Mustalaiset

Sana on vapaa, jos uskaltaa...
Gentle
Roger Murtaugh
Viestit: 867
Liittynyt: To Maalis 12, 2020 3:19 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Gentle »

Blondie kirjoitti:
La Joulu 03, 2022 12:34 pm
Eilen kauppareissulla seurasin tän syrjityn kansan osan toimintaa pienessä kaupassa. Pihaan ajoi kirjastoauto (kyydissä 4 romaania). Parkeerataan kaupan eteen INVA paikalle (kaikki vammat ei heti näy, esim. asenne vamma). Auton keula lähtösuuntaan. Miehet jäi autoon ja rahtihameet 2kpl kauppaan sisään. Sitten hamoset täyteen tavaraa ja paistopisteen antimet nautittiin heti siel hyllyjen välissä. Kasalle kovalla metelillä ja kova hälinä kahdesta eukosta lähti. maksetuksi tuli joku euron pulla...yrittivät vielä saada kassatyttöltä tupakkaa johon rahat ei riittäneet...Miehet ruokittiin autossa hameen alta löytyneillä eineksillä...ja me veronmaksajat jäädän sit laskun lopullisiksi maksajiksi... Ai miksi näitä "syrjitään". 99 mustalaista pilaa sen 1 asiallisen maineen.
Tismalleen näin. Mustalaisten onneksi Suomi on sivistysvaltio. Muualla samanlaista sikailua ei todellakaan katseltais vaan joutuisivat oikeasti syrjityiksi.

tottij
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 109
Liittynyt: To Elo 20, 2020 5:43 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja tottij »

Mitä lukutaidottomat romanit tekevät kirjastoautolla? :lol:
Ajattelivatko myydä auton kirjat eteenpäin?
Kerran leffateatteriin oli eksyny romanipari ja manneakka luki rainerille tekstityksiä kun hänellä oli apukoulu jäänyt suorittamatta.

rakastaja nylkynen
Alibin satunnaislukija
Viestit: 57
Liittynyt: Ma Syys 19, 2022 7:58 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja rakastaja nylkynen »

Video: Seurue huijasi eläinlääkäreiltä kymppitonneja Tico-koiran avulla
Seurue hämäsi henkilökuntaa ja käänsi eläinlääkäriasemien maksupäätelaitteet siirtämään rahaa itselleen.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ebeb ... b795db233f

lapamato mannet taas asialla :evil: :evil:

Lisätty uutisen otsikko ja ja rivillinen tekstiä linkin takaa. Aiheesta oma ketju: viewtopic.php?f=20&t=37287
Poistettu tähän viestiin liittymätön lainaus.
-NILS-

Warkkis
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Su Tammi 09, 2022 8:40 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Warkkis »

Vanhuksia kunnioittava vähemmistö vauhdissa ja tietysti paljousalennus kun on jaksettu urakoida.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0eb4 ... 8baac6b96d

Pihaan ilmestyi Mersu konepelti auki, vanhukselta hävisi 30 000 euroa

Lisätty uutisen otsikko linkin takaa. Aiheesta myös oma ketju: viewtopic.php?t=37339
-NILS-

Ack4ever
Armas Tammelin
Viestit: 73
Liittynyt: Ti Loka 11, 2022 1:14 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Ack4ever »

Mutta minkäs teet? En ole natsi, mutta kyllä se 1900-luvun alun aatu jossain oikeilla jäljillä oli...joulun alla katselin kun tuttava oli lastensa kanssa (olin heitä kuskaamassa) "leipäjonossa" paikallisen seurakunnan diakonissalle. No, sieltä lappas iloisen näköistä seurakuntaa, mutta eniten mieleen jäi romaniseurue, joka alkoi ulos tullessaan suureen ääneen kauppaamaan juuri saamiaan ostokortteja! 60e ostokortin olis saanut ostaa niiltä 45 eurolla! Ja takuulla kuului sinne sisälle diakonissallekin....vittu, joku roti noihinkin hommiin! Helvettiäkö niitä elättää, kun pärjäävät muutenkim. Tuttavani sai myös 60e ostokortin, 3 lapsen yh-isä, joka käy töissä (vaimonsa kuoli noin2 vuotta sitten imusolmukesyöpään) ja kyseli multa, että milläne romanit sai kaikki sen saman ja hän 4 hengelle?! Kyllä ne osaa...

