Esa-Pekka Toikka ja Kotkan huumausaineliiga

Sana on vapaa, jos uskaltaa...
Siru83
Adrian Monk
Viestit: 2736
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Esa-Pekka Toikka ja Kotkan huumausaineliiga

Viesti Kirjoittaja Siru83 »

Lusun surmasta on siis kaksi teoriaa. Toisen eräs mukaan kotkalaismies oli tilannut surman. Hän peri Lusun liiketoiminnan. Toisen teorian mukaan surman takana olisi helsinkiläinen huumeliiga. Itse pidän kotkalaismiestä todennäköisenä syyllisenä. Hän hyötyi teosta selvästi eniten mutta toisaalta ei päässyt samanlaisiin ansioihin kuin Ahlqvist koska Ahlqvistin liigan toiminnan laajuuden paljastuttua liiga ei voinut toimia enää samalla tavalla salassa ja poliisi keskitti resurssejaan siihen.

Uutisointeja vuosilta 1995-2002. Myös em. kotkalaismies esiintyy niissä.

HS 29.11.1995
Huumekuriireille 11 vuotta vankeutta Osmo Ahlqvistin salakuljetusliigan jäseniä tuomittiin isoihin korvauksiin

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi eilen pitkiin ehdottomiin vankeusrangaistuksiin viisi Osmo "Lusu" Ahlqvistin huumeita salakuljettaneen liigan jäsentä. Liigan viisi keskeistä miestä saivat 5-11 vuoden vankeustuomiot ja heidät tuomittiin satojen tuhansien markkojen korvauksiin.

Huhtikuussa murhatun Lusu Ahlqvistin liiga toi maahan vuosina 1992-1995 noin 300 kiloa hasista ja pienempiä määriä amfetamiinia, heroiinia ja kokaiinia. Liigan toiminta oli suunnitelmallista, ammattimaista ja Suomessa rahallisesti harvinaisen kannattavaa. Liiga myi huumetta suurissa erissä tukkukauppiaille.

Ankarimman rangaistuksen sai vehkalahtelainen verhoilija Teijo Tapio Ylätalo, joka tuomittiin törkeistä huumausainerikoksista 11 vuoden ja 6 kuukauden pituiseen vankeusrangaistukseen.
Ylätalo oli mukana huumesalakuljetuksessa Hollannista Tanskan kautta Suomeen vuosina 1993-1995. Ylätalo määrättiin maksamaan valtiolle huumekaupoilla ansaitsemansa 600000 markkaa, sekä kahden henkilöauton arvon eli 145000 markkaa.

Hasiksen lisäksi Thaimaasta heroiinia

Ylätalon ohella toinen päätekijä on lahtelainen yksityisyrittäjä Pasi Tapani Vanhanen, joka tuomittiin myös törkeistä huumausainerikoksista yhteensä 11 vuodeksi vankeuteen.
Hollannin huumereitin lisäksi Vanhanen toi 1993 Thaimaasta Suomeen lähes 400 grammaa heroiinia ulkomaalaisen kuriirin välityksellä.

Vanhanen joutuu maksamaan valtiolle huumerikoksilla ansaitsemansa lähes 1,3 miljoonaa markkaa. Käräjäoikeus määräsi puolestaan valtion luovuttamaan Vanhaselle yhden gsm-puhelimen, joka takavarikoitiin tutkinnan yhteydessä.

Esa Pekka Toikka syyllistyi kolmeen törkeään huumausainerikokseen ja hänet tuomittiin vankeuteen 6 vuodeksi ja 6 kuukaudeksi. Lisäksi Toikka määrättiin maksamaan valtiolle 30000 markkaa huumekaupoilla ansaitsemaansa rahaa.

Toikka tuli mukaan huumekauppaan vasta tänä vuonna. Hän toi yhdessä Vanhasen ja Ylätalon kanssa toukokuussa 1995 Hollannista Suomeen 60 kiloa hasista.

Hasis kätketty aluksen mastoon

Porvoolainen kalastaja Heikki Olavi Niemi tuomittiin törkeistä huumausainerikoksesta 5 vuodeksi ja 9 kuukaudeksi vankeuteen.
Jo 1992 Niemi toi Suomeen 10 kiloa hasista, jonka hän kätki kalastusaluksensa mastoon. Niemi osallistui huumeiden salakuljetukseen aina vuoteen 1994 saakka.
Liigan jäsen Aarno Sauli Niemi tuomittiin huumeiden salakuljetuksesta 6 vuodeksi ja 3 kuukaudeksi vankilaan. Hän ansaitsi huumeilla 196000 markkaa, joka määrättiin menetettäväksi valtiolle.

Kaikkiaan 14 syytettyä

Pienimmän tuomion sai tiistaina Tero Kauko Ketola, joka sai 4 vuotta 6 kuukautta huumeiden salakuljetuksesta. Rangaistukseen oli yhdistetty ennemmin Lahden raastuvanoikeudesta saatu yli 3 vuoden tuomio.
Ketolan avustaja, varatuomari Vesa Laukkanen, toi oikeuteen kuultavaksi vankilapastori Markku Yli-Mäyryn, joka kertoi Ketolan tulleen uskoon. "Tutustuin Ketolaan Hämeenlinnan lääninvankilassa. Ketola on tehnyt elämässään selkeän suunnan muutoksen, hänellä ei ollut muuta mahdollisuutta", Yli-Mäyry sanoi.

Ketolan uskoon tulo ei vaikuttanut tuomion pituuteen.

Helsingin käräjäoikeus jatkaa Ahlqvistin liigan tekemisten käsittelyä kahden viikon kuluttua. Silloin on vuorossa huumerahojen pesuun osallistuneiden ja pienempien huumekauppiaiden syytteiden käsittely. Kaikkiaan jutussa on 14 syytettyä.

Helsingin käräjäoikeuden eilen lukemat tuomiota eivät pituuksista huolimatta olleet ankarimmat Suomessa luetut huumetuomiot. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kesäkuussa kiduttaja-Pullisena tunnetun Jari Erik Fleischerin ja hänen kollegansa Jan Anton Raittilan 12 vuoden vankeusrangaistuksiin huumeiden salakuljetuksesta.

