Moottoripyöräjengit

Sana on vapaa, jos uskaltaa...
apollo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1560
Liittynyt: La Heinä 14, 2007 4:09 am

Re: Moottoripyöräjengit

Viesti Kirjoittaja apollo »

Ystäväni ei kerran päässyt huivi päässä erääseen Sedun mestaan. Kaljuuntuvaa kaveriani hieman harmitti portsareiden julmuus :D

Setä
Neuvoja-Jack
Viestit: 539
Liittynyt: To Syys 13, 2007 7:40 pm
Paikkakunta: Itä opettaa

Re: Moottoripyöräjengit

Viesti Kirjoittaja Setä »

Mut on Joensuussa pysäytetty kapakan ovella ja todettu, että liivit pitäs jättää narikkaan. Hetken asiaa kritisoituani sain pitää vaatteet päällä. Ja sitten ihan blancot liivit, ilman kerho tms. Tunnuksia.
What's up, fuckers?

rogues
Alibin satunnaislukija
Viestit: 59
Liittynyt: Pe Marras 21, 2008 4:45 pm

Re: Moottoripyöräjengit

Viesti Kirjoittaja rogues »

No mä en jaksa tapella asiasta kun varsin hyvin tiedän ettei Red & Gold yhteisön väreillä siellä suunnallakaan pääse värit päällä sisään. Mutta on se hyvä että jotkut tietää paremmin kuin sellaiset joilla on omakohtaista kokemusta. Erikseen ovat clubien "omat" baarit joihin pääsee värien kanssa mutta yleisesti ottaen poket haluavat liivit narikkaan :wink:[/quote]
no commets!!

esmes-
Javier Pena
Viestit: 1845
Liittynyt: Ke Tammi 23, 2008 10:28 am

Re: Moottoripyöräjengit

Viesti Kirjoittaja esmes- »

musta ei olis baarin ovelle kyttäämään sisääntulijoita.. en erottais mitään liivejä toisistaan enkä maihinnousukenkien nauhojen värejä.. näistä pitäis tehdä joku julkinen lista et mitä edustaa mitkäkin värit ja kuvat. saatan jopa itsekin tietämättäni edustaa jotain ug-kulttuuria, olis hyvä tietää mitä ei ainakaan kannata päälleen tiettyihin tilaisuuksiin laittaa ettei saa turpaansa :?
"Jos jokaisen päivän kadoksissa olleen teinin perään laitettaisiin etsintäpartio, niin sillä saataisiin kyllä koko Suomi harrastamaan ulkoiluliikuntaa ympäri vuorokautisesti". -Sergei

ns_
Sofia Karppi
Viestit: 418
Liittynyt: Ma Marras 10, 2008 1:27 pm
Paikkakunta: hki

Re: Moottoripyöräjengit

Viesti Kirjoittaja ns_ »

Eipä nuo nauhojen värit oikeasti mitään tarkoita, kuten ei myöskään henkseleiden värit.

white_trash
Lauri Hanhivaara
Viestit: 123
Liittynyt: Ke Huhti 25, 2007 2:20 pm

Re: Moottoripyöräjengit

Viesti Kirjoittaja white_trash »

:D kyllä ainaki allekirjoittanut suosii tilanteessa ku tilanteessa värejään ja tiedän useamman muunkin tekevän niin ja useammastakin eri kerhosta.
"Ei uskoon tulo anna sulle mitään anteeksi, haulikko suuhun, syö pillereitä tarpeeksi"

John Doe
Christopher Lorenzo
Viestit: 1621
Liittynyt: Su Helmi 22, 2009 4:28 pm
Paikkakunta: Desert Island

Re: Moottoripyöräjengit

Viesti Kirjoittaja John Doe »

Sanoisko.....vaiko ei........Ehkä tuo menee tilanteen mukaan,aina EI voi käyttää värejä,edes kantapaikassa ja joskus taas voi,eli tilanteen mukaan.Onko "poke" "oma" vaikuttaa tosi paljon ja moni muukin asia.Eikä tartte selittää niille jotka jotain tietää. :twisted:
Kuka,mikä ja missä olen...tiedätkö sinä?

