Tampere: Kaksi naista raiskattiin kesken tatuoinnin

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3596
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Tampere: Kaksi naista raiskattiin kesken tatuoinnin

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Kaksi naista raiskattiin kesken tatuoinnin: tuomitulla miehellä useita uhreja
Tuomitulla oli koeaika menossa vastaavasta rikoksesta.


Seksuaalirikokset19.6.2019 klo 14.39päivitetty 19.6.2019 klo 14.40

Tatuoija tuomittiin kahdesta raiskauksesta ja kahdesta pakottamisesta seksuaaliseen tekoon Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Miehellä oli aiempi ehdollinen rangaistus pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Koeaika oli vielä menossa ja tämä rangaistus pantiin myös täytäntöön. Miehelle tuomittiin yhteensä 3 vuotta ja 6 kuukautta vankeutta.

Uhrit olivat tatuoitavina miehen asiakkaina. Tuomittu mies kosketteli ja teki seksuaalisia tekoja samalla kun tatuoi uhreja. Kaksi tapauksista tuomittiin raiskauksina.

Teot tapahtuivat Tampereella vuosina 2013–2018. Oikeuden mukaan vastaaja on lopettanut tatuointitoiminnan.

Oikeuden mukaan uhrit olivat tatuoinnin takia kivun heikentämiä ja avuttomassa tilassa siitä syystä. Vastaaja kiisti syytteet.

Tuomio ei ole lainvoimainen eli siitä voi valittaa hovioikeuteen.
https://yle.fi/uutiset/3-10839450

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3596
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: TRE: Kaksi naista raiskattiin kesken tatuoinnin

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Tatuoija raiskasi kaksi avuttomassa tilassa ollutta asiakastaan – laskutti toista asiakasta

Julkaistu: 19.6. 15:46

Ehdottomaan vankeuteen tuomittu mies pakotti lisäksi kaksi muuta asiakasta seksuaaliseen tekoon.
PIRKANMAAN käräjäoikeus on tuominnut tatuoijana pitkään työskennelleen Toni Tapani Lapinlammen ehdottomaan vankeuteen kahdesta raiskauksesta ja kahdesta pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Tuomiolle tuli mittaa 3,5 vuotta.

Korvauksia ja oikeudenkäyntikuluja 40-vuotiaan vastaajan maksettavaksi tuli yhteensä runsaat 25 000 euroa.

Rikokset tapahtuivat vuosien 2013–18 välillä. Kaikki uhrit olivat miehen asiakkaaksi tulleita täysikäisiä, nuoria naisia.

Raiskauksiin mies syyllistyi vuosina 2013 ja 2018. Mies raiskasi uhrinsa työntymällä sormella naisiin kesken tatuoinnin.

Mies kiisti sekä raiskaukset että pakottamiset. Hän myönsi yhden naisen kohdalla korkeintaan seksuaalisen ahdistelun. Ensimmäisen raiskauksen osalta mies väitti, ettei hänellä ole muistikuvia tapahtuneesta. Toisen raiskauksen osalta mies myönsi kosketelleensa asiakastaan, mutta koskettelu oli liittynyt tatuointiin ilman seksuaalista tarkoitusta.

Tatuointi on hyvin kivulias toimenpide. Oikeuden mukaan mies käytti tietoisesti hyväkseen tatuoitavien pelko- ja avuuttomuustilaa.

ENSIMMÄINEN raiskauksen uhri huomautti tatuoijalle ainakin kahdesti, että miehen kädet olivat väärässä paikassa.

– (Uhri) ei ollut voinut nousta tatuointipöydältä pois, koska tatuoinnista aiheutunut kipu oli niin kova. (Uhri) oli lamaantunut, eikä voinut liikkua neulan ollessa iholla, ettei se sohi väärään kohtaan iholla. (Uhri) olisi halunnut lähteä kesken pois, mutta koki, ettei ollut muuta vaihtoehtoa kuin itkua pidätellen kestää tatuointi loppuun, oikeus kirjasi ratkaisuunsa.

