Hollywood tuottaja Harvey Weinsteinin seksuaalirikosepäilyt

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
chadspill
Neuvoja-Jack
Viestit: 536
Liittynyt: La Heinä 04, 2015 2:30 pm

Hollywood tuottaja Harvey Weinsteinin seksuaalirikosepäilyt

Viesti Kirjoittaja chadspill »

http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/a ... sa/773136/

Ahdistelusta ja raiskauksista syytetystä elo­ku­va­tuot­ta­ja Harvey Weinsteinista po­lii­si­tut­kin­ta USA:ssa ja Britanniassa

Ulkomaat 13.10.2017 3:34 | Päivitetty 13.10.2017 6:54
STT, Kaleva

Yhdysvaltain ja Britannian poliisi ovat avanneet amerikkalaista elokuvatuottaja Harvey Weinsteinia koskevat tutkinnat. Asiasta uutisoi muun muassa BBC.

Lontoon poliisi tutkii Weinsteiniin liittyvää ilmoitusta seksuaalisesta väkivallasta, joka ilmoituksen mukaan tapahtui Lontoon alueella 1980-luvulla.

Poliisin mukaan ilmoitus asiasta tehtiin tämän viikon keskiviikkona. New Yorkin poliisi puolestaan tutkii muun muassa Weinsteinia kohtaan esitettyjä ahdistelu- ja raiskaussyytöksiä.

Weinstein joutui myrskyn silmään sen jälkeen kun New York Times kertoi viime viikolla, että hän oli ahdistellut useita naisia, luvaten vastineeksi edistää heidän uraansa elokuvissa.

Tällä viikolla lehti myös kertoi, että ahdisteltujen joukossa ovat olleet myös myöhemmin supertähdiksi nousseet Gwyneth Paltrow ja Angelina Jolie.

Weinstein on tuottanut useita Oscareilla palkittuja elokuvia. Häntä pidetään yhtenä Hollywoodin vaikutusvaltaisimmista tuottajista. Weinstein perusti 70-luvulla yhdessä veljensä kanssa tunnetun Miramax -tuotantoyhtiön, joka myytiin myöhemmin Disneylle.

Jo neljä naista syyttää Weinsteinia raiskauksesta

Amerikkalainen näyttelijä Rose McGowan syytti Twitterissä torstaina paikallista aikaa, että Weinstein olisi raiskannut myös hänet.

Asiasta uutisoi muun muassa Guardian. McGowan on jo neljäs nainen, joka syyttää Weinsteinia raiskauksesta.

Tiistaina New Yorker uutisoi kolmen naisen syyttävän elokuvatuottajaa raiskauksesta. Naiset, joiden joukossa on myös italialainen elokuvatähti Asia Argento, kertoivat, etteivät uskaltaneet vastustella, koska pelkäsivät Weinsteinin käyttävän vaikutusvaltaansa heidän nujertamisekseen.

New Yorkerin julkaiseman jutun jälkeen Weinstein on kiistänyt raiskanneensa ketään.

McGowan kertoo torstaina julkaisemissa tviiteissään muun muassa, että Amazonin tytäryhtiö Amazon Studios sivuutti hänen valituksensa Weinsteinista. Lisäksi McGowanin mukaan yhtiö lopetti hänen ohjelmansa, kun hän toi syytökset esille.


Otsikkoa tasapainoitettu
-NILS-
2 200 euroa tienaavalle jää kuukaudessa 10 euroa aiempaa enemmän käteen.
Myös eläkeläisille on luvassa vastaava veronkevennys.
Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski on tyytyväinen 32 000 € kuukausipalkkaansa - "Minusta palkka on hyvä"
...

URSA
Watson itse
Viestit: 5564
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Hollywood tuottaja Harvey Weinstein epäiltynä raiskauksi

Viesti Kirjoittaja URSA »

Nainen saa pukeutua kuten haluaa, eikä mies saa ymmärtää sitä väärin.
Kuva
Tässä mennään jo rajoilla, onko alasti vai pukeutunut. McGowan 1998.

Ahdistelusyytöksiin on aihetta, mutta raiskaussyyte 10 vuotta väitetyn tapahtuman jälkeen on vakava asia. Pelkkä uhrin kuvitelma siitä, että Weinstein tuhoaa uran, jos hänelle sanoo ei, ei riitä raiskauksen tuntomerkiksi. McGowanin ura on nykyään alamäessä, joten nyt hän voi esittää epämääräisiä syytöksiä ja saada niillä julkisuutta. Uutisessa alleviivaamani kohdan perusteella kaikki on saattanut kuitenkin tapahtua yhteisymmärryksessä, ja vastalahjana McGowanin elokuvaidea kelpasi Weinsteinille, vaikka kyseinen elokuva oli ilmeisesti täysfloppi nimeltä Planet terror, jonka ohjasi McGowanin silloinen kumppani.
Näyttelijä Rose McGowan väittää: ”Harvey Weinstein raiskasi minut”

Rose McGowan kertoi jo viime vuonna julkisesti, että hänet on raiskattu.