------------------------------------

HS 15.12.1995
Kolivaaralle vankeutta tapon yrityksestä ja pahoinpitelyistä Tuomio ei pidennä elinkautisrangaistusta

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Jari Kolivaaran, 31, vajaaksi viideksi vuodeksi vankeuteen torstaina paristakymmenestä eri rikoksesta, esimerkiksi tapon yrityksestä, törkeistä pahoinpitelyistä ja törkeästä huumerikoksesta.
Uusi tuomio ei pidennä Kolivaaran tuomiota, koska runsas kaksi viikkoa sitten Kotkan käräjäoikeus langetti Kolivaaralle elinkautisen tuomion huhtikuisesta huumepomo Osmo "Lusu" Ahlqvistin murhasta. Elinkautisesta voi vapautua vain presidentin armahduksella.
"Paljos meinaat antaa elinkautiseen lisää? Hä-hä-hää", Kolivaara lausahtikin tuomarille kesken tuomion lukemisen.
Neljän vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeustuomio nivoutui osittain myös Kotkan tapahtumiin. Kolivaara tuomittiin mm. kahdesta törkeästä pahoinpitelystä, koska hän törmäsi murhamatkalta palatessaan tahallaan poliisiautoon Helsingissä. Takaa-ajajien auto iskeytyi pylvääseen ja kaksi poliisia loukkaantui.
Porvoon moottoritiellä Sipoossa alkaneessa takaa-ajossa vaurioitui viisi poliisiautoa.

Ampui marokkolaista Bulevardilla

Tammikuussa suojatiellä katua ylittämässä olleelle Kolivaaralle syntyi kiistaa kahden autossa olleen marokkolaisen kanssa. Bulevardilla oli ensin käytetty kansainvälisiä sormimerkkejä, mutta toisen marokkolaisveljeksen noustua autosta Kolivaara veti kainalokotelosta pistoolin.
Kolivaara lähti paikalta, mutta marokkolaisen seurattua hän ampui. Toisen onnistui väistää, mutta luoti halkaisi toisen ulkomaalaisen kiveksen. Kolivaara tuomittiin tapon yrityksestä.
Törkeästä huumerikoksesta Kolivaara sai tuomion, koska hän piikitti amfetamiinia 12-vuotiaan pojan käsivarteen kahdesti. Muissa jutuissa oli kyse lähinnä huume- ja ampuma-aserikoksista sekä autojen luvattomista käytöistä.
Erilaisia korvauksia Kolivaara määrättiin maksamaan yli 150000 markkaa.

-----------------------------

HS 24.12.1999

Kotkalainen liiga toi ainakin kolme tonnia huumeita

Jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Thomas Elfgren keskusrikospoliisista pitää selvänä, että huumepomo jää kiinni ennemmin tai myöhemmin.
Toisaalta kiinniottoa vaikeuttaa, ettei EU-maiden välillä ole käytännössä rajakontrollia. Miehen tuntomerkit on kuitenkin toimitettu useiden maiden viranomaisille.
Kotkalaismies toimi 1995 murhatun, tunnetun huumerikollisen Osmo "Lusu" Ahlqvistin henkivartijana. Ahlqvistin kuolemasta huolimatta huumetuonti jatkui ja entisestään vain kasvoi. Elfgrenin mukaan poliisilla on "satakymmenprosenttista tietoa", että liiga on tuonut joka vuosi useita äskettäin takavarikoidun suuruisia tai jopa suurempia huume-eriä.
Elfgrenin mukaan tämän perusteella voi laskea, että pelkästään hasista on tuotu yli 500 kiloa vuodessa. "Puhumattakaan siitä, että on tuotu, ei pelkästään pilveä, vaan amfetamiinia, heroiinia ja kokaiinia."
"Kysymys on siitä, että esitutkinnassa löytyy sellainen näyttö, jolla tekijät saavat koko tuonnista tuomion."
Kotkalaismies tuomittiin pari vuotta sitten osallisuudesta tähänastisista suurimpaan, yli 300 kilon huume-erän salakuljetukseen. Jutun päätekijät saivat siitä yhdentoista sekä yhdentoista ja puolen vuoden vankeustuomiot.
Kotkalaismiehen todettiin silloin osallistuneen 60 hasiskilon sekä marihuanasta ja hasiksesta koostuneen 18 kilon erän salakuljettamiseen. Mies tuomittiin 6 vuodeksi ja 6 kuukaudeksi vankeuteen, josta hän vapautui noin vuosi sitten.
Vuonna 1995 salakuljetusrikoksesta puhuttiin vielä Lusu Ahlqvistin liigan juttuna, sillä mittava huumetuonti oli alkanut jo Ahlqvistin aikana. Tuontia jatkettiin sellaista tahtia, että huumemarkkinat alkoivat tukkeutua.
Elfgrenin mukaan mies pyöritti huumekauppaa istuessaan vankilassa tuomiotaan kärsimässä.

Henkivartija ja oppipoika

Nyrkkeilyä SM-tasolla harrastanutta kotkalaismiestä pidetään myös Ahlqvistin oppipoikana ja toiminnan jatkajana.
Ahlqvist surmattiin mafiatyyliin ampumalla muutama vuosi sitten kotiovellaan Kotkassa. Ampujalla oli äänenvaimentimella varustettu pistooli ja ammuskelussa haavoittui myös Ahlqvistin 3-vuotias poika.
Tilaustyöksi arvioidusta surmasta jäi pian kiinni tunnettu helsinkiläisrikollinen Jari Kolivaara, joka tuomittiin murhasta elinkautiseen. Murhan uskotaan liittyvät huumeliigojen välisiin erimielisyyksiin.
Ahlqvistin murhan motiiveista liikkuu kaksi teoriaa. Toisen mukaan nyt etsitty kotkalaismies olisi sotkeutunut siihen, sillä hän peri Ahlqvistin huumebisnekset. Toisaalta Ahlqvistilla oli hankauksia myös helsinkiläisen huumeliigan kanssa, ja murha saattaa liittyä myös siihen.
Kotkan satama-altaasta kesällä 1992 löytyneen helsinkiläisen Pauli Saastamoisen tapauksen uskotaan myös liittyvän huumesotaan, jossa Ahlqvist oli toisena osapuolena. Saastamoinen oli surmattu ampumalla, ja myös Ahlqvist oli jutun tutkinnan yhteydessä vangittuna.
Huumetakavarikko 12. ja 13. joulukuuta on kaikkien aikojen suurin Suomessa. Pääosa huumeesta, runsaat 160 kiloa, löytyi Vantaalta rekasta, joka oli tullut Ruotsista Naantalin kautta.
Samalla takavarikoitiin aseita ja satoja tuhansia markkoja rahaa.