Operaation jälkeen uhri ilmoitti, ettei aio maksaa tatuoinnista. Mies ei pistänyt vastaan. Oikeudessa mies kertoi vain unohtaneensa laskuttaa tatuoinnin.

Jälkimmäisen raiskauksen uhria mies laskutti. Tapahtuneesta järkyttynyt nainen otti myöhemmin toisella tatuoijalla peitetatuoinnin. Oikeus määräsi miehen korvaamaan naiselle rikoksesta johtuvan uuden tatuoinnin hinnan 350 euroa. Sen sijaan naisella ei ole oikeutta saada korvausta tatuoinnista, jonka aikana mies hänet raiskasi.

KAHDEN MUUN asiakkaan kohdalla kyse oli pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Toista uhria hän kosketteli muun muassa häpykarvoituksen päältä. Toista mies muun muassa hieroi vaatteiden päältä haarovälistä ja rinnoista.

Mies tunnettiin pitkään epäasiallisesta koskettelustaan. Samoissa tiloissa miehen kanssa töitä tehnyt tatuoija vaihtoi työpaikkaa kuultuaan vihjeitä asiasta.

Miehen tekoja käsiteltiin oikeudessa jo tammikuussa 2018. Tuolloin miehen katsottiin syyllistyneen seksuaaliseen tekoon pakottamiseen ensimmäisen kerran. Mies tuomittiin tuolloin kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Asiakkaalleen mies määrättiin maksamaan 1 600 euroa loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä.

Nyt käräjillä käsitellyt asiat tulivat julki vasta ensimmäisen tuomion jälkeen. Ensimmäisen raiskauksen uhrille miehen pitää maksaa kärsimyksestä ja psyykkisestä haitasta 5 000 euroa. Jälkimmäiselle miehen pitää korvata vaikeasta masennuksesta ja traumaperäisestä stressihäiriöstä 7 500 euroa sekä henkisestä kärsimyksestä 4000 euroa.

Seksuaaliseen tekoon pakotetuista toinen ei vaatinut korvauksia. Toiselle miehen on maksettava 500 euroa.

Jutun ingressiä korjattu 19.6.2019 kello 16.33: Mies tuomittiin ehdottomaan ei ehdolliseen vankeuteen.

Jutun otsikkoa korjattu 19.6.2019 kello 16.50: Tatuoija ei laskuttanut asiakkaalta 350 euroa vaan oikeus määräsi miehen korvaamaan naiselle rikoksesta johtuvan uuden tatuoinnin hinnan 350 euroa.
https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2 ... 48154.html

Terävä
Nikke Knakkertton
Viestit: 181
Liittynyt: To Loka 11, 2018 8:47 pm
Paikkakunta: Bay City

Re: TRE: Kaksi naista raiskattiin kesken tatuoinnin

Viesti Kirjoittaja Terävä »

Ink Pistols oli kyseinen pulju Hervannassa.
Täällä keskustelua ja arvosteluja: https://www.puskaradio.net/index2.php?i ... 4bcxvgF6iI
Liikkeen Fb-sivut: https://www.facebook.com/inkpistols/

Ja sitten vielä sankari itse, eli Toni Tapani Lapinlampi
Kuva
Uskon, että Suomen malli on paras ja läheisin malli sille, miten Islam kehottaa ihmisiä elämään. Näin ollen koen, että Suomi on maailman islamilaisin valtio.
Abdirahim "Husu" Hussein

Marokonsoturi
Javier Pena
Viestit: 1869
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: TRE: Kaksi naista raiskattiin kesken tatuoinnin

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi »

Koska tänne jätetään arvostelut paikasta minun on pakko sanoa että käytös Tonilta oli erittäin ällöttävää ja oksettavaa. Asiakaspalveluun ei missään nimessä kuulu rintojen kouriminen! Itse tatuointiin olen erittäin tyytyväinen mutta en enää ikinä tule käymään kyseisessä paikassa epäammattimaisuuden takia.