Julkaistu: 13.10. 3:18

Hollywood Skandaalin keskelle ajautuneen elokuvatuottajan edustaja kiistää väitteen jyrkästi.
Tunnettu näyttelijä Rose McGowan, 44, väittää joutuneensa elokuvatuottaja Harvey Weinsteinin raiskaamaksi.

McGowan kertoi asiasta Twitterissä käyttäen nimikirjaimia ”HW”. Hän vahvisti myöhemmin Hollywood Reporterille tarkoittaneensa Weinsteinia, jota vaaditaan tilille naisnäyttelijöiden ahdistelusta kymmenien vuosien ajalta.

McGowan on neljäs nainen, joka sanoo joutuneensa Weinsteinin raiskaamaksi. Weinsteinin edustaja Sallie Hofmeister sanoo lehdelle, että tuottaja kiistää jyrkästi väitteen seksiin pakottamisesta.

Muun muassa Siskoni on noita -televisiosarjassa esiintynyt McGowan kertoi jo viime vuonna Twitterissä, että eräs studiopomo raiskasi hänet.

McGowan sanoo rikosasianajajan todenneen hänelle, ”ettei hän ikinä voittaisi oikeusjuttua”. Näyttelijä ei tuolloin maininnut väitetyn raiskaajan nimeä, mutta kertoi myyneensä tälle elokuvan ex-kumppaninsa kanssa.

Lukuisat ihmiset ovat kiitelleet McGowania siitä, että tämä on uskaltanut puhua vaikeasta asiasta julkisesti.

McGowan on seurustellut muun muassa rockmuusikko Marilyn Mansonin ja ohjaaja Robert Rodriguezin kanssa. Hän meni naimisiin taiteilija Davey Detailin kanssa vuonna 2013, mutta haki avioeroa viime vuonna.

BBC:n mukaan Britannian poliisi on aloittanut Weinsteinia koskevan tutkinnan.
https://www.is.fi/viihde/art-2000005406837.html

Weinsteinin on mahdotonta enää todistaa, ettei raiskausta tapahtunut. Toisaalta Weinstein on itse mokannut ahdistellessaan niin monia naisia, että nyt raiskausväite kuulostaa uskottavalta. Miksi McGowan kertoi jo viime vuonna tulleensa raiskatuksi kertomatta raiskaajan nimeä? Suoraan sanottuna mieleen tulee selitys Weinsteinin kiristämisestä uhkaamalla paljastaa nimi.

Linkki juttuun vuodelta 2007, jossa kerrotaan Weinsteinin yhteyksistä ja muutamien naisten auttamisesta näiden uralla: http://www.independent.co.uk/news/peopl ... 98977.html

Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3049
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Hollywood tuottaja Harvey Weinstein epäiltynä raiskauksi

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Miehet eivät ole tässä uhreja, vaan kyse on Hollywoodin korruptoituneen järjestelmän yhdestä hirvityksestä, joka suunnitelmallisesti ja pitkään käytti hyväkseen asemaansa, valtaa, ahdistellaksensa ja raiskatakseensa naisia. Weinsteinillahan oli itsellään kaunis vaimo, lisäksi hänellä oli paljon rahaa ja valtaa, elikkä prostituoituja olisi saanut. Mutta ei, kun halusi tyrannisoida ja piinata naisia.

Toisaalta, nämä häntä syyttäneet naiset ovat vasta nyt avautuneet ja sitten kritisoineet niitä Hollywood-ihmisiä, jotka eivät ole aiemmin sanoneet mitään. Koska ollut urista kysymys, vaikuttaa siltä että "kaikki" ovat periaatteessa tienneet järjestelmän...., mutta eivät ole jaksaneet käydä sitä vastaan - eivät olleet niin rikkaita ja halusivat päästä elämään ja työskentelemään siellä. Oikeuden olisi pitänyt käydä aiemmin, mutta tosi elämässä on muitakin asioita otettava huomioon, ihanteellisinta silti olisi ollut useampien uhrien yhteennouseminen mogulin vääryyksiä vastaan paljon aiemmin - sillä olisi estetty tulevia vääryyksiä ja puhdistettu järjestelmää. Mutta juu, ideaalisessa maailmassa.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

Avatar
Gladys
Michael Knight
Viestit: 4455
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: Hollywood tuottaja Harvey Weinstein epäiltynä raiskauksi

Viesti Kirjoittaja Gladys »

Mitä tulee Harvey Weinsteiniin, niin on käyttäytynyt kuten lukematon muukin joukko kaltaisiaan. Ihan joka päivä tälläkin hetkellä. Raha ja valta jne. Ei yllätä ainakaan minua.
All is pretty.
- Andy Warhol

Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3049
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Hollywood tuottaja Harvey Weinstein epäiltynä raiskauksi

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Hyvin kirjoitettu, Gladys!

