Poika raiskasi tytön illan päätteeksi saunatiloissa

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Väkivallantarkastaja
Nikke Knattertton
Viestit: 883
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2018 12:28 pm

Poika raiskasi tytön illan päätteeksi saunatiloissa

Viesti Kirjoittaja Väkivallantarkastaja » To Loka 04, 2018 4:47 pm

https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.nbzSDb0
Poika raiskasi tytön illan päätteeksi saunatiloissa – määrättiin maksamaan yli 8000 euron korvaukset

Espoon käräjäoikeus tuomitsi nuoren miehen törkeästä raiskauksesta. Mies oli tekohetkellä vielä 17-vuotias poika, ja uhri oli 16-vuotias.

Tekijä ja uhri olivat viettänyt iltaa seurueessa, jossa nautittiin myös jonkin verran alkoholia. Ohjelmassa oli pullonpyöritystä, jossa tehtiin erityisesti suutelupainotteisia tehtäviä.

Seurueesta kolme henkilöä meni pojan luo nukkumaan, ja he majoittuivat taloyhtiön saunatiloihin.

Raiskasi saunatiloissa

Tyttö kertoi oikeudessa olleensa päihtynyt, huonovointinen ja väsynyt. Tekijä oli kuitenkin taluttanut hänet saunatiloista pois tekosyyn varjolla. Päästyään toiseen huoneeseen hän oli kaatanut tytön lattialle, töninyt ja repinyt häntä hiuksista ja raiskannut hänet sukupuoliyhdynnässä.

Kun poika lopetti ja laittoi valot päälle, tyttö meni itkien takaisin saunatiloihin kolmannen henkilön luo, jonka kanssa he poistuivat paikalta.

Yli 8000 euron korvaukset

Myöhemmin poika oli laittanut tytölle viestejä, joissa sanoi olevansa pahoillaan, pitävänsä tapahtunutta vääränä ja tiedustellut, voisiko asian selvittää. Oikeudessa hän kuitenkin kiisti, että olisi raiskannut tytön.

Oikeus kuitenkin katsoi raiskauksen tapahtuneen. Oikeuden mukaan poika oli käyttänyt hyväkseen uhrin väsymystä ja päihtymystä, käyttäen lisäksi teossa väkivaltaa.

Nyt täysi-ikäinen mies sai tuomion nuorena henkilönä tehdystä törkeästä raiskauksesta. Hän sai teosta 1 vuoden 9 kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen, minkä lisäksi hänet määrättiin korvaamaan tytölle 500 euro kivusta ja särystä ja 8000 euroa henkisestä kärsimyksestä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.
Marttyyrikohtaloni on verrattain mitätön. En viitsi uhriutua.