Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
corppi
Olivia Benson
Viestit: 730
Liittynyt: To Tammi 20, 2011 8:14 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja corppi »

Siru83 kirjoitti:
corppi kirjoitti:Enemmän veikkaisin sen suuntaan,että jonkilainen toisen henkilöllisyyden käyttö tulisi kyseeseen..
Paljon asioita voi tänäkin päivänä hoitaa ilman henkkareita,lääkäri palvelut voi käydä yksityisellä kelakortissa ei ole kuvaa jne...

Mutta,edelleen todennäköisimpänä vaihtoehtona pidän itsemurhaa...
Kenenkään toisen henkilöllisyyttä ei voi käyttää 15 vuotta jäämättä kiinni. Ihmisen täytyy olla väestörekisterissä, jotta voi uusia ajokortin, passin ym. Tai edes ottaa pankkitilin käyttöön.

Mihin Ismo, joka muuten oli isokokoinen 187 cm/90 kg, olisi sinun mielestäsi surmannut itsensä niin, ettei löytyisi? Katoamispaikan läheisyydessä ei ole vesistöä, ja helmikuussa 2000 kauempanakin olevat vesistöt olivat jäässä. Myöskään metsää ei ole ihan lähellä ja tuskin kukaan jaksaa kovin kauaksi kulkea illalla talvipakkasessa ilman autoa tekemään itsemurhan. Ja kuten sanottu Ismon historiassa mikään ei viittaa itsemurhan mahdollisuuteen. Perheellisellä miehellä, jolla on vaimo, kolme lasta, tärkeä harrastus, paljon ystäviä, hyvät välit sukulaisiin eikä päihde- tai mielenterveysongelmia, ei ole mitään syytäkään tehdä itsemurhaa.

Voihan sitä sanoa, että Kai Salomaa on tehnyt itsemurhan, mutta hän kuten Ismokin ovat henkirikoksen uhreja, joiden ruumista ei ole löytynyt.

Poliisi dokumentissa ja IL:n haastattelussa:
Tapaus on mystinen, mutta hyvin nopeasti päästiin ajatukseen, että taustalla saattaa toki olla myös rikos. Katoaminen on hyvin yllättävä. Kumpulaisen taustassa tuli meille tietoon seikkoja, jotka joissakin tapauksissa on myöskin ollut henkirikoksen motiiveja. Kumpulaisella oli meidän tietojen mukaan useampiakin velkoja ja yleisen elämänkokemuksen mukaisesti tietysti tällaset velat joissakin tapauksissa saattavat jopa johtaa rikokseen. Ismo Kumpulaisesta ei ole olemassa yhtään varmaa elonmerkkiä. Meistähän jää jälkiä, kun elämme: pankkitilit, maksuvälineet, puhelut, vakuutukset... Passi ja kaikki henkilökohtaiset tavarat jäivät kotiin. Autokorjaamoissa pätkätöitä tehnyt ja rallipajaa pyörittänyt Kumpulainen oli velkaa eri suuntiin. Häntä oli niiden takia uhkailtukin. Kumpulaisen puhelin on ollut tämän lauantai-illan jälkeen täysin mykkä. Ismosta on tehty katoamisilmoitus Pohjoismaihin.
Esa dokumentissa ja lehtijutussa:
Siin oli useamman päivän rallirupeama, niin tota takasin menomatkat takasin tulomatkat, ni siin oisin varmasti huomannu, jos ois jotaki tosi poikkeavaa mielessä ollu kaverilla, mutta ei ainakaan tota en osannu aavistaa mitään noinki tommosta. Et ei ainakaan mulle maininnu missään kohtaa. Että tietenki vikana iltana, ku tultiin takasin päin, ni rallireissut on aina vähän rankempia, ni niin niin, ei siinä kukaa enää hirveesti jaksanu naureskella, mutta kummiski ihan normaalisti saunottiin siinä viel laivallaki ja oleiltiin.

Yritin sitte, ko aikani oottelin, ni sitte tavotella, soittaa ja kattoo siitä pihamaalta ja naapuripajasta, niin ei näkyny vieläkään sitte, ni ei nyt vielä siinä kohtaa hirveen huolestunu ollu, jos hetken aikaa oli pois, mutta kyllä sit illan mittaan rupesin sit soitteleen vähä muuallekki ja kyseleen missä, onko sielä päin. Ei sitte ollu ainakaan näkyny sielä, minne mä soittelin. Siinä se oli tota et et sen jälkeen mä en oo ainakaan mitään nähny enkä kuullu.
Huutelin ensin pesuhuoneen ovelta. Odotin hetken, haahuilin hallissa ja pihalla. Illalla soitin hänen vaimolleen, onko mies tullut kotiin vai missä keikkuu.
Eli Esa ei ole soitellut moneen paikkaan, vaan Ismon vaimolle ainoastaan, ja lehtijutussa ei sano olleensa toisessa hallissa, vaan pihalla, josta on voinut katsella toisen hallin suuntaan, mutta tuon perusteella ei ole ketään toista nähnyt siellä tai keskustellut jonkun toisen henkilön kanssa. Sanoo siis etsineensä pihamaalta, mutta käytännössä tälle ei ole todistajia.