Löysin netistä Hollywoodin historiaa sivuavan tekstin, hyvin pitkään on ollut seksuaalista vallankäyttöä siellä. Ja jos nopealla selauksella sisäistin, niin independenttien pienempien elokuvastudioiden joutuminen ahtaalle ja toisaalta Hollywoodin ison järjestelmän kasvaminen vaikuttivat kaikkeen.
Kun jokin järjestelmä on kauan aikaa ollut korruptoitunut, miten sitä sitten puretaan - pistää miettimään. Tuskin lähtevät muuta kuin "yksittäistapauksellisesti" siivoilemaan, damage controllia ja julkisivut kuntoon, sitten Oscarit kehiin ja sama sisäpiirimeininki juhlimaan.

http://time.com/4981520/harvey-weinstei ... r-history/
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

URSA
Watson itse
Viestit: 5564
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Hollywood tuottaja Harvey Weinstein epäiltynä raiskauksi

Viesti Kirjoittaja URSA »

Weinsteinin naama on sen näköinen, että suuri yleisö uskoo hänestä jopa raiskaussyytökset. Mutta entä kun syytteiden kohteena on Hollywoodin maailmanparantaja George Clooney? Clooneya syytetään näyttelijäuran tuhoamisesta, kun Marquez valitti ahdistelusta kuvauksissa.

https://www.is.fi/viihde/art-2000005409204.html
Teho-osasto-sarjan näyttelijältä rajuja paljastuksia: kuvauksissa seksuaalista häirintää – syyttää George Clooneyn tuhonneen uransa

Julkaistu: 14.10. 17:03

Näyttelijä Vanessa Marquez paljastaa kohdanneensa Teho-osasto-sarjan kuvauksissa rasismia ja seksuaalista häirintää.

Hollywoodia on kuohuttanut elokuvamoguli Harvey Weinsteiniin kohdistuneen syytökset, jonka takia useat näyttelijät ovat astuneet julkisuuteen kertomaan kohtaamastaan seksuaalisesta häirinnästä.

Näyttelijä Vanessa Marquez avautui Twitterissä huippusuositun Teho-osasto-sarjan kulisseissa tapahtuneesta ahdistelusta ja rasistista kommenteista.

Marquez syyttää sarjassa hänen kanssaan samaan aikaan näytelleen George Clooneyn olevan osasyy siihen, miksi hänellä on ollut vaikeuksia löytää töitä sarjan päättymisen jälkeen.

– Clooney auttoi laittamaan minut mustalle listalle sen jälkeen kun olin puhunut kuvauksissa tapahtuneesta seksuaalisesta häirinnästä, Marquez kirjoittaa Twitterissä.

Näyttelijä nimeää Twitterissä sarjassa lääkäri Peter Bentonia esittäneen Eric La Sallen ja kuvaaja Terence Nightingallin olleen ne henkilöt, jotka kourivat naisia kuvauspaikalla.

Marquez esitti sarjassa hoitaja Wendy Goldmania vuosina 1994-1997.

Marquez kirjoittaa Twitterissä kohdanneensa myös rasismia meksikolaisjuuriensa vuoksi. Hänen mukaansa sarjan tähdet Anthony Edwards, Noah Wyle ja Julianna Margulies olivat kohdelleet häntä rasistisesti kuvauksissa.

New York Times ja E! News kirjoittavat Marquezin väitteiden herättäneen paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa. Monet sarjan fanit ovat kiittäneet tähteä avoimuudesta tämän Twitter-tilillä.

Marquez kirjoittaa Twitterissä kertoneensa seksuaalisesta häirinnästä sarjan tuottajalle John Wellsille, jonka reaktio oli aivan toisenlainen kuin hän oletti.

– Wells oli pomomme ja ensimmäinen ihminen, jolle kerroin seksuaalisesta häirinnästä. Hän kysyi heti ensiksi, että tekikö George (Clooney) jotakin sinulle, hän kirjoittaa.

Clooney kiistää väitteet

Marquez väittää Clooneyn ja ohjelman tuotannon tuhonneen hänen uransa ja varmistaneen, ettei hänelle olisi tarjolla töitä sarjan päättymisen jälkeen.

Vuosina 1994-2009 esitetty Teho-osasto oli yksi 90-luvun suosituimpia sarjoja ja teki George Clooneysta tähden. Hän näytteli sarjassa lääkäri Doug Rossia.

George Clooney kiistää väitteet tiedotteessaan ja sanoo, ettei hän tiennyt Marquezin joutuneen Hollywoodissa mustalle listalle.

