei pyykinpesulla kuitenkaan ole nähnyt eikä kuullut. Tavarakassi viedään jonnekkin aivan toiseen suuntaan piiloon. Laitetaan liikkeelle hieman huhua että joku on nähnyt teltan pystyssä vielä 4 aikoihin ja kioskimiehen lähellä jotain verijälkiäkin olisi joku nähnyt ja kassia kuljettavan miehen. (kivilahti, karjalainen, 2 onkipoikaa ja teltan pystyssä nähneet soutelijat ei kukaan silti havaitse toinen toisiaan hiljaisessa yössä, eikä kivilahti kuule murhaa). Veston työmaanmies herää kolmen korvilla kuselle, herättikö joku huuto syvästä unesta. Kartanossa nukutaan pitkään, voitetaan hieman aikaa ja vältellään kontaktia, vielä ehtii hiukan miettiä mitä puhutaan poliiseille.

Oliko ruumiin lämpötilan mittaus sittenkin liian vähällä huomiolla ja kuolema tuli ennen kolmea, oliko mystiset huudot sittenkin totta, missä on kartanon kuulustelupaperit. Miksi kaikkien todistettavasti paikallaolleiden kertomuksen muuttuu vuosikymmenten kuluessa mutta kartanon puheet säilyvät sanatarkasti, onko annettuja lausuntoja varaa koskaan unohtaa, vain isännän tekee mieli hieman korjata että ei enää näe asiaa sillä tavalla (retkeläisiä ei katsottu hyvällä vanhoissa papereissa). Onneksi sentään lähistön kuuden kulkija sattuu tulemaan sopivasti naisista aamutuimaan eikä halua poliisille ilmoittautua ettei kaulimella varustettu emäntä saa tietää.
Hyvä teoria. Yleensäkin teoriat on minun mielestäni mielenkiintoisia lukea ja pohtia, koska ainakin itse saan niistä enemmän irti kuin esim. veripisaroiden lentosuunnasta. Se johtuu tietysti omasta tyhmyydestäni sillä saralla, kun en ole niihin asioihin mitenkään perehtynyt.

Telttatienoon hiljentyminen n. klo 2.30 aikaan kuulostaa ok ajalta. Veston työmaanmiehen herääminen kolmen maissa sopisi sekin tähän jatkoksi hyvin, eli hän olisi voinut kuulla jotain vaikka ei sitten itsekään osannut sanoa mikä herätti. Ne kartanon henkilöt X ja Y lupasivat siis hoitaa homman... oletko yhtään pohtinut keitä he voisivat olla?

Ja taas on kengät mukana kuvioissa :) Minä en sitten millään saa päähäni niiden merkitystä tässä Bodom-jutussa. Olisiko se sitten vaan sitä hämäysmielistä lavastusta?
Olen, mutta kartanon ja lähipiirin kuulusteluja ja henkilöitä ei löydy, en tiedä onko tietoa edes tallella vai onko ne jossain poliisin syövereissä. Niitä pitäisi saada käsiin. Kengät saattoi olla vaan
humalaisten mielestä sopivan kokoiset että ne löydetään helposti, sopivasti käden ulottuvilla ja helposti vietävät. yhtä hyvin piiloon olisi voinut mennä paita ja kypärä.

skoone
Perry Mason
Viestit: 3899
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: Kahden murhaajan teoria.

Viesti Kirjoittaja skoone »

kekkuli12345 kirjoitti: Olen, mutta kartanon ja lähipiirin kuulusteluja ja henkilöitä ei löydy, en tiedä onko tietoa edes tallella vai onko ne jossain poliisin syövereissä. Niitä pitäisi saada käsiin. Kengät saattoi olla vaan
humalaisten mielestä sopivan kokoiset että ne löydetään helposti, sopivasti käden ulottuvilla ja helposti vietävät. yhtä hyvin piiloon olisi voinut mennä paita ja kypärä.
Olen vuosien varrella ihmetellyt, miksi Bodomilta kadonneisiin tavaroihin ei ole kiinnitetty enempää huomiota.

Sieltähän katosi vaikka mitä, nahkarotsista lähtien. Voisiko olla niin, että nuo löydetyt kengät hylättiin tienvarteen siksi, että ne eivät olleet mitenkään hyväkuntoiset?

Ja mielestäni tämä tavarain katoaminen puhuu NGn syyttömyyden puolesta. Ei kai ne hänenkään väitetyt lavastukset noin monimutkaisia olleet! Jotain rajaa sentään.