Kapital
Nikke Knakkertton
Viestit: 194
Liittynyt: To Tammi 08, 2009 4:29 pm
Paikkakunta: Itä

Re: Moottoripyöräjengit

Viesti Kirjoittaja Kapital »

Niin... tähän tunnuksien kantamiseen ja siihen, että miksei niitä baarissa katsota hyvällä on selkeä syy. Jotkut asiakkaista voi kokea sen uhkana ja jotkut haasteena. Ns. liivikiellon tarkoitus on vaan rauhoittaa ympäristöä.

koiranaama
Susikoski
Viestit: 48
Liittynyt: Ti Touko 06, 2008 6:09 pm

Re: Moottoripyöräjengit

Viesti Kirjoittaja koiranaama »

Moottoripyörä jengi on kuitenkin MOOTTORIPYÖRÄJENGI, joten eikö niitä liivejä voisi käyttää silloin kun ajelee pyörällä ja sitten baarissa voisi olla vaikka ihan siivilit päällä tai sitten joku kerhon paita, mutta en ymmärrä miksi noi nahkaliivit päällä pitää roikkua joka paikassa :? . Jotku spedet varmaan nukkuuki ne päällä :D

PitBull
Martin Beck
Viestit: 841
Liittynyt: Ke Marras 28, 2007 2:05 am
Paikkakunta: Uusimaa

Re: Moottoripyöräjengit

Viesti Kirjoittaja PitBull »

Värit päällä EI nukuta!
Kaikki tämän nimimerkin kirjoittamat viestit ovat kyseisen
henkilön omia, yksityishenkilön mielipiteitä, eivätkä
minkään puolueen, yhteisön tai yrityksen mielipiteitä
tai kantoja. Oikeus perustuu PL 12§:ään.

UUSI TUNNUS! REALPITTI

John Doe
Christopher Lorenzo
Viestit: 1621
Liittynyt: Su Helmi 22, 2009 4:28 pm
Paikkakunta: Desert Island

Re: Moottoripyöräjengit

Viesti Kirjoittaja John Doe »

Pistetään tää juttu nyt tähän "osioon",vaik ei olekaan kysymys pelkästään prätkäjengeistä: 8)

7 liigaa pyörittää alamaailmaa
Lauantai 7.11.2009 klo 06.00

Ulkomaalaisten rikollisliigojen on vaikea saada jalansijaa Suomesta.
Kuva
Ruotsalaisten tekemät pankkiautomaattiräjäytykset ja rahankuljetusten ryöstöyritykset ovat poliisin mukaan olleet vierasrikollisten kokeiluja päästä koskemattomiksi oletetuille apajille.

Suomi on jo tiukasti rikollisjärjestöjen hallussa.

Maata "hallitsevista" seitsemästä tunnetuimmasta rikollisjärjestöstä vain Hells Angels MC:tä ja Bandidos MC:tä pidetään osana kansainvälistä rikollisuutta. Muut ovat täysin kotimaista alkuperää.

Yhteiskunnan ulkopuolella

Poliisin mukaan Helvetin enkelit ja Bandidosit samoin kuin Cannonball harjoittavat moottoripyöräilyn taustalla laajaa liiketoimintaa, josta osa on täysin laillista.

Kerhojen julkisiin liiketoimiin kuuluvat erityisesti perintä- ja rakennusalan yritykset. Poliisilla on kuitenkin runsaasti tietoa kerhojen rikollisesta bisneksestä, jotka sisältävät muun muassa kiristystä ja huumekauppaa.

Kyseiset moottoripyöräkerhot "alakerhoineen" ovat sotilaallisen tiukasti järjestäytyneitä. Poliisin tietojen mukaan Helvetin enkelit ja Bandidosit maksavat osan bisnestensä tuotosta kerhojensa "pääkonttoreihin" ulkomaille.