– Minulla ei ollut aavistustakaan, että Vanessa on mustalla listalla. Uskon hänen sanaansa. Minä en ollut sarjassa käsikirjoittajana, tuottajana tai ohjaajana. Minulla ei ollut mitään tekemistä sarjan castingin kanssa. Olin pelkkä näyttelijä, Clooney korostaa amerikkalaismedialle lähettämässä tiedotteessa.

– Jos Vanessalle on kerrottu, että minulla olisi jotain tekemistä hänen uransa kanssa, niin hänelle on valehdeltu. En ole voinut vaikuttaa hänen uraansa, enkä olisi vaikuttanut hänen uraansa.
Musta lista? Onko sellainen olemassa?

Edelliseen viestiin kopioimani kuvat McGowanista juhla-asussa ovat muuten kesyimmästä päästä, kun googlaa hänen nimensä ja nimen perässä sanan nude. Osa kuvista on aitoja.

TuskaistaTietoa
Javier Pena
Viestit: 1748
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Hollywood tuottaja Harvey Weinstein epäiltynä raiskauksi

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

Koko Hollywood on tietenkin vain yksi suuri kupla ja kusetus. Kuten on suomalainenkin "viihdeteollisuus".

Tuon seksin käyttämisenkin maksuvälineenä ovat tietäneet aina kaikki. Oikeasti se sairas osa tuosta on pedofilia, muutenhan se on vain perinteistä huoraamista eli anna pillua oikeille ihmisille niin saat roolin ja hyvät rahat. Aina on maailma ollut täynnä huoria.

Mutta minkäs teet, kun massat tykkää tapittaa aivokuolleina TV:n raivolla hyökäten kaiken kimmppun, joka kyseenalaistaa heidän sekopäiset mielikuvansa mm. noista "tähdistä".

Esimerkki tämän päivän Iltalehdestä:
http://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/2 ... 9_vd.shtml
Pussycat Dollsin ex-laulajan rankka paljastus: "En ollut tyttöbändissä, olin prostituutioringissä"

yös Jones kertoo viimein totuuden bändiajoistaan. Hänen mukaansa kokemukset olivat niin rankkoja, että hän oli valmis luopumaan 13 miljoonan dollarin levydiilistä ja unelma-ammatistaan.

- Minun totuuteni on tässä. En ollut tyttöbändissä, vaan olin prostituutioringissä. Me vain satuimme laulamaan ja olemaan kuuluisia samaan aikaan, kun omistajamme takoivat rahaa, Jones kertoi Twitterissä tällä viikolla.

Ex-bändiläisen mukaan bändiin kuuluminen tarkoitti, että joukkue meni pelaajan edelle.

- Joukkueessa oleminen tarkoitti, että makasit kenen tahansa kanssa, jos he sanoivat niin. Jos he eivät onnistu käyttämään vaikutusvaltaansa, he sulkevat sinut ulos tai saavat sinut huumekoukkuun ja käyttävät sitten sitä sinua vastaan.
Se todellisuus on tietenkin tuossa se, että huora Kaya Jones on elänyt äärimmäisen etuoikeutettua elämää ainoastaan sen huoraamisensa takia. Kymmeniä miljoonia rahaa ja pääsy pöytiin, joihin ei ilman julkisuutta pääsisi.

Sitten nuo tietenkin persoonallisuushäiriöisinä kääntävät itsensä uhreiksi, kuinka toiset tekivät heillä rahaa. Unohtaen sen, että Pussycat Dolls kuten miltei kaikki muutkin bändit ovat tusinatavaraa, jotka ei kiinnostaisi ketään ilman hyvin taitavasti mietittyä huoraamista ja markkinointia.

Haarahaukka
Martin Beck
Viestit: 821
Liittynyt: Ma Elo 25, 2008 11:53 pm

Re: Hollywood tuottaja Harvey Weinstein epäiltynä raiskauksi

Viesti Kirjoittaja Haarahaukka »

Hunter S thompson Hollywoodista:

"The TV business is uglier than most things. It is normally perceived as some kind of cruel and shallow money trench through the heart of the journalism industry, a long plastic hallway where thieves and pimps run free and good men die like dogs, for no good reason.”
Buy the ticket, take the ride!

URSA
Watson itse
Viestit: 5564
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Hollywood tuottaja Harvey Weinstein epäiltynä raiskauksi

Viesti Kirjoittaja URSA »

Tässä linkissä on BBC:n kokoamana kaikki tähän mennessä esitetyt syytökset Weinsteinia vastaan. http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-41580010
(Olenkin aina ihmetellyt, kuinka Heather Graham on saanut rooleja vaikkei osaa näytellä.)

