Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Spekulointia kadonneista henkilöistä.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Tovi
Sammakkoprofessori
Viestit: 403
Liittynyt: Su Marras 22, 2015 12:18 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Tovi » Ti Joulu 29, 2015 5:31 pm

Onkohan tässä ko henkilö tai ainakin hänen autonsa..?

http://zoomailija.kuvat.fi/kuvat/Vanhat ... 600173.jpg

Eazy
Alibin satunnaislukija
Viestit: 145
Liittynyt: Ti Heinä 09, 2013 5:27 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Eazy » To Joulu 31, 2015 5:17 pm

Näyttää kyllä Ipeltä. Nyt vois tulla esiin puskista, niinkun kaveri kehottanu. Vaikka uudenvuoden kunniaks.
Bein me is so neat!

Eilisaamu
Aloitteleva dekkari
Viestit: 502
Liittynyt: To Touko 15, 2008 11:06 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Eilisaamu » Pe Tammi 01, 2016 2:32 am

Siis lukeehan autossa nimikin. Vaan millon tämä kuva on otettu?

ktaina
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2528
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja ktaina » Pe Tammi 01, 2016 3:48 am

Taitaapi tuo kuva olla melko vanha :lol:

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12965
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Pe Tammi 01, 2016 1:28 pm

Mielenkiintoinen kuva.
ktaina kirjoitti:Taitaapi tuo kuva olla melko vanha :lol:
Ehken kartturina ollut hemmo (nimi näkyy) muistaisi Ismosta ja kuvanottovuodesta jotakin. Sponsoreista Sepon Kone on kait jo lopettanut (sivusto suljettu) ja se mainosteippaus kertoo olevansa jo yli 25 vuotta alalla = v:sta 1990 ainakin. Auto on koekilvissä (verottamaton) oleva 1980 luvun lopun Lancia Delta Integrale, joita oli rallipiireissä aikas lailla. 1990 luvun alussa/puolivälissä otettu kuva?

Tosin, jos auto on niitä viimeisiä 16V malleja, (kuten lokasuojalevitykset antavat ounastella), niin kuva voi olla vielä jopa 1990-luvun lopulta. Olisko auto Ismon oma vaiko vuokralla? Delta Integralea valmistettiin vuosina 1986 - 1994. Suomessa niitä oli ralleissa aktiivikäytössä vielä melko pitkään sen jälkeen.

Hauska yksityiskohta on takaovessa oleva logo ja sen teksti "Martina". Tehtaan kilpureissa samanlainen logo, mutta siinä teksti "Martini", joka viittasi Martini Racingiin, Lancian ralliosaston sponsoriin.

Kallis harrastus, johon moni otti valuuttalainaa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Kliina
Sammakkoprofessori
Viestit: 491
Liittynyt: Pe Joulu 27, 2013 3:12 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Kliina » Pe Tammi 01, 2016 5:05 pm

Kyseisestä valokuvasta tuskin on apua katoamisen selvittämisessä. Kadonnut henkilö on itse auton ratissa sen tunnistaa melkein heti kasvonpiirteistä ja silmälaseista.

Tutkin vähän näiden firmojen toimintaa, kuten moni muukin on saattanut tehdä. Mainossulka Oy:n nimi on ollut vuoteen 1989 asti Asko ja Marja Kärkkäinen Oy, Hyvinkään Automaalaamo KY:n nimi on muutettu vuonna 1990 kyseiseen muotoonsa ja EV-pinta Oy perustettu 1990. Eli näistä voidaan päätellä kuvan olevan 1990- luvulla otettu.

Tovi
Sammakkoprofessori
Viestit: 403
Liittynyt: Su Marras 22, 2015 12:18 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Tovi » Pe Tammi 01, 2016 10:02 pm

Doctor Lecter kirjoitti:Ehken kartturina ollut hemmo (nimi näkyy) muistaisi Ismosta ja kuvanottovuodesta jotakin. Sponsoreista Sepon Kone on kait jo lopettanut (sivusto suljettu) ja se mainosteippaus kertoo olevansa jo yli 25 vuotta alalla = v:sta 1990 ainakin. Auto on koekilvissä (verottamaton) oleva 1980 luvun lopun Lancia Delta Integrale, joita oli rallipiireissä aikas lailla. 1990 luvun alussa/puolivälissä otettu kuva?

