Vantaa: Bekas Abbas Said raiskasi - hovi tuomitsi vankilaan

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11548
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Vantaa: Bekas Abbas Said raiskasi - hovi tuomitsi vankilaan

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Huhti 25, 2019 12:38 pm

Vantaalaismies tuomittiin 16-vuotiaan tytön törkeästä raiskauksesta – Taustalla aiempia tuomioita lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Helsingin hovioikeus määräsi aiemmin ehdollisella selvinneen 30-vuotiaan miehen heti vangittavaksi.

ALAIKÄISIÄ tyttöjä luokseen alkoholin ja muiden lahjojen avulla saanut ja näitä sen jälkeen seksuaalisesti hyväksikäyttänyt mies sai torstaina Helsingin hovioikeudessa uuden tuomion törkeästä raiskauksesta.

Tuoreen tuomion mukaan Bekas Abbas Said, 30, raiskasi 16-vuotiaan tytön Vantaalla helmikuussa 2018.

Syyte törkeästä raiskauksesta oli aiemmin hylätty näytön puutteen vuoksi Vantaan käräjäoikeudessa. Said tuomittiin kuitenkin tuolloin kolmesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lapsen houkuttelemisesta seksuaalisiin tarkoituksiin ja seksuaalipalvelujen ostamisen yritykseen nuorelta.

Tuomioksi tuli puolitoista vuotta ehdollista vankeutta, joka sisälsi myös kolme huumausainerikosta.

Lapsen seksuaalisissa hyväksikäytöissä uhrit olivat noin 15-vuotiaita.

”Asiassa ei ole esitetty todistelua, joka horjuttaisi asianomistajan kertomuksen uskottavuutta.”

SYYTTÄJÄ ja syytteen mukaan törkeän raiskauksen uhriksi joutunut tyttö valittivat törkeä raiskaus -syytteen hylkäämisestä hovioikeuteen. Helsingin hovioikeus päätyikin eri linjoille käräjäoikeuden kanssa ja tuomitsi Saidin myös törkeästä raiskauksesta.

Ehdollinen vankeusrangaistus muuttui näin ollen kolmen vuoden ja kolmen kuukauden ehdottomaksi vankeudeksi.

”Hovioikeus pitää Saidin kertomusta tapahtumista sinänsä mahdollisena, mutta tämän kertomukselle ei ilmennyt muuta sitä tukevaa näyttöä. Sille seikalle, että Saidin dna:ta on löytynyt asianomistajan pakaroiden ja ulkosynnyttimen alueelta, ei ole ilmennyt järkevää vaihtoehtoista selitystä”, hovioikeus perustelee ratkaisuaan.

”Asiassa ei ole esitetty todistelua, joka horjuttaisi asianomistajan kertomuksen uskottavuutta”, tuomiossa todetaan myös.

Syytetty kiisti olleensa sukupuoliyhteydessä tytön kanssa. Tyttö puolestaan kertoi miehen hakeutuneen hänen seuraansa sosiaalisen median Instagram- ja Snapchat-palvelujen kautta ja raiskanneen hänet ensimmäisellä tapaamiskerralla.

”Raiskauksen jälkeen mies pakkasi uhrille mukaan 12 olutta, tupakkaa ja karkkia.”

TYTTÖ KERTOI oikeudessa pyytäneensä Saidilta alkoholia, jota hän lähti noutamaan helmikuisena tiistaina 2018 Vantaan Tikkurilasta. Mies haki tytön Tikkurilan rautatieasemalta ja vei asuntoonsa, missä tilanne muuttui pian raiskaukseksi.

”Teon aikana Said on uhannut [uhria] lyömisellä, mikäli tämä ei ole hiljaa taikka vastustelee Saidin toimia”, syytteestä ilmenee.

Raiskauksen jälkeen Said pakkasi uhrille mukaan 12 olutta, tupakkaa ja karkkia. Hän myös antoi tytölle autokyydin Tikkurilan asemalle.

”Asianomistaja oli ollut hysteerinen. Tämän ystävät olivat havainneet heti, ettei tällä ollut kaikki hyvin”, tuomiopapereissa kerrotaan.

HELSINGIN hovioikeus määräsi tuomitun heti vangittavaksi.