Tarinoita vertailemalla on selvää, että Weinstein on ahdistellut suurta määrää naisia, ja usein samalla tavalla hierontaa ehdottamalla tai sopimalla tapaamisen hotellihuoneeseensa, ja ilmaantumalla paikalle kylpytakissa. Mutta 10 - 30 vuotta sitten tapahtuneista raiskauksista syyttäviä naisia lukuunottamatta naiset eivät kerro, että Weinstein olisi ollut väkivaltainen. Vaikuttaa siltä, että Weinstein on kokeillut onneaan kaikkien kauniiden näyttelijättärien kanssa, mutta on antanut naisten mennä menojaan, jos nämä ovat halunneet poistua.

Ärrkele
Adrian Monk
Viestit: 2611
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 6:12 am

Re: Hollywood tuottaja Harvey Weinstein epäiltynä raiskauksi

Viesti Kirjoittaja Ärrkele »

URSA kirjoitti:Edelliseen viestiin kopioimani kuvat McGowanista juhla-asussa ovat muuten kesyimmästä päästä, kun googlaa hänen nimensä ja nimen perässä sanan nude. Osa kuvista on aitoja.
En oikein ymmärrä mitä tekemistä tällä on raiskausepäilyjen kanssa. Alastonkuvat ei liene tämän ketjun aiheena.
PaxCow kirjoitti:Vaikka miten yritän, en kuule allahu akbaria.
Chefile kirjoitti:Minulla on kuule munaa lyödä pelkästään sillä munalla sinut taju kankaalle, sinä mielisairas hinaaja.
Seppo Räty: ”Suomalainen keihäänheitto on mennyt polvien nosteluksi”

URSA
Watson itse
Viestit: 5564
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Hollywood tuottaja Harvey Weinstein epäiltynä raiskauksi

Viesti Kirjoittaja URSA »

^Raiskatuksi tulleet naiset tuskin pukeutuvat vuoden kuluttua raiskauksesta noin paljastavasti. Lisäksi McGowan on sekoillut keskiverto-hollywoodtähteä rankemmin puhelimen kanssa, ja vaikuttaa viime vuosien julkisuuden perusteella tasapainottomalta. Hän ei edes väitä Weinsteinin pakottaneen häntä mihinkään, vaan kertoo pelänneensä uransa puolesta.

Weinstein on ahdistellut naisia, mutta raiskaus on ahdistelua vakavampi rikos ja väkivaltaa.

Ärrkele
Adrian Monk
Viestit: 2611
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 6:12 am

Re: Hollywood tuottaja Harvey Weinstein epäiltynä raiskauksi

Viesti Kirjoittaja Ärrkele »

URSA kirjoitti:^Raiskatuksi tulleet naiset tuskin pukeutuvat vuoden kuluttua raiskauksesta noin paljastavasti.
Ymmärrän pointtisi. Autovarkauden kohteeksi joutuneet henkilöt eivät monesti syö enää jahtimakkaraa ollenkaan. Kyseessä lienee sama ilmiö.

Parempi olisi tietenkin pukeutua burkaan, mutta joissain osissa maapalloa valitettavasti naiset voivat vielä itse päättää pukeutumisestaan.
PaxCow kirjoitti:Vaikka miten yritän, en kuule allahu akbaria.
Chefile kirjoitti:Minulla on kuule munaa lyödä pelkästään sillä munalla sinut taju kankaalle, sinä mielisairas hinaaja.
Seppo Räty: ”Suomalainen keihäänheitto on mennyt polvien nosteluksi”

chadspill
Neuvoja-Jack
Viestit: 536
Liittynyt: La Heinä 04, 2015 2:30 pm

Re: Hollywood tuottaja Harvey Weinstein epäiltynä raiskauksi

Viesti Kirjoittaja chadspill »

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005410050.html

”He jahtasivat minua kuin hyeenalauma” – Weinsteinin seksiskandaali saa yhä raadollisempia piirteitä, Hollywoodin väitetään vaienneen miesten ”likaisesta salaisuudesta” sukupolvien ajan

Hollywoodissa moni uskoo Weinsteinin kuitenkin olevan osa pitkäaikaista ongelmaa. Vastaavia syytöksiä on esitetty muun muassa mestariohjaaja Alfred Hitchcockista.

Jussi Lehmusvesi HS

Julkaistu: 15.10. 17:56

Elokuvatuottaja Harvey Weinsteinia raiskauksista syyttävien naisten määrä nousi sunnuntaina viiteen.

Näyttelijä Lysette Anthony kertoo Sunday Timesin haastattelussa Weinsteinin raiskanneen hänet 80-luvun lopulla. Anthonyn mukaan Weinstein soitti hänen kotinsa ovikelloa, työnsi hänet sisään ja raiskasi hänet eteisessä.

Anthony sanoo ilmoittaneensa raiskauksesta poliisille. Poliisi on vahvistanut saaneensa ilmoituksen elokuvatuottajasta, mainitsematta kuitenkaan Weinsteinia nimeltä.

Sky News ilmoitti sunnuntai-iltana tviitissään, että Britannian poliisilla on kolme uutta tapausta tutkinnassaan.