Siis tahdon sanoa, että olen edelleen sitä mieltä, että NG on syytön.
Muista lähdekritiikki!

Atlanta
Adrian Monk
Viestit: 2563
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kahden murhaajan teoria.

Viesti Kirjoittaja Atlanta »

Kekkuli12345:n teoria on hyvä ja looginen.
Nuoret on täysin yllätetty. Nisse on ehkä saattanut päästä kömpimään ulos, mutta saanut turpaansa sitten.
Tuo kello kuuden mies on voinut käydä katsomassa, mitä leirissä on tapahtunut, mutta ei ole sen kummemmin puuttunut asiaan. Hän on sama mies, jonka näki myös Kivilahti. Tuntomerkithän olivat samat kuin Nissen antamat.
Hän ei myöskään voi olla murhaaja siitä syystä, ettei ollut verinen; vaaleassa takissahan veri olisi näkynyt. Eikä hänellä myöskään ollut mitään kantamuksia. Ja kuten on todettu, hänellä on ollut omat syynsä olla ilmoittautumatta.
Olen kenkien suhteen samaa mieltä kuin skoonekin. Ne ovat hämäystä. Yritetään lavastaa syyllinen tietystä suunnasta.
Tavarat luultavasti on poltettu vaikka saunanpesässä. Sepon nahkatakki on voitu muuntaa täysin toisennäköiseksi.

On myös se mahdollisuus, että uhrien tavarat ovat vieneet jotkut aivan toiset, kuin surman tehneet henkilöt.
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.

Avatar
Kuviotapetti
Poliisikoira Rex
Viestit: 285
Liittynyt: Ma Loka 20, 2014 5:47 am

Re: Kahden murhaajan teoria.

Viesti Kirjoittaja Kuviotapetti »

Tähän vain senverran, että uhreja ei oltu raahailtu minnekkään....ei edes Gustafssonia..vaikka pidän mahdollisena, että Nilsillä olisi voinut olla avustaja, niin kaikki löytyivät teltasta tai päältä.En ole tietoinen mistään "Mahdollisesta" raahailusta.Eli olisin halukas tietämään mitä tällä tarkoitetaan.?Lönnberg, Paavola ja Aas; mukaan, ei raahausjälkiä ole paikalla ollut! Rikospaikka säilynyt koskemattomana siihen asti, kun poliisit saapuivat.Lainaukset esitutkintapöytäkirjoista.

Wagner
Adrian Monk
Viestit: 2642
Liittynyt: Ma Huhti 23, 2007 12:29 pm
Paikkakunta: Uusimaa
Viesti:

Re: Kahden murhaajan teoria.

Viesti Kirjoittaja Wagner »

kekkuli12345 kirjoitti:...Hämätään poliiseja että karjalainen olisi muka nähnyt niemellä vielä 2 henkilöä 4 aikoihin jota kukaan ei pyykinpesulla kuitenkaan ole nähnyt eikä kuullut. Tavarakassi viedään jonnekkin aivan toiseen suuntaan piiloon. Laitetaan liikkeelle hieman huhua että joku on nähnyt teltan pystyssä vielä 4 aikoihin ja kioskimiehen lähellä jotain verijälkiäkin olisi joku nähnyt ja kassia kuljettavan miehen. (kivilahti, karjalainen, 2 onkipoikaa ja teltan pystyssä nähneet soutelijat ei kukaan silti havaitse toinen toisiaan hiljaisessa yössä, eikä kivilahti kuule murhaa)... Miksi kaikkien todistettavasti paikallaolleiden kertomuksen muuttuu vuosikymmenten kuluessa mutta kartanon puheet säilyvät sanatarkasti, onko annettuja lausuntoja varaa koskaan unohtaa, vain isännän tekee mieli hieman korjata että ei enää näe asiaa sillä tavalla (retkeläisiä ei katsottu hyvällä vanhoissa papereissa). Onneksi sentään lähistön kuuden kulkija sattuu tulemaan sopivasti naisista aamutuimaan eikä halua poliisille ilmoittautua ettei kaulimella varustettu emäntä saa tietää.
Monet esitetyistä väitteistä ovat antautuneet analyysille ja outoa on, että tutkinnassa on pidetty faktoina pyykkärin, lintupoikien ja Kivilahden koottuja kertomuksia, jotka eivät voi pitää paikkaansa täysin ristiriitaisina paikalla todella olleiden tahojen havaintojen kanssa. Oittaanlahden turolla poikansa kanssa kalastanutta Martti Kolia kuultiin, samoin rouvaansa, vaan ei poikaansa.