Doctor Lecter
James Bond (Roger Moore)
Viestit: 15699
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tuntematon vähemmistö teki itseään tunnetuksi - mutta tämäkään ei riitä, vaan kohta on taas joku media kontallaan ylistämässä upeaa kulttuuria, josta meidän kaikkien tulisi ottaa oppia; kohteliaisuus, vanhusten kunnioittaminen...
Itäsuomalaisen pariskunnan väkivaltainen suhde vaaransi lukuisia ihmishenkiä – autolla törmäilyä, saksilla lyömistä, ammuskelua ja panttivankidraama

Itäsuomalaisen pariskunnan parisuhdesotkut ja välienselvittely olivat koitua viiden ulkopuolisen henkilön kohtaloksi. Nainen sai reilun vuoden ehdollista vankeutta ja mies passitettiin vankilaan lähes kolmeksi vuodeksi miettimään tekojaan.

Tapahtumat saivat alkunsa marraskuun 2021 lopussa, kun 32-vuotias nainen alkoi epäillä 33-vuotiaan miehensä pettäneen häntä. Nainen lähti etsimään miestä tuttavan luota, mutta naisen saapuessa sinne mies kaasuttikin autollaan pois.

Nainen raivostui silmittömästi, sillä uskoi toisen naisen istuvan miehensä kyydissä.
– Halusin tuhota auton ja saada sen pysähtymään, nainen kertoi myöhemmin poliisille.

Nainen alkoi tarkoituksellisesti törmätä miehensä kuljettamaan autoon omalla autollaan. Seuraavan noin viiden minuutin ajan nainen törmäsi tahallaan edessään kulkevaan autoon 3–4 kertaa.

Törmäysten seurauksena miehen kuljettama auto ajautui vastaantulevien kaistalle ainakin kerran.

Autoilla oli vauhtia 60–70 kilometriä tunnissa. Viimeisen törmäyksen seurauksena autot takertuivat toisiinsa ja irrotessaan pyörivät ympäri. Naisen auto törmäsi päin puuta.

Miehen kuljettamassa autossa oli hänen itsensä lisäksi kolme matkustajaa, jotka joutuivat tilanteessa todelliseen vaaraan saada vaikea ruumiinvamma tai menettää jopa henkensä.

Kiristi panttivangilla naista
Autovälikohtausta seurasi ajanjakso, jona riitelevä pariskunta satutti toisiaan nyrkein ja saksilla.

Mies myös uhkaili naista aseella ja ammuskeli tätä kohti. Tässä kohti vaaraan joutui jälleen ulkopuolinen henkilö eli samassa huoneessa ampumisen aikaan ollut nainen.

Parin viikon kuluttua pariskunnan nainen sai tarpeekseen tappelusta, lähti turvakotiin ja kertoi miehelle, ettei halua enää tavata tätä.

Kun mies tajusi, että nainen oli todella jättänyt hänet ja tosissaan katkaisemassa parisuhdetta, oli hänen vuoronsa suistua raiteiltaan. Mies meni naisen vanhemman sukulaismiehen työpaikalle, houkutteli tämän pihalle ja painoi pistoolin miehen selkää vasten.

Mies otti vanhemman sukulaismiehen panttivangikseen saadakseen kiristettyä naisen tapaamaan itseään. Mies pakotti panttivankinsa aseella uhaten autoon ja ampui autossa vankinsa jalkojen viereen todistaakseen olevansa tosissaan.

Kun auto lähti liikkeelle, hän pakotti panttivankinsa soittelemaan naisen sukulaiselle. Vanki kertoi puhelimessa, että mies ampuisi hänet, jollei nainen suostuisi näkemään miestä.

Mies soitti myös itse naiselle ja toisti tälle saman viestin. Panttivankiajelu päättyi, kun naisen sukulainen hälytti poliisit miehen auton perään.

Molemmille vankeustuomio
Oikeudenkäynnin aikaan pariskunta oli jälleen palannut onnellisesti yhteen. Parisuhteen räiskähtelyillä oli kuitenkin oikeudelliset seurauksensa.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi 32-vuotiaan naisen neljästä törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta liittyen autotörmäilyyn. Nainen sai vuoden ja 15 päivää ehdollista vankeutta sekä 40 päiväsakkoa.

Käräjäoikeus katsoi, että 33-vuotias mies syyllistyi panttivangin ottamiseen ja vaaran aiheuttamiseen. Käräjäoikeus tuomitsi Valte Aatos Rikhard Nymanin kahdeksi vuodeksi ja 40 päiväksi vankilaan.

Lisäksi käräjäoikeus määräsi miehen maksamaan panttivangilleen yhteensä 23 000 euroa kärsimys- ja haittakorvauksia.

Sekä syyttäjä että mies valittivat tuomiosta Itä-Suomen hovioikeuteen, joka kovensi rangaistuksen kahdeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi ehdotonta vankeutta.