Tuomio ei ole lainvoimainen. Siihen voi siis vielä pyrkiä saamaan valituslupaa korkeimmalta oikeudelta
.
Helsingin Sanomat
25.4. 10:42 , Päivitetty: 25.4. 11:31

Bekas Abbad Said toteutti "uutta normaalia":
ALAIKÄISIÄ tyttöjä luokseen alkoholin ja muiden lahjojen avulla saanut
...ja jopa poliisin ohjeiden mukaan:

Poliisin näkökulma tapahtuneeseen:
– Nuoret ovat aina tutustuneet toisiinsa. Nyt tänne lintukotoomme on tullut myös muualta ihmisiä, mikä aiheuttaa sen, että myös toisista kulttuureista tulevat tutustuvat prinsessoihimme. Tähän myös heillä on oikeus.
Uusi Lahti
Vantaalaismies
Vai niin, että ihan Vantaalta sitä ollaan...?
Viimeksi muokannut Doctor Lecter, To Huhti 25, 2019 12:45 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Marokonsoturi
Miss Marplen perikuntaa
Viestit: 1513
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Vantaa: Bekas Abbas Said raiskasi - hovi tuomitsi vankil

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi » To Huhti 25, 2019 12:45 pm

Miksiköhän IL-jutussa jätettiin mainitsematta Bekas Abbas Saidin ikä? Ja hienosti oli otsikoitu mies raiskasi uutisessa, HS-uutisessa vantaalaismies.. uutisissa pitäisi aina kertoa ensimmäisenä raiskarin kansallisuus, ei yrittää peitellä sitä mitä moninaisimmin tavoin. Tai vaihtoehtoisesti nimi.

Berlin
Nikke Knattertton
Viestit: 880
Liittynyt: To Joulu 31, 2015 2:06 pm

Re: Vantaa: Bekas Abbas Said raiskasi - hovi tuomitsi vankil

Viesti Kirjoittaja Berlin » To Huhti 25, 2019 1:05 pm

Marokonsoturi kirjoitti:Miksiköhän IL-jutussa jätettiin mainitsematta Bekas Abbas Saidin ikä? Ja hienosti oli otsikoitu mies raiskasi uutisessa, HS-uutisessa vantaalaismies.. uutisissa pitäisi aina kertoa ensimmäisenä raiskarin kansallisuus, ei yrittää peitellä sitä mitä moninaisimmin tavoin. Tai vaihtoehtoisesti nimi.
Ja vain yhdessä jutussa kerrottiin, että tämä apina oli kertonut tytölle olevansa noin 20 vuotias.

Karvaranteet eivät saa naisia vaan heidän pitää aina raiskata. Kukaan arvonsa tunteva nainen ei koske tikullakaan turvapaikanhakijaan, paitsi rumat, lihavat ja epätoivoiset. Niistä iRakit ja vastaavat ovat kiinnostuneita vain äärimmäisessä hädässä.
Annaanna: Mistä valtiosta mies oli kotoisin? Afrikasta?

Iivis
Charlien Enkeli
Viestit: 1996
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Vantaa: Bekas Abbas Said raiskasi - hovi tuomitsi vankil

Viesti Kirjoittaja Iivis » To Huhti 25, 2019 1:31 pm

Edelleen toimisi paremmin vahdata kaupan pihassa mahdollisia (tuttuja) noutajia kolikot kourassa valmiina.

Marokonsoturi
Miss Marplen perikuntaa
Viestit: 1513
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Vantaa: Bekas Abbas Said raiskasi - hovi tuomitsi vankil

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi » To Huhti 25, 2019 2:11 pm

Iivis kirjoitti:Edelleen toimisi paremmin vahdata kaupan pihassa mahdollisia (tuttuja) noutajia kolikot kourassa valmiina.
Ja sekin, että pitäisi lapsille opettaa, etteivät lähde aikuisen matkaan. Tämä on koulujen suvaitsevaisuuskasvatuksen seurausta, on opetettu lapsille, että pitää luottaa maahantulleisiin, vaikkei edes heidän ikäänsä, oikeaa nimeään, tai rikollista taustaa tiedetä, kun heidät on Eurooppaan laskettu.

Iivis
Charlien Enkeli
Viestit: 1996
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Vantaa: Bekas Abbas Said raiskasi - hovi tuomitsi vankil

Viesti Kirjoittaja Iivis » To Huhti 25, 2019 3:52 pm

Pistetääs tähän vielä Vantaan sanomien uutinen samasta aiheesta.
Seksiä vonkunut mies hankki alaikäisille viinaa ja huumeita – sai käräjillä ehdollista, mutta hovioikeus passitti vankilaan 16-vuotiaan raiskauksesta
Käräjäoikeus ei uskonut 16-vuotiaan kertomusta, mutta hovioikeus katsoi todisteet riittäviksi näyttämään raiskauksen tapahtuneeksi.


