Tyttö torjui ahdistelijansa – toinen tyttö raiskattiin myöhemmin päihtyneenä

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
Oikeus ennen kaikkea
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1327
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Tyttö torjui ahdistelijansa – toinen tyttö raiskattiin myöhemmin päihtyneenä

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut 25-vuotiaan Tom Kennet Sydholmin kahden vuoden ja yhdeksän kuukauden pituiseen vankeusrangaistukseen. Rangaistus luettiin lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä törkeästä raiskauksesta ja lapsen törkeästä hyväksikäytöstä.
Rikokset tapahtuivat puolentoista vuoden välein vuosina 2015—2016. Molemmissa oli uhrina tekohetkellä 14-vuotias tyttö. Uhreja oli siis kaksi.
Sydholm oli itse tekoaikaan 18–20-vuotias.

Käräjäoikeus katsoi näytetyksi toteen, että Tom Sydholm oli keväällä 2015 yrittänyt kahdella eri tavalla olla sukupuoliyhteydessä 14-vuotiaan kanssa. Hän tiesi uhrinsa nuoren iän.
Teko jäi kuitenkin yritykseksi, sillä tyttö oli potkuillaan saanut Sydholmin luopumaan aikeestaan.

Toinen teko sattui joulukuussa 2016. Tälläkin kertaa uhriksi joutui reilusti alaikäinen tyttö, joka oli päihtynyt.
Käräjäoikeus katsoi, että Sydholm oli kahdella tapaa raiskannut uhrinsa. Lapsi ei voinut voimakkaan humalatilansa vuoksi vastustaa nuorukaista.
Uhri oli ollut osan aikaa myös tiedottomassa tilassa.
Sydholmin rangaistusta lievensi se, että rikoksista on kulunut jo useita vuosia. Käräjäoikeus ei myöskään passittanut häntä suoraan vankilaan syyttäjän vaatimalla tavalla.

Käräjäoikeus tuomitsi Suomen valtion maksamaan toiselle uhrille 3 000 euroa korvausta oikeudenkäynnin viivästymisen vuoksi. Oikeudenkäynti oli täysin salainen. Viiveen syy ei ole tiedossa.

Ensimmäiselle uhrilleen Sydholmin tulee korvata kärsimyksestä 1 500 euroa ja jälkimmäiselle uhrille kivusta ja särystä 750 euroa sekä kärsimyksestä 6 000 euroa.
Sydholmin tulee lisäksi maksaa sekä omat että uhrinsa oikeudenkäyntikulut, todistelukulut ja rikosuhrimaksu. Kokonaissumma nousee reilusti yli kymmenen tuhannen euron.

Keskiviikkona annettu tuomio ei ole lainvoimainen.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/778a ... da7d652f89