Jotain paikalliset mahdollisesti ovat sopineet salaavansa, kun kertomukset kuulostavat keksityiltä ja ovat keskenään ristiriitaisia monilta osin. Kuvitelma siitä, että kello 6 kulkija olisi ollut naisista palaamassa on aika outo, kun maayhteyttä Högnäsiin ei tuolloin rantaa pitkin käytännössä ollut.
Lähin tanssipaikka oli Bembolen Fallåker, Kauklahdessa oli seuraava tanssipaikka Björkhagen.

Jutun voisi mielestäni avata uudelleen tutkintaan, sillä jo asiassa annettuihin todistajalausumiin ja
poliisin tiedossa olevaan tosiseikastoon liittyen voitaisiin ensi vaiheessa tutkia 1960 tapahtunutta poliisitutkintaa ja kun siinä olevat epäselvyydet olisi selvitetty, myös Arskan osuutta surmiin.

8)
8) :) :shock: :? Wag
:shock: :oops: :roll: :evil: Awanha Wäinämöinen laski laulellen vesiä: mieleni minun tekewi, Awaani ajattelewi.
Kalapää sinun, minä päällä pilun, pilu sinun, alla minun"

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Kahden murhaajan teoria.

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Ei, oikein pure nämä salaliittoteoriasi. Karjalaisen kertomusta ei ole syytä epäillä, NG itse vielä vahvisti Karjalaisen tekemät havainnot ensimmäisessä kuulustelukertomuksessaan, jossa hän kertoi Sepon aamuöisestä kalastuksesta, NG itse oli juossut siellä rannalla viluissaan. Lintupoikien kertomuksia ei kukaan muu pidä epäluotettavana, kuin itse Wagner. Kivilahti oli hiljainen poika, joka vastentahtoisesti joutui äitinsä ilmoittamana poliisien tenttiin. Aikalaispoliisit yrittivät saada väkisin ujosta ja hiljaisesta pojasta irti silminnäkijä havaintoja klo. kuuden kulkijasta, kuin mitä poika parka itse pystyi heille antamaan.

Wagner
Adrian Monk
Viestit: 2642
Liittynyt: Ma Huhti 23, 2007 12:29 pm
Paikkakunta: Uusimaa
Viesti:

Re: Kahden murhaajan teoria.

Viesti Kirjoittaja Wagner »

Misri kirjoitti:<blabla>
Karjalaisen kertomusta ei ole syytä epäillä<blabla>
Lintupoikien kertomuksia ei kukaan muu pidä epäluotettavana, kuin itse Wagner.
Kivilahti oli hiljainen poika<blabla>
Karjalaisen väittämien mahdottomuudesta olen ottanut jo aiemmin riittävän usein kantaa,
samoin "lintupoikien" tarinoiden osalta kuin myös Olavi Kivilahden näkymättömyydestä 5.6.60.

Onhan maassamme uskonvapaus, mutta peruslogiikka ja tosiasiat ovat olennaisesti tärkeämpiä.

8)

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Kahden murhaajan teoria.

Viesti Kirjoittaja Misri »

Wagner kirjoitti:
Misri kirjoitti:<blabla>
Karjalaisen kertomusta ei ole syytä epäillä<blabla>
Lintupoikien kertomuksia ei kukaan muu pidä epäluotettavana, kuin itse Wagner.
Kivilahti oli hiljainen poika<blabla>
Karjalaisen väittämien mahdottomuudesta olen ottanut jo aiemmin riittävän usein kantaa,
samoin "lintupoikien" tarinoiden osalta kuin myös Olavi Kivilahden näkymättömyydestä 5.6.60.

Onhan maassamme uskonvapaus, mutta peruslogiikka ja tosiasiat ovat olennaisesti tärkeämpiä.

8)
Käräjäoikeus piti hyvinkin uskottavana Karjalaisen tekemiä havaintoja - jotka havainnot NG itse vahvisti antamassaan ensimmäisessä lausunnossaan - NGn kalastuskertomusta tuki laulukirjaan tehty merkintä "Sepi oli metskaamassa."

Vastaa Viestiin