Ismo ja Esa olivat siis aamulla nukkuneet ja myöhemmin lähteneet hallille saunomaan. Saunoa olisi voinut kotonakin, joten jo se, että sinne hallille lähdetään rankan rallireissun jälkeen illaksi saunomista varten, on outoa, ellei sinne oltu erikseen tapaamista sovittu esimerkiksi juuri velkojien kanssa. Katoamisilmoituksen teki Ismon vamo seuraavana maanantaina.

Kyllä mie uskon,että toisen henkilöllisyyttä voipi käyttää vaikka kuinka kauan jos vaan on varovainen ja tietää mitä tekee ja toisaalta onhan tuo voinut sen turvin vaikka painella Ruotsiin tai kauemmaksikin,siellä sitten hiljalleen vaihdellut nimeä yms...

Itsari:mikäänhän ei ole estänyt Ismoa kulkemasta vaikka toiselle puolen suomea itseään lahtaamaan,miksi sen pitäisi olla jossain ihan nurkan takana...? Eikös se yksi pöhkö pariinkin kertaan tallailut kansallispuistoja ristiin/rastiin ennen kuin jäi viimeiselle "vaellukselle". Ei se Riihimäki nyt niin iso kylä ole,etteikö sieltä riittävän kaukasi jaksa talsia ja jäädä hukkaan... Ja se,että mikään Ismo "historiassa" ei viittaa itsariin ei ole kovin vakuuttava peruste. Yleensä ne jotka siitä itsarista muille jauhaa ei sitä tee ja ne ketkä tekee niin aika usein kuulee sitten ystäviltä/perheeltä kommentin "ei olisi uskonu"... Ja syynähän voi olla sitten vaikka ne velat yms paineet,joku uhkaillut ja päätynyt tuollaiseen ratkaisuun...

Siru83
Adrian Monk
Viestit: 2736
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Siru83 »

Ismolla ei ole ollut kahta nimeä, vaan on naimisiin mennessään vaihtanut nimensä Immosesta Kumpulaiseksi. Jos nimen vaihto naimisiin mennessä tarkoittaa, että olisi kaksi nimeä, valtaosalla suomalaisista olisi kaksi nimeä.

Ismon katoamista on tutkittu KAIKISSA Pohjoismaissa, ja Ruotsin, kuten kaikkien muidenkin maiden poliisilla on Ismon tiedot. Joten ei, ei todellakaan ole mahdollista, että tiedot nyt vain olisivat jääneet vahingossa välittymättä Suomeen.

Ja tuo ei resursseja tietojen tarkistamiseksi ei todellakaan koske poliisin tutkimia katoamistapauksia, vaan henkilöitä, joita ei mikäään taho etsi, ylimääräisiä resursseja ei ole tietojen kaivelemiseen muuten vain, mutta tällä nyt ei ole MITÄÄN TEKEMISTÄ poliisien tutkimien katoamistapausten kanssa, joissa käytetään kaikki keinot.

Kukaan ei myöskään talven pakkasyönä vaella pitkiä matkoja tekemään itsemurhaa puhumattakaan siitä, että kyseessä on isokokoinen mies ja talvella aikana, kun vesistöt ovat jäässä, on aika mahdotonta esim hukuttautua.

Ja kyllä, valtaosassa itsemurhatapauksissa henkilöillä on jotain sellaista taustaa, mikä selittää teon. Ismolla ei tällaisia taustoja ole. Sen sijaan taustalla on velkoja ja uhkailuja, mitkä viittaavat henkirikokseen.

Ismon tapaus muistuttaa hyvin paljon Punavuoren kaksoismurhaa, jossa velkaantuneet miehet ammuttiin ja Kai Salomaan katoamista, joka myös on henkirikos. Samantyyppiset taustat oli myös näillä miehillä, paitsi että olivat enemmän alamaailmaan sekaantuneita.