Tosin, jos auto on niitä viimeisiä 16V malleja, (kuten lokasuojalevitykset antavat ounastella), niin kuva voi olla vielä jopa 1990-luvun lopulta.
Hyvää ja analyyttista pohdiskelua, tuli pointteja jota en itsekkään huomannut ajatella.
Kuvat tosiaan on vanhoja kuten kansion nimikin sanoo ja skannattu paperikuvista. Valitettavasti kilpailun nimeä tai vuotta kukaan ei ole tuohon muistellut vaikka monissa kuvissa ne on tunnistettu. Noissa kansioissa on tuhansia kuvia ja olen ne selaillut läpi, tämä on ainoa ko henkilöstä joka sattui silmiin.

Tosiaan Ismo on kuskina, nimet merkattiin noin että ylempänä se joka sillä puolen autoa istuu. Tuo EV-Pinta toimii edelleen sponssina rallikuskeille, voisi olettaa että siellä toimii henkilöitä tuolta ajalta koska sponsorointi on jatkunut näin pitkään. Hyvinkääläinen firma ja Ismo oli Riihimäeltä, varmasti tuttuja. Konepellissä on Sokos hotelli Vaakunan tarra ja tämän niminen SM-ralli on ajettu monena vuonna Mikkelissä. Laittaisinkin kuvan 90-luvun puoliväliin Mikkeliin, mutta en saanut googlellakaan esiin mitään tuloksia / lähtöluetteloa ko ajankohdalta...

Auto oli sinällään melko yleinen rallissa tuohon aikaan, vaikka muuten melko harvinainen. Iso osa tuotiin uudesta asti rallitarkoitukseen ja näin ollen jäivät verottamatta ja siirtokilvellisiksi. Kuvassa näkyy että kilpi on vanha metalli eikä nykymallinen tarra, mutta tunnusta ei näe kokonaan. Vanhat rallijyrät tuon kyllä tunnistaisivat silti, näin uskon. Ja käsitykseni mukaan melko kallis ylläpidettävä ralliauto(nakin).

Kuuklailu Ismo Immonen nimellä antoi muutaman pikku osuman speedway puolelle.
Onneksi puolalaiset ovat niin Speedway -hullua porukkaa, että niillä on Suomenkin tilastot tallessa. On siellä joku tuttukin nimi, täytyy tavatessa kysyä sattuisko muistamaan Ismoa vaikka epäilenkin hänen olleen näissä kuvioissa vähemmän tunnettu (ollut noin parikymppinen). Muutama piste Tampereen kilpailussa;

http://www.historyspeedway.nstrefa.pl/z ... ko=Immonen
http://dlprezes.pl.tl/Eliminacje-fi%26% ... _-1991.htm
http://www.historyspeedway.nstrefa.pl/indmfinlandii.php
Doctor Lecter kirjoitti:Hauska yksityiskohta on takaovessa oleva logo ja sen teksti "Martina". Tehtaan kilpureissa samanlainen logo, mutta siinä teksti "Martini", joka viittasi Martini Racingiin, Lancian ralliosaston sponsoriin.

Kallis harrastus, johon moni otti valuuttalainaa.
Googlen tarjoamat tyhjät osumat (no Ismo Immonen esiintyy joissain kuvissa vanhemmalla Escortilla ja isolla numerolla muistaakseni vuodelta 1989) ja toisaalta pieni numero tuossa yllä olevassa kuvassa antaisi epäillä, että rallia ja tuloksia on lähdetty touhuamaan isolla panostuksella. Jos menestystä olisi tullut roppa kaupalla ajamalla niin kyllä Ismon nimi varmaan paremmin haussa tulisi esille. Ja mihinkä vaiheeseen sijoituu se eka kolmen vuoden katoaminen? Ei varmaan ole kisoja ajellut edes salanimellä (joka tuolloin onnistui) vaikka 2000-luvulla onkin useamman kerran tullut nähdyksi nimenomaan rallikuvioissa.
Tehtaan Martini -väritys oli pinnalla tuohon aikaan, mutta autossa ei varsinaisesti ole isoja sponsseja. Ellei "Martina" ole sellainen eikä vitsi (VM, Mobira, Tapiola ja Sokos ovat sarjajärjestäjän ja kilpailun tukijoita)? Tämä taas kertoo että omasta pussista on täytynyt löytyä sitten rahat rallituouhuun ja tuollaisella kalustolla se on voinut vaatia hieman lainailuakin. Mainitsihan Esa ja siskokin lainoista ja pisneksistä.