inka
Neuvoja-Jack
Viestit: 518
Liittynyt: To Maalis 10, 2011 5:54 pm
Paikkakunta: Länsi-Suomi

Re: TRE: Kaksi naista raiskattiin kesken tatuoinnin

Viesti Kirjoittaja inka »

Eikös tää "taiteilija" kulje nimellä Toni Kosketus?
Kyseinen pulju on onneksi lopetettu jo varmaan puoli vuotta sitten, ainakin Hervannassa. En sitten tiedä onko muita toimipaikkoja muualla.
Pää kiinni painajainen -Klamydia-

Marokonsoturi
Javier Pena
Viestit: 1869
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: TRE: Kaksi naista raiskattiin kesken tatuoinnin

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi »

20.2.2019
Hyvän peittokuvan teki...
Arvostelija: Yks akka, Tampere

Mulla peitettiin yhden puoskarin tekele kädessä. Sain hyvän kuvan. Aikakin meni tosi joutuisaan siinä jutustellessa. Ei pahaa sanottavaa.

5.8.2018
Omalaatuinen tatuoija
Arvostelija: Peppi Korhonen, Tampere

Toni on todella omalaatuinen mies, mutta ei missään tapauksessa pahaa tarkoittava. Itse kävin juuri ottamassa tatuoinnin, ja palvelu oli omalaatuista ja mielenkiintoista, mutta pidin kokemuksesta kuitenkin. Paikka ei ehkä sovi noille 18 vee pikkuprinsessoille tai kukkahattutädeille, mutta rennommat ja varsinkin vaihtoehtoihmiset, en voi muuta kuin suositella!

5.12.2017
Taitava
Arvostelija: Nainen, Tampere

Näitä lukiessa tulee kyl paha mieli. Se, että naisten ulosanti on liian useasti väärin tulkittavissa. Pienikin viaton flirtti voi tuntua miehen silmiin itsensä antamiselta. Miettikää mitä sieltä suusta päästätte ja miten eleilette miehien seurassa niin lopputulos ei välttämättä ole tämä. Raivostuttaa kun nämä naiset kertovat vain oman puolensa ja uhriutuvat täysin,vaikka kolikolla on aina kaksi puolta. Ja sitten itse asiaan. Hyvä ja rento mesta. Kaveri tehnyt mulle muutaman valtavan kuvan jopa sellaiselle alueelle mistä voisi kähmiä,hui kauhee! Mutta ei sitä tehnyt todennäköisesti,koska en antanut mitään mistä tulkita väärin asioita. Helvetin taitavaa jälkeä ja luottotatuoijani. Terveisin; NAINEN

24.11.2017
Älkää menkö ink pistolsiin..
Arvostelija: Liisa ihmemaassa, Tampere

Kähmitty on! Uskomattoman röyhkeää käytöstä mut eiköhän se kulissi pian kaadu. Naiset kiertäkää tää mesta kaukaa.

7.10.2017
Pudia ja kourintaa
Arvostelija: Mira, Tampere

Kävin joskus ottamassa kuvaa paikan omistajalta. Taukoa piti muutaman otteeseen nyrkin kokoista leimaa tehdessään, tuli aina takaisin pilvestä haiselvalta. Narkkarikavereita juoksee liikeestä sisään ja ulos, takahuoneessa käydään huumekauppaa. Asiasta ei edes yritetä olla hyshys. Saman reissun kruunasi se kun äijän käsi sujahti jalkojeni väliin ”vahingossa”, ja vähän ajan päästä sama käsi olikin jo matkalla paidan sisälle. Oksettavaa käytöstä. Tuli myöskin huomattua epähygieeniset toimintatavat ja tilat. Hemmo kuori uuden neulan, tiputti sen lattialle ja aikoi laittaa sen koneeseen ennen tikkausta, mutta vaadin vaihtamaan uuden.