En koe yhtään mielekkääksi jatkaa "keskustelua" henkilöiden kanssa, jotka ohittavat kaikki tosiasiat. Ja kyllä, omaisten mielipiteellä kadonneen tuntevina ihmisinä on paljon enemmän painoarvoa kuin teidän huuhaa-jutuillanne.

Ja se omaisten mielipidehän oli tämä:
No sitte näitten kuuden vuoden reilun aikana, mitä Ismo on ollu kateissa, niin kyllä minä henkilökohtasesti niinku varmaan kaikki mun sisaruksetki ollaan tultu siihen tulokseen, että jokuhan sen on varmaan ottanu päiviltä näitten kaikkien bisnesten, velkojen, mitä ikinä sillä sitten olikaan, niin niitten takia. En usko, et mikään perheasia, minkä takia siltä on henki menny, ennemminki se on joku velkajuttu, mitä se ei oo pystyny hoitamaan tai on hoitanu niin huonosti, että. Mut mä en jaksa uskoo, et se ois mikään pakoilu tai muu, et kyllähän siltä kaverilta on henki viety.

Iroquis
Nikke Knakkertton
Viestit: 198
Liittynyt: Ke Heinä 01, 2015 7:45 pm
Paikkakunta: Helsingistä 960 km pohjoiseen

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Iroquis »

Tosin EU alueella ei tarvi kyllä ilmotella viranomaisille yhtään mitään.
Sen kun muuttaa mihin haluaa,sitä varten kait se on perustettukkin.
Eikä Suomen poliisi varmaan älyä edes jotain ex Suomalaisia ainakaan mistään Espanjasta hakeakkaan.
Rahaa tietysti tarvii että alkuun pääsee ja jonkinlaista kielitaitoa.
:mrgreen:

Roy Orbison
Nikke Knakkertton
Viestit: 174
Liittynyt: Ma Kesä 29, 2015 5:47 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Roy Orbison »

Vois tähän palstaan tulla uusia keskustelijoita,jotensaki alkaa olemaan saman kertausta koko ajan.
Ketjun viestit alkaa oleen jaarittelua samoista asioista koko ajan.Uusia kommentteja asiallisia olis suotavaa.

Iroquis
Nikke Knakkertton
Viestit: 198
Liittynyt: Ke Heinä 01, 2015 7:45 pm
Paikkakunta: Helsingistä 960 km pohjoiseen

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Iroquis »

Roy Orbison kirjoitti:Vois tähän palstaan tulla uusia keskustelijoita,jotensaki alkaa olemaan saman kertausta koko ajan.
Ketjun viestit alkaa oleen jaarittelua samoista asioista koko ajan.Uusia kommentteja asiallisia olis suotavaa.
No itse tulin uutena muutama päivä sitten,mutta eiköhän tässä ala olemaan kaikki maholliset ja mahottomat sanottu jo moneen kertaan.
:mrgreen:

Roy Orbison
Nikke Knakkertton
Viestit: 174
Liittynyt: Ma Kesä 29, 2015 5:47 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Roy Orbison »

Jotakin on vielä asiasta pimennossa koska tutkinta ei nytkähdä mihinkään päin.
Ismo voi hyvinkin olla elossa. On se piiloittelu onnistunut ennenkin.
Ismolla oli vaihtoehdot vähissä, pakene tai tule tapetuksi.Silloin oma perhekin sai jäädä.
Ehkä kallistun henkirikoksen suuntaan ,ehkä kyllä ehkä en.

Siru83
Adrian Monk
Viestit: 2736
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Siru83 »

Onpa niitä monia muitakin henkirikoksia jäänyt selvittämättä, esimerkiksi Kai Salomaan ja Kari Tahvanaisen ja Veli Gröhnin surmat. Ainakin viimeksi mainituissa oli alusta lähtien sama epäilty. Tahvanaisen ja Gröhnin surmien epäilty menehtyi jokin aika sitten onnettomuudessa, eikä tapaus sen vuoksi enää etene oikeuteen asti.

Poliisilla on kertomansa mukaan tiedossa Kumpulaisen velkojista ainakin osa, ja poliisi on selvittänyt heidän liikkeitään ja varmaan pystynyt sulkemaan pois niitä, joilla ei teon kanssa voi olla tekemistä. Henkirikoslinja on tutkinnassa ollut poliisin mukaan aivan alusta asti, joten eiköhän niillä ole tiedossa myös todennäköinen tekijä tai tekijät myös, sitä on vain vaikea todistaa aukottomasti kuten myös Kai Salomaan tapauksessa.

Tahvanaisen ja Gröhnin tapauksessa teletiedot näyttivät, että Tahvanainen oli soittanut surmailtana neljä kertaa 34-vuotiaalle helsinkiläiselle autokauppiaalle, jonka liikkeessä säilytettyjä liinoja löytyi surmapaikalta.