customcrome
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ma Elo 04, 2014 11:04 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja customcrome » Su Tammi 03, 2016 12:00 am

Tapaus on erikoinen.Tunnen jonkun verran rallipiirejä ja siellä puhuttiin Kumpulaisen veloista.Kaveri oli lievästi sanoen häikäilemätön.On aika iso kynnys lähteä tappamaan ketään veloista koska kiinnijäämisen riski on suuri vaikka tekijä olisi esim. itänaapurista.Tässä voi olla taktinen katoaminen.Ismo järjestellyt kaiken etukäteen.Suunnitellut katoamisensa,hankkinut väärät paperit,uusi osoite ulkomailta jne.ulkonäköä pystyy aika paljon muuttamaan.Ei muuta kun kaveri saunaan edeltä ja 100% luotettava henkilö hakemaan lähistöltä autolla ja siitä pohjois Ruotsin kautta kohti uusia seikkailuja.Läntisessä Euroopassa rajatarkastukset aika löyhiä.Etelä Euroopassa paljon asfalttiralleja sekä lämmin.

Siru83
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2736
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Siru83 » La Tammi 09, 2016 12:49 am

customcrome kirjoitti:Tapaus on erikoinen.Tunnen jonkun verran rallipiirejä ja siellä puhuttiin Kumpulaisen veloista.Kaveri oli lievästi sanoen häikäilemätön.On aika iso kynnys lähteä tappamaan ketään veloista koska kiinnijäämisen riski on suuri vaikka tekijä olisi esim. itänaapurista.
Se riski pienenee kummasti, kun ruumis on kateissa. Seppo Tirkkosen tapauksessa syylliset on selvät, mutta ruumis on kateissa, eikä syytteitä nostettu. Kai Salomaan katoamisen taustalla on velat. Syytteitä ei ole nostettu, kun ruumista ei ole löytynyt. Samoin tässä Kumpulaisen tapauksessa ruumis on kateissa ja Suomessa vallitsevan käytännön vuoksi kai ketään ei syytetä murhasta, vaikka tekijät poliisin tiedossa olisikin.

Ja saksalaisnaisen tapauksesta, johon viitattiin, hän oli asunut Saksassa koko katoamisen ajan, ei ollut poistunut maasta lainkaan eikä edes käynyt lääkärissä. Joten ei mitenkään tue väitteitä, että Ismo olisi väärillä papereilla voinut lähteä ulkomaille.

Esa lienee avain tämän tapauksen ratkaisuun, ja jos hän kertoo, mitä katoamisiltana oikeasti tapahtui ja miksi sinne hallille mentiin ja ketä tapaamaan, tapaus voi ratketa. Se olisi oikea teko.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12965
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » La Tammi 09, 2016 12:49 pm

Siru83 kirjoitti:Se riski pienenee kummasti, kun ruumis on kateissa. Seppo Tirkkosen tapauksessa syylliset on selvät, mutta ruumis on kateissa, eikä syytteitä nostettu. Kai Salomaan katoamisen taustalla on velat. Syytteitä ei ole nostettu, kun ruumista ei ole löytynyt. Samoin tässä Kumpulaisen tapauksessa ruumis on kateissa ja Suomessa vallitsevan käytännön vuoksi kai ketään ei syytetä murhasta, vaikka tekijät poliisin tiedossa olisikin.
Toki on jo myöhäistä, koska katoamisestaan on jo aikaa, mutta jos olisi tiedossa paikka missä mahdollinen hengenriisto on toteutettu, niin sillä pääsisi jo eteenpäin. Jopa mahdollisesti oikeuteen ja tuomioihin saakka, vert tapaus Volkan Ünsal. Ruumista ei koskaan löytynyt, tekopaikka oli huolella siivottu, mutta poliiseilla oli tiedossa mihin tämä turkkilainen rikollinen oli mennyt, tekijät tiedettiin. Asunnosta löytyi kuitenkin jälkiä... Hieman oikaisten sanottuna; se riitti!