Hovioikeus pudotti panttivangiksi joutuneen miehen kärsimys- ja haittakorvausten määrän 14 000 euroon.

Oikeus passitti miehen suoraan vankilaan suorittamaan tuomiotaan.
mtvuutiset.fi
6.1.2023 6:55

Liekö tämä nyymanni, joka julistaa "kuuluvansa jeesukselle".

Täällä episodista heti tapahtuneen jälkeen.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

tottij
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 109
Liittynyt: To Elo 20, 2020 5:43 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja tottij »

Kappas vaan, kyllä nyt romani mainitaan heti otsikossa kun on kaasua saava osapuoli.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009315763.html

Screenshot_2023-01-11-11-58-58-33_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6_2.jpg
Screenshot_2023-01-11-11-58-58-33_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6_2.jpg (156.98 KiB) Katsottu 4111 kertaa
Tapahtumat käynnistyivät vantaalaisen kaupan ulkopuolella, jossa Securitaksen 33-vuotias vartija oli kieltänyt romanimiestä menemästä kauppaan sisälle tai ”tulee kaasusta”.

Romanimies kertoi oikeudessa, että perusteeksi vartija kertoi, että kaupassa oli parhaillaan ”teikäläisiä”.

ROMANIMIES oli ollut kaupan asiakas 27 vuotta ja oletti, että hän saa mennä sisälle, kun muut romanit ovat sieltä poistuneet.

Heti kaupan tuulikaappiin astumisen jälkeen vartija kuitenkin sumutti miestä kasvoille. Käräjäoikeus tutustui videotallenteeseen, jossa tapahtumienkulku näkyy.

Uhri kertoi käräjäoikeudessa, että sumutus oli aiheuttanut asianomistajalle kovaa kipua ja hänen korvansa oli turvonnut. Suihkussa käydessä oli tuntunut siltä, että naama oli tulessa, mies kuvaili oikeudenkäynnissä.

Vartija taas selvitti oikeudenkäynnissä, että hän koki romanien toimineen yhteistyössä ja aikoneen varastaa kaupasta tavaroita. Vartijan mukaan hän käytti kaasua, koska pelkäsi sisään tulleen romanimiehen lyövän häntä.

Oikeudenkäynnissä kuultu Securitas puolusti vartijaansa ja yhtyi oikeudessa hänen vastaukseensa.

Kuvan kokoa kohtuullistettu. Linkki päivitetty
-NILS-

Avatar
meitzi
Michael Knight
Viestit: 4177
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Likeavirgin kirjoitti:
Ke Tammi 18, 2023 12:20 pm
Mitä tuo emännussija tarkoittaa romanikieli <-> suomikieli?
Loukkaava viittaus siihen miten romanit lisääntyvät ellei serkkua ole alueella tai siskoakaan perheeseen saatu
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Likeavirgin
Michael Knight
Viestit: 4211
Liittynyt: Su Huhti 19, 2020 8:18 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Likeavirgin »

OnkotääoikeinA kirjoitti:
To Tammi 19, 2023 9:49 am
Siis katellu sivu kaupalla tätäkin viestiä,sivu kaupalla onko romani tapaus siis ihan hirvee ja tietäähän sen jos Suomalainen ni voi että joku raukka nisti jne.ja tällästä joka tapahtumassa jos romani ni ihan hirveetä ja tietäähän tuon jos romani ei tapa ( koska ei halua) niin sekään ei hyvä vaan huono tähtäämään. Tää on jo naurettavaa.
Ei kyllä ne romanit ihan oikeasti eivät osaa käsitellä asetta. Jokuhan ampui melkei itseään sukuelimiin, kun räpläsi miehuuden jatkettaan baarissa.

Tämä ja kaksi seuraava viestiä siirretty Lielahden Prisman puukotusketjusta
-NILS-

Papa Legba
Rico Tubbs
Viestit: 1229
Liittynyt: Ke Elo 22, 2018 8:43 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Papa Legba »

OnkotääoikeinA kirjoitti:
To Tammi 19, 2023 9:49 am
Siis katellu sivu kaupalla tätäkin viestiä,sivu kaupalla onko romani tapaus siis ihan hirvee ja tietäähän sen jos Suomalainen ni voi että joku raukka nisti jne.ja tällästä joka tapahtumassa jos romani ni ihan hirveetä ja tietäähän tuon jos romani ei tapa ( koska ei halua) niin sekään ei hyvä vaan huono tähtäämään. Tää on jo naurettavaa.
Mustalaiset ovat sellainen ongelmaporukka että pitäisi käyttää lujia otteita pitkään että lauman saisi parempaan suuntaan.
Jumalauta että on annettu tuon rutsaporukan perseillä liian kauan.