-------------------------
 
HS 1.2.2000
Ison huumejutun päätekijä kiinni Hollannissa

Joulukuussa paljastuneen ennätyssuuren huumejutun päätekijänä etsintäkuulutettu Esa-Pekka Toikka, 27, on saatu kiinni Hollannissa. Saman tien jäi kiinni samasta rikoksesta etsintäkuulutettu Toikan kaveri, Toni Hoikka, 30.
Toikka kumppaneineen jäi kiinni Reuver-nimisellä paikkakunnalla Limburgin maakunnassa itäisessä Hollannissa viime viikonvaihteessa.
Kiinni otettaessa Toikan hallusta löytyi 200000 Hollannin guldenia rahaa. Summa vastaa noin 540000:tä Suomen markkaa. Tiettävästi kaksikolta ei pidätettäessä löytynyt rahan lisäksi sen enempää huumeita kuin muutakaan poliisia kiinnostavaa.
Toikan liigan jäljiltä tehtiin Suomen kaikkien aikojen suurin huumetakavarikko, yhteensä noin 200 kiloa hasista ja amfetamiinia. Liigan epäillään tuoneen maahan jopa useita tuhansia kiloja hasista.
Huumetakavarikon yhteydessä löytyi myös runsaasti aseita ja satoja tuhansia markkoja rahaa.
Huume tuli Suomeen rekka-autolla Keski-Euroopasta. Takavarikko tehtiin Vantaalla.
Toikan liigan ennätystakavarikot tehtiin joulukuun puolivälissä. Toistakymmentä henkilöä vangittiin, mutta Toikka ja Hoikka ehtivät karata Saksaan. Etsintäkuulutetut miehet ehtivät pakoilla useita viikkoja.
Poliisi epäilee Kotkan seudulta johdetun liigan toimineen aktiivisesti vuosia. Sen toiminta ja yhteydet ulottuivat moneen maahan. Siksi tutkintakin oli poikkeuksellisen kansainvälistä ja perustui merkittäviltä osin eri maiden viranomaisten yhteistyöhön. Työtä koordinoi Haagissa toimiva Europol.
Huumeiden salakuljetuksen lisäksi liigaa epäillään rahanpesusta. Asiaa tutkii keskusrikospoliisin rahanpesuyksikkö, joka pyrkii selvittämään, onko huumekaupasta saatuja kymmeniä miljoonia markkoja kierrätetty laittomasti yritystoiminnan kautta. Tiettävästi ainakin useita miljoonia markkoja on pesty yritystoiminnan avulla.
Toikka tuomittiin 1995 yli kuudeksi vuodeksi vankeuteen kotkalaisen huumerikollisen "Lusu" Ahlqvistin käynnistämässä suuressa huumejutussa.
Nyrkkeilyä SM-tasolla harrastanut Toikka toimi myös Ahlqvistin henkivartijana. Ahlqvist murhattiin 1994, ilmeisesti huumeliigojen erimielisyyksien takia. Toikan seurasta Hollannissa pidätetty Toni Hoikka on myös jäänyt aiemminkin kiinni huumerikoksista.
Hoikka tuomittiin 1994 peräti 11 vuodeksi vankeuteen. Tuomio tuli yhdestä kaikkien aikojen suurimmista huumejutuista. Hoikka osallistui itse suurien huume-erien salakuljetukseen. Pääkaupunkiseudulla toimineen liigan katsottiin tuoneen maahan ainakin 360 kiloa hasista. Kaksi päätekijää saivat molemmat 12 vuoden vankeustuomiot.

------------------------ 

HS 28.6.2001
Hasis- ja rahanpesujengin päätekijä sai vankeutta kymmenen vuotta

Ennätykselliset 47 päivää kestänyt huume- ja rahanpesuoikeudenkäynti päättyi keskiviikkona, kun Vantaan käräjäoikeus tuomitsi huumeliigan pitkiin vankeusrangaistuksiin.
Kotkalaisliiga toi vuonna 1999 Hollannista Suomeen noin 475 kiloa hasista ja marihuanaa sekä pienen määrän amfetamiinia. Liigan päätekijä, kotkalainen teollisuussähköasentaja ja kauppatieteen ylioppilas Esa Pekka Olavi Toikka, 29, sai kymmenen vuotta vankeutta törkeistä huumausainerikoksista ja menetti ehdonalaisen vapautensa.
Liigan kuriiri, hollantilainen rekkakuski Jeffery Kemper, 43, sai seitsemän vuotta vankeutta. Suomessa varastointia ja viestien välitystä hoidellut kotkalainen Petri Olavi Lahti, 35, sai kuusi ja puoli vuotta vankeutta. Lisäksi tuomittiin yhdeksän henkilöä huumerikoksista ja rahanpesusta.
Jutun neljä syyttäjää olivat vaatineet Pekka Toikalle 13 vuoden enimmäisrangaistusta. Oikeus otti rangaistusta mitatessaan kuitenkin huomioon, että kannabis on mietoa huumetta.
Liigan voitot olivat huomattavan suuria.
Päätekijä Toikka määrättiin menettämään valtiolle lähes 3,7 miljoonaa markkaa. Myös jutussa takavarikoidut 1,4 miljoonaa markkaa käteistä määrättiin valtiolle. Viestimies Lahden on puolestaan korvattava 186500 markkaa ja kuriiri Kemperin 160000 markkaa.
Rahanpesun liiga hoiti niin, että huumevoitoilla ostettiin kiinteistöjä, jotka vuokrattiin edelleen kuriirien kuljettaessa käteistä ulkomaille. Kuusi apuria tuomittiin törkeistä kätkemisrikoksista, kolmen syytteet hylättiin. Yksi kiinteistö ja osa kahden muun kiinteistön arvosta määrättiin valtiolle.
Tienaamaan valtio ei korvauksilla kuitenkaan päässyt. Sen varoista maksettiin syytettyjen avustajille palkkioita yhteensä 1,8 miljoonaa markkaa.
Operaatio Bravo -nimellä kulkenut esitutkinta sai vauhtia joulukuussa 1999, kun poliisi ja tulli löysivät Kemperin rekasta parisataa kiloa huumeita.
Myöhemmin Toikan apureiden kätköistä löytyi aseita ja rahaa. Poikkeuksellinen kahdeksan maan viranomaisyhteistyö tuotti viimein tulosta, kun Hollannin poliisi iski tammikuussa 2000 Toikan piilopaikkaan maaseudulla.
Pekka Toikka oli ehdonalaisessa vapaudessa aiemmasta huumerikostuomiostaan. SM-tason nyrkkeilijä toimi 1990-luvun alussa sittemmin murhatun kotkalaisen huumerikollisen "Lusu" Ahlqvistin henkivartijana ja osallistui Ahlqvistin liigan huumetuontiin.
Poliisi on epäillyt Toikan liigan ehtineen toimia pitkään ja tuoneen Suomeen jopa useita tonneja huumeita. Toikka kiisti koko ajan kaikki syytteet ja väitti käyneensä vain puukauppaa Euroopassa.

