Abdullah Rahimu vankilaan useista raiskauksista

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11548
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Abdullah Rahimu vankilaan useista raiskauksista

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Huhti 18, 2019 1:10 pm

Oliko tämän sotaa ja vainoa paenneen tekosista täällä jo aiemmin juttua?
Hovioikeus: Miehelle yli 5 vuotta vankeutta useista raiskauksista ja lapsen törkeistä hyväksikäytöistä – käräjäoikeus oli vapauttanut epäillyn

Helsingin hovioikeus tuomitsi torstaina 56-vuotiaan Abdullah Rahimun 5 vuoden 6 kuukauden vankeuteen useista raiskauksista ja törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä.

Abdullah Rahimun oli yhdynnässä lapsen kanssa lukuisia kertoja yli viiden vuoden ajan.

Hovioikeuden mukaan rikoksia oli pidettävä lähtökohtaisesti erittäin vakavina ja ne osoittivat tekijässään poikkeuksellista piittaamattomuutta lapsen hyvinvoinnista ja kehityksestä.

Käräjäoikeus oli aiemmin hylännyt Rahimua vastaan nostetut syytteet näytön puutteessa. Käräjäoikeus piti uhrin kertomusta luotettavana, mutta koska välillinen näyttö puuttui, syytteelle ei löytynyt riittävän vahvaa näyttöä. Rahimu oli kiistänyt teot.

Hovioikeus katsoi, että näyttö oli useassa syytekohdassa riittävä eikä Rahimun syyllisyydestä jäänyt epäilyä.

Hovioikeus piti tuomion kannalta oleellisena myös sitä, että tekotavassa on samankaltaisuutta kuin rikoksissa, joista Rahimu oli tuomittu vuonna 2003.

Yhden rikoksen osalta syyte hylättiin siksi, että se oli nostettu yli kymmenen vuotta rikoksen tekoajan jälkeen.

Hovioikeus lyhensi oikeudenmukaiseksi katsomaansa tuomiota yhdellä vuodella ja yhdeksällä kuukaudella, koska asian käsittely oikeudessa oli olennaisesti viivästynyt.

Rikosilmoitus oli tehty jo vuonna 2008 ja Rahimua kuulusteltu ensimmäisen kerran epäiltynä vuonna 2009.

Hän sai siis kuulla häneen kohdistuvista epäilyistä yli kahdeksan vuotta sitten.

Asia tuli vireille käräjäoikeudessa vuonna 2015, ja vuonna 2017 käräjäoikeus hylkäsi syytteet.
Helsingin Uutiset
18.4.2019 10.09

Sama hemmo? https://www.facebook.com/abdullah.rahimu
fb-kavereista päätellen huonosti kotutunut - jaa, onhan siellä yksi suomalainen nainen. Tietysti! Vieläkö tämä torniolainen on lastenraiskaajan kaveri?

Abdullahilla vuosien kokemus lasten raiskaamisesta, mutta silti vaan hilluu yhä Suomessa. Lisäksi oikeusprosessi on kestänyt aivan helvetin kauan, vaikka Suomessa on maailman parhaat virkamiehet ja maailman paras oikeuslaitos. Ja sehän tästä tekeekin omituista.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11548
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Abdullah Rahimu vankilaan useista raiskauksista

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Huhti 18, 2019 1:53 pm

Isä sai taas tuomion tyttärensä raiskauksista, vuosia sitten hänet oli tuomittu vanhempaan tyttäreen kohdistuneista seksuaalirikoksista

Käräjäoikeus hylkäsi syytteen, mutta hovioikeuden mukaan näyttö riittää. Mies sai viisi ja puoli vuotta vankeutta.
Miriami_kertoo.jpg
HS julkaisi tyttären haastattelun 1.12.2017.
Miriami_kertoo.jpg (99.64 KiB) Katsottu 2881 kertaa
ALAIKÄISTÄ tytärtään vuosien ajan raiskannut mies on tuomittu Helsingin hovioikeudessa vankeuteen raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Helsingin käräjäoikeus hylkäsi puolitoista vuotta sitten syytteen, sillä sen mukaan pelkästään tyttären sinänsä uskottava kertomus ei riittänyt näytöksi.

Hovioikeuden mukaan näyttö riittää. Mies sai viisi ja puoli vuotta vankeutta. Lisäksi hän joutuu maksamaan tyttärelle 40 000 euron korvaukset rikosten aiheuttamista kärsimyksistä.

Mies tuomittiin jo noin 15 vuotta sitten vankeuteen toisen tyttärensä jatkuvasta raiskaamisesta. Viranomaiset eivät kuitenkaan silloin selvittäneet, oliko mies käyttänyt hyväkseen myös nuorempaa tytärtään.