Takavuosina ankarasti reviireistään ja vallasta taistelleet enkelit ja bandiitit tekivät lokakuussa 1997 rauhansopimuksen, joka on toistaiseksi pitänyt. Keskinäinen taistelu heikensi niiden bisneksiä ja voimavaroja, joita nyt voidaan käyttää yhteistä vihollista, viranomaisia vastaan.

Kerhojen liiveissä olevat 1% -tunnukset viittaavat siihen, että niiden jäsenet kuuluvat siihen vähemmistöön, joka on asettunut yhteiskunnan säätämien lakien ja normien ulkopuolelle.

Rikollisiksi luokitelluissa moottoripyöräkerhoissa ja niiden kannattajakerhoissa arvellaan olevan yhteensä runsaat kolmesataa jäsentä.

Sotilaallinen hierarkia

Englanninkielisistä nimistään huolimatta muut neljä tunnettua rikollisliigaa ovat täysin suomalaisperäisiä. Ne ovat N.B.K. (Natural Born Killers), Rogues Gallery (konnagalleria), Bats (lepakkoliiga) ja M.O.R.E. (Me Olemme Rikollisten Eliittiä).

Liigat toimivat itsenäisesti, mutta tarvittaessa myös yhdessä muiden liigojen tai moottoripyöräkerhojen kanssa. Osa niiden jäsenistä on ollut alkujaan moottoripyöräkerholaisia.

Yhteistä liigoille on tiukka kuri ja hierarkia. Varsinkin N.B.K. on tullut tunnetuksi väkivaltaisena jenginä. Sen varsinaiseksi jäseneksi ei ainakaan aiemmin päässyt, ellei ollut syyllistynyt henkirikokseen.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009110 ... 8_uu.shtml
Kuka,mikä ja missä olen...tiedätkö sinä?

Citizen
Nikke Knakkertton
Viestit: 193
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 3:27 pm

Re: Moottoripyöräjengit

Viesti Kirjoittaja Citizen »

Tämä on tätä samaa spedeä jota on moottoripyöräkerhojen osalta työnnetty lehtien kautta jo lähes parikymmentä vuotta.
Iltalehden toimittajat voisivat tehdä kotityöt pikku hiljaa paremmin niin saisivat jotain uutta sisältöä juttuihinsa.
Tässäkin asiavirheitä sisältävässä jutussa tulee väistämättä mieleen se, että ko.julkaisija toimii yksisilmäisenä viranomaisten äänitorvena.
En tämän jutun tehneeseen työryhmään kuuluvana kehtaisi pullistella asialla edes työtovereiden kesken tukevassa kaljapöhnässä.

viikate
Sofia Karppi
Viestit: 445
Liittynyt: Su Kesä 17, 2007 9:22 pm

Re: Moottoripyöräjengit

Viesti Kirjoittaja viikate »

Valaise pikkasen ja kerro mikä tuossa on päin persettä? Vai pitäisikö kysyä että onko helpompi kertoa mikä piti paikkansa kuin ne virheet?

white_trash
Lauri Hanhivaara
Viestit: 123
Liittynyt: Ke Huhti 25, 2007 2:20 pm

Re: Moottoripyöräjengit

Viesti Kirjoittaja white_trash »

..kuin salama kirkkaalta taivaalta. Laillista liiketoimintaa?! Mitä vttua
"Ei uskoon tulo anna sulle mitään anteeksi, haulikko suuhun, syö pillereitä tarpeeksi"

Citizen
Nikke Knakkertton
Viestit: 193
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 3:27 pm

Re: Moottoripyöräjengit

Viesti Kirjoittaja Citizen »

Alkuun sellainen huomio, että kommentoin juttua nimenomaisesti liittyen moottoripyöräkerhoihin, niiden jäseniin ja siihen mihin heidät halutaan sotkea toistuvasti.

Tässä ns."uutisoinnissa" on Iltalehden osalta uutta se, että muutamasta henkilöstä on kaivettu osittain vanha pärstäkuva ja sen alle nimi tuomioineen. Raflaavaa tekstiä "He johtajavat alamaailmaa"...kiss my ass.

