Raiskaaja vetosi kokoonsa ja sanoi teinin painostaneen häntä

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
Valoviikate
Helen Mirren
Viestit: 1431
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2008 7:12 pm
Viesti:

Raiskaaja vetosi kokoonsa ja sanoi teinin painostaneen häntä

Viesti Kirjoittaja Valoviikate » Su Elo 05, 2018 1:04 am

Raiskaaja vetosi oikeudessa suureen kokoonsa - ei olisi pystynyt ”edes kääntymään” autossaan sivuttain, sama mies välitti teinitytöille alkoholia

Eilen klo 21:54

Oikeus suoritti katselmuksen autoon eli tutki syytetyn Mercedes-Benzin. Tilaa vatsan ja ratin väliin jää viitisen senttiä.
Itä-Suomen hovioikeus on käsitellyt tapauksen uudelleen.
Raiskaustuomio pysyi voimassa.
65-vuotias pohjoiskarjalainen tuomittiin myös vuosia jatkuneesta venäläisen viinan välittämisestä koululaisille.

Kahdessa oikeusasteessa käsitelty seksuaalirikos sattui syytetyn autossa kesällä 2014.

Uhri oli tuolloin 16-vuotias. Nuori nainen kertoi Pohjois-Karjalan käräjäoikeudelle, että viettäneensä tapahtuma-aikaan koulun kesälomaa ja halusi tupakkaa sekä alkoholia. Siksi hän soitti hyvin tuntemalleen miehelle.

Mies oli kuskannut tyttöä jo vuosia, myynyt alkoholia hänelle sekä hänen kavereilleen ja antanut suosikkitytöilleen juotavaa ilmaiseksikin. Alun perin tyttö oli tutustunut mieheen, koska tämä oli hänen parhaan ystävänsä perhetuttu.

Mies kertoi olevansa menossa itärajalle hakemaan autoaan, joka oli ollut hänen sukulaisensa ajamana Venäjällä. Mies poimi tytön kyytiin. He ajoivat rajalle, vaihtoivat autoa ja ajoivat sitten takaisin.

Tyttö joi reissun aikana 3-4 siideriä.

Ilta jo tummui; tyttö halusi kotiinsa.

Vähän ennen kuin toimitti tytön kotiin kotiinsa, mies kurvasi autollaan erään pizzerian pihaan. Tytön havainnon mukaan mies lukitsi auton keskuslukituksen.

Mies totesi haluavansa jutella.

Tyttö vaikeni vuoden

Juttelun lomassa mies tytön kertoman mukaan alkoi hivellä häntä reisistä. Tyttö kielsi. Mies lopetti - kuten oli tehnyt aina ennenkin.

Tällä kertaa mies ei kuitenkaan totellut tyttöä loppuun saakka. Hän ryhtyi kohta uudelleen hiplaamaan uhriaan rinnoista vaatteiden päältä.

Sitten mies veti kuljettajan istuimen ääriasentoon taakse ja kumartui tytön ylle. Tyttö sai kertomansa mukaan estettyä suudelman, mutta hän ei saanut estettyä miehen kättä.

Mies tunkeutui sormillaan uhrinsa sukuelimeen.

Piinallista tilannetta kesti joitakin minuutteja. Sitten mies yhtäkkiä lopetti. Istuutui "kunnolla" kuljettajan penkille ja ajoi tytön kotiinsa.

Järkyttynyt 16-vuotias ei kertonut tapahtuneesta kenellekään. Vasta vuotta myöhemmin hän mainitsi asiasta poikaystävälleen sekä parhaalle kaverilleen.

Viranomaistutkintaan epäilty hyväksikäyttö tuli aikanaan sosiaalityöntekijän sekä sijoituskodin perheenisän kautta.

Väitti tytön tehneen sen itse

Epäilty pohjoiskarjalainen mies pidätettiin kuulusteluja varten marraskuussa 2015. Oikeuteen tapaus päätyi eri syistä vasta kaksi vuotta myöhemmin.

Mies sai syytteen raiskauksesta sekä alkoholirikoksesta. Jälkimmäisen syytteen mukaan hän oli toistuvasti, lähes kolmen vuoden ajan toimittanut alaikäisille alkoholijuomia.

65-vuotias kiisti molemmat syytteet.

Hän oli yhden kerran tytölle viinaa mehuun sekoitettuna. Kyseinen teko oli korkeintaan lievä alkoholirikos ja sellaisena rikoksena vanhentunut.

Raiskauksen ja sille vaihtoehtoisen pakottamissyytteen syytetty kiisti jyrkästi. Kyseinen teko oli tapahtunut pizzerian pihassa. Aloitteentekijä oli syytetyn mukaan kuitenkin ollut tyttö, joka oli vetänyt hänen kätensä itseään vasten ja kiihottanut näin itseään.