-------------------------------------
 
HS 12.7.2002
Suomen suurimman hasisjutun päätekijän tuomio nousi HO:ssa

Helsingin hovioikeus on korottanut Suomen suurimman hasisjutun päätekijän rangaistusta. Kotkalaista liigaa johtanut Esa Pekka Olavi Toikka, 30, sai viime kesänä Vantaan käräjäoikeudessa kymmenen vuotta vankeutta, mutta hovioikeus korotti tuomiota vuodella.
Suomeen tuotiin Toikan johdolla vuonna 1999 yhteensä 475 kiloa kannabista - hasista ja marihuanaa - sekä 20 kiloa amfetamiinia.

Liigan kuriiri, Helsingissä asuva hollantilainen Jeffery Raymond Kemper, 44, tuomittiin seitsemäksi vuodeksi vankeuteen. Hänen tuomiostaan ei valitettu hovioikeuteen. Kemper toi huumeet Hollannista Suomeen rekka-autolla viidessä eri erässä.
Suomessa varastointia sekä Toikan ja Kemperin välisiä viestiyhteyksiä hoitanut Petri Olavi Lahti, 36, sai kuuden ja puolen vankeusrangaistuksen. Hänen rangaistuksensa ei muuttunut hovioikeudessa.
Toikka on koko ajan kiistänyt olleensa missään tekemisissä salakuljetuksen kanssa.
Esitutkinnassa ja käräjäoikeudessa Kemper ja Lahti kertoivat Toikan osuudesta, mutta hovioikeuden suullisessa käsittelyssä molemmat pyörsivät kertomuksensa ja väittivät, ettei Toikka osallistunut rikosten tekemiseen. Hovioikeudessa miehet kertoivat, että huumeiden tuonnista ja rahoituksesta vastasi Lahti, ei Toikka.

Hovioikeus ei uskonut muutettuihin kertomuksiin muun muassa sen takia, että sekä Lahtea että Kemperiä uhkailtiin käräjäoikeuden tuomion jälkeen.

Lahti joutui esimerkiksi pahoinpidellyksi Riihimäen vankilan vessassa. Hän sai päähänsä useita ruhjeita.

Lahti kertoi ensin kaatuneensa vessassa, mutta hovioikeudessa hän myönsi, että hän saattoi joutua pahoinpitelyn kohteeksi.

Hän kuitenkin painotti, että väkivalta liittyi vankilaan sisäiseen hierarkiaan eikä tähän juttuun.
Kemperin vaimoa pyydettiin useita kertoja välittämään miehelleen viesti, että tämän täytyy kertoa hovioikeudessa samalla tavalla kuin Lahti, muuten mies ammutaan.
Eräässä puhelinkeskustelussa vaimolle kerrottiin, että Lahti aikoo ottaa syyt niskoilleen. Keskustelu nauhoitettiin, sillä puhelin oli poliisin kuuntelussa.
Lahti ottikin hovioikeudessa kontolleen myös sellaisia rikoksia, joissa hän ei hovioikeuden mielestä ollut mukana. Kaikkiaan hovioikeus katsoi Lahden olleen osallisena noin 250 kannabiskilon tuonnissa.

Hovioikeus toteaa päätöksessään, että Lahden ja Kemperin kertomukset ovat keskenään ristiriitaisia.

Ainoa uusi, yhdistävä tekijä niiden välillä on väite, ettei Pekka Toikka liity salakuljetuksiin millään tavalla. Hovioikeus ei pitänyt uusia kertomuksia uskottavina.

Toikan tuomio ei perustunut pelkästään Lahden ja Kemperin aiempiin kertomuksiin, vaan näyttöä oli hankittu muun muassa puhelinkuuntelun avulla. Hovioikeuden pääkäsittelyssä kuunneltiin yli sadan puhelun nauhoitukset.
Toikka oli aloittanut huumeiden salakuljetuksen heti vankilasta vapauduttuaan. Hän oli vankilassa 1995-1998 suorittamassa tuomiotaan aiemmista törkeistä huumerikoksista.
Jutussa tuomittiin lisäksi kaikkiaan kahdeksan henkeä rahanpesusta, sillä he olivat yrittäneet sijoittaa Toikan huumerahoja laillisiin kohteisiin tai viedä niitä maasta.
Pekka Toikan isä Tuomo Toikka sai rahanpesusta kahden vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen. Käräjäoikeudessa hänen rangaistuksensa oli ehdollinen. Muiden kätkijöiden rangaistukset pysyivät ehdollisina.

Hovioikeuden mukaan huumekeikat tuottivat Pekka Toikalle voittoa yhteensä noin 923000 euroa.
Osa rahoista on saatu takavarikoitua, joten hovioikeus määräsi Toikan korvaamaan valtiolle rikoksella saatua hyötyä 564000 euroa.