”Isä ei tee pahoja, hän on itse paholainen”, Miriam-nimellä esiintynyt tytär kuvaili isäänsä HS:n haastattelussa joulukuussa 2017. Tytärten suojelemiseksi HS ei julkaise tuomitun nimeä.

MIRIAM kertoo nyt olevansa todella tyytyväinen hovioikeuden tuomioon. Tällaista lopputulosta hän ei enää uskaltanut edes toivoa näin monen vuoden jälkeen.

”Olin jo melkein luovuttanut ja ajattelin, että isä pääsee liian helpolla.”

Miriam ei pidä mitään yhteyttä isäänsä. Hänen mukaansa isä ei ole missään vaiheessa katunut tai pyytänyt anteeksi.

”Hän ei tajua tehneensä väärin. Hän kokee, että hänellä on ollut oikeus kohdella lapsiaan näin.”

HOVIOIKEUS kävi tuomiossaan perusteellisesti läpi sitä, millainen näyttö riittää syytetyn tuomitsemiseen. Korkeimman oikeuden tavoin se painotti, ettei seksuaalirikoksissa ole sen alempi näyttökynnys kuin muissakaan rikoksissa, vaikka näytön saaminen on vaikeaa.

”Asianomistajan todentuntuinen ja vakuuttavakin kertomus tarvitsee virheettömyyden varmistamiseksi tuekseen välillistä näyttöä esimerkiksi väitetyn rikoksen jälkeisistä tapahtumista ja seurauksista”, hovioikeus totesi.

Syytetyllä ei ole velvollisuutta esittää näyttöä syyttömyydestään. Hänen kertomustaan arvioidaan siltä kannalta, onko se mahdollinen ja siinä määrin todennäköinen, ettei sitä voida riittävällä varmuudella poissulkea.

Tässä tapauksessa arviointia vaikeutti väitetyistä rikoksista kulunut huomattavan pitkä aika.

Tyttären mukaan raiskaukset alkoivat vuosituhannen vaihteessa ja jatkuivat, kunnes isä joutui joulukuussa 2003 vankilaan isosiskon hyväksikäytöstä. Kun isä palasi vankilasta, tekosarja jatkui, kunnes tytär karkasi Englantiin 15-vuotiaana. Silloin oli vuosi 2006.

Tyttären kertomuksen mukaan hän oli 8-vuotias raiskausten alkaessa.

AJAN kuluminen voi heikentää kertomusten luotettavuutta, hovioikeus huomautti. Tässä tapauksessa tyttö oli ensimmäisen kerran kuulusteltu jo vuonna 2009. Hän oli itse tehnyt rikosilmoituksen, mutta juttu juuttui poliisin pöydälle useiksi vuosiksi. Syytteet nostettiin vasta vuonna 2015.

Hovioikeus totesikin, ettei lapsiin kohdistuneissa seksuaalirikoksissa ei ole mitenkään epätavallista, että rikosilmoitus tehdään vasta myöhemmin. Rikokset saattavat tulla ilmi vasta vuosien kuluttua, kun lapsi on tullut täysi-ikäiseksi. Lapsi saattaa pyrkiä salaamaan tekoja varsinkin, jos tekijä on joku läheinen.

Uhrin kertomuksen arvoa tai uskottavuutta ei siten vähennä se, että teosta ilmoitettiin poliisille vasta useita vuosia tekosarjan päättymisen jälkeen.

MUUTENKIN uhrin kertomus oli uskottava, eikä mikään heikentänyt sen luotettavuutta, hovioikeus jatkoi. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, vaan lisäksi tarvittiin muutakin näyttöä. Tätäkin jutussa esitettiin.

Hovioikeus ei julkisessa tuomiossaan tarkemmin selosta muuta näyttöä. Kohdat on poistettu uhrin suojelemiseksi.

Isän kertomuksen tueksi ei puolestaan esitetty mitään näyttöä eikä isän kertomus myöskään horjuttanut tyttären kertomusta, hovioikeus totesi.

Kaiken näytön perusteella hovioikeus arvioi, että syytteiden tueksi on esitetty riittävä näyttö eikä isän syyllisyydestä ole jäänyt varteenotettavaa epäilyä.

Johtopäätöstä tuki myös miehen saama aiempi tuomio. Hovioikeus viittasi korkeimman oikeuden linjaukseen, jonka mukaan syytetyn muilla rikoksilla ei yleensä ole merkitystä sen arviointiin, onko hän syyllistynyt nyt käsiteltävään rikokseen.

