Sivu 1/1

19-vuotias mies pahoinpiteli lapsen, kuljetti autolla muualle ja raiskasi – 5 vuotta vankeutta!

Lähetetty: To Joulu 05, 2019 12:09 am
Kirjoittaja Iivis
Nuorukainen pahoinpiteli lapsen, kuljetti autolla muualle ja raiskasi – sai viiden vuoden vankeustuomion
Raiskaus4.12.2019 klo 15.28

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut 19-vuotiaan miehen törkeästä lapsenraiskauksesta viiden vuoden vankeusrangaistukseen. Lisäksi tuomio tuli törkeästä rattijuopumuksesta ja pahoinpitelystä. Miehellä ei ole aiempaa rikostaustaa.

Nuorukainen ensin pahoinpiteli alle 16-vuotiasta lasta, kuljetti sen jälkeen lapsen autolla toisaalle ja pakotti hänet sen jälkeen sukupuoliyhteyteen. Mies oli tekohetkellä päihtynyt.

Käräjäoikeus perusteli tuomiota törkeästä lapsenraiskauksesta sillä, että teko täytti sekä törkeän raiskauksen että törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön tunnusmerkit. Niiden sijaan tuomio voitiin antaa 15. huhtikuuta voimaan tulleen rikoslain pykälän mukaan törkeästä lapsenraiskauksesta.

Dna-tutkimus tuki kertomusta
Nuoruokainen velvoitettiin suorittamaan uhrina olleelle lapselle 10 000 euroa korvausta kivusta, särystä ja kärsimyksestä.

Tuomittu kiisti käräjäoikeudessa kaikki syytteet, vaikka ei ilmoittamansa mukaan muistanutkaan päihtymystilastaan johtuen kyseisen ajankohdantapahtumia.

Rikosteknisen tutkimuksen perusteella mies ajoi autoa vähintään 1,35 promillen humalassa ja syyllistyi siten törkeään rattijuopumukseen.

Pahoinpitely tuli näytetyksi asianomistajan ja todistajien kertomuksilla sekä niitä tukeneilla lääkärinlausunnolla Törkeän lapsenraiskauksen osalta syyksilukeminen perustui asianomistajan esitutkinnassa antamaan uskottavaan kertomukseen, jota varsinkin dna-tutkimus tuki vahvasti.

https://yle.fi/uutiset/3-11103399

Re: Nuorukainen pahoinpiteli lapsen, kuljetti autolla muualle ja raiskasi – sai viiden vuoden vankeustuomion

Lähetetty: To Joulu 05, 2019 12:13 am
Kirjoittaja Iivis
Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 2000 syntyneen miehen törkeästä lapsenraiskauksesta

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 2000 syntyneen miehen törkeästä lapsenraiskauksesta
Etelä-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 2000 syntyneen miehen yhteiseen viiden vuoden vankeusrangaistukseen muun muassa törkeästä lapsenraiskauksesta.

Oikeus käsitteli asian yleisön läsnä olematta ja julisti keskiviikkona antamansa tuomion salaiseksi.

Oikeuden asiasta antaman julkisen selosteen mukaan päihtynyt vastaaja oli viime kesänä ensin pahoinpidellyt alle 16-vuotiasta lasta, minkä jälkeen hän oli kuljettanut tämän autolla toisaalle. Tämän jälkeen mies oli pakottanut lapsen olemaan kanssaan eri tavoin sukupuoliyhteydessä.

Mies kiisti oikeudessa kaikki syytteet. Hän ei kertomansa mukaan muistanut kyseisen ajankohdan tapahtumia päihtymystilansa vuoksi.

Oikeus kuitenkin piti asianomistajan esitutkinnassa antamaa kertomusta uskottavana. Myös tehty DNA-tutkimus tuki kertomusta.

Oikeus katsoi miehen tekojen täyttäneen sekä törkeän raiskauksen että törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön tunnusmerkistön. Mies tuomittiin niiden sijasta huhtikuussa voimaan tulleen lain mukaisesta törkeästä lapsenraiskauksesta.

Käräjäoikeus tuomitsi Niko Tapio Sinkkosen viiden vuoden yhteiseen vankeusrangaistukseen törkeästä lapsenraiskauksesta, pahoinpitelystä ja törkeästä rattijuopumuksesta.

Oikeus määräsi miehen maksamaan uhrille kivusta ja särystä ja muusta tilapäisestä haitasta sekä kärsimyksestä yhteensä 10 500 euroa.

Käräjäoikeuden ratkaisu oli yksimielinen.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

https://esaimaa.fi/uutiset/lahella/804d ... 05b717f4c0

Re: 19-vuotias mies pahoinpiteli lapsen, kuljetti autolla muualle ja raiskasi – 5 vuotta vankeutta!

Lähetetty: To Joulu 05, 2019 1:38 pm
Kirjoittaja JammuSetä
Harvinainen tapaus. Pottunokka tekijänä. Toivottavasti antavat sakinhivutusta vankilassa.


Mutta tuomiosta huomaa suojavärin puutteen.

Re: 19-vuotias mies pahoinpiteli lapsen, kuljetti autolla muualle ja raiskasi – 5 vuotta vankeutta!

Lähetetty: To Joulu 05, 2019 3:18 pm
Kirjoittaja Iivis
No en nyt tiiä, ensimmäisestä törkeästä lapsenraiskauksesta tuli samanlainen tuomio:
Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut 22-vuotiaan Amini Nurmohammadin törkeästä lapsenraiskauksesta viiden vuoden pituiseen vankeusrangaistukseen.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5c8d ... 9c9fe88709

Mutta mielenkiintoista tulee olemaan ruvetaanko taas käyttämään asteikkoa alapäästä, kun törkeästä lapsenraiskauksesta rangaistusasteikko on 4–12 vuotta. Ilmeisesti 12 vuoteen vaaditaan 100 törkeää lapsenraiskausta.
Turkulainen toimitusjohtaja raiskasi lapsen ”ainakin 100 kertaa” – 12 vuotta vankeutta
iltalehti.fi/kotimaa/a/ecf878c0-dddf-41f9-8280-28e37ac3225a