Kumpulaisesta tehdyssä jaksossa ei kerrota mitään siitä, onko poliisilla hallussaan Kumpulaisen teletiedot ja jos on, mitä niistä on selvinnyt.

Jos se on niin mahdollista korjaamoilla sijaisuuksia tehneeltä velkaantuneelta mieheltä matkustella ilman passia, henkilöllisyystodistuksia ja ilman tilille jääneitä rahojaan, siirtää viranomaisrekistereihin vääriä henkilötietoja ja elää muualla Euroopassa 15 vuotta poliisin tietämättä jättämättä mitään merkkejä itsestään, niin mainitkaa yksikin suomalainen, joka on näin pystynyt tekemään?

Toki jotkut varakkaat rikollisuuteen sekaantuneet liikemiehet ovat piilotelleet joskus ulkomailla, mutta näissä tapauksissa poliisi tietää heidän olevan ulkomailla. Löytyy tietoja lentolippujen ostoista, tilin käytöstä ja muita merkkejä siitä, että henkilö oleskelee ulkomailla.

Voihan sitä keksiä mielikuvituksellisia juttuja, että Kumpulainen tai Kai Salomaa ovat viimeiset yli 10 vuotta olleet Havaijilla, mutta käytännössä molemmat ovat henkirikoksen uhreja.

Iroquis
Nikke Knakkertton
Viestit: 198
Liittynyt: Ke Heinä 01, 2015 7:45 pm
Paikkakunta: Helsingistä 960 km pohjoiseen

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Iroquis »

Nii-i,no en saa kyllä itse ainakaan päähäni miksi joku vapaaehtoisesti piileskelis vuosikymmenet,elei ole sitte itse syyllistyny henkirikoksiin tai todella suuriin petosjuttuihin,mutta se on vaan niin että jos ei ole ruumista,ei ole henkirikostakaan.
:mrgreen:

corppi
Olivia Benson
Viestit: 730
Liittynyt: To Tammi 20, 2011 8:14 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja corppi »

Siru83 kirjoitti:
Kukaan ei myöskään talven pakkasyönä vaella pitkiä matkoja tekemään itsemurhaa puhumattakaan siitä, että kyseessä on isokokoinen mies ja talvella aikana, kun vesistöt ovat jäässä, on aika mahdotonta esim hukuttautua.

Ja kyllä, valtaosassa itsemurhatapauksissa henkilöillä on jotain sellaista taustaa, mikä selittää teon. Ismolla ei tällaisia taustoja ole. Sen sijaan taustalla on velkoja ja uhkailuja, mitkä viittaavat henkirikokseen.

En koe yhtään mielekkääksi jatkaa "keskustelua" henkilöiden kanssa, jotka ohittavat kaikki tosiasiat. Ja kyllä, omaisten mielipiteellä kadonneen tuntevina ihmisinä on paljon enemmän painoarvoa kuin teidän huuhaa-jutuillanne.

quote]
Mikä estäisi talvisena pakkasyönä vaeltamasta pidemmälle itsaria tekemään?? Jospa onkin suunnitellut tekevänsä sen juuri niin,että ei koskaan löydy...

Samat syyt mitkä puoltavat henkirikosta voisivat ihan yhtä hyvin puoltaa itsaria. Tuskin olisi ensimmäinen suomimies joka velkojen kourissa ja perijät perässä ottaa itseltään hengen... Nyt vain tehnyt sen niin,että kroppaa ei ole vielä löytynyt.

100% varmoja faktojahan on kovasti vähän. Ismo on kadonnut,ruotsissa on käyty ja sieltä palattu. Oletettavasti poliisi on kohtuullisella varmuudella pystynyt varmistamaan saunakaverin tarinan ja omaisten kertomukset.
Jotenkin tuntuu,että itse olet niin henkirikoksen pauloissa,että et suostu muuta ratkaisua hyväksymään...