”Kuitenkin jos vastaajan syyksi aikaisemmin luetuilla rikoksilla ja hänen tekemäkseen väitetyllä rikoksella on esimerkiksi samanlainen tekotapa ja muita yhdistäviä piirteitä, aikaisemmalla tuomiolla voi olla vaikutusta myöhemmän tuomion arvioinnissa.”

HOVIOIKEUDEN mukaan raiskaukset eivät olleet törkeitä tekoaikaan voimassa olleen lain mukaisesti. Vuonna 2014 lakia ankaroitettiin niin, että alle 18-vuotiaaseen kohdistunut raiskaus on lähtökohtaisesti törkeä.

Tekosarjan aikaan raiskaus katsottiin törkeäksi esimerkiksi silloin, jos sillä aiheutettiin vaikea ruumiinvamma, rikokseen osallistui useita tekijöitä tai jos siinä käytettiin ampuma- tai teräasetta. Mikään näistä edellytyksistä ei tässä tapauksessa täyttynyt.

HS:lle tytär kertoi, että raiskauksia edelsi isän käsky. Kun isä käski riisuutumaan ja menemään sängylle makaamaan, häntä oli pakko totella. Tytär yritti kertomansa mukaan uhmata isää, mutta silloin isä löi tai potki.

Koska raiskaukset eivät olleet törkeitä, ennen isän vankeustuomiota tapahtuneet raiskaukset olivat vanhentuneita. Rangaistus tuli siis vain vankeuden jälkeen tehdyistä raiskauksista.

Sen sijaan isä sai tuomion törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä ennen vankeustuomiota että sen jälkeen.

HOVIOIKEUDEN mukaan oikeudenmukainen rangaistus rikoksista olisi ollut kahdeksan vuotta vankeutta.

Rangaistusta kuitenkin alennettiin kahdesta syystä.

Ensinnäkin viimeisestäkin rikoksesta oli kulunut huomattavan pitkä aika, lähes 13 vuotta. Lisäksi tutkinta oli kestänyt pitkään. Isää oli kuultu syylliseksi epäiltynä ensimmäisen kerran vuonna 2009. Viivästynyt käsittely hyvitettiin isälle siis rangaistusta alentamalla, kuten laissa edellytetään.

Oikeusjutun tekee erikoiseksi se, että syyttäjä ei valittanut käräjäoikeuden hylkäävästä tuomiosta hovioikeuteen. Asian vei ylemmän tuomioistuimen arvioitavaksi tytär itse avustajansa Ville Hoikkalan avustuksella.
Helsingin Sanomat
18.4. 12:15 , Päivitetty: 18.4. 12:42
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

rumilus
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 159
Liittynyt: Ti Helmi 17, 2015 9:22 am

Re: Abdullah Rahimu vankilaan useista raiskauksista

Viesti Kirjoittaja rumilus » To Huhti 18, 2019 1:55 pm

Koordinaatio lehtien välillä ei ihan toimi. Hesari kertoo, että kyseinen mies raiskaili tyttäriään, mutta jättä nimen mainitsematta. Helsingin uutiset kertoo nimen, muttei suhdetta uhriin.

Avatar
NorthernDarkness
Matlock
Viestit: 836
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Abdullah Rahimu vankilaan useista raiskauksista

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness » To Huhti 18, 2019 2:13 pm

Tässä tuli sentään jonkulainen tuomio mutta nuo käräjän ja hovin näkemyserot on kyllä mielestäni aika hälyttäviä.Miltei toistensa ääripäitä.
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

Marokonsoturi
Miss Marplen perikuntaa
Viestit: 1513
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Abdullah Rahimu vankilaan useista raiskauksista

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi » To Huhti 18, 2019 2:28 pm

NorthernDarkness kirjoitti:Tässä tuli sentään jonkulainen tuomio mutta nuo käräjän ja hovin näkemyserot on kyllä mielestäni aika hälyttäviä.Miltei toistensa ääripäitä.
Lakimiehet, syyttäjät ja tuomarit ovat huomanneet, että mitä pidemmälle juttuja kierrätetään sitä enemmän jokainen osapuoli asiasta nettoaa rahallisesti. Näinhän se oikeus toimii maassa, jossa kaikki on maailman parasta ja korruptiotakin on vain vähäinen määrä. 10v kestänyt oikeuskäsittely, BRA-VITUN-VO.

Iivis
Charlien Enkeli
Viestit: 1996
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Abdullah Rahimu vankilaan useista raiskauksista

Viesti Kirjoittaja Iivis » To Huhti 18, 2019 6:06 pm

No just, minä kuvittelin hesarin jutun perusteella, että kyseessä on kantisisukki. Noh, eipä yllätä..

Vastaa Viestiin