Lähde: HS arkisto

--------------------------------

Oliko Alibissa juttua tosta Toikan huumeliigasta? Jos oli, joku vois laittaa sen kuvineen tänne.
Viimeksi muokannut Siru83, To Elo 25, 2011 1:37 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Siru83
Adrian Monk
Viestit: 2736
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: "Osmo "Lusu" Ahlqvistin murha Kotkassa 1995

Viesti Kirjoittaja Siru83 »

Rappa kirjoitti:Luulen et poliisit kyllä tietää kuka Ahlqvistin murhan takana on ollut, mut itse en uskalla arvailla, koska ei ole mitään perusteita siihen.
Esa Pekka Toikkaa näyttää ympäröivän jonkinlainen vaikenemisen muuri. Menee mielestäni vähän liiallisuuksiin, ettei hänestä uskalleta edes netissä puhua teon mahdollisena tilaajana. Epäilty hän kuitenkin on ja myös se, joka Ahlqvistin kuolemasta eniten hyötyi. Täytyy olla todella kylmäverinen tyyppi, jos pystyy surmaamaan oman pomonsa ja "mentorinsa" taloudellisen edun vuoksi. Toikka opiskeli kauppakorkeakoulussa noihin aikoihin, joten oli riittävän älykäs selviämään teosta jäämättä kiinni.

Toikka nousi surman jälkeen henkivartijasta suureksi huumepomoksi perittyään Lusun bisnekset. Siinä on riittävästi motiivia murhaan.

Doctor Lecter
James Bond (Timothy Dalton)
Viestit: 13495
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: "Osmo "Lusu" Ahlqvistin murha Kotkassa 1995

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

E-PT:n kuva oli Vantaan suuren hasisoikeudenkäynnin aikoihin joko HS:n tai kotkalaisen sanomalehden Kymen Sanomain sivuilla.

Siru83:n asentamissa HS:n uutisissa ei ollut päivämääriä, mutta ne lienevät olleet ajalta heti Osmo Ahlqvistin äkillisen poismenon jälkeen. Hyvin Toikka bisnestä pyöritti... Ei tarvihe Osmo Olavin haudassaan kääntyillä.

Suuren huumejutun rahoja jäljitetty miljoonia

Suomen suurimman huumejutun rahaliikennettä tutkinut keskusrikospoliisin rahanpesun selvittelykeskus on löytänyt jutun päätekijänä pidetyn Esa-Pekka Toikan liigan jäljiltä miljoonia markkoja Suomesta ja ulkomailta. Huumevoittojen pesuun ja kätkemiseen on käytetty useita yrityksiä ja kansainvälisiä yhteyksiä.

Viime joulukuussa paljastuneen liigan arvioidaan tuomeen maahan satoja, jopa tuhansia kiloja huumeita, pääasiassa hasista. Amfetamiiniakin on tuotu ilmeisesti kymmeniä kiloja. Takavarikkoon saatiin yli kaksisataa kiloa hasista ja amfetamiinia.

Rahanpesun selvittelykeskusta johtavan rikosylitarkastajan Jari Liukun mukaan jutun tutkinta ehti onneksi alkaa, ennen kuin liiga ehti rakentaa rahanpesuorganisaationsa valmiiksi.

Huumevoitot siirrettiin ulkomaille lähinnä käteisenä. Krp on tutkinut juttua jo puoli vuotta. Liukku uskoo, että tutkinta saadaan valmiiksi kesän aikana. Krp:n rahanpesukeskus on perannut auki useita yrityksiä. Törkeästä kätkemisrikoksesta epäiltynä on kuultu tai ollut pidätettynä tai vangittuna parikymmentä henkilöä.

Liigan yhtenä rahakuriirina pidetty Toni Hoikka on ollut helmikuusta lähtien vangittuna Hollannissa. Häntä epäillään törkeästä kätkemisrikoksesta. Hoikka on vastustanut luovutusta, joten siirto Suomeen on viivästynyt. Samassa yhteydessä pidätetty Toikka sen sijaan on jo Suomessa.

Liigan epäillään siirtäneen ulkomaille miljoonia markkoja. Osa rahoista on saatu palautettua Suomeen, osassa tapauksista palautus on työn alla. Esimerkiksi Hollannista Hoikan pidätyksen yhteydessä löydetyt puoli miljoonaa markkaa saatiin äskettäin Suomeen.

Suomessa rahaa on sijoitettu pimeästi useisiin yrityksiin muun muassa laatimalla salaisia osakassopimuksia. Lisäksi rahaa on lainattu huomattavia määriä yrityksille. Rahaa on löydetty myös päätekijöiden tuttavapiirien kätköistä.

Liukun mukaan huumerikoksiin liittyvän rahanpesun tutkintaa vaikeuttaa se, että raha liikkuu käytännössä koko ajan käteisenä. "Rahasta ei jää paperivanaa."

Hän ennakoi, että tulevaisuudessa tutkintaa vaikeuttaa myös se, että rahanpesuorganisaatio luodaan valmiiksi jo ennen varsinaisen huumebisneksen aloittamista.

Rahanpesusta tehtiin viime vuonna 350 ilmoitusta rahanpesun selvittelykeskukseen. Rikosylitarkastaja Liukku arvioi, että määrä nousee tänä vuonna yli neljänsadan. Kasvu on raju, sillä ilmoitusmäärä pysyi monta vuotta parissasadassa. Liukku pitää selvänä, että ilmoitusmäärät vain kasvavat. "EU suunnittelee ilmoitusvelvollisuutta myös kirjanpitäjille, tilintarkastajille ja lakimiehille." Liukun mukaan kasvavasta työmäärästä selviäminen edellyttäisi lisää henkilökuntaa. Vuonna 1998 perustetussa rahanpesun selvittelykeskuksessa työskentelee toimistoväkineen yhteensä parikymmentä henkilöä.

Nykyisellään ilmoituksia tulee eniten pankeista, vakuutusyhtiöistä ja rahanvaihtopisteistä.

Viime vuoden 350 ilmoituksesta esitutkintaan johti 44 tapausta. Rikoshyötyä saatiin takaisin 10 miljoonaa markkaa.

Tyypillisesti pestävä raha on kotoisin talousrikoksesta, josta saatua hyötyä yritetään kierrättämällä saada näyttämään lailliselta.