Puhelinkortti
Agentti Scully
Viestit: 668
Liittynyt: Ma Helmi 15, 2010 3:09 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Puhelinkortti »

Tuo uutisoinnissa mainittu "seurue" johti siihen, että mustalaisetkin ryhtyivät selvittämään ketkä kaaleet siellä on puukotellu. Ja sitä myöten laaja huhumylly oli käynnissä. Yleensähän tuo seurue sanan käyttö on liittynyt mustalaisiin.

claw
Lauri Hanhivaara
Viestit: 130
Liittynyt: To Touko 28, 2020 9:20 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja claw »

rahtihame.jpeg
rahtihame.jpeg (102.06 KiB) Katsottu 177 kertaa
Kuvan kokoa kohtuullistettu
-NILS-

Kummisetä
Vic Mackey
Viestit: 1987
Liittynyt: Ma Joulu 16, 2019 4:52 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Kummisetä »

^niin, katostahan mentiin läpi ja siinä oli käytetty TYÖkaluja joten eräs ryhmä voidaan rajata suoraan pois mahdollisista tekijöistä.
JanitaSlim kirjoitti:
To Joulu 15, 2022 9:01 pm
lahjoittaa 3v välein 5000€ itämeren suojeluun. Jos lippatukkajonne elää esim. 30v niin itämerelle lahjoittuu 10000€.

Sienisalaatti
Hetty Wainthropp
Viestit: 472
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2021 5:34 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Sienisalaatti »

https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/5680102
Uhkailijat ampuivat pariskunnan eteisen välioven läpi katkaistulla haulikolla – taustalla vuoden kestänyt riita

Asta Tenhunen

Tänään 16:34
Leppävirtalainen pariskunta havahtui yöllä vaaralliseen tilanteeseen, kun heidän asuntoonsa ammuttiin katkaistulla haulikolla.

Välikohtaus tapahtui Leppävirran Kurjalassa viime elokuussa eikä poliisi ole kertonut tapauksesta julki aiemmin.

Pariskunta oli menossa nukkumaan rivitaloasunnossaan, kun nainen kuuli heidän makuuhuoneen ikkunan ohi kävelevän miehiä, jotka pihalla sanoivat muun muassa "sä kuolet".

28-vuotias mies ampui ensin pariskunnan auton takapuskuriin haulikolla. Sen jälkeen 24-vuotias mies rikkoi kirveellä pariskunnan asunnon etuoven lasin.

Kun pariskunta tuli eteiseen kurkistamaan tilannetta ja varmistamaan, että etuovi on lukossa, 28-vuotias mies ampui rikotusta eteisen oven ikkunasta sisälle asuntoon. Pariskunnan mies oli juuri sulkenut eteisen välioven melkein kiinni, kun haulit lävistivät sekä eteisen tuulikaapin välioven että eteisen komeron seinän.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona Terno Allan Bollströmin, 28, tapon yrityksestä, vaaran aiheuttamisesta, törkeästä kotirauhan rikkomisesta, ampuma-aserikoksesta ja vahingonteosta. Oikeus tuomitsi Bollströmin vankeuteen kolmeksi vuodeksi ja seitsemäksi kuukaudeksi.

24-vuotias Roni Aarne Mikael Bollström tuomittiin tapon yrityksestä, vaaran aiheuttamisesta ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta kolmeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Lisäksi haulikko tuomittiin menetetyksi valtiolle.

Bollströmit tunsivat ennalta pariskunnan, jonka kodin ovelle he menivät riehumaan. Teon syynä oli, että Terno Bollströmin mukaan hänellä ja asunnon miehellä oli ollut noin vuoden ajan riitaa, kun mies ei ollut hyväksynyt hänen parisuhdettaan. Sittemmin riitaa oli ollut myös yhden auton vahingoista.

Kaksikon mukaan uhria oli ollut tarkoitus pelotella ja satuttaa, mutta ei tappaa.

.....
.....
.....
Oikeudesta viis, kunhan laki säilyy!

Avatar
Anti-Bini Laden
Neuvoja-Jack
Viestit: 585
Liittynyt: Pe Kesä 07, 2013 8:49 pm
Paikkakunta: Pakistan
Viesti:

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Anti-Bini Laden »Onks tietoa mistä päin nämä pennut ovat? Pirkanmaa? Savo?


Piiitkä lainaus korvattu nuoliviittauksella edelliseen viestiin
-NILS-
" Paha asettaa tekijän mytologiseen narratiiviin joka on
epävarmuutta siedettävämpi vaihtoehto "

Vastaa Viestiin