Vuonna 1988 syntynyt mies vonkui teineiltä seksiä vastineeksi päihteistä. Hovioikeus passitti hänet nyt vankilaan tuomittuna törkeästä raiskauksesta.
Hieman alle kolmekymppinen mies Bekas Abbas Said (s. 1988) sai kesäkuussa Vantaan käräjäoikeudessa 1,5 vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen. Miehen käräjillä saama tuomio oli yhteisrangaistus useista rikoksista.

Tuomiot tulivat seksuaalipalveluiden ostamisen yrityksestä nuorelta, kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lapsen houkuttelemisesta seksuaalisiin tarkoituksiin ja kolmesta huumausainerikoksesta.

Saidin syytelistalla oli useita muitakin vastaavia rikoksia, joiden syytteet hylättiin käräjillä.

Hylättyjen syytteiden listalla oli myös törkeä raiskaus, jonka asianomistajana ollut 16-vuotias tyttö valitti päätöksestä Helsingin hovioikeuteen. Käräjäoikeuden mukaan tytön tarina ei ollut uskottava eikä sen tueksi esitetyt todisteet olleet riittäviä.

Hovioikeus sitä vastoin uskoi törkeän raiskauksen tapahtuneen ja passitti miehen välittömästi vankilaan.

Mies toimi vuosien 2016 ja 2017 aikana nuorten keskuudessa aktiivisesti luvaten alaikäisille nuorille huumeita, viinaa ja tupakkaa ehdottaen vastineeksi seksiä. Hän oli nuorten kanssa todistettavasti yhteydessä useissa eri sosiaalisen median kanavissa, kuten snapchatissa.

Seksuaalisten ehdottelujensa lomaan mies laittoi joskus nuorille kuvia peniksestään. Nuorten mukaan mies valehteli ikänsä todellista nuoremmaksi. Vastaavasti nuoret saattoivat valehdella miehelle olevansa todellista vanhempia.

Vankilaan miehen vei tapaus, jossa hän raiskasi törkeästi 16-vuotiaan tytön houkuteltuaan hänet asuntoonsa hakemaan lupaamaansa ilmaista alkoholia. Tapaaminen oli sovittu Tikkurilan asemalle, jossa mies ilmoitti, että alkoholi on haettava hänen kotoaan.

Asunnossa mies raiskasi tytön takapuoleen samalla uhkaillen tätä.

Raiskauksen jälkeen hän palautti tytön Tikkurilan asemalle. Hysteerinen tyttö kertoi tapahtuneesta heti ystävilleen ja meni lääkäriin kertoen sielläkin tulleensa raiskatuksi.

Mies kiisti raiskauksen.

Käräjäoikeus ei katsonut todisteiden riittävän tuomioon raiskauksesta. Laboratoriotutkimuksissa tytön iholta löytyi miehen DNA:ta, mutta käräjien mukaan se saattoi olla peräisin miehen asunnon vessasta, jota tyttö oli käynnillään käyttänyt.

Hovioikeus päinvastoin katsoi, että DNA on voinut joutua hänen iholleen raiskauksessa, kuten tyttö kertoi. Lisäksi tytön kertomus sukupuoliyhteydestä, käytetystä pakosta ja tapahtumien taustoista oli hovioikeuden mukaan johdonmukainen ja yksityiskohtainen.

Hän toi esiin myös itselleen epäedullisiakin seikkoja, kuten ikänsä valehtelun ja alkoholin hankkimisen.

Tyttö oli myös kertonut tapahtumista samankaltaisesti ystävilleen, häntä tutkineille sairaanhoitajalle ja lääkärille sekä myös esitutkintaviranomaisille ja hovioikeudelle. Hovioikeuden mukaan asiassa ei tullut ilmi mitään sellaista motiivia, joka olisi vähentänyt tytön kertomuksen uskottavuutta.

Hovioikeus tuomitsi miehen välittömästi kolmen vuoden ja kolmen kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Lisäksi hänet tuomittiin maksamaan törkeästi raiskaamalleen tytölle 6 000 euroa kärsimyskorvausta.
https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli ... -karajilla

Iivis
Charlien Enkeli
Viestit: 1996
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Vantaa: Bekas Abbas Said raiskasi - hovi tuomitsi vankil

Viesti Kirjoittaja Iivis » To Huhti 25, 2019 3:55 pm

Onkohan sama tyyppi kyseessä? Jälleen...

https://www.palloliitto.fi/ottelu/234724

zikzak
Neuvoja-Jack
Viestit: 294
Liittynyt: Ke Helmi 22, 2012 8:07 pm

Re: Vantaa: Bekas Abbas Said raiskasi - hovi tuomitsi vankil

Viesti Kirjoittaja zikzak » To Huhti 25, 2019 6:00 pm

Mielestäni näissä anaaliraiskauksissa tekijä pitäisi tuomita törkeän raiskauksen lisäksi törkeästä pahoinpitelystä. Anaaliyhdyntä on monelle vapaaehtoisestikin ja runsaan liukkarin kanssa lähinnä kivulias juttu. Voi vaan kuvitella, miten paljon se sattuu ja nöyryyttää pakotettuna. Julma teko.