Jutun tutkinta on jakautunut sekä huume- että rahanpesuhaaraan. Huumehaaran tutkintaa johtaa rikoskomisario Jouko Tainio krp:n Tampereen yksiköstä. Poliisitutkimusten on oltava valmiit kesäkuun puoliväliin mennessä. Tämän jälkeen juttu menee syyteharkintaan.

Juttu käsitellään aikanaan Vantaan käräjäoikeudessa. Syyttäjäksi on määrätty valtionsyyttäjä. Alkurikoksen eli pelkän huumejutun tutkinnan yhteydessä on ollut vangittuna toistakymmentä henkilöä. Viisi on yhä vangittuna.

Kotkan seudulta johdettu liiga ehti toimia vuosia, mutta tutkinta keskittyy viimeiseen toimintavuoteen. Liigan toiminta ja yhteydet ulottuivat moneen maahan. Siksi tutkintakin oli poikkeuksellisen kansainvälistä ja perustui merkittäviltä osin eri maiden viranomaisten yhteistyöhön. Tutkinnassa avusti muun muassa Haagissa toimiva Europol.
HS 29.4.2000Hasiksen kuljetuksesta syytetty vaitonainen

Vantaan käräjäoikeudessa oli tiistaina yhden pääsyytetyn vuoro kertoa vuoden 1999 tapahtumista, joiden aikana Suomeen tuotiin noin viisisataa kiloa hasista. Tiistai oli kolmas päivä Suomen suurimman huumejutun käsittelyssä.

Hollantilainen Jeffery Kemper myönsi tuoneensa maahan viisi kertaa hasista kuljetusyhtiönsä rekassa muun muassa vihanneslastien seassa. Hän kertoi toimineensa pakotettuna eikä voinut vastata valtionsyyttäjä Päivi Hirvelän kysymyksiin siitä, kuka rahtia organisoi. Kemper puhui vain herra X:stä.

Kemper ei halunnut kertoa sitäkään, onko herra X mahdollisesti jutussa kovimmat syytteet saanut kansantaloustieteen ylioppilas Esa-Pekka Toikka . "Se on oikeuteni", Kemper sanoi tulkkinsa välityksellä.

Puhumattomuutensa perusteluksi hän mainitsi erityisesti sen, että hollantilainen mafiamies oli pakottanut hänet pistooli ohimolla aloittamaan hasiksen tuonnin Skandinaviaan, hänen kotiinsa oli murtauduttu ja rekka varastettu.

Kemper tosin kertoi, ettei usko Toikan liittyneen uhkailijaan. Syytteiden mukaan Kemperin rahavarat kasvoivat aina, kun hän oli tavannut Toikan.

Itse hän ei kertomansa mukaan "edes käytä sitä roskaa". Hän kertoi myös haluavansa nyt vain suorittaa rangaistuksensa ja kerätä vankilassa työskentelyllään hieman rahaa.

Tiistaina oli myös syyttäjänelikon vuoro esitellä todistusaineisto, jolla he aikovat näyttää toteen ensimmäisen viidestä törkeästä huumausainerikossyytteestä.

Merkittävän osan todisteista muodostavat televalvontatiedot, joita jokaisesta kännykän käyttäjästä jää, kun he liikkuvat eri tukiasemien alueella. Näiden tietojen avulla syyttäjät näyttivät, missä ja milloin miehet kohtasivat alkuvuonna 1999 Etelä-Suomen alueella.

Todisteena on myös poliisille joutunut kirje. Sen on allekirjoittanut "Jack", jota Toikka käytti syytteiden mukaan kansainvälisissä yhteyksissään.

Kirjeessä kerrotaan kukkakaupoista ja epäselvistä raha-asioista. Toikka kirjoitti kirjeen vankilomallaan kärsiessään huumetuomiotaan ja tarkoitti sen Hollantiin henkilölle, joka on jäänyt tuntemattomaksi.

Syyttäjät esittelivät myös valokuvia Toikan asunnon keittiökaapin sokkelosta löytyneistä paksuista setelinipuista, joissa oli yli 230000 markkaa.

Jutun käsittely jatkuu vielä viikkoja.
HS 7.2.2001


Vantaan hasiskäräjät lähenee loppuaan

Suomen ilmeisesti suurinta huumeoikeudenkäyntiä istuttiin maanantaina jo 47:ttä kertaa Vantaan käräjäoikeudessa.

Helmikuun alussa alkaneen huumejutun käsittelyn piti alun perin päättyä jo toukokuun puolivälissä, mutta jutun laajuuden vuoksi aikataulut ovat menneet uusiksi muutamaan otteeseen.

Neljän syyttäjän voimin etenevä juttu hakee ainakin laajuutensa perusteella vertaistaan. Nyt toivotaan, että jutun käsittely saataisiin päätökseen noin viikon kuluessa. Oikeuden on määrä antaa ratkaisunsa juhannuksen jälkeisellä viikolla.

Syyttäjät ovat vaatineet päätekijälle, kansantaloustieteen ylioppilas Esa-Pekka Toikalle kolmeatoista vuotta vankeutta, joka on maksimituomio huumerikoksista.

Jutussa on kyse useista sadoista kannabiskiloista, joita Toikan johtama kotkalaisliiga toi Hollannista Suomeen vuonna 1999.

Kevään mittaan syytettyjen kertomukset ovat muuttuneet siitä, mitä he ovat esitutkinnassa kertoneet. Se on yleistä varsinkin suuremmissa huumejutuissa.

Maanantaina kuultiin toisen syytetyn, liigan viestimiehenä pidetyn Petri Lahden puolustuksen loppulausunto. Hänen avustajansa vähätteli Lahden osuutta salakuljetuksessa.

Myöhemmin tällä viikolla on tarkoitus kuulla vielä kolmannen pääsyytetyn, hollantilaisen kuljetusyrittäjä Jeffery Kemperin sekä Toikan loppulausunnot.

Viiden huumekeikan rahallinen arvo oli noin yhdeksän miljoonaa markkaa ja Toikalta on takavarikoitu 1,4 miljoonaa markkaa. Hän on itse kertonut tehneensä puukauppaa.