Miehen mukaan tilanne oli inhottanut häntä. Hän suostui kuitenkin tekoon, koska pelkäsi tytön reagoivan kieltäytymiseen itsetuhoisesti.

"Satasesta saunaan"

Syytetty vetosi myös terveydentilaansa sekä huomattavan suureen kokoonsa.

Hän söi lääkkeitä, jotka veivät tyystin seksuaalisen halun ja kyvyn. Hän oli keholtaan tuolloin sekä suuri että paksu. Fyysisten rajoitteidensa vuoksi hän ei olisi edes pystynyt kääntymään istuimellaan syytteessä kuvatulla tavalla.

Käräjäoikeus vastasi lääkeväitteeseen sillä, ettei pelkkä lääkelista osoita syytetyn nauttineen lääkkeitä tai lääkkeiden aiheuttavan halun puutetta. Seksuaalista halua syytetyllä oli, sillä syytetty oli kahden muun teinitytön (nykyään nuoren naisen) todistajan kertoman mukaan kertonut kaksimielisiä vitsejä ja pyytänyt toista todistajista tulemaan "satasesta saunaan".

Käräjäoikeus suoritti niin ikään katselmuksen syytetyn Mercedes-Benziin. Katselmuksessa kävi ilmi, että kun kuljettajan istuimen vetää taka-asentoon jää syytetyn vatsan ja ratin väliin noin viisi senttimetriä.

Käräjäoikeus katsoo syytetyn kyenneen kääntymään istuimella osittain asianomistajan päälle syytteessä kuvatulla tavalla.

Oikeus hämmästeli

Sukupuoliyhteys asiassa oli riidaton. Se on näytetty toteen molempien osapuolten kertomana.

Aloitteentekijä vain oli kertomuksissa eri.

Oikeus piti sinänsä mahdollisena syytetyn kertomusta tytön aktiivisuudesta ja siitä, että tilanne inhotti tätä. Oikeus hämmästeli kuitenkin, miksei mies kieltäytynyt seksuaalisesta teosta.

- Vastaajan ilmoittama motiivi suostua sukupuoliyhteyteen alaikäisen kanssa ei kerro millään tavoin vastuullisesta välittävästä aikuisesta... Se horjuttaa vastaajan kertomuksen luotettavuutta kokonaisuudessaan, toteaa Pohjois-Karjalan käräjäoikeus.

Käräjäoikeus tuomitsi syytetyn viime marraskuussa sekä raiskauksesta että alkoholirikoksesta. Yhteinen vankeusrangaistus teoista on vuosi ja kahdeksan kuukautta vankeutta.

Oikeus muutti vankeusrangaistuksen ehdolliseksi, koska 65-vuotiasta ei ole aiemmin tuomittu vankeusrangaistukseen. Ehdollisen ohessa hänen tulee suorittaa 40 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Nuorelle uhrilleen miehen pitää korvata kärsimyksestä ja tilapäisestä haitasta 6 550 euroa korkoineen.

Paino laskenut

Tuomittu valitti alioikeuden ratkaisusta Itä-Suomen hovioikeuteen, joka järjesti asiassa uuden pääkäsittelyn.

Valituksessaan pohjoiskarjalainen mies muun muassa toisti edelleen väitteensä, ettei hän olisi suuren kokonsa, kömpelyytensä ja tilan ahtauden vuoksi kyennyt kääntymään kuljettajan istuimella.

Myös hovioikeus suoritti katselmuksen autoon, joka on sinänsä tavanomainen, iso neliovinen Mercedes-Benz -henkilöauto. Hovioikeudelle esitettiin myös lääkärinlausunto, jonka mukaan syytetyn paino on sitten vuoden 2014 laskenut kymmenkunta kiloa.

Hovioikeus ei tältä osin päätynyt erilaiseen lopputulokseen kuin käräjäoikeus.

Itä-Suomen hovioikeus vahvisti heinäkuussa antamallaan ratkaisulla käräjäoikeuden aiemmin tuomion.

PETRI ELONHEIMO
[email protected]

Väkivallantarkastaja
Nikke Knattertton
Viestit: 883
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2018 12:28 pm

Re: Raiskaaja vetosi kokoonsa ja sanoi teinin painostaneen h

Viesti Kirjoittaja Väkivallantarkastaja » Ti Elo 14, 2018 10:19 am

Sitä minä vaan ihmettelen edelleen kovasti, että mikä saa teinitytöt pyörimään jonkun kuuskymppisen kaljamahan ympärillä. Luulisi, että muutakin seuraa olisi tarjolla?
Marttyyrikohtaloni on verrattain mitätön. En viitsi uhriutua.