Oliko tuo saunaosasto ja halli miten tarkkaan verijälkien osalta tutkittu? Tuskin ollenkaan, koska Ismohan katosi...
Siru83 kirjoitti:Esa lienee avain tämän tapauksen ratkaisuun, ja jos hän kertoo, mitä katoamisiltana oikeasti tapahtui ja miksi sinne hallille mentiin ja ketä tapaamaan, tapaus voi ratketa. Se olisi oikea teko.
Siinä voisi piiliä mahdollisuus. Varmasti Esa on Ismon taloudellisista ongelmista tiennyt ja myös sen, keille sitä velkaa on.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

slk
Sammakkoprofessori
Viestit: 427
Liittynyt: La Loka 27, 2012 4:30 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja slk » Ke Kesä 15, 2016 6:35 am

Tovi
Konepellissä on Sokos hotelli Vaakunan tarra ja tämän niminen SM-ralli on ajettu monena vuonna Mikkelissä. Laittaisinkin kuvan 90-luvun puoliväliin Mikkeliin, mutta en saanut googlellakaan esiin mitään tuloksia / lähtöluetteloa ko ajankohdalta...
:evil:

Kuva ei ole Mikkelin Vaakunarallista joka ajettiin ensimmäisen kerran vasta 2003.
"Kaikki on mulkkuja kunnes toisin todistetaan". Frank Zappa

jokke78
Alibin satunnaislukija
Viestit: 132
Liittynyt: To Loka 22, 2009 4:15 pm
Paikkakunta: Nokia

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja jokke78 » Pe Huhti 07, 2017 11:21 am

Eipä liity suoranaisesti aiheeseen, mutta tässä viime aikoina olen lukenut noita riihimäen Bonanzaan liittyviä uutisjuttuja. Kyseinen lause alla olevassa jutussa herätti ajatuksia.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005160011.html

"Bonanzan ja Syvälammen bordelleista rahat kääri parittaja, levyseppähitsaajan koulutuksen saanut Eki, joka ennen bordellibisnekseen ryhtymistä ajoi rallia ja teki autokauppaa"

Kumpulaisen katoamispaikkahan oli käsittääkseni siinä lähellä kyseistä motellia. Moottoritien toisella puolella. Ehkä tämä on aika kaukaa haettu yhteys, mutta autourheilu piirit ovat käsittääkseni aika pienet. Tietoa ei ole, onko kyseinen Eki vaikuttanut riihimäen suunnalla, mutta varmasti on tunnettu/tiedetty puolin ja toisin. Myös motellin sekä katoamispaikan sijainnilla on yhteys. Ajallisestikkin täsmäisi, koska motelli toimi 1999-2002 ennen kuin paloi.
En usko, että tuolla motellilla on välttämättä mitään tekemistä asian kanssa, mutta onkohan tutkittu onko Ismolla ollut mahdollisia yhteyksiä tuonne moottoritien toiselle puolelle? Ja tulisiko sieltä jotain vinkkiä tähänkin tapaukseen. Herätti vaan ajattelemaan.

Siru83
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2736
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Siru83 » La Huhti 22, 2017 3:57 pm

Otteita Seuran jutusta:
Pätkätöitä tehnyt ja pienimuotoista omaa autourheilutalliakin pyörittänyt Kumpulainen oli myös katoamishetkellään velkaa eri puolille.

Summat eivät olleet suuria. Silti hän oli saanut veloistaan uhkauksia.

”Tutkimuksissa ei löytynyt kytköksiä huumeisiin”, kertoo tapauksen tutkintaa vuonna 2000 johtanut rikosylitarkastaja Mika Heikkonen.

”Kaupankäyntiin ja rahaliikenteeseen liittyvät asiat olivat enemmän pinnalla, mutta mitään syytä esimerkiksi Kumpulaisen surmaamiseen ei löytynyt.”

Hannulan mukaan Kumpulainen ei puhunut ralliviikonlopun aikana mitään poikkeavaa, joka olisi antanut viitteitä tahallisesta katoamisesta.

Hän ei saanut tai soittanut kaverinsa huomiota herättäneitä outoja puheluita.

Siitä, missä Kumpulainen nähtiin viimeisen kerran hengissä, ei ole kuin Hannulan ja Riihimäellä parin muun silminnäkijän todistus.

Hannula oli kuitenkin viimeinen henkilö, joka näki Kumpulaisen elossa.

Poliisi ei pitänyt tarpeellisena tarkistaa esimerkiksi laivan valvontakameroiden kuvia. Entä jos Kumpulainen katosikin jo laivalla?