9.1.2017
Paikan päällä jo homma oli perseellään
Arvostelija: Jani Happonen, Tampere

Kroppani on tatuoitu lähes täyteen, ympäri Suomea, huipputekijöiden toimesta. Muutin Tampereelle ja lähin tatuointiliike oli Ink Pistols. Tarkoitukseni oli jatkaa vanhaa tatuointia mutta kun menin varaamaan aikaa niin huomasin jo epähygieeniset olot tuolissa istuvalla asiakkaalla. Ilman hanskojen vaihtoa minulle tarjottiin esitietolomaketta ja tekijä jatkoi samoilla hanskoilla edellistä asiakastaan. Sitten kun kerroin tatuointi-ideastani ja mitä kaikkea siihen pitäisi saada niin ideoita alkoi tekijällä pursuamaan lisää mitä kaikkea siihen voisi laittaa. Tiedän kuitenkin jo 20v kokemuksella ettei kyseiset asiat siihen loogisesti sovi. Koska ei päästy yhteisymmärrykseen tatuoinnista enkä ollut kovin otettu portfoliosta enkä hygieenian puolesta niin päädyin kalliinpaan liikkeeseen, pidemmillä jonoilla. Ja se kannatti. Mutta jokainen valitsee tekijänsä.

25.8.2016
Ottaapa Pattiin
Arvostelija: Voi Voi, Tampere

Todella hyvää jälkeä freehandinä vieläpä. Tässä on tullut jokunen kuva otettua Tonilta ja aina olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. Myöskin tässä on tullut hivenen tutustuttua äijään ja sanon suoraa että v*tuttaa katella tollasia aikaisempia kommentteja ja kukkahattuilua. Tää äijä on sellanen ettei tekis pahaa kärpäsellekkään jos ei oo tarvis. Joten repikää ne kukat niistä hatuista v*ttuun ennenku tiedätte muuta ku sen mitä teidän pikku-pirkko 18-vee sanoo huomionhaku päissään. Turvallisuus taattu, ei muuta ku kuvaa iholle hyvillä mielin.

25.8.2016
Isoo plussaa +
Arvostelija: Tyytyväinen Asiakas, Tampere

Oon tässä vuoden ajan käynyt Tonilla ottamassa kuvaa silloin tällöin ja aina on käytös ollut asiallista ja tekeminen hygieenistä. Ei mitään pahaa sanottavaa. Hyvä huumori joten tylsääkään ei istuessa oo. +++++ Ja tosiaan, jälki on hienointa mitä oon nähny. Tampereen hienointa käsialaa ja luovuutta!

22.8.2016
Kävi kiinni 18-v. tyttäreni rintoihin!
Arvostelija: Kettu Kuittaa, Tampere

Kuvan jälki on ok. Ja itsellä ei ole ollut huomattamista hygieniasta tms. Kuitenkin nyt kun teki tyttärelle syntymäpäivä lahjakortilla isohkon kuvan alkoi toisella sessiolla kähmimään tytön rintaa. Toni jopa tiesi että tyttö on kokenut kovia jo aiemmin niin kehtasi silti tehdä näin. Tulee kyllä kuulemaan tästä! Toivottavasti kukaan ei enää erehdy asioimaan Tonilla. Valitettavaa Mikolle joka on tosi asiallinen tekijä.

17.7.2016
Hiplaava tatuoija
Arvostelija: Pettynyt asiakas, Helsinki

Kävin Tonilla monta vuotta ja aina meno oli asiallista ja jälki hyvää, mutta viimeisin sessio oli ihan hirveää piinaa. Toni hiplaili toista rintaani ja haaroväliäni kesken tatuoimisen, ei vaihtanut hanskoja jos vastaili luuriin ja jutteli pudin polttelusta toisen tatskaajan kanssa kuin se olisi maailman siisteintä hommaa. Ei enää ikinä, hyvä kusta bisneksensä tälläisellä..