Siru83
Adrian Monk
Viestit: 2736
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re:

Viesti Kirjoittaja Siru83 »

Tänne on kirjoittanut pari Ismon tuntenutta henkilöä, joista toinen sanoi näin:
MegaB kirjoitti:Itse tunsin Ismon Hyvinkään ajoilta suunilleen -90. Exäni ajois SM tasolla crossia ja Ismo toimi jonkun verran mekaanikkona, kunnes huomattiin että äijä on todella kova puhumaan omiaan ja lähes patologinen valehtelija!
Siitä sitten välit viileni, kun otin hänen kanssaan yhteen kerran jostain pötypyheesta josta sain kiinni.
Meni jonkun aikaa ettei hemmosta kuulunut mitään ja kerran sitten Hyvinkäällä nähtiin huoltiksella hänen naimisiin menon jälkeen. Oli todella vaivautunut ja kyräilevä.
Seuraava juttu sitten olikin sitten tämä katoaminen.. Joka ei hirveästi hätkähdyttänyt.
Oli meinaan aika tiuhaan liikkunut juttuja, että olisi velkaa "väärille" tyypeille eikä ihan vähää..
Eli on vippaillut ja jättänyt maksamatta, mikä on ärsyttänyt velkojia ja jotakin niin paljon, että on surmannut Ismon.

Siru83
Adrian Monk
Viestit: 2736
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Siru83 »

corppi kirjoitti: Samat syyt mitkä puoltavat henkirikosta voisivat ihan yhtä hyvin puoltaa itsaria. Tuskin olisi ensimmäinen suomimies joka velkojen kourissa ja perijät perässä ottaa itseltään hengen...

100% varmoja faktojahan on kovasti vähän. Ismo on kadonnut,ruotsissa on käyty ja sieltä palattu. Oletettavasti poliisi on kohtuullisella varmuudella pystynyt varmistamaan saunakaverin tarinan ja omaisten kertomukset.
100% varma fakta on, että Esa on viimeinen, joka varmuudella on nähnyt Ismon hengissä. Fakta on, että miehet olivat Esan luona ennen lähtöä tallille.

Poliisi ei ole sanonut mitään sen suuntaistakaan, että Esan kertomus olisi jotenkin varmistettu. Miten olisi voitu varmistaakaan, kun ei ole ketään silminnäkijöitä eikä todistajia, eikä Esa ole edes nähnyt ketään talleilla. Kertomansa mukaan yksin haahuillut pihalla Ismoa etsien.

Melkeinpä ainoa tapa tehdä itsemurha niin, ettei koskaan löydy on hukuttautua, ja tuohon aikaan vesistöt olivat jäässä puhumattakaan siitä, ettei välittömässä läheisyydessä ollut edes vesistöä eikä Ismolla ole ollut kulkuneuvoa, jolla poistua pitkälle.

Eikä perheelliset onnellisesti naimisissa olevat pienten lasten isät yleensä tee itsemurhaa pelkkien velkojen takia, kyllä ne on toisentyyppisiä tapauksia.

Ismon tuntevat näyttää kaikki olevan varmoja siitä, että kyse on henkirikoksesta, tähän viittaa selkeästi todisteet ja poliisin kertoma. Paskanjauhajien puheet voi jättää omaan arvoonsa.

Roy Orbison
Nikke Knakkertton
Viestit: 174
Liittynyt: Ma Kesä 29, 2015 5:47 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Roy Orbison »

Oikeesti....
Tää palsta on jo pitkään ollut samojen nikkien samoja kertausten kertauksia. :roll:
Ei nähtävästi taaskaan mitään uutta. :roll: :lol:

NancyDrew
Christopher Lorenzo
Viestit: 1553
Liittynyt: Ti Elo 10, 2010 8:02 am

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja NancyDrew »

Siru83 kirjoitti:Eikä perheelliset onnellisesti naimisissa olevat pienten lasten isät yleensä tee itsemurhaa pelkkien velkojen takia, kyllä ne on toisentyyppisiä tapauksia.
En voi ymmärtää Siru83:n harrastamia yleistyksiä, jotka kerrotaan faktan muodossa.

Meidän tuttavaperheen isä teki itsemurhan velkojen takia, kun yritys ei menestynyt. Perheen poika oli löytänyt hänet navetan hirrestä. Se ei tapahtunut edes lama-aikana, mutta mitenköhän paljon niitä on tapahtunut silloin 90-luvun alussa?

Käy sanomassa niissä perheissä, ettei sellaista tapahdu. :cry:

Siru83
Adrian Monk
Viestit: 2736
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Siru83 »

Sillä, jos joku menettää yrityksensä konkurssissa ja kokee sen vuoksi henkisen romahduksen, ei ole mitään tekemistä tämän tapauksen kanssa. Ismo teki korjaustöitä rallipajoilla jne, ja hänen rahatilanteensa on pysynyt samanlaisena. Kyse oli omien varojen yli elämisestä, vippailusta ja lainojen takaisin maksamatta jättämisestä.

corppi
Olivia Benson
Viestit: 730
Liittynyt: To Tammi 20, 2011 8:14 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja corppi »

http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=17&t=19589

Harvinaista mutta ei mahdotonta...

Vastaa Viestiin