Tässä on muuten IL:llä ymmärtääkseni todistustaakka osoittaa väitteensä toteen jos nämä asianosaiset haastavat lehden oikeuteen. Ei varmaan vaan maksa vaivaa.

On kuitenkin uskomaton väite, että moottoripyöräkerhojen johtajiksi mainitut henkilöt johtaisivat jengejä joiden "bisnes" on huumekauppa, kiristys ja ties mitä. Kertauksena jutussakin mainittu täysin paikkansa pitävä asia: yksittäiset jäsenet voivat olla sekaantuneita johonkin ketkuiluun, mutta ei kerho. Kerho ei tee rikoksia vaan yksittäiset henkilöt.
On aivan totaalinen mielikuvituksen tuote mielikuvasta jossa nämä IL:ssä johtajiksi mainitut pitäisivät kokouksia joissa he esittelisivät uusimmat rikospläninsä ja käskyttäisivät muita tekemään niitä. Näin asia ei tosiaankaan ole.
Jutussa ei myöskään tuoda esille sitä tosiasiaa, että moottoripyöräkerhoissa on myös täysin normaaleissa työssä käyviä henkilöitä joilla ei ole mistään minkäänlaista tuomiota.

Meillä on erilaisia leijonakerhoja, rotareita, vapaamuurareita joista löytyy linnatuomion saaneita jäseniä, mutta silti niitä ei pidetä "rikollisliigana". Onhan meillä jopa ministeritason toimijoita joilla on vankilatuomio takanaan. Kukaan tai mikään media ei pidä näistä mitään kummempaa älämölöä - miksiköhän?

Jutussa ei ole mitään uutta näkökulmaa. Se vaikuttaa suorastaa jonkun tahon "tilaustyöltä". Tyypillisesti tämän tyylilajin uutisoinnilla on valmistella (mielipide)maaperää myönteiseksi tuleville operaatioille ja/tai tuomioille. Saattaa siis hyvinkin olla, että näemme Iltalehdessä seikkaperäisiä uutisointeja lähitulevaisuudessa (n. 6kk:n sisään) jutussa mainittuihin "liigoihin".

Jutussa sekoitetaan tarkoitushakuisesti muutama moottoripyöräkerho aivan toisenlaisiin kuvioihin. Jutun sisällöstä kuitenkin selkeästi pienempi osa liittyy niihin.

Toimitus voisi selvittää itselleen mistä tuo 1%-merkki juontaa juurensa ja mitä sillä ajetaan takaa.
Jutussa puhutaan myös "suuresta jengisodasta" jossa taisteltiin hieman epämääräisesti "reviireistä ja vallasta". Asioita tuntevat tietävät hyvin, että kyseisen hässäkän historia on toisenlainen. Samoin jutussa on muita jutussa mainittuihin moottoripyöräkerhoihin liittyviä asiavirheitä joita en tässä korjaa, mutta halukkaille oikea tieto löytyy yleisesti saatavilla olevista lähteistä. Iltalehden toimitus; haloo?

Jutussa sentään todetaan, että osa liiketoiminnasta on täysin laillista. Poliisi myös myöntää, että veikkailut venäläisten maihinnoususta oli ylilyötyä panikointia. Vai oliko tarkoitus hakea oikeutusta uusi menetelmiin ja määrärahoja lisää luomalla valtava musta pilvi taivaalle jota ei sitten ollutkaan?

Kääntäkää asia toisinpäin; Jos nämä mp-kerhot perustuisivat puhtaasti rikolliseen toimintaan ja se olisi koko homman idea niin mikseivät he toteaisi julkisesti asian olevan niin? Näillä kavereilla olisi kanttia koska tahansa siihen. Sehän olisi paljon helpompaa myös ns."busineksien" kannalta kun yrittää toisinaan oikoa vääriä yleistyksiä.

Viikonlopun Iltalehden keskivertolukijalle jää mieleen jutusta se, että ko.moottoripyöräkerhot ovat rikollisuuden kitetyneimpiä ilmenemismuotoja. Ja tämähän on tietysti tarkoituskin.

Vastaa Viestiin