Iivis
Charlien Enkeli
Viestit: 1996
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Vantaa: Bekas Abbas Said raiskasi - hovi tuomitsi vankil

Viesti Kirjoittaja Iivis » To Huhti 25, 2019 6:59 pm

zikzak kirjoitti:Mielestäni näissä anaaliraiskauksissa tekijä pitäisi tuomita törkeän raiskauksen lisäksi törkeästä pahoinpitelystä. Anaaliyhdyntä on monelle vapaaehtoisestikin ja runsaan liukkarin kanssa lähinnä kivulias juttu. Voi vaan kuvitella, miten paljon se sattuu ja nöyryyttää pakotettuna. Julma teko.
Ihan samaa mieltä!

Marokonsoturi
Miss Marplen perikuntaa
Viestit: 1513
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Vantaa: Bekas Abbas Said raiskasi - hovi tuomitsi vankil

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi » To Huhti 25, 2019 8:08 pm

Mielestäni myös käräjätuomarien nimet ja puolustavan lakimiehen nimet tulisi julkistaa, että kansalaiset tietäisivät ketkä ovat puolustaneet suojavärillistä ja tuominneet ei mitään eli ehdollista lapsiinsekaantujalle. Ehkäpä näiden henkilöiden toimintaa tulisi laajemminkin selvittää, etteivät itsekkin olisi lapsiin päin..?

Jane T
Poliisikoira Rex
Viestit: 572
Liittynyt: To Heinä 14, 2011 4:26 pm

Re: Vantaa: Bekas Abbas Said raiskasi - hovi tuomitsi vankil

Viesti Kirjoittaja Jane T » To Huhti 25, 2019 9:27 pm

Tuomiot tulivat seksuaalipalveluiden ostamisen yrityksestä nuorelta ...

Mitä ihmettä? Oliko tämä raiskattu nuori nainen siis muka ollut myymässä seksuaalipalveluja, kun tämä äijä alkoholia ja huumeita hänelle antoi? Katsotaanko tyollainen tosiaan seksuaalipalveluiden myymiseksi ja ostamiseksi? Katsotaan tietenkin, koska siitä tuomio tuli, ja hyvä niin, lisääpä se tuomion pituutta.

Rikoslaissa seksuaalipalveluiden ostaminen ja myyminen ei ole rikos, mutta
”Alaikäiseltä ei saa koskaan ostaa seksuaalipalveluja. Jos alle kahdeksantoista vuotiaalle antaa korvauksen tai lupaa antaa korvauksen tämän ryhtymisestä sukupuoliyhteyteen tai muuhun seksuaaliseen tekoon, syyllistyy seksuaalipalvelujen ostamiseen nuorelta. Tämä on rikos. Korvauksella ei tarvitse olla taloudellista arvoa, jotta kysymyksessä olisi rangaistava teko.”

Minua ihmetyttää tuon lainkohdan tulkinta niin, että tuossa raiskauksessa katsotaan, että tämä alaikäinen tyttö eli raiskauksen uhri olisi ”ryhtynyt sukupuoliyhteyteen tai muuhun seksuaaliseen tekoon” vaikka hänet siihen pakotettiin väkisin.
On tylyä uhria kohtaan katsoa hänen myyneen seksuaalipalveluja, koska niin sen voi äkkiseltään tulkita, koska palveluja on ostettu.

Ehkä tämä on vain sanojen ja merkitysten semantiikkaa, mutta miten pakottaminen voidaan rinnastaa ostamiseen ja raiskatuksi joutuminen rinnastaa myymiseen ja ryhtymiseen?

rumilus
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 159
Liittynyt: Ti Helmi 17, 2015 9:22 am

Re: Vantaa: Bekas Abbas Said raiskasi - hovi tuomitsi vankil

Viesti Kirjoittaja rumilus » To Huhti 25, 2019 9:36 pm

Jane T kirjoitti:
Tuomiot tulivat seksuaalipalveluiden ostamisen yrityksestä nuorelta ...