Toikan avustaja halusi maanantaina tuoda oikeuden eteen vielä yhden lisätodistajan, jonka on tarkoitus kertoa Toikan puukaupoista.

Tällä tavoin puolustus pyrkii osoittamaan, että ainakin osa varoista voi olla peräisin puukaupasta. Jutussa on luettu myös laajat rahanpesusyytteet
HS 5.6.2001
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Siru83
Adrian Monk
Viestit: 2736
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: "Osmo "Lusu" Ahlqvistin murha Kotkassa 1995

Viesti Kirjoittaja Siru83 »

Doctor Lecter kirjoitti:E-PT:n kuva oli Vantaan suuren hasisoikeudenkäynnin aikoihin joko HS:n tai kotkalaisen sanomalehden Kymen Sanomain sivuilla.

Siru83:n asentamissa HS:n uutisissa ei ollut päivämääriä, mutta ne lienevät olleet ajalta heti Osmo Ahlqvistin äkillisen poismenon jälkeen.
Kyseessä oli kaksi eri uutista, ja ne löytyvät kokonaisuudessaan edelliseltä sivulta.

HS - Kotimaa - 29.11.1995

Huumekuriireille 11 vuotta vankeutta Osmo Ahlqvistin salakuljetusliigan jäseniä tuomittiin isoihin korvauksiin

HS - Kotimaa - 24.12.1999

Kotkalainen liiga toi ainakin kolme tonnia huumeita

Muita Toikkaa koskevia uutisia:

HS - Kotimaa - 1.2.2000
Ison huumejutun päätekijä kiinni Hollannissa

HS - Kotimaa - 28.6.2001
Hasis- ja rahanpesujengin päätekijä sai vankeutta kymmenen vuotta

Olisi kyllä mielenkiintoista nähdä se kuva.

Rappa
Neuvoja-Jack
Viestit: 543
Liittynyt: La Elo 20, 2011 2:48 pm

Re: "Osmo "Lusu" Ahlqvistin murha Kotkassa 1995

Viesti Kirjoittaja Rappa »

Siru83 kirjoitti:
Rappa kirjoitti:Luulen et poliisit kyllä tietää kuka Ahlqvistin murhan takana on ollut, mut itse en uskalla arvailla, koska ei ole mitään perusteita siihen.
Esa Pekka Toikkaa näyttää ympäröivän jonkinlainen vaikenemisen muuri. Menee mielestäni vähän liiallisuuksiin, ettei hänestä uskalleta edes netissä puhua teon mahdollisena tilaajana. Epäilty hän kuitenkin on ja myös se, joka Ahlqvistin kuolemasta eniten hyötyi. Täytyy olla todella kylmäverinen tyyppi, jos pystyy surmaamaan oman pomonsa ja "mentorinsa" taloudellisen edun vuoksi. Toikka opiskeli kauppakorkeakoulussa noihin aikoihin, joten oli riittävän älykäs selviämään teosta jäämättä kiinni.

Toikka nousi surman jälkeen henkivartijasta suureksi huumepomoksi perittyään Lusun bisnekset. Siinä on riittävästi motiivia murhaan.

Ei minun puolelta mikään vaikenemisen muuri vaikuta, en vaan viitsi liikaa spekuloida, kun se on vaan spekulointia. Toikka voi olla tilaaja, mut kun Helsingin huumepoliisi tulee varta vasten varottamaan Ahlqvistia, niin niillä on ollu etukäteen tietoa mikä porukka sen perässä on. Kyllä niitä hyötyjiä oli pääkaupunki seudullakin, eikä tässä välttämättä ollu edes mistään hyötymisestä kyse. Sehän saatto olla kostokin jostain

taneliii
Scooby-Doo
Viestit: 25
Liittynyt: Ti Touko 05, 2009 5:28 pm

Re: "Osmo "Lusu" Ahlqvistin murha Kotkassa 1995

Viesti Kirjoittaja taneliii »

Sinne vaan Jolly Rogersiin linja-autoaseman kupeeseen kyselemään, että olisko se Portsari-Toikka töissä, olis vähän kysyttävää 90-luvun menoista.
"Whenever I’m about to do something, I think, ‘Would an idiot do that?’ And if they would, I do not do that thing."

dekkaridaami
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: La Huhti 18, 2015 8:27 pm

Poliisioperaatio Kotkan Karhulassa 1/2017

Viesti Kirjoittaja dekkaridaami »

http://www.kymensanomat.fi/Online/2017/ ... 21813014/4
Poliisioperaatio jatkuu Karhulassa toista päivää

22.1.2017 16:28 | Päivitetty: 22.1.2017 17:50
Karhulassa on edelleen meneillään lauantain ja sunnuntain välisenä yönä alkanut poliisioperaatio.

Poliisin tilannekeskuksen mukaan Karhulassa on ”tutkintaan liittyvä poliisioperaatio”. Poliisi ei tässä vaiheessa kommentoi tarkemmin tapahtumapaikkaa tai sitä, millaisesta operaatiosta on kyse.

Kymen Sanomiin yhteyttä ottaneiden silminnäkijöiden mukaan Karhulan keskustassa oli liikkeellä paljon poliiseja lauantai-illan ja yön aikana sekä sunnuntaina.

Tilannekeskuksesta rauhoitellaan kaupunkilaisia ja sanotaan, ettei tilanteessa ole mitään "henkeen tai terveyteen liittyvää".

Poliiseja on ollut paikalla vaihtelevin määrin koko Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen alueelta.

Uutista muokattu sunnuntaina klo 17.50: lisätty tieto poliisioperaation jatkumisesta myös sunnuntaina.
Mitähän mahtaa olla menossa....

Avatar
SYLWAR
Axel Foley
Viestit: 2305
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Huvikumpu

Re: Kotka: Poliisioperaatio jatkuu Karhulassa toista päivää

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

On kyllä aika outoa settiä Kotkankin mittapuulla. Ja piirityspaikkakin on sijainniltaa hiukan outo, jossain esmes Karhuvuoressa, Hovarilla tai Ristikalliolla tuo vielä menisi melkein perussettinä.
"Pahempiakin eristyksiä on ollut – nyt on sentään omat avaimet käytössä"
- - Remu Aaltonen - -

Muppe
Rico Tubbs
Viestit: 1241
Liittynyt: Ma Elo 24, 2015 9:35 pm

Re: Kotka: Poliisioperaatio jatkuu Karhulassa toista päivää

Viesti Kirjoittaja Muppe »

Missä luki että piiritystilanne? En tajua miten täällä jotku lukee uutisia niin että ne saa väännettyä sen sitten ihan eriksi yhdellä kirjoituksella heti lukemansa jälkeen?
Kromosomi häiriö ja lukemisen ymmärryksen puute? Ymmärrystä vailla foorumilla?