Samalla on käynyt ilmeiseksi, että elokuvatuottajan käytös on ollut varsin laajan piirin tiedossa Hollywoodissa. People-lehti on muun muassa julkaissut televisiohaastattelun vuodelta 2005, jossa laulaja-näyttelijä Courtney Lovelta kysytään neuvoja aloitteleville näyttelijättärille.

Love kehottaa heitä välttämään Harvey Weinsteinin hotellihuoneeseen menoa.

Myös viihdemaailmaan sijoittuvassa 30 Rock -sarjassa ja Family Guy -animaatiosarjassa on vihjailtu Weinsteinin oudosta käytöksestä naisia kohtaan.

Viikon aikana kymmenet naiset, kuten Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Tara Subkoff, Kate Beckinsale ja Cara Delevingne, ovat kertoneet tuottajan sopimattomasta käytöksestä.

Raiskaussyytösten lisäksi hänen on kerrottu muun muassa masturboineen naisten edessä julkisissa tiloissa.

Moni Hollywoodissa uskoo Weinsteinin kuitenkin olevan osa laajempaa ongelmaa. Muun muassa näyttelijä Emma Thompson on ilmoittanut tämän olevan vain ”jäävuoren huippu”. Samaa mieltä on tuottaja-ohjaaja Judd Apatow.

”Tässä kaupungissa tapahtuu paljon hyväksikäyttöä”, hän sanoo Los Angeles Timesin haastattelussa. ”Vaikutusvaltaiset miehet kohtelevat nuoria naisia mielensä mukaan, koska voivat kampittaa tai avittaa heitä urallaan.”

Myös käsikirjoittaja ja tuottaja Kelly Marcel pitää Weinsteinia vain yhtenä tapauksena lukuisista.

”Kaikki tiesivät hänestä”, Marcel sanoo. ”Samoin kuin he tietävät muistakin tämän teollisuudenalan vallankäyttäjistä, jotka ovat päässeet pälkähästä aivan samanlaisten tekojen jälkeen.”

”Meidän on uskottava, että tämän yhden mogulin kaatuminen johtaa myös muiden kaatumiseen. Tässä on kysymys enemmästä kuin vain yhdestä henkilöstä.”

Myös muun muassa näyttelijä Kate Beckinsale, Mia Farrow ja lukuisat muut elokuvantekijät ovat puhuneet unelmakaupungin ”likaisesta salaisuudesta”. Myös käsikirjoittajien liitto on ilmoittanut naisten ahdistelun olleen jo pitkään Hollywoodin ”tavaramerkki”.

Weinstein itse on kiistänyt raiskanneensa ketään.

Miehenpuolikkaat-sarjassakin näytellyt Louisette Geiss kertoi Weinsteinin halunneen masturboida hänen edessään.

Samaan aikaan iäkkäämmät näyttelijät ovat alkaneet valottaa perinteen kehittymistä, Yksi omista kokemuksistaan kertonut on Rose Marie, joka esiintyi Suomessakin suositussa Dick van Dyke Show´ssa 1960-luvulla.

Näyttelijän mukaan hän joutui Top Banana -musikaalin kuvausten aikaan seksiä kärttäneen tuottajan rankaisemaksi.

”Torjuin hänen ahdistelunsa, ja hän leikkasi kaikki musiikkinumeroni pois elokuvasta”, Rose Marie kertoo NBC Newsin haastattelussa.

Vastaavia syytöksiä on esitetty myös muun muassa Alfred Hitchcockista, ja koomikko Bill Cosby on vastannut seksirikossyytteisiin oikeudessakin. Hiljattain konservatiivisen tv-kanava Foxin johtaja Roger Ailes erosi sen jälkeen, kun suuri määrä naisia ilmoitti hänen vaatineen seksiä vastineeksi uran edistämisestä.

Malli ja näyttelijä Carrie Stevens puolestaan kertoi ohjaaja Oliver Stonen kourineen häntä hiljattain rinnoista eräissä juhlissa. Stone puolusti aluksi Weinsteinia, mutta on nyt kääntämässä kelkkaansa.

Eräs Weinsteinin uhriksi ilmoittautunut on uusiseelantilainen malli ja näyttelijä Zoe Brock, joka kertoo 60 minuuttia –ohjelmassa joutuneensa Weinsteinin ja tämän kaverien ahdistelemaksi Cannesin elokuvafestivaaleilla 20 vuotta sitten.

”He olivat kuin hyeenalauma haavoittuneen gasellin perässä”, hän sanoo. ”He metsästivät yhdessä ja halusivat erottaa minut laumastani”, Brock kertoo.

Lopulta miehet saivat houkuteltua 23-vuotiaan mallin hotellihuoneeseen. Kaikki muut poistuivat ja tämä jäi kaksin Weinsteinin kanssa. Tämä riisuutui, mutta Brock pelastautui kylpyhuoneeseen.