Mitä ihmettä? Oliko tämä raiskattu nuori nainen siis muka ollut myymässä seksuaalipalveluja, kun tämä äijä alkoholia ja huumeita hänelle antoi?

Uhreja oli siis yhteensä enemmän kuin yksi
Lapsen seksuaalisissa hyväksikäytöissä uhrit olivat noin 15-vuotiaita.

ReissuLasse
Lovejoy
Viestit: 1638
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Vantaa: Bekas Abbas Said raiskasi - hovi tuomitsi vankil

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » To Huhti 25, 2019 9:48 pm

Jane T kirjoitti:
Tuomiot tulivat seksuaalipalveluiden ostamisen yrityksestä nuorelta ...

Mitä ihmettä? Oliko tämä raiskattu nuori nainen siis muka ollut myymässä seksuaalipalveluja, kun tämä äijä alkoholia ja huumeita hänelle antoi? Katsotaanko tyollainen tosiaan seksuaalipalveluiden myymiseksi ja ostamiseksi? Katsotaan tietenkin, koska siitä tuomio tuli, ja hyvä niin, lisääpä se tuomion pituutta.

Rikoslaissa seksuaalipalveluiden ostaminen ja myyminen ei ole rikos, mutta
”Alaikäiseltä ei saa koskaan ostaa seksuaalipalveluja. Jos alle kahdeksantoista vuotiaalle antaa korvauksen tai lupaa antaa korvauksen tämän ryhtymisestä sukupuoliyhteyteen tai muuhun seksuaaliseen tekoon, syyllistyy seksuaalipalvelujen ostamiseen nuorelta. Tämä on rikos. Korvauksella ei tarvitse olla taloudellista arvoa, jotta kysymyksessä olisi rangaistava teko.”

Minua ihmetyttää tuon lainkohdan tulkinta niin, että tuossa raiskauksessa katsotaan, että tämä alaikäinen tyttö eli raiskauksen uhri olisi ”ryhtynyt sukupuoliyhteyteen tai muuhun seksuaaliseen tekoon” vaikka hänet siihen pakotettiin väkisin.
On tylyä uhria kohtaan katsoa hänen myyneen seksuaalipalveluja, koska niin sen voi äkkiseltään tulkita, koska palveluja on ostettu.

Ehkä tämä on vain sanojen ja merkitysten semantiikkaa, mutta miten pakottaminen voidaan rinnastaa ostamiseen ja raiskatuksi joutuminen rinnastaa myymiseen ja ryhtymiseen?
Ei uhrin ole tarvinnut myydä tai olla myymässä, riittää että rikollinen on ollut ostamassa tai aikeissa ostaa.

Jane T
Poliisikoira Rex
Viestit: 572
Liittynyt: To Heinä 14, 2011 4:26 pm

Re: Vantaa: Bekas Abbas Said raiskasi - hovi tuomitsi vankil

Viesti Kirjoittaja Jane T » To Huhti 25, 2019 9:58 pm

^ Ymmärrän tuon kyllä hyvin, mutta silti tuo lain kohta ja sen sanamuodot alkoi vaan ärsyttää, ihan periaatteessa, koska tämäkin tapaus on niin sikamainen juttu. Aikuinen mies lähettelee peniksensä kuvia snapissa nuorille tytöille ja siitä sitten etenee raiskaukseen.

Joku henkilö joskus koetti selittää näitä raiskauksia kutsumalla näitten miesten tilannetta seksuaaliseksi hätätilaksi!

Marokonsoturi
Miss Marplen perikuntaa
Viestit: 1513
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Vantaa: Bekas Abbas Said raiskasi - hovi tuomitsi vankil

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi » To Huhti 25, 2019 10:16 pm

kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lapsen houkuttelemisesta seksuaalisiin tarkoituksiin ja kolmesta huumausainerikoksesta.

Saidin syytelistalla oli useita muitakin vastaavia rikoksia, joiden syytteet hylättiin käräjillä.


Hylättyjen syytteiden listalla oli myös törkeä raiskaus, jonka asianomistajana ollut 16-vuotias tyttö valitti päätöksestä Helsingin hovioikeuteen. Käräjäoikeuden mukaan tytön tarina ei ollut uskottava eikä sen tueksi esitetyt todisteet olleet riittäviä.

Hovioikeus sitä vastoin uskoi törkeän raiskauksen tapahtuneen ja passitti miehen välittömästi vankilaan.
Kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ehdollista? Törkeä raiskaus hylätty syytteenä kokonaan? Saako jostain ongittua juttuun liittyen käräjätuomarin nimen?

Vastaa Viestiin