25.2.2016
Homma toimii
Arvostelija: T.L., Tampere

Kuvia jo ennestään mutta nyt oli ensimmäinen kerta Ink Pistolsissa. Eikä kaduta. Menin idean kanssa johon Toni antoi omat mausteet ja ohjeet, onneksi , sillä itse en ollut ottanut kaikkea huomioon. Eli kannattaa kuunnella ammattilaista vaikka luulis itse keksineensä todellisen mestariteoksen :). Mukava ja rento työstäminen, samalla Toni kertoo tekemisestään ja kyselee myös asiakkaan mielipidettä. Hyvät hoito-ohjeet ja myöhemmin vielä käynti tarkistaan että kaikki kunnossa. Taiteilija Toni , persoonallinen , kova puhumaan ja teki tosiaan vapaalla kädellä homman, ensin kynällä hahmotusta ja sitten hommiin . . . sekä nuorempi Mikko, rauhallisempi versio , mainio taiteilija . . .

26.1.2016
Noh..
Arvostelija: M Mäkelä, Forssa

Upeaa jälkeä, mutta tatskani tulehtui ja jouduin pitkälle antibioottikuurille. Saattaa toki olla omaa vikaakin, jos suojasin ja rasvasin liikaa tai liian vähän, muttei hygienia ollut ihan kohdallaan liikkeessä. Hanskoja ei vaihdettu kertaakaan, kun koskettiin puhelimeen tms. yhtä likaiseen kapistukseen. Tatuoija siis suojasi vain itseään minun haavaeritteiltäni, muttei minua ympäristön pöpöiltä. Puhelin putosi kerran lattiallekin, tatskaaja noukki sen hanskat kädessä ja palasi sitten tatuoimaan. Tyhmä minä tietty, kun en sanonut mitään :--D Mutta hygieniaosaamisen pitäisi olla automaattisesti huipputasoa, varsinkin niillä hinnoilla. Rahoilleen saa kuvan muodossa vastinetta loppuiäksi, mutta pitäisi saada myös takuu puhtaasta työskentelytavasta.

22.11.2015
kokemus muiden joukossa
Arvostelija: Hannele, pirkanmaa

Olen käynyt muutamia kertoja kunnes mua ruvettiin lähenteleen. Jäi niin paskan maku suuhun. Jälki ihan ok. En mee enää kyseiseen liikkeeseen.
28.10.2015

v***n p***a
Arvostelija: Ricorius, tampere

koko hihan tatuointi, suunnittelua ei ollenkaan, lopputulos perseestä, sovitut ajat eivät pitäneet...joutui odottamaan ainakin yhden tunnin per kerta, värit ihan kamalat..varmaan jostain halpis kaupasta ostettu, hygieenia -99 prosenttia, kävi selville, että tatskaajat on juopppoja
Ehkä tuolla asiakkaiden palautteen perusteella on jotain epämääräistä käytöstä ollut ja hygienia ei ihan kohdallaan. Puhelimessahan on saman verran paskaa kuin nuolisi vessanpönttöä.
Toni Tapani Lapinlammella oli noin kymmenen vuoden ajan tatuointialan toiminimi Toni Kosketus. Lapinlampi lopetti tatuointitoiminnan viime syksynä.

jepulis82
Axel Foley
Viestit: 2420
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: TRE: Kaksi naista raiskattiin kesken tatuoinnin

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

Jaa että ehdollinen tuomio ja koeaika ei tepsinyt tälläkään kertaa. Kumma että vapaalla oleva raiskaaja raiskaa. :roll:
"Those who want respect, give respect."

Avatar
NorthernDarkness
Jane Marple
Viestit: 1008
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: TRE: Kaksi naista raiskattiin kesken tatuoinnin

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness »

Tatuoijilla on yleensä aika vakaat kädet mutta Kosketuksen Tonilla ne pakkaa ilmeisesti vähän harhailemaan.