Weinstein on saanut useita Oscar-palkintoja.

Toiset uskovat jo muutokseen. Oscar-palkinnoista vastaava Yhdysvaltain elokuva-akatemian johtokunta erotti Weinsteinin ylimääräisessä kriisikokouksessaan, ja korosti laajemman muutoksen tärkeyttä.

”Me emme vain ota etäisyyttä henkilöön, joka ei arvosta kollegoitaan vaan lähetämme myös viestin siitä, että välinpitämättömyyden ja alamme työpaikoilla tapahtuvan seksuaalisen hyväksikäytön ja ahdistelun aika on ohi”, akatemian tiedotteessa todetaan.

Hollywoodin lisäksi selvittämättömiä tapauksia uskotaan olevan laajalti myös musiikkibisneksessä. Muun muassa Mötley Crüen tarinan kertova Törkytehdas-kirja kertoo naisten härskistä kohtelusta.
2 200 euroa tienaavalle jää kuukaudessa 10 euroa aiempaa enemmän käteen.
Myös eläkeläisille on luvassa vastaava veronkevennys.
Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski on tyytyväinen 32 000 € kuukausipalkkaansa - "Minusta palkka on hyvä"
...

Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3049
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Hollywood tuottaja Harvey Weinstein epäiltynä raiskauksi

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Hyvä että Chadspill päivitti ketjua kattavalla tekstillä. Ketjussa on esiintynyt naisten huorittelua ja tekijän vähättelyä, joten oli jees laittaa asioidentilaa selventävää uutisointia. (Courtney Loven pisteet nousussa!)

Ketjussa on jopa yritetty kuin "oikeuttaa" tällaista sarjaraiskaaja/ahdistelijapampun toimintaa sillä, että naiset ovat jotenkin huoria ja vapaaehtoisesti suostuneet vaihtotoimintaan rooleja vastaan. Mielestäni on luultavaa, että Weinstein on harjoittanut toimintaansa pitkään ja jatkuvasti ja osa naisista on saattanut suostua lähestymisiinsä rooleja vastaan, MUTTA kyllä sinne mukaan mahtuu naisia, jotka eivät ole suostuneet sekseihin taikka ahdisteluihin ja ovat tulleet hyökätyiksi, pakotetuiksi tai ahdistelluiksi ja sitä seuraten vielä työt vähentyneet/mahikset kaikonneet.

Weinstein nähdäkseni kohdentanut "predator"-sikatoimintaansa nimenomaan nuoriin naisiin. Voi vain miettiä, kuinka Hollywoodin mogulin pakeille on päätynyt epävarmoja, nuoria, haavoittuvia naisia, lähes tyttöjä - ja kuinka tämä porsastelija on kuolannut mielessään kauniin kukkasen tuhoamisesta ja survomisesta alleen. Kun jos olisi Mies, ikäisensä ja asemansakin tuomalla kunnialla, hän osoittaisi isällistä suhtautumista ja wiisautta. Voimansa osoittaisi suojelemalla. Voi hyvä ihme, kun eivät miehet näitä asioita useinkaan näin koe ja kuinka toivoisin, että näkisivät.

Joka tapauksessa valopilkkuiseen päivitykseen. Yksi nainen säästyi todennäköiseltä hyökkäykseltä managerinsa ansiosta, joka suojeli häntä. Rai Ashin entinen manageri Yhdysvalloista, Simone Sheffield, joka koki vastuukseen huolehtia Intiasta USA:aan tulleen nuoren Ashin turvallisuudestaKin, erityisesti koska tämä oli tullut muualta ja kaikki uutta Jenkkilässä.

Manageri ei olllut enää niin nuori nainen, manageri on nähnyt yhtä ja toista maailmassa. Managerilla on sana hallussa ja selkärankaa. Nuoremmilla kedonkukkasilla sellainen saattaa vielä olla haussa ja senhän tällaiset mogulit tietävätkin.
//During a meeting in a hotel room, she felt strongly she should stay with Rai - who at the time was 'new' to America.
'Ash was new to our country and I wanted nothing bad to happen to her - on my watch. I felt her mom and dad had entrusted her to my care. I took that to heart very seriously.
'She’d taken a few meetings with other powerful men and I had no problem waiting outside the room. But with Harvey, I felt strongly about staying by her side,' she said.

Sheffield said her concern for the starlet was compounded by Weinstein's repeated requests for her to leave them alone.


'The fact that he kept trying to get rid of me, I found to be simply hilarious. “Would you like to wait outside?” “Do you have to use the bathroom?” “Would you like to go get a beverage?” “Would you like to make calls while she and I meet?”
'My reply to each was a solid no,' she told DailyMail.com on Saturday.
Later, as they left, she claims Weinstein approached her as Rai walked several steps ahead and asked what he would have to do to get time alone with her.
Sheffield said she replied: 'Kiss my black a**'.