L'amourha
Hercule Poirot
Viestit: 2052
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Raiskaaja vetosi kokoonsa ja sanoi teinin painostaneen h

Viesti Kirjoittaja L'amourha » Ti Elo 14, 2018 2:39 pm

Väkivallantarkastaja kirjoitti:Sitä minä vaan ihmettelen edelleen kovasti, että mikä saa teinitytöt pyörimään jonkun kuuskymppisen kaljamahan ympärillä. Luulisi, että muutakin seuraa olisi tarjolla?
Onhan se syy mainittu tuossa jutussa; tupakka ja alkoholi joita on tuolta ukolta saatu. Ilmeisesti ei ole ollut tarjolla ketään nuorta adonista kyseisiä hyödykkeitä tarjoamaan.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Väkivallantarkastaja
Nikke Knattertton
Viestit: 883
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2018 12:28 pm

Re: Raiskaaja vetosi kokoonsa ja sanoi teinin painostaneen h

Viesti Kirjoittaja Väkivallantarkastaja » Ke Elo 15, 2018 11:51 am

L'amourha kirjoitti:
Väkivallantarkastaja kirjoitti:Sitä minä vaan ihmettelen edelleen kovasti, että mikä saa teinitytöt pyörimään jonkun kuuskymppisen kaljamahan ympärillä. Luulisi, että muutakin seuraa olisi tarjolla?
Onhan se syy mainittu tuossa jutussa; tupakka ja alkoholi joita on tuolta ukolta saatu. Ilmeisesti ei ole ollut tarjolla ketään nuorta adonista kyseisiä hyödykkeitä tarjoamaan.
Jutussa kerrotaan, että henkilö välittää nuorille alkoholia. "Välittämisellä" minä ymmärrän sen, että aikuinen henkilö antaa viinaa nuorille jotain hakupalkkaa vastaan. Vai onko nyt sitten kuitenkin kyse siipeilijöistä, jotka olettavat saavansa viinat ilmaiseksi?

Ja edelleen, eikö hälytyskellot soi tai itsesuojeluvaisto yhtään varoittele? Vai onko tämä nyt sitä teinityttöjen vaaran kanssa flirttailua tyyliin "on kivaa kun on jännää, seurauksista viis"? Yritän nyt ihan rehellisesti tässä ymmärtää mitä tytöllä on ollut mielessä... Miehen osalta kun tämä asia lienee selvä.
Marttyyrikohtaloni on verrattain mitätön. En viitsi uhriutua.

Avatar
humma
Neuvoja-Jack
Viestit: 265
Liittynyt: Ke Kesä 29, 2011 12:22 am

Re: Raiskaaja vetosi kokoonsa ja sanoi teinin painostaneen h

Viesti Kirjoittaja humma » Ti Elo 21, 2018 1:52 am

Jaa-a. Nuoria houkuttaa monet asiat, tässä ketjun aiheessa todennäköisesti alkoholi. Joskus sitten nämä tarjoaa "sielunhoitoa", mikä on vielä yököttävämpää hyväksikäyttöä, uutinen alla kun case vähän saman tyylinen. Voihan se toki olla, että tätä 65v papparaista on myös pidetty jonain yleisenä hyväntekijänä, jolle puhua ongelmista? Nuoret on vielä kovin sinisilmäisiä ja suoraan sanoen tyhmiäkin joskus.

https://www.is.fi/kotimaa/art-200000569 ... ml?ref=rss
Espoon käräjäoikeus tuomitsi perjantaina 41-vuotiaan miehen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Poikkeuksellisen tapauksesta tekee se, että mies on näkyvä hahmo sosiaalisessa mediassa ja hän on aiemmin puhunut julkisuudessa halustaan auttaa nuoria näiden elämän myrskyissä. Miehen live-lähetyksiä ovat seuranneet etenkin yläkouluikäiset nuoret.

Mielenterveys järkkyi

Loppuvuodesta 2016 mieheen internetissä tutustunut 15-vuotias tyttö oli miehen asunnolla, kun mies yllättäen kurottautui sohvalta ja ryhtyi hieromaan 15-vuotiasta rinnoista ja takapuolesta.

Koskettelua kesti parikymmentä minuuttia. Tyttö kertoi myöhemmin poliisille ”jäätyneensä” tilanteessa ja odottaneensa, että mies lopettaisi. Kun näin oli lopulta käynyt, tyttö oli lähtenyt asunnolta kotiinsa.
15-vuotiaalla tytöllä oli ennestään ollut mielenterveyden ongelmia, jotka vain pahenivat hyväksikäyttötapauksen jälkeen. Pian tapahtuman jälkeen hän oli joutunut jäämään itsetuhoisuuden vuoksi yöksi osastohoitoon.