"Karhulan keskustassa oli liikkeellä paljon poliiseja lauantai-illan ja yön aikana sekä sunnuntaina."
Lopetti tietojen kirjoittelun kokonaan foorumille 13.3.2019.
Jäseninä suuri määrä idiootteja joilla ei ole foorumille mitään järkevää kirjoitettavaa tai tietoa asioista vaan ovat paikalla vain todistamassa ja vannomassa omaa tyhmyyttään.

Avatar
SYLWAR
Axel Foley
Viestit: 2305
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Huvikumpu

Re: Kotka: Poliisioperaatio jatkuu Karhulassa toista päivää

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Iltalehdessä mm. oli mainittu piiritys tai sen suuntainen toiminta. En nyt vaan viitsinyt laittaa melkolailla samaa juttua erikseen ketjuun. Itse muuten en puolestaan tajua mikä mutaatio aiheuttaa sen, ettei uutista voi lukea useista eri läheistä josta selviää jopa tällänen lukihäiriönen AD-HD vanhus :mrgreen:

Poliisit ovat tutkineet kerrostaloa koko yön ajan.

Poliisin mukaan käynnissä oleva operaatio liittyy tutkintaan. Poliisi ei kuitenkaan kommentoi tarkemmin sitä, mistä operaatiossa on kyse.

Piiritykseltä näyttänyt operaatio on käynnissä Sammonaukiolla sijaitsevassa liiketalossa. Liiketalossa on muun muassa R-kioski.

Siviilipukuiset poliisit tarkkailivat rakennusta ainakin kolmesta suunnasta.

Paikalla on kymmenkunta poliisipartiota eri puolilta Kaakkois-Suomea. Paikalla on tunnuksellisten partioiden lisäksi runsaasti siviiliautoja ja teknisen tutkinnan auto.

Poliisi kutsui paikalle myös lukkosepän, joka kantoi runsaasti murtovälineitä sisään taloon.

Kaakkois-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kiistetään, että kyseessä olisi piiritystilanne. Poliisi kuitenkin vahvistaa, että paikalla on oltu lauantaista lähtien.

- Ei ole mikään piiritystilanne. Poliisi tekee tutkintaa rakennuksessa ja sen enempää asiasta ei voi kertoa, tilannekeskuksesta todetaan.

Poliisin mukaan tilanteesta ei ole missään vaiheessa aiheutunut vaaraa sivullisille.

- Ei ole kyseessä henkeen ja terveyteen liittyvä tehtävä, poliisista todetaan.

Poliisi arvioi sunnuntai-iltana saavansa tutkinnan alueella pian valmiiksi.


IL-fi.
"Pahempiakin eristyksiä on ollut – nyt on sentään omat avaimet käytössä"
- - Remu Aaltonen - -

Avatar
SYLWAR
Axel Foley
Viestit: 2305
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Huvikumpu

Re: Kotka: Poliisioperaatio jatkuu Karhulassa toista päivää

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Se että kytät kertoo ettei ole piiritys vaikka siltä uutisessa mainittuna näyttääkin, ei ainakaan minua juurikaan vakuuta.
"Pahempiakin eristyksiä on ollut – nyt on sentään omat avaimet käytössä"
- - Remu Aaltonen - -

Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3619
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Kotka: Poliisioperaatio jatkuu Karhulassa toista päivää

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

SYLWAR kirjoitti:Se että kytät kertoo ettei ole piiritys vaikka siltä uutisessa mainittuna näyttääkin, ei ainakaan minua juurikaan vakuuta.
"Piirittäneet" rakennusta siinä toivossa, että sinne joku tulisi paikalle? Vähän turhan näkyvä postaus tulee mieleen, kun lukee eri lähteistä noita uutisointeja. Etsitty henkilö napattu jostain muualta kiinni ja nyt sitten tehty tutkintaa jossain tiloissa. Eiköhän tuolla ole lukkoseppä käynnyt kassakaappia availemassa...
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

TinTin
Remington Steele
Viestit: 205
Liittynyt: Ma Kesä 23, 2008 2:31 pm

Re: Kotka: Poliisioperaatio jatkuu Karhulassa toista päivää

Viesti Kirjoittaja TinTin »

Itselleni tuli mieleen että voisikohan liittyä huumehisiin? Jos pollarit ovat saaneet vinkin että jossain asunnossa on kätkö/kasvattamo? Kun kerta paikalle on tarvittu lukkoseppääkin.

enovainaa
Susikoski
Viestit: 46
Liittynyt: Su Helmi 14, 2016 2:01 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Kotka: Poliisioperaatio jatkuu Karhulassa toista päivää

Viesti Kirjoittaja enovainaa »

Kasvattamo tai isompi jemma.

Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3619
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Kotka: Poliisioperaatio jatkuu Karhulassa toista päivää

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

TinTin kirjoitti:Itselleni tuli mieleen että voisikohan liittyä huumehisiin? Jos pollarit ovat saaneet vinkin että jossain asunnossa on kätkö/kasvattamo? Kun kerta paikalle on tarvittu lukkoseppääkin.
Paitsi ettei tossa Sammonaukio 2:ssa taida olla asuntoja...
Piiritykseltä näyttänyt operaatio on käynnissä Sammonaukiolla sijaitsevassa liiketalossa. Liiketalossa on muun muassa R-kioski.

Se että lukkoseppä kantaa runsaasti murtovälineitä sisään (no uutisointi nyt tietysti on mitä on...) viittaa kyllä vahvasti kassakaappiin. Normaaliin oveen tai edes turvalukkoon ei ammattitaitoinen lukkoseppä tarvitse kummallisia välineitä, jos ei ole väliä jääkö jälkiä vai ei.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

Vastaa Viestiin