Days later, she said she sent Weinstein a pig trough filled with Diet Coke. It was intended to be delivered as an insult to his considerable weight, she said.
She claims she received a thank you from The Weinstein Company, who 'missed the irony' afterwards.
Sheffield said that she was happy to leave clients alone with other studio heads or producers but that Weinstein's problematic reputation for being 'aggressive and creepy' towards women preceded him.

She however insisted that she was unaware of the allegations of sexual assault which were surfaced last week.
'While I was a manager, I usually drove my clients to such meetings personally (and waited outside) or had a trusted employee or associate accompany them.
'Yes Harvey had a bad reputation with both men (arguments and angry outbursts) and women (aggressive and creepy) but never did the word “rape” ever come into the picture until now,' Sheffield said.
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... z4vc5Alppw

Lyhyempi versio eri lehdestä, entisen managerin kertomaa:
// "But he was a pig... Looked and acted like a 'big bully pig'. He asked me to leave the meeting numerous times and I politely declined."

.. Sheffield, who reportedly used to manage Aishwarya's international projects at one point, added: "When we were leaving his (Weinstein's) office, he cornered me and said, 'What do I have to do to get her alone?' I told him to 'kiss my black ass'.

"When Ash and I returned to our hotel, I sent Harvey a steel pig trough filled with diet coke as a thank you gift for the meeting. Yes, we did do business and yes, he eventually threatened me.

"Told me I'd never work in this business, blah blah blaha.what I said to him I can't print. But you can be sure, I never gave him the opportunity to even breathe on my client."

Sheffield has urged more women to speak out "the truth".

"Protect one another. Support one another. Love one another.
https://economictimes.indiatimes.com/ma ... 076957.cms

Entisen managerin sanoma voisi olla kaikille ihmisille kohdistettua, ei vain naisille.

Kuva
Suojelusenkeli ex-managerin muodossa, Simone Sheffield
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

TuskaistaTietoa
Javier Pena
Viestit: 1748
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Hollywood tuottaja Harvey Weinstein epäiltynä raiskauksi

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

Lassie kirjoitti:Ketjussa on jopa yritetty kuin "oikeuttaa" tällaista sarjaraiskaaja/ahdistelijapampun toimintaa sillä, että naiset ovat jotenkin huoria ja vapaaehtoisesti suostuneet vaihtotoimintaan rooleja vastaan. Mielestäni on luultavaa, että Weinstein on harjoittanut toimintaansa pitkään ja jatkuvasti ja osa naisista on saattanut suostua lähestymisiinsä rooleja vastaan, MUTTA kyllä sinne mukaan mahtuu naisia, jotka eivät ole suostuneet sekseihin taikka ahdisteluihin ja ovat tulleet hyökätyiksi, pakotetuiksi tai ahdistelluiksi ja sitä seuraten vielä työt vähentyneet/mahikset kaikonneet.

Weinstein nähdäkseni kohdentanut "predator"-sikatoimintaansa nimenomaan nuoriin naisiin. Voi vain miettiä, kuinka Hollywoodin mogulin pakeille on päätynyt epävarmoja, nuoria, haavoittuvia naisia, lähes tyttöjä - ja kuinka tämä porsastelija on kuolannut mielessään kauniin kukkasen tuhoamisesta ja survomisesta alleen.
Hollywood toimii niin, että pinnalle nousevat miehet ovat pääasiassa niitä lahjakkaimpia aloillaan. Ja ovat usein jo ainakin 30v. Naiset taas nousevat pinnalle hyvin nuorilta ja mitä vaaditaan on jonkinnäköinen osaaminen ja sopiva ulkonäkö.

Noin se nyt vaan on. En yhtään ihmettelisi, jos noin kaikki Hollywoodin naiset olisivat huoranneet saadakseen rooleja. Päinvastoin pitäisin erittäin epätodennäköisenä ettei noin olisi, koska tulijoita kyllä sinne riittää, myös niitä jotka tuohon ovat valmiita. Kansa haluaa kuolata ja likaisessa mielessään riisua nuoret tytöt elokuvissa. Noin sen busineksen logiikka nyt vaan menee, ja ihan turhaa itkeä seksismiä ainakaan minun kirjoituksistani, koska noin se nyt vaan menee ja Hollywoodissakin luonnollisesti tuolla on rahastettu koko sen olemassaolon aika.

Ja en hirveästi nostaisi jotain säälikortteja esille. Päärooleista elokuvissa kuitenkin maksetaan työmäärään nähden erittäin hyvin. Monesti niin hyvin, että puolia sukuakin asuu loppuikänsä aidatuilla alueilla kaiken ollessa luksusta, kun muutama rooli on tehty ja eläkeikä alkaa.

Vastaa Viestiin