Kriisityötä nuorten parissa

Mies kiisti tytön kertomuksen. Hän arveli tytön olleen ihastunut häneen ja keksineen jutun mustasukkaisuuttaan. Toisena vaihtoehtona mies epäili, että tyttö kenties kosti sen, ettei päässyt hänen mukaansa opiskelijaristeilylle.

Mies kertoi olleensa tytölle ”somepappa”, eräänlainen tukija, ja että he olivat vain joskus halanneet.

Mies kertoi tehneensä pitkään nuorten parissa erilaista sosiaali- ja kriisityötä ja olleensa mukana muun muassa katupartio Saappaassa.

Seksisumo-kirjoitus todisteena

Kirjalliset todisteet kertoivat myös miehen toisenlaisesta suhtautumisesta nuoriin.

Poliisi oli tutkiessaan miehen tietokonetta löytänyt sieltä kirjoituksen, jossa mies tituleerasi itseään ”seksisumoksi” ja kirjoitti erilaisin sanakääntein pitävänsä erityisesti nuorista naisenaluista.

”Mä tykkään tikkareista, nuorista vielä viattomista naisenaluista, joilla leikin kuin poika leikkikaluilla voi, eli aika rajusti. Ja hylätä nurkkaan.”

Mies selitti tekstin liittyvän opiskeluprojektiinsa. Oikeus ei pitänyt selitystä uskottavana vaan katsoi kirjallisen todisteen tukevan syytettä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Oikeudenkäynnissä kuultiin todistajana myös toista tyttöä, joka kertoi miehen kuvailleen Skype-keskusteluissa hänelle ja kahdelle muulle 15-vuotiaalle yksityiskohtaisesti seksielämäänsä.

Tuhansien eurojen korvaukset

Käräjäoikeus piti erityisen moitittavana sitä, että mies hakeutui uhrin seuraan ja käytti hyväkseen sitä, että uhri kaipasi luottamuksellista keskusteluseuraa puhuakseen vaikeista asioista. 25 vuoden ikäero teki teosta vielä vahingollisemman.

Ehdollisen vankeuden lisäksi mies velvoitettiin maksamaan uhrilleen henkisestä kärsimyksestä 3 000 euroa ja psyykkisestä haitasta 1 500 euroa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

zikzak
Alibin kestotilaaja
Viestit: 301
Liittynyt: Ke Helmi 22, 2012 8:07 pm

Re: Raiskaaja vetosi kokoonsa ja sanoi teinin painostaneen h

Viesti Kirjoittaja zikzak » Su Syys 02, 2018 9:40 am

Väkivallantarkastaja kirjoitti:
L'amourha kirjoitti:
Väkivallantarkastaja kirjoitti:Jutussa kerrotaan, että henkilö välittää nuorille alkoholia. "Välittämisellä" minä ymmärrän sen, että aikuinen henkilö antaa viinaa nuorille jotain hakupalkkaa vastaan. Vai onko nyt sitten kuitenkin kyse siipeilijöistä, jotka olettavat saavansa viinat ilmaiseksi?

Ja edelleen, eikö hälytyskellot soi tai itsesuojeluvaisto yhtään varoittele? Vai onko tämä nyt sitä teinityttöjen vaaran kanssa flirttailua tyyliin "on kivaa kun on jännää, seurauksista viis"? Yritän nyt ihan rehellisesti tässä ymmärtää mitä tytöllä on ollut mielessä... Miehen osalta kun tämä asia lienee selvä.
Tilanteet ja motiivit ovat tietysti yksilöllisiä, mutta yleisellä tasolla asian voi kääntää juuri päinvastaiseksi kuin esität. Kuten sanottua, monet teinit ovat ajatusmaailmaltaan sinisilmäisiä ja naiiveja. Monella ainoat kunnon kontaktit joihinkin 65-vuotiaisiin ovat omat ja ehkä kavereiden isovanhemmat. Yleensä ne kontaktit ovat siis lähtökohtaisesti hyvin myönteisiä, kun nuoremmilta miehiltä moni on jo kuullut limaista ehdottelua jne. Monet nuoret siis pitävät jotain papparaista, noh, harmittomana papparaisena, kun jonkin 30-40-vuotiaan viinanhakijan motiivit he arvaisivat heti. Itse olen mies, mutta junnuna itsekin pyysin usein kaupan kulmalla hakijaksi juuri jotain vanhaa ukkoa, koska ajattelin, että tuo nyt ei ainakaan kuseta ja on harmiton tapaus.

Vastaa Viestiin