Poliisi haravoi tuloksetta myös Mattilan teollisuusaluetta ja sen ympäristöä. Lähistöllä ei ole vesistöä, johon Kumpulainen olisi voinut hukuttautua tai jonne ruumis olisi voitu piilottaa.

Läheisten mukaan Kumpulainen ei hautonut itsemurhaa.

Katoaminen hiljensi Kumpulaisesta kaikki jäljet. Pankkitili säilyi koskemattomana ja kännykkä pysyi mykkänä.

Kadotessaan hänellä oli mukana ainoastaan lompakko ja kevyt vaatetus.

”Kaikki mahdollinen, mihin ihminen jättää jälkeensä, tutkittiin: pankkitili, kännykkä, rajanylityspaikat. Mitään merkkejä Kumpulaisesta ei löytynyt”, rikosylitarkastaja Heikkonen luettelee.

Kumpulaisen kohtalo on edelleen avoin. Hän on kadonnut kuin tuhka tuuleen.

Jos Kumpulainen on elossa, hänestä ei ole saatu näköhavaintoja yli vuosikymmeneen.

Olisi todella harvinaista, että Kumpulaisen kaltainen kookas ja suulas mies pystyisi välttelemään paljastumista yli 15 vuotta. Varsinkin, jos hän asuisi Suomessa tai Ruotsissa.

Jos hän taas on kuollut, ruumis on pysynyt harvinaisen pitkään kadoksissa. Sen täytyisi olla hyvässä kätkössä tai hävitetty.

Kumpulaisen sisar uskoo edelleen vahvasti, ettei veli kadonnut omasta tahdostaan. Television Kadonneet-sarjassa kasvonsa peittänyt sisar kertoi, kuinka veli rakasti lapsiaan yli kaiken, eikä olisi koskaan jättänyt heitä vapaaehtoisesti.

”Katoaminen askarruttaa edelleen minuakin. Mitä ihmettä oikein tapahtui?” Heikkonen ihmettelee.
https://seura.fi/tarinat/mysteeri/miksi ... huoneesta/

Kadonneet-sarjan jakso: https://www.youtube.com/watch?v=57wYMydK-eQ

Ehtivä
Alibin satunnaislukija
Viestit: 142
Liittynyt: Ti Huhti 16, 2013 10:50 am

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Ehtivä » Ke Huhti 26, 2017 5:35 pm

"Riihimäellä parin muun silminnäkijän todistus". Ketkähän ovat nämä "pari muuta"? Ovat siis nähneet Kumpulaisen Suomessa tämän palattua Ruotsista?

Kyllähän tuossa rivien välistä pientä epäilyksen tynkää heitetään tuon Hannulan suuntaan. Varmasti enemmänkin epäiltäisiin jos ei olisi ohjelmassa esiintynyt, mutta toisaalta olisi myös patologiselle valehtelijalle unelmapaikka suojata oma persus. Ikävää toki jos ei ole mitään tekemistä katoamisen kanssa ja tapaus vainoaa häntäkin.

Siru83
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2736
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Siru83 » Pe Touko 05, 2017 10:35 pm

Niin kuin tuossa jutussakin sanotaan, katoamispaikan lähellä ei ole vesistöä, mihin olisi voinut kadota. Eikä siinä käsittääkseni ole metsääkään ainakaan mitenkään kovin lähellä. Auto on jäänyt pihaan, joten jos Kumpulainen olisi yksin siitä lähtenyt, olisi ollut kävellen liikkeellä. Mitään näköhavaintoja ei kuitenkaan miehestä sillä suunnalla kävelemässä ole. Kaikki tämä huomioiden, on mielestäni itsemurha niin, ettei ruumista ole löytynyt, hyvin epätodennäköinen vaihtoehto. Vapaaehtoista katoamista en pidä mitenkään mahdollisena ottaen huomioon, mitä poliisi on kertonut: kännykkä kiinni, rahaa ei nostettu tililtä, etsintäkuulutus naapurimaihin. Eikä mitään merkkiä, että olisi ollut elossa katoamisillan jälkeen.

Sitä tässä ihmettelen, kun tuossa lukee, että kaverin eli tämän Esan mukaan ei ole tullut outoja puheluita katoamisiltana. Niin perustuuko se nyt vain Esan kertomaan, vai onko miesten puhelutietoja tuon illan ajalta tutkittu?

Vastaa Viestiin