Täytyy kyllä sanoa että kohtalaisen röyhkeää meininkiä.
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

Avatar
samoilija
Neuvoja-Jack
Viestit: 503
Liittynyt: Pe Huhti 08, 2016 11:06 am

Re: Tampere: Kaksi naista raiskattiin kesken tatuoinnin

Viesti Kirjoittaja samoilija »

Varsinaista wt-porukkaa sekä tuomittu että hännystelijät. Kuvittelevat, että mitä vain voi tehdä kun on tarpeeksi fb-tykkäyksiä takana. Toivottavasti toi pa*ka leviää kaikkien rappusille.

Avatar
John Kimble
Axel Foley
Viestit: 2103
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Tampere: Kaksi naista raiskattiin kesken tatuoinnin

Viesti Kirjoittaja John Kimble »

Peppi Korhonen, Tampere

Paikka ei ehkä sovi noille 18 vee pikkuprinsessoille tai kukkahattutädeille, mutta rennommat ja varsinkin vaihtoehtoihmiset, en voi muuta kuin suositella!
Eli ei sovi ihmisille jotka ei tykkää että heidät raiskataan. Tampereen Peppi Korhosen mielestä raiskatut on "pikkuprinsessoja ja kukkahattutätejä".
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti."
Sinikka kirjoitti:
Ke Loka 14, 2020 12:25 am
Olisi seisonut olla maallaan, mitäs tuli toiseen osavaltioon.

jepulis82
Axel Foley
Viestit: 2420
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: Tampere: Kaksi naista raiskattiin kesken tatuoinnin

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

John Kimble kirjoitti:
Peppi Korhonen, Tampere

Paikka ei ehkä sovi noille 18 vee pikkuprinsessoille tai kukkahattutädeille, mutta rennommat ja varsinkin vaihtoehtoihmiset, en voi muuta kuin suositella!
Eli ei sovi ihmisille jotka ei tykkää että heidät raiskataan. Tampereen Peppi Korhosen mielestä raiskatut on "pikkuprinsessoja ja kukkahattutätejä".
Ei muuta kuin Pepille vaikka pesismaila perseeseen. Jos itku pääsee, niin Peppi on vaan pikkuprinsessa ja kukkahattutäti. Niih!
"Those who want respect, give respect."

Marokonsoturi
Javier Pena
Viestit: 1869
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Tampere: Kaksi naista raiskattiin kesken tatuoinnin

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi »

Kieltämättä jäi mietityttämään, että kun Tonin kosketus kävi osalla asiakkaista myös tarkistamassa paikkoja alempaakin niin mahtoikohan jatkaa samoilla hanskoilla sormenpäät märkinä :lol:

Avatar
samoilija
Neuvoja-Jack
Viestit: 503
Liittynyt: Pe Huhti 08, 2016 11:06 am

Re: Tampere: Kaksi naista raiskattiin kesken tatuoinnin

Viesti Kirjoittaja samoilija »

Tekijä on syyllistynyt hyväksikäyttöön ilmeisesti lukuisia kertoja vuosien aikana,ja sai tuomion ainoastaan murto-osasta tapauksista.
Liitteet
fb-sivujen palauteosiosta
fb-sivujen palauteosiosta
20190621_020317.jpg (236.38 KiB) Katsottu 15333 kertaa

Ghost hunting
Jessica Fletcher
Viestit: 3207
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Tampere: Kaksi naista raiskattiin kesken tatuoinnin

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Ihmettelen näitä rikollisten puolustajia, koska vapaudenriisto täyttyy näissäkin iljettävissä tapauksissa. Kumma kun sarjaraiskaaja sai jatkaa monta vuotta.

jepulis82
Axel Foley
Viestit: 2420
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: Tampere: Kaksi naista raiskattiin kesken tatuoinnin

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

Ghost hunting kirjoitti:Ihmettelen näitä rikollisten puolustajia, koska vapaudenriisto täyttyy näissäkin iljettävissä tapauksissa. Kumma kun sarjaraiskaaja sai jatkaa monta vuotta.
Mutta onhan hän sentään tatuoija ja vissiin joku puolijulkkis niissä piireissä. :roll:
"Those who want respect, give respect."

Vastaa Viestiin